Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-12-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξουδετερώθηκε βόμβα
  • [02] Νέα δημοσκόπηση στη δημοσιότητα
  • [03] Η Ρουμανία ψηφίζει για πρόεδρο
  • [04] Σώες οι δυο κοπέλες που επέβαιναν στο αυτοκίνητο Βουτιά ΙΧ στο Θερμαϊκό
  • [05] Ανήκει σε γυναίκα ηλικίας 30-40 ετών Ακέφαλο πτώμα εντοπίστηκε σε
  • [06] Μακελειό σε αγορά των Φιλιππίνων
  • [07] "Σερίφης στο Ελ Πάσο"
  • [08] Όλα μηδέν στη Νίκαια
  • [09] "Βολές" από την Πάτρα
  • [10] Η Καστοριά στην κορυφή
  • [11] Αναπτύσσουν πάτριοτ στην Νότια Ισπανία Θωρακίζονται με πάτριοτ οι
  • [12] Άνετα στην Πυλαία
  • [13] Ακάθεκτη η Θράκη
  • [14] Πλησίασε και περιμένει η Μίλαν
  • [15] Νέος Πρόεδρος ο Αλέκος Αλαβάνος Αλλαγή σελίδας στον ΣΥΝ
  • [16] Έσωσε την παρτίδα

    [01] Κοινωνία

    Εξουδετερώθηκε βόμβα

    12/12/2004 10:33:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Ήταν περίπου 11 τη νύχτα του Σαββάτου όταν άγνωστος με τηλεφώνημα του στα γραφεία της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" προειδοποίησε για επικείμενη έκρηξη βόμβας στο κτίριο της Ολυμπιακής Τεχνικής, στην οδό Διονυσίου Σολωμού 20, στον Άλιμο. Δέκα λεπτά αργότερα το τηλεφώνημα επαναλήφθηκε από τον ίδιο άνδρα που επέμεινε ότι δεν κάνει φάρσα και ότι η έκρηξη πρόκειται να γίνει σε ένα τέταρτο.

    Αμέσως οι δυνάμεις της αστυνομίας κινητοποιήθηκαν και απέκλεισαν την περιοχή, που είχε υποδειχθεί. Όντως οι πυροτεχνουργοί εντόπισαν κρεμασμένη στην περίφραξη του κτηρίου μία νάιλον σακούλα, που περιείχε πιθανότατα τον μηχανισμό που ανέφερε ο άγνωστος. Αφού πέρασε η χρονική προθεσμία που είχε δώσει ο άγνωστος, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη και εξουδετέρωσαν τον μηχανισμό.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για το περιστατικό από καμία οργάνωση. Στο μεταξύ, τα υπολείμματα της βόμβας μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, όπου διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ωρολογιακό μηχανισμό, που αποτελείται από επιτραπέζιο ρολόι, μια μπαταρία, έναν πυροκροτητή και εκρηκτική ύλη. Το γιατί δεν εξερράγη την ώρα που αναφέρθηκε στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο έρευνας, αλλά οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εκτιμούν ότι πιθανόν να υπήρχε κάποιο λάθος στη σύνδεση. Ερευνάται επίσης αν ο μηχανισμός έχει ομοιότητες με άλλους εκρηκτικούς μηχανισμούς που τοποθέτησαν οι οργανώσεις που εμφανίστηκαν μετά την εξάρθρωση της "17 Νοέμβρη".

    [02] Πολιτική

    Νέα δημοσκόπηση στη δημοσιότητα

    12/12/2004 1:53:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με 44,5% προηγείται ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην προτίμηση της κοινής γνώμης όσον αφορά στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, έναντι του Γιώργου Παπανδρέου με ποσοστό 36,2%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας KAΠΑ Recearch που δημοσιεύεται σήμερα στο ΒΗΜΑ. Την ίδια στιγμή όμως αποτυπώνεται και η δυσαρέσκεια των πολιτών για επιμέρους τομείς της κυβερνητικής δράσης.

    Η ΝΔ παραμένει πάντοτε πρώτη με διαφορά στην πρόθεση ψήφου, όμως τα κοινωνικά προβλήματα, σύμφωνα με τις απαντήσεις, έχουν επιδεινωθεί. Ειδικότερα, στην ερώτηση "πόσο ικανοποιημένοι είστε από την μέχρι σήμερα πορεία της κυβέρνησης" το 55,9% απαντά ότι είναι πολύ ή μάλλον δυσαρεστημένο, ενώ πολύ ή μάλλον ικανοποιημένο δηλώνει το 41,2%. Η κυβέρνηση παίρνει τον υψηλότερο βαθμό στους τομείς της εκπαίδευσης, της καταπολέμησης της διαφθοράς και της υγείας, ενώ το χαμηλότερο στους τομείς της εξωτερικής πολιτικής, της απασχόλησης και της ανεργίας και στους μισθούς και στις συντάξεις.

