Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βαρύ κλίμα στη συνεδρίαση της ΔΙΣ
  • [02] Στο στόχαστρο άλλοι εννέα δικαστικοί
  • [03] Βαρυχειμωνιά...
  • [04] Απεβίωσε ο πατέρας του πρωθυπουργού
  • [05] Νεκρός ο πρωθυπουργός της Γεωργίας
  • [06] Κατηγορούνται 7 Βρετανοί για τη δολοφονία Ιρακινού
  • [07] Νύχτα "γκραν γκινιόλ" στο ΝΒΑ
  • [08] Λάμψη και βραβεία στην πίτα της Ολομέλειας
  • [09] Δεν το χάνει η Τσέλσι
  • [10] Νέο ενδιαφέρον στο Καμπιονάτο
  • [11] Ναυάγιο με Έλληνα πλοίαρχο
  • [12] Υγεία και ασφάλεια στο επίκεντρο

    [01] Κοινωνία

    Γιοσάκης, Αττικής και Θεσσαλιώτιδος στο στόχαστο Βαρύ κλίμα στη συνεδρίαση της ΔΙΣ

    3/2/2005 10:34:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Αναβρασμός επικρατεί στους κόλπους της Ιεραρχίας μετά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις περί εμπλοκής Ιεραρχών στο παραδικαστικό σκάνδαλο. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, που συνεδριάζει από τις 9 το πρωί στη Μονή Πετράκη μέσα σε βαρύ κλίμα καλείται να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι με τους Μητροπολίτες Αττικής και Θεσσαλιώτιδος καθώς και τον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη, για τον οποίο εκδόθηκε χτες το βράδυ ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία Πειραιά, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι θα διαφύγει στο εξωτερικό. Οι αποκαλύψεις έχουν πάρει πλέον τη μορφή χιονοστιβάδας καθώς καθημερινά έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία για το κύκλωμα, στο οποίο φέρονται να μετέχουν δικαστικοί και Ιεράρχες. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΝΕΤ 105,8 ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος θα προτείνει επιβολή 6μηνης αργίας στον μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα, με παράλληλη ανάκριση σε βάρος του καθώς και τον ορισμό ανακριτή για την υπόθεση του μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος. Άγνωστο παραμένει εάν η ΔΙΣ θα αποφασίσει την έκτακτη σύγκλιση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο στόχαστρο άλλοι εννέα δικαστικοί

    Ενταλμα σύλληψης για τον Γιοσάκη

    [02] Κοινωνία

    "Θέλω να υπάξει κάθαρση", δηλώνει ο Γ. Κάππος Στο στόχαστρο άλλοι εννέα δικαστικοί

    2/2/2005 3:55:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/2/2005 8:56:40 μμ)

    Συντάκτης:

    Διευρύνεται η έρευνα που διεξάγει ο Άρειος Πάγος για το παραδικαστικό κύκλωμα, καθώς άλλοι εννέα δικαστικοί λειτουργοί μπαίνουν στο στόχαστρο, οι οποίοι φέρονται ότι βαρύνονται με δεκάδες παράνομες πράξεις, όπως ευνοϊκή μεταχείριση εμπόρων ναρκωτικών σε δέκα με δώδεκα μεγάλες υποθέσεις. Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γιώργος Κάππος εμφανίζεται αποφασισμένος να εξαλείψει τα φαινόμενα διαφθοράς στο χώρο της δικαιοσύνης. Γεγονός που αποτυπώνεται και στις σημερινές του δηλώσεις, στις οποίες επισημαίνει ότι δεν αισθάνεται πόνο αν είναι 13 ή 20 οι δικαστές που θα ελεγχθούν και πιθανώς να διωχθούν. "Αυτό που θέλω είναι να υπάρξει κάθαρση", δηλώνει. Στο μεταξύ, αύριο ο πρόεδρος Πρωτοδικών Λεωνίδας Στάθης πρόκειται να δώσει εξηγήσεις μετά την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε για "δωροδοκία", ενώ έχει ήδη παραπεμφθεί με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης.

