Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-12-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβέρνηση εθνικής ενότητας στο Ισραήλ
  • [02] "Εκπληρώσαμε τους στόχους μας"
  • [03] Ένταση στο Ιράκ
  • [04] Επανέρχεται στο σχέδιο Ανάν η Άγκυρα
  • [05] "Πράσινος" ο Ρουμπάκης
  • [06] Πρώτη νίκη για Εργοτέλη
  • [07] Βλέπει άνοδο η Λειβαδιά
  • [08] "Κόλλησαν" οι πρωτοπόροι
  • [09] Πορεία Champions League η Ουντινέζε
  • [10] Ο Τότι απειλεί με αποχώρηση
  • [11] Ικανοποιημένη η πλειοψηφία της κοινής γνώμης
  • [12] "Ρεσιτάλ" χαμένων ευκαιριών
  • [13] Χορεύοντας στην άδεια Τούμπα

    [01] Μ. Ανατολή

    Συμφώνησαν σε όλα Εργατικοί-Λικούντ Κυβέρνηση εθνικής ενότητας στο Ισραήλ

    19/12/2004 11:41:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Στο σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας προχώρησαν στο Ισραήλ οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κόμματος και του Λικούντ του Αριέλ Σαρόν. Όπως μετέδωσε το ισραηλινό στρατιωτικό ραδιόφωνο τα δυο κόμματα συμφώνησαν στις γενικές του προγράμματος, που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση και μένει μόνο να καθοριστούν οι αρμοδιότητες, που θα αναλάβει ο ηγέτης των Εργατικών, Σιμόν Πέρες, ο οποίος θα τοποθετηθεί στη θέση του "αντιπροέδρου παρά τω πρωθυπουργώ". Σε σχετικές του δηλώσεις, ο εκπρόσωπος του Λικούντ στις διαπραγματεύσεις, Γιόραμ Ράβεντ, διευκρίνισε, ότι τα καθήκοντα του κ Πέρες θα καθοριστούν από τον πρωθυπουργό αμέσως μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης. Σημειώνουμε, ότι τα δύο κόμματα έχουν συμφωνήσει να δηλώσουν, πως η εκκένωση της Λωρίδας της Γάζας και η αποχώρηση των 8.000 Εβραίων εποίκων, που ζουν εκεί θα αρχίσει το αργότερο την 1η Μαϊου 2005.

    [02] Πολιτική

    Τον ΠτΔ ενημέρωσε ο πρωθυπουργός για τη Σύνοδο "Εκπληρώσαμε τους στόχους μας"

    19/12/2004 1:01:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/12/2004 2:07:34 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο ενημέρωσε το μεσημέρι της Κυριακής ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών. Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνάντησης, ο πρωθυπουργός εξέφρασε για ακόμα μια φορά την ικανοποίησή του για την απόφαση της 17ης Δεκεμβρίου, καθώς, όπως σημείωσε εκπληρώθηκαν οι στόχοι, που είχε θέσει η ελληνική πλευρά. Ο κ Καραμανλής, επεσήμανε, ότι συνιστά σημαντική και θετική εξέλιξη ο καθορισμός ενός σαφούς πλαισίου κανόνων συμπεριφοράς της γείτονος απέναντι στην ΕΕ. Επίσης, ανέδειξε την ιδιαίτερη σημασία της κατηγορηματικής δέσμευσης, που ανέλαβε η Τουρκία να υπογράψει το πρωτόκολλο τελωνειακής ένωσης με την Κύπρο "γεγονός που για πρώτη φορά συμβαίνει στην ιστορία της ένωσης", να περιγράφεται δηλαδή δέσμευση τρίτης χώρας σχετικά με το τι ακριβώς πρέπει να πράξει προκειμένου να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

    Στο χέρι της Τουρκίας η ένταξή της

    Ο πρωθυπουργός επισήμανε, ότι καθορισμός ενός πλαισίου κανόνων συμπεριφοράς της Τουρκίας έχει διττή σημασία, καθώς ανοίγει το δρόμο προς την ευρωπαϊκή της πορεία, αλλά και επιτρέπει την περαιτέρω εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων με σημαντική βελτίωση των όρων, που υπήρχαν στη συμφωνία του Ελσίνκι.

    Ο κ Καραμανλής διαμήνυσε, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παρακολουθεί στενά βήμα προς βήμα την πορείας της Τουρκίας και την πρόοδό της, σε σχέση με την προσαρμογή της στο ευρωπαϊκό πλαίσιο αρχών και αξιών και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Μάλιστα, τόνισε, πως η ένταξη της Τουρκίας είναι πλέον στο χέρι της.

    Στην ενημέρωσή του προς τον κ Στεφανόπουλο, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις προτάσεις, που ελήφθησαν για την ευρωπαϊκή προοπτική της Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Κροατίας, Οι τελευταίες, όπως υπογράμμισε προωθούν τη σταθερή θέληση της χώρας μας για προώθηση της ειρήνης, της δημοκρατίας και της συνεργασίας στα Βαλκάνια, ώστε να γίνουν "μια ευρωπαϊκή γειτονιά".