    [03] Κόσμος

    Η Ρουμανία ψηφίζει για πρόεδρο

    12/12/2004 3:03:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Περίπου 18 εκατ. Ρουμάνοι ψηφοφόροι καλούνται σήμερα να αναδείξουν το νέο πρόεδρο της χώρας τους με τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των εκλογών. Επικρατέστερος θεωρείται ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αντριάν Ναστάσε, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με τον δημοφιλή δήμαρχο του Βουκουρεστίου Τραϊάν Μπασέσκου. Οι εκλογές θεωρούνται κρίσιμες ενόψει των δύσκολων μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται πριν από την ένταξη της χώρας στην ΕΕ το 2007. Τα 17.500 εκλογικά τμήματα θα κλείσουν στις 21:00, οπότε αναμένεται να ανακοινωθούν και τα πρώτα έξιτ-πολς.

    Προβλέπεται μάχη στήθος με στήθος

    Το PSD, το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, του οποίου ηγείται ο Ναστάσε κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, τον περασμένο μήνα, όμως δεν κατάφερε να διατηρήσει την πλειοψηφία στη Βουλή και για να σχηματίσει κυβέρνηση θα πρέπει να στηριχτεί στη μικρή ομάδα των βουλευτών από εθνικές μειονότητες.

    Ο Μπασέσκου, πρώην πλοίαρχος στο επάγγελμα, διεκδικεί την προεδρία ως επικεφαλής ενός συνασπισμού Φιλελεύθερων και Δημοκρατικών κομμάτων.

    Οι αναλυτές προβλέπουν πως οι δύο υποψήφιοι θα δώσουν μάχη στήθος με στήθος και ότι το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί κατά πολύ από το ποσοστό συμμετοχής.

    [04] Κοινωνία

    Σώες οι δυο κοπέλες που επέβαιναν στο αυτοκίνητο Βουτιά ΙΧ στο Θερμαϊκό

    12/12/2004 4:17:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΑΠΕ

    Από θαύμα σώθηκαν η οδηγός και η συνοδηγός ενός ΙΧ στη Θεσσαλονίκη, που έπεσε το πρωί στο Θερμαϊκό. Η οδηγός του αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο του στην προσπάθειά της να αποφύγει τη σύγκρουση με άλλο αυτοκίνητο. Τότε το ΙΧ χτύπησε στα κολωνάκια που βρίσκονται στα δεξιά της Λεωφόρου Νίκης, στο ύψος της Αγίας Σοφίας, τα οποία δεν μπόρεσαν να το συγκρατήσουν. Το αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα, αλλά ευτυχώς οι δυο κοπέλες, δεν έχασαν τη ψυχραιμία τους, βγήκαν από τα παράθυρα και κατάφεραν να κολυμπήσουν μέχρι την παραλία. Για να βγουν από τα νερά, τους βοήθησε υπάλληλος εταιρείας οδικής βοήθειας που βρισκόταν στο σημείο. Οι δυο κοπέλες, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για προληπτικούς λόγους, ενώ μέχρι το μεσημέρι ολοκληρώθηκε και η ανέλκυση του αυτοκινήτου.

    [05] Κοινωνία

    Ανήκει σε γυναίκα ηλικίας 30-40 ετών Ακέφαλο πτώμα εντοπίστηκε σε σκουπιδότοπο

    12/12/2004 4:47:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΑΠΕ - ΝΕΤ

    Το ακέφαλο και ακρωτηριασμένο πτώμα μίας γυναίκας, εντόπισαν το πρωί άνδρες της αστυνομικής διεύθυνσης Πιερίας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το πτώμα φαίνεται να ανήκει σε γυναίκα ηλικίας 30-40 ετών. Το έγκλημα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή έγινε πριν από 48 ώρες. Οι αστυνομικοί εκτιμούν η δολοφονία της γυναίκας έγινε σε άλλο σημείο και ότι το πτώμα της μεταφέρθηκε στον σκουπιδότοπο. H αστυνομική διεύθυνση Πιερίας ερευνά τις δηλωθείσες εξαφανίσεις της τελευταίας περιόδου, τόσο στη Βόρειο Ελλάδα όσο και σε γειτονικές χώρες.

    Ερευνώνται οι εξαφανίσεις της τελευταίας περιόδου

    Το γεγονός ότι το πτώμα βρέθηκε αποκεφαλισμένο και χωρίς δάκτυλα, οδηγεί τις αρχές στην υπόθεση πως πρόκειται πιθανότατα για επαγγελματίες που επιδιώκουν με τον τρόπο αυτό να καθυστερήσουν την αναγνώριση , ώστε να διαφύγουν.

    Πρώτοι, το φρικτό θέαμα, αντίκρισαν το πρωί ενώ έψαχναν στα σκουπίδια της χωματερής Κορινού, δυο ρακοσυλλέκτες οι οποίοι ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία.

    [06] Κόσμος

    Μακελειό σε αγορά των Φιλιππίνων

    12/12/2004 4:47:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Ισχυρή έκρηξη βόμβας συγκλόνισε σήμερα σε πολυσύχναστη υπαίθρια αγορά των Φιλιππίνων σπέρνοντας το θάνατο σε 13 ανθρώπους και τραυματίζοντας τουλάχιστον 60. Η τραγωδία σημειώθηκε στην πόλη Χενεράλ Σάντος, στη νότια άκρη της νήσου Μιντανάο, 1.050 χιλιόμετρα νοτίως της Μανίλας. Μέχρι στιγμής καμία από τις μουσουλμανικές αυτονομιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

    Η έκρηξη σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα την ώρα που η αγορά έσφυζε από κίνηση, ενόψει των εορτών. Επιτόπου έσπευσε η αστυνομία και απέκλεισε την περιοχή. Σύμφωνα με τις αρχές, απειλές για επικείμενο χτύπημα είχαν διατυπωθεί πρόσφατα από την εκεί "παρούσα" οργάνωση Αμπου Σαγιάφ, που έχει διασυνδέσεις με το δίκτυο της Τζεμάια Ισλαμίγια, ωστόσο σύμφωνα με το δήμαρχο της πόλης η έκρηξη θα μπορούσε να αποδοθεί και σε "ξεκαθάρισμα λογαριασμών".