    Κρίσιμη μέρα η αυριανή για τον Λεωνίδα Στάθη

    Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής έρευνες φέρεται ότι στους τραπεζικούς λογαριασμούς του κ. Στάθη έχουν κατατεθεί άλλα τέσσερα ύποπτα εμβάσματα εκ των οποίων τα δύο από δικηγόρους, των οποίων τις υποθέσεις εκδίκαζε στο παρελθόν. Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος Πρωτοδικών Λεωνίδας Στάθης δεν φέρεται να εμπλέκεται σε υποθέσεις του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη, αλλά σε υπόθεση "δωροδοκίας", ενώ έχει εις βάρος του σωρεία πειθαρχικών ποινών.

    Την ίδια ώρα, βαρύτατες κατηγορίες αποδίδονται στον αντιεισαγγελέα Εφετών Νίκο Αθανασόπουλο και στις πρωτοδίκες Αντωνία Ηλία και Παναγιώτα Τσέβη, οι οποίοι εμπλέκονται στις υποθέσεις του αρχιμανδρίτη Ι. Γιοσάκη. Μεταξύ των κατηγοριών είναι: παντελής έλλειψη υπηρεσιακού ήθους, άνομες επιδιώξεις και δόλιες συμπεριφορές, απάτες, στήσιμο υποθέσεων, καθώς και αποφυλακίσεις εμπόρων ναρκωτικών.

    Στο μεταξύ, τις τελευταίες μέρες έχουν επισκεφθεί τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Σανιδά, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ασφάλειας Αττικής που παρουσιάζουν τις ύποπτες υποθέσεις.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ενταλμα σύλληψης για τον Γιοσάκη

    [03] Κοινωνία

    Σε λευκό κλοιό η χώρα Βαρυχειμωνιά...

    3/2/2005 10:22:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/2/2005 11:52:03 πμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΜΠΕ

    Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει ο χιονιάς σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Έντονες είναι οι χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας συμπεριλαμβανομένων και των βορείων προαστίων Αττικής, ενώ το κρύο είναι τσουχτερό και οι άνεμοι θυελλώδεις. Με αλυσίδες κινούνται τα αυτοκίνητα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, αλλά και της Ανατολικής Αττικής. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην Πάρνηθα, από το τελεφερίκ και στην Πεντέλη από την πλατεία Παλαιάς Πεντέλης προς τον Άγιο Πέτρο. Κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία στην Εκάλη, την Πεντέλη, τη Νέα Πεντέλη, την Κοζάνη, την Καστοριά, τα Γρεβενά, τη Φλώρινα και την περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Με προβλήματα διεξάγονται και οι θαλάσσιες συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων στα πελάγη, ενω προβλήματα παρουσιάστηκαν και στις αεροπορικές πτήσεις.

    Απαραίτητες οι αλυσίδες

    Στη Φθιώτιδα, στο δρόμο Λαμίας Άμφισσας, η αστυνομία δεν επιτρέπει την κίνηση των οχημάτων χωρίς αλυσίδες προς Δομοκό, Μπράλο και Τυμφρηστό, αφού ο δρόμος είναι επικίνδυνος για την κυκλοφορία είτε λόγο της χιονόπτωσης είτε λόγω του παγετού.

    Απαραίτητες είναι οι αλυσίδες και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των νομών Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας και Γρεβενών, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, καθώς και στους νομούς Ροδόπης, Ξάνθης και Έβρου.

    Στα Ιωάννινα, τα έντονα προβλήματα έχουν υποχωρήσει, αλλά οι θερμοκρασίες παραμένουν χαμηλές, ενώ ανοιχτό είναι το εθνικό κι επαρχιακό οδικό δίκτυο.

    Προβλήματα από αέρος και θαλάσσης

    Την απαγόρευση του απόπλου από Ραφήνα προς τις Κυκλάδες, προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι, που πνέουν στα πελάγη, αν και τα δρομολόγια της πορθμιακής γραμμής Ραφήνας- Μαρμάρι εκτελούνται κανονικά.