    Προτού να ξεκινήσει η κατ ιδίαν συνάντηση των δύο ανδρών, οι κ Καραμανλής και Στεφανόπουλος είχαν παρουσία των δημοσιογράφων και των τηλεοπτικών συνεργείων ένα σύντομο διάλογο. Στο επίκεντρό του βρέθηκαν τα θέματα, που κυριάρχησαν στην επικαιρότητα την προηγούμενη εβδομάδα: η λεωφορειοπειρατεία, η Σύνοδος Κορυφής και η έναρξη της συζήτησης για τον προϋπολογισμό στη Βουλή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Θετική η αποτίμηση της Συνόδου

    [03] Ιράκ

    Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην Καρμπάλα Ένταση στο Ιράκ

    19/12/2004 2:22:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/12/2004 5:15:31 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Οι εκλογές στο Ιράκ μπορεί να απέχουν μόλις ένα μήνα, ωστόσο η ένταση και οι εχθροπραξίες στη χώρα δεν έχουν τέλος. Το πρωί, περίπου 10 άτομα σκοτώθηκαν από την ανατίναξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου στον σταθμό των λεωφορείων της πόλης Καρμπάλα, νότια της Βαγδάτης, ενώ άλλοι σαράντα άνθρωποι τραυματίστηκαν. Από την έκρηξη καταστράφηκαν ολοσχερώς 10 παρακείμενα μίνι λεωφορεία. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν, ότι ο καμικάζι οδηγός του αυτοκινήτου προσπάθησε ανεπιτυχώς να εισέλθει σε ένα κέντρο στρατολόγησης της αστυνομίας, που βρισκόταν κοντά και αμέσως μετά κατευθύνθηκε προς τον σταθμό των λεωφορείων όπου και ανατίναξε το όχημα του. Παράλληλα, έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου συγκλόνισε και τη σιιτική πόλη Νατζάφ και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 30 άτομα και να τραυματιστούν άλλα 65. Νωρίτερα, τρεις εργαζόμενοι σε εκλογικό τμήμα στη Βαγδάτη δολοφονήθηκαν, όταν άγνωστοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο άνοιξαν πυρ εναντίον τους. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Εκλογικής Επιτροπής Φαρίντ Αγιάρ διαμήνυσε, ότι οι εκλογές δε θα εμποδιστούν με φόνους υπαλλήλων.

    Νέες απειλές για εκτέλεση ομήρων

    Στο μεταξύ τα αραβικά τηλεοπτικά δίκτυα αλ-Τζαζίρα και αλΑραμπίγια μετέδωσαν τηλεοπτικό μήνυμα, στο οποίο μια ομάδα ανταρτών απειλεί να σκοτώσει 10 Ιρακινούς τους οποίους κρατά ομήρους, αν η αμερικανική εταιρεία στην οποία εργάζονται δεν εγκαταλείψει τη χώρα.

    Στη βιντεοταινία εμφανίζονται οι όμηροι, δέσμιοι και με καλυμμένα τα μάτια, να στέκονται σε ένα τοίχο. Μάλιστα, ένας εξ αυτών είναι τραυματισμένος και φαίνεται να υποφέρει, ενώ ένας άλλος απευθύνει έκκληση προς τους Ιρακινούς να σταματήσουν να συνεργάζονται με τις αμερικανικές δυνάμεις κατοχής και με την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ ιρακινή κυβέρνηση.

    Στο βίντεο περιλαμβάνεται και δήλωση των απαγωγέων, οι οποίοι έχουν τα πρόσωπά τους καλυμμένα με κουκούλες και κρατούν όπλα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει δυνατό να διευκρινιστεί πότε απήχθησαν οι 10 Ιρακινοί, ενώ τα τηλεοπτικά δίκτυα δεν ανακοίνωσαν, αν οι ένοπλοι έχουν ορίσει κάποια προθεσμία για να εκτελέσουν την απειλή τους.

    [04] Κόσμος

    Με δηλώσεις Γκιουλ στο CNN Turk Επανέρχεται στο σχέδιο Ανάν η Άγκυρα

    19/12/2004 3:05:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105,8

    Την πρόθεσή της να θέσει εκ νέου το σχέδιο Ανάν επί τάπητος, μετά τη σύναψη συμφωνίας στις Βρυξέλλες για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεών με την ΕΕ, εξέφρασε διά στόματος, Αμπντουλάχ Γκιουλ, η Τουρκία. "Το σχέδιο για μας είναι έγκυρο", δήλωσε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών. Μάλιστα, ο κ Γκιούλ τόνισε, ότι αν το ακανθώδες θέμα διευθετηθεί ως τον Οκτώβριο, δεν θα υπάρχει πλέον πρόβλημα σχετικά την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας. "Ελπίζουμε πως οι προσπάθειες θα ενταθούν για μια μόνιμη διευθέτηση του θέματος" δήλωσε χαρακτηριστικά. Τέλος, έσπευσε να διευκρινίσει, ότι η συμφωνία της 17ης Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες "δε σημαίνει άμεσα ή έμμεσα αναγνώριση της ελληνοκυπριακής πλευράς της Κύπρου".