    Η τελευταία πολύνεκρη επίθεση στη Σάντος είχε σημειωθεί πέρυσι τον Απρίλιο όταν μια βόμβα προκάλεσε το θάνατο 15 ανθρώπων, σε εμπορικό κέντρο. Εκείνη η επίθεση είχε αποδοθεί στην Αμπου Σαγιάφ, ωστόσο οι αρχές πιστεύουν πως είχε ενορχηστρωθεί από τη Τζεμάια Ισλαμίγια.

    [07] Αθλητισμός

    "Σερίφης στο Ελ Πάσο"

    12/12/2004 5:02:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σπουδαία εκτός έδρας νίκη, την πρώτη της μακριά από το νησί, πέτυχε η Κέρκυρα στην Καλλιθέα. Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου επικράτησε της ομώνυμης ομάδας με 2-1 και ανέπνευσε βαθμολογικά φτάνοντας τους 11 βαθμούς. Τα γκολ για τους φιλοξενούμενους σημείωσαν οι Νινιάδης (10΄) και Γήττας (52΄), ενώ για την Καλλιθέα μείωσε ο Κουλακιώτης στο 86΄.

    Τύχη και ουσία

    Το πρώτο δεκάλεπτο άνηκε στους γηπεδούχους που πήραν το κέντρο αλλά δεν έκαναν καμία ευκαιρία. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι χωρίς ν κάνουν κάτι μέχρι εκείνη τη στιγμή, στο 10 άνοιξαν το σκορ. Ο Κόλτζος πάσαρε στο Νινιάδη, ο οποίος απέφυγε τον Κυριάκο και με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο δεξί δοκάρι και να καταλήξει στα δίχτυα του Σουλογάνη (0-1).

    Οι νησιώτες από εκεί και πέρα προσπάθησαν να διατηρήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα μέχρι να λήξει το ημίχρονο. Τα κατάφεραν αφού στο 19 ο Γκέκας έπιασε ωραία κεφαλιά αλλά αυτή βρήκε το δοκάρι.

    Καθάρισε νωρίς

    Στο δεύτερο μέρος η Κέρκυρα καθάρισε το παιχνίδι. Ο Νινιάδης εκτέλεσε φάουλ από καλό σημείο, ο Σουλογάνης απέκρουσε ασταθώς και ο Γήττας πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και διπλασίασε τα τέρματα για την Κέρκυρα (0-2). Η Καλλιθέα ανοίχτηκε από εκεί και πέρα όμως τελικά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει το σκορ με τον Κουλακιώτη στο 86.

    Διαιτητής: Νταμπώσης.

    Κίτρινες κάρτες: Τζωρμπατζάκης, Κυριάκος-Ριμπέιρο

    Οι συνθέσεις

    ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Σουλογάνης, Τζωρμπατζάκης (59΄ Ουάνγκα), Αγγελόπουλος, Κουλακιώτης, Γκεοργκίεφ (59΄ Νταμπρόφσκι), Κυριάκος, Ντραγκίσεβιτς, Σαββίδης, Καρατζάς (77΄ Κουτσοσπύρος), Γκέκας, Τσίγκας.

    ΚΕΡΚΥΡΑ: Βεζυρίδης, Γεωργίου, Σύρος, Αμανατίδης, Γήττας, Αντωνίου, Νινιάδης (81΄ Προβατάς), Κόλτζος, Μπράγκα (58΄ Γκαρόζης), Ιωάννου (66΄ Ριμπέιρο), Εντιαγέ.

    [08] Αθλητισμός

    Όλα μηδέν στη Νίκαια

    12/12/2004 5:19:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το τοπικό ντέρμπι Ιωνικού - Χαλκηδόνας για την 11η αγωνιστική του Πρωταθλήματος. Οι δύο ομάδες είχαν κάποιες καλές ευκαιρίες για να πάρουν το παιχνίδι όμως δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Με αυτό το αποτέλεσμα μοιράστηκαν τους βαθμούς αλλά και παρέμειναν συγκάτοικοι στον βαθμολογικό πίνακα.

