Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-12-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο μικροσκόπιο οι μετρήσεις Εισαγγελέας "καλεί" AGB
  • [02] Από το 2005 η καταβολή των παρακρατηθέντων πόρων Κυβερνητικός μποναμάς
  • [03] Δύσκολοι καιροί για... τις δυνατές
  • [04] "Καυτή" ληστεία
  • [05] "Στράβωσε" η ΑΕΚ με τον Γκέκα
  • [06] Δεν πωλείται ο Χαριστέας
  • [07] Ιστορική συμφωνία στο Περού Φτιάχνουν την Ε.Ε. της Νοτίου Αμερικής
  • [08] Επτά αγωνιστικές στον Ανγκούλο
  • [09] Μετά από οδηγία που εκδόθηκε στις ΗΠΑ Καθηλώνονται τα ελικόπτερα UH-1H
  • [10] Σύμφωνα με έρευνα της MRB Μπροστά η ΝΔ
  • [11] Για πέμπτη φορά φέτος Αυξάνει και πάλι τα επιτόκια η FED
  • [12] Αντίο με νίκη
  • [13] Την ερχόμενη εβδομάδα "Στο σκαμνί" έμπιστοι του Σαντάμ

    [01] Κοινωνία

    Στο μικροσκόπιο οι μετρήσεις Εισαγγελέας "καλεί" AGB

    14/12/2004 7:40:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου για τον τρόπο μέτρησης της τηλεθέασης από την AGB, διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέθεσε τη διενέργεια της έρευνας στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, Ελένη Τουλουπάκη, με την εντολή να μελετήσει τα δημοσιεύματα και να αποφανθεί εάν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, όπως αυτό της απάτης. Η κ. Τουλουπάκη θα ερευνήσει εάν υπάρχει απατηλή ή πλασματική απεικόνιση στις μετρήσεις της AGB και, σε περίπτωση που υπάρχει, θα διερευνήσει εάν χειραγωγείται με πρόθεση η κατανομή των διαφημιστικών πακέτων.

    [02] Οικονομία

    Από το 2005 η καταβολή των παρακρατηθέντων πόρων Κυβερνητικός μποναμάς στους ΟΤΑ

    14/12/2004 7:06:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι από το 2005 θα αρχίσουν να αποδίδονται σταδιακά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οι πόροι που παρακρατήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια απέσπασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ στη σημερινή συνάντηση που είχε με τους υπουργούς Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη και Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου. Ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι υπήρξε μια διεξοδική συζήτηση για τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ χαρακτήρισε γενναία δέσμευση τη σχετική ρύθμιση, η οποία -όπως είπε- θα γίνει σταδιακά. Η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ικανοποιημένη από τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν οι δύο υπουργοί, ενώ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος χαρακτήρισε ιστορική την ημέρα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς η Κυβέρνηση ανέλαβε να ξεπληρώσει όλα τα υπεξαιρεθέντα από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Πάρις Κουκουλόπουλος τόνισε ότι σημείο τριβής παραμένει το θέμα της μονιμοποίησης των συμβασιούχων των Δήμων καθώς, όπως είπε, η κυβέρνηση ζητά να αναλάβει τη δαπάνη η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

    [03] Αθλητισμός

    Δύσκολοι καιροί για... τις δυνατές

    14/12/2004 8:02:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/12/2004 8:08:29 μμ)