    [05] Αθλητισμός

    "Πράσινος" ο Ρουμπάκης

    19/12/2004 4:36:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Την πρώτη του μεταγραφή στην περίοδο του Ιανουαρίου πραγματοποιεί ο Παναθηναίκός, αφού συμφώνησε σε όλα με τον Μανώλη Ρουμπάκη και απόψε αναμένεται το νέο απόκτημα της ομάδας να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Ο 25χρονος αμυντικός του ΟΦΗ θα αγωνιστεί με την ομάδα της Κρήτης για τελευταία φορά απόψε απέναντι στην ΑΕΚ και μετά τον αγώνα θα μεταβεί στα γραφεία της ΠΑΕ για την υπογραφή του συμβολαίου του. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να είδε και την ΑΕΚ να μπαίνει στο "κυνήγι" του Ρουμπάκη, όμως κατάφερε να εξασφαλίσει την υπογραφή του, κάνοντας την καλύτερη προσφορά.

    [06] Αθλητισμός

    Πρώτη νίκη για Εργοτέλη

    19/12/2004 5:29:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με τον Ογκουνσότο να αναλαμβάνει και πάλι ρόλο ηγέτη, ο Εργοτέλης έκανε ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο απέναντι στην Καλαμαριά και πήρε έτσι το πρώτο του τρίποντο μέσα στο Παγκρήτειο Στάδιο, προσθέτοντας έτσι μια ακόμη πρωτιά στο φετινό ενεργητικό του. Οι Κρητικοί ξεκίνησαν δυναμικά και πήραν τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς μάλιστα να επηρεαστούν από το καλό σουτ του Κλέιτον που έσωσε ο Χανιωτάκης μόλις στο 5'. Παρόλα αυτά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να φτάσουν κοντά στο γκολ, έτσι η υπεροχή τους έμεινε ανούσια, με σημαντικότερη στιγμή εκείνη του 35' όταν ο Ογκουνσότο έχασε μοναδική ευκαιρία σε τετ-α-τετ με τον Ζαφειρόπουλο. Άλλες αξιόλογες φάσεις δεν περιλάμβανε το πρώτο μέρος, ωστόσο το δεύτερο ήταν η αποζημίωση.

    Με το καλημέρα

    Οι γηπεδούχοι με τους δύο καλύτερους παίκτες τους να συνδυάζονται άνοιξε το σκορ μόλις στο 46' και έτσι άνοιξε και ο δρόμος για την πρώτη νίκη εντός έδρας. Ο Σιλά έκανε μια όμορφη μπαλιά περίπου 40 δευτερόλεπτα μετά την σέντρα της επανάληψης και ο Ογκουνσότο την εκμεταλλεύτηκε άψογα, νικώντας τον Ζαφειρόπουλο. Αυτό όμως όπως φάνηκε ήταν η αρχή, αφού πριν συμπληρωθούν δύο λεπτά μετά το 1-0 ο Νιγηριανός επιθετικός κέρδισε πέναλτι και ο Λαμπράκης έκανε εύκολα από τα έντεκα βήματα το 2-0. Από εκεί και έπειτα πλέον τα πράγματα για την Καλαμαριά ήταν πολύ δύσκολα, ενώ για τον Εργοτέλη είχαν κατά πολύ απλουστεύσει, λόγω έλλειψης άγχους, κάτι που ασφαλώς φαινόταν και στις ενέργειές τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 54' ο Βοασκαρίδης έχασε ευκαιρία για το 3-0, στο 56' απάντησαν οι "Πόντιοι" με φάουλ του Παρμαξίδη που έδιωξε και πάλι ο Χανιωτάκης και τελικά στο 58' μετά από πάσα του Σιλά και πάλι, ο Ογκουνσότο έκανε το 3-0 και τα προσωπικά του τέρματα, δύο.

    Ολοκληρωτική επικράτηση

    Τον τραγικό απολογισμό για την Καλαμαριά ολοκλήρωσε η αποβολή του Ζαφειρόπουλου στο 79', όταν έπιασε την μπάλα εκτός περιοχής. Ο Αμορίν είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές, έτσι χρέη τερματοφύλακα ανέλαβε ο Νικολόπουλος, ο οποίος γενικά τα πήγε καλά, όμως στο 82' δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Ογκουνσότο από το χατ τρικ με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί το τελικό 4-1. οι φιλοξενούμενοι είχαν μειώσει με πέναλτι που εκτέλεσε ο Κλέιτον στο 67.

    ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Χανιωτάκης, Χαραλαμπάκης (84΄ Πάρβου), Οικονομάκης, Αργυράκης, Δημήτρης, Λαμπράκης΄(63΄ Ελευθεριάδης), Σιλά, Σουτζής, Σπυριδάκης, Βοσκαρίδης (84΄ Κοιλιάρας), Ογκουνσότο. ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Ζαφειρόπουλος, Νικολόπουλος, Ιακώβου (59΄ Τζιακομέλι), Φυτανίδης, Παπαδόπουλος, Κλέιτον, Παρμαξίδης, Πετκάκης, Ρινάλντι (54΄ Σπυρόπουλος), Βέλα Τζούνιορ, Ουέλινγκτον (46΄ Παππάς).

    [07] Αθλητισμός

    Βλέπει άνοδο η Λειβαδιά

    19/12/2004 5:39:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/12/2004 7:30:36 μμ)

    Νίκη "χρυσάφι", πέτυχε στην Καισαριανή ο Λεβαδειακός. Η ομάδα της Στερεάς Ελλάδας, με το 0-2 επί του Εθνικού Αστέρα, πλέον θέτει γερές βάσεις για την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία, αν και ακόμα είναι νωρίς για μια τέτοια πρόβλεψη. Κατά τ΄ άλλα, την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του πέτυχε απέναντι στην Παναχαϊκή ο Ακράτητος, που μπαίνει πλέον για τα καλά σε τροχιά ανόδου. Νίκη και για τη Καλαμάτα, επί του Ηλυσιακού και ξέσπασμα της Λάρισας με 6-0 επί του Ατρόμητου με τέσσερα γκολ του Κυπαρίσση. Στους είκοσι βαθμούς έφτασε η Προοδευτική μετά τη νίκη της επί του Απόλλωνα. Αύριο το μεγάλο ντέρμπι του Βόλου, μεταξύ του Ολυμπιακού και της Νίκης.

    Αποτελέσματα - Βαθμολογία

    Καλαμάτα Ηλυσιακός 3-1 (8, 71 Καλατζής, 56 Καλαγκάνης / 18 πεν. Κάμπας)

    Εθνικός Αστέρας Λεβαδειακός 0-2 (9 Σάβιτς, 30 Μασάρα) Λάρισα Ατρόμητος 6-0 (34 Νεντέλκοβιτς, 57, 62, 82, 84 Κυπαρίσσης, 89 Αλεξανδρής)

    Ακράτητος Παναχαϊκή 2005 2-1 (3 Τρούπκος, 90 Τσέζαρικ / 51 Εν Κνβιστ)

    Προοδευτική Απόλλων Σμύρνης 4-0 (29, 45 Χανιώτης, 85, 89 Ρας)

    Πανηλειακός Καστοριά στις 20:00 Πανσερραϊκός Ποσειδών Νέων Πόρων 2-0 α.α. Νίκη Βόλου-Κασσάνδρα/Ολυμπιακός Β. 20/12

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 12 αγώνες)

    Λεβαδειακός 22 Ακράτητος 22 Καστοριά 21 -11αγ Καλαμάτα 21 Προοδευτική 20 Ολυμπιακός Βόλου 20 -11αγ Νίκη Βόλου 19 -11αγ Πανσερραϊκός 19 -11αγ Πανηλειακός 18 -11αγ Λάρισα 18 Απόλλων Αθ. 15 Εθνικός Αστέρας 13 Παναχαϊκή 2005 13 Ηλυσιακός 13 Ατρόμητος Αθ. 4 Ποσειδών Ν. Πόρων -

    Ο Ποσειδώνας Νέων Πόρων υποβιβάστηκε στη Γ` εθνική

    [08] Αθλητισμός

    "Κόλλησαν" οι πρωτοπόροι

    19/12/2004 6:23:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η σημερινή βροχερή Κυριακή δεν ήταν καλή για τους πρωτοπόρους στους δύο ομίλους της Γ' Εθνικής κατηγορίας. Στον πρώτο όμιλο ο Αχαρναϊκός υποδέχτηκε στο Μενίδι τον Λήλαντα Βασιλικού και σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες έμειναν ισόπαλες χωρίς τέρματα. Όσο για τα αποτελέσματα των ομάδων που κυνηγούν τον Αχαρναϊκό, αυτά περιλάμβαναν ένα καλό νέο για τους Μενιδιάτες και ένα κακό. Ο Θρασύβουλος έμεινε επίσης ισόπαλος στο 1-1 με τον Εθνικό, όμως το Χαϊδάρι επικράτησε με 3-1 του Πάμισου Μεσσήνης και έτσι πλησιάσε και εκείνο στους δύο βαθμούς διαφοράς από την κορυφή, έχοντας μάλιστα κάνει και το ρεπό του. Κατά τα υπόλοιπα το Κερατσίνι ήταν να μην "σπάσει" το ρόδι αφού μετά την πρώτη νίκη την προηγούμενη εβδομάδα, σήμερα επικράτησε του Ατσαλένιου με 2-1 μέσα στην Κρήτη. Το δεύτερο "διπλό" έκανε ο άγιος Δημήτριος στα Μάλλια επίσης με 2-1, ενώ το τρίτο ήρθε στο ντέρμπι της ουράς ανάμεσα στον Ηρόδοτο και την Αθηναΐδα, με τους Κρητικούς να παίρνουν την νίκη με 3-1.

