Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-12-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τέσσερις νεκροί και δέκα τραυματίες Επίθεση με στόχο Ισραηλινούς στη
  • [02] Ηρεμία στο "λιμάνι"
  • [03] Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Ζορμπά
  • [04] Ισχυρός σεισμός στην Ιαπωνία
  • [05] Νέα επίθεση αυτοκοκτονίας στη Βαγδάτη
  • [06] Ακριβός ο Χαραλαμπίδης
  • [07] Νομική "μάχη" για τον Πινοσέτ
  • [08] Η "κατρακύλα" της Μάντσεστερ
  • [09] Αύριο κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
  • [10] Ο "Σακ" επιτίθεται
  • [11] Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ινδία

    [01] Μ. Ανατολή

    Τέσσερις νεκροί και δέκα τραυματίες Επίθεση με στόχο Ισραηλινούς στη Γάζα

    13/12/2004 6:07:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και δέκα τραυματίστηκαν από έκρηξη, που σημειώθηκε τη Δευτέρα σε μεθοριακό φυλάκιο της Λωρίδας της Γάζας, στα σύνορα με την Αίγυπτο. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν τα "Γεράκια της Φατάχ" και η Χαμάς, η οποία κατέγραψε σε ερασιτεχνικό βίντεο την έκρηξη και την προετοιμασία της επίθεσης. Αμέσως μετά την έκρηξη, ισραηλινά ελικόπτερα εξαπέλυσαν επίθεση με ρουκέτες εναντίον στόχων στην πόλη της Γάζας. Από τις επιθέσεις δεν υπήρξαν τραυματίες, ωστόσο η πόλη βυθίστηκε στο σκοτάδι όταν οι πύραυλοι χτύπησαν ηλεκτρικό σταθμό.

    Στο βίντεο, εμφανίζονται οι Παλαιστίνιοι μαχητές με καλυμμένα τα πρόσωπά τους να τοποθετούν στη σήραγγα, που βρίσκεται κάτω από το ισραηλινό φυλάκιο, ενάμισι τόνο εκρηκτικών. Καθ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης οι μαχητές ορκίζονται εκδίκηση για το θάνατο του ηγέτη του, Γιασέρ Αραφάτ.

    [02] Αθλητισμός

    Ηρεμία στο "λιμάνι"

    13/12/2004 10:59:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η απόσταση των τριών βαθμών από τους δύο άλλους "μεγάλους" και η στήριξη του Σωκράτη Κόκκαλη στο πρόσωπο του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ήταν τα δύο στοιχεία που ουσιαστικά αποφόρτισαν την κατάσταση στην ομάδα του Ολυμπιακού. Ακόμη και αν η εμφάνιση των "ερυθρολεύκων" στον Κυριακάτικο αγώνα με την Καλαμαριά δεν ήταν μεγαλειώδης, η νίκη φέρνει τον Ολυμπιακό μόνο στην κορυφή και μάλιστα με διαφορά που επιτρέπει ακόμη και στραβοπάτημα. Κατά τα άλλα με σημερινές του δηλώσεις στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ Σπορ ο Σάββας Θεοδωρίδης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του Σερβοέλληνα τεχνικού, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν υπάρχει θέμα Μπάγεβιτς και πως το χειρότερο για μια ομάδα είναι να δημιουργούνται προβλήματα εκ του μη όντως. Στα αγωνιστικά δε ο Γεωργάτος είναι το μοναδικό πρόβλημα, καθώς υπέστη μυικό σπασμό στον τετρακέφαλό και ενδεχομένως να μην είναι έτοιμος για το Αιγάλεω, ενώ ο Πάντος συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα και μές στην εβδομάδα θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων.

    [03] Πολιτική

    Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Ζορμπά

    14/12/2004 12:07:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Αργά το βράδυ της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η πολυήμερη κατάθεση του γραμματέα του υπουργείου Άμυνας, Γιώργου Ζορμπά, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά τις επίμαχες εξοπλιστικές δαπάνες. Ο κ. Ζορμπάς υποστήριξε, πως τα ραντάρ TPQ-37 είναι μεν υπό την κυριότητα του ελληνικού κράτους, αλλά "δεν λειτουργούν, είναι παροπλισμένα". Μάλιστα, ο μάρτυρας επέμεινε να επιρρίπτει ευθύνες στους συντάκτες της σύμβασης των ραντάρ, ότι άφησαν πολύ μικρά περιθώρια αντίδρασης στο ελληνικό κράτος, σε περίπτωση που τα TPQ-37 δεν ανταποκρίνονταν στις προδιαγραφές που ζητούσαν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Χρήστου Ζώη, για τους TOR-M1, ο κ. Ζορμπάς ανέφερε, ότι ανάμεσα στα αντισταθμιστικά ωφελήματα περιλαμβάνονται, βάσει του Νόμου, ακόμη και επιστροφές χρημάτων και παρατήρησε, πως το υπουργείο Άμυνας δεν έπρεπε να κάνει αποδεκτή την ελεγχόμενη για οικονομικά σκάνδαλα εταιρεία DRUMILAN, ως αντιπρόσωπο της ρωσικής πλευράς.

