Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ισχυρή έκρηξη στη Μαδρίτη
  • [02] Εκτόνωση της κρίσης επιζητά ο Χριστόδουλος
  • [03] Εξονυχιστικός έλεγχος από τον Άρειο Πάγο
  • [04] Αρχίζει το 17ο συνέδριο του ΚΚΕ
  • [05] Πρόβλημα με συμβάσεις παλαιού νομοθετικού καθεστώτος
  • [06] Νεκρός ανταποκριτής αραβικού σταθμού
  • [07] Ξανά πρωθυπουργός ο Ράσμουσεν
  • [08] Απήγαγαν στέλεχος του ιρακινού ΥΠΕΣ
  • [09] Ρουκέτες κατά αγωγού φυσικού αερίου
  • [10] Έλεγχος από την WADA
  • [11] "Παρελθόν" ο Χαλίλχοτζιτς
  • [12] "Περίπατος" Μακεδονικού
  • [13] Μεγάλωσαν οι "Φοίνικες"
  • [14] Φονική κακοκαιρία στη Βενεζουέλα

    [01] Κόσμος

    Σε εκθεσιακό κέντρο Ισχυρή έκρηξη στη Μαδρίτη

    9/2/2005 11:04:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/2/2005 11:46:00 πμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: Reuters - Associated Press - Γαλλικό Πρακτορείο

    Έκρηξη μεγάλης ισχύος συγκλόνισε το πρωί της Τετάρτης τα βόρεια προάστια της Μαδρίτης, κοντά στο εκθεσιακό κέντρο Ifema, όταν εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο. Λίγο πριν την έκρηξη, βασκική εφημερίδα δέχθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα από τη βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ. Σύμφωνα με αξιωματούχους, τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά από την έκρηξη. Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει επίσημα την ευθύνη. Ο βασιλιάς και η βασσίλισα της Ισπανίας, παρουσία του Μεξικανού προέδρου Βισέντε Φοξ, επρόκειτο το απόγευμα να εγκαινιάσουν την Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης ARCO στο κέντρο Ifema.

    Σε εξέλιξη αντιτρομοκρατική επιχείρηση

    Το προειδοποιητικό τηλεφώνημα έγινε στη βασκική εφημερίδα "Γκάρα", που συχνά παρουσιάζει τις θέσεις της ΕΤΑ.

    Κατά τη διάρκεια της νύχτας, αρκετά άτομα που έχουν διασυνδέσεις με την οργάνωση των Βάσκων αυτονομιστών συνελήφθησαν στη Χώρα των Βάσκων, στη βόρεια Ισπανία, σε επιχείρηση κατά της τρομοκρατίας, ανακοίνωσε η υπονομαρχία του Μπισκάγιε.

    Ο αριθμός των συλληφθέντων και ο ακριβής τόπος όπου έγιναν οι συλλήψεις δεν μπορούν να ανακοινωθούν επί του παρόντος, γιατί η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη, δήλωσε η ίδια πηγή.

    Σύμφωνα με το βασκικό υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο επικαλούνται τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, η επέμβαση αυτή της αστυνομίας προκάλεσε επεισόδια ανάμεσα σε ομάδα ατόμων που έφραξε τον δρόμο με φορτηγά και στη βασκική αστυνομία.

    [02] Κοινωνία

    Θα ζητήσει την έκτακτη σύγκλιση της Ιεραρχίας Εκτόνωση της κρίσης επιζητά ο Χριστόδουλος

    9/2/2005 10:46:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/2/2005 11:46:39 πμ)

    Συντάκτης:

    Την έκτακτη σύγκληση τη Ιεραρχίας στα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να προτείνει τη Δευτέρα στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ 105,8 ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος καθώς συγκλονίζουν οι συνεχείς αποκαλύψεις για οικονομικά και άλλα σκάνδαλα Ιεραρχών. Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας προσανατολίζεται προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς πληθαίνουν οι φωνές, που ζητούν να αναλάβει τη διαχείριση της σοβαρής αυτής κρίσης το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο της Εκκλησίας. Στο μεταξύ ο κ. Χριστόδουλος συναντάται αυτή την ώρα με τον μητροπολίτη Θηβών, Ιερώνυμο, στο πλαίσιο των επαφών του με μητροπολίτες, προκειμένου να εξευρεθεί λύση για την εκτόνωση της κρίσης. Εξάλλου αντιδράσεις στους κόλπους της Ιεραρχίας αλλά και των κληρικών έχει προκαλέσει η απόφαση της Ιεράς Συνόδου να απαγορεύσει τις δηλώσεις ιερωμένων στα ΜΜΕ χωρίς έγγραφη άδεια. Για φίμωση της ελεύθερης έκφρασης και έκδοση πιστοποιητικών χρηστοήθειας για εμπόρους ναρκωτικών, κατηγόρησε τον αρχιεπίσκοπο ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος. "Είχαμε προειδοποιήσει και την Ιερά Σύνοδο και τον αρχιεπίσκοπο να μην κουκουλώνει τα διάφορα επεισόδια, που προέκυπταν. Τώρα πληρώνουμε τα σπασμένα", είπε στη ΝΕΤ 105,8 ο γ.γ. του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, πατήρ Ευστάθιος Κολλάς. Θλιβερή χαρακτηρίζουν την εικόνα, που παρουσιάζει η Εκκλησία της Ελλάδος κύκλοι του Φαναρίου.

    Ανοίγει ο κύκλος των συναντήσεων

    Ο Θηβών Ιερώνυμος υπήρξε ο πρώτος μητροπολίτης, που μίλησε μετά την αποκάλυψη της δράσης Γιοσάκη, που νωρίς το πρωί οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο κ. Ιερώνυμος έφτασε στην Αρχιεπισκοπή το πρωί και η συνάντηση τους διαρκεί πάνω από 1,5 ώρα. Το ραντεβού κλείστηκε χθες βράδυ, όταν ο αρχιεπίσκοπος τηλεφώνησε στον Ιερώνυμο και του ζήτησε να τον συναντήσει στο γραφείο του.

    Ο κ. Χριστόδουλος προγραμματίζει σειρά συναντήσεων τις επόμενες ημέρες με μητροπολίτες προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι εκτόνωσης της κρίσης, που ταλανίζει την Εκκλησία. Αναμένεται να συναντηθεί με τον μητροπολίτη Ναυπάκτου, Δωρόθεο αλλά και τους μητροπολίτες Ελασσόνας, Σάμου, Μαντινείας και Δημητριάδος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προφυλακίστηκε ο Αρχιμανδρίτης Γιοσάκης

    [03] Κοινωνία

    Στον Κορυδαλλό οδηγήθηκε ο Γιοσάκης Εξονυχιστικός έλεγχος από τον Άρειο Πάγο

    9/2/2005 9:59:00 πμ

    Συντάκτης:

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την εξάρθρωση του παραδικαστικού κυκλώματος, που λυμαίνεται το χώρο της Δικαιοσύνης. Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προχωρά σε εξονυχιστικό έλεγχο δεκάδων υποθέσεων δικαστικών, ενώ την μεθεπόμενη Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει η Ολομέλεια του Εφετείου, προκειμένου να ορίσει εφέτη ανακριτή, που θα αναλάβει την κύρια έρευνα για τους επίορκους δικαστές. Συνολικά τριάντα δικαστές βρίσκονται στο στόχαστρο των ερευνών για διάφορα παραπτώματα ενώ νέα καταγγελία, από τη Θεσσαλονίκη αυτή τη φορά είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας. Εξάλλου στη Βουλή κατατίθεται, ίσως και σήμερα, το νομοσχέδιο για την πάταξη της διαφθοράς στη Δικαιοσύνη, όπως έχει προαναγγείλει ο υπουργός Αναστάσης Παπαληγούρας. Σήμερα απολογείται τελικά, μετά την προθεσμία, που ζήτησε και πήρε, ο αντεισαγγελέας Εφετών Νίκος Αθανασόπουλος, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε δικαστικές υποθέσεις του Ιάκωβου Γιοσάκη. Στο μεταξύ τις κασέτες με προσωπικές συνομιλίες μητροπολιτών και δικαστών, που προβλήθηκαν από τηλεοπτικούς σταθμούς, ζήτησε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, προκειμένου να αποφανθεί εάν υπάρχει θέμα παραβίασης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Εξάλλου στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ο αρχιμανδρίτης Γιοσάκης, ο οποίος κατηγορείται για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας ενώ το όνομα του "πρωταγωνιστεί" στο παραδικαστικό σκάνδαλο.

