Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-12-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτοχρονιάτικα μηνύματα
  • [02] Παραιτήθηκε ο Βίκτορ Γιανούκοβιτς

    [01] Πολιτική

    Της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας Πρωτοχρονιάτικα μηνύματα

    31/12/2004 8:02:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 31/12/2004 8:41:00 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Στις μεγάλες επιτυχίες και την πρόοδο που σημείωσε ο Ελληνισμός το 2004, αλλά και στις προκλήσεις που επιφυλάσσει το 2005 αναφέρεται στα μηνύματα της η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος στο τελευταίο ευχετήριο μήνυμά του, εκφράζει τις ευχαριστίες του για "την αγάπη, τη συμπάθεια ή την ανοχή" που εκφράστηκε απέναντί του αυτά τα δέκα χρόνια. Επίσης, τονίζει την αισιοδοξία του για την πρόοδο του λαού μας, ελπίζοντας πάντοτε ότι το κράτος θα εκπληρώσει τις ιδιαίτερες υποχρεώσεις του, κυρίως απέναντι "στους συμπολίτες μας που έχουν οικονομικές δυσκολίες". Επίσης, εύχεται κάθε δυνατή επιτυχία στον άξιο διάδοχό του. Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του απευθύνει έκκληση για συστράτευση, συνεννόηση και ενότητα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, τους παραγωγικούς φορείς, τις επιχειρήσεις και τους κοινωνικούς εταίρους της χώρας, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του. Ο Πρωθυπουργός θέτει για το 2005 τους στόχους της ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας, της αντιμετώπισης των προβλημάτων του πολίτη και των μεταρρυθμίσεων για ένα αποτελεσματικότερο κράτος.

    Νέοι στόχοι για ανάπτυξη

    Ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Γιώργος Παπανδρέου στο μήνυμά του εκφράζει τις ευχές του σε όλους τους απανταχού Έλληνες για ευτυχία, προσωπική και οικογενειακή. Παράλληλα, επισημαίνει ότι η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια πέτυχε μεγάλους στόχους μετά από σκληρή δουλειά όλων των πολιτών της, με επιστέγασμα την πετυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο κ. Παπανδρέου υπογραμμίζει ότι οι προσδοκίες όλων από τη νέα χρονιά είναι πολλές γι' αυτό και πρέπει να τεθούν νέοι στόχοι για περαιτέρω ανάπτυξη της χώρας μας. Επίσης, τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ οραματίζεται τη νέα χρονιά η Ελλάδα να αποτελέσει τη χώρα της ειρήνης, της πραγματικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, της συμμετοχικής δημοκρατίας και διαφάνειας, της ελευθερίας και της ισότητας των πολιτών, της γνώσης και του πολιτισμού.

    Ευχές Χριστόδουλου

    Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος εξέφρασε την ευχή "το νέο έτος να μην μας φέρει πικρίες αλλά την ειρήνη στις καρδιές μας, την αγάπη, τη δικαιοσύνη και την ελπίδα". Αναφερόμενος στην πρόσφατη τραγωδία στη ΝΑ Ασία τόνισε ότι "επρόκειτο για μια τραγωδία κατά την οποία αποδείχθηκε η παντελής αδυναμία του ανθρώπου μπροστά στα στοιχεία της φύσης".

    Τις επισημάνσεις αυτές έκανε ο κ. Χριστόδουλος κατά τη διάρκεια της τελετής κοπής της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας για το προσωπικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, παρουσία της υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Μαριέττας Γιαννάκου, της αναπληρώτριας υπουργού Πολιτισμού κας Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, του επιτίμου προέδρου της ΝΔ κ. Κων. Μητσοτάκη και άλλων πολιτειακών παραγόντων, εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και του Δικαστικού κόσμου και άλλων επισήμων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Χρονιά για τα μεγάλα βήματα το 2005"

    [02] Κόσμος

    Το ανακοίνωσε επίσημα σε τηλεοπτικό του μήνυμα Παραιτήθηκε ο Βίκτορ Γιανούκοβιτς

    31/12/2004 8:39:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Την παραίτησή του από την πρωθυπουργία ανακοίνωσε ο φιλορώσος υποψήφιος για την προεδρία της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος ηττήθηκε στην επανάληψη του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών από τον αντίπαλό του, φιλοδυτικό Βίκτορ Γιούσενκο. Σε τηλεοπτικό του μήνυμα για το νέο Έτος, που μεταδόθηκε από το ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι TRK-Ukraina, ο Γιανουκόβιτς σημείωσε επίσης ότι "δεν έχει πράγματι ελπίδα" για μια ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος από την ουκρανική δικαιοσύνη. "Ο πολιτικός ρόλος της κυβέρνησης Γιανουκόβιτς ως ενός παράγοντα σταθερότητας το περασμένο έτος έχει πλέον εξαντληθεί", σημείωσε ο Γιανούκοβιτς.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 31 December 2004 - 21:52:16 UTC