Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναυλία Αγάπης
  • [02] Άτυχος στο φινάλε
  • [03] "Χαίρε" ...Τσέλσι
  • [04] Γραμμή πλεύσης προς το συνέδριο ΠΑΣΟΚ
  • [05] Πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στο Βιετνάμ
  • [06] Χιλιάδες διαδηλωτές στον παλμό του Κοινωνικού Φόρουμ
  • [07] Ικανοποίηση Σαρόν
  • [08] Από αυτόχειρας δολοφόνος
  • [09] Εκρήξεις σε τρια εκλογικά τμήματα στο Κιρκούκ
  • [10] Στον Άρειο Πάγο ο Παπαληγούρας

    [01] Κοινωνία

    Χιλιάδες Έλληνες έστειλαν ξανά μήνυμα ζωής Συναυλία Αγάπης

    26/1/2005 11:26:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Νότες ελπίδας και μια λαοθάλασσα ανθρωπιάς πλημμύρισαν το βράδυ της Τετάρτης το ΟΑΚΑ. Χιλιάδες άνθρωποι ένωσαν τις φωνές τους με εκείνες πενήντα εξαιρετικών καλλιτεχνών, τραγουδώντας διαχρονικές μελωδίες και διατρανώνοντας ελληνικό μουσικό μήνυμα αλληλεγγύης προς τα εκατομμύρια θύματα της τραγωδίας με την οποία σημάδεψε η χρονιά που έφυγε τις χώρες της ΝΑ Ασίας. Με τη συναυλία αυτή, που μεταδόθηκε απευθείας από τη ΝΕΤ και το Β Πρόγραμμα της ΕΡΑ, η ΕΡΤ ολοκληρώνει την προσπάθεια στήριξης των πληγέντων, που άρχισε με τον Τηλεμαραθώνιο και συνεχίστηκε με δύο τηλεδημοπρασίες. Σε όλες τις περιπτώσεις οι Έλληνες πολίτες, ανώνυμοι και επώνυμοι, απέδειξαν ότι μπορούν να μετουσιώσουν σε ελπίδα ζωής τη ζεστασιά της καρδιά τους, γεγονός για το οποίο εισέπραξαν τις ευχαριστίες του ΟΗΕ. Αυτή η μοναδική συναυλία ηχογραφήθηκε σε CD. Τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα διατεθούν για τον ίδιο σκοπό.

    Νότες ανθρωπιάς στα πέρατα της Γης

    Μια βραδιά συγκινητική, μελωδική, ζεστή. Η ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Τετάρτης δύσκολα μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Πενήντα καλλιτέχνες πρόσφεραν αγαπημένες μελωδίες από όλο το φάσμα του ελληνικού τραγουδιού, αγκαλιάζοντας με αυτές τον κόσμο που τραγούδησε από καρδιάς για την ελπίδα. Τα χειροκροτήματα δεν σταμάτησαν στιγμή. Και πώς να σταματήσουν. Ένα-ένα τα τραγούδια διαλεγμένα, αγαπημένα, αξέχαστα, συμβολικά, διαδέχονταν το ένα το άλλο δίνοντας έναυσμα για χειμαρρώδη ρεφρέν με προέλευση τους χιλίαδες που βρίσκονταν στο παρκέ και τις κερκίδες του Κλειστού Γηπέδου Μπάσκετ του ΟΑΚΑ. Στα στήθη μουσικών, τραγουδιστών και κοινού έλαμπαν φωτεινές καρδούλες δίνοντας τις συντεταγμένες της αγάπης.

    Τη συναυλία άνοιξε ο Διονύσης Σαββόπουλος για να ακολουθήσουν, υπό τα χειροκροτήματα των 17.000 θεατών άλλοι μεγάλοι δημιουργοί του λαϊκού, του έντεχνου και του δημοτικού τραγουδιού. Είναι η πρώτη φορά - για τα ελληνικά δεδομένα - που συναντήθηκε επί σκηνής το σύνολο σχεδόν των Ελλήνων τραγουδιστών. Στη συναυλία συνέπραξε η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, με 70 μουσικούς επί σκηνής, υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού. Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Μαρία Χούκλη.

