Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ένοπλες συγκρούσεις στο Πακιστάν
  • [02] Ισόπαλες Χαλκηδόνα και Αιγάλεω
  • [03] Άνετα στην κορυφή ο ΠΑΟ

    [01] Κόσμος

    Έντεκα νεκροί Ένοπλες συγκρούσεις στο Πακιστάν

    8/1/2005 7:41:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Αιματηρές ταραχές πυροδότησε η αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας εναντίον ενός Σιίτη κληρικού στην πόλη Γκίλγκιτ του βορείου Πακιστάν. Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων, που ξέσπασαν στην πόλη. Σύμφωνα με πηγή της αστυνομίας, οι ταραχές ξεκίνησαν όταν δύο οπλοφόροι τραυμάτισαν τον τοπικό ηγέτη των Σιιτών, Άγκα Ζιαουντίν, στον οποίο είχαν στήσει ενέδρα κοντά στην κατοικία του, με αποτέλεσμα να εξεγερθούν οι οπαδοί του. Μεταξύ των νεκρών είναι και δύο σωματοφύλακες του κληρικού, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών των βορείων περιοχών του Πακιστάν, Τζαμίλ Αχμάντ. Οι τοπικές αρχές κάλεσαν το στρατό και επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας για την αποκατάσταση της τάξης.

    [02] Αθλητισμός

    Ισόπαλες Χαλκηδόνα και Αιγάλεω

    8/1/2005 8:02:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ουσιαστικά η Χαλκηδόνα και το Αιγάλεω μοιράστηκαν τα πάντα στο σημερινό μεταξύ τους παιχνίδι, αφού εκτός από το τελικό 1-1, είχαν από μία αποβολή και από ένα ημίχρονο που ξεχώρισαν. Το πρώτο ανήκει στους φιλοξενούμενους, όχι για την εξαιρετική τους απόδοση αλλά κυρίως για το 0-1 στο οποίο κατάφεραν αν φτάσουν σε μια περίεργη φάση. Στο 13' ο Σίμος δεν συνεννοήθηκε με τον Εμπέντε πριν του γυρίσει την μπάλα και έτσι εκείνος βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Μανουσάκη τον οποίο ανέτρεψε μέσα στην περιοχή. Το πέναλτι δόθηκε αμέσως και ο Νταμπώσης έδειξε και την κόκκινη κάρτα στον καμερουνέζο τερματοφύλακα με αποτέλεσμα τα πλάνα του Παράσχου να αλλάξουν νωρίς νωρίς, όπως φυσικά και το αποτέλεσμα, καθώς ο Μπάρκογλου ήταν εύστοχος από τα "έντεκα βήματα". Στο πρώτο ημίχρονο αυτή ήταν και η σημαντικότερη φάση, μιας και οι δύο ομάδες δεν έκαναν κάτι αξιόλογο από εκεί και έπειτα, παρά το γεγονός πως οι γηπεδούχοι είχαν αυξήσει την πίεσή τους, με στόχο να ισοφαρίσουν.

    Αποζημίωση το β' μέρος

    Στην επανάληψη όμως η κατάσταση ήταν διαφορετική καθώς και οι δύο ομάδες μπήκαν με διάθεση, όμως η Χαλκηδόνα ήταν εκείνη που είχε την μεγαλύτερη. Μόλις στο 51' μάλιστα ο Ζαχαρόπουλος έχασε την ευκαιρία του αγώνα, όταν μετά από όμορφο συνδυασμό του Γελαδάρη με τον Σωτήρχο, βρέθηκε μόνος του σε κενή εστία και αστόχησε απογοητευτικά. Η απάντηση ήρθε στο 59' για το Αιγάλεω με τον Μπάρκογλου να πιάνει μια κοντινή κεφαλιά, όμως ο αντικαταστάτης του Εμπέντε, ο Ανδριόλας έδιωξε εντυπωσιακά. Η αριθμητική αποκατάσταση ανάμεσα στις δύο ομάδες, ήρθε στο 72' με τον Νταμπώση να δείχνει την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μανουσάκη μετά από φάουλ πάνω στον Δήμο και από εκεί και μετά η πίεση της Χαλκηδόνας ήταν πολύ μεγαλύτερη με αποτέλεσμα να έρθει και η ισοφάριση για τους Νικαιώτες. Στο 84' ο Ζαχαρόπουλος έκανε ένα σουτ και η μπάλα μετά από κόντρες κατέληξε στον Γελαδάρη που με κοντινή, περίεργη προβολή σημείωσε το 1-1. Δύο λεπτά νωρίτερα πάντως το Αιγάλεω θα μπορούσε να έχει σφραγίσει την νίκη του, όμως ο Ανδριόλας και πάλι έσωσε το σουτ του Φωτάκη.

    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νταμπώσης ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: Αλεξόπουλος, Φωτάκης, Μπάρκογλου, Μασάδο, Κορακάκης ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: Εμπέντε, Μανουσάκης (δεύτερη κίτρινη) ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ: Εμπέντε, Γελαδάρης, Σίμος, Δήμος, Παππάς (73` Αλ Τζάχερ), Μικές, Κατεμής (63` Μασάδο), Σωτήρχος, Κορακάκης, Ζαχαρόπουλος, Κόρμπος (14` Ανδριόλας). ΑΙΓΑΛΕΩ: Σιντιμπέ, Παπουτσής, Αλεξόπουλος, Ψωμάς, Εντουσέι, Φωτάκης (+90` Χρήστου), Μπάρκογλου (65`Χατζής), Σκοπελίτης, Μανουσάκης, Τσάτσος, Νικολόπουλος (76` Μακρής).

    [03] Αθλητισμός

    Άνετα στην κορυφή ο ΠΑΟ

    8/1/2005 8:39:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Επιστροφή στα παρκέ της Α1 για τη νέα χρονιά και ο Παναθηναϊκός παρέμεινε στην κορυφή. Οι "πράσινοι", που συνάντησαν αντίσταση μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, επικράτησαν της ΜΕΝΤ και παρέμειναν μόνοι πρώτοι στην κούρσα. Τη νίκη της ημέρας πέτυχε η Ολύμπια Λάρισας η οποία επικράτησε εκτός έδρας του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας Αμαλιάδα με 78-80, στο ντέρμπι της "ουράς" και απέκτησε προβάδισμα στην υπόθεση παραμονή. Το Μαρουσί δυσκολεύτηκε πολύ όμως τελικά κατέφερε να περάσει από τη Νεά Σμύρνη, επικρατώντας του Πανιωνίου. Συναρπαστικό παιχνίδι έγινε και στην Πάτρα, όπου ο ανανεωμένος Απόλλωνας επικράτησε του Άρη. Εύκολη νίκη και για τον ΠΑΟΚ που επικράτησε άνετα στο ντέρμπι του Βορρά του Μακεδονικού. Αύριο η αγωνιστική ολοκληρώνεται με τα παιχνίδια Ολυμπιακός-Πανελλήνιος και ΗρακλήςΑΕΚ.

    Τα αποτελέσματα

    Απόλλων-Άρης 78-72

    Πανιώνιος-Μαρούσι 78-81

    Ιωνικός ΝΦ Αμ.-Ολύμπια 78-80

    ΠΑΟΚ-Μακεδονικός 86-69

    ΠΑΟ-ΜΕΝΤ 91-70

    Ολυμπιακός-Πανελλήνιος 10/01

    Ηρακλής-ΑΕΚ 10/01


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 8 January 2005 - 21:51:17 UTC