    Αρκετές ευκαιρίες

    Πιο δυνατά στο παιχνίδι μπήκε η Χαλκηδόνα. Στο 8΄ ο Μασάδο έκανε σουτ αλλά ο Μπεκιάι με τη βοήθεια (και) του δεξιού δοκαριού κράτησε ανέπαφη την εστία του. Ο ίδιος παίκτης, στο 19΄, έπιασε κεφαλιά, μετά από σέντρα του Αντερσον, αλλά ο τερματοφύλακας του Ιωνικού μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Ο Μασάδο ήταν ο πρωταγωνιστής μιας ακόμη φάσης, όταν σούταρε από καλή θέση στο 22΄, αλλά ο Μπεκιάι έδιωξε με τα ακροδάκτυλα σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έκαναν αντεπίθεση με τον Αντερσον, ο οποίος γύρισε τη μπάλα προς τον Κορακάκη, αλλά έδιωξε ο Οφρυδόπουλος. Ο Ιωνικός προσπάθησε να αντιδράσει και στο 38΄ ο Τσιμπλίδης «έπιασε» ένα σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Εμπέντε μπλόκαρε. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

    Δίκαιο αποτέλεσμα

    Το β μέρος ξεκίνησε άσχημα για τον Ιωνικό καθώς μόλις στο 49΄ έμεινε με 10 παίκτες, όταν ο Φινοκαλιώτης απέβαλε τον Μάγγο, ο οποίος είχε μπει στον αγώνα ως αλλαγή, στο 26΄. Ο παίκτης του Ιωνικού προσπάθησε να σταματήσει τον Κατεμή, ο οποίος ήταν σε προφανή θέση για γκολ, και έσπρωξε τον μπακ-χαφ της Χαλκηδόνας από πίσω, με αποτέλεσμα να δει την κόκκινη κάρτα του διαιτητή, καθώς ήταν ο τελευταίος παίκτης στην άμυνα των γηπεδούχων.

    Παρόλα αυτά οι Χαλκηδόνα δεν εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική της υπεροχήκαι δεν έκανε καμία ευκαιρία. Το τέλος του αγώνα βρήκε τις δύο 9μάδε να μοιράζονται βαθμούς και εντυπώσεις.

    Διαιτητής: Φινοκαλιώτης.

    Κίτρινες κάρτες: Μασάδο.

    Κόκκινη κάρτα: Μάγγος.

    Οι συνθέσεις

    ΙΩΝΙΚΟΣ: Μπεκιάι, Οφρυδόπουλος, Πουλόπουλος, Βουρεξάκης (83΄ Κάφαλης), Κοτίτσας, Διγκόζης, Μακόρ, Μελαμπιανάκης, Λετιέρι (26΄ Μάγγος), Τσιμπλίδης, Γκούτμαν.

    ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ: Εμπέντε, Γελαδάρης, Ντάγκας, Παπάς, Κατεμής, Σωτήρχος, Μασάδο (81΄ Δήμος), Αλ Τζάχερ (65΄ Ζαχαρόπουλος), Κορακάκης, Αντερσον, Ηλιόπουλος.

    [09] Πολιτική

    "Βολές" από την Πάτρα

    12/12/2004 5:19:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, από την Πάτρα και από το βήμα της 4ης Θεματικής Συνδιάσκεψη του Κινήματος, με θέμα την Παιδεία, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε την κυβέρνηση "ανύπαρκτη" και "καταστροφική" και τις καταλόγισε ότι εννέα μήνες μετά τις εκλογές, εμφανίζει τεράστιες αδυναμίες και σημειώνει συνεχή αρνητικά ρεκόρ σε κάθε τομέα, τα οποία προσπαθεί να καλύψει με την παραπλανητική επικοινωνιακή της πολιτική. Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνηση για να καλύψει τις αδυναμίες της θέλει η δημόσια συζήτηση να περιστρέφεται στη διαπλοκολογία, την προεδρολογία και τη σκανδαλολογία.

    Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό και τα κυβερνητικά στελέχη ότι η αναβλητικότητα τους στην επίλυση των προβλημάτων βυθίζει τη χώρα "σε μια συντηρητική και γκρίζα εποχή".

    Εμφανίστηκε για άλλη μια φορά επικριτικός στο θέμα της "απογραφής-φιάσκο", όπως τη χαρακτήρισε. Η απογραφή, τόνισε, είναι η μόνη προεκλογική εξαγγελία που υλοποίησε η κυβέρνηση. Ο κ. Παπανδρέου έκανε, επίσης, λόγο για "εκτροχιασμό" των εσόδων και των δαπανών, λόγω της "ανικανότητας" της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε ότι "κυνηγάει τους μικρομεσαίους", για να συμπληρώσει τα έσοδα, χρησιμοποιώντας το ΣΔΟΕ "που υποτίθεται ότι θα καταργούσε". Παρόλα αυτά, πρόσθεσε, ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομίας, "αυτοσυγχαίρονται", αλλά "δεν τους συγχαίρει ούτε ο λαός ούτε οι ψηφοφόροι της ΝΔ που αμήχανοι παρακολουθούν την ταχεία φθορά της κυβέρνησης".

    Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της 17ης Δεκεμβρίου ευχήθηκε να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις, αλλά ταυτόχρονα μέμφθηκε τη ΝΔ για "παντελή έλλειψη στρατηγικής" και για "τουριστική αντίληψη περί εξωτερικής πολιτικής".