    Μετά τις 12 το μεσημέρι αναμένεται να απαγορευτεί ο απόπλους από τον Πειραιά, ενώ μόνο με πλοία κλειστού τύπου διεξάγονται τα δρομολόγια προς τα νησιά του Σαρωνικού.

    Κλειστές παραμένουν οι πορθμιακές γραμμές Ζακύνθου- Κυλλήνης, καθώς και όλες οι γραμμές Αλεξανδρούπολης, Βόλου και Ηγουμενίτσας.

    Στο μεταξύ, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στα τοπικά αεροδρόμια, ματαιώθηκαν οι πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών από Αθήνα προς Αλεξανδρούπολη, Σάμο, Λέρο, καθώς και η πτήση Κάρπαθο-Κάσο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Λευκή επέλαση

    [04] Κοινωνία

    Πλήρης ημερών Απεβίωσε ο πατέρας του πρωθυπουργού

    3/2/2005 9:22:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/2/2005 11:46:39 πμ)

    Συντάκτης:

    Κατέληξε στις 8.45 το πρωί σε ηλικία 91 ετών, ο Αλέκος Καραμανλής, πατέρας του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο οποίος εδώ και τρεις εβδομάδες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός". Το ιατρικό ανακοινωθέν υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου Θεόδωρος Γούναρης. Ο πατέρας του πρωθυπουργού είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 11 Ιανουαρίου 2005, λόγω καρδιοαναπνευστικής ανεπάρκειας μετά από πνευμονική λοίμωξη, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες νοσηλευόταν στην εντατική.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο νοσοκομείο ο πατέρας του Πρωθυπουργού

    [05] Κόσμος

    Πιθανότατα από εισπνοή γκαζιού Νεκρός ο πρωθυπουργός της Γεωργίας

    3/2/2005 8:41:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/2/2005 9:22:47 πμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, BBC

    Νεκρός βρέθηκε ο πρωθυπουργός της Γεωργίας Ζουράμπ Ζβανία στο διαμέρισμα ενός φίλου του στην Τυφλίδα, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Βάνο Μεραμπισβίλι. Ο Ζβάνια σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις υπέστη δηλητηρίαση από εισπνοή γκαζιού. Άνδρας της προσωπικής του φρουράς αναγκάστηκε να εισβάλει στο διαμέρισμα αρκετές ώρες αργότερα καθώς, ο πρωθυπουργός δεν απαντούσε στο κινητό του τηλέφωνο. "Στις 05.00 (τοπική ώρα) οι φρουροί ανήσυχοι γιατί ο πρωθυπουργός δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματά τους άνοιξαν την πόρτα του διαμερίσματος και βρήκαν νεκρό τον Ζβανία και τον φίλο του" τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, προσθέτοντας, πως είναι σαφές ότι ο θάνατός τους οφείλεται σε δηλητηρίαση λόγω διαρροής γκαζιού. Πρόκειται προφανώς για ατύχημα".

    Ο 41χρονος άνδρας διορίστηκε πρωθυπουργός πριν από δύο χρόνια από τον Πρόεδρο της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας Μιχαήλ Σαακασβίλι, που ανέλαβε την εξουσία μετά από μεγάλη εκλογική νίκη, ενώ είχε προηγηθεί πολιτική ένταση και κύμα διαδηλώσεων για εκλογική νοθεία, που είχαν σαν αποτέλεσμα την παραίτηση του βετεράνου ηγέτη Έντβαρντ Σεβαρντνάτζε, πρώην πολιτικού συμμάχου του Ζβανία.

    Σύμφωνα με αναλυτές, σε πρώτη φάση ο νέος πρωθυπουργός της χώρας θα είναι κάποιος από το στρατόπεδο του Σακασβίλι ή ο πανίσχυρος υπουργός Άμυνας, Ιρακλί Οκουατσβίλι.

