Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα μαθηματικά της μιζέριας
  • [02] Την Τετάρτη η απόφαση
  • [03] Σύντομα τα ν/σ για έκδοση αδειών και σχέδιο πόλης
  • [04] Έβερτ: Έλεγχος για χειραγώγηση στον "Πήγασο"
  • [05] Συλλήψεις δύο στελεχών του Ζαρκάουι
  • [06] Αύριο το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής
  • [07] Προειδοποιούν με αποκλεισμούς δρόμων
  • [08] Κύμα ψύχους σε Ευρώπη και ΗΠΑ
  • [09] Γυναίκα στο "τιμόνι" της Ουκρανίας
  • [10] Συνάντηση Αλαβάνου-ΓΣΕΕ
  • [11] Δίκη για το θάνατο πυροσβεστών
  • [12] Φθηνότερο Ίντερνετ για φοιτητές
  • [13] Προπονήθηκε με Άρη ο Εκουέμε
  • [14] Δεύτερο "όχι" στον Φραντζή
  • [15] Σεβίλλη: Τραυματίστηκε και ο Ναβάρο
  • [16] Αποφασίζει ο αθλητικός δικαστής
  • [17] Αμνησία στο ταξί
  • [18] "Στραβοπάτησε" ο Ολυμπιακός Βόλου
  • [19] Ελληνική ιατρική μονάδα στο Αφγανιστάν
  • [20] Βαρύ πρόστιμο στον Μπέιλι
  • [21] Τι "είδε" το Columbia;
  • [22] Συνεδριάζει ο ΣΕΓΑΣ για Κεντέρη-Θάνου

    [01] Παράξενα

    Τα μαθηματικά της μιζέριας

    24/1/2005 12:00:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: BBC

    Για σημερινό limit up στη μιζέρια προειδοποιεί Βρετανός επιστήμονας τους συμπατριώτες του. Ο Ιανουάριος θεωρείται έτσι κι αλλιώς ο μήνας με τη λιγότερη ηλιοφάνεια, αλλά σύμφωνα με καθηγητή ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, σήμερα Δευτέρα, τα πράγματα είναι "άστα να πάνε", κατά το κοινώς λεγόμενο. Για την ακρίβεια και πάντα σύμφωνα με τους μαθηματικούς υπολογισμούς του δρ. Κλιφ Αρνολς, η 24η Ιανουαρίου φέρει τον τίτλο της χειρότερης ημέρας του χρόνου, καθώς η κατάθλιψη χτυπάει "κατάμαυρο". Τα συστατικά της κακοκεφιάς κάθε άλλο παρά ανοίκεια ακούγονται: ο μουντός καιρός, τα συσσωρευμένα χρέη, οι αναμνήσεις των εορτών που πέρασαν (και το πόσο μακριά είναι η επόμενη αργία, θα λέγαμε εμείς), οι προσωπικοί στόχοι για το Νέο Έτος που υποπτευόμαστε ότι για άλλη μια φορά θα μείνουν απραγματοποίητοι, η έλλειψη κινήτρων, όλα συνωμοτούν για να ανοίξουν την κερκόπορτα του μυαλού μας στην κατάθλιψη. Συμβουλή; Παλέψτε το. Για παράδειγμα, μην σηκωθείτε από το κρεβάτι. Όσοι μπορείτε δηλαδή. Όσο για τους υπόλοιπους, μέρα είναι θα περάσει.

    Διάβασμα και άσκηση βοηθούν στην τόνωση της διάθεσης

    Άλλες λύσεις που συστήνει ανεπιφύλακτα ο κ. δρ. Κλιφ Αρνολς, ειδικός στις εποχιακές συναισθηματικές διαταραχές, είναι η άσκηση και το διάβασμα. Ειδικά η ανάγνωση βιβλίων μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να κατανοήσουν τα συμπτώματα τους και να μάθουν να τα ελέγχουν.

    Να σημειώσουμε ότι οι λεγόμενες εποχιακές συναισθηματικές διαταραχές έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό την κατάθλιψη η οποία "προτιμά" κυρίως το φθινόπωρο και το χειμώνα όπου επικρατεί κρύο, σκοτεινιά και μειωμένη ηλιοφάνεια.

    Άλλωστε έχει αποδειχθεί ότι το φως του ήλιου επιδρά στα επίπεδα σεροτονίνης στον ανθρώπινο εγκέφαλο, μιας χημικής ουσίας, με ουσιώδη ρόλο στη λειτουργία του νευρικού συστήματος.

    Σύμφωνα με τον παθολόγο δρ. Αλαν Κοέν το μήνυμα είναι αισιόδοξο: "δεν πρόκειται για κάποια σοβαρή διαταραχή. Οι άνθρωποι τελικά το ξεπερνούν" εξηγεί.

    Η φόρμουλα των μπλουζ

    Ο μαθηματικός τύπος της μιζέριας κατά τον Βρετανό ψυχολόγο, σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει να κάνετε μια επαλήθευση, είναι η εξής: 1/8W+(D-d) 3/8xTQ MxNA.

    Εξηγούμαστε: W: ο καιρός D: τα χρέη d: τα χρέη που πρέπει να πληρωθούν μέσα στον Ιανουάριο T: η περίοδος που έχει περάσει από τα Χριστούγεννα Q: η χρονική περίοδος από τότε που αποτύχατε για τελευταία φορά να εγκαταλείψετε μια κακή συνήθεια M: η παροχή κινήτρων γενικά NA: η ανάγκη για δράση

    Ο δρ. Αρνολς υπολόγισε την επίδραση του κρύου, της μουντάδας και της υγρασίας του Ιανουαρίου στη συμπεριφορά, έπειτα από τις γιορτές που πέρασαν με "ζεστή" παρέα, απολαυστικές καταχρήσεις και υπερχρέωση της πιστωτικής μας. Μέχρι την Τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, μας λέει, ό,τι γέμισμα κάναμε στις "μπαταρίες" μας έχει πια εξαντληθεί και τώρα συν τοις άλλοις έχουμε να καταβάλλουμε το αντίτιμο της καλοπέρασης μας στις οικείες τράπεζες. Όλα αυτά, μας εξηγεί, καταβαραθρώνουν την αυτοπεποίθηση μας.(Λες και δεν το ξέραμε) Κατόπιν τούτων απεφάνθη ότι η 24η Ιανουαρίου, που πέφτει ολόκληρο μήνα μετά τα Χριστούγεννα κρίνεται ως ιδιαίτερα επικίνδυνη για χάλια διάθεση.

    Όσο για το γεγονός ότι η χειρότερη ημέρα του έτους τυχαίνει να πέφτει Δευτέρα, ο κ. Αρνολς δηλώνει ότι πρόκειται για σύμπτωση. Μα είναι δυνατόν; Τουλάχιστον οι Έλληνες έχουν να περιμένουν πως και πως μια άλλη Δευτέρα, την Καθαρή. Αργεί, βέβαια, αλλά τουλάχιστον το "τριήμερο" μπορεί να το εγγυηθεί.

    [02] Αθλητισμός

    Την Τετάρτη η απόφαση

    24/1/2005 4:00:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/1/2005 6:25:00 μμ)

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, η ακροαματική διαδικασία της έφεσης που κατέθεσαν οι ΠΑΕ Ολυμπιακός και Πανιώνιος, κατά της πρωτόδικης απόφασης του αθλητικού δικαστή της ΕΠΑΕ, για τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης. Η απόφαση δεν αναμένεται να βγεί νωρίτερα από την Τετάρτη, καθώς οι δικηγόροι των δύο ΠΑΕ πήραν διορία ως το μεσημέρι της συγκεκριμένης ημέρας (14:00), προκειμένου να καταθέσουν τα υπομνήματά τους. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, οι δικηγόροι των δύο ΠΑΕ επέρριψαν την ευθύνη για τη μη τέλεση του αγώνα Πανιώνιος-Ολυμπιακός στον διαιτητή της αναμέτρησης, Ηρακλή Τσίκινη, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" γνωστοποίησαν πως προτίθενται να φτάσουν ακόμη και μέχρι την FIFA αν δεν επιστραφούν οι τρεις βαθμοί της τιμωρίας. Θετική στάση της ΕΠΑΕ, υπέρ της πτώσης των ποινών.

