Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Εκκλησία
  • [02] Βαθαίνει η κρίση στην Εκκλησία
  • [03] Παρέμβαση ΗΠΑ για το Μεσανατολικό
  • [04] Πρωταγωνιστής σε video-game
  • [05] Ξεκούραση επί σκηνής
  • [06] Αλλαγή σκυτάλης στην Προεδρία της Δημοκρατίας
  • [07] Σχέδιο ανάπτυξης της Β. Ελλάδας
  • [08] Σταδιακή βελτίωση του καιρού
  • [09] Αίσιο τέλος στο θρίλερ ομηρίας
  • [10] Τελευταία διορία για την Ιταλίδα δημοσιογράφο
  • [11] Συνεργασία για την τουριστική ανάπτυξη
  • [12] Επισημάνσεις του ΔΝΤ για το ασφαλιστικό
  • [13] Και η Ελλάδα στην σκανδαλολογία
  • [14] Εκτός και ο Ράσμουσεν
  • [15] Σκαδιναβική λύση για τον ΠΑΟ
  • [16] Πρωταθλήτρια των "καγκουρώ" η Καραντάσιου
  • [17] Κυπελλούχος Ιταλίας η Μπέργκαμο
  • [18] Με Παρτιζάν στους τέσσερις
  • [19] Αεροβόλα υψηλών αποδόσεων
  • [20] Πρωτιά του ΠΟΠ στην ελληνορωμαϊκή
  • [21] Έρωτας ...θανατηφόρος
  • [22] Προφυλακιστέος ο 72χρονος παιδόφιλος
  • [23] Μόνο νίκη, τίποτα άλλο
  • [24] Αισιόδοξος ο Χατζάρας
  • [25] Σοκ με Μικέ στην Χαλκηδόνα
  • [26] "Προβάδισμα" η Ελλάδα

    [01] Κοινωνία

    Απολογίες από μητροπολίτες Στέφανο και Θεόκλητο Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Εκκλησία

    7/2/2005 2:59:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/2/2005 7:50:40 μμ)

    Συντάκτης:

    Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα συνεδρίασε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, η οποία αποφάσισε να συνεχίσει τις εργασίες της μέχρι το τέλος του μήνα μετά τον καταιγισμό των αποκαλύψεων που αφορούν τον εκκλησιαστικό χώρο. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκε η σύσταση Επιτροπής, που θα αποτελείται από τους μητροπολίτες Ξάνθης Παντελεήμονα, Ελασσόνας Βασίλειο και Σάμου Ευσέβιο, η οποία θα διερευνήσει τις καταγγελίες εις βάρος αρχιερέων, ενώ θα δέχεται και νέες καταγγελίες από πολίτες, εκπροσώπους των ΜΜΕ κ.α. Εξάλλου, ζητά από τον μητροπολίτη Τριφυλίας Στέφανο γραπτές εξηγήσεις για τις ροζ φωτογραφίες, που δημοσιεύτηκαν σήμερα στον Τύπο, ενώ αύριο αναμένεται να στείλει γραπτές εξηγήσεις ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος για όσα του καταμαρτυρούν περί διακινήσεως ναρκωτικών.

    Την κάθαρση ζητά η πολιτική ηγεσία

    Παράλληλα, η ΔΙΣ έκανε δεκτό το αίτημα του μητροπολίτη Κεφαλληνίας Σπυρίδωνα, ο οποίος ζήτησε από την ίδια τη Σύνοδο να γίνει διερεύνηση οικονομικών σκανδάλων, στα οποία δημοσιεύματα τον φέρουν να ενέχεται. Στο μεταξύ, κύκλοι της Αρχιεπισκοπής διαψεύδουν κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση, διασύνδεση ή επικοινωνία με το πρόσωπο ονόματι "Βαβύλης" ή "Φωκάς".

    Aύριο, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΙΣ Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, θα θέσει το θέμα που αφορά στη δεύτερη συστατική επιστολή του Αρχιεπισκόπου που απέστειλε ως Μητροπολίτης Δημητριάδος στις δικαστικές αρχές και με την οποία υπεράσπιζε τον έμπορο ναρκωτικών Απόστολο Βαβύλη. Ο συγκεκριμένος έμπορος ναρκωτικών, που καταζητείται και από την Ιντερπόλ, εμπλέκεται και στην εκλογή του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου, όπως κατήγγειλε ο δικηγόρος του μητροπολίτη Βόστρων.

    Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος αναφερόμενος -κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων- στο θέμα, δήλωσε ότι ο Πρωθυπουργός έχει "καλή και συχνή επαφή" με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, επισημαίνοντας ότι "η τακτική επαφή δεν είναι κατ΄ ανάγκην σε εβδομαδιαία βάση". Ερωτηθείς για το πως αντιδρά η Κυβέρνηση στα τεκταινόμενα στο χώρο της Εκκλησίας, ο κ. Αντώναρος σημείωσε ότι "τα φαινόμενα αυτά - εφόσον αποδειχθεί σε όλες τις παραμέτρους τους ότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα - είναι φυσικό να θλίβουν όλους μας" και τόνισε ότι η κυβέρνηση στηρίζει την κάθαρση στην Εκκλησία" και πως αν πρέπει να υπάρξει σχετική νομοθεσία αυτό θα γίνει. "Φαινόμενα που πλήττουν τους θεσμούς της κοινωνίας πρέπει να εξαλειφθούν και μάλιστα με διαφανείς διαδικασίες, ώστε οι Έλληνες πολίτες που παρακολουθούν έκπληκτοι τα γεγονότα, να έχουν αίσθημα δικαιοσύνης και να επανακτήσουν την εμπιστοσύνη στους θεσμούς", υπογράμμισε ο κ. Αντώναρος. Εξάλλου, υπενθύμισε ότι η Ιερά Σύνοδος την περασμένη βδομάδα προέβη σε μια σειρά προτάσεων, στις οποίες η κυβέρνηση προτίθεται να απαντήσει, εφόσον αυτές περιέλθουν σ' αυτήν. Σε ερώτηση σχετική με τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου και του Αρχιεπισκόπου, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως δεν επιθυμεί να σχολιάσει ούτε την "εφευρηματικότητα" του κ. Πάγκαλου ούτε τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου.

    Αναφορικά εξάλλου με τα 12 μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο κ. Αντώναρος διευκρίνισε ότι "η πρωτοβουλία του κ. Παπαληγούρα αφορά τη Δικαιοσύνη και δεν εμπλέκεται με το θέμα της Εκκλησίας", ενώ σχολιάζοντας την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ παρατήρησε ότι "το ΠΑΣΟΚ προβαίνει σε ισχυρισμούς που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα". Αναφορικά με τις δηλώσεις του νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη (πως πρέπει να υποστηριχθεί ο Αρχιεπίσκοπος), ο κ. Αντώναρος αρνήθηκε να τα σχολιάσει, ενώ σε ερώτηση σχετική με την κυβερνητική αντίδραση στην πρακτική των τηλεφωνικών υποκλοπών, ο κ. Αντώναρος σημείωσε ότι το θέμα δεν μπορεί να απασχολεί την κυβέρνηση δεδομένου ότι υπάρχουν αρμόδιες αρχές για να ασχοληθούν με το ζήτημα. Απαντώντας τέλος σε ερώτηση σχετική με την πρόταση του προέδρου του ΣΥΝ Αλέκου Αλαβάνου "περί εθνικού διαλόγου για τον διαχωρισμό της Εκκλησίας από το κράτος", σημείωσε ότι "το θέμα δεν απασχολεί την κυβέρνηση".

    Νωρίτερα, ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στην Εκκλησία και την Δικαιοσύνη δήλωσε ότι θλίβεται από τα γεγονότα και εξέφρασε την ελπίδα ότι πρόκειται για μια φάση η οποία θα περάσει.

    Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα και ο κοινοτικός επίτροπος Σταύρος Δήμας έκανε λόγο για θλίψη, η οποία διακατέχει όλους τους Έλληνες και ευχήθηκε να υπάρξει ολοκληρωτική κάθαρση.