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Αβέβαιο φαντάζει το μέλλον της γυναικείας ελληνικής Άρσης Βαρών, καθώς η ομάδα που έχτισε μετά από πολύ προσπάθεια ο "αρχιτέκτονας των επιτυχιών των δυνατών", ομοσπονδιακός τεχνικός Χρήστος Ιακώβου, λίγους μήνες μετά τους Ολυτμπιακούς Αγώνες, δείχνει να καταρρέει σα "χάρτινος πύργος". Οι δύο εκ τρων κορυφαίων αθλήτριών, η Νατάσσα Τσακίρη και η 5η Ολυμπιονίκης της Αθήνας, Χριστίνα Ιωαννίδη, αποχαιρετούν οριστικά μία καριέρα γεμάτη διακρίσεις, δημιουργώντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό στις τάξεις της "γαλανόλευκης" ομάδας. Παράλληλα αμφίβολη θεωρείται μετά τους συνεχείς τραυματισμούς η επιστροφή της Χαρίκλειας Τσακίρη ενώ μία άλλη διεθνής, η Βίκυ Κασάπη, που αγωνίζεται στην κατηγορία των υπερβαρέων (+75κ), προσπαθεί να "πέσει" στην αμέσως ελαφρύτερη κατηγορία, αυτή των 75 κιλών.

    [04] Παράξενα

    "Καυτή" ληστεία

    14/12/2004 8:28:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Το ένα τέταρτο δημοσιότητας που όλοι δικαιούμαστε θέλησε να αποκτήσει ένας Γερμανός συνταξιούχος. Σε ηλικία 81 ετών και αφού δεν είχε τι να κάνει, εκτός από το να πίνει τσάι και να "κόβει" βόλτες στις πλατείες, ο φιλόδοξος παππούλης αποφάσισε να γίνει φωτομοντέλο. Μια μέρα λοιπόν, δύο καλλονές τον πλησίασαν και ω του θαύματος! Οι κοπέλες του ζήτησαν να φωτογραφηθεί μαζί τους και μάλιστα .γυμνός! Περιχαρής ο φιλόδοξος συνταξιούχος ακολούθησε τις κοπέλες στο στούντιο, με την καρδιά του να χτυπά δυνατά ...Όλα έδειχναν έτοιμα για τη μεγάλη στιγμή και ο 81χρονος άρχισε να γδύνεται, προκειμένου να κάνει το άλμα προς τη δόξα. Όμως, μόλις έβγαλε το παντελόνι του, μια δυσάρεστη έκπληξη τον περίμενε: οι δύο αιθέριες υπάρξεις το βούτηξαν και εξαφανίστηκαν τρέχοντας προς άγνωστη κατεύθυνση, παίρνοντας μαζί τους και το πορτοφόλι του! Γυμνός, απογοητευμένος και χωρίς φράγκο, ο παππούλης ειδοποίησε την αστυνομία, που διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δύο γυναικών, προειδοποιώντας παράλληλα τους επίδοξους "μοντέλους" να απορρίπτουν κάθε πρόταση για "καυτή" φωτογράφηση.

    Τελικά, ούτε καριέρα στο μόντελινγκ δεν μπορείς να κάνεις εύκολα!

    [05] Αθλητισμός

    "Στράβωσε" η ΑΕΚ με τον Γκέκα

    14/12/2004 8:22:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το ενδιαφέρον της για το νεαρό επιθετικό της Καλλιθέας, Φάνη Γκέκα απέσυρε η ΑΕΚ, καθώς ο 24χρονος, που φέρεται να έχει δελεαστική πρόταση από τη γερμανική Αϊντραχτ Φραγκφούρτης, δεν τήρησε τη σημερινή διορία που του είχε δώσει η Ένωση για να απαντήσει στην πρόταση, ύψους 600.000 ευρώ, για συμβόλαιο 3.5 ετών. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο τεχνικός διευθυντής των κιτρινόμαυρων Ιλια Ιβιτς, με τον εκπρόσωπο του Γκέκα, αρνήθηκε να δώσει παράταση στον παίκτη για την τελική απάντηση, όπως του ζητήθηκε και ανακοίνωσε την απόσυρση του "ενωσίτικου" ενδιαφέροντος. Μετά από το "ναυάγιο" των διαπραγματεύσεων, η διοίκηση τςη ΠΑΕ ΑΕΚ αναμένεται να κινηθεί την Πέμπτη, στη συνάντηση που θα έχει με τη Χαλκηδόνα για την απόκτηση του Βραζιλιάνου μεσοαμυντικού, Αντερσον.