    "Η στείρα άρνηση και ο λαϊκισμός δεν είναι τίποτε άλλο από προκάλυμμα της ένδειας πολιτικών επιχειρημάτων και αξιόπιστων προτάσεων" ήταν η απάντηση του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Θ. Ρουσόπουλου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Παπανδρέου: "Ο Πολίτης έχει το λόγο"

    [10] Αθλητισμός

    Η Καστοριά στην κορυφή

    12/12/2004 5:34:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2004 6:26:09 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ανακατατάξεις επήλθαν στη βαθμολογία της Β Εθνικής κατηγορίας Ποδοσφαίρου. Η μεγάλη νίκη της Καστοριάς επί του Απόλλωνα στην Αθήνα , σε συνδυασμό με την ήττα του μέχρι πρότινος πρωτοπόρου Πανσερραϊκού από τον Λεβαδειακό στη Λειβάδια, άφησε τους "γουναράδες" μόνους πρώτους στην κορυφή. Από κοντά και ο Ολυμπιακός Βόλου που βρίσκεται στη δεύτερη θέση αλλά και η Νίκη Βόλου που ανέβηκε τρίτη μετά την εκτός έδρας νίκη της επί του Ηλυσιακού.

    Τα αποτελέσματα

    Ολυμπιακός ΑΣΚ Βόλου-Λάρισα 1-0

    Ηλυσιακός-Νίκη Βόλου 1-2

    Καλαμάτα-Εθνικός Αστέρας 0-0

    Λεβαδειακός-Πανσερραϊκός 2-0

    Παναχαϊκή 2005-Πανηλειακός 0-1

    Απόλλων Αθηνών-Καστοριά 0-2

    Ποσειδών Νέων Πόρων-Προοδευτική 0-2 α.α.

    Ατρόμητος Αθηνών-Ακράτητος 13/12

    Η βαθμολογία

    Καστοριά 11 21Ολυμπιακός Βόλου 11 20

    Λεβαδειακός 11 19

    Νίκη Βόλου 11 19

    Πανσερραϊκός 10 18

    Πανηλειακός 11 18

    Καλαμάτα 10 17

    Προοδευτική 11 17

    Ακράτητος 10 16

    Λάρισα 11 15

    Απόλλων Αθ. 11 15

    Παναχαϊκή 2005 11 13

    Ηλυσιακός 11 13

    Εθνικός Αστέρας 10 13

    Ατρόμητος Αθ. 10 4

    Ποσειδών Ν. Πόρων 11 -12

    * Ο Ποσειδώνας Νέων Πόρων υποβιβάστηκε στη Γ` εθνική

    [11] Κόσμος

    Αναπτύσσουν πάτριοτ στην Νότια Ισπανία Θωρακίζονται με πάτριοτ οι Ισπανοί

    12/12/2004 5:56:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Στην αγορά 64 πυραύλων Πάτριοτ από τη Γερμανία προχωρά η ισπανική κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια θωράκισης της χώρας από τυχόν τρομοκρατικές επιθέσεις. Όπως αναφέρει, σε σημερινό της δημοσίευμα η ισπανική εφημερίδα El Mundo, οι πύραυλοι θα εγκατασταθούν στις επαρχίες της Σεβίλλης και του Κάδιξ στη Νότια Ισπανία και θα στοχεύουν στο πέλαγος. Οι πύραυλοι θα αγοραστούν μεταχειρισμένοι από τη Γερμανία, έναντι 98,2 εκατομμυρίων Ευρώ, σε τιμή μισή από αυτήν της αγοράς. Έτσι η Ισπανία, θα γίνει η τέταρτη χώρα της Ε.Ε που θα διαθέτει την τεχνολογία αυτή, μετά τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη χώρα μας. Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι το Μαρόκο, δεν πρόκειται να φέρει αντιρρήσεις στην κίνηση των Ισπανών, δεδομένου ότι οι πύραυλοι Πάτριοτ προορίζονται για αμυντικούς σκοπούς και δεν θα εγκατασταθούν μόνιμα στην νότια Ισπανία.

    [12] Αθλητισμός

    Άνετα στην Πυλαία

    12/12/2004 5:58:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος Α1 Βόλεϊ βρίσκεται πλέον ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν του ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας με 3-0 σετ, στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την 7η αγωνιστική και έφτασαν τους 18 βαθμούς, δύο πίσω από τον πρωτοπόρο Ηρακλή. Τα σετ (25-18, 25-22, 25-20).

    Τα αποτελέσματα

    Πανελλήνιος-Ηρακλής 2-3 (25-23, 12-25, 18-25, 25-22, 13-15)

    Παγκράτι-Ρέθυμνο 3-1 (17-25, 25-20, 25-18, 25-23)

    Μίλωνας-Ε.Α. Πατρών 0-3 (23-25, 20-25, 21-25)

    Παναθηναϊκός-Ορεστιάδα 3-0 (25-20, 25-17, 25-22)

    Εθνικός Αλεξ/πολης-Α.Ε. Νίκαιας 2-3 (28-26, 25-23, 21-25, 25-27, 13-15)

    ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-3 (18-25, 22-25, 20-25)

    Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 7 αγώνες)