    Ο ευρωβουλευτής Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι η κοινωνία βοά και ότι οι θεσμοί έχουν ανάγκη από κάθαρση σε βάθος. "Όταν λειτουργήσει αυτή η διαδικασία, θα είναι λυτρωτικό για όλους", πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

    Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου μίλησε για ανάγκη αυτοκάθαρσης της Εκκλησίας, η οποία θα προβλέπει και τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου της και κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία ότι "επιχείρησε να εναγκαλιστεί την Εκκλησία και τώρα διαπιστώνει τα προβλήματα".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Βαθαίνει η κρίση στην Εκκλησία

    [02] Κοινωνία

    Συνεδριάζει σε βαρύ κλίμα η ΔΙΣ Βαθαίνει η κρίση στην Εκκλησία

    7/2/2005 12:13:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μέσα σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα συνεδριάζει σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, καθώς πληθαίνουν οι καταγγελίες για συμμετοχή ιεραρχών στο παραδικαστικό κύκλωμα ενώ συνεχίζονται και οι αντεγκλήσεις μεταξύ μητροπολιτών, με αφορμή τις αποκαλύψεις για ανηθικότητα και αδιαφάνεια στους κόλπους της Ιεραρχίας. Εξάλλου σήμερα ή αύριο το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφασίζει για την προφυλάκιση ή όχι του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη. Στο μεταξύ αύριο αναμένεται να καταθέσει το απολογητικό του υπόμνημα ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος. Την ίδια ώρα αρκετοί είναι οι μητροπολίτες, που κάλεσαν το ποίμνιό τους να κλείσει μάτια και αυτιά, στα όσα διαδραματίζονται με την αιτιολόγηση, πως αποτελούν ενορχηστρωμένη επίθεση κατά της Εκκλησίας, ενώ το εκκλησιαστικό ζήτημα προκάλεσε συζητήσεις και στον πολιτικό κόσμο. Για κατευθυνόμενη επίθεση κατά της Εκκλησίας κάνει λόγο ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και δηλώνει σημαιοφόρος της αυτοκάθαρσης.

    Αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο

    Τον απογαλακτισμό των θεσμών της Εκκλησίας από τον κρατισμό, ζητεί ο πρόεδρος του ΠΑΣOΚ Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή την κρίση, που μαστίζει την Ιεραρχία, επαναφέροντας στο προσκήνιο τη συζήτηση για τις σχέσεις Πολιτείας - Εκκλησίας. «Η Εκκλησία της Ελλάδος αποτελεί κεφάλαιο Ιστορίας και παράδοσης για τον Ελληνισμό. Η εμβέλειά της, πέραν του τυπικού, αφορά και τον ευρύτερο Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Έχει ένα σπουδαίο πνευματικό και κοινωνικό ρόλο. Κανείς δεν πρέπει να θέλει την απαξίωση θεσμών με ιδιαίτερο βάρος στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών, όπως η Εκκλησία και η Δικαιοσύνη», τονίζει ο κ. Παπανδρέου, με παρέμβαση του στα ΝΕΑ, υπογραμμίζοντας: «Τονίσαμε από την πρώτη στιγμή ότι οφείλουν να τακτοποιήσουν τα του οίκου τους. Και οφείλουν πραγματικά να το κάνουν, με διαφάνεια και αίσθημα ευθύνης. Η αυτοπροστασία και η αυτοκάθαρση είναι στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους».

    Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος όπως ο ίδιος γνωστοποίησε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα στο Ζάππειο, με θέμα τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας μετά τα τελευταία φαινόμενα σήψης τα οποία έχουν έρθει στην επικαιρότητα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ξέσπασε ο Αρχιεπίσκοπος

    [03] Μ. Ανατολή

    Παρέμβαση ΗΠΑ για το Μεσανατολικό

    7/2/2005 6:26:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/2/2005 7:40:58 μμ)

    Συντάκτης:

    Τον Μαχμούντ Αμπάς και τον Αριέλ Σαρόν προσκάλεσε στον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπους, όπως δήλωσε η υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις. Μάλιστα, σύμφωνα με την υπουργό, η οποία είχε συνομιλίες και με τους δύο άνδρες σχετικά με την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, αποδέχτηκαν την πρόσκληση και αναμένεται να επισκεφθούν τον Λευκό Οίκο την άνοιξη. Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ διόρισαν ειδικό απεσταλμένο τον αντισυνταγματάρχη Γουίλιαμ Γουάρντ για να βοηθήσει τους Παλαιστίνιους σε θέματα ασφάλειας, ενώ δεσμεύθηκε για τη χορήγηση 40 εκατομμυρίων δολαρίων στη νέα Παλαιστινιακή Αρχή. Παράλληλα, οι Αμπάς και Σαρόν θα έχουν αύριο την πρώτη σύνοδο κορυφής υπό την αιγίδα του προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ στο Σαρμ Ελ Σέιχ, στην Ερυθρά Θάλασσα, κατά την οποία αναμένεται, ότι θα επικεντρωθούν σε μέτρα ασφαλείας για την σταθεροποίηση μίας εύθραυστης ντε φάκτο εκεχειρίας. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο Παλαιστίνιος υπουργός, επικεφαλής των διαπραγματεύσεων Σάεμπ Ερεκάτ θα ανακοινώσουν εκεχειρία.

    Θέλει ειρηνική συνύπαρξη ο Αμπάς

    Η Αμερικανίδα υπουργός πήγε χθες στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, στα πλαίσια περιοδείας της σε Μέση Ανατολή και Ευρώπη, ενώ σήμερα το απόγευμα έφτασε στην Ιταλία, όπου αύριο θα συναντηθεί με τον Ιταλό ομολογό της Τζιανφράνκο Φίνι και τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την Ράις στη Ραμάλα, τόνισε, ότι ευνοεί τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους, που θα συνυπάρχει "ειρηνικά" με το Ισραήλ. "Θα κάνουμε το παν για την εφαρμογή του οδικού χάρτη και ελπίζουμε ότι και οι Ισραηλινοί θα κάνουν το ίδιο επειδή είναι ο μόνος τρόπος για να υπάρξει ένα βιώσιμο, ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, που θα συνυπάρχει ειρηνικά με το Ισραήλ", υπογράμμισε ο Αμπάς, ενώ δήλωσε, πως βλέπει με καλό μάτι την παρέμβαση των ΗΠΑ. Μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα η αυριανή συνάντηση με τον Σαρόν να βοηθήσει θετικά τις εξελίξεις.

    Η κα. Ράις, δήλωσε, πως ο ρόλος των ΗΠΑ στις σχέσεις Ισραήλ-Παλαιστίνης θα είναι ιδιαίτερα ενεργητικός.

    Μετά το θάνατο του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ, οι σχέσεις Παλαιστίνης-Ισραήλ-ΗΠΑ έχουν έρθει σε άλλη τροχιά, καθώς ΗΠΑ και Ισραήλ θεωρούσαν τον Αραφάτ εμπόδιο στην ειρηνευτική διαδικασία.

    Μάλιστα, η Ράις αποκάλεσε τον Αμπάς Πρόεδρο, ενώ οι ΗΠΑ αποκαλούσαν τον Αραφάτ επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής.

    "Ιστορική" απόφαση Σαρόν

    Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Σαούλ Μοφάζ, μιλώντας σε ισραηλινό ραδιοσταθμό, έπειτα από συνάντησή του με τη Ράις, τόνισε, ότι το Ισραήλ τάσσεται υπέρ των διπλωματικών πιέσεων για να μην αποκτήσει το Ιράν πυρηνικά όπλα, ενώ σημείωσε, ότι "προς το παρόν οι προσπάθειες πρέπει να είναι σε διπλωματικό επίπεδο". "Ο τρόπος δράσης, ο πιο αποδεκτός τρόπος για μας και τους Αμερικανούς είναι να χρησιμοποιηθεί η διπλωματική οδός για να έρθει το θέμα αυτό στο Συμβούλιο Ασφαλείας (του ΟΗΕ) και να υπάρξουν κυρώσεις", σημείωσε ο Μοφάζ. Από την πλευρά της, η Aμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι δεν υπάρχει στην ημερήσια διάταξη των ΗΠΑ μια στρατιωτική επίθεση στο Ιράν.

    Χθες η Κοντολίζα Ράις συνάντησε στο Ισραήλ τον Αριέλ Σαρόν. Μάλιστα, η υπουργός χαρακτήρισε ιστορική την απόφαση του Σαρόν για απόσυρση των εποίκων από τη Γάζα, αλλά του υπενθύμισε ότι πρέπει να τηρήσει τον "οδικό χάρτη".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στην Τουρκία η Κ. Ράις

    [04] Τεχνολογία

    Οι οντισιόν ξεκίνησαν Πρωταγωνιστής σε video-game

    7/2/2005 3:40:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: BBC

    Θέλατε πάντα να γίνετε ηθοποιός, αλλά δε σας δόθηκε η ευκαιρία; Ίσως ήρθε η ώρα να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα. Βοηθός σε αυτή σας την προσπάθεια η τεχνολογία, που σας ανοίγει διάπλατα την πόρτα σε μια νέα καριέρα. Αφορμή και αιτία στάθηκαν τα video-games νέας γενιάς για το οποία είναι απαραίτητοι οι ψηφιακοί ηθοποιοί. Προκειμένου, όμως, οι πρωταγωνιστές αυτοί να είναι πειστικοί και να προσελκύουν τους χρήστες, οι κατασκευάστριες εταιρίες αποφάσισαν να τους δημιουργήσουν λαμβάνοντας ως πρότυπα τα πρόσωπα πραγματικών ανθρώπων. Με αυτό το σκεπτικό η γνωστή εταιρία κατασκευής video-games, Bioware ξεκίνησε, ήδη, οντισιόν για να βρει τους "γονείς" των ηρώων των παιχνιδιών της. Όσοι επιλεγούν θα πληρωθούν με την αμοιβή, που θα λάμβανε κι ένας κανονικός ηθοποιός.

