Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βασίλεψε ο… μονόφθαλμος!
  • [02] Μέτρα για τη διαφθορά στη Δικαιοσύνη
  • [03] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Σαρόν
  • [04] Επίσκεψη Αμπάς στη Μόσχα
  • [05] Ολοκληρώθηκε η κατάθεση των τριών
  • [06] Ο ΠΑΟ και οι διώκτες του
  • [07] Πρώτος με τα… όλα του!
  • [08] "Πόρτα" στη Νέα Σμύρνη
  • [09] Έσωσε την παρτίδα
  • [10] Πρεμιέρα για το Καρναβάλι της Βενετίας
  • [11] Επιστροφή στις νίκες
  • [12] Μικρή σεισμική δόνηση στην Αττάλεια

    [01] Ποδόσφαιρο

    Βασίλεψε ο μονόφθαλμος!

    30/1/2005 9:43:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με εξαίρεση την Ξάνθη που ήταν εντυπωσιακή και κατά διαστήματα καταιγιστική, απέναντι μάλιστα στον Παναθηναϊκό, η σημερινή 17η αγωνιστική δεν έχει να επιδείξει όμορφα παιχνίδια. Το 3-1 με το οποίο ηττήθηκε ο Παναθηναϊκός είναι αναμφίβολα απογοητευτικό, όμως η εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του Σκάζνι είναι περισσότερο εκείνο που θα πρέπει να τον προβληματίσει. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν πολύ νωρίς με τον Ζαπρόπουλο και συνέχισαν το ίδιο καλά με τον Λουτσιάνο να βάζει και σε αυτό τον αγώνα την υπογραφή του "γράφοντας" το 2-0 με εξαιρετικό φάουλ. Ο Γκονζάλες μείωσε προσωρινά και τελικά ο Μπαϊκαρά διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

    "Χλωμός" αλλά πρώτος

    Λίγα λεπτά αργότερα στο άδειο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ίδιο καλά με την Ξάνθη και μόλις στο 3' άνοιξε το σκορ, όμως ισοφαρίστηκε αμέσως με τον Αμπελά να σημειώνει ένα από τα πιο όμορφα γκολ της αγωνιστικής και να μετατρέπει τον αγώνα σε μικρής εμβέλειας ντέρμπι, με την συμβολή φυσικά του κακού Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο. Τελικά οι "ερυθρόλευκοι" κατόρθωσαν να πάρουν τους τρεις βαθμούς με τον Γεωργιάδη να διαμορφώνει το 2-1 και να σκορπάει τα χαμόγελα, αφού μέσα σε δύο ημέρες οι Πειραιώτες ανέβηκαν ανακατέλαβαν την κορυφή και εκτός αυτού εξασφάλισαν και διαφορά. Διαφορά που θα μπορούσε να μην είναι τέτοια αν η ΑΕΚ είχε περάσει από την Κέρκυρα. Ο "Δικέφαλος" "κόλλησε" στο βαρύ γήπεδο των Φαιάκων και δεν έδειξε την ίδια ψυχραιμία με την ομάδα του Γιώργου Φοιρού που αν και βρέθηκε να χάνει δύο φορές και τις δύο ισοφάρισε για να φτάσει στο τελικό 2-2.

    Το "δράμα" του Ηρακλείου

    Το δράμα της ημέρας παίχτηκε στο Παγκρήτειο, όπου ο Εργοτέλης για περίπου μια ώρα αγώνα είχε την νίκη επί της Καλλιθέας στα χέρια του, όμως στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τσίγκας αναπλήρωσε το κενό του Γκέκα και "έβγαλε τα κάστανα από την φωτιά" δίνοντας έναν πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του Λεμονή. Το Αιγάλεω χρειάστηκε να προσπαθήσει πολύ για σχεδόν 80 λεπτά και το τελικό 2-0 είναι μάλλον πλασματικό και οφείλεται στην κατάρρευση του ΟΦΗ, ενώ στο άλλο σημερινό παιχνίδι στο λεκανοπέδιο, Χαλκηδόνα και Ηρακλής μοιράστηκαν τα πάντα στο φτωχό 0-0. Χθες ο ΠΑΟΚ πήρε πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 1-0 την νίκη επί του Πανιωνίου και ο Απόλλωνας της Καλαμαριάς μοιράστηκε τους βαθμούς στο 1-1 με τον Ιωνικό.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα

    ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 1-0 Χασιώτης 70`

    Απ.Καλαμαριάς-Ιωνικός 1-1 Πετκάκης 42` / Μακόρ 53` Εργοτέλης-καλλιθέα 1-1 Ογκουνσότο 30` / Τσίγκας +90` Χαλκηδόνα-Ηρακλής 0-0 Κέρκυρα-ΑΕΚ 2-2 Φοφόνκα 30`, Νινιάδης 63` / Σύρος 2`-αυτογκόλ, 58` Ίβιτς Ξάνθη-Παναθηναϊκός 3-1 Ζαπρόπουλος 6`, Λουτσιάνο 37`, Μπαϊκαρά 67` / Γκονζάλες 42` Ολυμπιακός-Αρης 2-1 Οκκάς 3`, Γεωργιάδης 59` / 4` Αμπελάς Αιγάλεω-ΟΦΗ 2-0 Αλεξόπουλος 78`, Μανουσάκης 86'

    Οι σκόρερ

    10 γκολ: Γκέκας (Καλλιθέα), Λουτσιάνο (Ξάνθη) 9 γκολ: Ογκουνσότο (Εργοτέλης), Μαχλάς (ΟΦΗ) 8 γκολ: Σοάρες (ΑΕΚ), Τζιοβάνι (Ολυμπιακός) 7 γκολ: Μπάρκογλου (Αιγάλεω), Μακόρ (Ιωνικός), Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Κωνσταντίνου (Παναθηναϊκός), Ζαχαρόπουλος (Χαλκηδόνα) 6 γκολ: Μπαϊκαρά (Ξάνθη), Ριβάλντο (Ολυμπιακός), Παπαδόπουλος (Παναθηναϊκός) 5 γκολ: Κατσουράνης (ΑΕΚ), Τσίγκας (Καλλιθέα), Μαλαδένης (ΠΑΟΚ)

    [02] Πολιτική

    Θα ανακοινώσει τη Δευτέρα ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μέτρα για τη διαφθορά στη Δικαιοσύνη

    30/1/2005 9:11:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Δέσμη μέτρων με στόχο την πάταξη της διαφθοράς στο χώρο της Δικαιοσύνης αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Μεταξύ των μέτρων που αποφασίστηκαν είναι και τρία μέτρα που προτάθηκαν από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Γεώργιο Κάπο, στον υπουργό Δικαιοσύνης, Αναστάση Παπαληγούρα, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του τελευταίου στον Άρειο Πάγο. Τα μέτρα θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα από τον Υπουργό Δικαιοσύνης. Στο μεταξύ, αποφασισμένος να βάλει βαθιά το νυστέρι της κάθαρσης, δηλώνει με συνέντευξή του στη ΝΕΤ ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Λινός, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι ο θεσμός της δικαιοσύνης κρίνεται από το σύνολο της προσφοράς και όχι από μεμονωμένα περιστατικά.

    Στόχος η πάταξη της διαφθοράς

    Η ενίσχυση του θεσμού της επιθεώρησης των δικαστηρίων, είναι ένα από τα μέτρα που θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα. Συγκεκριμένα, οι Αρεοπαγίτες επιθεωρητές των δικαστηρίων θα ενισχυθούν από επίκουρους επιθεωρητές που θα έχουν τον βαθμό του Εφέτη. Επίσης, στις αστικές υποθέσεις, θα αφαιρούνται οι δικογραφίες από τους δικαστές που δεν τις έχουν ολοκληρώσει μέσα σε οκτώ μήνες.