    "Ψαλίδι" στην διαφορά

    Στον δεύτερο όμιλο η προηγούμενη αγωνιστική ήταν καλή για την Θράκη και το γεγονός πως ξέφυγε με τέσσερις βαθμούς, φάνηκε πόσο σημαντικό ήταν σήμερα. Οι ακρίτες υποδέχτηκαν την Καβάλα και ο αγώνας ήταν ένα έστω μικρής εμβέλειας ντέρμπι, κάτι που αποδείχτηκε και εντός αγωνιστικού χώρου, αφού η Καβάλα πήρε την νίκη με 1-0 και έφτασε πλέον στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Μπροστά της εκτός από την Θράκη και τα Γιάννενα που επικράτησαν των Λύκων με 2-0 και πλησίασαν έτσι στον ένα βαθμό. Οι υπόλοιποι που είχαν βλέψεις για τα ανώτερα "στρώματα" της βαθμολογίας, τις έχασαν (προς το παρόν) με συνοπτικές διαδικασίες. Η Αναγέννηση Άρτας ηττήθηκε με 3-2 από τον Αγροτικό Αστέρα στην Θεσσαλονίκη και η Δόξα πήγε στην Πτολεμαΐδα και έφυγε με τον ένα βαθμό του 0-0.

    1ος ΟΜΙΛΟΣ

    Εθνικός -Θρασύβουλος Φ. 1-1 Αχαϊκή-Ρόδος 2-2 ΠΑΝΟ Μαλίων-Αγιος Δημήτριος 1-2 Ατσαλένιος-Κερατσίνι 1-2 Αχαρναϊκός-Λήλας Βασιλικού 0-0 Αθηναϊδα-Ηρόδοτος 1-3 Μαρκό-Θύελλα Πατρών 1-1 Χαϊδάρι ΑΟ-Πάμισος Μεσσήνη 3-1 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 11 αγώνες)Αχαρναϊκός 27 Θρασύβουλος 25 Χαϊδάρι 25 -10αγ. Εθνικός 18 Θύελλα Πατρών 16 -10αγ. Αγιος Δημήτριος 17 Πάμισος Μεσσήνης 13 -10αγ. Αχαϊκή 14 -10αγ. ΠΑΝΟ Μαλλίων 12 Λήλας Βασιλικού 12 Ρόδος 12 -10αγ. Ατσαλένιος 9 -10αγ. Μαρκό 8 -10αγ. Κερατσίνι 9 -10αγ. Αθηναϊς 5 -10αγ. Ηρόδοτος 8 -10αγ. Βύζας Μεγάρων 5 -10αγ.

    2ος ΟΜΙΛΟΣ

    Απόλλων Λάρ.-Παύλος Μελάς 1-0 ΠΑΕ Θράκη-Καβάλα 0-1 ΑΕ Πτολεμαίδας-Δόξα Δράμας 0-0 Θερμαϊκός-Λαμία 0-0 Αγροτικός Αστέρας-Αναγ. Αρτας 3-2 Γιάννινα-Λύκοι 2-0 Αναγ. Καρδίτσας-Κοζάνη 3-0 Πανδραμαϊκός-Παναιτωλικός 1-1 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 11 αγώνες) Ενωση Θράκης 23 ΠΑΣ Γιάννινα 22 10αγ. Καβάλα 20 Αναγέννηση Αρτας 18 10αγ. Δόξα Δράμας 18 10αγ. Λαμία 16 Αναγέννηση Καρδίτσας 16 10αγ. Βέροια 15 10αγ. Λύκοι 13 10αγ. Αγροτικός Αστέρας 13 10αγ. Κοζάνη 12 10αγ. Πτολεμαϊδα 12 10αγ. Παναιτωλικός 10 10αγ. Θερμαϊκός 10 Απόλλων Λάρισας 9 Παύλος Μελάς 9 Πανδραμαϊκός 9 10αγ.