    Τρισδιάστατα πιστά αντίγραφα

    Το μόνο, που χρειάζεται κάποιος για να πάρει μέρος στην ακρόαση είναι έχει κλείσει τα 18.

    Εξάλλου, όπως δήλωσε η Shauna Perry, παραγωγός της εταιρίας, η Bioware δεν αναζητά μοντέλα για τους χαρακτήρες, αλλά απλούς ανθρώπους, που θα ταιριάζουν στο προφίλ των ρόλων.

    Προκειμένου να δημιουργηθούν πιστά τρισδιάστατα αντίγραφα, οι ειδικοί της εταιρίας θα τραβήξουν εκατοντάδες φωτογραφίες το κεφάλι καθενός εκ των υποψηφίων, που θα επιλεγούν.

    "Το ψηφιακό μοντέλο θα είναι ακριβώς ίδιο με το πρωτότυπο" σημειώνει" η Perry.

    Ωστόσο από τη στιγμή, που κάποιος επιλέγη να παραχωρήσει την εικόνα του προσώπου του ως καλούπι για τη δημιουργία ενός ψηφιακού ηθοποιού, δεν έχει πια καμιά δικαοδοσία επάνω της. Τις αποφάσεις για το πως θα χρησιμοποιηθεί ο ηλεκτρονικός του κλώνος και τι ρόλος θα του δοθεί τις παίρνει αυστηρά και μόνο η κατασκευάστρια εταιρία.

    Από την πλευρά της, η Perry διαβεβαιώνει, ότι θα ληφθεί τέτοια μέριμνα, ώστε σε κάθε video-game οι χρησιμοποιούμενοι χαρακτήρες να αναλαμβάνουν διαφορετικούς ρόλους.

    [05] Παράξενα

    Με μασάζ και αρωματοθεραπεία Ξεκούραση επί σκηνής

    7/2/2005 1:34:00 μμ

    Συντάκτης:

    Έναν αλλιώτικο τρόπο για να προσεγγίσει το κοινό βρήκε μια καλλιτεχνική ομάδα από τη Χιλή. Προκειμένου να μην κουράσει τους θεατές με βαρύγδουπα νοήματα και δυσνόητες αλληγορίες προτίμησε να κάνουν κάτι πολύ πιο απλό να τους κοιμίσει. Συγκεκριμένα οι ηθοποιοί της παράστασης επιλέγουν 40 άτομα από το κοινό για να μοιραστούν ένα τεράστιο κρεβάτι, που αποτελεί και το μοναδικό σκηνικό. Και η περιποίηση δε σταματά εδώ... Οι 40 τυχεροί κλείνουν τα μάτια τους για να ηρεμήσουν κι έπειτα οι ηθοποιοί ξεκινούν να τους κάνουν μασάζ με έλαια ή τους δίνουν να μυρίζουν διάφορα αρώματα. Σύμφωνα με τους καλλιτέχνες στόχος αυτής της ξεχωριστής διαδικασίας είναι να προκληθούν πρωτόγνωρες συναισθηματικές αντιδράσεις. Από την πλευρά του, το κοινό ανταποκρίνεται με ενθουσιασμό στη διαφορετική αυτή πρόταση.

    Ευεργετικά αποτελέσματα

    Στην πλειονότητά τους οι θεατές βγαίνουν ευχαριστημένοι και ανανεωμένοι από την αίθουσα.

    Πολλοί δηλώνουν, ότι αισθάνθηκαν να βιώνουν και πάλι στιγμές από την παιδική τους ηλικία, ενώ κάποιοι άλλοι ισχυρίστηκαν, ότι θεραπεύθηκαν παιδικά τους τραύματα.

    Εμείς δεν έχουμε παρά να ελπίζουμε, ότι η εν λόγω θεατρική ομάδα θα έρθει για παραστάσεις και στη χώρα μας, προκειμένου να διαπιστώσουμε αυτοπροσώπως τα ευεργετικά της αποτελέσματα.

    [06] Πολιτική

    Αλλαγή σκυτάλης στην Προεδρία της Δημοκρατίας

    7/2/2005 7:01:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ιστορική ημέρα η αυριανή, καθώς κλείνει ο κύκλος της δεκαετούς επιτυχημένης θητείας του Κωστή Στεφανόπουλου στην προεδρία της Δημοκρατίας. Διάδοχος στον προεδρικό θώκο θα είναι ο Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος θα εκλεγεί από τη Βουλή με φανερή ονομαστική ψηφοφορία, νωρίς το βράδυ της Τρίτης. Η επιλογή της υποψηφιότητας του κ. Παπούλια, από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, βρίσκει σύμφωνο και το ΠΑΣΟΚ. Οι 282 βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων αναμένεται να δώσουν θετική ψήφο. Αντιθέτως ΚΚΕ και Συνασπισμός δεν θα προτείνουν υποψήφιο και οι βουλευτές αναμένεται να δηλώσουν "παρών". Σύμφωνα με τον κανονισμό, το προεδρείο της Βουλής θα επισκεφθεί μετά το πέρας της ψηφοφορίας τον κ. Παπούλια στο σπίτι του και θα του ανακοινώσει επίσημα το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο νέος πρόεδρος θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 12 Μαρτίου.

    [07] Πολιτική

    Δίκτυο των τριών περιφερειών της Μακεδονίας Σχέδιο ανάπτυξης της Β. Ελλάδας

    7/2/2005 1:58:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Το σχέδιο ανάπτυξης της βόρειας Ελλάδας για την επόμενη δεκαετία συζήτησαν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης, Νίκο Τσιαρτσιώνη, τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Σχετικά με το νέο ρόλο που θα παίξει το υπουργείο στην περιοχή της νοτιοανατολικής Βαλκανικής αλλά και στην ίδια την περιφέρεια της Μακεδονίας και της Θράκης, ο κ. Τσιαρτσιώνης υπογράμμισε ότι είναι επιτελικός και έχει ως στόχο να συντονίσει τις δράσεις για να υπάρξει ανάπτυξη στην περιοχή. Επιπλέον, ο υπουργός τόνισε ότι αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη στρατηγικό σχέδιο σε βάθος δεκαετίας για την ανάπτυξη της βορείου Ελλάδος και ταυτόχρονα παρακολούθησης από κοντά των τεκταινομένων για το ΔΚΠΣ.

    Ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα

    Ακόμη, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης ανέφερε ότι δημιουργείται δίκτυο των τριών περιφερειών της δυτικής, κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, ώστε να ανταποκριθούν στα κρίσιμα μεγέθη που υπάρχουν και να δημιουργήσουν τις συνθήκες ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας απέναντι στις περιφέρειες όμορων κρατών που προχωρούν κι εκείνες με τα δικά τους βήματα.

    Ο κ. Τσιαρτσιώνης υπογράμμισε ότι το 2007 θα είναι και η Βουλγαρία μέλος της ΕΕ και γι αυτό υπάρχει προετοιμασία, ενώ, σημείωσε ότι με σωστή και χρηστή διαχείριση θα ανταπεξέλθει το υπουργείο και στα οικονομικά, αν και τόνισε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα με πόρους για το υπουργείο του.

    [08] Κοινωνία

    Περιορίζονται τα προβλήματα Σταδιακή βελτίωση του καιρού

    7/2/2005 12:17:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/2/2005 1:46:36 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Υποχωρεί η κακοκαιρία που έπληξε τα τελευταία 24ωρα τη χώρα, οι χαμηλές θερμοκρασίες ωστόσο παραμένουν, όπως και τα προβλήματα σε αρκετές περιοχές. Σε μεγάλο μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου τα οχήματα κινούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ αποκλεισμένα εξακολουθούν να είναι πολλά χωριά στους Νομούς Έβρου, Ευρυτανίας, Ηλείας, Ιωαννίνων και στην Εύβοια. Στην Αττική, κλειστός παραμένει ο δρόμος στην Πάρνηθα από το τελεφερίκ και πάνω και από τη Μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια. Κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία σε Διόνυσο, Σταμάτα, Βαρνάβα, Αφίδνες, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Θρακομακεδόνες, και τα εκπαιδευτήρια Αρσάκειο και Τοσίτσειο, στην Άνοιξη. Μόνο για Κρήτη, Χίο και Μυτιλήνη εκτελούνται τα δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ τα δρομολόγια στον Αργοσαρωνικό εκτελούνται με πλοία κλειστού τύπου.

    Προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων

    Στον βασικό οδικό άξονα Πάτρας - Αθήνας - Λάρισας - Θεσσαλονίκης δεν καταγράφονται ιδιαίτερα προβλήματα.

    Ωστόσο, η χιονόπτωση στην περιοχή της Στυλίδας και στα Καμένα Βούρλα αλλά και στο Αρτεμίσιο, θα συνεχιστεί έως και αύριο μετά το μεσημέρι. Επίσης, πριν από περίπου μία ώρα έριχνε χιονόνερο στην περιοχή Ξυλοκάστρου όπου αναμένεται να χιονίσει προς το βράδυ.

    Από το λιμάνι του Πειραιά, μετά τη μερική εξασθένηση των ανεμών, αποπλέουν τα πλοία με προορισμό μόνο Κρήτη, Χίο και Μυτιλήνη.

    Τα δρομολόγια στον Αργοσαρωνικό εκτελούνται με πλοία κλειστού τύπου.

    Από τη Ραφήνα αναχωρούν πλοία μόνο για Μαρμάρι και Άνδρο.

    Κλειστά είναι τα πορθμεία Πρίνου - Καβάλας και Αλεξανδρούπολης- Σαμοθράκης, ενώ από Κεραμωτή προς Λιμένα Θάσου εκτελούν δρομολόγια μόνο πλοία κλειστού τύπου.

    Επανέρχεται το ηλεκτρικό στη Σαμοθράκη

    Όπως είπε στη ΝΕΤ 105,8 ο αντινομάρχης Έβρου, Μιχάλης Κουγιουμτζής, τρία χωριά παραμένουν αποκλεισμένα, τα σχολεία είναι και σήμερα κλειστά, εκτός από αυτά της Αλεξανδρούπολης και της Τραϊανούπολης, ενώ 80 εκχιονιστικά βρίσκονται στους δρόμους.

    Αλλά και στη Σαμοθράκη που επλήγη από σφοδρή χιονοθύελλα, οι δρόμοι σταδιακά ανοίγουν και το ηλεκτρικό επανέρχεται μετά από διακοπή αρκετών ημερών, είπε δήλωσε από την πλευρά του, ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Χάνος. Παρά την ύφεση που ακολούθησε το Σαββατοκύριακο, από το βράδυ της Κυριακής στο οροπέδιο Λασιθίου επικρατεί παγετός και η θερμοκρασία έχει πέσει στους -8 βαθμούς.

    Λόγω του παγετού, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στους επαρχιακούς δρόμους Αγιοκάμπου - Σκλήθρου, Σκλήθρου - Ελάφου, Ελάφου - Καλαμακίου, Δήμητρας - Ανατολής, Ελασσόνας - Βερδικούσιας, Καρυάς- Κρυόβρυσης, Κρανέας- Λουτρού - Άκρης, και Πυθίου - Κοκκινοπηλού.

    Με απόφαση του Νομάρχη, δεν λειτουργούν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την προηγούμενη Πέμπτη. Αυτή την ώρα χιονίζει, ενώ, στην περιοχή Σέλι Αμπέλου λόγω του πάγου έχουν γίνει πολλές εκτροπές αυτοκινήτων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνεχίζονται τα προβλήματα

    [09] Κόσμος

    Έληξε το περιστατικό μετά από επτά ώρες σύγχυσης Αίσιο τέλος στο θρίλερ ομηρίας

    7/2/2005 11:06:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/2/2005 6:02:32 μμ)

    Πηγή: Reuters, Sky News, Γαλλικό Πρακτορείο, El Mundo, Associated Press

    Με την έφοδο της αστυνομίας έληξε η κατάληψη στο ισπανικό προξενείο στη Βέρνη της Ελβετίας από τρεις οπλισμένους άνδρες. Περίπου 12 Ελβετοί αστυνομικοί, αφού πήραν την άδεια από την ισπανική Κυβέρνηση, εισέβαλλαν στο κτήριο το μεσημέρι της Δευτέρας, αφού είχαν νωρίτερα δώσει τελεσίγραφο ενός τετάρτου στους δράστες, προκειμένου να παραδοθούν. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, οι τρεις όμηροι είχαν ελευθερωθεί νωρίτερα, ενώ στο κτήριο γίνεται ενδελεχής έλεγχος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν άνθρωποι μέσα. Μάλιστα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ομοσπονδιακής αστυνομίας Γκίντο Μπάλμερ, οι εισβολείς πιθανότατα έχουν διαφύγει και καταζητούνται. Το περιστατικό έληξε αναίμακτα, ενώ δε σημειώθηκαν ανταλλαγές πυροβολισμών.

    Πιθανός στόχος η ληστεία

    Όλα ξεκίνησαν στις 8 το πρωί τοπική ώρα (9 π.μ. ώρα Ελλάδας), όταν τρεις άγνωστοι ένοπλοι εισέβαλλαν στο προξενείο και αφού, σύμφωνα με πληροφορίες χτύπησαν το φρουρό στο κεφάλι έπιασαν ομήρους τρεις υπαλλήλους, έναν άντρα και μια γυναίκα, όπως μετέδωσε το ισπανικό ραδιόφωνο. Αμέσως η περιοχή αποκλείστηκε και ακροβολίστηκαν ελεύθεροι σκοπευτές στα γύρω κτήρια. Πληροφορίες λένε, πως οι δράστες ήταν οπλισμένοι με μαχαίρια και ένα πυροβόλο όπλο. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες ελευθέρωσαν δύο από τους ομήρους, ενώ ο τρίτος κατάφερε να διαφύγει.

    Από το πρωί επικρατούσε σύγχυση σχετικά με το περιστατικό.

    Σύμφωνα με τον Ισπανό υπουργό Εξωτερικών Μιγκέλ Άνχελ Μορατίνος οι τρεις, πιθανότατα, ένοπλοι, που είχαν εισβάλει στο κτήριο το είχαν εγκαταλείψει από νωρίς το μεσημέρι, ενώ τόνισε, πως όλα τα μέλη του προσωπικού είναι καλά.

    Ωστόσο, η ελβετική αστυνομία δήλωνε, πως δε γνώριζε πόσοι υπάλληλοι ήταν μέσα στο κτήριο ενώ δήλωναν κατηγορηματικά ότι οι δράστες δεν είχαν διαφύγει. Μάλιστα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι δράστες πιθανότατα είχαν εγκλωβιστεί στο προξενείο. "Υποθέτουμε, ότι είναι ακόμα στο κτήριο. Φερόμαστε σαν να ήταν μέσα" δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομία της Βέρνης Γιουργκ Μόσιμαν. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters, η αστυνομία κάλεσε τους δράστες να παραδοθούν με τα χέρια ψηλά, αλλά δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ισπανικής εφημερίδας El Mundo, ο Ισπανός υπουργός πάντως, θεωρεί, ότι οι δράστες είχαν ως κίνητρο τη ληστεία, ενώ τόνισε, πως δε θεωρεί υπόπτους για το περιστατικό Ισλαμιστές τρομοκράτες.

    Μάλιστα, ο κ. Μορατίνος εξήγησε, ότι η ελβετική αστυνομία συνέχιζε την επιχείρηση, παρόλο που ο ίδιος είχε σημάνει τη λήξη του περιστατικού, καθώς ακολουθούσε ένα συγκεκριμένο "πρωτόκολλο δράσης" για περιπτώσεις ομηρίας.

    Επιπλέον, ο Ισπανός υπουργός, τόνισε, πως δε γνώριζε την ταυτότητα των δραστών, οι οποίοι σύμφωνα με την ελβετική αστυνομία μιλούν γαλλικά.

    Τέλος, όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, τις τελευταίες βδομάδες η ελβετική αστυνομία παρατηρεί μία αύξηση σε απόπειρες κλοπής διαβατηρίων, για αυτό υποπτεύονται, ότι αυτός ήταν και ο λόγος εισβολής στο προξενείο, καθώς στη μαύρη αγορά, τα διαβατήρια κοστολογούνται ως και 6.000 ευρώ.

