Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-12-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ
  • [02] "Διάτρητη" η εκεχειρία στο Νταρφούρ
  • [03] Βολές Ρεπουμπλικανών κατά Ράμσφελντ
  • [04] Αιτήσεις για αναδρομικά συνταξιούχων
  • [05] Στην κυκλοφορία νέο τμήμα της Εγνατίας
  • [06] Ηλικιωμένη χάθηκε στις φλόγες
  • [07] Ελευθερία κινήσεων ζητούν οι Παλαιστίνιοι
  • [08] Νικηφόρο φινάλε για Ατλέτικο
  • [09] Τραγωδία σε ορυχείο στην Κίνα
  • [10] Επικράτησε ο "νόμος του ισχυρού"
  • [11] Άστρο... λαμπρό τους οδηγεί
  • [12] Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις
  • [13] Νεκρός ο αρχηγός του Αμπού Σαγιάφ;
  • [14] Απολογούνται οι λεωφορειοπειρατές

    [01] Πολιτική

    Το Αριστερό Ρεύμα έχει την πλειοψηφία Νέα Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ

    19/12/2004 11:23:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Είκοσι ένα μέλη περιλαμβάνει η νέα Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ, που εξελέγη σήμερα κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος. Οι εσωκομματικές τάσεις κατέγραψαν τις δυνάμεις τους με το Αριστερό ρεύμα να παίρνει την πλειοψηφία. Συγκεκριμένα, κατά τη ψηφοφορία το Αριστερό ρεύμα έλαβε 12 έδρες, η Ανανεωτική Συσπείρωση 3 έδρες, η Παρέμβαση 3 έδρες, η Διάσπαση της Παρέμβασης 1 έδρα και το Κόκκινο Πράσινο Δίκτυο 1 έδρα. Στην ομιλία του ο Αλέκος Αλαβάνος άσκησε έντονη κριτική στην προηγούμενη ηγεσία, με αφορμή την εσωκομματική λειτουργία του Συνασπισμού, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας τόνισε ότι ο Συνασπισμός είναι αντίθετος στην επιλογή του Κάρολου Παπούλια. Επίσης, δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα αναλάβει πρωτοβουλία για την αναζωογόνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συμφωνήθηκε ότι ο Συνασπισμός θα εκλέξει γραμματέα μετά το Καταστατικό συνέδριο το επόμενο έτος. Επίσης, δεσμεύτηκε ότι θα επιδιώξει την αναβάθμιση του ρόλου της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, η οποία όπως είπε θα επεξεργάζεται και θα υλοποιεί όλες τις βασικές αποφάσεις του κόμματος.

    Τα μέλη της

    Η νέα Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ έχει 21 μέλη -όσα και η προηγούμενη, στην οποία εκτός από τον πρόεδρο του κόμματος Α. Αλαβάνο συμμετέχουν οι εξής:

    Αποστόλου Βαγγέλης (Αριστερό Ρεύμα) Βούτσης Νίκος (Αριστερό Ρεύμα) Θεοδόση Αυγή (Αριστερό Ρεύμα) Θεοδωρακοπούλου Νατάσσα (Παρέμβαση) Λαφαζάνης Παναγιώτης (Αριστερό Ρεύμα) Λεουτσάκος Στάθης (Αριστερό Ρεύμα) Λυκούδης Σπύρος (Λίστα) Μαργαρίτης Θεόδωρος (Ανανεωτική Συσπείρωση) Μπαλτάς Αριστείδης (Αριστερό Ρεύμα) Παπαγιαννάκης Μιχάλης (Ανανεωτική Συσπείρωση) Παπαδόγιαννη Σόφη (Αριστερό Ρεύμα) Παπαδόπουλος Χριστόφορος (Κοκκινοπράσινο Δίκτυο) Σαμπατακάκης Μιχάλης (Παρέμβαση) Στρατούλης Δημήτρης (Αριστερό Ρεύμα) Τόλιος Γιάννης (Αριστερό Ρεύμα) Τριγάζης Πάνος (Παρέμβαση) Τσίπρας Αλέξης (Αριστερό Ρεύμα) Φλαμπουράρης Αλέκος (Αριστερό Ρεύμα) Χατζησωκράτης Δημήτρης (Ανανεωτική Συσπείρωση) Χουντής Νίκος (Αριστερό Ρεύμα)