    1. Ηρακλής 20 21-3

    2. Ολυμπιακός 18 18-3

    3. Παναθηναϊκός 16 18-6

    4. ΕΑ Πατρών 14 16-8

    5. Ορεστιάδα 10 15-16

    7. ΠΑΟΚ 9 13-15

    8. Πανελλήνιος 8 12-17

    9. Ρέθυμνο 7 11-17

    11. Εθνικός Αλ. 4 5-19

    12. Μίλωνας 3 6-20

    [13] Αθλητισμός

    Ακάθεκτη η Θράκη

    12/12/2004 6:04:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με τον Θρασύβουλο και το Χαϊδάρι να πλησιάζουν στην κορυφή της βαθμολογίας του 1ου ομίλου της Γ' Εθνικής κατηγορίας ολοκληρώθηκε η σημερινή 10η αγωνιστική. οι δύο ομάδες πήραν δύο εκτός έδρας νίκες, αφού ο Θρασύβουλος αντιμετώπισε τον Άγιο Δημήτριο στο Μπραχάμι και τον νίκησε με 2-1, ενώ το Χαϊδάρι τα πήγε περίφημα στο Μαρκόπουλο, όπου επικράτησε της Μαρκό με 1-0. Αμφότεροι εκμεταλλεύθηκαν το "στραβοπάτημα" του Αχαρναϊκού που αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 στα Μέγαρα και έτσι πλησίασαν με το Χαϊδάρι μάλιστα να έχει και έναν αγώνα λιγότερο. Ασφαλώς εκείνο που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής είναι η παρθενική νίκη του Κερατσινίου που υποδέχτηκε την Αχαϊκή και την "φιλοδώρησε" με τρία γκολ.

    Ξέφυγαν οι Θρακιώτες

    Στον 2ο όμιλο η Ένωση Θράκης συνέχισε την ξέφρενη πορεία της και σε αυτήν την αγωνιστική ημέρα, καθώς επικράτησε με 1-0 της Δόξας στην Δράμα. Οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας έφτασαν έτσι τους 23 βαθμούς και παρά το ότι έχουν έναν αγώνα περισσότερο από τους διώκτες τους τον έχουν καλύψει ουσιαστικά, αφού έχουν προβάδισμα τεσσάρων βαθμών από τα Γιάννενα που είναι στην δεύτερη θέση. Αυτό φυσικά συνέβη λόγω του ότι ο ΠΑΣ ηττήθηκε με το δραματικό 4-3 από την Κοζάνη, ενώ η Αναγέννηση Άρτας που ακολουθεί με 18 βαθμούς συνέτριψε με 6-1 την Πτολεμαϊδα. Η ήττα της Δόξας τν άφησε στους 17 βαθμούς και έτσι η Καβάλα με το εκτός έδρας 1-0 επί της Λαμίας την έφτασε. Μεγάλη νίκη πέτυχε και ο Θερμαϊκός με 2-1 επί του Παύλου Μελά.

    1ος Όμιλος

    Κερατσίνι-Αχαϊκή 3-0 Ρόδος-Εθνικός Πειραιώς 1-0 Αγιος Δημήτριος-Θρασύβουλος 1-2 Λήλας Βασιλικού-ΠΑΝΟ Μαλίων 1-0 Ηρόδοτος-Ατσαλένιος 0-0 Βύζας Μεγάρων-Αχαρναϊκός 1-1 Θύελλα Πατρών-Αθηναϊδα 0-0 Μαρκό-Χαϊδάρι 0-1 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αχαρναϊκός 10 26 Θρασύβουλος 10 24 Χαϊδάρι 9 22 Εθνικός 10 17 Θύελλα Πατρών 9 15 Αγιος Δημήτριος 10 14 Πάμισος Μεσσήνης 9 13 Αχαϊκή 9 13 ΠΑΝΟ Μαλλίων 10 12 Ρόδος 9 12 Λήλας Βασιλικού 10 11 Ατσαλένιος 9 9 Μαρκό 9 7 Κερατσίνι 9 6 Αθηναϊς 9 5 Ηρόδοτος 9 5 Βύζας Μεγάρων 10 5

    2ος όμιλος

    Κοζάνη-Γιάννινα 4-3 Αναγέννηση Καρ.-Πανδραμαϊκός 2-0 Βέροια-Απόλλων Λάρισας 1-1 Δόξα Δράμας-ΠΑΕ Θράκη 0-1 Λαμία-Καβάλα 0-1 Αναγέννηση Αρτας-Πτολεμαϊδα 6-1 Παύλος Μελάς-Θερμαϊκός 1-2 Λύκοι-Αγροτικός Αστέρας 2-1 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ενωση Θράκης 10 23 ΠΑΣ Γιάννινα 9 19 Αναγέννηση Αρτας 9 18 Δόξα Δράμας 9 17 Καβάλα 10 17 Λαμία 10 15 Βέροια 10 15 Αναγέννηση Καρ. 9 13 Λύκοι 9 13 Κοζάνη 9 12 Πτολεμαϊδα 9 11 Αγροτικός Αστέρας 9 10 Παύλος Μελάς 10 9 Παναιτωλικός 9 9 Θερμαϊκός 10 9 Πανδραμαϊκός 9 8 Απόλλων Λάρισας 10 6