    [10] Ιράκ

    Απήχθη την περασμένη Παρασκευή Τελευταία διορία για την Ιταλίδα δημοσιογράφο

    7/2/2005 11:25:00 πμ

    Συντάκτης:

    Τελευταία προθεσμία δίνουν οι απαγωγείς της Ιταλίδας δημοσιογράφου Τζουλιάνα Σγκρένα, την οποία απειλούν να σκοτώσουν αν η χώρα της, δεν αποσύρει τα στρατεύματά της από το Ιράκ. Σε ανακοίνωση της "Οργάνωσης του Τζιχάντ", που έχει αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή της δημοσιογράφου στο Ιράκ, αναφέρεται ότι "συνεχίζεται η ανάκριση της ομήρου και η επιτροπή της Σαρία (Ισλαμικού νόμου) θα αναγγείλει την ετυμηγορία της σύντομα". Επίσης, οι απαγωγείς σημειώνουν ότι η σημερινή ανακοίνωσή τους είναι το τελευταίο μήνυμα "προς την ιταλική κυβέρνηση και τον Ιταλό πρωθυπουργό". Η Ιταλία έχει στείλει στο Ιράκ 3.000 στρατιώτες. Να σημειωθεί ότι η δημοσιογράφος της αριστερής εφημερίδας "Μανιφέστο" απήχθη την Παρασκευή, από αγνώστους, οι οποίοι με την απειλή όπλων της ζήτησαν να βγει από το αυτοκίνητο που επέβαινε και να τους ακολουθήσει.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απήγαγαν Ιταλίδα δημοσιογράφο

    [11] Οικονομία

    Μεταξύ υπ. Τουριστικής Ανάπτυξης, ΕΝΑΕ και ΚΕΔΚΕ Συνεργασία για την τουριστική ανάπτυξη

    7/2/2005 6:49:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η τουριστική ανάπτυξη της χώρας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα η ηγεσία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης με τη συμμετοχή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων και της Ενιαίας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ελλάδας. Ο κ. Αβραμόπουλος ζήτησε το συντονισμό όλων των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε να υπάρξει ενιαία διαφημιστική εκστρατεία και να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη από τον τουρισμό. Η σημερινή συνάντηση είναι η πρώτη που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της νεοσύστατης ειδικής θεσμοθετημένης Επιτροπής, στην οποία, πλην της ηγεσίας του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του ΕΟΤ, συμμετέχουν εκπρόσωποι των διοικητικών συμβουλίων της ΕΝΑΕ και της ΚΕΔΚΕ.

    Σημαντικός ο ρόλος της ΕΝΑΕ και της ΚΕΔΚΕ

    Ο κ. Αβραμόπουλος, τόνισε τη σημασία του τουρισμού για την ισόρροπη ανάπτυξη της περιφέρειας και υπογράμμισε ότι "προϋπόθεση για την επιτυχή εφαρμογή της νέας στρατηγικής για τον τουρισμό σε εθνικό επίπεδο είναι η από κοινού προσπάθεια ανάμεσα στην κεντρική εξουσία και στην Αυτοδιοίκηση". Όπως είπε, στο παρελθόν "δεν υπήρχε ποτέ συγκροτημένη και συντονισμένη πολιτική για τον τουρισμό, κυριαρχούσε ο αυτοσχεδιασμός και η προχειρότητα".

    Παράλληλα, κάλεσε τους νομάρχες να αναλάβουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης και να συμβάλουν στο "νοικοκύρεμα" της χώρας (σε τομείς όπως η καθαριότητα, η αισθητική, το περιβάλλον κλπ), ώστε να προχωρήσει η στρατηγική του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης για μια "ποιοτική επανάσταση" στον τουρισμό. Τους ζήτησε επίσης, να αναδείξουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των περιοχών τους, αλλά με τρόπο συντονισμένο με την εθνική τουριστική στρατηγική και υποσχέθηκε κάθε βοήθεια τόσο από το "επικοινωνιακό στρατηγείο" του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης όσο και από τον ΕΟΤ. Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Αναστάσιος Λιάσκος τόνισε ότι "η νέα διοίκηση του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης συνδέει την τουριστική πολιτική της χώρας από την περιφέρεια μέχρι και τη Νομαρχία και το Δήμο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να παράξουμε αποτελεσματική και ενιαία τουριστική πολιτική και ενιαία ταυτότητα στο τουριστικό προϊόν μας". Ο υφυπουργός έδωσε προτεραιότητα στην ανάγκη να ενταχθούν σε μια ενιαία λογική και σε ενιαίους κανόνες τα επί μέρους προγράμματα τουριστικής προβολής των νομαρχιών, ώστε να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητά τους. Κάλεσε επίσης τους νομάρχες να δώσουν έμφαση στην προβολή των ειδικών μορφών τουρισμού, ώστε να εμπλουτισθεί το ελληνικό τουριστικό προϊόν, υποσχέθηκε δε κάθε βοήθεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΤ για την προβολή του κάθε νομού.

    [12] Οικονομία

    Επισημάνσεις του ΔΝΤ για το ασφαλιστικό

    7/2/2005 5:46:00 μμ

    Συντάκτης:

    Την ανάγκη για άμεση έναρξη του δημόσιου διαλόγου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση διαπιστώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Στην έκθεση του για την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αναφέρει πως κάθε καθυστέρηση συνεπάγεται αύξηση του κόστους και επισημαίνει το ενδεχόμενο επιβάρυνσης της δημοσιονομικής κατάστασης από τη γήρανση του πληθυσμού. Επίσης, συνιστά αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για τις εργασιακές σχέσεις.

    Σχετικά με την ασκούμενη οικονομική πολιτική, μεταξύ άλλων, αναφέρεται θετικά στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης να ξεκινήσει την δημοσιονομική απογραφή, αμέσως μετά τις εκλογές και εκφράζει την υποστήριξη του στην προσπάθεια για βελτίωση της κατάστασης. Παράλληλα, επικροτεί το σχέδιο για την ολοκλήρωση της φορολογικής μεταρρύθμισης, με κάλυψη του κόστους από εξοικονόμηση πόρων από άλλους τομείς. Όσο αφορά στο δημοσιονομικό έλλειμμα, κρίνει ικανοποιητική την προσαρμογή για το 2005 βάσει του προϋπολογισμού. Επίσης θετική και προς τη σωστή κατεύθυνση κρίνει την κυβερνητική πολιτική που αποσκοπεί στην βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος μέσω της απλοποίησης του φορολογικού συστήματος, τις αποκρατικοποιήσεις και την αύξηση του ανταγωνισμού στις αγορές προϊόντος.

    Σχετικά Links:

    Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

    [13] Ποδόσφαιρο

    Και η Ελλάδα στην σκανδαλολογία

    7/2/2005 6:22:00 μμ

    Συντάκτης:

    Έμμεση αλλά σαφής εμπλοκή της Ελλάδας στο σκάνδαλο που απασχολεί το γερμανικό ποδόσφαιρο έκανε ο Ρόμπερτ Χόιτσερ, ο διαιτητής που φέρεται ως πρωταγωνιστής σε στημένα παιχνίδια. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο Χόιτσερ κατέθεσε σε δικαστές πως οι ισχυρές συμμορίες που μαστίζουν το στοίχημα του ποδοσφαίρου, "ενδιαφέρονταν ιδιαιτέρως για τα πρωταθλήματα της Ελλάδας και της Αυστρίας". Προς το παρόν είναι άγνωστο αν αυτό βάζει σε "μπελάδες" και κάποιους παράγοντες του ελληνικού πρωταθλήματος και αν ναι, σε ποιο βαθμό, όμως όπως μετέδωσε ως συνέπεια των παραπάνω δηλώσεων το πρακτορείο "Ρόιτερ", οι εισαγγελικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να έχουν υπάρξει "στοιχηματικές παρατυπίες" σε αγώνες του ελληνικού και του αυστριακού πρωταθλήματος.

    [14] Ποδόσφαιρο

    Εκτός και ο Ράσμουσεν

    7/2/2005 5:59:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/2/2005 7:40:33 μμ)

    Συντάκτης:

    Τον τρίτο της παίκτη ενόψει του αγώνα με την Ελλάδα "έχασε" σήμερα η Δανία, καθώς μετά τους Τόμας Χέλβεγκ και Κλάους Γιένσεν και ο Τόμας Ράσμουσεν συμπεριλαμβάνεται στο απουσιολόγιο του Μόρτεν Όλσεν. Ο 27χρονος μέσος της Χάνσα, υποφέρει από μια ίωση και όπως ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδία της χώρας δεν θα καταφέρει να αγωνιστεί την Τετάρτη.

