Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε επιφυλακή για τον πληθωρισμό
  • [02] Περιποίηση ...στα άκρα
  • [03] Διχάζει τη Γερμανία ο νόμος για τις αεροπειρατείες
  • [04] Και εγένετο ...ντέρμπι
  • [05] Οξεία επίθεση Σουφλιά σε Β. Παπανδρέου
  • [06] Νέο τροχαίο στον Μαλιακό
  • [07] Στο προσκήνιο το Κυπριακό
  • [08] Στην Εντατική ο Μπουλάς
  • [09] "Ίδρωσε" αλλά τα κατάφερε
  • [10] Απορρίπτουν το επεισόδιο και συνεχίζουν να προκαλούν
  • [11] Ευρωλίγκα: Φουλ για πρόκριση η ΑΕΚ
  • [12] Υποψήφιος για το 2006 ο Βασσάρας
  • [13] Ευρωλίγκα: Ήττα-αποκλεισμός για τον Ολυμπιακό
  • [14] Τίμησαν τους Παραολυμπιονίκες
  • [15] Σε επιφυλακή για τον πληθωρισμό

    [01] Οικονομία

    Στόχος η συγκράτηση του στο 3% Σε επιφυλακή για τον πληθωρισμό

    12/1/2005 11:18:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Εθνική Στατιστική Υπηρεσία - ΑΠΕ

    Συναγερμός έχει σημάνει στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τη συγκράτηση του πληθωρισμού ο οποίος παρέμεινε αμετάβλητος τον Δεκέμβριο στο 3,1%. Η αύξηση κατά 3,1% που σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή το Δεκέμβριο του 2004 σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη του 2003 αλλά και οι αυξήσεις σε προϊόντα πρώτης ανάγκης και ευρείας κατανάλωσης που αναμένονται τον Ιανουάριο δημιουργούν προβληματισμό. Κρίσιμη χρονιά, χαρακτήρισε το 2005 ο υπ. Εθνικής Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης επιμένοντας στο πλαίσιο της ήπιας δημοσιονομικής προσαρμογής.

    Τα μεγαλύτερα "καπέλα" στις τιμές

    Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος, σε σχέση με το 2003 οι μεγαλύτερες αυξήσεις του Δεκεμβρίου 2004 σημειώθηκαν:

    Αύξηση κατά 7,4% σημείωσε η κατηγορία στέγαση, λόγω των αυξήσεων στα ενοίκια, των δημοτικών τελών του τελών ηλεκτρισμού και του πετρελαίου θέρμανσης.

    Αύξηση κατά 4,4% παρουσιάστηκε στην κατηγορία Υγεία, λόγω των αυξήσεων των ιατρικών, οδοντιατρικών και παραϊατρικών υπηρεσιών και της νοσοκομειακής περίθαλψης

    Αύξηση κατά 4,3% της ομάδας "εκπαίδευση" λόγω των αυξήσεων στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων, των εκπαιδευτηρίων ξένων γλωσσών και των φροντιστηρίων .

    Αύξηση κατά 3,8% των υπηρεσιών που προσφέρουν ξενοδοχεία-καφέ-εστιατόρια

    Αύξηση κατά 3,4% των ειδών ένδυσης και υπόδησης .

    Αύξηση κατά 2,8% στις μεταφορές, λόγω των τιμών συντήρησης και επισκευών ΙΧ, κομίστρων ταξί κα.

    Αύξηση κατά 2,6% της ομάδας "αναψυχή - πολιτιστικές δραστηριότητες " και της ομάδας "άλλα αγαθά και υπηρεσίες".

    Αύξηση κατά 1,9% για τα προϊόντα διατροφής και μη αλκοολούχων ποτών και κατά 1,8% των διαρκών αγαθών και ειδών νοικοκυριού .

    Εξαίρεση

    Μείωση σε σχέση με πέρσι κατά 5,1% καταγράφεται στις επικοινωνίες λόγω των μειώσεων στις τιμές των τηλεφωνικών υπηρεσιών.

    Αυξήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ

    Ανησυχία στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκαλούν και οι αυξήσεις που αναμένονται σε περισσότερα από 1000 προϊόντα πρώτης ανάγκης και ευρείας κατανάλωσης μέσα στον Ιανουάριο.