    [02] Κόσμος

    "Διάτρητη" η εκεχειρία στο Νταρφούρ

    20/12/2004 7:39:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Την απόφαση της να τερματίσει τις εχθροπραξίες στο Νταρφούρ και μάλιστα άνευ προϋποθέσεων ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση του Σουδάν, καλώντας μάλιστα τον ΟΗΕ και τη μεσολαβούσα στις ειρηνευτικές συνομιλίες, Αφρικανική Ένωση να ζητήσουν από τους αντάρτες να πράξουν το ίδιο. Ο Σουδανός υπουργός Εξωτερικών Μουστάφα Οσμάν Ισμαήλ υπογράμμισε πως τα κυβερνητικά στρατεύματα προχωρούν σε άμεση εφαρμογή της εκεχειρίας και πως δεν πρόκειται να εμπλακούν σε μάχες παρά μόνο εάν δεχθούν πυρά. Παράλληλα, απέκλεισε την πιθανότητα το Χαρτούμ να αποσύρει τις δυνάμεις του προς τις θέσεις που κατείχε πριν από την υπογραφή, στις 18 Απριλίου, της συμφωνίας για εκεχειρία με τα δυο βασικά κινήματα των ανταρτών στο Νταρφούρ. Πάντως, τα γεγονότα δείχνουν πως η εύθραυστη, από τη φύση της, κατάπαυση του πυρός παραμένει διάτρητη. Λίγες ώρες μετά τις παραπάνω ανακοινώσεις η Αφρικανική Ένωση ανακοίνωσε πως ένα από τα ελικόπτερά της δέχθηκε πυρά πάνω από το Νταρφούρ, γεγονός που αποδεικνύει πως δεν έχει επέλθει βελτίωση στην κατάσταση, που επικρατεί στα δυτικά της χώρας.

    Οι μάχες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση

    Ο εκπρόσωπος της Αφρικανικής Ένωσης Ασάνε Μπα εναι έκανε τις παραπάνω ανακοινώσεις χθες βράδυ από την Αμπούτζα, αποφεύγοντας να δώσει άλλες λεπτομέρειες. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές από ποιο μέρος άνοιξαν πυρ κατά του ελικοπτέρου και πότε.

    Αναφορές για παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός ήρθαν εκ μέρους του ανταρτικού Κινήματος Για τη Δικαιοσύνη και την Ισότητα (JEM) και δια στόματος του συνταγματάρχη Ομάρ Ανταμ, ο οποίος δήλωσε πως επιθέσεις των κυβερνητικών στρατευμάτων , υποστηριζόμενες από ελικόπτερα, σημειώνονταν ακόμη και εκείνη την ώρα στο Νταρφούρ.

    Επίσης, προειδοποίησε ότι η επιμονή της κυβέρνησης να διατηρήσει τις δυνάμεις της στις πρόσφατα καταληφθείσες θέσεις θα ωθήσει την πλευρά του σε επαναξιολόγηση της συμφωνίας του Απριλίου, ακόμα και σε αποχώρηση από τις συνομιλίες της Αμπούτζα.

    Να σημειώσουμε ότι οι μάχες έχουν ενταθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καθώς ο κυβερνητικός στρατός έχει διεισδύσει σε περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

    Οι ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξάγονται με τη βοήθεια διεθνών μεσολαβητών έχουν στόχο να οδηγήσουν σε διέξοδο από τη "χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο", όπως έχει περιγραφή η κατάσταση που επικρατεί στο Νταρφούρμ από το 2003 και έχει στοιχίσει μέχρι σήμερα τις ζωές 70.000 ανθρώπων.