    Ενισχύσεις κάλεσε ο Όλσεν

    Στο μεταξύ στους παραπάνω ποδοσφαιριστές πρέπει να προστεθεί και ο τιμωρημένος Γιέσπερ Γκρόνκιερ, ενώ σημαντικό ακόμη είναι το γεγονός πως οι παίκτες της ενδεκάδας που προτίθεται να παρατάξει ο Μόρτεν Όλσεν δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ ξανά μεταξύ τους. Συνέπεια όλων αυτών ήταν ο Όλσεν να αναγκαστεί να καλέσει για την "ειδική" αυτή αποστολή και τον Περ Νίλσεν, ο οποίος πέρσι είχε δηλώσει πως αποσύρεται από την εθνική της χώρας του. Ο Όλσεν επικοινώνησε με τον 31χρονο αμυντικό της Μπρόντμπι και εξασφάλισε την συγκατάθεσή του, να "αναστείλει" την αποχώρησή του ειδικά για αυτόν τον αγώνα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μόνο νίκη, τίποτα άλλο

    Αισιόδοξος ο Χατζάρας

    "Προβάδισμα" η Ελλάδα

    [15] Ποδόσφαιρο

    Σκαδιναβική λύση για τον ΠΑΟ

    7/2/2005 4:35:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στον Νορβηγό προπονητή της βελγικής Μπριζ, Τροντ Σόλιντ, καταλήγει όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, η διοίκηση του Παναθηναϊκού για την θέση του προπονητή της ομάδας ποδοσφαίρου. Ο 46χρονος προπονητής προτάθηκε στην ιδιοκτησία της "πράσινης" ΠΑΕ από τον παλιό άσο, Αρνε Ντόκεν, και σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την διοίκηση των "πρασίνων". Το μόνο εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστεί για να υπάρξει οριστική συμφωνία είναι ότι ο Σόλιντ δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Μπριζ έως το καλοκαίρι του 2006. Άλλα όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας, αν θέλει η νύφη και ο γαμπρός

    Μικρή αλλά επιτυχημένη καριέρα

    Ο Τροντ Σόλιντ που γεννήθηκε στις 24 Απριλίου του 1959, αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής στις Ίντρετσλαγκ (1976-1981), Βαλερένγκα (1981-1984), Ρόζενμποργκ (1984-1991) και Μπόντο Γκλιμτ, ενώ είχε 15 συμμετοχές και 1 γκολ με την εθνική ομάδα της Νορβηγίας.

    Την προπονητική του καριέρα την ξεκίνησε με τον διπλό ρόλο παίκτη-προπονητή στη Μπόντο Γκλιμτ το 1992, με την οποία την επόμενη χρονιά το 1993 την οδήγησε στη μεγάλη κατηγορία αλλά και στην κατάκτηση του κυπέλλου Νορβηγίας. Υπό τις οδηγίες του η Μπόντο έφτασε το 1995 στην κατάληψη της τρίτης θέσης αλλά και στον τελικό του κυπέλλου το 1996, όπου και ηττήθηκε από την Τρόμσο.

    Οι διαφορές του με παίκτες της ομάδας, οδήγησαν την διοίκηση στην απόλυση του για να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

    Επόμενος σταθμός στην καριέρα του υπήρξε η Ρόζενμποργκ, όπου εν αρχή πήγε ως βοηθός του Νιλς Αρνε Έγκεν το 1997. Έναν χρόνο αργότερα προβιβάστηκε σε πρώτο προπονητή μετά την απόσυρση του Έγκεν και οδήγησε τους ισόβιους πρωταθλητές Νορβηγίας στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και τους ομίλους του Champions League.

    Το 1998 πήγε στην Μπριζ, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2003 και το κύπελλο το 2002 και το 2004. Παράλληλα ήταν ένας εκ των υποψηφίων για τη διαδοχή του Νιλς Γιόχαν Σεμπ στην εθνική Νορβηγίας, όταν ο τελευταίος παραιτήθηκε από τη θέση του το 2003, ωστόσο τόνισε πως θα ενδιαφερόταν μόνο αν η ομοσπονδία του επέτρεπε να διατηρήσει τη θέση του στη Μπριζ, αίτημα που τελικά δεν έγινε δεκτό.

    [16] Βόλεϊ

    Πρωταθλήτρια των "καγκουρώ" η Καραντάσιου

    7/2/2005 3:10:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μία ακόμη διάκριση πρόσθεσε στο παλμαρέ της η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του μπιτς βόλεϊ, Βάσω Καραντάσιου, που μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου του όπεν τουρνουά της Αυστραλίας με παρτενέρ την τρις Ολυμπιονίκη της Αυστραλίας Κέρι Αν Πότχαρστ, κατέκτησε πρόσφατα και τον τίτλο της πρωταθλήτριας Αυστραλίας. Στο αντίστοιχο τουρνουά των ανδρών, πρωταθλητές Αυστραλίας αναδείχθηκαν οι Γερμανοί, Μπρινκ και Ντίκμαν μετά τη νίκη τους με 2-0 σετ επί των Πρόσερ (Αυστραλία) και Χέγερ (Ελβετία).

    Εκστασιασμένη η Πότχαρστ

    Μία ήττα σε εννέα αναμετρήσεις ήταν ο τελικός απολογισμός του διδύμου Βάσω Καραντάσιου/ Κέρι Αν Πότχαρστ (Αυστραλία), που στέφθηκαν πρωταθλήτριες της χώρας της "Πράσινης Ηπείρου". Στους αγώνες που διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο στην περιοχή "Σέρφερς Παρανταϊς" της Χρυσής Ακτής του Κουίνσλαντ.

    Οι Πότχαρστ/Καραντάσιου ξεκίνησαν με νίκη 2-0 (21-5, 21-10) επί των Νίλσεν/Στίβενς. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη καθώς δεν κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των Ριμπίκι/Ρομανόβσκι που επιβλήθηκαν με 2-1 (21-19, 5-21, 15-13) του ελληνοαυστραλιανού ζευγαριού. Η ήττα όμως φαίνεται ότι πείσμωσε τις δύο πρωταθλήτριες, οι οποίες έφατσαν αήττητες μέχρι τον τελικό, όπου εκεί επικράτησαν με 2-0 (21-18, 21-16) των Μούραν/Κανταϊκ από την Ολλανδία και κατέκτησαν το βαρύτιμο τρόπαιο.

    "Είμαι πολύ ευχαριστημένη για τα δύο χρυσά μετάλλια και τον τίτλο της πρωταθλήτριας Αυστραλίας. Πήρα σπουδαίες εμπειρίες από τη συμμετοχή μου στα δύο τουρνουά», είπε από την Αυστραλία η Βάσω Καραντάσιου και επιφυλάχθηκε για περισσότερες δηλώσεις μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα, στην Πέμπτη. Από την πλευρά της η τρεις φορές Ολυμπιονίκης της Αυστραλίας, Πότχαρστ που αναδείχθηκε βασίλισσα της άμμου δήλωσε "εκστασιασμένη για αυτή τη νίκη", παρά το γεγονός ότι αυτός ήταν ο 8ος τίτλος της.

    [17] Βόλεϊ

    Κυπελλούχος Ιταλίας η Μπέργκαμο

    7/2/2005 12:42:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ένα ακόμη Κύπελλο στην πλούσια τροπαιοθήκη της πρόσθεσε χθες η ιταλική γυναικεία ομάδα της Μπέργκαμο καθώς επικράτησε με 2-3 (25-21, 20-25, 25-16, 13-25, 11-15) της Πιατσέντζα στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας. Κορυφαία για την παρέα της Φραντσέσκα Πιτσινίνι που πέτυχε 14 πόντους ήταν η Κίλιτς με 25 πόντους. Για τη φιναλίστ ομάδα έλαμψε το άστρο της Κουβανής Ταϊσμάρι Αγκουέρο η οποία με 21 πόντους αναδείχθηκε τοπ σκόρερ της Περούτζια. Την τρίτη θέση κατέλαβε η Κιέρι, η οποία έκαμψε με 2-3 (25-16, 25-18, 16-25, 18-25, 18-20) την αντίσταση της Νοβάρα. Κορυφαία της Κιέρι και τοπ σκόρερ του μικρού τελικού η Ντε Κάρνε με 22 πόντους.

    [18] Με Παρτιζάν στους τέσσερις

    7/2/2005 6:59:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία/Μαυροβούνιο) θ΄ αντιμετωπίσει ο Πανιώνιος στα ημιτελικά του κυπέλλου υδατοσφαίριδης Len Trophy μετά την κλήρωση που έκανε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία σήμερα στη Ρώμη. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στη Νέα Σμύρνη 19 ή 20 Φεβρουαρίου και ο δεύτερος 5 ή 6 Μαρτίου στο Βελιγράδι. Το άλλο ζευγάρι απαρτίζουν η ιταλική Σαβόνα με την σερβική Πρίμορατς Κότορ. Ο Πανιώνιος για να προκριθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης απέκλεισε την ιταλική Καμόλι την οποία κέρδισε εντός έδρας 13-8 στην παράταση, καλύπτοντας την διαφορά των 4 τερμάτων της εκτός εδρας ήττας του (8-4).

    Καμπάνια: "Αποφασιστικός ο Πανιώνιος"

    Την άποψη ότι η αποφασιστικότητα των παικτών του Πανιωνίου έκρινε την έκβαση του αγώνα με την Καμόλι εξέφρασε ο ομοσπονδιακός προπονητής του πόλο Σάντρο Καμπάνια.