    Επίσης, θα εισαχθεί ο θεσμός του επόπτη ανακρίσεων στις μεγάλες δικαστικές περιφέρειες (Αθήνα και Θεσσαλονίκη). Ο επόπτης των ανακρίσεων θα είναι Εφέτης και θα τοποθετείται από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, με αποκλειστική απασχόληση.

    Τέλος, για το αυτοδιοίκητο των μεγάλων δικαστηρίων της χώρας θα συγκροτηθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης νομοπαρασκευαστική επιτροπή.

    Άλλα μέτρα που εξετάζονται είναι ο αυστηρότερος έλεγχος του "πόθεν έσχες" των δικαστών και η μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από πλημμέλημα σε κακούργημα.

    [03] Μ. Ανατολή

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Σαρόν

    30/1/2005 9:24:00 μμ

    Συντάκτης:

    Περισσότεροι από 130.000 Ισραηλινοί διαδήλωσαν την Κυριακή στην Ιερουσαλήμ κατά του σχεδίου του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Αριέλ Σαρόν, για μονομερή αποχώρηση από τη Λωρίδα της Γάζας, ζητώντας να διεξαχθεί δημοψήφισμα. Σύμφωνα την αστυνομία, περισσότερο από 130.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στην Κνεσέτ (ισραηλινό κοινοβούλιο) λίγο μετά το απόγευμα κρατώντας πανό με συνθήματα όπως: "Αφήστε το λαό να αποφασίσει" και "Ο Σαρόν διχάζει τον ισραηλινό λαό".

    [04] Μ. Ανατολή

    Επίσκεψη Αμπάς στη Μόσχα

    30/1/2005 8:28:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στη Ρωσία βρίσκεται από το απόγευμα της Κυριακής ο νεοεκλεγείς Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, για την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στη χώρα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Μόσχα, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος θα συναντηθεί με το Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, και τους υπουργούς Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ. και Αμύνης, Σεργκέι Ιβανόφ. Η Μόσχα είχε χαιρετίσει την εκλογή του Αμπάς, στις 9 Ιανουαρίου, δηλώνοντας πεπεισμένη ότι ο νέος Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής μπορεί να προχωρήσει σε "βαθιές δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις με την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας και του Ισραήλ".

    [05] Ολοκληρώθηκε η κατάθεση των τριών

    30/1/2005 9:45:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μετά τις καταθέσεις που έδωσαν το Σάββατο για την υπόθεση της 12ης Αυγούστου οι κκ Βαλασιάδης, Παπαδογιαννάκης, Σταματόπουλος, Παπατώλης κ.α, σήμερα η διαδικασία συνεχίστηκε με τις απολογίες των αθλητών και του Χρήστου Τζέκου. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Δικαστικής Επιτροπής, Κώστας Παναγόπουλος, στους τρεις αθλητές δόθηκε σήμερα προθεσμία μέχρι την Πέμπτη το πρωί ώστε να καταθέσουν συμπληρωματικά έγγραφα για την υπόθεσή τους και στη συνέχεια η Επιτροπή θα καταλήξει στην απόφασή της.

    "Εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη"

    Κατά την έξοδο τους, μόνο ο πρώην προπονητής των δύο Ολυμπιονικών προέβη σε δηλώσεις. Ο κ. Τζέκος τόνισε πως θα λάμψει η αλήθεια και είναι σίγουρος πως οι κατηγορίες θα εκπέσουν, λέγοντας πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

    Συγκεκριμένα: «Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαστική Επιτροπή του ΣΕΓΑΣ, στην οποία έχουμε καταθέσει ήδη όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Απάντησα σε όλες τις ερωτήσεις της Επιτροπής που αφορούν στα γεγονότα της 12ης Αυγούσρτου και των προηγούμενων ημερών οι οποίες μου ετέθησαν. Δεν τίθεται περίπτωση άρνησης σε έλεγχο ντόπινγκ αλλά και το θέμα των Non Show θα καταρριφθεί, αφού θα αποδειχθεί ότι δεν υπάρχουν», δήλωσε ο Χρήστος Τζέκος μετά την απολογία του που προηγήθηκε αυτής των δύο αθλητών».