    "Κατασκευαστής εγγράφων" λέει το ΠΑΣΟΚ

    Την άποψή τους, ότι ο Κ. Ζορμπάς υπήρξε "κατασκευαστής εγγράφων" επεχείρησαν να τεκμηριώσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ο Σωκράτης Κοσμίδης κατέθεσε επιστολή ψευδώνυμου επιστολογράφου για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου, την οποία είχε κάνει αποδεκτή ο κ. Ζορμπάς ως αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και με βάση την οποία ξεκίνησε εισαγγελική έρευνα, η οποία ωστόσο κατέληξε σε απαλλακτικό βούλευμα.

    Απαντώντας στις επικρίσεις, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Άμυνας τόνισε, πως ο επιστολογράφος είχε προηγουμένως επικοινωνήσει μαζί του και του είχε ζητήσει να του στείλει την επιστολή- καταγγελία, χωρίς, όμως, να χρησιμοποιήσει το πραγματικό του όνομα.

    Παράλληλα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε να κατατεθούν από τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών τα έγγραφα που υπέγραψε ο Πρωθυπουργός στη Μόσχα, σχετικά με τους TOR-M1 και γενικότερα "ό,τι σχετικό υπάρχει και αφορά άμεσα ή έμμεσα το έργο της Επιτροπής", αίτημα που απορρίφθηκε. Επίσης, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πρότειναν η Επιτροπή να ολοκληρώσει την εξέταση του πρώην και του νυν υπουργού Άμυνας έως και το Σάββατο, ώστε μετά να διακόψει για την σύνταξη πορίσματος.

    Αύριο, η Εξεταστική έχει καλέσει για να καταθέσουν τους επιχειρηματίες Σάββας Καμπούρογλου και Γιάννης Γιαννίκος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εμπλοκή με μάρτυρες στην Εξεταστική

    [04] Κόσμος

    Ισχυρός σεισμός στην Ιαπωνία

    14/12/2004 8:19:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Ισχυρός σεισμός συγκλόνισε στις 2:56 μ.μ. (τοπική ώρα) σήμερα περιοχή της βόρειας Ιαπωνίας. Η δόνηση εντάσεως 5.8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε τη νήσο Χοκάιντο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή θύματα, ενώ δεν έχει εκδοθεί από τις αρχές προειδοποίηση για ενδεχόμενο κίνδυνο παλιρροϊκού κύματος.

    Εξάλλου, μελέτη ομάδας επιστημόνων που βλέπει αύριο το φως της δημοσιότητας, προειδοποιεί ότι περίπου 13.000 άνθρωποι θα μπορούσαν να σκοτωθούν και 800.000 σπίτια να καταστραφούν στην περίπτωση, που μεγάλος σεισμός έπληττε το Τόκιο. Τα σενάρια καταστροφής που μελετήθηκαν ήταν δύο. Το ένα αφορούσε σεισμό 6,9 Ρίχτερ στο κεντρικό Τόκιο, σε απογευματινή ώρα κυκλοφοριακής αιχμής και το δεύτερο, δόνηση 7,3 Ρίχτερ, βορείως του Τόκιο Μπέι, όπου υπάρχουν πολλές ξύλινες κατοικίες. Και στα δύο σενάρια εκτιμάται ότι περίπου 6,5 εκατομμύρια άνθρωποι θα παγιδευτούν και δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

    [05] Ιράκ

    Νέα επίθεση αυτοκοκτονίας στη Βαγδάτη

    14/12/2004 8:34:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Στόχος καμικάζι έγινε για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες η Πύλη Εισόδου 12 της λεγόμενης Πράσινης Ζώνης, του συγκροτήματος κυβερνητικών και διπλωματικών εγκαταστάσεων, που βρίσκεται σε περιοχή της κεντρικής Βαγδάτης. Χθες, στο ίδιο φυλάκιο είχε σημειωθεί επίθεση αυτοκτονίας με θύματα τουλάχιστον επτά Ιρακινούς. Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε και νέα επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλα 15 με 20 άτομα, τα οποία έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο της ιρακινής πρωτεύουσας. Κατά τις επίσημες ανακοινώσεις δεν υπήρξαν απώλειες από αμερικανικής πλευράς. Εντούτοις, σύμφωνα με άλλο σημερινό λακωνικό ανακοινωθέν, δύο Αμερικανοί πεζοναύτες βρήκαν το θάνατο χθες στην περιοχή της Βαγδάτης. Πρόκειται για θύματα τα οποία έρχονται να προστεθούν στον κατάλογο των οκτώ Αμερικανών στρατιωτών, που σκοτώθηκαν το Σαββατοκύριακο, στην επαρχία αλ-Ανμπάρ.