    [03] Κόσμος

    "Σωρεία λαθών" Βολές Ρεπουμπλικανών κατά Ράμσφελντ

    20/12/2004 8:40:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Έντονη κριτική κατά του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Ντόναλντ Ράμσφελντ, άσκησαν την Κυριακή βουλευτές και γερουσιαστές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, καλώντας τον "να ακούσει" όσους τον επικρίνουν και να επανεξετάσει τα σχέδιά του, αν και ο Λευκός Οίκος εξέφρασε για άλλη μία φορά την υποστήριξή του προς τον επικεφαλής του Πενταγώνου. Συγκεκριμένα, Ρεπουμπλικανός βουλευτής ξιφούλκησε κατά του υπουργού για την έως τώρα απροθυμία του να υπογράψει όλες τις συλλυπητήριες επιστολές που αποστέλλονται στις οικογένειες των νεκρών στρατιωτών. "Για όνομα του Θεού, το να επιδείξει κάποιο μίνιμουμ προσωπικό ενδιαφέρον, είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να αναμένουμε από τον υπουργό Άμυνας", τόνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS ο Γερουσιαστής της Νεμπράσκα, Τσακ Χέιγκελ. "Δεν έχω εμπιστοσύνη στον Ράμσφελντ ", συμπλήρωσε ο Χέιγκελ, που θεωρείται ανερχόμενο αστέρι του κόμματος του.

    Υποστήριξη από τον Λευκό Οίκο

    Την περασμένη Παρασκευή, ο Ράμσφελντ είχε ανακοινώσει αλλαγές στην πρακτική που ακολουθεί το υπουργείο του στις επιστολές για το προσωπικό που χάνει τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας.

    "Ενώ ως πρόσφατα δεν υπέγραφα προσωπικά καθεμία από αυτές, προκειμένου να διασφαλισθεί η ταχύτερη επαφή με τις θρηνούσες οικογένειες των νεκρών στρατιωτών, στο εξής θα υπογράφω κάθε μιά από τις επιστολές", τόνισε σε ανακοινωθέν του, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα του στρατού Stars & Stripes, ο Αμερικανός υπουργός.

    "Είναι εντελώς ασυγχώρητο να μην έχουν προετοιμαστεί τα στρατεύματά μας για την κατάσταση στο Ιράκ", τονίζει από την πλευρά του ο Τσακ Χάγκελ, υποστηρίζοντας ότι "υπάρχει μία συσσώρευση λαθών".

    Στο ίδιο μήκος κύματος, η μετριοπαθής γερουσιαστής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Σούζαν Κόλινς, δήλωσε στο ΝΒC ότι προκύπτουν "όλο και περισσότερα ερωτηματικά για τη διάθεση του Ράμσφελντ να προσαρμοστεί όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα είχε προβλέψει στο σχέδιο μάχης του".

    Η γερουσιαστής κάλεσε τον αρχηγό του Πενταγώνου να κατανοήσει τις δυσκολίες "που συναντούν οι αμερικανικές δυνάμεις και να αλλάξει το επιχειρησιακό σχέδιο" στο Ιράκ.

    Πάντως, ο Γ.Γ. του Λευκού Οίκου, Αντρου Κάρντ, εξέφρασε την υποστήριξή του στον Ράμσφελντ και τόνισε μιλώντας στο ABC ότι "ο πρόεδρος έχει μεγάλη εμπιστοσύνη" στον υπουργό Αμυνας, αποφεύγοντας, πάντως, να πει αν ο θα παραμείνει στο υπουργείο Αμυνας και κατά τη δεύτερη θητεία του προέδρου Μπους.

    Την παραίτηση του Ντόναλντ Ράμσφελντ ζητάει ο Δημοκρατικός βουλευτής, Τζακ Ριντ. "Πιστεύω ότι η χώρα θα υπηρετηθεί καλύτερα με την αποχώρηση του Ράμσφελντ", τόνισε ο Ριντ μιλώντας στο CBS.

    [04] Οικονομία

    Αιτήσεις για αναδρομικά συνταξιούχων

    20/12/2004 9:14:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2004 10:40:14 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Προθεσμία 10 ημερών έχουν 900.000 συνταξιούχοι προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση στα ταμεία για να μη χάσουν αναδρομικά ενός έτους από την κατάργηση της ειδικής κράτησης στις συντάξεις. Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου διεκδικούν την καταβολή αναδρομικών από το 2001, ενώ στα υπόλοιπα Ταμεία οι ασφαλισμένοι ζητούν να επιστραφούν τα χρήματα που κατέβαλαν από το 1999. Στο μεταξύ, νέες ρυθμίσεις που θα βοηθήσουν οικονομικά την αγροτική οικογένεια θέτει σε εφαρμογή ο ΟΓΑ από το νέο έτος. Οι ασφαλισμένοι αγρότες αλλά και οι συνταξιούχοι θα μπορούν στο εξής να αναγνωρίζουν τη στρατιωτική τους θητεία και οι μητέρες θα απαλλάσσονται από ασφαλιστικές εισφορές ενός χρόνου για κάθε παιδί που αποκτούν πέραν του ενός.