    " Η αναμέτρηση ήταν πολύ συναρπαστική μέχρι το τέλος της. Ευτυχώς η ελληνική ομάδα ήταν αυτή που τελικά κατάφερε να επικρατήσει και να προκριθεί στα ημιτελικά του θεσμού. Τόσο ο Πανιώνιος, όσο και η Καμόλι, έκαναν αρκετά λάθη, όμως αυτά στα οποία υπέπεσε η ελληνική ομάδα ήταν αυτά που μέτρησαν λιγότερο. Η τελική έκβαση του παιχνιδιού κρίθηκε κυρίως στον παράγοντα της αποφασιστικότητας των παικτών. Οι παίκτες του ελληνικού συλλόγου πίστεψαν στις δυνατότητες τους. Αν και δεν πραγματοποίησαν καλό ξεκίνημα, ωστόσο απέβαλλαν το άγχος τους και κατάφεραν να επιβάλλουν το ρυθμό τους στη συνέχεια. Δεν φοβήθηκαν να παίξουν για τη νίκη και αυτό τους βγήκε στον αγώνα και εξασφαλίσανε την πρόκριση. Ο Ζέκελι και ο Λούδης πέτυχαν καθοριστικά γκολ, τα οποία έδωσαν και τη νίκη. Είναι σημαντικό, όχι μονάχα για το κύρος της ελληνικής ομάδας, αλλά για την εικόνα του ελληνικού πόλο να επιτυγχάνονται επιτυχίες τέτοιου μεγέθους. Βελτιώνουν την εικόνα του αθλήματος για τη χώρα μας και μας βοηθάνε στο να διατηρηθούμε στις κορυφαίες δυνάμεις του χώρου, όπου βρισκόμαστε. Εύχομαι καλή επιτυχία στον Πανιώνιο στη συνέχεια και να καταφέρει να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται".

    [19] Αεροβόλα υψηλών αποδόσεων

    7/2/2005 6:31:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο στο σκοπευτήριο Ελευσίνας, ο πρώτος επίσημος αγώνας της χρονιάς αεροβόλων όπλων, του οποίου τα αποτελέσματα θα ληφθούν υπ όψιν για τη συγκρότηση της Εθνικής μας ομάδος σκοποβολής, που θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αεροβόλων Όπλων στο Ταλίν της Εσθονίας φέτος. Την παράσταση έκλεψε ο έφηβος Νεκτάριος Μητρόπουλος της ΠΣΕ, που πέτυχε την καλύτερη επίδοση της τελευταίας πενταετίας (573/600) στην κατηγορία του, μένοντας μόλις δύο βαθμούς πίσω από το Πανελλήνιο ρεκόρ που κατέχει με 575 ο Κ. Κωνσταντίνου από το 2000. Πολύ καλές επιδόσεις πέτυχαν επίσης ο Σαβοργιαννάκης (591/600) και ο Μάνης (587/600) στο αεροβόλο τουφέκι ανδρών και εφήβων αντίστοιχα, αλλά και ο Γεωργακόπουλος (576/600) στο αεροβόλο πιστόλι ανδρών. Από τις γυναίκες τις καλύτερες επιδόσεις σημείωσαν οι Μαρίνα Καραφλού (379/400) και Μαρία Παπαδάκη (379/400) στο αεροβόλο πιστόλι γυναικών.

    [20] Πρωτιά του ΠΟΠ στην ελληνορωμαϊκή

    7/2/2005 6:01:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στον "θρόνο" του πρωταθλητή πάλης, επέστρεψε ο ΠΟΠ μετά από διάλειμμα ενός έτους. Ο Παλαιστικός Όμιλος Πρωταθλητών, πρώτευσε στο πρωτάθλημα ελληνορωμαϊκής που φιλοξενήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της Γλυφάδας και το οποίο αποτελούσε κριτήριο για τη συγκρότηση της εθνικής ομάδας ανδρών που θα μας εκπροσωπήσει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Βουλγαρία, Απρίλιος). Με ένα χρυσό, δύο ασημένια και τρία χάλκινα μετάλλια, συγκέντρωσε 44 βαθμούς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ολυμπιακό με 31 και στην 3η την Τρίκκη Τρικάλων με 26 βαθμούς. Στη συστηματική δουλειά που γίνεται στις τάξεις του συλλόγου, απέδωσε την πρωτιά η προπονήτρια του συλλόγου, Λία Νικολάου. "Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε πολύ, εμείς συνεχίζουμε να αποδεικνύουμε ότι ξέρουμε να παίρνουμε τους τίτλους. Έχουμε μια δυνατή ομάδα και αθλητές που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν εκτός από την Ελλάδα και στους διεθνείς αγώνες", συμπλήρωσε.

    Αποτελέσματα

    55 κιλά 1. Στέφανος Παπαστεργίου (Πλαστήρας Καρδ.) 2. Αρτούρ Κιουρεγκιάν (Αγ. Βαρβάρα) 3. Βασίλης Τερεσενίδης (Διόσκουροι) . Χαράλαμπος Μουρατίδης (Κρότων Κοζάνης)

    60 κιλά 1. Χρήστος Γκίκας (Ολυμπιακός) 2. Μιχάλης Βλάχος (ΕΓΣ) 3. Ευστάθιος Περιάλης (ΔΑΣ Άνω Λιοσίων) . Νίκος Καϊσίδης (Διόσκουροι)

    66 κιλά 1. Γιώργος Μπούκης (Ηρακλής Περιστερίου) 2. Χρήστος Αποστόλου (ΔΑΣΑΛ) 3. Κώστας Παπαευθυμίου (Τρίκκη Τρικάλων) . Βασίλης Μότσιος (Τρίκκη Τρικάλων)

    74 κιλά 1. Γιάννης Σπυριδάκης (ΠΟΠ) 2. Γιώργος Τζιώλας (Ολυμπιακός) 3. Γιώργος Παναγιώτου (Τρίκκη Τρικάλων) . Λεωνίδας Δημητράκης (ΠΟΠ)

    84 κιλά 1. Ντάντε Χαρεμπασβίλι (Άρης Θεσσαλονίκης) 2. Σίο Γκογκλιτσίδης (Αγία Βαρβάρα) 3. Δημήτρης Αβράμης (ΠΓΣ) . Κώστας Βουρδάνος (ΠΟΠ)

    96 κιλά 1. Γιώργος Κουτσιούμπας (Ολυμπιακός) 2. Θόδωρος Τουνουσίδης (ΠΟΠ) 3. Γιάννης Σάββας (Εθνικός ΓΣ) . Βαγγέλης Ζάμπρακας (Εθνικός ΓΣ)

    120 κιλά 1. Ξενοφών Κουτσιούμπας (Ολυμπιακός) 2. Παναγιώτης Παπαδόπουλος (ΠΟΠ) 3. Γιώργος Αποστολόπουλος (ΠΟΠ) . Χαράλαμπος Καλτσίδης (Άτλας)

    [21] Υγεία

    Επικίνδυνα τα "τραύματα" του φτερωτού θεού Έρωτας ...θανατηφόρος

    7/2/2005 11:33:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΒΒC

    Αν ανήκετε σε αυτούς, που πιστεύουν, ότι κανείς δε μπορεί να πεθάνει από έρωτα, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας. Βρετανοί επιστήμονες καλούν τους γιατρούς να δίνουν μεγάλη σημασία για την τελική διάγνωση των ασθενών τους, το αν οι τελευταίοι είναι ερωτευμένοι ή όχι. Ο Βρετανός κλινικός ψυχολόγος Frank Tallis και ο συνάδελφός του Alex Gardner από τη Γλασκόβη τονίζουν, ότι τα "τραύματα" από τα βέλη του φτερωτού θεού επηρεάζουν την ψυχική μας υγεία σε τέτοιο βαθμό, που μπορεί να μας οδηγήσουν ακόμα και στο θάνατο. Σύμφωνα με τους ίδιους, ο έρωτας χωρίς ανταπόκριση ή η έλλειψη του ερωτικού μας συντρόφου πιθανόν να έχουν εξαιρετικά βλαβερές επιπτώσεις στην υγεία μας.

    Οι επιπτώσεις στην υγεία μας

    Όπως εξηγεί ο Gardner μια ερωτική απόρριψη επιφέρει δραματικές και επικίνδυνες μεταβολές όχι στην ψυχολογία κάποιου, αλλά και τον οργανισμό του.

    Ο ίδιος επισημαίνει, ότι οι άνθρωποι που έρχονται αντιμέτωποι με μια ερωτική απογοήτευση περνούν σε μια φάση απαισιοδοξίας και απόγνωσης, στοιχεία, που μπορεί να τους οδηγήσουν σε μια κατάσταση οξείας υπερκόπωσης.

    Την κατάσταση αυτή ακολουθούν συχνά: η μανιοκατάθλιψη, η έντονη κυκλοθυμία, η εξαιρετικά χαμηλή αυτοεκτίμηση, που εκδηλώνονται με συχνά ξεσπάσματα σε κλάματα και αϋπνίες.