    [06] Αθλητισμός

    Ακριβός ο Χαραλαμπίδης

    14/12/2004 9:51:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Απόμακρη και δύσκολη φαίνεται η περίπτωση του Κύπριου Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη στην ΑΕΚ. Ο Πρόεδρος της ομάδας του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης, παρουσίασε απαιτήσεις ύψους 270.000 ευρώ, ποσό απαγορευτικοί για την Ένωση και φαίνεται οι διαπραγματεύσεις να παγώνουν προς το παρόν. Πάντως οι "κίτρινοι" φαίνεται να ακολουθούν μία τακτική στο θέμα του Κύπριου, καθώς οι αρχικές απαιτήσεις της ομάδας ήταν τα 180.000 ευρώ, "γεγονός που δείχνει πως το πράγμα παίρνει διαπραγμάτευση". Τέλος η ΑΕΚ μέσω κάποιου ανώτατου διοικητικού στελέχους τόνισε πως "δεν πρόκειται να μπούμε στην διαδικασία του πλειστηριασμού κι ούτε να επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθεί το όνομα της ομάδας, για να κερδίσουν κάποιοι περισσότερα χρήματα".

    [07] Κόσμος

    Νομική "μάχη" για τον Πινοσέτ

    14/12/2004 9:54:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: BBC, Reuters, ΑΠΕ

    Τον κατ οίκο περιορισμό του Αουγκούστο Πινοσέτ διέταξε ο δικαστής Χουάν Γκουζμάν Ταπία, κρίνοντας τον πρώην δικτάτορα πνευματικά ικανό να απολογηθεί ενώπιον των δικαστών σε σχέση με τις κατηγορίες, που τον βαρύνουν, για το θάνατο ενός Χιλιανού και την εξαφάνιση άλλων εννέα, κατά τη δεκαετία του 70. Η απόφαση αυτή έγινε αποδεκτή με ανακούφιση και ικανοποίηση από τους συγγενείς των πολιτικών κρατουμένων που εξαφανίστηκαν στη διάρκεια της δικτατορίας. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα οι δικηγόροι του 89χρονου Πινοσέτ εφεσίβαλλαν κατά της απόφασης ισχυριζόμενοι "καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων" και πέτυχαν αναστολή της απόφασης.

    Τον "πρόδωσε" η συνέντευξη

    Στο Σαντιάγο, πάντως, η απόφαση του Γκουζμάν συνάντησε την ικανοποίηση της Ένωσης Συγγενών Εξαφανισθέντων, που δήλωσαν πως η εφαρμογή της έχει ήδη καθυστερήσει καιρό. "Είναι δύσκολο να εκφράσουμε με λόγια τι σημαίνει για μας να ακούμε από τον δικαστή αυτή την κατηγορία", δήλωσε φανερά συγκινημένη η Βιβιάνα Ντίαζ, πρόεδρος της Ένωσης.

    Από την πλευρά του ο δικηγόρος Εντουάρντο Κοντρέρας υπογράμμισε τη σημασία της δικαστικής απόφασης από άποψη διεθνούς ποινικού δικαίου και εξήγησε ότι η "Επιχείρηση Κόνδωρ", με την οποία σχετίζονται οι κατηγορίες που βαρύνουν τον Πινοσέτ, υπήρξε μία συντονισμένη επιχείρηση όλων των δικτατορικών καθεστώτων της νότιας Αμερικής (σε Χιλή, Αργεντινή, Βολιβία, Βραζιλία, Παραγουάη και Ουρουγουάη) στη διάρκεια της δεκαετίας του 70, για την καταδίωξη και εξόντωση αριστερών αντιφρονούντων.

    Εξάλλου, νωρίτερα αυτόν το μήνα χιλιανό δικαστήριο έκρινε ότι ο Πινοσέτ θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπος και με τις κατηγορίες για τη δολοφονία του προκατόχου του στην αρχηγία του στρατού, στρατηγού Κάρλος Πράτς, που σκοτώθηκε σε ανατίναξη αυτοκινήτου στο Μπουένος Άιρες το 1974.