    Οι αυξήσεις που προναήγγειλαν οι βιομηχανίες θα φθάσουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ, καθώς όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΣΜΕ Παντελής Παντελιάδης, η χαμηλή κερδοφορία στο λιανεμπόριο δεν επιτρέπει τη δυνατότητα απορρόφησης τους ώστε να μην μετακυλισθούν στον καταναλωτή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο 3,1% ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο

    "Κρίσιμο το 2005 για την Οικονομία"

    Σχετικά Links:

    Δείκτης τιμών καταναλωτή 2004- Εθνική Στατιστική Υπηρεσία

    [02] Ζωής ...σΤάσεις

    Κομψή από την κορυφή έως τα νύχια Περιποίηση ...στα άκρα

    12/1/2005 6:54:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Θέλετε να είστε πάντα κομψή και όμορφη και ψάχνετε εναγωνίως εκείνες τις λεπτομέρειες στο μακιγιάζ και το ντύσιμο, που θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε; Τις περισσότερες φορές, αφήνετε έξω από την επιχείρηση "ομορφιά" κάτι πολύ σημαντικό και ιδιαίτερο την περιποίηση των χεριών και ιδιαίτερα των νυχιών σας. Μην ξεχνάτε, ότι τα περιποιημένα ακροδάχτυλα είναι αυτά, που προσδίδουν στις γυναίκες μια ιδιαίτερη φινέτσα. Εξάλλου, από τα χέρια ξεχώριζαν κατά τους περασμένους αιώνες οι πριγκίπισσες. Κι αν αναρωτιέστε τι πρέπει να κάνετε για αναδείξετε την ακρινή αυτή πτυχή της ομορφιάς σας δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις συμβουλές, που ακολουθούν.

    Οι συμβουλές που χρειάζεστε

    Πρώτα απ' όλα, αγοράζετε ή τσεκάρετε, ότι έχετε τα αναγκαία και απαραίτητα "εργαλεία". Μια χάρτινη λίμα, ένα σκληρυντικό νυχιών, μια βάση, ένα βερνίκι, ένα top coat για περισσότερη λάμψη και προστασία, καθώς και ασετόν σε μορφή στυλό, για να διορθώνετε τις ατέλειες του βερνικιού και κρέμα χεριών είναι το Α και το Ω στο νεσεσέρ νυχιών σας.

    Και ξεκινάμε: κατ' αρχάς λιμάρετε τα νύχια σας τουλάχιστον μία φορά στις 15 μέρες και προσοχή: μόνο με χάρτινη λίμα. Ωστόσο, καθημερινά τα περιποιείστε με ένα δυναμωτικό λάδι.

    Μια φορά την εβδομάδα σπρώξτε τα πετσάκια απαλά προς τη βάση των νυχιών και κόψτε τις παρανυχίδες.

    Πριν να βάψετε τα νύχια σας χρησιμοποιείτε πάντοτε μια βάση, η οποία παρατείνει τη διάρκεια του βερνικιού και χαρίζει λάμψη. Φροντίστε το προϊόν που έχετε επιλέξει να είναι φιλικό με τα νύχια σας, να τα προστατεύει, να τα θρέφει και να εμποδίζει το κιτρίνισμά τους.

    Αν τα νύχια σας είναι μαλακά, χρησιμοποιείτε εναλλάξ κάθε 15 μέρες μια βάση και ένα σκληρυντικό. Αν πάλι, είναι πολύ ευαίσθητα μόνο το σκληρυντικό αρκεί.

    Στη συνέχεια, επιλέγουμε το αγαπημένο μας χρώμα βερνίκι και απλώνουνε δυο στρώσεις: μία πρώτη, λεπτή, που στεγνώνει γρήγορα και μία δεύτερη, πιο πυκνή, για να διατηρείται περισσότερο.

    Μικρά μυστικά υγείας

    Για να δυναμώσετε τα νύχια σας, ακολουθήστε μια θεραπεία με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία κάθε άνοιξη και φθινόπωρο.

    Επίσης, συμπληρώματα διατροφής πλούσια σε ασβέστιο, ολιγοστοιχεία και βιταμίνες είναι ότι χρειάζεστε αν τα νύχια σας σπάνε ή ξεφλουδίζουν.