    Ο ιδιος σε ερωτήσεις που του έγιναν τόνισε ότι δεν γνώριζε τους νέους κανονισμούς που ισχύουν για τους ελέγχους ντόπινγκ, αλλά επεσήμανε οτι σε καμμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα άρνησης, ενώ και οι κατηγορίες για τα τρία Non Show θα πέσουν με τα έγγραφα που κατατέθηκαν.

    [06] Μπάσκετ

    Ο ΠΑΟ και οι διώκτες του

    30/1/2005 9:23:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/1/2005 10:07:48 μμ)

    Συντάκτης:

    Το παιχνίδι της 14ης μέρας στην Α1 Μπάσκετ, έγινε στο κλειστό του ΟΑΚΑ, όπου Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τον Άρη. Οι "πράσινοι" επικράτησαν στο τέλος με δύο πόντους, και για μία ακόμη αγωνιστική, παρέμεινε μόνος πρώτος. Στους διώκτες του, το Μαρούσι, επικράτησε του Μακεδονικού και διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση, ενώ ο ΠΑΟΚ έκανε επίδειξη δύναμης κατά του Πανελληνίου και έμεινε τρίτος. Στην τέταρτη θέση έπεσε η ΑΕΚ, η οποία ηττήθηκε από τον Πανιώνιο.

    Η μάχη της "ουράς"

    Πολύπλοκα έχουν γίνει τα πράγματα, όσον αφορά το θέμα παραμονή. Όπως προαναφέραμε, ο Πανελλήνιος υπέστη συντριβή από τον ΠΑΟΚ, και πλέον είναι πολύ δύσκολο να παραμείνει στα σαλόνια της Α1, αφού παρέμεινε στην τελευταία θέση. Το ίδιο ισχύει για τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας-Αμαλιάδα, ο οποίος έχασε από τον Ολυμπιακό εντός έδρας και παρέμεινε χαμηλά. Από την άλλη οι " ερυθρόλευκοι" απέφυγαν με τη νίκη τους αυτή τις τελευταίες θέσεις. Στο ντέρμπι των ουραγών, η Ολύμπα επικράτησε της ΜΕΝΤ στη Λάρισα και απέκτησε πλεονέκτημα στη μεταξύ τους μάχη.

    Βλέπε κέντρο και Ευρώπη

    Ο Άρης μετά την ήττα του, έπεσε από την πρώτη τετράδα, μένοντας στην Πέμπτη θέση. Εκεί που τον έφτασε και ο Πανιώνιος με τη νίκη του. Στο ντέρμπι της μέσης, ο Ηρακλής επικράτησε του Απόλλωνα Πάτρας, ενώ ο Μακεδονικός υποχώρησε μετά την ήττα του.

    Τα αποτελέσματα

    Ηρακλής-Απόλλων Π. 78-76

    Ολύμπια Λ.-ΜΕΝΤ 80-76

    Μαρούσι-Μακεδονικός 84-77

    Ιωνικός ΝΦ Αμαλιάδα-Ολυμπιακός 70-75

    Παναθηναϊκός-Άρης 88-86

    ΠΑΟΚ-Πανελλήνιος 106-63

    Πανιώνιος-ΑΕΚ 89-81

    Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 14 αγώνες)

    Παναθηναϊκός 26

    Μαρούσι 23 -13αγ

    ΠΑΟΚ 23

    ΑΕΚ 22

    Αρης 21

    Πανιώνιος 21

    Ολυμπιακός 20 -13αγ

    Μακεδονικός 20

    Απόλλων Π. 20

    Ηρακλής 20

    ΜΕΝΤ 19

    Ολύμπια Λάρισας 19

    Ιωνικός Ν.Φ. Αμαλ. 19

    Πανελλήνιος 18

    [07] Ποδόσφαιρο

    Πρώτος με τα όλα του!

