Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιμένοντας το αύριο
  • [02] Ζητά ονόματα η ΕΣΗΕΑ
  • [03] Απευθείας πτήσεις από Πεκίνο σε Ταϊπέι
  • [04] Το ύστατο χαίρε στον Ζάο Ζιγιάνγκ
  • [05] Ένα ευχάριστο διάλειμμα…
  • [06] Τριπλή απώλεια για την ΑΕΚ
  • [07] Δια χειρός Αμανατίδη…
  • [08] Με οδηγό τον Μπλάκνεϊ
  • [09] "Κάστρο" η Λάρισα
  • [10] Η πτώση των Λέικερς
  • [11] Παράδοση Ουΐλιαμς στο Τένις
  • [12] Καταθέτουν στον ΣΕΓΑΣ
  • [13] Συνέλαβαν δύο οδηγούς για κόντρες
  • [14] Υπέγραψε αλλά δεν παίζει
  • [15] Αιματηρές επιθέσεις εναντίων Αφγανών στρατιωτών

    [01] Περιμένοντας το αύριο

    29/1/2005 4:50:00 μμ

    Συντάκτης:

    Έξι ώρες χρειάστηκαν οι μάρτυρες που κλήθηκαν για την υπόθεση των δύο Ολυμπιονικών και του τότε προπονητή τους, ώστε να ολοκληρωθεί η σημερινή κατάθεση. Πέραν από τους γνωστούς μάρτυρες, ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν και η χρυσή Ολυμπιονίκης, Φανή Χαλκιά αλλά και Πρόδρομος Κορκίζογλου. Η διαδικασία θα ξεκινήσει αύριο στις 11 το πρωί, όπου και θα ολοκληρωθεί με την κατάθεση των δύο αθλητών και του κ. Τζέκου. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αλλά και απόφαση, ενδέχεται να γίνουν την ερχόμενη Τετάρτη.

    Όλοι όσοι κλήθηκαν

    Στην σημερινή ακροαματική διαδικασία, το παρών έδωσαν ο πρώην Ομοσπονδιακός τεχνικός Οδυσσέας Παπατώλης, ο υπεύθυνος για τον έλεγχο ντόπινγκ του Ολυμπιακού χωριού Δημήτρης Βαλασιάδης, ο αρχηγός της Ολυμπιακής αποστολής, Γιάννης Παπαδογιαννάκης, ο διευθυντής των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αγ. Κοσμά, κ. Χριστόπουλος και ο αρχηγός της ελληνική Ολυμπιακής ομάδας, Γιάννης Σταματόπουλος,

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Καταθέτουν στον ΣΕΓΑΣ

    [02] Κοινωνία

    Για να διερευνηθούν τυχόν παραβάσεις Ζητά ονόματα η ΕΣΗΕΑ

    29/1/2005 5:11:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/1/2005 6:43:49 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Επιστολή προς τον υπουργό Επικρατείας, Θόδωρο Ρουσόπουλο, με την οποία ζητά να της παραδοθούν τα ονόματα όλων των δημοσιογράφων, που κατέχουν θέσεις στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, απέστειλε η ΕΣΗΕΑ. Μάλιστα, στην επιστολή, η ΕΣΗΕΑ τονίζει, πως έχει ζητήσει κατ επανάληψη τα ονόματα όλων των δημοσιογράφων, που κατέχουν τις όποιες θέσεις στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς και τα ονόματα εκείνων, που ενδεχομένως έχουν ή είχαν σχέσεις με τα Υπουργεία Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Δημόσιας Τάξης και τους εξαρτώμενους από αυτά φορείς, για τα έτη 2003-2004. Παρόμοια επιστολή είχαν αποστείλει στον υπουργό την περασμένη Δευτέρα, ενώ είχαν διατυπώσει το ίδιο αίτημα και κατά την δημόσια συζήτηση, που έγινε με πρωτοβουλία του κ. Ρουσόπουλου στο Ζάππειο, στις 27 Ιανουαρίου. Η Ένωση Συντακτών τονίζει, ότι ζητάει τα ονόματα, προκειμένου να ερευνηθεί εάν υπάρχουν παραβάσεις του κώδικα Δεοντολογίας, συνολικά για όλους τους δημοσιογράφους και όχι αποσπασματικά. Την επιστολή υπογράφουν ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μανώλης Μαθιουδάκης και ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Μεγγρέλης.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να απαντήσει τη Δευτέρα στην ΕΣΗΕΑ, δίνοντας όσα στοιχεία είναι διαθέσιμα για το έτος 2003 και προσδιορίζονται από το σχετικό προεδρικό διάταγμα, περί διαφάνειας στο δημόσιο.