    Τέλος, αν παρατηρήσετε να δημιουργούνται παράλληλοι προς τη ρίζα κυματισμοί, που υποδηλώνουν χτυπήματα και "βάναυσο" μανικιούρ, λιμάρετε ελαφρά τα νύχια ή τρίψτε τα με μία ελαφρόπετρα για να αποκτήσουν λεία επιφάνεια.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πιο όμορφες ...έξυπνα και απλά

    [03] Κόσμος

    Θα καταρρίπτονται τα αεροπλάνα Διχάζει τη Γερμανία ο νόμος για τις αεροπειρατείες

    12/1/2005 6:56:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανησυχία και προβληματισμό έχει προκαλέσει στη Γερμανία, ένας αμφιλεγόμενος νέος νόμος που επικυρώθηκε σήμερα, ο οποίος δίνει το πράσινο φως στη γερμανική πολεμική αεροπορία να καταρρίπτει αεροσκάφη στα οποία έχει εκδηλωθεί αεροπειρατεία. Ο Γερμανός πρόεδρος Χόρστ Κέλερ υπέγραψε το νόμο, ωστόσο δήλωσε ότι έχει σοβαρές επιφυλάξεις και κάλεσε το ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο να εξετάσει το νέο αυτό νόμο. Ο Κέλερ σημείωσε ότι το γερμανικό σύνταγμα ήδη επιτρέπει στις ένοπλες δυνάμεις να υπερασπίζονται τον εναέριο χώρο της χώρας. Πάντως μέχρι τώρα οι εντολές γι' αυτό έπρεπε να προέλθουν από ένα από τα 16 ομοσπονδιακά κρατίδια και όχι από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, πρόσθεσε. Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης από τη συμμαχία των Χριστιανοδημοκρατών (CDU/CSU) εξέφρασαν επίσης την ανησυχία τους για το νέο νόμο και δήλωσαν ότι θα προσφύγουν στο Συνταγματικό Δικαστήριο. Ο νόμος πέρασε από την κεντροαριστερή κυβέρνηση του χριστιανοδημοκράτη καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 21ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ, αλλά και μετά το περιστατικό που συνέβη τον Ιανουάριο του 2003 με ένα διαταραγμένο διανοητικά άτομο, το οποίο σκόρπισε τον τρόμο όταν πέταξε πάρα πολύ κοντά στους ουρανοξύστες της Φρανκφούρτης με ένα ελαφρύ αεροσκάφος.

    [04] Αθλητισμός

    Και εγένετο ...ντέρμπι

    12/1/2005 8:07:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/1/2005 9:06:18 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την πρόκριση στην φάση των «16» πήρε ο Παναθηναϊκός, αφού επικράτησε και στο δεύτερο παιχνίδι του Ιωνικού με 1-0, (πρώτο παιχνίδι 2-0). Το παιχνίδι ήταν σαν αγγαρεία για τους παίκτες και δεν προσέφερε θέμα στους ελάχιστους παρευρισκόμενους θεατές. Όαση στο άχαρο ματς, η χρησιμοποίηση στην αρχική ενδεκάδα του νεοαποκτηθέντα Κύπρου των Πρωταθλητών, Κώστα Χαραλαμπίδη, ο οποίος έδειξε πολύ καλά στοιχεία και αγωνίστηκε, ίσος ο μόνος, με πάθος. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση υπέρ των "πράσινων" πέτυχε στο 79΄ ο Παντελής Κωνσταντινίδης. Πλέον το "τριφύλλι" ετοιμάζεται για νέο ντέρμπι, για το θεσμό του Κυπέλλου, αφού στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ.

    Διαιτητής: Καλόπουλος (Θεσσαλονίκης)

    Κίτρινες: Χαραλαμπίδης, Μάριτς

    ΙΩΝΙΚΟΣ: Μπεκιάι, Μάγγος, Βουρεξάης, Μελαμπιανάκης (80΄ Ρόκκας), Σαχινίδης, Κένταλ, Γκούτμαν, Λετιέρι (65΄ Ζίφκοβιτς), Διαμαντής, Κοτίτσας, Μακόρ

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Χαλκιάς, Κώτσιος, Ρουμπάκης, Χένρικσεν, Κυργιάκος, Μάριτς, Αντριτς (65΄ Σαπάνης), Χαραλαμπίδης, Κωνσταντινίδης, Μπικόφσκι, Ντεμπά (70΄ Κρητικός)

    [05] Πολιτική

    Δεν θα χαθούν κονδύλια εκτιμά ο Γ. Σουφλιάς Οξεία επίθεση Σουφλιά σε Β. Παπανδρέου

    12/1/2005 8:05:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/1/2005 8:54:14 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση και προσωπικά στη πρώην υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου για το ενδεχόμενο διακοπής κοινοτικών κονδυλίων για έργα που εκτελέστηκαν το διάστημα 2001-2003 άσκησε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ. "Αντί η Αντιπολίτευση να ασκεί άγονη κριτική που εκθέτει τη χώρα θα πρέπει να βοηθήσει τη σημερινή κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που εκείνη δημιούργησε" τόνισε ο Γ. Σουφλιάς εκφράζοντας την εκτίμηση ότι στο τέλος θα υπάρξει λύση και δεν πρόκειται να χαθούν κοινοτικά κονδύλια.