    Οι ευθύνες στο Τσίκινη

    Παρόντες στη διαδικασία είναι μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτης Κόκκαλης, ο Δήμαρχος Πειραιά, Χρήστος Αγραπίδης, ο αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Πέτρος Κόκκαλης, ο Δήμαρχος της Νέας Σμύρνης, Γιώργος Κουτελάκης, και ο παράγοντας του Πανιωνίου, Αχιλλέας Μπέος. Πρώτος πήρε το λόγο ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος κατηγόρησε το διαιτητή του επεισοδιακού αγώνα, Ηρακλή Τσίκινη, για υπέρβαση αρμοδιοτήτων.

    Ο κ. Λυκουρέζος παρενέβη υπέρ των δύο ΠΑΕ, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την μη τέλεση του αγώνα στον διαιτητή της συνάντησης και μετά την κατάθεση του σχετικού υπομνήματος εκ μέρους της ΕΠΑΕ, αποχώρησε. Παρέμβαση επίσης υπέρ των δύο ΠΑΕ έκανε και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών. Κατά τη μέχρι τώρα διαδικασία ο νομικός σύμβουλος του Ολυμπιακού,συνταγματολόγος, Γιώργος Παπαδημητρίου, υποστήριξε ότι η ποινή που επέβαλε πρωτοδίκως το Δικαιοδοτικό όργανο της ΕΠΑΕ "... δεν είναι σύννομη με το σύνταγμα" και πως "είναι μια απόφαση ελεγκτέα από το Διαιτητικό Δικαστήριο της FIFA, στο οποίο μπορούν να προσφύγουν οι ενδιαφερόμενοι, αν κρίνουν την απόφαση της επιτροπής εφέσεων υπέρμετρα αυστηρή."

    Ο δικηγόρος του Ολυμπιακού, Γιάννης Βούλτσης επικαλέστηκε το δεδικασμένο του αγώνα Αρη-ΠΑΟΚ, που επίσης δεν είχε τελεστεί λόγω επεισοδίων, αλλά διεξήχθη σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Οπως είπε ο κ. Βούλτσης, "εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη πέραν των 322 εισιτηρίων που παραλάβαμε και οι κάτοχοι των οποίων δεν προέβησαν στην παραμικρή παραβατική ενέργεια."

    Ο δικηγόρος του Πανιωνίου, Γιάννης Καραμηνάς επέκρινε με τη σειρά του τον διαιτητή Τσίκινη, τον οποίο, όπως υπογράμμισε, "δεν καλύπτουν οι καταθέσεις των αξιωματικών της αστυνομίας, του παρατηρητή του αγώνα και του παρατηρητή της ΔΕΑΒ, που αναφέρουν ότι μετά τις 18:40 τα επεισόδια είχαν εξομαλυνθεί και ο αγώνας θα μπορούσε να ξεκινήσει".

    Τέλος, ο επίσης δικηγόρος του Πανιωνίου, Πέτρος Καϊμακάμης, επικαλέστηκε το Χέιζελ, καθώς και άλλα σοβαρότερα επεισόδια που κατά καιρούς σημειώθηκαν στα ελληνικά γήπεδα, αλλά οι αγώνες διεξήχθησαν, σημειώνοντας ότι "τα πρωταθλήματα πρέπει να κερδίζονται στα γήπεδα και όχι στα δικαστήρια".

    Μάρτυρες οι Κόκκαλης και Μπέος

    Στη συνέχεια ζητήθηκε από τις δύο ΠΑΕ να υπάρξουν, αν το επιθυμούν, καταθέσεις μαρτύρων. Ο μεν Ολυμπιακός παρουσίασε ως μάρτυρα τον πρόεδρό του, Σωκράτη Κόκκαλη, ο δε Πανιώνιος τον Αχιλλέα Μπέο.

    Ο κ.Κόκκαλης τόνισε πως οι ΠΑΕ δεν έχουν ευθύνη για τα επεισόδια, αφού είναι φυσικό να μην επιθυμούν να τιμωρούνται με πρόστιμο ή με τιμωρία της έδρας τους, κάτι που έχει οικονομικές επιπτώσεις, ενώ αρνήθηκε πως υπάρχουν ιδιωτικοί στρατοί, αλλά το πλήθος των φιλάθλων που αγαπούν τον Ολυμπιακό. Όσο για την επιμονή της ΠΑΕ Ολυμπιακός να πάρει τα 322 εισιτήρια που του αναλογούσαν για τον αγώνα είπε πως δεν μπορούσαν να αποποιηθούν τα δικαιώματα του συλλόγου.

    Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος του Πανιωνίου ερωτηθείς για τις δηλώσεις του που κατεγράφησαν στον Τύπο περί υπαλλήλων του Κόκκαλη και κόκκινου κατεστημένου είπε πως τα είπε εν βρασμώ ψυχής, ενώ τόνισε πως είναι δίκαιο να υπάρξει τιμωρία, αλλά όχι εξόντωση των ΠΑΕ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κατηγόρησε τον Τσίκινη ο Λυκουρέζος

    [03] Πολιτική

    Ανακοίνωσε ο Σουφλιάς μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου Σύντομα τα ν/σ για έκδοση αδειών και σχέδιο πόλης

    24/1/2005 2:18:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/1/2005 6:35:54 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΜΠΕ, ΑΠΕ, ΝΕΤ 105,8

    Μέχρι τον Μάρτιο θα έχει κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο, που θα αφορά στην επιτάχυνση της έκδοσης οικοδομικών αδειών και έως τον Μάιο αυτό, που ρυθμίζει πολεοδομικά θέματα, μεταξύ των οποίων και η ένταξη περιοχών στο σχέδιο πόλης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς. Μέχρι τώρα, όπως τόνισε σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή των αρμόδιων υφυπουργών, Σταύρου Καλογιάννη και Θεμιστοκλή Ξανθόπουλου, η ένταξη στο σχέδιο πόλης καθυστερούσε 12-15 χρόνια, με αποτέλεσμα να διενεργούνται νέες γενιές αυθαιρέτων. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, συζητήθηκαν οι προτεραιότητες του ΥΠΕΧΩΔΕ και όπως τόνισε ο κ. Σουφλιάς, το 2005 "είναι έτος έργων και ανάπτυξης, ενώ η χρονιά, που πέρασε ήταν χρονιά θεσμικών αλλαγών και παρεμβάσεων". Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ υπενθύμισε ότι, ήδη έχουν δημοπρατηθεί έργα 1,7 δισ. ευρώ, τα οποία και θα φτάσουν όπως διευκρίνισε στα 2,5 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο και τα 5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου. Για τα έργα παραχώρησης, ο κ. Σουφλιάς επισήμανε ότι μέχρι την άνοιξη του 2006 θα φθάσουν στο ποσό των 5-6 δισ. ευρώ.

    Γ΄ Κοινοτικο Πλαίσιο Στήριξης

    Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, υπογράμμισε ότι το Υπουργείο, έχει απορροφήσει από το Γ ΚΠΣ 43,6% και, όπως είπε, με μεγάλη διαφορά είναι το πρώτο υπουργείο και γι αυτό έχει πάρει "μπόνους" 500 εκατ. ευρώ. Ετοιμαζόμαστε, είπε ο κ. Σουφλιάς, πυρετωδώς για το Δ ΚΠΣ. Επίσης ως προτεραιότητα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ανέφερε την ενσωμάτωση των Οδηγιών της Ε.Ε., οι οποίες λόγω παραλείψεων των προηγούμενων κυβερνήσεων καθυστερούσαν με αποτέλεσμα να επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρόστιμα στη χώρα. "Έχουμε ήδη ενσωματώσει δυο Κοινοτικές Οδηγίες, μια περί υδάτινων πόρων και μία περί εκπομπής αερίων", είπε.