    Σχετικά Links:

    ΕΣΗΕΑ

    [03] Κόσμος

    Μετά από 55 χρόνια Απευθείας πτήσεις από Πεκίνο σε Ταϊπέι

    29/1/2005 4:32:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/1/2005 6:45:06 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ, BBC

    Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα προσγειώθηκε, μετά από 55 χρόνια, στο αεροδρόμιο του Πεκίνου το πρώτο αεροσκάφος από την Ταϊβάν. Οι δύο χώρες συμφώνησαν στην επανάληψη των πτήσεων τσάρτερ μεταξύ τους με την ευκαιρία του κινεζικού Νέου Έτους, αυξάνοντας τις ελπίδες, ότι στο μέλλον θα υπάρξει μόνιμη αεροπορική σύνδεση και στενότεροι δεσμοί μεταξύ των δύο πλευρών. Στις δύο τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας), ένα Airbus Α330-300 της China Airlines απογειώθηκε από το διεθνές αεροδρόμιο της Ταϊπέι και προσγειώθηκε στο Πεκίνο στις 06:20 το πρωί. Λίγα λεπτά αργότερα αναχώρησε από την κινεζική πρωτεύουσα η πτήση CA 1087 της Air China με προορισμό την Ταϊπέι. Ήδη στην Ταϊπέι έχουν προσγειωθεί έξι αεροπλάνα από την Κίνα. Για την υποδοχή των πρώτων επιβατών και στα δύο αεροδρόμια είχαν διοργανωθεί χορευτικές τελετές με κινέζικους δράκους και λιοντάρια, ενώ πολλοί ήταν αυτοί, που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και έσπευσαν να υποδεχτούν τους επιβάτες.

    Για να διευκολύνουν τους Ταϊβανέζους

    Αυτές οι ιστορικές πτήσεις έγινε δυνατόν να πραγματοποιηθούν με βάση μια συμφωνία, που είχε ως στόχο να διευκολύνει τους Ταϊβανέζους, που εργάζονται στην Κίνα, καθώς υπολογίζεται, ότι περίπου ένα εκατομμύριο Ταϊβανέζοι (το 5% του πληθυσμού του νησιού) ζουν ή εργάζονται στην Κίνα, αλλά και τις οικογένειές τους προκειμένου να επιστρέψουν στα σπίτια τους για να γιορτάσουν την κινεζική πρωτοχρονιά, που πέφτει στις 9 Φεβρουαρίου.

    Η Ταϊπέι είχε διακόψει για 55 χρόνια τις απευθείας πτήσεις στο Πεκίνο για λόγους ασφαλείας, καθώς το Πεκίνο θεωρεί την Ταϊβάν τμήμα της Κίνας και επιμένει στην επανένωση, ακόμα και αν χρειασθεί να χρησιμοποιηθεί βία. Μέχρι τώρα τα αεροσκάφη από την Ταϊβάν, που εκτελούν πτήσεις τσάρτερ χρησιμοποιούσαν τον εναέριο χώρο του Χονγκ Κονγκ ή του Μακάου. Οι επιβάτες δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την απευθείας αεροπορική σύνδεση των δύο χωρών και ευχήθηκαν οι πτήσεις να είναι μόνιμες.

    [04] Κόσμος

    Σεμνή τελετή για τον πρώην ηγέτη Το ύστατο χαίρε στον Ζάο Ζιγιάνγκ

    29/1/2005 3:38:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/1/2005 4:31:52 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ, BBC, ΝΕΤ

    Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στο κοιμητήριο Μπαμπαοσάν του Πεκίνου, προκειμένου να αποδώσουν τον ύστατο φόρο τιμής στον πρώην ηγέτη της Κίνας, Ζάο Ζιγιάνγκ, σε μία σεμνή και απλή τελετή, που διεξήχθη κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Το πλήθος, που είχε συγκεντρωθεί, υποκλίθηκε τρεις φορές μπροστά στη σορό του εκλιπόντος ηγέτη, που ήταν τυλιγμένη με τη σημαία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, λίγο πριν τοποθετηθεί στο κρεματόριο. Πολλοί από τους συγκεντρωθέντες έκλαιγαν. Ένα πανό με κινέζικους χαρακτήρες έγραφε "Τελετή αποχαιρετισμού στο σύντροφο Ζάο Ζιγιάνγκ". Στην τελετή παραβρέθηκαν πολλοί συγγενείς του πρώην πρωθυπουργού και γενικού γραμματέα του κόμματος, όχι όμως και η χήρα του επειδή η κατάσταση της υγείας της δεν της το επέτρεψε. Την πολιτική ηγεσία της Κίνας εκπροσώπησε ο Τζία Κινγκλίν, ο τέταρτος στην ιεραρχία του κόμματος, αλλά και άλλοι αξιωματούχοι, που συλλυπήθηκαν την οικογένεια "εν ονόματι των ηγετών της κεντρικής εξουσίας".

    Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

    Μετά από την κηδεία οι αρχές εξέδωσαν την πρώτη επίσημη ανακοίνωση για τον πρώην ηγέτη, μετά από 15 χρόνια σιωπής. Σε αυτή του καταλόγισαν σοβαρά λάθη στο χειρισμό της εξέγερσης των φοιτητών στην πλατεία Τιεναμέν, το 1989. Πάντως στον επικήδειο αναγνώρισαν τη συνεισφορά του Ζιγιάνγκ στην οικονομική μεταρρύθμιση.

    Οι αρχές, υπό το φόβο, ότι η κηδεία του Ζιγιάνγκ θα μπορούσε να μετατραπεί σε διαδήλωση, είχαν λάβει πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας και είχαν απαγορεύσει ακόμη και τη λήψη φωτογραφιών ή βίντεο μέσα στο νεκροταφείο, ενώ σε κατ΄ οίκον περιορισμό βρισκόταν οι αντιφρονούντες, αλλά και πολλοί αξιωματούχοι, που ήταν υπέρ του πρώην ηγέτη. Στο κοιμητήριο μπορούσαν να μπουν μόνο όσοι είχαν προμηθευτεί ειδική άδεια. Ή είσοδος είχε απαγορευτεί και στους ξένους δημοσιογράφους.

    Στο μεταξύ, έξω από το νεκροταφείο η αστυνομία απομάκρυνε περισσότερους από είκοσι ανθρώπους, οι περισσότεροι ηλικιωμένοι, οι οποίοι φώναζαν τα συνθήματα: "Θέλουμε ανθρώπινα δικαιώματα, θέλουμε κράτος δικαίου. Το πνεύμα του Ζάο Ζιγιάνγκ παραμένει ζωντανό", "υποσχόμαστε να πολεμήσουμε τη διαφθορά. Θρηνούμε για τον Ζιγιάνγκ".

    "Δεν μας επιτρέπουν ούτε να κλάψουμε δημοσίως, όμως εδώ θέλουμε να κλάψουμε για τον πολυαγαπημένο μας ηγέτη που μας λείπει τόσο. Ήταν καλός άνθρωπος", δήλωσε μια ηλικιωμένη γυναίκα, που έφτασε στο Πεκίνο από την επαρχία Χουμπέι.

    Ο Ζάο Ζιγιάνγκ απομακρύνθηκε από την εξουσία το 1989, καθώς είχε αντιταχθεί στην αιματηρή καταστολή της εξέγερσης της πλατείας Τιεναμέν και τα τελευταία 15 χρόνια της ζωής του, τα πέρασε σε κατ΄ οίκον περιορισμό. Στις 17 Ιανουαρίου, σε ηλικία 85 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή. Τα ΜΜΕ της Κίνας αποσιώπησαν τον θάνατο του Ζαό Ζιγιάνγκ και μόνο το πρωί αναφέρθηκαν σε αυτόν με λίγα λόγια, ενώ μαίνεται ακόμα η διαμάχη ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας του και την κυβέρνηση σχετικά με το πώς ο κόσμος πρέπει να θυμάται τον μεταρρυθμιστή δράκο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διαφωνίες για την κηδεία του Ζάο

    Πέθανε ο Ζάο Ζιγιάνγκ

    [05] Ποδόσφαιρο

    Ένα ευχάριστο διάλειμμα

    29/1/2005 7:20:00 μμ

    Συντάκτης:

    Χωρίς να εντυπωσιάσει ιδιαίτερα, αφού δεν έπιασε την καλή απόδοση που θα ήθελε ο Ρολφ Φρίνγκερ, ο ΠΑΟΚ πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης στον αγώνα που άνοιξε την 17η αγωνιστική της Α εθνικής. Οι Θεσσαλονικείς χάρη σε ένα γκολ του Χασιώτη στο 70', κατάφεραν να αφήσουν πίσω τους την μίζερη πραγματικότητα που περιλάμβανε νέα επίθεση κατά του Γούμενου και μένουν ικανοποιημένοι όχι τόσο από την εμφάνιση, όσο από τους βαθμούς. Το πρώτο μέρος ουσιαστικά ανήκει στους φιλοξενούμενους που ανεβασμένοι ψυχολογικά μετά τις εξελίξεις με την έφεση της ποινής τους, έδειξαν διάθεση για να παίξουν καλά, δεν υπολόγισαν όμως τον βαρύ και λασπωμένο αγωνιστικό χώρο, που τους ανάγκαζε να περιορίζουν τις προσπάθειές τους στις άκρως απαραίτητες. Με όλα αυτά να αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες οι "κυανέρυθροι" ήταν και εκείνοι που έκαναν την πρώτη ευκαιρία του αγώνα. Στο 39' ο Ναλιτζής έβγαλε μόνο του τον Μπρέσκα, απέναντι στον Τοχούρογλου όμως ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ νίκησε στην μονομαχία και κράτησε το 0-0.

    Με μεγαλύτερη διάθεση

    Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι θεαματικά και το σκηνικό συνεχίστηκε με τις δύο ομάδες να προσέχουν πολύ τα μετόπισθεν και λιγότερο τις επιθέσεις τους. Ο ΠΑΟΚ πάντως πίεσε περισσότερο όσο περνούσε η ώρα, αφού δεν ήταν ικανοποιημένος με την ισοπαλία και έτσι στο 70' μετά από κόρνερ του Σαλπιγγίδη ο Χασιώτης εκμεταλλεύτηκε την αργοπορία των αμυντικών και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Σαλπιγγίδης εκτέλεσε ένα φάουλ το οποίο όμως έσωσε ο Ντρόμπνι, ενώ στο 79' σε νέα μεταξύ τους μονομαχία και μάλιστα σε τετ-α-τετ, νικητής ήταν και πάλι ο Τσέχος τερματοφύλακας. Ο Πανινώνιος έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι στο 89' όταν τόσο ο Καϊζι, όσο και ο Μάντζιος δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν από πλεονεκτική θέση.

    Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας) Κίτρινες : Ανδράλας, Τζιώλης, Σπάσιτς, Ουντέζε, Καρυπίδης, Μάντζιος, Ντομορό ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Καρυπίδης, Χασιώτης, Ουντέζε, Ανδράλας (89` Ζαβαντίας), Ζησόπουλος, Κουτσόπουλος, Καραδήμος, Σπάσιτς (59` Θεοδωρίδης), Μαλαδένης (54` Εγκωμίτης), Σαλπιγγίδης. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ντρόμπνι, Σπυρόπουλος, Ντομορό, Γιαννόπουλος, Βλτσεκ, Τζιώλης (86` Εξουζίδης), Μάκος, Γουνδουλάκης (51` Καϊζί), Μάντζιος, Μπρέσκα (70` Σίμονιτς), Ναλιτζής.

    [06] Ποδόσφαιρο

    Τριπλή απώλεια για την ΑΕΚ

    29/1/2005 4:24:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στο υπάρχον πρόβλημα που υπήρχε με την συμμετοχή του Σέζαρ, ήταν αμφίβολος για αύριο, προστέθηκαν άλλοι δύο πονοκέφαλοι στον Πορτογάλο τεχνικό της "Ένωσης". Ο λόγος για τους Νίκο Κωστένογλου αλλά και του Βραζιλιάνου μέσου Πάουλο Ασουνσάο, που κατά τα φαινόμενα δεν θα βρεθούν στο νησί των Φαιάκων, ενώ πολύ δύσκολαθα προλάβουν τον επαναληπτικό της Λεωφόρου.