    "Είχαν δεσμευθεί για διορθώσεις στην Ε.Ε."

    Ο Γιώργος Σουφλιάς αποκάλυψε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δεσμευθεί στην Ε.Ε, δυο μήνες πριν από τις εκλογές, ότι θα λάβει διορθωτικά μέτρα εντός έξι μηνών για τα προβλήματα που είχαν διαπιστώσει οι κοινοτικοί, σε έργα της διετίας 2001-2003 και τα οποία αφορούσαν παρατυπίες, αλλαγή φυσικού αντικειμένου έργων κα.

    Αν χαθούν, είπε, κάποια κοινοτικά κονδύλια -που δεν θα χαθούν- δεν θα οφείλονται στη σημερινή κυβέρνηση, αλλά στην προηγούμενη, γιατί δημιούργησε το πρόβλημα, δεν το έλυσε, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε προς την Κοινότητα, δύο μέρες πριν τις εκλογές, τη στιγμή πού ήξερε ότι δεν θα τις κέρδιζε.

    Επιτάχυνση για τα έργα το 2005

    Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, ανακοίνωσε ακόμα ότι τα έργα που θα δημοπρατήσει το υπουργείο του μέσα στο 2005 ανέρχονται στο ποσό των 5 δις Ευρώ ενώ στις 31 του μηνός ανοίγουν οι προσφορές για έργα ύψους 1 δισ. ευρώ.

    Στο σημείο αυτό και απευθυνόμενος προς τους εργολάβους υποστήριξε ότι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στις εκπτώσεις τους,

    "Δεν πρόκειται να τους χαριστεί, απολύτως τίποτα " είπε χαρακτηριστικά.

    Ο Γιώργος Σουφλιάς ανακοίνωσε επίσης ότι εντός του έτους θα δημοπρατηθούν επιπλέον έργα για το ΜΕΤΡΟ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και διευκρίνισε ότι από τα έξι έργα που είναι προς παραχώρηση στα δυο, την υποθαλάσσια σύνδεση Θεσσαλονίκης και το τμήμα του ΠΑΘΕ Μαλιακός-Κλειδί, θα υπάρξει ανάδοχος το 2005 ενώ για τα άλλα τέσσερα θα υπάρξει ανάδοχος τους πρώτους έξι μήνες του 2006.

    Οι κάμερες στο Μαλιακό

    Σε ότι αφορά τις κάμερες στον Μαλιακό, δήλωσε ότι η πρώτη έχει ήδη τοποθετηθεί ενώ θα έχουν τοποθετηθεί και άλλες μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου.

    Παράλληλα, εντός Φεβρουαρίου, θα γίνει δημοπράτηση για το σύνολο των καμερών (περίπου 700) που θα ελέγχουν την κυκλοφορία σε όλο τον ΠΑΘΕ.

    Στη συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στην κατάργηση του μαθηματικού τύπου, η οποία είναι απολύτως νόμιμη και σύμφωνη με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Για δηλώσεις Ψωμιάδη Παράλληλα, σχολίασε και δηλώσεις του νομάρχη Θεσσαλονίκης ο οποίος δήλωσε ότι δεν υπάρχουν κονδύλια για έργα στην περιοχή του. " Ο κ. Ψωμιάδης, δεν αναφέρεται στο ΥΠΕΧΩΔΕ, γιατί γνωρίζει ότι όλα τα έργα , εκτός από εκείνα που αφορούν το εθνικό δίκτυο, είναι αρμοδιότητος άλλων φορέων, δήμων, νομαρχών, περιφερειαρχών κλπ." είπε χαρακτηριστικά.