    [06] Ιράκ

    Άλλοι τρεις Βρετανοί στρατιώτες δικάζονται Κατηγορούνται 7 Βρετανοί για τη δολοφονία Ιρακινού

    3/2/2005 8:42:00 πμ

    Συντάκτης:

    Για τη δολοφονία Ιρακινού πολίτη θα προσαχθούν ενώπιον στρατοδικείου στη Γερμανία, επτά Βρετανοί στρατιώτες, αναφέρει σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα "Ντέιλι Μέιλ". Οι στρατιώτες θα δικαστούν με βάση τις μαρτυρίες πολλών ατόμων που ανέφεραν ότι το θύμα χτυπήθηκε με γροθιές και με τα κοντάκια των όπλων μετά από μια καταδίωξη με αυτοκίνητα κοντά σε βρετανικό φυλάκιο. Άλλοι τρεις Βρετανοί στρατιώτες δικάζονται ήδη από στρατοδικείο του Όσναμπρικ, στη Γερμανία, με την κατηγορία ότι υπέβαλαν σε βασανιστήρια Ιρακινούς πολίτες σε μια στρατιωτική βάση στη Βασόρα του νότιου Ιράκ. Τον περασμένο Σεπτέμβριο ένας άλλος στρατιώτης κατηγορήθηκε για φόνο Ιρακινού πολίτη και πρόκειται να δικαστεί από πολιτικό δικαστήριο. Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν επίσης τη δολοφονία ενός άλλου Ιρακινού στην οποία φέρονται να εμπλέκονται έξι στρατιώτες.

    Δύο Αμερικανοί πεζοναύτες έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο στη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στην επαρχία αλ Ανμπαρ, δυτικά της Βαγδάτης,ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού. Από την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ τον Μάρτιο του 2003 έχουν σκοτωθεί 1.438 αμερικανοί στρατιώτες, εκ των οποίων οι 1.102 σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

    [07] Μπάσκετ

    Νύχτα "γκραν γκινιόλ" στο ΝΒΑ

    3/2/2005 11:29:00 πμ

    Συντάκτης:

    Σε θρίλερ εξελίχθηκαν για παίκτες και θεατές τα ξημερώματα δύο αγώνες του ΝΒΑ, καθώς δύο συναντήσεις κρίθηκαν στα σημεία για τους φιλοξενούμενους. Στην πρώτη, στην Ιντιανάπολις η φιλοξενούμενη ομάδα του Τορόντο, επιβλήθηκε των γηπεδούχων Πεϊσερς στον πόντο, ενώ στο Όκλαντ της Καλιφόρνια το Σακραμέντο χρειάστηκε να φτάσει στην παράταση, για να κάμψει τη σθεναρή αντίσταση του Γκόλντεν Στεϊτ. Στα υπόλοιπα παιχνίδια το Φοίνιξ πέτυχε μία ακόμη εκτός έδρας νίκη, στη Μινεσότα επί της τοπικής ομάδας, το Πόρτλαντ επικράτησε του Ντένβερ, όπως επίσης και το Ντιτρόϊτ επί της Ατλάντα, ενώ εύκολο έργο είχαν Βοστώνη και Χιούστον επί των Νιού Τζέρσεϊ και Φιλαδέλφεια αντίστοιχα. Τέλος το Ντάλας έφυγε με νίκη από τη Νέα Ορλεάνη.

    [08] Βόλεϊ

    Λάμψη και βραβεία στην πίτα της Ολομέλειας

    3/2/2005 10:17:00 πμ

    Συντάκτης:

    Σε μία λαμπερή τελετή παρουσία παικτών, προπονητών, διαιτητών και εκπροσώπων του Τύπου η Ολομέλεια των Σωματείων Πετοσφαίρισης της Α1, έκοψε χθες την πίτα της σε γνωστό στέκι στη Βούλα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Θανάσης Μπελιγράτης, και εκ μέρους της ΕΡΤ ΑΕ, ο κ. Άρης Νικολάκης. Για την ιστορία το φλουρί, που αντιστοιχούσε σε μία συλλεκτική συλλογή Ολυμπιακών μεταλλίων έπεσε στον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Βλάσση Σταθοκωστόπουλου, στο κομμάτι όμως της Ολομέλειας. Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών δεν κατάφεραν να δώσουν το παρών στην εκδήλωση οι εκπρόσωποι των Ηρακλή, ΠΑΟΚ και Ρεθύμνου.