    "Αναμένει στο ακουστικό του" ο Γκέκας

    Ο λόγος πάντως που ο Γκέκας προσπάθησε να παρατείνει το διάστημα που είχε στη διάθεσή του για να απαντήσει, σύμφωνα με πληροφορίες έχει να κάνει με μία άκρως δελεαστική πρόταση, από τη γερμανική Άιντραχτ Φραγκφούρτης.

    "Περιμένω μια πρόταση χωρίς να βιάζομαι. Άλλωστε, το καλοκαίρι μένω ελεύθερος" δήλωσε ο 24χρονος άσος της Καλλιθέας, που έδειξε να σχεδιάζει προσεκτικά το μέλλον του: "Δεν έχω ιδιαίτερες προτιμήσεις για την ομάδα που θα μεταγραφώ. Είναι πρόκληση για κάθε ποδοσφαιριστή να παίζει, είτε στο εξωτερικό, είτε στον Ολυμπιακό, είτε στον Παναθηναϊκό, είτε στην ΑΕΚ. Είναι τιμητικό να ενδιαφέρονται μεγάλες ομάδες. Είμαι 24 ετών και κοιτώ το μέλλον μου. Δεν είναι εύκολο να πεις "όχι" σε μια πρόταση από μεγάλη ομάδα" τόνισε ο Γκέκας, που σε πρώτη φάση τουλάχιστον δεν θα ντυθεί στα "κιτρινόμαυρα".

    [06] Αθλητισμός

    Δεν πωλείται ο Χαριστέας

    14/12/2004 8:55:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Τέλος στην φημολογία περί πρότασης του Άγιαξ στην Βέρντερ για την απόκτηση του Άγγελου Χαριστέα προσπάθησε να δώσει ο διευθυντής του γερμανικού συλλόγου, Κλάους Άλοφς, ο οποίος δήλωσε πως δεν τίθεται θέμα πώλησης του Έλληνας επιθετικού και συνεπώς καμία πρόταση από άλλη ομάδα δεν θα εξεταστεί. Όπως συνέχισε ο Άλοφς γνωρίζει ότι ο πρόεδρος του Άγιαξ έχει τονίσει το ενδιαφέρον του για τον Χαριστέα, επεσήμανε όμως πως δεν έχει υπάρξει καμία επαφή ανάμεσα στις δύο ομάδες. Επιπλέον υπογράμμισε πως η μοναδική περίπτωση, θεωρητική ωστόσο όπως την χαρακτήρισε, θα ήταν αν μια ομάδα προσέφερε ισάξιο αντικαταστάτη, μαζί με σεβαστό οικονομικό ποσό.

    [07] Οικονομία

    Ιστορική συμφωνία στο Περού Φτιάχνουν την Ε.Ε. της Νοτίου Αμερικής

    14/12/2004 8:54:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/12/2004 9:14:06 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Με στόχο να ενισχύσουν τη διαπραγματευτική τους ικανότητα διεθνώς και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης, οι ηγέτες 12 κρατών της Λατινικής Αμερικής, υπέγραψαν την προηγούμενη βδομάδα συμφωνία για την Ίδρυση Κοινότητας Εθνών της Νοτίου Αμερικής. Ακολουθώντας το μοντέλο της Ε.Ε. οι ηγέτες των χωρών της Λατινικής Αμερικής φιλοδοξούν να δημιουργήσουν στο μέλλον μία ισχυρή νοτιοαμερικανική κοινότητα, στην οποία οι πολίτες θα έχουν κοινό διαβατήριο, κοινή βουλή και κοινό νόμισμα. "Μία νέα χώρα γεννήθηκε" δήλωσε ο Περουβιανός Προέδρος Αλεχάντρο Τολέδο, σημειώνοντας "Αν στο παρελθόν η γεωγραφία μας χώριζε, τώρα μας ενώνει". Η Ένωση των Χωρών της Λατινικής Αμερικής θα εκτείνεται σε 17 εκατ. τετρ. χλμ . και θα αριθμεί 361 εκατ. κατοίκους. Το ΑΕΠ της υπολογίζεται σε ένα τρισεκατομμύριο δολάρια.