    30/1/2005 9:13:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μετά από μια καταιγίδα βγαίνει το ουράνιο τόξο και ο Ολυμπιακός απολαμβάνει τα χρώματα της ίριδας από την κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, στην οποία επέστρεψε και μέσα σε δύο ημέρες πήρε και προβάδισμα από τους διώκτες του. Την Παρασκευή έγινε αποδεκτή η έφεση για τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης και ο Ολυμπιακός έγινε ξανά πρώτος και σήμερα πήρε και "κεφάλι" τριών βαθμών από την ΑΕΚ και τεσσάρων από τον Παναθηναϊκό, αφού στα στραβοπατήματα εκείνων οι παίκτες του Μπάγεβιτς απάντησαν με ένα χαλαρό 2-1 επί του Άρη.

    Όλα έγιναν νωρίς

    Το παιχνίδι αν και χωρίς ατμόσφαιρα λόγω της απουσίας των "τιμωρημένων" οπαδών του Ολυμπιακού, ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και πολλά γκολ. Μόλις στο 3' ο Γιαννάκης Οκκάς πήρε την κεφαλιά μετά από γύρισμα του Γεωργιάδη και άνοιξε το σκορ, όμως πριν προλάβουν να ανασυνταχθούν από τους πανηγυρισμούς οι "ερυθρόλευκοι" ο Αγαπητός Αμπελάς τους έπιασε στον ύπνο και με ένα έξυπνο και φανταστικό σουτ έξω από την περιοχή, ισοφάρισε στο 4'! Ο Χατζάρας είδε με ανακούφιση την ταχύτατη ισοφάριση και έτσι δεν χρειάστηκε να αλλάξει και πολύ τα πλάνα του, που περιλάμβαναν προσεχτική άμυνα και ει δυνατόν αντεπιθέσεις. Αυτό έπιασε εν μέρει καθώς ο Ολυμπιακός δυσκοελυόταν ιδιαίτερα όταν έφτανε έξω από την περιοχή του Λυμπερόπουλου, όμως οι "Αρειανοί" σχεδόν δεν κατάφεραν να φτάσουν έξω από την περιοχή του Νικοπολίδη. Η καλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος ήταν το σουτ του Ριβάλντο στο 39' που πέρασε ελάχιστα άουτ.

    "Χλώμιασε" αλλά τα κατάφερε

    Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι οι "ερυθρόλευκοι" ήταν εκείνοι που είχαν τον έλεγχο, ωστόσο και πάλι επιθετικά υπήρχαν δυσκολίες. Ο Μπάγεβιτς είχε αντικαταστήσει τον Ριβάλντο με τον Καφφέ στην προσπάθειά του να τονώσει ελαφρώς το κέντρο, όμως το πρόβλημα παρέμενε μπροστά. Τελικά στο 60' ο Τζιοβάνι μετά από συνδυασμό με τον Οκκά έξω από την περιοχή, έβγαλε τον Γεωργιάδη μόνο του απέναντι στον Λυμπερόπουλο και εκείνος δεν αστόχησε από κοντά διαμορφώνοντας το τελικό 2-1. Πάντως ο Άρης δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια, αφού εκμεταλλεύθηκε την χαλάρωση του Ολυμπιακού και απείλησε. Στο 65' ο Κουεμάχα έκανε μια σέντρα και την κοντινή κεφαλιά του Λαζανά εξουδετέρωσε ο Νικοπολίδης, όμως στην επαναφορά ο Ινόγκουε έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στο 68' ο Σούρερ πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Καλλιμάνη και δύο λεπτά αργότερα ο Κουεμάχα απέδειξε πως δεν είχε καθόλου ψυχραιμία, όταν μόνος του απέναντι στον Νικοπολίδη έστειλε την μπάλα απελπιστικά άουτ. Τελικά το 2-1 έμεινε και επειδή ο Μπάγεβιτς το φοβόταν κιόλας "έριξε" καλού κακού και τον Κωστούλα στον αγώνα, στην θέση του Τζόρτζεβιτς.