    Με αλφαβητική σειρά εμφανίστηκαν και πρόσφεραν μουσική αλληλεγγύη οι Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ηλίας Ανδριόπουλος, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μελίνα Ασλανίδου, Γιάννης Βαρδής, Πέτρος Γαϊτάνος, Δήμητρα Γαλάνη, Γλυκερία, Φωτεινή Δάρρα, Βασίλης Δημητρίου, Παντελής Θαλασσινός, Αλίκη Καγιαλόγλου, Μελίνα Κανά, Στέφανος Κορκολής, Γιάννης Κότσιρας, Σταμάτης Κραουνάκης, Μανώλης Λιδάκης, Κώστας Μακεδόνας, Σωκράτης Μάλαμας, Γιάννης Μαρκόπουλος, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Δημήτρης Μητροπάνος, Μανώλης Μητσιάς, Θάνος Μικρούτσικος, Δημήτρης Μπάσης, Γιώργος Νταλάρας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Έλλη Πασπαλά, Ορφέας Περίδης, Μίμης Πλέσσας, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Νίκος Πορτοκάλογλου, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Αντώνης Ρέμος, Σπείρα-Σπείρα, Πασχάλης Τερζής, Τρίφωνο, Μάριος Τόκας, Διονύσης Τσακνής, Μανώλης Φάμελλος, Μαρία Φαραντούρη, Μάριος Φραγκούλης, Πετρο-Λούκας Χαλκιάς και Μιχάλης Χατζηγιάννης.

    Ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος, σε σύντομο χαιρετισμό του, απηύθυνε ένα "μεγάλο ευχαριστώ", στους καλλιτέχνες, στην ορχήστρα, στους κρατικούς φορείς και στις υπηρεσίες που βοήθησαν τις πρωτοβουλίες της ΕΡΤ και βέβαια στο κοινό αλλά και σε όλους τους Έλληνες που, όπως είπε, πρόσφεραν από το υστέρημα τους για τη συγκέντρωση του ποσού των 20 εκ. ευρώ. "Να είστε πάντα καλά και πάντα μεγαλόψυχοι", κατέληξε ο κ. Παναγόπουλος.

    Ακολούθησαν και ευχαριστίες από τον ΟΗΕ. Ο βοηθός γενικός γραμματέας του ΟΗΕ και συντονιστής της ανθρωπιστικής βοήθειας Γιάν Εγκελαντ, απευθυνόμενος προς τους διοργανωτές του τηλεμαραθωνίου και το ελληνικό κοινό, τη μοναδική δήλωση που έκανε μεμονωμένα σε χώρα του ΟΗΕ, είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο προσωπικά όσο και εκ μέρους του Οργανισμού στους Έλληνες που "μετέτρεψαν τη συμπάθειά σε πράξη που σώζει ζωές και ξαναδίνει την ελπίδα σε αυτούς που την χρειάζονται". Παράλληλα αναγνώρισε τον "ισχυρό ρόλο που έπαιξε η Ελλάδα στην παγκόσμια ανθρωπιστική συνεργασία" τονίζοντας πως ο ΟΗΕ "ενθαρρύνει ολόψυχα τη συνέχιση της συμμετοχής της Ελλάδας στη συγκεκριμένη αλλά και σε άλλες ανθρωπιστικές επιχειρήσεις σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της γης".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συναυλία Αγάπης - Σειρά τραγουδιών-δημιουργοί

    [02] Μπάσκετ

    Άτυχος στο φινάλε

    26/1/2005 11:49:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/1/2005 12:06:28 πμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ειδήσεις > Μπάσκετ)&body=Με ένα καλάθι, λίγο πριν τη λήξη, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στην Ισπανία από την Ταού