    Ελπίδες μόνο για Ασουνσάο

    Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Σέζαρ, αντιμετώπιζε ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού με το νύχι του δεξιού του ποδιού και δεν φαινόταν πολύ σοβαρό. Όμως υπέστη μόλυνση στο μεγάλο δάχτυλο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, πράγμα που σημαίνει πως δεν είναι στη διάθεση του Σάντος για αύριο. Παράλληλα, μάλλον χάνει και τον επαναληπτικό του Κυπέλλου της Πέμπτης με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

    Από την άλλη, ο Νίκος Κωστένογλου, εκτός από την παλιά ρήξη έξω μηνίσκου έχει και οστεοχόνδρινο κάταγμα του έξω μηριαίου κονδύλου, Ο έμπειρος αμυντικός τη Δευτέρα θα υποβληθεί σε αρθροσκόπηση και τότε θα εκτιμηθεί και χρόνιος επιστροφής του.

    Καλύτερα φαίνονται τα πράγματα για τον Ασουνσάο. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός χαφ αποχώρησε με θλάση αριστερό οπίσθιο μηριαίο από την χτεσινή προπόνηση και σίγουρα χάνει το παιχνίδι με την Κέρκυρα και "παίζεται" η συμμετοχή του στη Λεωφόρο.

    Αναλυτικά η "κίτρινη" ανακοίνωση

    Ζούλιο Σέζαρ

    "Ο ποδοσφαιριστής Ζούλιο Σέζαρ υπέφερε από φλεγμονή στο νύχι του μεγάλου δάκτυλου του δεξιού ποδιού από την Πορτογαλία. Η κατάσταση του νυχιού επιδεινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, αλλά ο παίκτης μετείχε στις προπονήσεις και αγωνιζόταν με αντιφλεγμονώδη αγωγή. Μετά το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό η φλεγμονή υποτροπίασε καθώς η θεραπεία με αντιβιοτικά από το στόμα δεν επαρκούσε. Ο ποδοσφαιριστής έγινε χθες εισαγωγή στο ΙΑΣΩ GENERAL για χορήγηση ενδοφλέβιας αντιβιοτικής αγωγής. Ο Ζούλιο Σέζαρ θα παραμείνει στο νοσοκομείο για τουλάχιστον 48 ώρες και θα συνεχίσει μετέπειτα την αγωγή από το στόμα".

    Νίκος Κωστένογλου

    "Ο Νίκος Κωστένογλου στον αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο, αλλά συνέχισε και τελείωσε το παιχνίδι. Σε κλινική εξέταση μετά τον αγώνα. Διαπιστώθηκε μείωση κινητικότητας του γόνατος με αίσθηση μπλοκαρίσματος. Διενεργήθηκε χθες μαγνητική τομογραφία, η οποία, εκτός από παλαιά ρήξη έξω μηνίσκου, έδειξε και οστεοχόνδρινο κάταγμα του έξω μηριαίου κονδύλου. Ο ποδοσφαιριστής θα υποβληθεί σε αρθροσκοπική επέμβαση μεθαύριο Δευτέρα στο ΙΑΣΩ GENERAL".

    Πάουλο Ασουνσάο

    "Κατά την σημερινή προπόνηση ο Πάουλο Ασουνσάο υπέστη θλάση στον αριστερό δικέφαλο μηριαίο. Αμεσα υπεβλήθη σε υπερηχογράφημα, το οποίο έδειξε αιμάτωμα και ρήξη μυϊκών ινών στην περιοχή. Ο ποδοσφαιριστής αποκλείστηκε από την αποστολή του αγώνα με την Κέρκυρα και από την Δευτέρα (31/1) θα ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα. Η συμμετοχή του στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό είναι αμφίβολη".

    [07] Ποδόσφαιρο

    Δια χειρός Αμανατίδη

    29/1/2005 6:54:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Αμανατίδη η Κάιζερσλάουτερν πήρε σπουδαία νίκη με 2-0, επί της Σάλκε και την ανάγκασε να μείνει στην ισοβαθμία με την Μπάγερν αλλά με τους Βαυαρούς να έχουν έναν αγώνα λιγότερο, εκείνον που δίνουν αύριο στο Βερολίνο απέναντι στην Χέρτα. Σήμερα η "Λάουτερν" υποχρέωσε την Σάλκε σε παθητικό ρόλο και με μπροστάρη τον Έλληνα επιθετικό έφτασε στο 2-0. Ο Αμανατίδης ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 57', ενώ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από τον Μπλανκ στο 74. Στα υπόλοιπα παιχνίδια η Νυρεμβέργη έκανε την μεγαλύτερη έκπληξη στην Στουτγάρδη, όπου πήρε την νίκη με το ευρύ 2-4.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα

    Αμβούργο-Μάιντς 2-1 Λεβερκούζεν-Μπόχουμ 4-0 Αρμίνια Μπίλεφελντ-Ανόβερο 0-1 Ντόρτμουντ-Γκλάντμπαχ 1-1 Φράιμπουργκ-Βόλφσμπουργκ 1-0 Καϊζερσλάουτερν-Σάλκε 2-0 Στουτγκάρδη-Νυρεμβέργη 2-4 Χέρτα Βερολίνου-Μπάγερν 30/1 Βέρντερ Βρέμης-Χάνσα Ροστόκ 30/1ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 19 αγώνες) Μπάγερν Μονάχου 37-18 αγ Σάλκε 37 Στουτγκάρδη 34 Λεβερκούζεν 32 Ανόβερο 31 Βόλφσμπουργκ 30 Χέρτα Βερολίνου 29-18 αγ Βέρντερ Βρέμης 28-18 αγ

    [08] Μπάσκετ

    Με οδηγό τον Μπλάκνεϊ

    29/1/2005 7:41:00 μμ

    Συντάκτης:

    Συναρπαστικό από την αρχή έως το τέλος ήταν το παιχνίδι στο κλειστό του Αμαρουσίου. Και οι δύο ομάδες σε όλη τη διάρκεια προσπάθησαν για τη νίκη, με την ομάδα του Γιαννάκη να χαμογελάει τελευταία. Έτσι, οι "κίτρινοι" διατηρήθηκαν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Οι περίοδοι: 24-20, 45-44, 62-58, 84-77.

    Ντέρμπι σε όλη τη διάρκεια

    Από την αρχή του παιχνιδιού έδειξαν τις προθέσεις τους οι δύο ομάδες. Τη διαφορά στους γηπεδούχους, εκτός από τον πλέι μέικερ, έκαναν και Μπλάγκοτα Σέκουλιτς και Βασίλη Σπανούλη, οι οποίοι σε κρίσιμα σημεία ήταν εκεί και με από 11 πόντους αμφότεροι, βοήθησαν τα μέγιστα.

    Για την ομάδα του Μακεδονικού, καλύτερος ήταν ο Αντρέ Χάτσον με 15 πόντους. Πολύ καλή παρουσία είχε και ο Μάνος Παπαμακάριος με άλλους 14 πόντους, ενώ αξιοσημείωτη ήταν και η απόδοση του Πιτ Μάικλ, ο οποίος πήγε στα αποδυτήρια έχοντας πετύχει 13 πόντους. Οι συνθέσεις:

    ΜΑΡΟΥΣΙ: Μπλάκνεϊ 19, Στιούαρτ 21, Μπουντούρης 3, Σμίλιανιτς 8, Σέκουλιτς 11, Τζόουνς 1, Σπανούλης 11, Πόποβιτς 8, Καράγκουτης 2.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Παπαμακάριος 14, Λουκόφσκι 8, Χάτσον 15, Ρίματς 4, Σπανούλης 5, Κίζνιακ 11, Μάικλ 13, Τσάνακ 7.

    [09] Μπάσκετ

    "Κάστρο" η Λάρισα

    29/1/2005 7:26:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/1/2005 7:32:36 μμ)

    Συντάκτης:

    Μεγάλη νίκη πέτυχαν οι "πορτοκαλί" επί των "μπλε" που τους δίνει βαθιά ανάσα, όσον αφορά την υπόθεση παραμονή στην Α1 Μπάσκετ Ανδρών. Η ομάδα του Κάμπου, σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο, νίκησε με 80-76, έχοντας ως καλύτερο παίκτη τον Ντόρεμους Μπένερμαν που πέτυχε 18 πόντους. Αρωγός στην επικράτηση, οι φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας που γέμισαν το γήπεδο. Οι περίοδοι: 19-13, 42-28, 61-55, 80-76.