    [05] Κοινωνία

    Στην κυκλοφορία νέο τμήμα της Εγνατίας

    20/12/2004 9:16:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ 105,8

    Στην κυκλοφορία παραδίδεται σήμερα το οδικό τμήμα της Εγνατίας οδού Πολύμυλος-Βέροια, στη διάβαση Καστανιάς, αμέσως μετά την τέλεση των εγκαινίων, στη Γέφυρα Πολυμύλου, από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά. Το εν λόγω τμήμα μήκους 26 χιλιομέτρων, περιλαμβάνει 12 σήραγγες και 14 γέφυρες. Έτσι η απόσταση από Πολύμυλο μέχρι Βέροια θα διανύεται σε 12 λεπτά από 45 που χρειάζονταν μέχρι πρότινος, ενώ η Θεσσαλονίκη θα απέχει από την Κοζάνη 1 ώρα και πέντε λεπτά. Προς το παρόν στην παράκαμψη Καστανιάς θα κινούνται μόνο Ι.Χ. αυτοκίνητα, ενώ τα φορτηγά και τα λεωφορεία θα χρησιμοποιούν την παλιά εθνική οδό.

    [06] Κοινωνία

    Ηλικιωμένη χάθηκε στις φλόγες

    20/12/2004 9:40:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τραγικό θάνατο βρήκε στις φλόγες μια 80χρονη στο Σαλαγκούδι Γυθείου. Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, πυρκαγιά ξέσπασε τη νύχτα στη μονοκατοικία, όπου διέμενε η ηλικιωμένη, με αποτέλεσμα να απανθρακωθεί παρά την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής. Έρευνα για τα αίτια της φωτιάς διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου, σε συνεργασία με την Αστυνομία.

    [07] Κόσμος

    Ελευθερία κινήσεων ζητούν οι Παλαιστίνιοι

    20/12/2004 9:41:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι άσκησαν την Κυριακή πιέσεις στο Ισραήλ για να επιτρέψει την ελεύθερη μετακίνηση στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας τόσο στους υποψηφίους, όσο και στους ψηφοφόρους, ενόψει των προεδρικών εκλογών της 9ης Ιανουαρίου. Ο αρμόδιος για τις διαπραγματεύσεις υπουργός, Σάεμπ Ερακάτ, και ο Χασάν Αμπού Λίντμπεχ, προϊστάμενος του γραφείου του Παλαιστινίου πρωθυπουργού Αχμέντ Κορέι, εξέφρασαν το αίτημα αυτό κατά τη συνάντησή τους στην Ιερουσαλήμ με συμβούλους του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Αριέλ Σαρόν. Ώστόσο, οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να συζητήσουν εκτενέστερα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας, που θα δώσουν την δυνατότητα για να διεξαχθούν "ελεύθερες εκλογές και με πλήρη ελευθερία κινήσεων".

    Εφαρμογή των μέτρων του 1996

    "Συζητήσαμε τα μέτρα που είχαν ληφθεί κατά τις εκλογές του 1996 και συμφωνήσαμε πως θα πρέπει να εφαρμοσθούν εκ νέου", τόνισε ο Ερακάτ, αναφερόμενος στις μοναδικές έως σήμερα εκλογές που έχουν διεξαχθεί για την προεδρία της Παλαιστινιακής Αρχής.

    Η ισραηλινή πλευρά ανακοίνωσε πως θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να διευκολυνθεί η εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη του διαδόχου του ιστορικού ηγέτη των Παλαιστινίων Γιάσερ Αραφάτ, ο οποίος απεβίωσε στις 11 Νοεμβρίου.