    Οραματίζεται την άνοιξη του βόλεϊ

    Είκοσι έξι κομμάτια είχε η παρθενική πίτα που έκοψε χθες στους πέντε μόλις μήνες ζωής της ο πρόεδρος της Λίγκας της Α1 ανδρών, Παντελής Ταρανατώρος.

    Ο παράγοντας του Ολυμπιακού, στο χαιρετισμό του ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους και επιτυχίες στις ομάδες βόλεϊ, του αθλητές αλλά και την Εθνική και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο όραμα της Ολομέλειας, που έχει να κάνει με την άνοιξη του αθλήματος, τη δημιουργία ενός πρωταθλήματος αξιόπιστου και ανταγωνιστικού, ενώ επιχείρησε έναν μέχρι τώρα απολογισμό των προσπαθειών της Λίγκας, που κατάφερε στο όνομα της ανάπτυξης του βόλεϊ να αφήσει πίσω τις όποιες συλλογικές αντιπαραθέσεις.

    Στο πλευρό του αθλήματος και ο Ορφανός

    Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, ο οποίος παραδέχθηκε ότι "βασική υποχρέωση του Υπουργού είναι να στέκεται στο πλευρό των αθλημάτων, ενώ παράλληλα δεν έκρυψε για μια ακόμη φορά την ιδιαίτερη αγάπη που έχει στο βόλεϊ: "Είναι ένα άθλημα που ταιριάζει στον Έλληνα, μπορεί να φέρει διακρίσεις και διαπλάθει σώμα και χαρακτήρα. Από την πλευρά μου συγχαίρω την Ολομέλεια, την Ομοσπονδία και όσους συμπάσχουν για την ανάπτυξη του αθλήματος. Θα κάνω ότι είναι απαραίτητο όχι μόνο σε επίπεδο κορυφής αλλά και της βάσης, αφού χρειαζόμαστε αγωνιστικούς χώρους για να πλησιάσουν το άθλημα περισσότερα νέα παιδιά"

    Βράβευσαν και την ΕΡΤ ΑΕ

    Τη σκυτάλη από τον Υφυπουργό ανέλαβε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Θανάσης Μπελιγράτης ο οποίος πριν από λίγο είχε παρευρεθεί στην κοπή της πίτας της ΕΣΠΑΑΑ και δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του για τη βράβευση του υποψήφιου προέδρου της Δημοκρατίας και πρώην παίκτη της Εθνικής, Κάρολου Παπούλια: "Χαίρομαι πραγματικά που "πετάξαμε το γάντι" στα σημεία και πλέον βαδίζουμε μαζί, ξεπερνώντας τις αντιπαραθέσεις, για την ανάπτυξη του αθλήματος.

    Ακολούθησαν η βραβεύσεις του κ. Ορφανού για την προσφορά του στο άθλημα από τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Βλάση Σταθωκοστόπουλου καθώς επίσης η βράβευση του κ. Μπελιγράτη για την ειλικρινή συνεργασία και προσπάθεια στη δημιουργία της Λίγκας, αλλά και του κ. Άρη Νικολάκη, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους της ΕΡΤ ΑΕ για την προσφορά της στην προβολή του αθλήματος.