    Επίσης, ο στρατηγός Πινοσέτ ερευνάται για συμμετοχή σε δραστηριότητες "ξεπλύματος χρημάτων" και για φοροδιαφυγή. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Νιού Γιορκ Τάιμς, το υπουργείο Αμύνης της Χιλής διέταξε έρευνα όσον αφορά τις πληροφορίες ότι ο πρώην δικατάτορας έλαβε 12,3 εκατ. δολάρια ως "δωρεές" από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και άλλων χωρών από το 1974, ένα χρόνο μετά την ανατροπή του προέδρου Σαλβαδόρ Αλιέντε, ως το 1997, επτά χρόνια αφού είχε εγκαταλείψει την εξουσία.

    Να σημειωθεί ότι η άρση της ασυλίας του Πινοσέτ είχε γίνει από τον περασμένο Αύγουστο, ωστόσο εκκρεμούσε το θέμα κατά πόσο η κατάσταση της υγείας του, του επιτρέπει να καθίσει στο εδώλιο. Ο πρώην στρατηγός έχει διαγνωσθεί ότι πάσχει από μέτριου βαθμού γεροντική άνοια, διαβήτη, αρθρίτιδα, ενώ χρησιμοποιεί και βηματοδότη. Μάλιστα, το 2001 είχε παύσει μια δίωξη εναντίον του, για τους θανάτους 70 πολιτικών κρατουμένων, εξαιτίας της προβληματικής υγείας του. Αυτήν τον ισχυρισμό προσπάθησε να ανατρέψει ο δικαστής Γκουζμάν, μελετώντας μια συνέντευξη που παραχώρησε ο Πινοσέτ το 2003 σε αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι. Σε αυτήν ο πρώην επικεφαλής της χούντας, περιέγραφε τον εαυτό του ως "καλό σαν άγγελο" και έριχνε τις ευθύνες για τις διάφορες απεχθείς πράξεις στους υφισταμένους του. Όπως είπε ο Γκουζμάν, η διαύγεια με την οποία απαντούσε στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου δείχνουν ότι είναι σε θέση να αντιμετωπίσει και τους δικαστές.

    Στο μεταξύ, την ίδια ώρα, στην πόλη Κουρίκο, 180 χλμ. νότια του Σαντιάγο, ο 59χρονος γιος του Πινοσέτ, Χιριάρτ καταδικάστηκε σε διετή ποινή κάθειρξης για αποδοχή κλεμμένου αυτοκινήτου και για παράνομη οπλοκατοχή, δίωξη την οποία ο ίδιος ονόμασε "πολιτική".

    [08] Αθλητισμός

    Η "κατρακύλα" της Μάντσεστερ

    14/12/2004 10:32:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Άλλο ένα εμπόδιο προς τον τίτλο βρήκε της Πρέμιερ Λιγκ, βρήκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι "διάβολοι" δεν κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο κόντρα στη Φούλαμ εκτός έδρας και αρκέστηκαν στο βαθμό της ισοπαλίας. Έτσι οι "μπέμπηδες" έμειναν 9 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Τσέλσι, μετά από 17 αγώνες. Η ομάδα του Σερ Άλεξ προηγήθηκε στο σκορ με τον Άλαν Σμιθ στο 33, όμως οι γηπεδούχοι απάντησαν τρία λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα με τον Πάπα Μπούμπα Ντιόπ.

    [09] Κοινωνία

    Αύριο κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

    14/12/2004 10:32:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Με συλλαλητήριο στο Πεδίο του Άρεως και πορεία προς τη Βουλή θα κορυφωθεί αύριο, Τετάρτη, στις 16:00 το απόγευμα, το τριήμερο δράσεων, που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ενώ παρόμοιες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί στη Θεσσαλονίκη από το Εργατικό Κέντρο και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν και οι καθηγητές, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, αλλά δεν προκήρυξαν στάση εργασίας. Τα αιτήματα, που προβάλλει η ΓΣΕΕ είναι οικονομικά, όπως η μηνιαία ενίσχυση των χαμηλόμισθων ύψους 50 ευρώ, αυξήσεις, που θα καλύπτουν τον πληθωρισμό και θα ενισχύονται με βάση την αύξηση της παραγωγικότητας, σύγκλιση των μισθών σταδιακά -ως το 2008- με το μέσο όρο των κρατών-μελών της ΕΕ και αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο ύψος του 66% με στόχο το 80% αλλά και θεσμικά, όπως η κατάργηση της ενοικίασης εργαζομένων, η καταβολή επιδόματος θέρμανσης, ο περιορισμός των ελαστικών μορφών απασχόλησης, η προστασία του καταναλωτή κ.α. Επίσης, με δυσκολία θα πραγματοποιηθούν αύριο οι τραπεζικές συναλλαγές, καθώς η OΤOΕ προκήρυξε στάση εργασίας από τις 12:15 το μεσημέρι ως τη λήξη του ωραρίου.