    Εξάλλου, όπως δήλωσε ο κ. Σουφλιάς, προωθείται και η μετεγκατάσταση του ΥΠΕΧΩΔΕ του οποίου οι υπηρεσίες είναι διάσπαρτες σε 52 κτίρια, που ενοικιάζει το Δημόσιο και ,όπως ανέφερε , επιδιώκεται να μετακομίσει το ΥΠΕΧΩΔΕ στο κτίριο, που στεγαζόταν ο "Αθήνα 2004" αν υπάρξει συμφωνία με τους ιδιοκτήτες και στο Βασικό Κέντρο Τύπου.

    Εάν υλοποιηθεί αυτός ο στόχος, όπως είπε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, θα προχωρήσει γρήγορα και σε ριζική αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας του Υπουργείου. Ο κ. Σουφλιάς έπλεξε σύμφωνα με πληροφορίες, το εγκώμιο των υφυπουργών του, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στις θεσμικές αλλαγές και το νομοθετικό έργο του Υπουργείου του κατά το 2004, όπως η κατάργηση του μαθηματικού τύπου, τα σύγχρονα τιμολόγια για τα δημόσια έργα, ο νόμος περί μελετών που θα ψηφιστεί το αργότερο μέχρι την άλλη εβδομάδα στη Βουλή και η έγκαιρη ολοκλήρωση των ολυμπιακών έργων.

    [04] Οικονομία

    Έβερτ: Έλεγχος για χειραγώγηση στον "Πήγασο"

    24/1/2005 3:05:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αίτημα για διερεύνηση του ενδεχόμενου της χειραγώγηση της μετοχής της ανώνυμης εταιρίας "Πήγασος Εκδοτική και Εκτυπωτική ΑΕ" του ομίλου Γεωργίου Μπόμπολα απηύθυνε στον υπουργό Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη μέσω σειρά ερωτημάτων ο βουλευτής κ. Μιλτιάδης Έβερτ.

    Αφορμή η αξιοσημείωτη πορεία της τιμής της μετοχής, η οποία υπό το καθεστώς της φημολογούμενης μεταπώλησης της στον κ. Θεόδωρο Αγγελόπουλο, κατέγραψε μέσα σε περίπου μία εβδομάδα, άνοδο της τάξης του 54,81%. Υπενθυμίζεται ότι το γεγονός είχε οδηγήσει τη διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών να προβεί σε αναστολή της διαπραγμάτευσης της. Μετά όμως την επιστολή του κ. Αγγελόπουλου προς το ΧΑΑ με την οποία ενημέρωνε τη Διοίκηση ότι αποσύρεται από την εξαγορά της εταιρείας, η διαπραγμάτευση κατέστη ξανά ενεργή.

    Ο κ. Έβερτ επισημαίνοντας ότι οι παραπάνω εξελίξεις προφανώς ωφέλησαν όσους είχαν εσωτερική πληροφόρηση για το ενδεχόμενο πώλησης της εταιρίας, ζητά από το υπουργείο να παρέμβει και σε συνεργασία με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να διακριβωθεί ποιοι αγόραζαν και ποιοι πωλούσαν τις μετοχές της εταιρίας κατά τη συγκεκριμένη περίοδο και αν όντως υπήρξε χειραγώγηση της μετοχής.

    "Ασυμβίβαστα και απαγορεύσεις" για την "Τεχνοδομική"

    Εν τω μεταξύ, η "Ελληνική Τεχνοδομική" δια στόματος του μετόχου της Λεωνίδα Μπόμπολα, σε επιστολή της προς το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών κάνει λόγο για ανάγκη εξέτασης κάθε δυνατής λύσης για το συμφέρον της εταιρίας και των μετόχων της εξαιτίας των ασυμβίβαστων και των απαγορεύσεων που εισάγουν οι διατάξεις του προτεινόμενου σχεδίου νόμου για το "Βασικό Μέτοχο". Επίσης ενημερώνει ότι οι μέτοχοι της εταιρίας καθώς και το επενδυτικό κοινό θα πληροφορηθούν έγκαιρα για κάθε σημαντική εξέλιξη.

    [05] Ιράκ

    Συλλήψεις δύο στελεχών του Ζαρκάουι

    24/1/2005 2:54:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Δυο ηγέτες της οργάνωσης του ισλαμιστή Αμπού Μουσάμπ αλ-Ζαρκάουι συνελήφθησαν από τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας, στις αρχές του Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου, οι ιρακινές αρχές συνέλαβαν τον Σαμί Μοχάμαντ Σαΐντ αλ-Τζαφ ή Αμπού Όμαρ αλ-Κούρντι, ο οποίος είναι ένας από τους υπαρχηγούς του Ζαρκάουι. Ο Αμπού Όμαρ αλ-Κούρντι είναι υπεύθυνος για 32 επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και για την επίθεση εναντίον της έδρας του ΟΗΕ στη Βαγδάτη τον Ιούλιο του 2003. Ο Ζαρκάουι είχε διορίσει τον Αμπού Όμαρ αλ-Κούρντι υπεύθυνο για να συντονίσει επιθέσεις εναντίον των εκλογικών τμημάτων στη Βαγδάτη. Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση, η οποία επικαλείται τον Τάερ αλ-Νακίμπ, εκπρόσωπο του πρωθυπουργού Ιγιάντ Αλάουι, αναφέρεται ότι ο Χάσαν Χαμάντ Αμπντάλα Μοχσέν αλ-Ντουλέιμι, υπεύθυνος προπαγάνδας στο δίκτυο Ζαρκάουι, είχε συλληφθεί στις 14 Ιανουαρίου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη

    [06] Πολιτική

    Το συγκάλεσε ο ΥΠΕΞ Πέτρος Μολυβιάτης Αύριο το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

    24/1/2005 3:00:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Τις προοπτικές του Κυπριακού και τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της 17ης Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες θα εξετάσει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, το οποίο συγκάλεσε για τις 11 αύριο το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης. Η συνεδρίαση, που συγκαλείται από την ηγεσία του Yπουργείου Εξωτερικών με τη συμμετοχή εκπροσώπων των κομμάτων, πραγματοποιείται λίγες ώρες πριν από την άφιξη τστην Αθήνα ου Προέδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Τα υπόλοιπα θέματα της ατζέντας του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής αφορούν ζητήματα βαλκανικού ενδιαφέροντος, τη συμμετοχή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και την ανθρωπιστική βοήθεια και την αντιμετώπιση εκτάκτων γεγονότων. Νωρίτερα ο κ. Μολυβιάτης είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους πρέσβεις της Γερμανίας, της Ιαπωνίας, της Ινδίας και της Βραζιλίας, χωρών - μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, στους οποίους τόνισε ότι, η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της μεταρρύθμισης του ΟΗΕ και της διεύρυνσης του Συμβουλίου Ασφαλείας, ώστε ο Οργανισμός να ανταποκριθεί στο νέο διεθνές πλαίσιο και να λειτουργήσει αποτελεσματικά υπέρ του διεθνούς δικαίου και της διατήρησης της παγκόσμιας ειρήνης.

    [07] Κοινωνία

    Στα Τέμπη οι βαμβακοπαραγωγοί της Λάρισας Προειδοποιούν με αποκλεισμούς δρόμων

    24/1/2005 2:40:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/1/2005 7:28:11 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι βαμβακοπαραγωγοί της Λάρισας, οι οποίοι έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους κατά μήκος της εθνικής οδού στα Τέμπη. Οι ίδιοι προειδοποιούν, ότι αν δεν υπάρξει κάποια νεότερη εξέλιξη θα προχωρήσουν αύριο σε αποκλεισμό του δρόμου. Από την πλευρά τους, οι αγρότες των Σερρών έκλεισαν από τις 11 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι το δρόμο στον κόμβο Πετριτσίου, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι, εμποδίζοντας τη διέλευση των οχημάτων από και προς τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Την απόφαση να μην προχωρήσουν σε αποκλεισμό του δρόμου Θεσσαλονίκης-Έδεσσας πήραν οι αγρότες της Πέλλας, καθώς στην περιοχή πέφτει πυκνό χιόνι. Στάση αναμονής κρατούν οι αγρότες του νομού Θεσσαλονίκης, οι οποίοι περιμένουν να καθορίσουν τις κινητοποιήσεις τους, ανάλογα με τις εξελίξεις.