    Συγκλονιστικό!!! Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί το παιχνίδι Μπάσκετ ανάμεσα στους Ισπανούς και τους "πράσινους". Δυστυχώς όμως για την ελληνική ομάδα αυτό δεν είχε ευχάριστη κατάληξη, καθώς τελικά γνώρισε την ήττα με 84-82 στο φινάλε της αναμέτρησης. Πλέον, και εν αναμονή της απόφασης για την ένσταση του ΠΑΟ στο παιχνίδι με την Φρανκφούρτη, οι "πράσινοι" θα δυσκολευτούν να καταλάβουν τη δεύτερη θέση του Γ Ομίλου. Ο ΠΑΟ, που μέχρι το 39 βρισκόταν στο -4, (81-77), έκανε την ανατροπή και 20 πριν το τέλος ισοφάρισε σε 82-82. Η Ταού στην τελευταία της επίθεση έτυχε το καλάθι όμως, που της χάρισε και τη νίκη. Κορυφαίος για το "τριφύλλι" ήταν ο Γερμανός Πάτρικ Φέμερλινγκ είναι 19 πόντους. Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 16-24, 45-45, 62-57, 84-82.

    Θρίλερ σε όλο το ματς

    Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε πολύ καλά για την ομάδα του Οπράντοβιτς. Στο 7 μόλις βρέθηκαν να προηγούνται με 8-17 και με τη λήξη να βρίσκονται μπροστά με 24-16.

    Στη συνέχεια πάντως η Ταού πήρε μπρος, και όχι μόνο ψαλίδισε τη διαφορά, αλλά προηγήθηκε με 34-32, στο 16. Μεγάλο ρόλο στην ανατροπή των Ισπανών, έπαιξε η μεγάλη ευστοχία που είχαν από τη γραμμή των τριπόντων. Καμία ομάδα από εκεί και πέρα δεν μπόρεσε να ξεφύγει και το σκορ ημιχρόνου της βρήκε ισόπαλες με 45-45.

    Το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι. Η διαφορά για την Κεράμικα ήρθε στο τέλος, η οποία με διαδοχικά εύστοχα σουτ, έφτασε στο +7.

    Οι «πράσινοι» κατάφεραν να μπουν και πάλι στο παιχνίδι, με βασικούς αρωγούς τους Φέμερλινγκ και Διαμαντίδη. Μάλιστα ο Έλληνας άσος με τρίποντο στο 39 έφερε την ομάδα του σε απόσταση αναπνοής (81-80). Στη συνέχεια, ο Παπανικολάου κέρδισε φάουλ, αλλά το ρόλο του εκτελεστή από τη γραμμή των ελευθέρων βολών ανέλαβε ο Καλαϊτζής (έκανε το 82-82), καθώς ο «Παπ» τραυματίστηκε και έδωσε τη θέση του στον πλέι μέικερ. Ο Πριτζιόνι πάντως έδωσε λίγο πριν τη λήξη το προβάδισμα με 84-82, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ, καθώς ο Διαμαντίδης στην τελευταία επίθεση του αγώνα αστόχησε σε τρίποντο.

    Οι συνθέσεις:

    ΤΑΟΥΚΓΡΕΣ: Σκόλα 9, Μασιγιάουσκας 11 (2), Καλντερόν 10 (2), Πριτζιόνι 16 (4), Ντάβιντ 14, Χάνσεν 12 (2), Βιντάλ 3 (1), Κόνλεϊ, Μπετς, Σπλίτερ 9.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Φέμερλινγκ 19, Λάκοβιτς 8 (2), Καλαϊτζής 2, Αλβέρτης 8 (2), Διαμαντίδης 11 (2), Μπατίστ 8, Παπανικολάου 13 (2), Τσαρτσαρής 13 (2).

    [03] Ποδόσφαιρο

    "Χαίρε" ...Τσέλσι

    27/1/2005 12:10:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ειδήσεις > Ποδόσφαιρο)&body=Η ομάδα του Μουρίνιο επικράτησε της Μάντσεστε και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Λιγκ Καπ