    Το μεγάλο όραμα γίνεται πραγματικότητα

    Η νέα κοινότητα, είναι ουσιαστικά η ένωση δυο εμπορικών οργανισμών που ήδη υφίστανται.

    Της Κοινότητας των Ανδεων (CAN), η οποία δημιουργήθηκε πριν από 35 χρόνια και περιλαμβάνει την Βολιβία, Κολομβία, Ισημερινός, Περού και Βενεζουέλα και της Mercosur Αργεντινή, Βραζιλία, Ουρουγουάη, Παραγουάη.

    Η Κοινότητα Εθνών της Νοτίου Αμερικής θα έχει ακόμα ως μέλη της τη Χιλή, το Σουρινάμ και τη Γουιάνα.

    Μέσα από την ίδρυση της "ΕΕ" της Νοτίου Αμερικής, οι 12 στοχεύουν στη δημιουργία ενός ισχυρού οικονομικού και πολιτικού μπλοκ που θα λειτουργεί στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

    Το εγχείρημα πάντως αμφισβητούν πολλοί υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει επιτευχθεί η πρόσβαση των χωρών στο μεταξύ τους εμπόριο.

    Σε μία πρώτη κίνηση προς την κατεύθυνση της Ένωσης, Περού και Βραζιλία υπέγραψαν συμφωνία 700 εκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία οδικής αρτηρίας που θα συνδέει τις δυο χώρες και θα έχει ολοκληρωθεί το 2006.

    [08] Αθλητισμός

    Επτά αγωνιστικές στον Ανγκούλο

    14/12/2004 9:30:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η πειθαρχική επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου αποφάσισε να τιμωρήσει βαριά και παραδειγματικά τον μέσο της Βαλένθια, Μιγκέλ Άνχελ Ανγκούλο για την συμπεριφορά του στον αγώνα της Βαλένθια με την Βέρντερ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η ισπανική ομάδα λοιπόν θα στερηθεί τις υπηρεσίες το Ανγκούλο σε επτά αγώνες και η τιμωρία αποτελεί αναμφίβολα παραδειγματισμό για μελλοντικές ενέργειες σαν εκείνη του Ισπανού. Ο Ανγκούλο χτύπησε τον Νέλσον Βαλντέζ και κατά την αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο μετά την αποβολή του, έφτυσε τον Τιμ Μπορόφσκι. Παράλληλα εκτός από τον παίκτη τιμωρήθηκε και η ομάδα της Βαλένθια με πρόστιμο 26.000 ευρώ για την συμπεριφορά των οπαδών της, ενώ για την προκλητική συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών τιμωρήθηκε και η Βέρντερ με 3.250 ευρώ.

    [09] Κοινωνία

    Μετά από οδηγία που εκδόθηκε στις ΗΠΑ Καθηλώνονται τα ελικόπτερα UH-1H

    14/12/2004 9:33:00 μμ

    Ειδήσεις > Κοινωνία)&body=

    Πηγή: ΝΕΤ

    Με απόφαση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ύστερα από τεχνική οδηγία που εκδόθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθηλώθηκαν όλα τα στρατιωτικά ελικόπτερα "Χιούι". Σύμφωνα με την Οδηγία, προέκυψε πρόβλημα στον ιστό του κύριου στροφείου σε ένα ελικόπτερο του τύπου αυτού που ανήκει στην αμερικανική Πολεμική Αεροπορία. Ως εκ τούτου, οι αμερικανικές αρχές ειδοποίησαν όλες τις χώρες που διαθέτουν ελικόπτερα "Χιούι" να προβούν στον απαραίτητο τεχνικό έλεγχο, έτσι ώστε να αντικατασταθεί ο προβληματικός ιστός για να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος στην ασφάλεια των πτήσεων. Από αύριο αρχίζει ο σχετικός τεχνικός έλεγχος και στον Ελληνικό Στρατό.