    Διαιτητής: Ζωγράφος (Αθηνών) Κίτρινες κάρτες: Γεωργάτος, Νάιντος, Α.Παπαδόπουλος, ΓόγολοςΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Σούρερ, Πάντος, Ανατολάκης, Γεωργάτος, Στολτίδης, Γεωργιάδης, Τζόρτζεβιτς (72` Κωστούλας), Οκκάς (82` Καστίγιο), Ριβάλντο (46` Καφφές), Τζιοβάνι. ΑΡΗΣ: Λυμπερόπουλος, Καλλιμάνης, Α. Παπαδόπουλος, Γόγολος, Νάιντος, Λαζανάς, Νεμπεγλέρας, Πασσαλής (82` Φομπουφοντ), Σανχούρχο, Αμπελάς (18` λ.τρ. Ινόγκουε), Μπενίσκος (55` Κουεμάχα).

    [08] Μπάσκετ

    "Πόρτα" στη Νέα Σμύρνη

    30/1/2005 8:36:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την αγωνιστική της Α1 Μπάσκετ Ανδρών, οι "κυανέρυθροι" πέτυχαν σπουδαία νίκη επί των "κίτρινων" με 89-81. Σε όλο το ματς, η Ένωση βρισκόταν πίσω στο σκορ φάνηκε πολύ κουράσμενη, απόρροια της υπερπροσπάθειας της Πέμπτης στο Τελ Αβίβ. Μετά την ήττα αυτή, η ομάδα του Κατσικάρη, απώλεσε μεγάλος μέρος των ελπίδων της για την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου. Τα δεκάλεπτα: 21-14, 45-40, 67-60, 89-81.

    Από την αρχή

    Με τρεις παίκτες να πετυχαίνους τους 76 από τους 89 πόντους της ομάδας, οι Νεοσμυρνιώτες δεν βρήκαν αντίσταση από την κουρασμένη ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, οι Οικονόμου, Διαμαντόπουλος, Σιγάλας και Ράιτ, έκαναν πάρτι στην άμυνα του "δικέφαλου" και οδήγησαν εκ του ασφαλούς του Μέμου Ιωάννου 7η εφετινή νίκη και την 5η εντός.

    Μόνο σε ένα σημείο οι "κίτρινοι" φάνηκαν να ανακάμπτουν, όταν στις αρχές της τέταρτης περιόδου μείωσαν με τον Χατζή, ο μόνος που διακρίθηκε, στον πόντο (67-66), όμως οι γηπεδούχοι με τους Οικονόμου και Διαμαντόπουλου να συνεχίσουν να σκοράρουν από την περιφέρεια, και επανέφεραν το προβάδισμα, το οποίο και κράτησαν μέχρι το τέλος.

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Φαλέκας, Πετρόπουλος, Σιγάλας 14 (3), Περπέρογλου, Ράιτ 10 (3), Διαμαντόπουλος 24, Οικονόμου 28 (5), Ουότσον 4, Σούλης 2, Κουλ 7.

    ΑΕΚ: Λόλις 15, Νικολαίδης, Ζήσης 7 (1), Μαγγούνης, Κους 5 (1), Χατζής 37 (6), Νίσεβιτς 2, Γλυνιαδάκης, Άντιτς 9 (1), Τσιάρας, Μπέιλι 6 (2).

