Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-12-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για άτομα με κινητικές δυσκολίες Σωτήρια η δύναμη της σκέψης
  • [02] Επικροτεί τη συνεργασία της τωρινής κυβέρνησης Ικανοποίηση για το
  • [03] Άλλαξε τερματοφύλακα η Άρσεναλ
  • [04] Κοιτάει μπροστά η Χαλκηδόνα
  • [05] Τιμωρήθηκε ο πρόεδρος της Σάο Καετάνο
  • [06] Σε καλό κλίμα η συνάντηση Μεϊμαράκη-ΓΣΕΒΕΕ
  • [07] Άρχισε συζητήσεις με Ουντέζε ο ΠΑΟΚ
  • [08] Πρόβλημα κούρασης στον Πανιώνιο
  • [09] Για την ενίσχυση και διεύρυνση των διμερών σχέσεων Στη Ρωσία ο
  • [10] Ο Παπαδόπουλος κάλυψε τον Αμορίν
  • [11] Υπεκφυγές για την αποχώρηση των ΗΠΑ από το Ιράκ Εγγυήσεις Μπους για τις
  • [12] Βαρύ το κατηγορητήριο για δύο
  • [13] Δεν προλαβαίνει ο Σοάρες

    [01] Τεχνολογία

    Για άτομα με κινητικές δυσκολίες Σωτήρια η δύναμη της σκέψης

    7/12/2004 5:58:00 μμ

    Συντάκτης: Βαρβάρα Τουμαζάτου

    Πηγή: ΒΒC

    Ίσως δεν απέχουμε πολύ από την ημέρα που οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα τεθούν στην υπηρεσία ανθρώπων που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, προσφέροντάς τους ανεκτίμητη βοήθεια. Το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα έφερε εις πέρας, ομάδα Αμερικανών επιστημόνων από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, οι οποίοι αποκωδικοποίησαν τα ηλεκτρικά σήματα του εγκεφάλου ανθρώπων με κινητικά προβλήματα και τα "μετέφρασαν" σε εντολές Η/Υ. Οι συγκεκριμένες μελέτες γίνονται στο πλαίσιο ενός νέου τομέα ερευνών που ονομάζεται "νευροπροσθετική" και η οποία εκτιμάται ότι θα μπορούσε να επιστρατευθεί για να βοηθήσει άτομα με κινητικές δυσκολίες να αξιοποιήσουν τη σκέψη τους για να ελέγξουν ρομπότ και υπολογιστές, αλλά και να χειριστούν αναπηρικά αμαξίδια ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

    Ελπιδοφόρα τα αποτελέσματα των ερευνών

    Δύο από τα τέσσερα άτομα που επιστράτευσαν οι Αμερικανοί επιστήμονες είχαν μερική παράλυση και χρησιμοποιούσαν αναπηρικό καροτσάκι, ωστόσο κατάφεραν να κινήσουν με επιτυχία τον κέρσορα.

    Το μόνο που έπρεπε να κάνουν οι εθελοντές ήταν να φορέσουν ένα ειδικό κασκέτο με 64 ηλεκτρόδια και να έχουν το βλέμμα τους στραμμένο σε μια μεγάλη βιντεο-οθόνη.

    Το πλεονέκτημα της νέας έρευνας ήταν ότι δεν προϋπέθετε τα άτομα να υποβληθούν σε εγχείρηση για την τοποθέτηση εμφυτευμάτων σε κάποιο βραχίονα ή ηλεκτροδίων στον εγκέφαλο. Τα ηλεκτρόδια "αποκωδικοποιούσαν" τα ηλεκτρικά εγκεφαλικά σήματα που λάμβαναν και στη συνέχεια περίπλοκοι αλγόριθμοι "μετέφραζαν" μαθηματικά τους εγκεφαλικούς παλμούς σε 0 και 1, προκειμένου ο Η/Υ να μπορέσει να εκτελέσει τις εκάστοτε εντολές.