    Απάντηση ΠΑΣΟΚ

    Για διαχειριστική ανεπάρκεια και επιπόλαιους χειρισμούς, εξαιτίας των οποίων δεν έχει ξεκινήσει ούτε ένα έργο, κατηγόρησε την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ. "Ο κ. Σουφλιάς αντί να συνεχίζει να μέμφεται αδίκως το ΠΑΣΟΚ, καλό θα είναι ν απαντήσει στις αγωνίες του κ. Αλογοσκούφη για την πιθανή απώλεια κοινοτικών πόρων" τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

    [06] Κοινωνία

    Τρεις τραυματίες- ο ένας σοβαρά Νέο τροχαίο στον Μαλιακό

    12/1/2005 8:19:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/1/2005 9:32:02 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Από τύχη δεν θρηνήσαμε κι άλλα θύματα στο πέταλο του Μαλιακού. Αργά το απόγευμα της Τετάρτης, ένα λευκό ΙΧ, που κατευθυνόταν προς Αθήνα, επιχείρησε να προσπεράσει νταλίκα, στο 203ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού, στο ύψος της Αλαμάνας. Το ΙΧ συγκρούστηκε με νταλίκα, η οποία δίπλωσε και ανατράπηκε, ενώ το κοντέινερ που μετέφερε έπεσε στην άκρη του δρόμου. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά ο οδηγός του αυτοκινήτου, που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Λαμίας, ενώ ελαφρά τραυματίσθηκαν ο οδηγός και ο συνοδηγός της νταλίκας. Η κυκλοφορία στον τόπο του ατυχήματος διακόπηκε μέχρι να απομακρυνθούν από το οδόστρωμα τα συντρίμμια του ΙΧ. Έρευνα για τα ακριβή αίτια του νέου τροχαίου στο πέταλο του Μαλιακού διενεργεί η Τροχαία Λαμίας. Στο μεταξύ, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό για τη δημοπράτηση των έργων στο επικίνδυνο αυτό σημείο, όπου άρχισαν να τοποθετούνται κάμερες για τον έλεγχο της κίνησης.

    [07] Κόσμος

    Από τον Τούρκο πρωθυπουργό Στο προσκήνιο το Κυπριακό

    12/1/2005 9:10:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Την επανέναρξη της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού θα θέσει στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως δήλωσε ο ίδιος στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk. Σύμφωνα με το κανάλι, η συνάντηση Ανάν- Ερντογάν θα πραγματοποιηθεί μετά τη επίσκεψη που σχεδιάζει ο Τούρκος πρωθυπουργός στην Ινδονησία, στις αρχές Φεβρουάριου, οπότε και ο κ. Ερντογάν θα δώσει στις αρχές του ΟΗΕ την επιταγή με την οικονομική βοήθεια της γείτονας προς τους πληγέντες από τα φονικά τσουνάμι. Μιλώντας στο CNN Turk, ο Τούρκος πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα περί ενδεχομένου να στηρίξει η Ρωσία την έκθεση του κ. Ανάν για την άρση του οικονομικού αποκλεισμού των Τουρκοκυπρίων και είπε: "πρόκειται για ευαίσθητα διπλωματικά ζητήματα και δεν πρέπει να οδηγούμαστε σε βιαστικά συμπεράσματα".

    [08] Πολιτισμός

    Δεν έχει επαφή με το περιβάλλον Στην Εντατική ο Μπουλάς

    12/1/2005 9:17:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Κρίσιμες ώρες περνά ο γνωστός τραγουδιστής και ηθοποιός, Σάκης Μπουλάς. Το βράδυ της Τρίτης εμφάνισε συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης και εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Σεισμανόγλειου Νοσοκομείου. Ο κ. Μπουλάς είναι διασωληνωμένος και δεν έχει επαφή με το περιβάλλον, ενώ οι θεράποντες γιατροί εκφράζουν έντονη ανησυχία, χαρακτηρίζοντας κρίσιμα τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

    [09] Αθλητισμός

    "Ίδρωσε" αλλά τα κατάφερε

    12/1/2005 9:22:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/1/2005 10:28:38 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Δυσκολεύτηκε αλλά τελικά πήρε την πρόκριση ο Ολυμπιακός στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι "ερυθρόλευκοι" έχασαν με 3-2 από την Καλλιθέα, όμως το 1-0 του πρώτου αγώνα, τους έστειλε στους «16», εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν τον Ηρακλή. Το ματς ήτανε θρίλερ και η ομάδα του Τάκη Λεμονή έφτασε πολύ κοντά στο να βρεθεί στην επόμενη φάση, όμως τελικά δεν τα κατάφερε. Οι "γαλάζιοι" προηγήθηκαν στο πρώτο μέρος με τον Τσίγκα (38΄), "βάζοντας φωτιά". Στο β μέρος, ξεκίνησαν δυνατά αφού με ένα δεύτερο γκολ θα έπαιρναν το προβάδισμα. Όμως αυτό ήρθε από τους φιλοξενούμενους με τον Καφέ (59΄). Το γκολ αυτό έδειχνε να βάζει τους "κόκκινους" στο τιμόνι, όμως η Καλλιθέα δεν είχε πει την τελευταία λέξη. Στο 62 με τον Κυριάκο και στο 66 με τον Γκέκα, έκανε το 3-1 και βρέθηκε πολύ κοντά στο να πάρει την πρόκριση. Τελικά όμως ο Οκκάς που είχε μπει ως αλλαγή μείωσε σε 3-2 στο 70 και έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του Ντούσαν Μπάγιεβιτς.