    [09] Βόλεϊ

    Έσωσε την παρτίδα

    30/1/2005 11:14:00 μμ

    Συντάκτης:

    Δύσκολα ο ΠΑΟ κατάφερε εντός έδρας να επικρατήσει, του μέχρι πρότινος τρίτου Πανελληνίου, στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής της Α1 Βόλεϊ Ανδρών. Οι "πράσινοι" αν και έχασαν το πρώτο σετ, κατέφεραν να πάρουν τα άλα τρία λκαι να κερδίσουν το τρίποντο. Παράλληλα, ο Πανελλήνιος που "υπερασπιζόταν" την τρίτη θέση στη βαθμολογία, δεν τα κατάφερε τελικά, παρά το καλό του ξεκίνημα. Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, ο ΠΑΟΚ, επικράτησε του Μίλωνα με 3-2. Ηρακλής και Ολυμπιακός, ολοκληρώνουν την αγωνιστική αύριο. Ο "Γηραιός" δοκιμάζεται στη Νίκαια, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" αντιμετωπίζουν εντός έδρας τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

    Τα αποτελέσματα

    ΠΑΟΚ-Μίλωνας 3-2 (25-21, 19-25, 24-26, 25-22, 15-9)

    Παναθηναϊκός-Πανελλήνιος 3-1 (23-25, 27-25, 25-23, 25-20)

    το Σάββατο:

    Ορεστιάδα-Παγκράτι 2-3 (23-25, 28-30, 25-16, 25-10, 13-15)

    ΕΑ Πατρών-Ρέθυμνο 3-0 (25-16, 25-23, 25-11)

    ΔΕΥΤΕΡΑ 31/1

    Ολυμπιακός-Εθνικός Αλεξ/λης (γήπ. Ρέντη, 15.00)

    ΑΕ Νίκαια-Ηρακλής (γήπ. Καραμπίνη, 18.00, ΕΤ1)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 14 αγώνες)

    1. Ηρακλής 37 39-6

    2. Ολυμπιακός 31 33-10

    3. Παναθηναϊκός 27 31-18

    4. Πανελλήνιος 26 31-21

    5. Ε.Α. Πατρών 24 29-23

    . ΠΑΟΚ 24 30-2

    7. Α.Ε. Νίκαια 18 24-28

    8. Παγκράτι 18 25-32

    9. Ορεστιάδα 17 24-3

    10. Ρέθυμνο 9 14-37

    11. Μίλωνας 8 16-40

    12. Εθνικός Αλεξ/πολης 7 10-35

    * Ολυμπιακός, Εθνικός Αλ., ΑΕ Νίκαια και Ηρακλής έχουν ένα ματς λιγότερο

    [10] Ζωής ...σΤάσεις

    Θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου Πρεμιέρα για το Καρναβάλι της Βενετίας

    30/1/2005 10:05:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ

    Εκατοντάδες μασκαράδες, από όλα τα μέρη του κόσμου, άρχισαν να φτάνουν στη διάσημη πλατεία του Αγίου Μάρκου, στη Βενετία, για να γιορτάσουν το βενετσιάνικο καρναβάλι. Παραδοσιακές μάσκες και εντυπωσιακές στολές συνθέτουν το σκηνικό του καρναβαλιού της πόλης των Δόγηδων που θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου. Πάνω από 400 χιλιάδες επισκέπτες αναμένεται να φτάσουν τις επόμενες ημέρες στη Βενετία, που θέλουν να ζήσουν από κοντά τη μαγική ατμόσφαιρα του μεσαιωνικού καρναβαλιού. Φέτος, οι διοργανωτές έχουν ως στόχο να προσελκύσουν και τους ίδιους τους Ιταλούς, που ισχυρίζονται ότι το βενετσιάνικο καρναβάλι έχει χάσει την παραδοσιακή γοητεία του. Για το λόγο αυτό, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί ένας θεατρικός μαραθώνιος τριών ημερών στην ιταλική γλώσσα, ενώ οι διοργανωτές σκοπεύουν να μειώσουν τις παραστάσεις στις άλλες γλώσσες.