    [09] Ποδόσφαιρο

    Δεν το χάνει η Τσέλσι

    3/2/2005 12:20:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/2/2005 12:29:09 πμ)

    Συντάκτης:

    Μπορεί η σημερινή νίκη της ομάδας του Αμπράμοβιτς να ήταν ισχνή, νίκησε με 1-0 τους Ρόβερς εκτός έδρας, όμως οι πόντοι της έδωσαν αέρα έντεκα και δώδεκα βαθμών από Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ αντίστοιχα και δείχνει πως δεν θα χάσει με τίποτα το φετινό Πρωτάθλημα της Πρέμιερ Σιπ. Στους υπόλοιπους αγώνες που ολοκλήρωσαν την 25η αγωνιστική, η Εβέρτον παρέμεινε σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ, αφού επικράτησε της Νόρις με 1-0, ενώ Φούλαμ - Άστον Βίλα και Μάντσεστερ Σίτι Νιουκάστλ, αναδείχθηκαν αμφότερες ισόπαλες με 1-1.

    Τα αποτελέσματα

    Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γ. 2-4

    8΄ Βιεϊρά, 36΄ Μπέργκαμπ - 18΄ Γκιγκς, 54΄, 58΄ Ρονάλντο, 89΄ ΟΣέι

    Μπόλτον-Τότεναμ 3-1

    49΄ Ντιούφ (πεν.), 86΄ Μπεν Χαϊμ, 87΄ Ντέιβις - 66΄ Ντεφόε

    Τσάρλτον-Λίβερπουλ 1-2

    20΄ Μπάρτλετ - 61΄ Μοριέντες, 79΄ Ρίισε

    Πόρτσμουθ-Μίντλεσμπρο 2-1

    40΄ Τέιλορ, 58΄ Αγεγκμπένι - 35΄ Κρίστι

    Γουέστ Μπρομ-Κρίσταλ Πάλας 2-2

    82΄ Κάμπελ, 90΄ Έρνσοου - 47΄ Τζόνσον, 90΄+ Χαλ

    Μπέρμιγχαμ-Σαουθάμπτον 2-1

    12΄ Παντιάνι, 41΄πεν. Μπλέικ - 52΄ Καμαρά

    Μπλάκμπερν-Τσέλσι 0-1

    5΄ Ρόμπεν

    Έβερτον-Νόριτς 1-0

    78΄ Φέργκιουσον

    Φούλαμ-Άστον Βίλα 1-1

    +90΄ Κλαρκ - 55΄ Ανχέλ

    Μάντσεστερ Σ.-Νιούκαστλ 1-1

    49΄πεν. Φάουλερ - 9΄ Σίρερ

    Βαθμολογία (Σε 25 αγώνες)

    Τσέλσι 64

    Μάντσεστερ Γ. 53

    Άρσεναλ 51

    Έβερτον 47

    Λίβερπουλ 40

    Μίντλεσμπρο 37

    Τσάρλτον 37

    Μπόλτον 36

    Τότεναμ 33

    Αστον Βίλα 32

    Μάντσεστερ Σίτι 32

    [10] Ποδόσφαιρο

    Νέο ενδιαφέρον στο Καμπιονάτο

    2/2/2005 11:55:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μία κακή Γιούβε, δεν μπόρεσε να υπερκεράσει το εμπόδιο της Σαμπντόρια εντός έδρας, καθώς ηττήθηκε στο "Ντελε Άλπι" με 0-1 και αναπτέρωσε τις ελπίδες της Μίλαν για το Σκουντέτο. Παράλληλα οι φιλοξενούμενοι με τη μεγάλη αυτή τους νίκη σταθεροποιήθηκαν στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, που οδηγεί στην Ευρώπη. Το γκολ για την ομάδα της Γένοβα πέτυχε ο Ντιάνα στο 33.

    "Την ξύπνησε η σφαλιάρα" της Κυριακής

    Το στραπάτσο της Κυριακής από την Μπολόνια, λειτούργησε ευεργετικά για τη Μίλαν, η οποία "ισοπέδωσε" την Μεσίνα εκτός έδρας με το επιβλητικό 1-4. Παράλληλα εκμεταλλεύτηκε το δώρο της Γιουβέντους, πλησιάζοντας την "Μεγάλη Κυρία" στη βαθμολογία και απέκτησε και πάλι ελπίδες για το Πρωτάθλημα. Ο Κάρλο Αντσελότι δεν είχε στη διάθεσή του Σεβτσένκο και Ιντζάγκι, αλλά ο Ερνάν Κρέσπο και ο Γιον Νταλ Τόμασον πέτυχαν από δύο γκολ, κρατώντας την ομάδα τους σε τροχιά τίτλου.