    [08] Αθλητισμός

    Νικηφόρο φινάλε για Ατλέτικο

    20/12/2004 9:58:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Από το κακό στο χειρότερο οδεύει η Λα Κορούνια, καθώς έπειτα από τον αποκλεισμό της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ, η κατάσταση στην πριμέρα ντιβιζιόν δεν είναι καλύτερη. Στον χθεσινό αγώνα που έριξε την αυλαία της 16ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος η "Ντεπόρ" γνώρισε την ήττα από την Ατλέτικο Μαδρίτης με 1-0, χάρις σε ένα γκολ του Αντόνιο Λόπεθ στο 28. Στους υπόλοιπους αγώνες είχαμε τα εξής αποτελέσματα: Λεβάντε-Αλμπαθέτε 1-1, Σανταντέρ-Ρεάλ Μαδρίτης 2-3, Μπαρτσελόνα-Βαλένθια 1-1, Νουμάνθια-Εσπανιόλ 0-0, Μαγιόρκα-Οσασούνα 1-2, Ρεάλ Σοσιεδάδ-Χετάφε 1-1, Σαραγόσα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-2, Βιγιαρεάλ-Μάλαγα 3-0, Σεβίλη-Μπέτις 2-1, Ατλέτικο Μαδρ.-Λα Κορούνια 1-0.

    [09] Κόσμος

    14 Κινέζοι σκοτώθηκαν Τραγωδία σε ορυχείο στην Κίνα

    20/12/2004 10:01:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε ορυχείο στην επαρχία Σιτσουάν, στην νοτιοδυτική Κίνα, με αποτέλεσμα 14 Κινέζοι να σκοτωθούν. Τα αίτια της έκρηξης παραμένουν άγνωστα. Στο ανθρακωρυχείο που βρίσκεται στην πόλη Σιλίν, την ώρα της έκρηξης 17 ανθρακωρύχοι εργάζονταν σε υπόγεια σήραγγα, ανακοίνωσε η κρατική υπηρεσία ασφαλείας των ορυχείων, στο Πεκίνο. Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί στις κινεζικές εφημερίδες, το τελευταίο διάστημα πάνω από 400 εργαζόμενοι σε ορυχεία στην Κίνα έχουν χάσει τη ζωή τους.

    [10] Αθλητισμός

    Επικράτησε ο "νόμος του ισχυρού"

    20/12/2004 10:31:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώνεται απόψε με τη συνάντηση Γκιμαράες-Σπόρτινγκ Λισαβώνας η 15η αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος όπου τα φαβορί επικράτησαν των αντιπάλων τους και πραγματοποίησαν ένα ακόμη βήμα για την κορυφή. Μέχρι στιγμής το σκορ της ημέρας σημειώθηκε στον αγώνα Μπράγκα-Μποαβίστα, όπου η γηπεδούχος επικράτησε με 3-0 της αντιπάλου της χάρις στα γκολ των Λουρεϊρο 2, Τιάγκο 12 και Μπάχα 82. Συνοπτικά τα χθεσινά αποτελέσματα: Πόρτο-Μορεϊρένσε 1-0, Μπράγκα-Μποαβίστα 3-0, Μπενφίκα-Πεναφιέλ 1-0, Ζιλ Βιθέντε-Εστορίλ 2-0, Μαρίτιμο-Ρίο Αβε 1-1, Ακαντέμικα-Μπέιρα Μαρ 1-1, Μαδέιρα-Μπελενένσες 2-0, Σετουμπάλ-Λεϊρία 1-1.

    [11] Αθλητισμός

    Άστρο... λαμπρό τους οδηγεί

    20/12/2004 10:51:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το σκορ της αγωνιστικής πέτυχε χθες το Σακραμέντο, καθώς υπό την καθοδήγηση του Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς συνέτριψε με 107-71 την ομάδα της Νέας Ορλεάνης. Για τους "Κίνγκς", που στερήθηκαν των υπηρεσιών του Κρις Γουέμπερ, ο οποίος προτίμησε να ξεκουράσει το γόνατό του, ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ "Πέτζα" ολοκλήρωσε τον αγώνα με 21 πόντους. Στο τοπικό ντέρμπι της ηλιόλουστης Φλόριντα το Μαϊάμι με πραγματικό "κέρβερο" κάτω από τα καλάθια τον θηριώδη Σακίλ Ο Νιλ (27 πόντους), επικράτησε των Ορλάντο Μάτζικ και διατήρησε έτσι για όγδοο αγώνα το αήττητο σερί. Συνοπτικά τα αποτελέσματα των αγώνων που διεξήχθησαν τα ξημερώματα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ήταν: Τορόντο-Νιου Τζέρσεϊ 110-99, Νέα Υόρκη-Γιούτα 94-93, Μαϊάμι-Ορλάντο 117-107, Σακραμέντο-Νέα Ορλεάνη 107-71, Λος Άντζελες Κλίπερς-Μέμφις 82-92.