    Πραγματικό ντέρμπι ήταν η αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Όλντ Τράφοτρντ. Άλλωστε το 0-0 του πρώτου αγώνα δεν έδινε το προβάδισμα σε καμία ομάδα για την πρόκριση. Τελικά οι "μπλε" ήταν οι νικητές και στον τελικό θα βρεθεί αντιμέτωπη της Λίβερπουλ, αφού νίκησαν στην έδρα των "διαβόλων" με 1-2. Το σκορ άνοιξε στο 29΄ ο Λάμπαρντ, ενώ ο Γκιγκς με πολύ όμορφο τέρμα στο 67΄ έφερε το ματς «στα ίσα». Όμως, η αδράνεια της Γιουνάιτεντ σε φάουλ που εκτέλεσε ο Νταφ στο 84΄, όταν κανείς παίκτης δεν βγήκε στη μπάλα με αποτέλεσμα αυτή να καταλήξει στα δίχτυα, έδωσε τη νίκη στην Τσέλσι και στον Αμπράμοβιτς τον πρώτο τελικό του, από τότε που ανέλαβε την ομάδα του Λονδίνου.

    [04] Πολιτική

    Γραμμή πλεύσης προς το συνέδριο ΠΑΣΟΚ

    26/1/2005 10:47:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Τις δέκα βασικές θέσεις για αλλαγές στη γραμμή πλεύσης του ΠΑΣΟΚ, δημοσιοποίησε την Τετάρτη η επιτροπή πολιτικών θέσεων του κόμματος, ενόψει του συνεδρίου. Μεταξύ αυτών είναι η ανάγκη προώθησης ενός νέου αναπτυξιακού σχεδίου για τη χώρα με ορίζοντα το 2020, η δικαιότερη διανομή του εισοδήματος υπέρ των ασθενέστερων, η δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων και η αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Στο μεταξύ, με επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, γνωστοποίησε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος προτείνει ως υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Κάρολο Παπούλια.

    [05] Κόσμος

    Νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες Πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στο Βιετνάμ

    27/1/2005 7:43:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ, Reuters

    Τραγικό θάνατο βρήκαν οι 16 επιβαίνοντες ενός στρατιωτικού ελικοπτέρου, όταν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, κατέπεσε στη θάλασσα, την Τετάρτη. Όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Βιετνάμ, μεταξύ των νεκρών είναι δύο ανώτατοι αξιωματικοί και το τριμελές πλήρωμα. Μάλιστα, σύμφωνα με το ραδιοφωνικό σταθμό "Φωνή του Βιετνάμ" οι δύο ανώτατοι αξιωματικοί είχαν το βαθμό του στρατηγού. Το δυστύχημα σημειώθηκε, ενώ το ελικόπτερο είχε σχεδόν μόλις απογειωθεί και κατευθυνόταν σε ένα νησί του κεντρικού Βιετνάμ. Οι αρχές της χώρας έχουν περισυνελέξει όλους τους νεκρούς, ενώ το υπουργείο Άμυνας διέταξε έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια του δυστυχήματος. Τα αεροπορικά δυστυχήματα με στρατιωτικά αεροσκάφη είναι σπάνια στο Βιετνάμ, το οποίο προμηθεύεται στρατιωτικά ελικόπτερα από τη Ρωσία.

    [06] Κόσμος

    Στο στόχαστρο η πολιτική Μπους Χιλιάδες διαδηλωτές στον παλμό του Κοινωνικού Φόρουμ

    27/1/2005 8:03:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/1/2005 9:28:04 πμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας, με την ευκαιρία της διοργάνωσης του πέμπτου Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους, τον πόλεμο στο Ιράκ και την παγκοσμιοποίηση. Η αστυνομία εκτιμά μάλιστα, ότι στη διαδήλωση συμμετείχαν περίπου 200.000 άτομα. Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από εννέα διαφορετικά σημεία και συναντήθηκαν στη λεωφόρο Μπόρχες ντε Μεντέιρος, έναν από τους κεντρικούς δρόμους του Πόρτο Αλέγκρε. Στο τελευταίο κομμάτι της πορείας, επικεφαλής τέθηκε μια ομάδα Αφρικανών εκπροσώπων, που κρατούσαν ένα πανό με την επιγραφή: "Κοινωνικό Φόρουμ στην Αφρική το 2007". Στα πλαίσια του Κοινωνικού Φόρουμ, θα δοθεί αργότερα την Πέμπτη συναυλία στην οποία θα συμμετάσχει και ο υπουργός Πολιτισμού της Βραζιλίας, Ζιλμπέρτο Ζιλ.