    [10] Πολιτική

    Σύμφωνα με έρευνα της MRB Μπροστά η ΝΔ

    14/12/2004 9:58:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ καταγράφει η εξαμηνιαία έρευνα της ΜRB, "Τάσεις". Η δημοσκόπηση δίνει στο κυβερνών κόμμα προβάδισμα 6,3% ως προς την πρόθεση ψήφου, ενώ στην παράσταση νίκης, δηλαδή στο ερώτημα ποιος θα κέρδιζε τις εκλογές αν διεξάγονταν αύριο, η ΝΔ συγκεντρώνει 70%, έναντι 18,6% του ΠΑΣΟΚ (διαφορά 51,4%). Επίσης, ο Κώστας Καραμανλής θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός του Γιώργου Παπανδρέου, με ποσοστό 44,8% έναντι 36,4%. Η έρευνα της MRB διενεργήθηκε από τις 25 Νοεμβρίου έως τις 6 Δεκεμβρίου με χρήση ερωτηματολογίου και κάλπης στα σπίτια και σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2000 ατόμων πανελλαδικά.

    Τα αποτελέσματα

    Σύμφωνα με την έρευνα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 39,7% και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ 33,4%, ΚΚΕ 7,1%, ΣΥΝ 3,7%, ΛΑΟΣ 3,1%, άλλο κόμμα 2,1% λευκά 1,6%, άκυρα 2,3%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το7%.

    Όσον αφορά στην εικόνα της Κυβέρνησης, ικανοποιημένο δηλώνει το 37,7%, αλλά αρνητική γνώμη έχει το 45,9%. Για την εικόνα του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 28,5% και 49,8%.

    Στο ερώτημα για την ικανότητα διακυβέρνησης, η ΝΔ έρχεται πρώτη με 40,5% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 33,6%. Κανένα κόμμα απάντησε το 19,1% των ερωτηθέντων και άλλο κόμμα το 3,1%.

    Ο κ. Καραμανλής θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός του Γ. Παπανδρέου (44,8% έναντι 36,4%), ενώ, στο ίδιο ερώτημα, όταν συμμετέχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί ο κ. Καραμανλής συγκεντρώνει 40,8%, ο κ. Παπανδρέου 27,7%, η Αλέκα Παπαρήγα 2,2% και ο κ. Καρατζαφέρης 2,1%. Άλλος απαντά το 12,7% των ερωτηθέντων, κανένας το 9,8% και δεν ξέρω- δεν απαντώ το 4,8%. Επειδή η δημοσκόπηση έγινε ενώ δεν είχε εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του ΣΥΝ δεν περιλαμβάνεται στο ερώτημα ο κ. Αλαβάνος.

    Εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό

    Θετική γνώμη για τον Κώστα Καραμανλή έχει το 49,5%, ενώ αρνητική το 32,9%. Για τον Γιώργο Παπανδρέου τα αντίστοιχα νούμερα είναι 43,9% και 37,1%, για την Αλέκα Παπαρήγα 17,4% και 56,3%, ενώ για τον Γιώργο Καρατζαφέρη 13,2% και 64,7%.

    Επίσης, ο Κ. Καραμανλής προηγείται με 7,9% του Γ. Παπανδρέου στο βαθμό εμπιστοσύνης για την αντιμετώπιση θεμάτων οικονομικής πολιτικής, ενώ ο κ. Παπανδρέου προηγείται 3,1% του κ. Καραμανλή για την αντιμετώπιση θεμάτων εξωτερικής πολιτικής.

    Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα, η Ντόρα Μπακογιάννη προηγείται με 61,5% και ακολουθούν: Απόστολος Κακλαμάνης 61,4%, Γιώργος Σουφλιάς 52,9%, Νικήτας Κακλαμάνης 52,8%, Φώφη Γεννηματά 50,9%, Ευάγγελος Βενιζέλος 47,9%, Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη 46,8%, Γιώργος Βουλγαράκης 46,6%, Θοδωρής Ρουσόπουλος 44,9%, Δημήτρης Αβραμόπουλος 44,5%, Προκόπης Παυλόπουλος 42,4%, Μαριέττα Γιαννάκου 42% και Θεόδωρος Πάγκαλος 42%.

    Σημειώνεται, ότι προβάδισμα στη ΝΔ και στον κ. Καραμανλή "έδωσε" και δημοσκόπηση της εταιρίας KAΠΑ Research, που δημοσιεύτηκε την Κυριακή στο "Βήμα".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέα δημοσκόπηση στη δημοσιότητα

    [11] Οικονομία

    Για πέμπτη φορά φέτος Αυξάνει και πάλι τα επιτόκια η FED

    14/12/2004 10:08:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Για πέμπτη φορά φέτος, η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα αυξάνει το αμερικανικό βασικό επιτόπιο, διαμορφώνοντας το στο 2.25%. Οι αναλυτές συνδέουν το γεγονός με τις νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν τους δυο τελευταίους μήνες, τις 337.000 θέσεις που ανακοινώθηκαν τον Οκτώβριο και τις 112.000 τον Νοέμβριο. Πολλές από αυτές τις θέσεις εργασίας, δημιουργήθηκαν για να επουλωθούν με κατασκευαστικά έργα οι πληγές από θεομηνίες στις νότιες πολιτείες (Φλόριντα κ.λπ).

    [12] Αθλητισμός

    Αντίο με νίκη

    14/12/2004 10:22:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Αν δεν τα καταφέρει ούτε αύριο η ΑΕΚ απέναντι στην Άαχεν να πάρει μια νίκη τότε η φετινή χρονιά θα στιγματιστεί με μια από τις χειρότερες βαθμολογικές συγκομιδές στην ιστορία της. Αυτό και μόνο είναι από μόνο του ένας σημαντικός λόγος που ο Φερνάντο Σάντος δεν συζητά ούτε για αστείο την "αδιαφορία" των παικτών του απέναντι στους Γερμανούς. "Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει αδιαφορία, από την στιγμή που είμαστε επαγγελματίες και φοράμε τη φανέλα της ομάδας", είπε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος τεχνικός και πρόσεθσε, "Είτε είναι φιλικό, είτε είναι πρωτάθλημα, είτε είναι κρίσιμο ματς. Η διάθεση και η θέληση για να κάνουμε καλά πράγματα πρέπει να είναι ίδια σε όλα τα παιχνίδια. Πρώτα απ΄ όλα για σεβασμό απέναντι στο σωματείο, τον κόσμο της ομάδας, αλλά και τους ίδιους μας τους εαυτούς. Άρα, για μένα είναι ένα ματς ίδιο με τα άλλα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσουμε. Αυτή είναι η υποχρέωση μας. Δεν μπορεί να είναι διαφορετικά αυτά που σκέφτονται οι παίκτες. Είναι επαγγελματίες όλοι, πληρωμένοι χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση. Δεν μπορούμε να πούμε ότι παίζουμε μόνο όταν έχουμε όρεξη. Όποιος σκέφτεται έτσι είναι λάθος και δεν χωράει στην δική μας ομάδα".