    Πολλαπλό το μέτωπο των κινητοποιήσεων

    Οι καθηγητές αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, καθώς ζητούν αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, στο 5% του ΑΕΠ, για το 2005, αυξήσεις 25% επί των μηνιαίων αποδοχών τους, να καταβληθεί άμεσα και το επίδομα των 176 ευρώ να κατοχυρωθούν οι συλλογικές συμβάσεις για τους καθηγητές και να ενσωματωθούν τα επιδόματα στους βασικούς μισθούς. Πάντως, δεν προκήρυξαν στάση εργασίας, αφού το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί απογευματινές ώρες, αλλά, όπως είπαν τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ, θα ληφθεί μέριμνα για όσους εκπαιδευτικούς εργάζονται απογευματινή βάρδια ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

    Στο μεταξύ, οι κινητοποιήσεις δεν σταματούν την Τετάρτη. Οι οδηγοί ταξί τραβούν χειρόφρενο από τις 05:00 το πρωί της Πέμπτης ως τις 05:00 το πρωί της Παρασκευής, καθώς έχουν προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία με κύρια αιτήματα την αύξηση στα κόμιστρα και την ελεύθερη πρόσβαση στις λεωφορειολωρίδες.

    Παράλληλα, την Πέμπτη, συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ζητώντας δρομολόγια πλοίων, που θα εξυπηρετούν τα νησιά σε καθημερινή βάση και θα πληρούν καθορισμένες προδιαγραφές.

    Την Παρασκευή στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί θα προχωρήσουν σε απεργία, διαμαρτυρόμενοι για το νέο σύστημα εφημεριών.

    [10] Αθλητισμός

    Ο "Σακ" επιτίθεται

    14/12/2004 10:45:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ο Σακίλ Ό Νιλ επέστρεψε για τα καλά. Ο "Σακ" πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση οδήγησε τους Χιτ σε μεγάλη και εύκολη νίκη επί των Ουίζαρντς με 106-83 και φυσικά οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα του προς το ρεοζ φύλλο. Ο "πύργος" των Μαϊάμι τελείωσε το ματς με 40 πόντους (οι περισσότεροι για φέτος), μάζεψε 12 ριμπάουντ και είχε και πέντε τάπες, στην πέμπτη συνεχή νίκη για την ομάδα του. Από την άλλη πλευρά ο Τζίλμπαρτ Αρίνας σημείωσε 18 πόντους για την Ουάσινγκτον, που έχασε για μόλις 3η φορά στα τελευταία 12 ματς. Στο Φοίνιξ, νέα εύκολη επικράτηση για τους Σανς με 121-100 κόντρα στους Μάτζικ του Ορλάντο. Στο Λος Άντζελες, νίκη για τους Σέλτικς κόντρα στους Κλίπερς με 134-127, ύστερα από δύο παρατάσεις. Κορυφαίος από τη νικήτρια ομάδα ο Ρίκι Ντέιβις με 34 πόντους.

    Τα αποτελέσματα

    Μαϊάμι-Ουάσινγκτον 106-83

    Μέμφις-Κλίβελαντ 86-92

    Σικάγο-Ντάλας 93-94

    Φοίνιξ-Ορλάντο 121-100

    Κλίπερς-Βοστώνη 127-134 (μετά δύο παρατάσεις)

    [11] Κόσμος

    Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ινδία

    14/12/2004 10:36:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Δυο επιβατικά τρένα συγκρούστηκαν σήμερα στην Ινδία με αποτέλεσμα τουλάχιστον 15 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 250 να τραυματιστούν. Η τραγωδία, τα αίτια της οποίας δεν έχουν εξακριβωθεί προς το παρόν, σημειώθηκε στην περιοχή Χοσιαρπούρ, στο κρατίδιο Πουντζάμπ όταν μια υπερταχεία, που έφυγε χθες από το Τζαμού, τη χειμερινή πρωτεύουσα του ινδικού Κασμίρ με προορισμό την κεντρική πόλη Μποπάλ, συγκρούστηκε με μία αμαξοστοιχία που εκτελούσε τοπικό δρομολόγιο. Τα σωστικά συνεργεία βρίσκονται επιτόπου και προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους επιζώντες από τα συντρίμμια.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 14 December 2004 - 9:53:42 UTC