    [09] Αθλητισμός

    Πορεία Champions League η Ουντινέζε

    19/12/2004 6:21:00 μμ

    Με το ντέρμπι κορυφής μεταξύ της Γιουβέντους και της Μίλαν που έγινε το Σάββατο, να μένει στο 0-0 και τίποτα να μην αλλάζει στην κορυφή το ενδιαφέρον της 16ης αγωνιστικής επικεντρώθηκε στους υπόλοιπους αγώνες με την Ουντινέζε να κλέβει την παράσταση, καθώς με τη νίκη της επί της Λάτσιο με 3-0, εδραιώθηκε για τα καλά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στο Champions League. Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι "καθάρισε" το ματς από το πρώτο ημίχρονο, οπότε και διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα, με γκολ των Πιζάρο (13΄ πεν.), Ντι Μικέλε (17΄) και Ιακίντα (36΄). Σε ανοδική πορεία και η Ρόμα, που συνέτριψε στο "Ολίμπικο" 5-1 την Πάρμα. Έστω και με τα... χίλια ζόρια, η Ίντερ επιβλήθηκε 1-0 στο "Μεάτσα" της Μπρέσια, χάρη σε γκολ του Μιχαϊλοβιτς στο 25΄, και ανέβηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, μαζί με τη Σαμπντόρια, που συνέτριψε στο "Βία ντελ Μάρε" 4-1 τη Λέτσε. Τέλος, βαθμολογική "ανάσα" πήρε η Μπολόνια του Θοδωρή Ζαγοράκη (έπαιξε σε όλο το ματς), που νίκησε στο "Νταλ΄Αρα" 2-0 τη Ρετζίνα.

    Αποτελέσματα - Βαθμολογία

    Σάββατο (18/12): Μεσίνα-Αταλάντα 1-0 (10 πεν. Ντι Νάπολι) διακόπηκε Γιουβέντους-Μίλαν 0-0

    Κυριακή (19/12): Ρόμα-Πάρμα 5-1 (10',50' Κασάνο, 29',58' Τότι, 52' Μοντέλα-45' Μπόβο)

    Μπολόνια-Ρετζίνα 2-0 (5' πεν. Μπελούτσι, 63' Μεγκνί)

    Φιορεντίνα-Κιέβο 2-0 (45' Ριγκανό, 70' Πορτίγιο)

    Ιντερ-Μπρέσια 1-0 (24' Μιχαϊλοβιτς)

    Λέτσε-Σαμπντόρια 1-4 (53' Βούτσινιτς-38' πεν., 50' Φλάκι, 60' Τονέτο, 90' Κουτούζοφ)

    Σιένα-Λιβόρνο 1-1 (43' Βεργκάσολα-56' Λουκαρέλι)

    Ουντινέζε-Λάτσιο 3-0 (13' πεν. Πιζάρο, 17' Ντι Μικέλε, 36' Ιακίντα)

    Παλέρμο-Κάλιαρι 21:30

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 16 αγώνες) Γιουβέντους 39 Μίλαν 35 Ουντινέζε 31 Σαμπντόρια 24 Ιντερ 24 Ρόμα 23 Κάλιαρι 22-15αγ Φιορεντίνα 22

    [10] Αθλητισμός

    Ο Τότι απειλεί με αποχώρηση

    19/12/2004 6:48:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με αποχώρηση από την ομάδα απείλησε ο Φρανσέσκο Τότι, εάν η Ρόμα δεν καταφέρει να διατηρηθεί μέσα στους στόχους της την επόμενη περίοδο και κάνει κάτι αντίστοιχο με το φετινό που ήδη είναι εκτός τίτλων στο ιταλικό πρωτάθλημα, αλλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ. "Δεν είμαι χαρούμενος να παίζω για μια Ρόμα, που είναι εκτός κάθε στόχου τα Χριστούγεννα", είπε ο Ιταλός μέσος "Είμαι ικανοποιημένος με την ομάδα, δεν παίζουμε όμως με τον τρόπο που περίμενα και για αυτό υπάρχουν καλοί λόγοι! Τρεις προπονητές σε μια εβδομάδα δεν είναι ο καταλληλότερος τρόπος προετοιμασίας", συμπλήρωσε αναφερόμενος στις αλλαγές προπονητών το καλοκαίρι και συνέχισε για το μέλλον, "Πλέον αναζητώ διαβεβαιώσεις από την διοίκηση. Δεν με ενδιαφέρουν οι λεπτομέρειες του συμβολαίου μου. Το πιο σημαντικό είναι ο σχεδιασμός του μέλλοντος, χωρίς αυτόν δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε συζητήσεις".