    Ο αντίπαλος

    Ο Σάντος έχει «διαβάσει» τη γερμανική ομάδα και τόνισε, "Παίζουν επιθετική άμυνα και διεκδικούν τη μπάλα. Σαν βασικό χαρακτηριστικό έχουν το βάθος που δίνουν στο παιχνίδι. Διαθέτουν ποδοσφαιριστές που στο παρελθόν έχουν παίξει και στην πρώτη εθνική και στην εθνική Γερμανίας. Ένας λόγος παραπάνω που το ματς είναι ανοικτό, είναι η προσπάθεια της Ααχεν για πρόκριση. Και αυτό περιμένουμε αύριο. Έναν αντίπαλο που θα προσπαθήσει να επιβάλει το παιχνίδι του. Και αφού και εμάς μας ενδιαφέρει μόνο η νίκη θα έχουμε καλό ματς".Ο τεχνικός του "δικεφάλου" πήρε στην αποστολή τους Μιχαηλίδη, Χιώτη, Άλβες, Κωστένογλου, Σοάρες, Ρούσεφ, Πέτκοφ, Κωνσταντινίδη, Καμπάνταη, Γεωργέα, Μόρα, Κατσουράνη, Κόντη, Αμπονσά, Μπούρμπο, Κρασσά, Λυμπερόπουλο, Τόσκα και Ασουνσάο, ενώ προανήγγειλε αλλαγές, τονίζοντας, "Δεν έχουμε ένα ρόστερ πολύ μεγάλο με πολλές και διάφορες επιλογές και είναι λογικό να υπάρχουν παίκτες που έχουν σηκώσει το βάρος. Και σε μερικές περιπτώσεις έχουμε ποδοσφαιριστές που όποτε χρειάστηκε να αγωνιστούν, ανταποκρίθηκαν σε όλα. Ένα ακόμα στοιχείο που είναι υπέρ των αλλαγών αυτών. Αυτό εκφράζει εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές, ότι μπορούν να φέρουν στην ομάδα καλά πράγματα".

    [13] Ιράκ

    Την ερχόμενη εβδομάδα "Στο σκαμνί" έμπιστοι του Σαντάμ

    14/12/2004 11:30:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: BBC

    Στο Δικαστήριο θα προσαχθούν την ερχόμενη εβδομάδα στενοί συνεργάτες του πρώην δικτάτορα του Ιράκ, Σαντάμ Χουσέιν, όπως ανακοίνωσε ο μεταβατικός πρωθυπουργός του Ιράκ, Ιγιάντ Αλάουι. Μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του Ιράκ, ο κ. Αλάουι δεν προσδιόρισε επακριβώς την ημερομηνίας της δίκης "συμβόλων του μπααθικού καθεστώτος", ούτε και τα ονόματά τους. Ωστόσο, πιστεύεται πως στο εδώλιο θα βρεθούν ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ταρέκ Αζιζ και άλλοι δέκα στενοί συνεργάτες του Σαντάμ Χουσεΐν. Πάντως, οι δικηγόροι των κατηγορουμένων τονίζουν, ότι οι πελάτες τους δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα των δικαστηρίων, που συγκροτήθηκαν στη διάρκεια της κατοχής του Ιράκ από τις ΗΠΑ.

    Δεν αναγνωρίζουν τα δικαστήρια

    Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΒΒC, η ανακοίνωση του κ. Αλάουι αιφνιδίασε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και την πρεσβεία των ΗΠΑ στην ιρακινή πρωτεύουσα. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, πιθανολόγησε, ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει η ακροαματική διαδικασία, όχι όμως και η δίκη αυτή καθ΄ αυτή.

    Όπως παρατηρούν οι αναλυτές, η διαδικασία θα διαρκέσει πολλούς μήνες, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν, πως η ανακοίνωση του κ. Αλάουι συνδέεται με τις εκλογές, που έχουν προγραμματισθεί για τον Ιανουάριο.

    Πάντως, οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τα μέλη του παλαιού καθεστώτος έχουν πει, ότι οι πελάτες τους δεν θα αναγνωρίσουν τη νομιμότητα δικαστηρίων που καθιερώθηκαν από τις ΗΠΑ. Επίσης, υποστήριξαν, πως δεν έχουν επαρκή χρόνο για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους και χαρακτήρισαν τις δίκες παράνομες.

    Αξίζει να σημειωθεί, πως τόσο ο Σαντάμ Χουσεΐν, όσο και οι στενοί του συνεργάτες κρατούνται σε μυστική τοποθεσία από Αμερικανούς στρατιώτες.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 14 December 2004 - 21:52:07 UTC