    Νέο κρούσμα από τη Θεσσαλονίκη

    Για απόπειρα επηρεασμού ειρηνοδίκη στη Θεσσαλονίκη κατηγορείται ανώτερος δικαστής η υπόθεση του οποίου καταγγέλθηκε με αναφορά στον επιθεωρητή του Αρείου Πάγου. Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Αγγελιοφόρος", τη στιγμή, που ο Άρειος Πάγος ερευνά τις υποθέσεις διαφθοράς δικαστών πρόεδρος Εφετών της Θεσσαλονίκης παρεμβαίνει σε πολιτική δίκη, προκαλώντας την αυτοεξαίρεση του ειρηνοδίκη, που εκδίκαζε την υπόθεση.

    Στις 28 Ιανουαρίου 2005 στο ακροατήριο του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης δικαζόταν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων νομής εταιρίας η οποία είχε κατατεθεί από θυγατρική εταιρία τράπεζας. Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν στον Άρειο Πάγο κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ο ανώτερος δικαστής φέρεται ότι, μπήκε στην αίθουσα και άρχισε να συνομιλεί με ιδιαίτερη οικειότητα με δικηγόρο επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να επηρεάσει τον ειρηνοδίκη.

    Ο ειρηνοδίκης κατέθεσε αίτηση αυτοεξαίερεσης και η απόφαση τελικά δεν εκδόθηκε, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα η προκλητική παρέμβαση του προέδρου εφετών έχει προκαλέσει σάλο στους δικαστικούς και νομικούς κύκλους στη Θεσσαλονίκη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις

    [04] Πολιτική

    Το Σάββατο η εκλογή την νέας Κ.Ε. Αρχίζει το 17ο συνέδριο του ΚΚΕ

    9/2/2005 7:55:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/2/2005 8:17:53 πμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Αρχίζει σήμερα, στον Περισσό, το 17ο συνέδριο του ΚΚΕ, που θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, με την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, παρουσία εκατοντάδων εκλεγμένων αντιπροσώπων, προσωπικοτήτων της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, καθώς και εκπροσώπων 80 εργατικών και κομμουνιστικών κομμάτων. Με ενδιαφέρον αναμένεται η εισηγητική ομιλία από τη Γ.Γ. του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα. Τις εργασίες του συνεδρίου, έχουν δηλώσει πως θα παρακολουθήσουν 80 αντιπροσωπείες κομμάτων από όλο τον κόσμο. Για μία ακόμη φορά, η κ. Παπαρήγα είναι η μόνη υποψήφια για τη θέση του γενικού γραμματέα της Κ.Ε. του κόμματος.

    Σχετικά Links:

    ΚΚΕ

    [05] Κοινωνία

    Δεν μπορούν να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου Πρόβλημα με συμβάσεις παλαιού νομοθετικού καθεστώτος

    9/2/2005 12:41:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Δεν μπορούν να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου των εργαζομένων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, σύμφωνα με τις αναθεωρημένες συνταγματικές διατάξεις και σύμφωνα με την απόφαση της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που δημοσιεύτηκε σήμερα. Η απόφαση του ανωτάτου δημοσιονομικού δικαστηρίου δεν αφορά τους συμβασιούχους, που θα μονιμοποιηθούν με το πρόσφατο διάταγμα Παυλόπουλου, αλλά αφορά τους συμβασιούχους του παλαιού νομοθετικού καθεστώτος, που εκδόθηκε επί υπουργίας της Βάσως Παπανδρέου και του Κώστα Σκανδαλίδη. Ωστόσο, η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα κρίνει την τύχη 3.800 περίπου συμβασιούχων που έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητούν να κριθεί αντισυνταγματικό το προεδρικό διάταγμα Παυλόπουλου, καθώς με αυτό δεν μονιμοποιούνται.