    Η συγκεκριμένη δραστηριότητα του εγκεφάλου κρίνεται αποτελεσματική σε άτομα που έχουν τραυματιστεί στη σπονδυλική στήλη ή έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, καθώς δεν προϋποθέτει τη χρήση μυών ή νεύρων.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιου είδους έρευνες έχουν επιτυχή αποτελέσματα. Προηγούμενες έρευνες σε πιθήκους είχαν αποδείξει την ικανότητά τους να ελέγξουν έναν υπολογιστή, μέσω ηλεκτροδίων, που ήταν εμφυτευμένα στον εγκέφαλό τους, ωστόσο, οι προσπάθειες εκείνες υστερούσαν σε ταχύτητα και ακρίβεια. Άλλες επιστημονικές ομάδες έχουν αξιοποιήσει την κίνηση του ματιού ή τεχνικές φωνητικών εντολών.

    Τα αποτελέσματα της αμερικανικής επιστημονικής ομάδας δημοσιεύονται στην επιστημονική θεώρηση "Proceedings of the National Academy of Sciences".

    [02] Οικονομία

    Επικροτεί τη συνεργασία της τωρινής κυβέρνησης Ικανοποίηση για το πόρισμα του Ecofin

    7/12/2004 7:18:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Την ικανοποίηση του για το κείμενο συμπερασμάτων σχετικά με το θέμα της απόδοσης ευθυνών για την αναθεώρηση των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων, που υιοθέτησε την Τρίτη το Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομίας της ΕΕ (Εcofin)εξέφρασε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης. "Κλείνει οριστικά το θέμα απόδοσης ευθυνών" δήλωσε χαρακτηριστικά από τις Βρυξέλλες. Το εν λόγω κείμενο του Ecofin αποδίδει ευθύνες και σε Eurostat και Κομισιόν, ενώ αναγνωρίζει τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για την αποκατάσταση την αξιοπιστία των στοιχείων.

    "Δε θα υπάρξει ξανά πρόβλημα αξιοπιστίας"

    Ο Έλληνας Υπουργός εμφανίστηκε ικανοποιημένος και από τον καταμερισμό των ευθυνών, ενώ διαβεβαίωσε, ότι από εδώ και στο εξής η ελληνική πλευρά θα ενεργήσει, ώστε η ελληνική οικονομία να μην αντιμετωπίσει και πάλι στο μέλλον πρόβλημα αξιοπιστίας των δημοσιονομικών της στοιχείων.

    Ο ίδιος χαρακτήρισε θετικά δυο ακόμη σημεία στην ανακοίνωση των Υπουργών. Πρώτον, την αναγνώριση της καλής συνεργασία που υπάρχει σήμερα ανάμεσα στις ελληνικές και τις κοινοτικές υπηρεσίες. Δεύτερον το γεγονός, πως ξεκαθαρίζεται, ότι με βάση τη μεθοδολογία που ίσχυσε εκείνη την εποχή, η χώρα μας πληρούσε τις προϋποθέσεις για την ένταξη της στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση.

    Από την πλευρά του, ο αρμόδιος για τα οικονομικά ζητήματα Επιτρόπου Χ. Αλμούνια, επέμεινε στο ότι πέρα από τις ελληνικές αρχές ευθύνες φέρουν και οι εθνικές και κοινοτικές Αρχές, που εμπλέκονται στη διαδικασία αξιολόγησης των στοιχείων που δίδουν τα κράτη μέλη στις Βρυξέλλες.

    Οι στόχοι για το μέλλον

    Ως στόχο της ελληνικής κυβέρνησης για το μέλλον ο κ Αλογοσκούφης έθεσε τη συρρίκνωση των ελλειμμάτων του Δημοσίου, η οποία όπως τόνισε θα πραγματοποιηθεί "διά της ηπίας οδού". "Στόχος μας είναι η δημοσιονομική εξισορρόπηση με παράλληλη τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης, η μείωση της ανεργίας και η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους", τόνισε.