    Το Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ οργανώνεται ως απάντηση στο ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός και στόχος του είναι να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στις φτωχές και τις αναπτυσσόμενες χώρες.

    [07] Μ. Ανατολή

    Για τα μέτρα της Παλαιστινιακής Αρχής Ικανοποίηση Σαρόν

    27/1/2005 10:02:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πολύ ικανοποιημένος από τα μέτρα, που έχει λάβει ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς εμφανίζεται ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν, όπως δηλώνει σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα Γεντιότ Αχρονότ. "Δεν υπάρχει ουδεμία αμφιβολία ότι, ο Αμπού Μάζεν (Μαχμούτ Αμπάς) άρχισε να δρα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τα μέτρα, που έχει λάβει και μπορούμε να προωθήσουμε από κοινού πολλά πράγματα" τόνισε ο Σαρόν. "Σκοπεύω να κάνω ένα βήμα προς τον Αμπού Μάζεν, συνεχίζοντας πάντως να έχω τα μάτια μου ανοικτά και να εξετάζω την κατάσταση" κατέληξε ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός.

    [08] Κόσμος

    Έντεκα οι νεκροί Από αυτόχειρας δολοφόνος

    27/1/2005 10:12:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Στο πένθος έχει βυθιστεί το Λος Άντζελες μετά από το χθεσινό τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, που κόστισε τη ζωή 11 ανθρώπων και έγινε αιτία να τραυματιστούν άλλοι 200. Όλα άρχισαν, όταν ένας 25χρονος άνδρας, ο Χουάν Μανουέλ Αλβάρες, οδήγησε το τζιπ του πάνω στις ράγες του τρένου, στο προάστιο Γκλέντεϊλ, με σκοπό να θέσει τέρμα στη ζωή του. Την τελευταία στιγμή, όμως, λίγο πριν συγκρουστεί το τρένο με το όχημα, ο Αλβάρες άλλαξε γνώμη και εγκατέλειψε το τζιπ, χωρίς να προλάβει να το απομακρύνει από τις ράγες. Αμέσως μετά, ακολούθησε μια φοβερή σύγκρουση, που είχε σαν αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό δυο διώροφων τρένων. Ο Αλβάρες συνελήφθη κοντά στον τόπο του δυστυχήματος και σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας Ράντι Άνταμς, θα αντιμετωπίσει τουλάχιστον 10 κατηγορίες ανθρωποκτονίας ( η δήλωση του κ. Άνταμς έγινε πριν ανασυρθεί το 11ο πτώμα). Οι κατηγορίες αναμένεται να αποδοθούν σήμερα ή αύριο.

    Διαταραγμένη προσωπικότητα

    Ο σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, υπεύθυνος του δυστυχήματος, χαρακτηρίζεται ως ένα άτομο με διαταραγμένη προσωπικότητα και τάσεις αυτοκτονίας, ενώ το ποινικό μητρώο του έχουν αμαυρώσει, υποθέσεις με ναρκωτικά. Πάντως, ο ίδιος παραδέχτηκε τη συμμετοχή του στο δυστύχημα, ενώ σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας, αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να βγαίνει από το τζιπ, λίγο πριν τη σύγκρουση.

    Μάλιστα, σύμφωνα με την αδελφή της πρώην συζύγου του Αλβάρες, μετά το διαζύγιο, η πρώην σύζυγός του είχε ζητήσει περιοριστικά μέτρα εναντίον του, αν και αυτός πολλές φορές είχε προσπαθήσει να την πλησιάσει. "Όλοι θρηνούμε σήμερα", τόνισε ο Δήμαρχος του Λος Άντζελες Τζιμ Χαν, προσθέτοντας, πάντως, πως η καταστροφή θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη.