    Νέες προτάσεις από τους συνδικαλιστές Λάρισας

    Την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων στις 31 του μήνα σε Λάρισα, Τύρναβο, Ελασσόνα, Φάρσαλα και Αγιά, αποφάσισε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας που πρόσκειται στο ΚΚΕ.

    Παράλληλα, διευρυμένη σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς πραγματοποιείται στην Πέλλα

    Στο μεταξύ, αργά το μεσημέρι, οι συνδικαλιστές Θανάσης Κοκκινούλης από τη Λάρισα και Αργύρης Μποτού από τον Αλμυρό, κατέθεσαν στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης δυο νέες προτάσεις σχετικά με την ενεργοποίηση άρθρων του κοινοτικού κανονισμού που δίνει τη δυνατότητα για έκτακτες ενισχύσεις στο βαμβάκι.

    Από την πλευρά του, ο Υπουργός Ευάγγελος Μπασιάκος απάντησε, ότι θεωρεί τις προτάσεις ασύμβατες με τους ισχύοντες κανονισμούς και μη υλοποιήσιμες.

    Ωστόσο, παραπέμπει το θέμα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για ειδική γνωμοδότηση προκειμένου το Υπουργείο να λάβει την τελική απόφαση.

    Νωρίτερα, ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος δήλωσε, ότι η κυβέρνηση περιμένει γραπτώς προτάσεις από τους αγρότες, οι οποίες θα κινούνται στα πλαίσια του κοινοτικού δικαίου. Ο ίδιος υπογραμμίσε, ότι οι προτάσεις "θα συζητηθούν με την επιμέλεια που έχει δείξει ως τώρα η κυβέρνηση".

    Δηλώσεις για το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων έκανε και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, τονίζοντας, ότι και στο παρελθόν, όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση ήταν αντίθετος με το κλείσιμο των εθνικών οδών και το ίδιο συνιστά και σήμερα προς τους αγρότες.

    "Μπορεί να έχουν δίκιο ή άδικο οι αγρότες δεν πρέπει, όμως, να κλείσουν τους δρόμους", τόνισε χαρακτηριστικά.

    Παραίτηση τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης

    Στο μεταξύ, την παραίτηση του από τη θέση του αναπληρωτή τομεάρχη αγροτικής ανάπτυξης υπέβαλε ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος.

    Στην επιστολή παραίτησης του, προς το Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Απόστολο Σταύρου, ο κ. Χαρακόπουλος, επικαλείται λόγους συνείδησης.

    Και μεταξύ άλλων αναφέρει:

    "Ως γιος βιοπαλαιστή αγρότη που υφίσταται τις συνέπειες από την εφαρμογή των αλχημειών που εισήγαγε στη διαχείριση του βαμβακιού η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, βαπτίζοντας μη επιλέξιμο νόμιμα παραχθέν προϊόν, αδυνατώ να κατανοήσω, όπως και χιλιάδες άλλοι παραγωγοί, την εμμονή του υπουργείου να μη δοθεί λύση στο πρόβλημα των αδιάθετων βαμβακιών. Για λόγους συνείδησης υποβάλλω την παραίτησή μου, ελπίζοντας ότι η πράξη μου αυτή θα αποτελέσει καμπανάκι για την ακολουθούμενη πολιτική".

    Ο κ. Χαρακόπουλος, κλείνει την επιστολή του επισημαίνοντας ότι "Χρέος όλων μας είναι να εργαστούμε ώστε να σταματήσουν να σβήνουν στα φώτα το ένα μετά το άλλο στα χωριά, που χρόνο με το χρόνο ερημώνουν. Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προς τα Τέμπη

    [08] Κόσμος

    Καραμπόλες χιλιομέτρων λόγω πάγου Κύμα ψύχους σε Ευρώπη και ΗΠΑ

    24/1/2005 3:44:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πολικό ψύχος επικρατεί σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Βορειοδυτικής Ευρώπης, ενώ σε λευκό κλοιό παραμένουν οι ΒΑ περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, με αποτέλεσμα 18 άτομα να χάσουν τη ζωή τους από τις χιονοθύελλες και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Οι νεκροί αναφέρθηκαν στις πολιτείες Οχάιο, Ουισκόνσιν, Κονέτικατ, Πενσυλβάνια, Μέριλαντ, Αϊόβα, Νέα Υόρκη και Μασαχουσέτη. Πρόκειται για το χειρότερο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις περιοχές αυτές τα τελευταία πέντε χρόνια. Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες έχουν προκαλέσει πολλά τροχαία δυστυχήματα σε επαρχιακούς και σε μεγάλους αυτοκινητοδρόμους στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

    Βαρομετρικό χαμηλό με προβλήματα

    Γερμανία Οι περισσότερες πληγείσες περιοχές είναι τα κρατίδια της Κάτω Σαξονίας και Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας (βορειοδυτικά), που είναι οι πρώτες περιοχές που πλήττονται από το κύμα ψύχους που έρχεται από τα βορειοανατολικά και ήδη έπληξε την Ολλανδία. Η αστυνομία στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία ανακοίνωσε ότι σημειώθηκαν 760 ατυχήματα από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί, ενώ στους αυτοκινητοδρόμους σημειώθηκαν περίπου 70 μποτιλιαρίσματα που έφθασαν σε μήκος τα 180 χιλιόμετρα. Στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ ένα μεταγωγικό αεροσκάφος που έφθασε από το Ντουμπάι έφυγε από το διάδρομο προσγείωσης εξαιτίας της ολισθηρότητας. Δύο κινητήρες του άρπαξαν φωτιά, αλλά δεν υπήρξαν τραυματίες από το ατύχημα που επηρέασε την ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου. Στην Κάτω Σαξονία , η αστυνομία ανακοίνωσε ότι σημειώθηκαν περισσότερα από 70 ατυχήματα και τραυματίστηκαν σοβαρά δύο οδηγοί. Από το χιόνι και τον πάγο υπήρξαν προβλήματα και σε άλλα γερμανικά κρατίδια με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μποτιλιαρίσματα.

    Ολλανδία Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν μεγάλα μποτιλιαρίσματα στους δρόμους, καθώς οι αρχές κάνουν λόγο για περίπου 60 μποτιλιαρίσματα που ξεπέρασαν σε μήκος τα 554 χιλιόμετρα. Το 1999 είχε δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα ρεκόρ που έφθασε μήκος τα 974 χιλιόμετρα.

    Γαλλία Χιονίζει σήμερα στις κεντρικές, βορειοανατολικές και ανατολικές περιοχές, καθώς και στις ακτές της Μάγχης, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί μεγάλα προβλήματα στις συγκοινωνίες. Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ότι οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας σε όλη την χώρα.

    Επίσης, στα λευκά έχει ντυθεί το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και η ανατολική Σκωτία, όπου σε ορισμένες περιοχές το ύψος του χιονιού έχει φτάσει τα πέντε εκατοστά.

    Τουρκία Από τις χιονοπτώσεις που συνεχίζονται από το Σάββατο έχουν προκληθεί δυστυχήματα κυρίως στα δυτικά και βορειοδυτικά της χώρας, ενώ έχουν αποκλειστεί ορισμένοι δρόμοι. Ένας 60-χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα όταν γλίστρησε και έπεσε.

    Ελβετία Το διεθνές αεροδρόμιο της Γενεύης έκλεισε για αρκετές ώρες, ενώ εξαιτίας της χιονόπτωσης εντείνεται ο κίνδυνος χιονοστιβάδων. Δύο Καναδοί σκιέρ που παρασύρθηκαν τη Κυριακή, από μία χιονοστιβάδα εξακολουθούν να είναι αγνοούμενοι.

    Αυστρία Τρεις σκιέρ σκοτώθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ σε κατάσταση συναγερμού κηρύχθηκαν από το Σάββατο οι επαρχίες Βόραρλμπεργκ και Τυρόλου.

    Ασυνήθιστο κρύο επικρατεί στην Ισπανία και την Πορτογαλία, ενώ αντίθετα στην Ουγγαρία, την Βουλγαρία, την Σλοβενία και την Ρουμανία οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ καλύτερες.