    Διαιτητής: Τακίδης (Κιλκίς)

    Κίτρινες: Κουλακιώτης, Πάντος, Καφές, Αγγελόπουλος, Κυριάκος

    ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Μπαρτζώκας, Τζωρμπατζάκης, Αγγελόπουλος, Κουλακιώτης, Σέτα (89΄ Κουτσοσπύρος), Γκεοργκίεφ (77΄ Πέτκοβιτς), Πασάς, Τελκίνσκι (77΄ Σαββίδης), Γκέκας, Τσίγκας, Κυριάκος

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιάννου, Πάντος, Βενετίδης, Ανατολάκης, Βάλλας, Στολτίδης, Γεωργιάδης (46΄ Οκκάς), Καφές, Ριβάλντο, Τζιοβάνι (82΄ Μάριτς), Τζόρτζεβιτς (73΄ Γεωργάτος)

    [10] Πολιτική

    Ελληνική η χθεσινή παραβίαση δηλώνει η Αγκυρα Απορρίπτουν το επεισόδιο και συνεχίζουν να προκαλούν

    12/1/2005 9:29:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΑΠΕ

    Διαφορετικά "είδε" η Αγκυρα το χθεσινό περιστατικό στα Ίμια, όταν μετά από τέσσερις ώρες δυο τουρκικές ακταιωροί αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τα Ίμια. Όπως υποστήριξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ναμίκ Ταν, τα πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής αναγκάστηκαν να παρέμβουν για να απομακρύνουν ένα ελληνικό αλιευτικό που είχε μπει στα τουρκικά χωρικά ύδατα. "Τα πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής συνεχίζουν τη συνήθη δραστηριότητα τους στην περιοχή των Ιμίων" είπε χαρακτηριστικά. Το χθεσινό περιστατικό σχολιάστηκε στο σημερινό Briefing από τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο. "Η συμπεριφορά της Τουρκίας απάδει από την προσπάθειά της να γίνει πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης" τόνισε ο Ευάγγελος Αντώναρος , υπογραμμίζοντας ότι η συμπεριφορά της Αγκυρας παρακολουθείται και καταγράφεται από την Αθήνα και την Ε.Ε. Την ίδια ώρα, πάντως οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίστηκαν και σήμερα από την πολεμική αεροπορία των γειτόνων μας.

    Και νέες παραβιάσεις

    "Η συμπεριφορά της Τουρκίας όχι μόνο έναντι της χώρας μας αλλά σε όλους τους τομείς παρακολουθείται απο τους "25" της Ευρωπαϊκής Ενωσης" Ε. Αντώναρος

    Επτά σχηματισμοί τουρκικών αεροσκαφών και ένα μεμονωμένο διείσδυσαν στο Αιγαίο χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσεως.

    Όπως έγινε γνωστό τρία τουρκικά αεροσκάφη έφεραν όπλα. Επίσης, δύο αεροσκάφη ήταν φωτογραφικά "Φάντομ" και ένα ναυτικής συνεργασίας.

    Όλα τα στοιχεία που αφορούν στη συμπεριφορά της Αγκυρας καταγράφονται από την Αθήνα, η οποία με τη σειρά της ενημερώνει την Ε.Ε. όπως προβλέπεται από τα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών.