    Τεράστια επιχείρηση διάσωσης

    Το δυστύχημα έγινε σε ώρα πρωινής αιχμής και ενώ τα τρένα ήταν γεμάτα εργαζόμενους. Αμέσως άρχισε τεράστια επιχείρηση διάσωσης, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 300 πυροσβέστες και χρειάστηκαν πολλές ώρες μέχρι να απεγκλωβιστούν οι τραυματίες.

    "Για εμένα είναι το χειρότερο δυστύχημα, που έχω δει", τόνισε ο επικεφαλής του πυροσβεστικού τμήματος του Λος Άντζελες Ρεξ Βιλαουμπί.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εκτροχιασμός τρένων στο Λος Αντζελες

    [09] Ιράκ

    Δεν υπάρχουν θύματα ή ζημιές Εκρήξεις σε τρια εκλογικά τμήματα στο Κιρκούκ

    27/1/2005 9:47:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Σε τρια εκλογικά τμήματα εξερράγησαν σήμερα το πρωί αυτοσχέδιες βόμβες στο Κιρκούκ, κατά τη διέλευση αμερικανικής περιπόλου. "Μια βόμβα εξερράγη σε εκλογικό τμήμα 10 χιλιόμετρα από το Κιρκούκ και δυο σε εκλογικά τμήματα στο ανατολικό τμήμα της πόλης, χωρίς να προκαλέσουν θύματα", δήλωσε ο στρατηγός Καντέρ Μοχάμεντ. Σύμφωνα με τον στρατηγό Μοχάμεντ, δυο Ιρακινοί πολίτες τραυματίσθηκαν χθες το βράδυ από βλήμα όλμου κοντά σε αστυνομικό τμήμα της πόλης Κάζα, 10 χιλιόμετρα νοτίως του Κιρκούκ.

    [10] Κοινωνία

    Θα ζητήσει διαλεύκανση του σκανδάλου και έλεγχο Στον Άρειο Πάγο ο Παπαληγούρας

    27/1/2005 10:28:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Τη μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν τα στοιχεία, που έρχονται καθημερινά στη δημοσιότητα για το σκάνδαλο του παραδικαστικού κυκλώματος. Ήδη τέσσερις δικαστικοί παραπέμπονται στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, ενώ οι έρευνες αγγίζουν και άλλα πρόσωπα από το χώρο της Δικαιοσύνης. Εξάλλου την ηγεσία του Αρείου Πάγου επισκέπτεται αυτή την ώρα ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας, ο οποίος αναμένεται να ζητήσει τη διαλεύκανση της υπόθεσης του παραδικαστικού κυκλώματος καθώς και εξονυχιστικό έλεγχο στο έργο των δικαστών. Ποινικές διώξεις κατά των εμπλεκομένων δικαστικών, αλλά και κατά του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη, που βρίσκεται στο Λίβανο, αναμένεται να ασκήσει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς.

    Νέα στοιχεία

    Στον αντιεισαγγελέα κατέθεσαν χθες ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Κούγιας και ο δημοσιογράφος Στέλιος Βορίνας, ο οποίος φέρεται ότι, προσκόμισε στοιχεία για το παραδικαστικό κύκλωμα.

    Στο μεταξύ αρνούμενη εμπλοκή της στο παραδικαστικο κύκλωμα, η πρωτοδίκης Παναγιώτα Τζέβη χαρακτήρισε χθες συμπτωματική την έκδοση ευνοϊκών αποφάσεων υπέρ του Γιοσάκη, απευθυνόμενη στα πειθαρχικά όργανα του Αρείου Πάγου.

    Στο μεταξύ, τροποποίηση του νόμου περί εκκλησιαστικού δικαίου πρόκειται να ζητήσει από τον υπουργό Δικαιοσύνης ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, και να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η περίπτωση του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη, που φέρεται εμπλεκόμενος στο παραδικαστικό κύκλωμα και ο οποίος έχει φύγει στο εξωτερικό.

    Στο μεταξύ, δίωρη αποχή από τα καθήκοντα τους έχουν προγραμματίσει για σήμερα, από τις 12 και μισή έως τις δύο και μισή μετά το μεσημέρι, οι δικαστικοί όλης της χώρας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 27 January 2005 - 9:53:01 UTC