    Τσεχία Όλοι οι δρόμοι έχουν ανοίξει, έπειτα από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν το Σαββατοκύριακο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Πάγωσαν" οι ΗΠΑ

    [09] Κόσμος

    Η Γιούλια Τιμόσενκο προτάθηκε για πρωθυπουργός Γυναίκα στο "τιμόνι" της Ουκρανίας

    24/1/2005 4:56:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Χρέη προσωρινής πρωθυπουργού της Ουκρανίας ανέλαβε από σήμερα η Γιούλια Τιμόσενκο, η οποία προτάθηκε από τον πρόεδρο της χώρας, Βίκτορ Γιουστσένκο, για την πρωθυπουργία. Λίγο πριν αναχωρήσει για τη Μόσχα, όπου είχε σειρά επαφών με τη ρωσική ηγεσία, ο κ. Γιουστσένκο ανακοίνωσε την υποψηφιότητα και εξέδωσε διάταγμα για τον διορισμό της ως προσωρινής πρωθυπουργού. Το διορισμό της 44χρονης ανακοίνωσε και ο εκπρόσωπος της ουκρανικής προεδρίας, ο οποίος είπε: "η κ. Τιμόσενκο διορίστηκε προσωρινή πρωθυπουργός. Θα ασκεί τα καθήκοντά της, μέχρι να εξεταστεί η υποψηφιότητά της από το κοινοβούλιο". Σύμφωνα με το ουκρανικό σύνταγμα, ο πρόεδρος της χώρας πρέπει να παρουσιάσει τον υποψηφίο του για το αξίωμα του πρωθυπουργού ενώπιον του κοινοβουλίου, το οποίο θα επικυρώσει ή όχι το διορισμό. Τέλος, ο κ. Γιουστσένκο διόρισε το στενό του συνεργάτη και σημαντικό επιχειρηματία, Πέτρο Πορόσενκο, γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και τον Ολεξάντερ Ζίντσενκο, επικεφαλής της προεκλογικής του εκστρατείας, υπουργό Προεδρίας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας

    [10] Πολιτική

    Στο επίκεντρο τα προβλήματα της καθημερινότητας Συνάντηση Αλαβάνου-ΓΣΕΕ

    24/1/2005 4:39:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105,8

    Συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΕ είχε ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος στην συζητήθηκαν βασικά προβλήματα της καθημερινότητας. Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Χρήστος Πολυζωγόπουλος ανέπτυξε τις απόψεις των συνδικάτων σε ζητήματα, όπως: η ανεργία, το ασφαλιστικό, η ακρίβεια και οι συμβασιούχοι, , ενώ έκανε λόγο για αθέτηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης. Επίσης, τόνισε, ότι είναι ζήτημα χρόνου οι νέες κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Ο κ. Πολυζωγόπουλος ζήτησε, ακόμη, τη στήριξη του Συνασπισμού στα αιτήματα της Συνομοσπονδίας, τα οποία εξάλλου θα συζητηθούν στην ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ την Παρασκευή. Στο μεταξύ, ο Συνασπισμός κατέθεσε πρόταση εννιά σημείων για την αντικατάσταση του Συμφώνου σταθερότητας.

    Ανάγκη για κοινή δράση

    Από την πλευρά του, ο κ Αλαβάνος υπογράμμισε τη συμφωνία του Συνασπισμού με βασικές κατευθύνσεις των αιτημάτων των εργαζομένων και υποσχέθηκε την υποστήριξη στις διεκδικήσεις τους.

    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού επεσήμανε την ανάγκη για κοινή δράση, κοινές και ενωτικές πρωτοβουλίες των δυνάμεων της εργασίας και του συνδικαλιστικού κινήματος, ώστε να μη διασπάται η δράση και η αποτελεσματικότητα του κινήματος.

    Σχέδιο για την αντικατάσταση του Συμφώνου Σταθερότητας

    Πρόσκληση για την έναρξη εθνικού διαλόγου με θέμα αντικατάσταση του Συμφώνου Σταθερότητας από μια νέα ευρωπαϊκή συμφωνία έκανε ο Συνασπισμός διά στόματος του κ Λαφαζάνη, ο οποίος παρουσίασε σχέδιο εννιά σημείων προς αυτή την κατεύθυνση.

    Μάλιστα, ο κ Λαφαζάνης τόνισε, ότι, ήδη, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ΕΕ συζητήσεις για το εν λόγω ζήτημα και κατηγόρησε την κυβέρνηση, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, ότι απουσιάζουν από αυτή τη συζήτηση.

    Σύμφωνα με το Συνασπισμό, το Σύμφωνο Σταθερότητας λειτουργεί ως βασικός παράγοντας αποσταθεροποίησης για την ανάπτυξη, την κοινωνική προστασία, την προστασία του περιβάλλοντος και την απασχόληση στην Ευρώπη και ειδικότερα στη χώρα μας.

    Στο εν λόγω σχέδιο προτείνεται:

    1. Η σταδιακή αύξηση του Κοινοτικού Προϋπολογισμού στο 5% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) της Ε.Ε., με κύριο στόχο τη χρηματοδότηση, με βάση και τις νέες ανάγκες της διεύρυνσης της Ε.Ε., της οικονομικής και κοινωνικής σύγκλισης των χωρών μελών.

    2. Η διαμόρφωση της Νομισματικής Πολιτικής της Ε.Ε. από το Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και με κύριους στόχους την προώθηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην Ε.Ε. και όχι μόνο την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

    3. Η διαμόρφωση ενός Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων, που θα χρηματοδοτηθεί (εκτός ελλειμμάτων) με ευνοϊκούς όρους από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ίσου προς το 1%, τουλάχιστον, του Κοινοτικού ΑΕΠ, με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης στην Ε.Ε., τη βελτίωση των υποδομών και την οικολογική αναδιάρθρωση των διάφορων κλάδων της ευρωπαϊκής οικονομίας, συμπεριλαμβανομένου του τομέα ενέργειας.

    4. Η σταδιακή καθιέρωση στην πιο αυξημένη βάση ελάχιστων επιπέδων κοινωνικών παροχών, εργασιακών δικαιωμάτων και μισθολογικών απολαβών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προσαρμοσμένων στο επίπεδο του ΑΕΠ κάθε κράτους μέλους σε σχέση με τον μέσο Κοινοτικό όρο.

    5. Η σταδιακή καθιέρωση ενιαίου φορολογικού συντελεστή των κερδών στις ανώνυμες επιχειρήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και σε ένα υψηλό ποσοστό (π.χ. πάνω από 40%), που μπορεί να προκύψει ως αποτέλεσμα σχετικού διαλόγου. Για τα κράτη μέλη με ΑΕΠ κάτω του 75% του μέσου Κοινοτικού όρου θα επιτρέπεται ο συντελεστής αυτός να είναι το πολύ 10% κάτω από τον ενιαίο ευρωπαϊκό φορολογικό συντελεστή.

    6. Καθιέρωση ειδικού φόρου 1/000 (φόρος Tobin) στις κερδοσκοπικές μη παραγωγικές κινήσεις κεφαλαίων από και προς την Ε.Ε. Τα έσοδα από το φόρο αυτό αυξάνουν τους ίδιους πόρους της Ε.Ε. και αξιοποιούνται για την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής, της οικολογικής προστασίας στην Ε.Ε. και της ανθρωπιστικής βοήθειας στον τρίτο κόσμο.

    7. Αυστηρή τήρηση της υποχρέωσης των χωρών μελών της Ε.Ε. να δίνουν το 0,7% του ΑΕΠ ως βοήθεια στον τρίτο κόσμο. Σταδιακή αύξηση αυτής της βοήθειας στο 1% του ΑΕΠ των χωρών μελών. Πρόταση για αντίστοιχο ύψος βοήθειας στον τρίτο κόσμο όλων των χωρών του πλανήτη με κατά κεφαλήν ΑΕΠ από ένα επίπεδο και άνω.

    8. Καθιέρωση και αυστηρή τήρηση των 35 ωρών εβδομαδιαίας εργασίας, χωρίς μείωση των αποδοχών ή αύξηση των ελαστικοτήτων, σε όλες τις χώρες μέλη της Ε.Ε., με προοπτική την περαιτέρω μείωση του ημερήσιου χρόνου εργασίας άνευ μείωσης των αποδοχών.