    Μάχη στο τέταρτο μέρος

    Σε όλο το παιχνίδι, η Ολύμπια ήταν μπροστά στο σκορ. Χαρακτηριστικό ήταν ότι στο ημίχρονο με 14 πόντους. Οι φιλοξενούμενοι μην έχοντας περιθώρια, μπήκαν πιο δυνατά στην επανάληψη και μετέτρεψαν σε ντέρμπι το ματς. Μείωσαν στους τέσσερις αλλά ως εκεί αφού οι παίκτες της γηπεδούχου κράτησαν την ψυχραιμία τους και εν τέλει το ροζ φύλλο αγώνα.

    Οι συνθέσεις:

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ: Λιάκος 2, Λάππας 10, Γκραντ 15, Κακλαμάνος 14, Μπένερμαν 18, Νάκιτς 14, Χαρισμίδης 2, Παπακώστας 4, Γιόνσεν 1.

    ΜΕΝΤ: Γκόλιοβιτς 14, Καμπερίδης 12, Κέκελης 17, Σπανός 3, Τσέλιος 4, Πέιτζ 20, Μπίγκους 6.

    [10] Μπάσκετ

    Η πτώση των Λέικερς

    29/1/2005 3:17:00 μμ

    Συντάκτης:

    Παιχνίδι εκπληκτικό αλλά άτυχο για τους γηπεδούχους, ήταν αυτό που έγινε στο Λος Άντζελες. Οι "λιμνάνθρωποι" ηττήθηκαν από τους Νετς με 103-109 και πραγματοποιούν μία από τις χειρότερες περιόδους τα τελευταία χρόνια. Μεγάλο παιχνίδι έγινε και στο Χιούστον, όπου οι Ρόκετς ηττήθηκαν στην παράταση από τους Κινγκς του Στογιάκοβιτς. Σημαντικές νίκες πέτυχαν το Σιάτλ επί των Ουόριορς και οι Νάγγετς με τον Καρλ να κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο τους επί των Μπακς στο Μιλγουόκι.

    Τα αποτελέσματα

    Νέα Υόρκη-Κλίβελαντ 99-96

    Ορλάντο-Ουάσινγκτον 108-101

    Σάρλοτ-Τορόντο 101-94

    Βοστώνη-Φοίνιξ 119-128

    Ατλάντα-Μαϊάμι 96-106

    Μινεσότα-Γιούτα 93-91

    Νέα Ορλεάνη-Φιλαδέλφεια 99-95 (παράταση, κ.δ. 87-87)

    Μιλγουόκι-Ντένβερ 100-106

    Χιούστον-Σακραμέντο 111-117 (παράταση, κ.δ. 103-103)

    Πόρτλαντ-Λ.Α. Κλίπερς 90-86

    Γκόλντεν Στέιτ-Σιάτλ 85-88

    Λ.Α. Λέικερς-Νιου Τζέρσεϊ 103-109

    [11] Παράδοση Ουΐλιαμς στο Τένις

    29/1/2005 3:33:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σε έναν συναρπαστικό τελικό για το Αυστραλιανό Όπεν, η Αμεριακανίδα Σερένα Ουΐλιαμς, (Νο7) επικράτησε της συμπατριώτισας της Λίντσεϊ Ντάβενπορτ, (Νο1) με 2-1 σετ, (2-6, 6-3, 6-0) και κατέκτησε το πρώτο μεγάλο τουρνουά της χρονιάς. Για την "γαζέλα" του Παγκοσμίου Τένις, αυτός ήταν ο 7ος τίτλος της καριέρας της σε τουρνουά Γκραν Σλαμ. Χάρις στην επιτυχία της, η Σερένα Ουΐλιαμς βελτίωσε αισθητά τη θέση της στην παγκόσμια κατάταξη, αφού από την έβδομη θέση που βρισκόταν πριν τη νίκη της, ανέβηκε στη δεύτερη.