    [14] Αθλητισμός

    Πλησίασε και περιμένει η Μίλαν

    12/12/2004 6:31:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο η Μίλαν ανέβασε το 2-0 της ανάπαυλας στο επιβλητικό 6-0 και "καθάρισε" την Φιορεντίνα στο πιο ενδιαφέρον ματς της 15ης αγωνιστικής του Καμπιονάτο. Για τους Μιλανέζους οι Σεβτσένκο και Ζέεντορφ σημείωσαν από δύο τέρματα με τον Κρέσπο και τον Τσιελίνι με αυτογκόλ να πετυχαίνουν τα άλλα δύο. Πλέον στην βαθμολογία η Μίλαν πλησίασε την Γιουβέντους στον έναν βαθμό, με την "μεγάλη κυρία" να έχει έναν αγώνα λιγότερο, εκείνον που θα δώσει στις 21:30 στην Μπολόνια, απέναντι στην ομώνυμη ομάδα του Θοδωρή Ζαγοράκη. Η άλλη εκπρόσωπος του Μιλάνο, η Ίντερ παραλίγο να υποστεί μια απρόσμενη ήττα από την Σιένα, ευτυχώς όμως για εκείνη ο "γερόλυκος" Βιέρι ισοφάρισε σε 2-2 στο 90'. Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα κέρδισε και η Ρόμα την Μπρέσια χάρη μάλιστα σε ένα πέναλτι του Μαντσίνι, ενώ η άλλη εκτός έδρας νίκη της ημέρας ήρθε από την Ουντινέζε επί της Αταλάντα με 1-0.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα

    Αταλάντα-Ουντινέζε 0-1 Λάτσιο-Λέτσε 3-3 Μπρέσια-Ρόμα 0-1 Κιέβο-Παλέρμο 2-1 Λιβόρνο-Πάρμα 2-0 Μίλαν-Φιορεντίνα 6-0 Ρετζίνα-Κάλιαρι 3-2 Σαμπντόρια-Μεσίνα 1-0 Σιένα-Ιντερ 2-2 Μπολόνια-Γιουβέντους έναρξη 21:30 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 15 αγώνες) Γιουβέντους 35 (14αγ.) Μίλαν 34 Ουντινέζε 28 Κάλιαρι 22 Παλέρμο 21 Ιντερ 21 Λέτσε 21 Σαμπντόρια 21

    [15] Πολιτική

    Νέος Πρόεδρος ο Αλέκος Αλαβάνος Αλλαγή σελίδας στον ΣΥΝ

    12/12/2004 6:31:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο Αλέκος Αλαβάνος είναι από σήμερα ο νέος πρόεδρος του Συνασπισμού. Ο διάδοχος του Νίκου Κωνσταντόπουλου, εξελέγη από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 58,5% έναντι 33,18% που συγκέντρωσε ο Μιχάλης Παπαγιάννακης και 6,94% που έλαβε ο Χ. Παπαδόπουλος. Στη ψηφοφορία με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 4ου συνεδρίου του ΣΥΝ ψήφισαν 1100 άτομα και βρέθηκαν έγκυρα 1094 ψηφοδέλτια. Ο Αλέκος Αλαβάνος έλαβε 649 ψήφους έναντι 368 που έλαβε ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης και 77 που συγκέντρωσε ο Χ. Παπαδόπουλος.

    Το βιογραφικό του Αλέκου Αλαβάνου

    Ο Αλέκος Αλαβάνος γεννήθηκε στις 22 5 1950, είναι παντρεμένος με την Αικατερίνη Χαραλαμπάκη και έχει δυο κόρες.

    Είναι γιος του βουλευτή της Ενωσης Κέντρου Νικόλαου Αλαβάνου.

    Την περίοδο 1974-1978, υπήρξε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και από το 1978 έως το 1981 ήταν μέλος του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.

    Τον Οκτώβριο του 1981, εξελέγη για πρώτη φορά ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

    Στις 9 Ιουλίου 1984, αντικατέστησε στο Ευρωκοινοβούλιο τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γρηγόριο Φαράκο.

    Το 1988, εξελέγη αναπληρωματικό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

    Στις 4 Σεπτεμβρίου 1989, ορίστηκε μέλος της διευρυμένης (128 μέλη) Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου. Στις 10 Ιουνίου 1991, εξελέγη πρόεδρος - πρώτη φορά που Ελληνας ευρωβουλευτής αναλάμβανε αυτό το αξίωμα - της πολιτικής ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου ''Συνασπισμός της Αριστεράς''.

    Το 1991, αρνήθηκε να θέσει υποψηφιότητα για την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ και συντάχθηκε με την άποψη του αυτόνομου Συνασπισμού της Αριστεράς από τον οποίο είχε αποχωρήσει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

    Στις 30 Ιουνίου 1991, στην Α' Πανελλαδική Συνέλευση του Συνασπισμού, εξελέγη μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (δεύτερος με 1118 ψήφους).

    Στις 13 Ιανουαρίου 1992, ανακοίνωσε την παραίτησή του από την προεδρία της ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου ''Συνασπισμός της Αριστεράς'', εξαιτίας των γεγονότων του Αυγούστου του 1991 στην πρώην Σοβιετική Ενωση και στις διαφορές ανάμεσα στα μέλη της ομάδας.

    Το 1992, στο Συνέδριο του Συνασπισμού εξελέγη μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, δεύτερος κατά σειρά μετά τη Μαρία Δαμανάκη με 701 ψήφους.

    Την ίδια χρονιά, μαζί με τους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Παρασκευά Αυγερινό και της ΝΔ, Παναγιώτη Λαμπρία ίδρυσαν τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης'' με σκοπό την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς δοκιμαζομενους λαούς και περιοχές.