    [06] Ιράκ

    Δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του Νεκρός ανταποκριτής αραβικού σταθμού

    9/2/2005 10:30:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ένοπλοι σκότωσαν την Τετάρτη έξω από το σπίτι του στη Βασόρα τον ανταποκριτή του τηλεοπτικού δικτύου αλ-Χούρα. Εκτός από ανταποκριτής του αλ-Χούρα, ο Αμπντούλ Χουσεΐν Καζάλ ήταν και επικεφαλής του γραφείου Τύπου του κυβερνήτη της Βασόρας. Το αλ-Χούρα είναι ένας αραβόφωνος δορυφορικός τηλεοπτικός σταθμός που ιδρύθηκε την περασμένη χρονιά, με αμερικανική χρηματοδότηση, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η επιρροή των δικτύων αλ Τζαζίρα και αλ Αραμπίγια, τα οποία η Ουάσινγκτον επικρίνει για τον τρόπο κάλυψης των γεγονότων.

    [07] Κόσμος

    Μία έδρα επιπλέον Ξανά πρωθυπουργός ο Ράσμουσεν

    9/2/2005 7:29:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/2/2005 7:40:25 πμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Κατά μία έδρα αύξησε την πλειοψηφία της στο Κοινοβούλιο της Δανίας, ο κυβερνητικός φιλελεύθερος-συντηρητικός συνασπισμός, που συνεργάσθηκε με το ακροδεξιό Λαϊκό Κόμμα, στις βουλευτικές εκλογές της Τρίτης, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που εκδόθηκαν στη 01.00 (ώρα Ελλάδος), η κυβερνητική συμμαχία συγκεντρώνει ποσοστό 52,6% και 95 έδρες, έναντι 52,3% και 94 εδρών στην προηγούμενη Βουλή, κατακτώντας έτσι την πλειοψηφία στο αποτελούμενο από 179 έδρες Κοινοβούλιο.

    Αυξήθηκε και η δύναμη της αντιπολίτευσης

    Η αριστερή-κεντροαριστερή αντιπολίτευση, που τις τελευταίες ημέρες πριν τις εκλογές οι δημοσκοπήσεις έφεραν τα ποσοστά της σε υψηλά επίπεδα, συγκέντρωσε το 44,5% και 80 έδρες, έναντι 43,1% και 77 έδρες στις εκλογές του 2001.

    Δύο ώρες πριν την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων, ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Μόγκενς Λίκετοφτ, πρώην υπουργός Εξωτερικών και Οικονομικών, είχε παραδεχθεί την ήττα του στις εκλογές.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πάει για δεύτερη θητεία ο Ρασμούσεν

    [08] Ιράκ

    Απήγαγαν στέλεχος του ιρακινού ΥΠΕΣ

    9/2/2005 10:02:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ένοπλοι απήγαγαν την Τετάρτη ανώτατο στέλεχος του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία. Ο συνταγματάρχης Ριγιάντ Κατέι Αλίουι εργάζεται στον τομέα επιχειρήσεων του υπουργείου, διευκρινίστηκε από το υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο του Ιρακινού αξιωματούχου και τον έσυραν έξω, σε συνοικία στη νότια Βαγδάτη.

    [09] Ιράκ

    Ρουκέτες κατά αγωγού φυσικού αερίου

    9/2/2005 8:21:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αγωγός φυσικού αερίου που συνδέει το Κιρκούκ με τα διυλιστήρια του Μπαϊτζί δέχτηκε επίθεση με ρουκέτες την Τετάρτη, ανακοινώθηκε από την Εταιρία Πετρελαίου του Βορρά (NOC). "Μια ρουκέτα χτύπησε τον αγωγό που βρίσκεται κοντά στην Αλ-Φάτα, 90 χιλιόμετρα δυτικά του Κιρκούκ", δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας. "Οι δράστες χρησιμοποίησαν ρουκέτες γιατί ο αγωγός βρίσκεται σε μια ζώνη καλά προστατευμένη με συρματοπλέγματα", τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε πως η πυρκαγιά θα σβηστεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση μέσα σε 72 ώρες στην ίδια περιοχή.

    [10] Έλεγχος από την WADA

    9/2/2005 11:42:00 πμ

    Συντάκτης:

    Μία ακόμη αιφνιδιαστική επίσκεψη από τους "ιπτάμενους γιατρούς", δέχτηκαν οι Έλληνες Πρωταθλητές το βράδυ της Τρίτης. Οι γιατροί του Παγκόσμιου Οργανισμού Κατά του Ντόπινγκ, έφτασαν από τις εγκαταστάσεις του Άγιου Κοσμά, όπου αποτελεί και το κέντρο εκγύμνασης των περισσοτέρων Ελλήνων, και ζήτησαν από τους Ιακωβάκη, Δεβετζή, Μελέτογλου και Μανιάνι να περάσουν από έλεγχο ντόπινγκ μετά το τέλος της προπόνησής τους. Κάτι το οποίο έγινε.