    Οι υπόλοιπες "μάχες"

    Στην τρίτη θέση παρέμεινε η Ίντερ μετά από την δύσκολη εντός έδρας νίκη της επί της Ουραγού Αταλάντα. Το γκολ για τους "νερατζούρι" πέτυχε ο Μάρτινς στο 33. Ένα βαθμό κάτω από την ομάδα του Μαντσίνι, παρέμεινε η Ουντινέζε που νίκησε άνετα την Κιέβο με 3-0. Η Ρόμα δεν τα κατάφερε κόντρα στη Λέτσε εκτός εδρας φέρνοντας ισοπαλία με 1-1 και τέλος η Φιορεντίνα, έχασε στην έδρα της από την Παλέρμο με 2-1.

    Τα αποτελέσματα

    Φιορεντίνα-Παλέρμο 1-2

    Ιντερ-Αταλάντα 1-0

    Γιουβέντους-Σαμπντόρια 0-1

    Λάτσιο-Μπρέσια 0-0

    Λέτσε-Ρόμα 1-1

    Λιβόρνο-Ρετζίνα 1-1

    Μεσίνα-Μίλαν 1-4

    Σιένα-Κάλιαρι 2-2

    Ουντινέζε-Κιέβο 3-0

    Μπολόνια-Πάρμα 3/2

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 21 αγώνες)

    Γιουβέντους 50

    Μίλαν 45

    Ιντερ 38

    Ουντινέζε 37

    Σαμπντόρια 35

    Ρόμα 34

    Παλέρμο 32

    Ρετζίνα 31

    Καλιάρι 30

    Λέτσε 29

    [11] Κοινωνία

    Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης Ναυάγιο με Έλληνα πλοίαρχο

    3/2/2005 7:44:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/2/2005 10:23:38 πμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, στα χωρικά ύδατα της Μάλτας, για τον εντοπισμό ενός πλοίου, που εξέπεμψε σήμα κινδύνου χθες το βράδυ. Το φορτηγό πλοίο "Βίγλα", ελληνικών συμφερόντων υπό σημαία Ονδούρας, στο οποίο επέβαινε ένας Έλληνας πλοίαρχος και έξι αλλοδαποί ναυτικοί εξέπεμψε σήμα κινδύνου 212 ναυτικά μίλια δυτικά της Πύλου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας το πλοίο παρουσίασε εισροή υδάτων. Το πλοίο αποπλεύσει από την Τυνησία με προορισμό τη Σλοβενία. Στην περιοχή επικρατούν εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Στις έρευνες συμμετέχει ένα ελληνικό και ένα βρετανικό δεξαμενόπλοιο καθώς και ένα ελικόπτερο από βρετανικό πολεμικό πλοίο. Οι πλοίαρχοι των δύο δεξαμενόπλοιων δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν το πλοίο και πιθανολογούν, ότι έχει βυθιστεί. Πριν από λίγο έγινε γνωστό, πως ο πλοίαρχος του βρετανικού πλοίου πληροφόρησε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ότι περισυνέλεξε δύο ναυαγούς νεκρούς.

    [12] Κοινωνία

    Τι εξήγγειλαν Βουλγαράκης-Κακλαμάνης Υγεία και ασφάλεια στο επίκεντρο

    3/2/2005 12:12:00 πμ

    Συντάκτης:

    Σημαντικές εξαγγελίες για τις δράσεις, που θα αναπτύξουν τα Υπουργεία τους στο εγγύς μέλλον έκαναν μιλώντας σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ οι υπουργοί Υγείας, Νικήτας Κακλαμάνης και Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Βουλγαράκης. Συγκεκριμένα, ο κ Κακλαμάνης αναφέρθηκε στο νομοθετικό έργο του Υπουργείου του και ανακοίνωσε ότι στο τέλος του μήνα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Από την πλευρά του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης επεσήμανε την ανάγκη για τόνωση του αισθήματος της ασφάλειας στον πολίτη και ανέπτυξε τα μέτρα, που σκοπεύει να λάβει το Υπουργείο για την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Στόχος η πάταξη της διαφθοράς