    [12] Οικονομία

    Προαναγγέλει μέσω της ΝΕΤ 105,8 ο Π. Δούκας Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

    20/12/2004 10:54:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις μεγαλύτερες του πληθωρισμού θα ανακοινώσει τις προσεχείς ημέρες η κυβέρνηση, προανήγγειλε μέσω της ΝΕΤ 105,8 ο υφυπουργός Οικονομίας, Πέτρος Δούκας. Οι βασικές αποδοχές των δημόσιων υπαλλήλων θα αυξηθούν από 3,3 έως 3,7%, ενώ οι συντάξεις θα αυξηθούν κατά μέσο όρο 6%. Ο υφυπουργός Οικονομίας αναφερόμενος στον προϋπολογισμό τόνισε ότι τα κονδύλια για τους τόκους εξυπηρέτησης του Δημόσιου χρέους είναι υψηλότερα από τις δαπάνες του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, και σημείωσε ότι, για τον επόμενο χρόνο, μεταξύ των προτεραιοτήτων της Κυβέρνησης είναι η τόνωση των μικρομεσαίων, μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου και τη μείωση των φορολογικών συντελεστών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αντεγκλήσεις και υψηλοί τόνοι στη Βουλή

    [13] Κόσμος

    Πιθανολογείται ότι σκοτώθηκε Νεκρός ο αρχηγός του Αμπού Σαγιάφ;

    20/12/2004 10:40:00 πμ

    Ο αρχηγός της μουσουλμανικής ανταρτικής οργάνωσης Αμπού Σαγιάφ, πιθανόν να σκοτώθηκε σε επίθεση που εξαπέλυσαν ελικόπτερα του στρατού, στην επαρχία του νοτίου Μιντανάο, τον περασμένο μήνα, δήλωσε αξιωματικός του στρατού των Φιλιππίνων. Ο συνταγματάρχης Τζέρι Τζαλαντόνι, διοικητής του στρατού στο Μιντανάο επεσήμανε ότι πληροφοριοδότες των αρχών ασφαλείας έχουν αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης που εξαπέλυσαν ελικόπτερα, το Νοέμβριο, σε κρυσφύγετα ανταρτών στο Μιντανάο, σκοτώθηκαν πολλά άτομα και μεταξύ αυτών ο Καντάφι Τζανζαλάνι, που θεωρείται αρχηγός των ανταρτών.

    "Θέλω να τονίσω ότι αυτή η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί, διότι δεν έχουμε βρει τη σορό του. Εχουμε πληροφοριοδότες που μας είπαν με βεβαιότητα ότι ο Τζανζαλάνι είναι μεταξύ των νεκρών", δήλωσε ο συνταγματάρχης Τζαλαντόνι.

    Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση το μέτωπο Αμπου Σαγιάφ, για το ρόλο του σε βομβιστικές επιθέσεις και απαγωγές και για πιθανές διασυνδέσεις του με την Αλ Κάιντα.

    [14] Κοινωνία

    Ενώπιον του 24ου τακτικού ανακριτή Απολογούνται οι λεωφορειοπειρατές

    20/12/2004 11:14:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Οι δυο δράστες της ομηρείας-θρίλερ του λεωφορείου του ΚΤΕΛ την περασμένη Πέμπτη, απολογούνται σήμερα, ενώπιον του 24ου τακτικού ανακριτή. Ποινική δίωξη έχει ασκηθεί εναντίον τους για αρπαγή κατά συναυτουργία και κατά συρροή, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή κακουργήματα, απόκλητη σωματική βλάβη, διακεκριμένες φθορές, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Οι Λέονταρντ Μουρατάϊ και Ελτον Ρεσούλα, ενώπιον του εισαγγελέα και στις καταθέσεις τους στους αστυνομικούς υποστήριξαν ότι δεν είχαν πρόθεση να κάνουν κακό στους επιβάτες και ότι έχουν μετανιώσει για την πράξη τους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Θρίλερ τέλος


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 20 December 2004 - 9:52:55 UTC