    9. Κατάργηση των αυθαίρετων ορίων του 3% στο έλλειμμα και του 60% στο δημόσιο χρέος που επιβάλλει το σημερινό Σύμφωνο Σταθερότητας. Ανάληψη από το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών της, τυχόν, παρακολούθησης του ελλείμματος μιας χώρας, μετά από πρόταση ορισμένου αριθμού κρατών μελών ή του ίδιου του Συμβουλίου, χωρίς αυθαίρετα όρια και με σύνθετα κριτήρια που θα αφορούν το ύψος του ΑΕΠ σε σχέση με το μέσο Κοινοτικό όρο, τα επίπεδα κοινωνικής προστασίας, απασχόλησης, δημόσιων επενδύσεων, τους ρυθμούς ανάπτυξης, οικονομικής, κοινωνικής σύγκλισης κ.λ.π., τα οποία μπορεί να προκύψουν ως αποτέλεσμα ενός ουσιαστικού διαλόγου σε νέα βάση.

    [11] Κοινωνία

    Στο εδώλιο τρεις αξιωματικοί Δίκη για το θάνατο πυροσβεστών

    24/1/2005 6:03:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Άρχισε στο Τριμελές Εφετείο της Αθήνας η δική σε δεύτερο βαθμό τριών αξιωματικών της Πυροσβεστικής, που κατηγορούνται για το θάνατο των πυροσβεστών, Ανδρέα Μπόσινα και Παύλου Σκούρτη, όταν το πυροσβεστικό τους όχημα έπεσε σε γκρεμό στο Πανόραμα της Βούλας, τον Ιούλιο του 1999, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς. Κατηγορούμενοι είναι οι: Χαράλαμπος Κοντονής, διοικητής του 8ου Πυροσβεστικού Σώματος, Νίκος Τσιούμπος, υποδιοικητής και Αχιλλέας Μπογιατζόπουλος, υπεύθυνος του γραφείου κίνησης του 8ου Πυροσβεστικού Σώματος, που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Στο δικαστήριο κατέθεσε ο πατέρας του οδηγού του μοιραίου πυροσβεστικού, Παναγιώτης Μπόσινας, ο οποίος υποστήριξε, πως ήταν σε γνώση των υπευθύνων της Πυροσβεστικής ότι τα οχήματα ήταν ελαττωματικά και εμφάνιζαν προβλήματα στα φρένα. Σε πρώτο βαθμό οι αξιωματικοί είχαν καταδικαστεί σε ποινή τριών ετών και δέκα μηνών με αναστολή. Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη.

    [12] Κοινωνία

    Σε περίπου δύο μήνες Φθηνότερο Ίντερνετ για φοιτητές

    24/1/2005 6:18:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Λιγότερο θα κοστίζει η πρόσβαση στο Διαδίκτυο στους 450.000 φοιτητές και στους πανεπιστημιακούς δασκάλους, ύστερα από περίπου δύο μήνες. Το μέτρο ανακοίνωσαν οι υπουργοί Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μιχάλης Λιάπης και Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, μετά από σύσκεψη για θέματα σχετικά με την ενεργοποίηση βασικών διατάξεων του αναπτυξιακού νόμου στον τομέα των μεταφορών, την επιχορήγηση επενδύσεων σε logistics (διαμετακομιστικά κέντρα), την παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών και φθηνών διαδικτυακών συνδέσεων. Ήδη, συγκροτήθηκε επιτροπή εργασίας των υπουργείων που θα καθορίσει επακριβώς τους όρους για τη φθηνότερη πρόσβαση, ενώ οι κ.κ. Λιάπης και Σιούφας επεσήμαναν, ότι με την απόφαση αυτή υλοποιείται η δέσμευση της κυβερνησης για φθηνό Διαδικτυο. Παράλληλα, θα συσταθεί άλλη ομάδα εργασίας για την προώθηση της ευρυζωνικότητας. Η ομάδα, που θα υποβάλει πόρισμα στα δύο υπουργεία, θα εξετάσει τις δυνατότητες εκμετάλλευσης της ευρυζωνικότητας από τις επιχειρήσεις, με στόχο τον εκσυγχρονισμό τους και θα αναζητήσει τρόπους για τη μείωση του κόστους των συγκεκριμένων υπηρεσιών, ώστε να γίνουν πιο προσιτές.

    [13] Αθλητισμός

    Προπονήθηκε με Άρη ο Εκουέμε

    24/1/2005 6:19:00 μμ

    Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής ο Νιγηριανός μέσος Εκουέμε, που αποτέλεσε το μεταγραφικό σίριαλ της χειμερινής περιόδου για τον Αρη. Σήμερα μάλιστα πήρε για πρώτη φορά μέρος στην προπόνηση, δηλώνοντας ότι δεν ανησυχεί για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, παρά τις αντιρρήσεις της Λεχ Πόζναν που ισχυρίζεται πως έχει και αυτή υπογραφή του παίκτη. Ο ίδιος προσπαθώντας να ξεκαθαρίσει την κατάσταση τόνιε σχετικά με το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί: "Δεν υπάρχει κανένα συμβόλαιο. Υπάρχει μόνο ένα ιδιωτικό συμφωνητικό που υπογράψαμε όταν άρχισα προπονήσεις εκεί και τους άρεσα. Συμβόλαιο δεν έχω υπογράψει. Τους καταλαβαίνω τους ανθρώπους της Λεχ Πόζναν. Είναι πολύ θυμωμένοι μαζί μου γιατί προτίμησα τον Αρη και τους άφησα".

    [14] Κοινωνία

    Δεν αποφυλακίζεται Δεύτερο "όχι" στον Φραντζή

    24/1/2005 6:38:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΑΠΕ

    Κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, παραμένει ο Παναγιώτης Φραντζής, ο άνθρωπος που το 1987 είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο σκοτώνοντας και εν συνεχεία τεμαχίζοντας το πτώμα της συζύγου του Ζωής Γαρμανή. Με βούλευμα του, το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά, απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης του καθώς έκρινε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις προκειμένου να συμβεί κάτι τέτοιο. Πιο συγκεκριμένα, οι τρεις δικαστές του Συμβουλίου Εφετών, έκριναν ότι ο Φραντζής δεν έχει πείσει ότι έχει μετανιώσει για την αποτρόπαια πράξη του, ενώ στο φάκελο της αίτησής του δεν υπάρχει ψυχιατρική γνωμάτευση για την υγεία του.

    [15] Αθλητισμός

    Σεβίλλη: Τραυματίστηκε και ο Ναβάρο

    24/1/2005 6:42:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μετά τον Χέσουλι η Σεβίλλη χάνει για τις επόμενες εβδομάδες και τον Χάβι Ναβάρο που υπέστη κάταγμα στη μύτη στον αγώνα με την Αλμπαθέτε. Ο 30χρονος αμυντικός που κατάφερε να "βγάλει" ολόκληρο το παιχνίδι, μετά το τέλος του αγώνα διακομίστηκε στο νοσοκομείο και οι εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε σήμερα το πρωί, έδειξαν ότι το κάταγμα είναι πολύ πιο σοβαρό από τις αρχικές εκτιμήσεις. Σήμερα το απόγευμα υπεβλήθη σε επέμβαση, προκειμένου να "κολλήσει" το κόκαλο, και όπως ανακοίνωσε το ιατρικό επιτελείο θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για ένα μήνα περίπου. Μετά από αυτή την εξέλιξη, θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η απουσία του από την αναμέτρηση της 16ης Φεβρουαρίου με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα. Υπενθυμίζεται ότι ο αγώνας ρεβάνς με την ομάδα του Χοακίν Καπαρός θα διεξαχθεί οκτώ ημέρες αργότερα στην Ισπανία.

    Ανακοίνωσε Κορέια

    Σήμερα πάντως η διοίκηση της ομάδας παρουσίασε επίσημα το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, τον Αντριάνο Κορέια Κλάρο.

    Ο νεαρός άσος αποκτήθηκε από την Κοριτίμπα και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας έως το καλοκαίρι του 2010, ενώ το οικονομικό μέρος της μεταγραφής δεν ανακοινώθηκε.