    [11] Ποδόσφαιρο

    Επιστροφή στις νίκες

    30/1/2005 9:14:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το Σίτι, καλύτερο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, επικράτησε των Κρητικών με 2-0 και ανέβηκε ψυχολογικά και βαθμολογικά. Από την άλλη μεριά, οι φιλοξενούμενοι είχαν λίγες καλές στιγμές, όμως στην περισσότερη διάρκεια του παιχνιδιού, ήταν κακοί. Τα γκολ της νίκης πέτυχαν οι Αλεξόπουλος και Μανουσάκης.

    Καλύτεροι στο τέλος

    Μοιρασμένες οι λίγες καλές στιγμές αλλά και η κυκλοφορία της μπάλας, ήταν τα στοιχεία του πρώτου ημιχρόνου. Στο 13` ο Μπάρκογλου σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα βρήκε τον Σταυρακάκη που απομάκρυνε, ενώ στο 26ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να αιφνιδιάσουν, όταν ο Μαχλάς έπιασε δυνατό σουτ από 20 μέτρα, αλλά ο Σιντιμπέ απέκρουσε στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

    Με το ξεκίνημα του δευτέρου ο ΟΦΗ, έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μαχλά να ανοίξει το σκορ, όμως το σουτ που επιχείρησε το "κοπέλι" βρήκε το δοκάρι του Σιντιμπέ. Από εκεί και πέρα το Αιγάλεω άσκησε πιο πολύ πίεσι, κάτι που τελικά ευοδώθηκε στο 78, όταν ο Αλεξόπουλος εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση και έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο ΟΦΗ προσπάθησε να αντιδράσει αλλά άφησε ακάλυπτα τα νώτα του και όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις το ...πλήρωσε. Ετσι, στο 86ο λεπτό και μετά από προσπάθεια του Νικολόπουλου, ο Μανουσάκης έγινε αποδέκτης της μπάλας και με σουτ έκανε το 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ.

    Διαιτητής : Κουκλάκης (Χανίων)

    Κίτρινες κάρτες: Τομάς, Εντουσέι

    Οι συνθέσεις

    ΑΙΓΑΛΕΩ: Σιντιμπέ, Αλεξόπουλος, Ψωμάς, Εντουσέι, Μπάρκογλου (37` λ.τρ Νικολόπουλος), Φωτάκης, Μανουσάκης, Αγρίτης (82` Χρήστου), Τσάτσος, Άγγος (60` Χλωρός), Λιαπάκης.

    ΟΦΗ: Σηφάκης, Αδάμος (83` Ντεγιάνοφ), Αρβανίτης, Κουνενάκης, Ντάβιντσον, Τομάς, Σταυρακάκης (75` Τριανταφύλλου), Δέντσας, Κουτσουρές, Νουαφόρ, Μαχλάς.

    [12] Κόσμος

    Μεγέθους 5,3 βαθμών Μικρή σεισμική δόνηση στην Αττάλεια

    30/1/2005 8:10:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ασθενής σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 18:23 (τοπική ώρα) ανοικτά του λιμανιού Κας στη νότια Τουρκία, αναστάτωσε τους κατοίκους της περιοχής, χωρίς να προκαλέσει θύματα ή ζημιές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από το Σεισμολογικό Ινστιτούτο Καντιλί, το επίκεντρό του εντοπίστηκε 50 χιλιόμετρα από το Κας, που βρίσκεται στην επαρχία της Αττάλειας. Σημειώνεται ότι, λίγες ημέρες πριν σεισμός μεγέθους 5,5 βαθμών σημειώθηκε στην ίδια περιοχή προκαλώντας το θάνατο δύο ανθρώπων και σοβαρές ζημιές σε δεκάδες κτήρια.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πανικός στην Τουρκία από τα 5,5 Ρίχτερ


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 30 January 2005 - 21:54:28 UTC