    "Η συμπεριφορά της Τουρκίας όχι μόνο έναντι της χώρας μας αλλά σε όλους τους τομείς παρακολουθείται απο τους "25" της Ευρωπαϊκής Ενωσης" υπογράμμισε κληθείς να σχολιάσει το χθεσινό περιστατικό στα Ίμια ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ε. Αντώναρος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τουρκικών προκλήσεων συνέχεια

    [11] Αθλητισμός

    Ευρωλίγκα: Φουλ για πρόκριση η ΑΕΚ

    12/1/2005 9:45:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μεγάλη νίκη πέτυχε απόψε η ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, κόντρα στη Σιένα για την Ευρωλίγκα Μπάσκετ. Ο "Δικέφαλος" επικράτησε της ομάδα του Μιχάλη Κακιούζη, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, με 75-71, και έφτασε τους Ιταλούς στη βαθμολογία με 5 νίκες. Έτσι διατήρησαν ακέραιες τις ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως η Σιένα έχει το προβάδισμα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους "κίτρινους" καθώς στον αγώνα της Ιταλίας είχε επικρατήσει με διαφορά 19 πόντων. Τα δεκάλεπτα: 22-20, 39-30, 61-45, 75-71.

    ΑΕΚ (Φώτης Κατσικάρης): Μπέιλι 4, Λόλις 16, Χατζής 17 (4), Νίτσεβιτς 4, Ζήσης 15 (2), Νικολαϊδης 2, Μπουρούσης 4, Άντιτς 10 (1), Κους 3, Μαγγουνής

    ΣΙΕΝΑ (Κάρλο Ρεκαλκάτι): Γκαλάντα 10 (2), Βάντερπουλ 16 (2), Ζουκάουσκας, Θόρντον 19 (1), Κακιούζης 8, Ρεντζιάς, Μάγιερς, Στεφάνοφ 7 (1), Λάμα 1, Έζε, Κιάτσιγκ 10

    [12] Αθλητισμός

    Υποψήφιος για το 2006 ο Βασσάρας

    12/1/2005 9:58:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/1/2005 10:42:07 μμ)

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μία ακόμη διάκριση για την ελληνική διαιτησία επεφύλαξε η Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIFA) εν όψει του Μουντιάλ του 2006 στη Γερμανία. Στη λίστα των 46 "ρέφερι" που αποτελούν την προεπιλογή της Διεθνούς Ομοσπονδίας για το παγκόσμιο κύπελλο του 2006 φιγουράρει μεταξύ άλλων σπουδαίων ονομάτων το όνομα του Έλληνα Κύρου Βασσάρα. Οι υποψήφιοι "άρχοντες των αγώνων" θα παραστούν σε σεμινάριο που θα γίνει στη Φρανκφούρτη, από τις 12 ως τις 16 Φεβρουαρίου και τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν το πρώτο τρίμηνο του 2006. Στη διάρκεια του σεμιναρίου, οι διαιτητές θα περάσουν επίσης από πλήρεις ιατρικές εξετάσεις.

    [13] Αθλητισμός

    Ευρωλίγκα: Ήττα-αποκλεισμός για τον Ολυμπιακό

    12/1/2005 10:14:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την τελευταία του ελπίδα να προχωρήσει στην Ευρωλίγκα και την φάση των «16» απώλεσε ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι" ηττήθηκαν στο Σοπότ της Πολωνίας από την Προκόμ Τρεφλ στο πλαίσιο της 10ης ημέρας του Α΄ Ομίλου με 77-71 και παρέμειναν στις δύο νίκες στο θεσμό και πλέον μόνο ένα "θαύμα" θα μπορέσει να τους στείλει στην επόμενη φάση. Πάντως οι "κόκκινοι" ξεκίνησαν πολύ καλά και στο πρώτο δεκάλεπτο βρέθηκαν να προηγούνται με δώδεκα πόντους. Όμως η Πολωνική ομάδα ανασυντάχθηκε και γύρισε το παιχνίδι. Τα δεκάλεπτα: 15-27, 38-41, 63-54, 77-71.

    [14] Αθλητισμός

    Τίμησαν τους Παραολυμπιονίκες

    12/1/2005 10:27:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Στο πλευρό των ατόμων με κινητικές δυσκολίες και προβλήματα αναπηρίας θα σταθεί η Πολιτεία, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Απασχόλησης Πάνου Παναγιωτόπουλου και της αναπληρωτριας υπουργού Πολιτισμού Φάνη Πάλλη -Πετραλιά, που απηύθυναν χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της αποψινής εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΓΣΕΕ προς τιμήν των Ελλήνων Παραολυμπιακών.

    Οι Παραολυμπιακοί άλλαξαν την νοοτροπία μας

    Στην εκδήλωση όπου παρέστησαν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων και φορέων ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος ανάφερε, ότι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας είχαν σημαντική συμβολή στην αλλαγή της νοοτροπίας και την καλλιέργεια αισθήματος ευθύνης απέναντι στα θέματα που σχετίζονται με τα άτομα με κινητικές δυσκολίες.