    Είναι ο τέταρτος Βραζιλιάνος της Σεβίλης, μετά τους Ζούλιο Μπαπτίστα, Αλβες και Ρενάτο (έχει στην κατοχή του ιταλικό διαβατήριο), και έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες με τον Παναθηναϊκό για τον Γ΄ γύρο του κυπέλλου UEFA.

    Ο 20χρονος Βραζιλιάνος στις πρώτες του δηλώσεις επεσήμανε: «Η φυσική μου θέση στη Βραζιλία είναι αριστερός μπακ-χαφ, αλλά δεν έχω πρόβλημα να παίξω στην άμυνα ή την επίθεση, αν το θέλει ο προπονητής μου. Πήρα την απόφαση να φορέσω τη φανέλα της Σεβίλης τόσο για οικονομικούς λόγους, όσο και για επαγγελματικούς, αφού ήθελα πάντα να παίξω στην Ισπανία και σε μια μεγάλη ομάδα.»

    [16] Αθλητισμός

    Αποφασίζει ο αθλητικός δικαστής

    24/1/2005 6:56:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Και επισήμως πλέον ο Απόλλωνας Πάτρας ζητά την επικύρωση του αγώνα με τον Ολυμπιακό, υπέρ της υποστηρίζοντας πως το καλάθι που σημείωσε ο Ίβιτσα Γιούρκοβιτς στην εκπνοή του χθεσινού αγώνα, ήταν εκπρόθεσμο. Οι Πατρινοί υπέβαλλαν σήμερα και εγγράφως την ένσταση στο αποτέλεσμα του αγώνα και μέσα στην εβδομάδα ο αθλητικός δικαστής θα καλέσει και τις δύο ΚΑΕ και θα συνεδριάσει για να βγάλει την απόφασή του. πιθανότερη ημέρα για να γίνει αυτό είναι η Πέμπτη και πλέον οι δύο ομάδες αναμένουν τις κλησεις τους. Σύμφωνα με τα τελευταία νέα στον Απόλλωνα μετά και το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που συγκάλεσε η διοίκηση, αποφάσισαν να προσκομίσουν στον δικαστή το βίντεο του αγώνα αλλά και τα δημοσιεύματα του Τύπου και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να επαναληφθεί ο αγώνας, καθώς θεωρούν πως αν το καλάθι θεωρηθεί εκπρόθεσμο θα πρέπει να χριστούν νικητές.

    Λάθος χρονόμετρο

    Από την άλλη πλευρά, στον Ολυμπιακό θεωρούν πως το βίντεο δεν αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο καθώς είχε επικεντρωθεί στο χρονόμετρο των 24 δευτερολέπτων το οποίο έπρεπε να σβήσει μετά το λάθος του Απόλλωνα και όχι να ξεκινήσει την αντίστροφή μέτρηση των 10.8'' που απέμεναν μέχρι την λήξη. Οι "ερυθρόλευκοι" υποστηρίζουν πως το συγκεκριμένο χρονόμετρο δεν μετρά δέκατα όπως το κεντρικό του γηπέδου και συνεπώς ο συγχρονισμός του μπορεί να μην είναι συνεπής. Επιπλέον το επιχείρημα της ΚΑΕ Απόλλων πως είχε ανάψει η κόκκινη φωτεινή ένδειξη γύρω από το ταμπλό της μπασκέτας πριν φύγει η μπάλα από το χέρι του Γιούρκοβιτς δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο στο ελληνικό πρωτάθλημα παρά μόνο στην Ευρωλίγκα.

    [17] Παράξενα

    Αμνησία στο ταξί

    24/1/2005 6:59:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Σε κέντρο απολεσθέντων φαίνεται ότι εξελίσσονται τα ταξί σε εννέα μεγάλες πόλεις του κόσμου, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας ασφάλειας λογισμικών, Pointsec. Στην έρευνα πήραν μέρος περίπου 1.000 οδηγοί ταξί, που ρωτήθηκαν για το τι έχουν βρει κατά καιρούς στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου τους. Τα πρωτεία στη λίστα αμνησίας κατέχουν οι φορητοί υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα, ενώ δεν είναι λίγοι οι βιαστικοί επιβάτες, που πάνω στη "φούρια" τους, ξέχασαν ακόμα και τεχνητά άκρα! Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο εξάμηνο του 2004 περίπου 11.300 φορητοί υπολογιστές, 31.400 υπολογιστές χειρός και 200.000 κινητά τηλέφωνα ξεχάστηκαν σε ταξί. Μεταξύ των λοιπών πραγμάτων που βρήκαν οι οδηγοί ήταν μία άρπα, 37 μπουκάλια γάλα, μασέλες και τεχνητά άκρα, ενώ κάποιος ερωτώμενος βρήκε ένα μωρό! Περισσότερο ξεχασιάρηδες αποδεικνύονται οι Λονδρέζοι, αυτοί που ξεχνούν ως επί το πλείστον τα κινητά τους είναι οι Δανοί, ενώ στο Σικάγο οι οδηγοί ταξί βρίσκουν πολύ συχνά στο πίσω κάθισμα ξεχασμένους υπολογιστές χειρός. Πάντως, οι περισσότεροι "ταρίφες" αποδεικνύονται συμπονετικοί, αφού δήλωσαν πως επέστρεψαν στους ιδιοκτήτες τους τα ...απολεσθέντα.

    Σχετικά Links:

    Pointsec

    [18] Αθλητισμός

    "Στραβοπάτησε" ο Ολυμπιακός Βόλου

    24/1/2005 7:05:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ισόπαλος χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε ο αγώνας Ολυμπιακός Βόλου-Καστοριά, ο τελευταίος για την 16η ημέρα του πρωταθλήματος Β΄ εθνικής. Οι γηπεδούχοι είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να πάρουν τη νίκη που θα τους έφερνε σε απόσταση «βολής» από την κορυφή, όμως ο τερματοφύλακας της Καστοριάς, Συμεωνίδης, απέκρουσε το πέναλτι του Δερμιτζόγλου στο 58΄.

    Συνολικά τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής

    Πανσερραϊκός-Λάρισα 1-0 Ατρόμητος Αθηνών-Παναχαϊκή 2005 0-4 Λεβαδειακός-Απόλλων Αθηνών 1-0 Καλαμάτα-Πανηλειακός 1-1 Νίκη Βόλου-Προοδευτική 1-1 Εθνικός Αστέρας-Ακράτητος 0-2 Ολυμπιακός ΑΣΚ Βόλου-Καστοριά 0-0 Ποσειδών Νέων Πόρων-Ηλυσιακός 0-2 α.α. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 16 αγώνες) Ακράτητος 32 Νίκη Βόλου 30 Λεβαδειακός 30 Καλαμάτα 29 Πανσερραϊκός 28 Ολυμπιακός Βόλου 27 Πανηλειακός 26 Λάρισα 25 Καστοριά 24 Προοδευτική 23 Ηλυσιακός 20 Απόλλων Αθ. 19 Παναχαϊκή 2005 19 Εθνικός Αστέρας 17 Ατρόμητος Αθ. 4 Ποσειδών Ν. Πόρων -9 * Ο Ποσειδώνας Νέων Πόρων υποβιβάστηκε στη Γ` εθνική

    [19] Πολιτική

    Αναβαθμίζεται η ελληνική παρουσία στη χώρα Ελληνική ιατρική μονάδα στο Αφγανιστάν

    24/1/2005 7:07:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Έναν πιο ενεργό ρόλο στις προσπάθειες που γίνονται για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στο Αφγανιστάν, με μη μάχιμες δυνάμεις, αναλαμβάνει η Ελλάδα. Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να αναβαθμίσει την ελληνική δύναμη στο Αφγανιστάν, στέλνοντας μία ιατρονοσηλευτική μονάδα . Η ελληνική δύναμη, το προσωπικό της οποίας θα προέρχεται σε ποσοστό 40% από τη χώρα μας, θα παραμείνει στο Αφγανιστάν για 18 μήνες. Το κόστος της ελληνικής πρωτοβουλίας, η οποία ελήφθη μετά από διαβουλεύσεις με κράτη-μέλη του ΟΗΕ, υπολογίζεται στα έξι εκατομμύρια Ευρώ.