    Στις 13 Ιουνίου 1993, παραιτήθηκε από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού και αρνήθηκε την υποψηφιότητα για την Πολιτική Γραμμματεία επικρίνοντας την κατάσταση που επικρατούσε στα όργανα και την κορυφή του κόμματος με αποτέλεσμα να υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ ηγεσίας και κομματικής βάσης.

    Στις 20 Δεκεμβρίου 1993, στο έκτακτο Συνέδριο του Συνασπισμού, επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

    Στις 8 Ιανουαρίου 1994, εξελέγη μέλος, πρώτος με 67 ψήφους, της 19μελούς Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού.

    Στις 13 Ιουλίου 1994 εξελέγη αντιπρόεδρος της πολιτικής ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου ''Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά''.

    Τον Μάρτιο του 1996, στο 2ο Τακτικό Συνέδριο του Συνασπισμού, επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

    Στις 29 Ιανουαρίου 1996, ανέλαβε πρόεδρος της διακοινοβουλευτικής επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου και των Κοινοβουλίων των Δημοκρατιών του Καυκάσου, δηλαδή της Αρμενίας, της Γεωργίας και του Αζερμπαϊτζάν.

    Τον Ιούλιο του 2000, στο τρίτο συνέδριο του κόμματος, επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

    Το Μάρτιο του 2004, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Β' Αθήνας με το ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και παραιτήθηκε από το αξίωμα του ευρωβουλευτή.

    Συγγραφικό έργο: ''Σημειώσεις για την Αριστερά στην Ευρώπη'', ''Σημειώσεις για την πολιτική περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ενωσης'', ''Οι Ελληνες της Κωνσταντινούπολης''.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνεχίζονται οι εργασίες του Συνεδρίου του ΣΥΝ

    "Δεν θέλουμε μαθήματα"

    [16] Αθλητισμός

    Έσωσε την παρτίδα

    12/12/2004 7:16:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Συναρπαστικό σε εξέλιξη και σε σκορ ήταν το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον ΠΑΟΚ για την 11η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α Εθνικής. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2 (45΄ Μαχλάς, 50΄ Κουνενάκης - 18΄ Σαλπιγγίδης πέναλτι, 84΄ Μαλαδένης) στην Κρήτη και πήραν η κάθε μία τον ένα βαθμό. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο σκορ, ο ΟΦΗ γύρισε το παιχνίδι όμως ο ΠΑΟΚ κατάφερε στο τέλος να μη φύγει ηττημένος από το «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης».

    Αρχή και τέλος

    Το πρώτο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τον "δικέφαλο". Μόλις στο 17ο λεπτό ο Σαλπιγγίδης, ο οποίος είχε πάρει θέση στην περιοχή για να δεχθεί τη μπάλα, βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Τομάς. Ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι και ο ίδιος εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών "γράφοντας" το 0-1. Οι Κρητικοί μετά από αυτό ανέβηκαν και έχασαν κάποιες ευκαιρίες να ισοφαρίσουν. Τελικά αυτό το κατέφεραν με τον πρώτο σκόρερ τους, Νίκο Μαχλά στην εκπνοή του ημιχρόνου. Το "κοπέλι" με όμορφο εν κινήσει βολέ ισοφάρισε για την ομάδα του και έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το 1-1.

    Εξέλιξη θρίλερ

    Η ψυχολογία των γηπεδούχων έφτασε στα ύψη και με την αρχή του β' μέρους και συγκεκριμένα στο 50' κατόρθωσαν να προηγηθούν. Σε μπαλιά του Αλεξ ο Κουνενάκης βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Τοχούρογλου και με ωραίο πλασέ έκανε το 2-1 για τον ΟΦΗ. Έκτοτε ο ρυθμός έπεσε.

    Όλα έσειχνα πως ο ΟΦΗ θα φτάσει στη νίκη όμως ο ο Μαλαδένης είχε διαφορετική άποψη. Ο μέσος του "δικέφαλου" εκμεταλλεύτξκε το λάθος του Δλεντσα και δια μόρφωσε το τελικό 2-2.

    Διαιτητής: Βασίλης Σκουφίτσας

    Κίτρινες: Κολιτσιδάκης, Μπελεβώνης, Τομάς - Σπάσιτς

    Οι συνθέσεις

    ΟΦΗ (Γιάννης Χατζηνικολάου): Σηφάκης, Μπελεβώνης (87΄ Δερμιτζάκης), Τομάς, Κουνενάκης (90΄+ Κουτσουρές), Κολιτσιδάκης, Αλεξ (68΄ Τριανταφύλλου), Δέντσας, Σταυρακάκης, Νουαφόρ, Μαχλάς, Αρβανίτης.

    ΠΑΟΚ (Ρολφ Φρίνγκερ): Τοχούρογλου, Φουτσίνι, Ουντέζε, Βόκολος, Καρυπίδης, Κουτσόπουλος, Κούτσης (57΄ Μάρκος), Μαλαδένης, Εγκωμίτης (82΄ Ανδράλας), Σαλπιγγίδης, Σπάσιτς (57΄ Γιασεμή).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 12 December 2004 - 17:52:01 UTC