    Την αντιμετώπιση της διαφθοράς χαρακτήρισε ως το μεγάλο στοίχημα στο χώρο της Υγείας, ο Υπουργός, Νικήτας Κακλαμάνης, τονίζοντας ότι σύντομα θα αναμορφωθεί ο κώδικας ιατρικής δεοντολογίας και θα προβλέπονται ποινές για τους παραβάτες γιατρούς, ανάλογες με εκείνες, που ανακοίνωσε για τους δικαστές ο υπουργός Δικαιοσύνης.

    Αναφέρθηκε σε δυο ακόμα νομοσχέδια, που θα αφορούν στην κατάργηση της λίστας φαρμάκων και την αλλαγή του τρόπου προμηθειών των νοσοκομείων, που θα γίνεται πλέον κεντρικά από το Υπουργείο.

    Επίσης, εξήγγειλε, την προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη 2.000 νοσηλευτριών εντός του Φεβρουαρίου.

    Παράλληλα, ο υφυπουργός Υγείας, Γιώργος Κωνσταντόπουλος ανακοίνωσε, ότι σύντομα θα αποκτήσουν δικαίωμα για κοινωνικά επιδόματα 290.000 δικαιούχοι.

    Η Αστυνομία κοντά στον πολίτη

    Την επανασύσταση αστυνομικών τμημάτων στις γειτονιές ανακοίνωσε στη συνέχεια, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Βουλγαράκης.

    Επίσης, εξήγγειλε και τη δημιουργία τμημάτων ασφαλείας και ναρκωτικών, αλλά και Αστυνομίας της υπαίθρου, που θα μεριμνά για την προστασία του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας.

    "Σκοπός είναι να δημιουργήσουμε μια ασφαλή, αλλά όχι αστυνομοκρατούμενη Ελλάδα" τόνισε ο κ Βουλγαράκης και ανέδειξε την ανάγκη για αυτοπεριορισμό της αυθαιρεσίας των αστυνομικών μέσω ενός κώδικα δεοντολογίας.

    Τέλος, ο κ Βουλγαράκης δήλωσε, ότι αναμορφώνεται ο πειθαρχικός κώδικας για τους αστυνομικούς, "έτσι ώστε, όσοι παρανομούν να πηγαίνουν σπίτι τους".

    Στην εκδήλωση παρευρέθη και ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος. Ο κ Παυλόπουλος αναφέρθηκε στα μέτρα, που έχει λάβει το Υπουργείο του στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας, ενώ υπογράμμισε, ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο πρόγραμμά της, "ακόμη και αν οι ρήξεις ενοχλούν ορισμένους"

    Με τη σειρά της, υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου στάθηκε στον εθνικό διάλογο για την Παιδεία, σημειώνοντας, ότι απρόθυμοι να συμμετάσχουν είναι μόνο εκείνοι, που δεν θέλουν να πουν τίποτα. Η ίδια επεσήμανε την ανάγκη αναβάθμισης όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, αλλαγής των σχολικών βιβλίων και βελτίωσης του καθημερινού περιβάλλοντος με προγραμματισμό για τη σχολική στέγη. Τέλος, ανακοίνωσε, ότι ετοιμάζεται το νέο ΔΙΚΑΤΣΑ, που βάζει τέλος στις κομπίνες που γίνονταν.

    Από την πλευρά του, ο γγ της Νέας Δημοκρατίας τόνισε, ότι τα στελέχη του κόμματος έχουν ήθος και ικανότητες και κάλεσε όλους να δουλέψουν για να κερδηθεί το στοίχημα των επόμενων εκλογών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 3 February 2005 - 9:58:58 UTC