    Αναβαθμίζεται η ελληνική παρουσία

    "Η απόφαση, ελήφθη χάριν υποστήριξης της διεθνούς ειρήνης, ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή και προς διευκόλυνση της αποκατάστασης του κράτους δικαίου στο Αφγανιστάν" τόνισε ο κ. Αντώναρος υπενθυμίζοντας ότι η χώρα μας,εφαρμόζοντας τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, συμμετέχει ήδη από το 2002, στην πολυεθνική δύναμη που βρίσκεται στο Αφγανιστάν.

    Με την ενέργεια αυτή, πρόσθεσε ο κ. Αντώναρος, η Ελλάδα ολοκληρώνει την πολυσχιδή προσφορά της στην περιοχή, η οποία αποσκοπεί στη δημιουργία περιβάλλοντος ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας.

    [20] Αθλητισμός

    Βαρύ πρόστιμο στον Μπέιλι

    24/1/2005 7:12:00 μμ

    Με βαρύ χρηματικό πρόστιμο τιμώρησε τον Τόμπι Μπέιλι η ΑΕΚ, για την άσεμνη χειρονομία που έκανε προς τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στον μεταξύ τους αγώνα μπάσκετ στη Πυλαία. Η συγκεκριμένη χειρονομία στοίχισε στην Ένωση και την ήττα, αφού ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ, ήταν μέχρι εκείνη την ώρα από τους κορυφαίους της ομάδας και η αποβολή του επηρέασε αρνητικά τους συμπαίκτες του σε μεγάλο βαθμό. Στο μεταξύ, οι "κιτρινόμαυροι" ξεκίνησαν την προετοιμασία τους για την επικείμενη κρίσιμη εκτός έδρας "μάχη" στην Ευρωλίγκα, κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, την Πέμπτη, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της διοργάνωσης. Από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση θα απουσιάσει για ακόμη μία φορά ο Μιχάλης Πελεκάνος, λόγω του γνωστού προβλήματος στο πέλμα.

    [21] Τεχνολογία

    Βίντεο- μυστήριο λίγο πριν την καταστροφή του Τι "είδε" το Columbia;

    24/1/2005 7:22:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: New Scientist

    Μια μυστηριώδη σύντομη λάμψη, 150 χιλιόμετρα πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό, είχε καταγράψει το διαστημικό λεωφορείο Columbia, λίγες ημέρες πριν την καταστροφή του, όπως προκύπτει από την ανάλυση ενός βίντεο. Το επίμαχο βίντεο μεταδόθηκε ζωντανά στη NASΑ κατά την 16ήμερη αποστολή του Columbia, η οποία έληξε με την καταστροφή του κατά την επανείσοδο στην ατμόσφαιρα, την 1η Φεβρουαρίου 2003. Τα δεδομένα δημοσιοποιήθηκαν μήνες αργότερα και αποτελούν ακόμα αντικείμενο ανάλυσης. Σύμφωνα με το New Scientist, το διαστημικό λεωφορείο κατέγραψε την μυστηριώδη λάμψη και ταυτόχρονα ένα είδος κεραυνού πάνω από την Κύπρο, από την οποία ξεκινά θεωρητικά μια μαγνητική "διαδρομή", που καταλήγει στη Μαδαγασκάρη. Όμως, ο "κεραυνός" αυτός μετέφερε φορτία προς το έδαφος και όχι προς την ατμόσφαιρα. "Δεν είμαι σίγουρος τι ήταν αυτό που είδαμε. Γνωρίζω μόνο ότι δεν ήταν κάτι που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε" σχολιάζει ο Γιοάβ Γιάιρ, από το ερευνητικό πρόγραμμα MEIDEX (Μεσογειακό ερευνητικό πρόγραμμα του Ισραήλ για τα ατμοσφαιρικά φαινόμενα).

    Μυστηριώδης λάμψη

    Το μυστηριώδες φαινόμενο βαπτίστηκε TIGER (Transient Ionospheric Glow Emission in Red- Παροδική Ιονοσφαιρική Λάμψη στο Κόκκινο).

    Αναλύοντας προσεκτικά για ένα και πλέον έτος το μοναδικό καρέ της ταινίας, με διάρκεια 33 χιλιοστά του δευτερολέπτου, ο κ. Γιάιρ διαπίστωσε μια κόκκινη λάμψη να εμφανίζεται και να εξαφανίζεται ακαριαία πάνω από την Μαδαγασκάρη στις 20 Ιανουαρίου 2003, ενώ ταυτόχρονα καταγράφεται και ένα είδος κεραυνού πάνω από την Κύπρο. Με βάση αυτό το εύρημα, οι επιστήμονες ερευνούν κατά πόσο η λάμψη που καταγράφηκε στην Κύπρο προκάλεσε το φαινόμενο πάνω από τη Μαγαδασκάρη ή αν συνδέονται με άλλο τρόπο.

    Οι επιστήμονες είχαν καταγράψει και στο παρελθόν λάμψεις σε αυτά τα υψόμετρα, οι οποίες, όμως, προκαλούνται από καταιγίδες και διαφέρουν από το νέο φαινόμενο. Πρόκειται για τα "δαιμόνια" (sprites) και τα "ξωτικά" (elves), δύο είδη κεραυνών σε σχήμα μέδουσας ή ντόνατ, οι οποίοι ξεκινούν από σύννεφα σε ύψος δέκα χιλιομέτρων και υψώνονται προς τα πάνω, στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας.

    Όμως, τα δύο αυτά φαινόμενα εμφανίζονται πάντα σε οριζόντια απόσταση το πολύ 70 χιλιομέτρων από συνήθεις κεραυνούς, ελάχιστα χιλιοστά του δευτερολέπτου μετά την εκδήλωσή τους. Αντίθετα, το TIGER εμφανίστηκε 800 χιλιόμετρα από τον πλησιέστερο κεραυνό που κατέγραψε το Columbia, και μάλιστα 250 χιλιοστά του δευτερολέπτου αργότερα. Όπως εκτιμούν οι ερευνητές, το μυστήριο φαινόμενο δεν σχετίζεται με τους κεραυνούς.

    Έτσι, το TIGER παραμένει προς το παρόν ανεξήγητο, ενώ οι επιστήμονες προβλέπουν, ότι οι συνεχείς παρατηρήσεις από δορυφόρους και από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό θα αποκαλύψουν στο μέλλον και άλλα "εξωτικά" ατμοσφαιρικά φαινόμενα.

    Σχετικά Links:

    New Scientist

    [22] Αθλητισμός

    Συνεδριάζει ο ΣΕΓΑΣ για Κεντέρη-Θάνου

    24/1/2005 7:37:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Το ερχόμενο Σάββατο θα γίνει η πρώτη επίσημη συνεδρίαση της Δικαστικής Επιτροπής του ΣΕΓΑΣ η οποία θα εξετάσει το θέμα των κατηγοριών κατά των Ελλήνων Ολυμπιονικών Κώστα Κεντέρη, Κατερίνας Θάνου και του προπονητή τους, Χρήστου Τζέκου. Στη συνεδρίαση, που θα γίνει πιθανότατα στα γραφεία της ΕΟΕ στο Μαρούσι, θα παραστούν και οι τρεις προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις τους. Αυτό αποφασίστηκε απόψε, σε συνάντηση των μελών της Δικαστικής Επιτροπής που έγινε στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ, υπό την προεδρία του Κώστα Παναγόπουλου. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής έχει ως εξής: "Η Δικαστική Επιτροπή του ΣΕΓΑΣ θα συνεδριάσει το Σάββατο 29 Ιανουαρίου και ώρα 10 το πρωί, προκειμένου να εξετάσει την υπόθεση των κατηγοριών κατά των αθλητών Κώστα Κεντέρη, Κατερίνας Θάνου και του προπονητή τους Χρήστου Τζέκου. Στη συνεδρίαση εκλήθησαν να παραστούν και οι τρεις προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις τους".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 24 January 2005 - 17:53:44 UTC