    [11] Πολιτική

    Από τις επιλογές του Κώστα Καραμανλή Ικανοποιημένη η πλειοψηφία της κοινής γνώμης

    19/12/2004 5:48:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Με συντριπτική πλειοψηφία που ξεπερνάει το 70% οι πολίτες επιδοκιμάζουν τις δύο μεγάλες πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού, την επιλογή του Κάρολου Παπούλια, ως υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας και τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα εξοπλιστικά. Σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της GPO, που δημοσιεύεται στον "Ελεύθερο Τύπο" της Κυριακής, η επιλογή του Κάρολου Παπούλια συγκεντρώνει το 88,4% των ερωτηθέντων, το 4,7% κρίνει αρνητικά την πρόταση του Πρωθυπουργού, ενώ το 6,9% είναι ουδέτερο. Σημειώνεται ότι ποσοστό άνω του 90% είναι οι θετικές γνώμες τόσο μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, ενώ ένα ποσοστό 65,5% των ψηφοφόρων του Συνασπισμού αποδέχεται ως ορθή την επιλογή. Ευρύτατη λαϊκή αποδοχή, με ποσοστό 70,5% σημειώνεται επίσης στο θέμα της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τις προμήθειες των εξοπλισμών των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ το 51,4% τάσσεται υπέρ της Εξεταστικής. Ιδιαίτερα υψηλό είναι και το ενδιαφέρον των ερωτηθέντων για το θέμα της διαφάνειας και της διαπλοκής στο δημόσιο βίο. Το 71,1% θεωρεί "πολύ σημαντικό" το θέμα, ενώ το 17,2% απαντά "αρκετά".

    "Ναι" λέει το 72,4% στην πολιτική του Κώστα Καραμανλή

    Στο ίδιο θέμα της διαφάνειας και με βάση τη σύγκριση των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή και ΝΔ- Κ. Σημίτη και ΠΑΣΟΚ η υπεροχή της παρούσας κυβέρνησης είναι συντριπτική, καθώς αγγίζει το 42,8% έναντι του 13,7% της προηγούμενης κυβέρνησης. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η "τρίτη ματιά" των ψηφοφόρων του ΚΚΕ, που σε ποσοστό 38,1% αξιολογεί θετικά τις παρεμβάσεις της παρούσας κυβέρνησης, αν και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΚΚΕ το ποσοστό 46,3% απαντά ότι καμιά από τις δύο κυβερνήσεις δεν μπορεί να χειριστεί αποτελεσματικά το ζήτημα της διαφάνειας.

    Εξάλλου, το 72,4% τάσσεται θετικά στην πολιτική της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή στο θέμα της καταπολέμησης της διαπλοκής μεταξύ επιχειρηματιών και πολιτικών, ενώ το 18% τάσσεται κατά. Η θετική προσέγγιση στους χειρισμούς της κυβέρνησης αγγίζει το 86,5% μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ. Αξιοσημείωτο είναι και το ποσοστό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που συμφωνεί με την πολιτική του Κ. Καραμανλή. Συγκεκριμένα, το 57,7% απαντά ότι συμφωνεί, σε αντίθεση με το 30,2% που δηλώνει το αντίθετο. Στο ίδιο ερώτημα θετική γνώμη έχουν οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ σε ποσοστό 66,2% έναντι 20% που εκφράζει αντίθετη γνώμη.

    [12] Αθλητισμός

    "Ρεσιτάλ" χαμένων ευκαιριών

    19/12/2004 7:00:00 μμ

    Στον τελευταίο αγώνα του Σέρχιο Μαρκαριάν, στον πάγκο του Ηρακλή ο Ουρουγουανός, είδε την ομάδα του να χάνει ευκαιρίες με το "τσουβάλι", αλλά για ακόμα μια Κυριακή δεν είδε τον "Γηραίο" να φεύγει από το γήπεδο νικητής. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης αν και προηγήθηκε στο σκορ στο 27` με τον Μπακιρτζίογλου ισοφαρίστηκε στο 40' από τον Μπαϊκαρά και παρά το γεγονός ότι κυρίως στο Β΄ ημίχρονο κυριάρχησε στο παιχνίδι δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη από την Ξάνθη.

    Δεν έμπαινε η μπάλα στα δίχτυα

    Η Ξάνθη μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 5ο λεπτό ο Λουτσιάνο με ατομική προσπάθεια κατάφερε να διεισδύσει στην περιοχή του Ηρακλή, αλλά το σουτ που έκανε απέκρουσε ο Αμπάρης.

    Ο Ηρακλής στη συνέχεια όμως κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και στο 27` άνοιξε το σκορ με εκτέλεση φάουλ του Μπαρκιτζίογλου από πλάγια θέση.

    Οι "Θρακιώτες", πάντα μαχητικοί δεν παρέδωσαν τα όπλα και στο 40ο λεπτό σε μια αντεπίθεση ξεδιπλώθηκαν γρήγορα, η μπάλα έφθασε στον Μπαϊκαρά ο οποίος απέφυγε τον Δρούγα και με ένα όμορφο πλασέ νίκησε τον Αμπάρη

    Ο Ηρακλής μπήκε πιο δυνατά στο 2ο ημίχρονο και πίεσε την εστία της Ξάνθης. Στο 47` κεφαλιά του Κ. Καπετάνου έφυγε άουτ, ενώ στο 56` ο Μπακιρτζίογλου βγήκε μόνος με τον Αναστασόπουλο τον οποίο όμως δεν κατάφερε να νικήσει. Στο 56` και στο 59` οι κεφαλιές των Παπαζαχαρία και Μπακιρτζίογλου κατέληξαν άουτ και στο 69` σουτ του Π. Καπετάνου έδιωξε ο Αναστασόπουλος.