    Καθαρός ουρανός

    Πολλές κα συχνές είναι οι επισκέψεις των "Ιπτάμενων" τον τελευταίο καιρό στον Άγιο Κοσμά αλλά και στο ΟΑΚΑ. Πάντως, μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει κανένα πρόβλημα από την πλευρά των Ελλήνων αθλητών, οι οποίοι όποτε τους έχει ζητηθεί, βρίσκονται στην διάθεση των γιατρών και περνάνε από τους ελέγχους που τους ζητάνε.

    [11] Ποδόσφαιρο

    "Παρελθόν" ο Χαλίλχοτζιτς

    9/2/2005 10:24:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/2/2005 11:01:01 πμ)

    Συντάκτης:

    Με τους καλύτερους οιωνούς είχε ξεκινήσει η χρονιά για τον 52χρονο τεχνικό και τους Παριζιάνους, καθώς αποτελούσαν το μεγαλύτερο φαβορί για την κατάκτηση του "Σαμπιονά". Όμως τα κακά αποτελέσματα της ομάδας αλλά και η τραγική βαθμολογική θέση που βρίσκεται η Παρί, οδήγησαν στην απόλυση του Bόσνιου τεχνικού.

    Άλλα περίμεναν

    Πολλά ήταν τα όνειρα που έκαναν οι οπαδοί και η διοίκηση της Παρί, όταν προσλήφθηκε ο Βόσνιος. Όμως όλα άλλαξαν όταν μετά από 25 αγωνιστικές, οι "μπλε" βρίσκονται στην 12η θέση της βαθμολογίας, μη διεκδικώντας τίποτα, ενώ έχουν αποκλειστεί ήδη και από την Ευρώπη. Πάντως, η "σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι" για τον Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς, ήταν η εντός έδρα της Κυριακής από της Λανς με 2-0. αλλά και η κακή εικόνα που επέδειξε για μία ακόμα φορά η ομάδα του.

    Ο Βόσνιος είχε προσληφθεί από τους "πρωτευουσιάνους" το καλοκαίρο του 2003 και μέσα σε ένα χρόνο η Παρί πήρε το Κύπελλο, ενώ κατέκτησε και την δεύτερη θέση στο "Σαμπιονά, οδηγώντας την στο Τσάμπιονς Λιγκ". Το συμβόλαιο του είχε αρχική διάρκεια έως τον Ιούνιο του 2007, όμως οι διοικούντες αποφάσισαν να διακόψουν την συνεργασία, χωρίς να του δώσουν άλλη προθεσμία.

    Πλέον η λίστα με τα ονόματα της αντικατάστασης του είναι μεγάλη, με τους Λοράν Φουρνιέ, (προπονητής της δεύτερης ομάδας), Άλεν Ρος και Αντουάν Κομπουάρε να είναι οι επικρατέστεροι.

    [12] Μπάσκετ

    "Περίπατος" Μακεδονικού

    9/2/2005 12:02:00 πμ

    Συντάκτης:

    Ο Μακεδονικός όχι μόνο προφύλαξε τη διαφορά των 12 πόντων που είχε εξασφαλίσει από τον πρώτο αγώνα κόντρα στη Βαρέζε στην Ιταλία, αλλά συνέτριψε τους φιλοξενούμενους με το τελικό 90-57, στο πλαίσιο του Β' αγώνα της φάσης των «16» του Uleb Cup. Μετά τη σημερινή της επιτυχία η ομάδα της Κοζάνης προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, εκεί όπου αν το Μαρούσι κερδίσει αύριο τη Σλασκ, θα έχουμε ελληνικό «εμφύλιο». Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Μακεδονικός προκρίνεται στους προημιτελικούς ευρωπαϊκής διοργάνωσης και η σημερινή επιτυχία του επί της Βαρέζε, χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό από τους φίλους της ομάδας στην Κοζάνη. Στο σημερινό αυτό παιχνίδι ο Μακεδονικός μόνο τον κακό του εαυτό είχε να φοβηθεί για τους «16» του ULEB Cup απέναντι στην ιταλική ομάδα, αλλά τέτοιος δεν υπήρξε καθώς η ελληνική ομάδα υπέταξε τους αντιπάλους της για δεύτερη φορά με 90-57.