    Σε ορισμένες περιπτώσεις τα συμπτώματα αυτά μπορεί να οδηγήσουν τα άτομα σε ακραίες αυτοκαταστροφικές αντιδράσεις.

    Οι Tallis και ο Gardner τονίζουν, ότι στη σύγχρονη εποχή οι περιπτώσεις αυτές όλο και πληθαίνουν και γι' αυτό οι γιατροί θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε τέτοια περιστατικά ασθενών, ώστε να προλαμβάνουν τα χειρότερα.

    [22] Κοινωνία

    Κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος Προφυλακιστέος ο 72χρονος παιδόφιλος

    7/2/2005 7:33:00 μμ

    Συντάκτης:

    Προφυλακιστέος κρίθηκε σήμερα μετά την απολογία του στον δεύτερο τακτικό ανακριτή, ο 72χρονος που διακινούσε μέσω Internet σκληρό πορνογραφικό υλικό με βιασμούς παιδιών ηλικίας από 2 έως 7 ετών. Στο σπίτι του, στην Κηφισιά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν την περασμένη βδομάδα, φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες, CD και δισκέτες με υλικό που δεν είχε προλάβει να καταχωρηθεί στο site που διατηρούσε μαζί με έναν Αμερικανό στο Internet. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ίσως τα βίντεο με τους βιασμούς ανηλίκων, ακόμα και νηπίων, γυρίστηκαν στο σπίτι του στην Κηφισιά.

    Συχνά ταξίδια στις ΗΠΑ

    Ο Αμερικανός ο οποίος φέρεται ως ιδρυτής του δικτυακού τόπου με το παιδικό πορνογραφικό περιεχόμενο είχε συλληφθεί λίγες μέρες πριν από τη σύλληψη του 72χρονου από το FBI.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο 72χρονος έκανε συχνά ταξίδια στις ΗΠΑ, όπου είχε επαφές με στελέχη του παγκόσμιου δικτύου παιδικής πορνογραφίας.

    Το συγκεκριμένο site που είχε στήσει ο Αμερικανός σε συνεργασία με τον Έλληνα συνταξιούχο ήταν μία καλά στημένη και επικερδής επιχείρηση.

    Καθημερινά υπολογίζεται ότι είχε 5000 επισκέψεις και τα μέλη του πλήρωναν μέσω πιστωτικής κάρτας από 100 έως 1000 Ευρώ (όταν για παράδειγμα ήθελαν πρόσβαση σε online video).

    Στο σπίτι του 72χρονου εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν 3000 φωτογραφίες παιδιών, 2 βιντεοκάμερες, τρεις ψηφιακές κάμερες και χειρόγραφες σημειώσεις.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σοκάρει η δράση του 72χρονου παιδόφιλου

    [23] Ποδόσφαιρο

    Μόνο νίκη, τίποτα άλλο

    7/2/2005 7:22:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με την σκέψη αποκλειστικά και μόνο στην νίκη κατεβαίνει η Εθνική μας στον αγώνα της Τετάρτης με την Δανία, σύμφωνα με τον Αντώνη Νικοπολίδη, ο οποίος μίλησε για την κρίσιμη αναμέτρηση στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ. Ο διεθνής τερματοφύλακας του Ολυμπιακού επεσήμανε την κρισιμότητα της συνάντησης και τόνισε πως πρέπει όλοι οι παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι στην νίκη, καθώς αυτό είναι το μοναδικό αποτέλεσμα που αναζητά η Εθνική μας. "Όλοι καταλαβαίνουμε την κρισιμότητα της συνάντησης. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι καθώς πρόκειται για ένα σημαντικό παιχνίδι και ο αντίπαλος είναι ιδιαίτερα δυνατός. Γνωρίζουμε ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά πρέπει να κερδίζουμε. Δεν σκεφτόμαστε τίποτε άλλο από την νίκη", σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αισιόδοξος ο Χατζάρας

    "Προβάδισμα" η Ελλάδα

    Εκτός και ο Ράσμουσεν

    [24] Ποδόσφαιρο

    Αισιόδοξος ο Χατζάρας

    7/2/2005 6:52:00 μμ

    Συντάκτης:

    Αισιόδοξος παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζει ο αγώνας της Ελλάδας με την Δανία εμφανίστηκε ο Γιώργος Χατζάρας μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ποδοσφιαρικής Ομοσπονδίας. Ο προπονητής του Άρη τόνισε την αναγκαιότητα της νίκης στον συγκεκριμένο αγώνα, ενώ παρατήρησε πως όσο δύσκολος είναι για την Εθνική μας, άλλο τόσο είναι και την Δανία. ""Είναι δύσκολο παιχνίδι όχι μόνο για εμάς αλλά και για τους αντιπάλους μας. Αν θέλουμε όμως να έχουμε ελπίδες πρόκρισης για τα τελικά θα πρέπει να νικήσουμε. Είτε παίζοντας καλά, είτε όχι. Σε αυτά τα παιχνίδια εκείνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Θυμηθείτε τι είχε συμβεί πριν μερικά χρόνια όταν αντιμετωπίσαμε τους Δανούς στο ΟΑΚΑ. Αποκλειστήκαμε από το Μουντιάλ του 1998 γιατί το παιχνίδι έληξε ισόπαλο. Λίγοι θυμούνται ότι παίξαμε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες".

    Εμπιστοσύνη

    Συνεχίζοντας ο Χατζάρας επεσήμανε πως έχει εμπιστοσύνη σε αυτή την Εθνική και πως είναι καλύτερη από ότι στο ξεκίνημα των προκριματικών, ενώ για του Δανούς σημείωσε την ελπίδα του να μην είναι το ίδιο τυχεροί με τον αγώνα του 1998. "Έχω εμπιστοσύνη σε αυτή την ομάδα και πιστεύω ότι εύκολα ή δύσκολα θα τα καταφέρουμε. Οι διεθνείς είναι σε πολύ καλή κατάσταση, έχουν βρει την φόρμα τους, βρίσκονται σε συνεχή άνοδο και πιστεύω ότι θα έχουν ρυθμό στο παιχνίδι. Η εικόνα της Εθνικής δεν έχει καμία σχέση με το ξεκίνημα της προκριματικής φάσης". Όσο για την Δανία είπε, "Είναι ομάδα παγκοσμίου επιπέδου και για να τους νικήσουμε πρέπει τα παιδιά να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια. Ελπίζω τη φορά αυτή να μην είναι και το ίδιο τυχεροί, όπως τότε που μας στέρησαν την πρόκριση".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Προβάδισμα" η Ελλάδα

    Εκτός και ο Ράσμουσεν

    [25] Ποδόσφαιρο

    Σοκ με Μικέ στην Χαλκηδόνα

    7/2/2005 6:37:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ολόκληρη την υπόλοιπη χρονιά θα χάσει ο Χρήστος Μικές, αφού ο τραυματισμός του στον αγώνα κυπέλλου με την Λάρισα, αποδείχτηκε πολύ πιο σοβαρός από ό,τι αρχικά είχε υπολογιστεί. Ο έμπειρος αμυντικός της Χαλκηδόνας υποβλήθηκε σήμερα σε μαγνητική τομογραφία και τα αποτελέσματα αυτής έδειξαν ρήξη πρόσθιου χιαστού, με αποτέλεσμα την ανάγκη άμεσης επέμβασης. Συνέπεια αυτού είναι η απουσία του ποδοσφαιριστή για περίπου έξι μήνες, κάτι που στενοχώρησε ιδιαιτέρως τόσο τον ίδιο όσο και τους συμπαίκτες και τον προπονητή του.

    [26] Ποδόσφαιρο

    "Προβάδισμα" η Ελλάδα

    7/2/2005 6:34:00 μμ

    Συντάκτης:

    Περισσότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, υποστηρίζουν πως νικήτρια στον αγώνα της Τετάρτης θα είναι η Ελλάδα. Σε ειδική ψηφοφορία που υπάρχει στην πρώτη σελίδα του site με τρεις επιλογές (νίκη Ελλάδας, νίκη Δανίας και ισοπαλία), η νίκη της ομάδας του Ότο Ρεχάγκελ μέχρι αυτή την ώρα συγκεντρώνει 56,62%, την στιγμή που το 27,81% των ψηφοφόρων πιστεύει πως θα κερδίσει η Δανία. Σεβαστό είναι και ποσοστό εκείνων που "βλέπουν" τον αγώνα να ολοκληρώνεται ισόπαλος, αφού φτάνει στο 15,56%. Έτσι η Ελλάδα διατηρεί την παράδοση που την θέλει νικήτρια σχεδόν σε κάθε ανάλογη ψηφοφορία στην ιστοσελίδα της UEFA, από τους προημιτελικούς του EURO και έπειτα!

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αισιόδοξος ο Χατζάρας

    Εκτός και ο Ράσμουσεν


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 7 February 2005 - 17:57:57 UTC