    [12] Καταθέτουν στον ΣΕΓΑΣ

    29/1/2005 12:38:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/1/2005 4:57:44 μμ)

    Συντάκτης:

    Στην Πειθαρχική Επιτροπή του ΣΕΓΑΣ καταθέτουν από το πρωί του Σαββάτου ο Κώστας Κεντέρης, η Κατερίνα Θάνου και ο προπονητής τους, Χρήστος Τζέκος, για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Το πρωί, προσήλθαν στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, στο Μαρούσι, όπου συνεδριάζει η 5μελής Επιτροπή του ΣΕΓΑΣ, οι δύο Ολυμπιονίκες και ο προπονητής τους, προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις τους. Στην Επιτροπή θα καταθέσουν, επίσης, ο αρχηγός της Ολυμπιακής Ομάδας, Γιάννης Παπαδογιαννάκης, και ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΔΟΕ για το αντιντόπινγκ κοντρόλ, Δημήτρης Βαλασιάδης. Σημειώνεται ότι το "παρών" έχει κληθεί να δώσει και ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εξετάζει τις κατηγορίες ο ΣΕΓΑΣ

    [13] Κοινωνία

    Συνέλαβαν δύο οδηγούς για κόντρες

    29/1/2005 7:42:00 μμ

    Άνδρες της Τροχαίας συνέλαβαν δύο οδηγούς αυτοκινήτων, οι οποίοι τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες, πραγματοποιούσαν κόντρες τρέχοντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Η Τροχαία δέσμευσε τα αυτοκίνητα των δύο οδηγών, ενώ κατασχέθηκαν για ένα μήνα οι πινακίδες, οι άδειες οδήγησης και οι άδειες κυκλοφορίας τους. Όπως δήλωσαν οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Τροχαίας, οι δύο οδηγοί κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα, θέτοντας σε κίνδυνο τη διέλευση άλλων οδηγών αυτοκινήτων και των πεζών από την περιοχή. Με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία.

    [14] Ποδόσφαιρο

    Υπέγραψε αλλά δεν παίζει

    29/1/2005 6:28:00 μμ

    Συντάκτης:

    Έστω και ενεργώντας ελαφρώς αντίστροφα της κανονικής σειράς, ο Μάριο Ζαρντέλ, βρίσκεται ένα βήμα πριν την επιστροφή του στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό με την ομάδα της Αλαβές που αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας, ωστόσο πρέπει πρώτα να αποδεσμευτεί από την Νιούελς Όλντ Μπόις με την οποία δεσμεύεται με κανονικό συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο. Ο Ζαρντέλ επιθυμεί να φύγει από την ομάδα της Αργεντινής καθώς όπως υποστηρίζει δεν πληρώνεται με βάση τα συμφωνηθέντα, έτσι όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Αλαβές, Ντιμίτρι Πίτερμαν, πρέπει πρώτα να διευθετηθεί το θέμα αυτό και στην συνέχεια να επισημοποιηθεί η συμφωνία του με την Αλαβές.

    [15] Κόσμος

    Έντεκα οι νεκροί Αιματηρές επιθέσεις εναντίων Αφγανών στρατιωτών

    29/1/2005 6:25:00 μμ

    Το θάνατο σε εννέα Αφγανούς στρατιώτες έσπειρε νάρκη, που εξερράγη το Σάββατο, κοντά στην μεθόριο με το Πακιστάν. Τοπικός διοικητής δήλωσε στο Reuters, ότι επίσης τραυματίσθηκε και ένας ανώτερος μεθοριακός αξιωματούχος, όταν όχημα του στρατού έπεσε σε νάρκη κοντά στη νότια πόλη Σπιν Μπολντάκ, ενώ πήγαινε προς τα σύνορα του Πακιστάν. Την ευθύνη για την επίθεση διεκδίκησε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο οποίος, είπε πάντως, πως οι νεκροί είναι τέσσερις. Στο μεταξύ, δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι τόσοι τραυματίσθηκαν από πυρά αγνώστων οπλοφόρων κοντά στην ανατολική πόλη Χοστ, στο Αφγανιστάν.

    Ο εκπαιδευμένος από τις ΗΠΑ και άλλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ αφγανικός στρατός σχηματίσθηκε μετά την ανατροπή της κυβέρνησης των Ταλιμπάν στα τέλη του 2001.

    Οι Ταλιμπάν δηλώνουν, ότι θα συνεχίσουν να πολεμούν έως να διώξουν τις ξένες δυνάμεις από τη χώρα, καθώς πάνω από 18.000 Αμερικανοί και περίπου 7.000 ΝΑΤΟϊκοί στρατιώτες βρίσκονται εκεί, αλλά και να διαλύσουν τις αφγανικές κυβερνητικές δυνάμεις.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 29 January 2005 - 17:54:17 UTC