    Οι νικητές ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι, μη επιτρέποντας ούτε στο ελάχιστο στους αντιπάλους τους να πιστεύουν ότι μπορούν να ελπίζουν στο θετικό αποτέλεσμα. Και τις διαθέσεις τους τις έδειξαν από την αρχή, όταν και βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με δώδεκα πόντους (3ο 13-1), διαφορά που πολύ γρήγορα έφτασε στους εικοσιένα πόντους (41-20), για να κλείσει το ημίχρονο στους δεκαοκτώ πόντους (43-25). Το σκηνικό δεν άλλαξε στην επανάληψη, στη διάρκεια της οποίας το πιο αξιοσημείωτο ήταν η εκτόξευση των «πράσινων» σε απόσταση τριαντατεσσάρων πόντων από τους Ιταλούς (81-47).

    Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 25-14, 43-25, 59-37, 90-57 ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Χαραλαμπίδης, Καφκής 8 (2), Πέτρουλας 9 (1), Δαλιάρης 4, Ρίματς 2, Μάικλ 13, Παπαμακάριος 11 (2), Τσάνακ 8, Χίζνιακ 4, Χάτσον 12, Σπανούλης 7 (1), Λουκόφσκι 12 ΒΑΡΕΖΕ: Αλεγκρέτι 8, Μενεγκίν 6 (2), Μπρόουντλερ 6, Κάλαχαν 2, Μπετσίροβιτς 13 (1), Νόλαν 9, Μπολζονέλα 2, Ντιγκμπέ, Ντε Πολ 1, Ουάσινγκτον 10

    [13] Μπάσκετ

    Μεγάλωσαν οι "Φοίνικες"

    9/2/2005 9:43:00 πμ

    Συντάκτης:

    Ντέρμπι με τα όλα του ήταν το χθεσινό ματς της ομάδας του Στογιάκοβιτς με τους Σανς. Τελικά σε ένα συγκλονιστικό τέλος οι "Ήλιοι" άλωσαν την έδρα του Σακραμέντο, νικώντας με το εντυπωσιακό 123-125. Στα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχώρισε η εκτός έδρας νίκη των "Ουόριορς" επί των "Μάτζικ" μέσα στο Ορλάντο, ενώ και οι Μπουλς απέδειξαν ότι περνάνε περίοδο φόρμας, αφού επικράτησαν στο Ντάλας των Μάβερικς.

    Τα αποτελέσματα

    Κλίβελαντ-Τορόντο 104-91

    Ορλάντο-Γκόλντεν Στέιτ 109-113

    Σάρλοτ-Σαν Αντόνιο 85-104

    Μιλγουόκι-Βοστώνη 121-97

    Μέμφις-Μινεσότα 108-96

    Ντάλας-Σικάγο 100-107

    Ντένβερ-Γιούτα 97-87

    Σακραμέντο-Φοίνιξ 123-125

    Σιάτλ-Νέα Ορλεάνη 108-91

    [14] Κόσμος

    Τουλάχιστον πέντε νεκροί Φονική κακοκαιρία στη Βενεζουέλα

    9/2/2005 7:42:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι αγνοούνται, από τις καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν τη Βενεζουέλα τις τελευταίες 24 ώρες. Ο υπουργός Πληροφοριών, Άντρες Ιζάρα, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ανέφερε ότι ο προσωρινός απολογισμός για την περιοχή του Καράκας είναι τρεις νεκροί. Από την πλευρά του ο διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, Αντόνιο Ριβέρο, είπε ότι βρέθηκαν δύο πτώματα στις επαρχίες Αράγκουα και Μιράντα. Ο αριθμός των αγνοούμενων παραμένει αδιευκρίνιστος. Η επαρχία Βάργκας, όπου το 1999 σκοτώθηκαν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι εξαιτίας κατολισθήσεων, έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 9 February 2005 - 9:56:47 UTC