    Ο επιθετικός μονόλογος του Ηρακλή συνεχίστηκε και τα επόμενα λεπτά της αναμέτρησης, χωρίς όμως να καταφέρει να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε, ενώ η Ξάνθη ήταν πιο προσεκτική στην άμυνά της και προσπαθούσε με ατομικές ενέργειες των Μπαϊκαρά και Λουτσιάνο να φανεί επικίνδυνη.

    Διαιτητής: Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας)

    Κίτρινες κάρτες: Δρούγας, Αμπάρης, Μπακιρτζίογλου, Αναστασόπουλος, Μαχράντζε, Σπυρόπουλος, Ζαπρόπουλος

    Οι συνθέσεις: Ηρακλής (Σέρχιο Μαρκαριάν): Αμπάρης, Παπαζαχαρίας, Σνάουτσερ, Πουρσανίδης, Λαγός (52` Κεϊτά), Ιωάννου, Δρούγας, Διαμαντίδης, Π. Καπετάνος, Κ. Καπετάνος (76` Στεφανής), Μπακιρτζίογλου.

    Ξάνθη (Γιάννης Ματζουράκης): Αναστασόπουλος, Ζαπρόπουλος, Παπαδημητρίου, Μελισσάς, Λουτσιάνο, Κάραμπας (62΄ Χριστοφορίδης, 79` λογω τραυματισμού Παπαδόπουλος), Μπαϊκαρά, Μαχράντζε, Πρίττας, Λαμπριάκος, Καρακατσάν (88` Κουράκ).

    [13] Αθλητισμός

    Χορεύοντας στην άδεια Τούμπα

    19/12/2004 7:20:00 μμ

    Πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του στο φετινό πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε εύκολα 3-0 του Ιωνικού στην άδεια Τούμπα παίρνοντας ένα υπερπολύτιμο τρίποντο, πουν τον φέρνει κοντά στις θέσεις που οδηγούν στο κύπελλο UEFA. Το νέο σχήμα του "Δικέφαλου του Βορρά", χωρίς πλέον τους Βόκολο, Κούτση και Μάρκο που αποδεσμεύτηκαν απέδωσε και όλοι πλέον στη Θεσσαλονίκη, ευελπιστούν σε μια καλύτερη συνέχεια.

    Με τον Φουτσίνι εκτελεστή

    Ο ΠΑΟΚ δεν επηρεάστηκε από τις άδειες εξέδρες και ανέλαβε από τα πρώτα λεπτά την πρωτοβουλία των κινήσεων. Πλησίασε για πρώτη φορά το γκολ στο 13΄, όταν ο Ουντέζε με ωραία μπαλιά έβγαλε τον Σαλπιγγίδη απέναντι από τον Μπεκιάι, με τον τελευταίο να αντιδρά σωστά στην προσπάθεια του Έλληνα επιθετικού να τον "κρεμάσει".

    Αν όμως ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης δεν τα κατάφερε στη φάση αυτή ως εκτελεστής, τα πήγε πολύ καλύτερα στο 29΄ ως δημιουργός. Από τη δική του σέντρα ο Φουτσίνι εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών του Ιωνικού και με προβολή άνοιξε το σκορ.

    Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στο δεύτερο μέρος, όμως ήταν ακίνδυνοι. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τον Σαλπιγγίδη και τελικά έφτασε στο 2-0 στο 65΄, όταν ο Μαλαδένης έδωσε ωραία πάσα στον Σπάσιτς και ο τελευταίος με δυνατό σουτ νίκησε τον Μπεκιάι. Εκεί ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι, με τον Αρμάντο Φουτσίνι να διαμορφώνει το τελικό σκορ με δυνατό σουτ στο 76΄, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό τέρμα του.

    Διαιτητής: Σωμαρακάκης (Αθήνας)

    Κίτρινες: Σπάσιτς, Οφρυδόπουλος, Μακόρ

    Οι συνθέσεις: ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Χασιώτης, Ουντέζε, Καρυπίδης, Κουτσόπουλος, Μαλαδένης, Ανδράλας (81΄ Ζησόπουλος), Φουτσίνι (88΄ Γιασεμή), Εγκωμίτης, Σαλπιγγίδης, Σπάσιτς (71΄ Καραδήμος)

    ΙΩΝΙΚΟΣ: Μπεκιάι, Οφρυδόπουλος, Πουλόπουλος (64΄ Ζίφκοβιτς), Βουρεξάκης, Διγκόζης (20΄ Κάφαλης), Κινγκ, Μακόρ, Μελαμπιανάκης, Κυριακίδης, Λετιέρι (46΄ Τσιμπλίδης), Γκούτμαν


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 19 December 2004 - 17:52:50 UTC