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις της κας Φάνης Πάλλη Πετραλιά προς τους Παραολυμπιονίκες. Η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού επισήμανε ότι καμία ολυμπιακή εγκατάσταση και πολύ περισσότερο καμία εγκατάσταση απ αυτές που λειτούργησαν ως υποδομές για τους Παράλληλους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν πρόκειται να χάσει την αθλητική της διάσταση και θα χρησιμοποιηθεί και για την προετοιμασία των αθλητών για τους ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου.

    [15] Οικονομία

    Στόχος η συγκράτηση του στο 3% Σε επιφυλακή για τον πληθωρισμό

    12/1/2005 11:18:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Εθνική Στατιστική Υπηρεσία - ΑΠΕ

    Συναγερμός έχει σημάνει στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τη συγκράτηση του πληθωρισμού ο οποίος παρέμεινε αμετάβλητος τον Δεκέμβριο στο 3,1%. Η αύξηση κατά 3,1% που σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή το Δεκέμβριο του 2004 σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη του 2003 αλλά και οι αυξήσεις σε προϊόντα πρώτης ανάγκης και ευρείας κατανάλωσης που αναμένονται τον Ιανουάριο δημιουργούν προβληματισμό. Κρίσιμη χρονιά, χαρακτήρισε το 2005 ο υπ. Εθνικής Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης επιμένοντας στο πλαίσιο της ήπιας δημοσιονομικής προσαρμογής.

    Τα μεγαλύτερα "καπέλα" στις τιμές

    Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος, σε σχέση με το 2003 οι μεγαλύτερες αυξήσεις του Δεκεμβρίου 2004 σημειώθηκαν:

    Αύξηση κατά 7,4% σημείωσε η κατηγορία στέγαση, λόγω των αυξήσεων στα ενοίκια, των δημοτικών τελών του τελών ηλεκτρισμού και του πετρελαίου θέρμανσης.

    Αύξηση κατά 4,4% παρουσιάστηκε στην κατηγορία Υγεία, λόγω των αυξήσεων των ιατρικών, οδοντιατρικών και παραϊατρικών υπηρεσιών και της νοσοκομειακής περίθαλψης

    Αύξηση κατά 4,3% της ομάδας "εκπαίδευση" λόγω των αυξήσεων στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων, των εκπαιδευτηρίων ξένων γλωσσών και των φροντιστηρίων .

    Αύξηση κατά 3,8% των υπηρεσιών που προσφέρουν ξενοδοχεία-καφέ-εστιατόρια

    Αύξηση κατά 3,4% των ειδών ένδυσης και υπόδησης .

    Αύξηση κατά 2,8% στις μεταφορές, λόγω των τιμών συντήρησης και επισκευών ΙΧ, κομίστρων ταξί κα.

    Αύξηση κατά 2,6% της ομάδας "αναψυχή - πολιτιστικές δραστηριότητες " και της ομάδας "άλλα αγαθά και υπηρεσίες".

    Αύξηση κατά 1,9% για τα προϊόντα διατροφής και μη αλκοολούχων ποτών και κατά 1,8% των διαρκών αγαθών και ειδών νοικοκυριού .

    Εξαίρεση

    Μείωση σε σχέση με πέρσι κατά 5,1% καταγράφεται στις επικοινωνίες λόγω των μειώσεων στις τιμές των τηλεφωνικών υπηρεσιών.

    Αυξήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ

    Ανησυχία στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκαλούν και οι αυξήσεις που αναμένονται σε περισσότερα από 1000 προϊόντα πρώτης ανάγκης και ευρείας κατανάλωσης μέσα στον Ιανουάριο.

    Οι αυξήσεις που προναήγγειλαν οι βιομηχανίες θα φθάσουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ, καθώς όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΣΜΕ Παντελής Παντελιάδης, η χαμηλή κερδοφορία στο λιανεμπόριο δεν επιτρέπει τη δυνατότητα απορρόφησης τους ώστε να μην μετακυλισθούν στον καταναλωτή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο 3,1% ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο

    "Κρίσιμο το 2005 για την Οικονομία"

    Σχετικά Links:

    Δείκτης τιμών καταναλωτή 2004- Εθνική Στατιστική Υπηρεσία


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 12 January 2005 - 21:52:15 UTC