    Επίσης, ο Υπουργός, τόνισε, ότι βασική προτεραιότητα για την Ελλάδα είναι πάρει προθεσμία δύο χρόνια για να ρίξει το έλλειμμά της κάτω από το 3%, επαναλαμβάνοντας, ότι κατά πάσα πιθανότητα κάτι τέτοιο η χώρα μας θα το πετύχει ή τουλάχιστο θα το πλησιάσει μέσα στο 2005.

    Παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στην επόμενη συνεδρίασή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ζητήσει από την Ελλάδα να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα με βάση τις διαδικασίες που προβλέπει το άρθρο 104 παράγραφοι 8 και 9 της Συνθήκης για την ΕΕ. Το τελευταίο αφορά στις διαδικασίες, που πρέπει να ακολουθήσουν τα κράτη μέλη με υπερβολικά ελλείμματα για να επιτύχουν δημοσιονομική εξισορρόπηση.

    Τις πταίει

    Συγκεκριμένα σύμφωνα με το κείμενο συμπερασμάτων του Εcofin οι ελληνικές στατιστικές αρχές δεν παρείχαν ακριβείς πληροφορίες στην Eurostat για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, αναγνωρίζεται η συνεργασία τωρινής κυβέρνησης στην προσπάθεια αποσαφήνισης του εν λόγω ζητήματος.

    Ευθύνες, πάντως, αποδίδονται και στη Εurostat εξαιτίας του ότι πιστοποίησε την ειδοποίηση των δημοσιονομικών στοιχείων της Ελλάδας το Μάρτιο 2000, παρά τα σημαντικά εκκρεμή θέματα που σχετίζονταν με τα δημοσιονομικά στοιχεία.

    Ακόμη τονίζεται, ότι οι Εκθέσεις Σύγκλισης της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν επεσήμαναν προς το Ecofin πιθανά προβλήματα αναφορικά με τα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία.

    Επισημαίνεται δε, ότι πέρα από την Κομισιόν και η Οικονομική και Νομισματική Επιτροπή (EFC), αλλά και το Συμβούλιο θα πρέπει να αξιολογούν πιο προσεκτικά την ποιότητα των στοιχείων, που παρέχονται από κάθε κυβέρνηση.

    [03] Champions League

    Άλλαξε τερματοφύλακα η Άρσεναλ

    7/12/2004 7:52:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    "Κεραυνός εν αιθρία" έπεσε για το Γερμανό τερματοφύλακα της Άρσεναλ Γενς Λέμαν η απόφαση του προπονητή του, Αρσέν Βενγκέρ να χρησιμοποιήσει σήμερα με τη Ρόζεμποργκ, αλλά και στον προσεχή αγώνα της πρέμιερ λίγκ με την Τσέλσι, τον Ισπανό πορτιέρο Μανουέλ Αλμούνια. Ο Αλσατός προπονητής των "κανονιέρηδων" δεν αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους αντικατέστησε, αλλά σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας "Sun" αρκέστηκε να δηλώσει τα εξής: "Άφησα εκτός ενδεκάδας πολλούς μεγάλους ποδοσφαιριστές στην καριέρα μου. Είναι επιλογή μου, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εκτιμώ τον Γενς. Αντίθετα, πρόκειται για εξαιρετικό επαγγελματία" τόνισε ο κ Βνεγκέρ αφήνοντας... άγαλμα τον Γερμανό, που εκτός από το λάθος με τον Παναθηναϊκό δεν μπορεί να καταλάβει τι άλλο σφάλμα έχει κάνει μέχρι σήμερα, που μπορεί να ώθησε τον προπονητή του σε αυτή την απόφαση.

    [04] Αθλητισμός

    Κοιτάει μπροστά η Χαλκηδόνα

    7/12/2004 7:59:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Την επιστροφή στις νίκες μετά από δυο Κυριακές όπου γνώρισαν την ήττα από ΑΕΚ και ΟΦΗ, θα επιδιώξουν οι παίκτες της Χαλκηδόνας στον προσεχή αγώνα με τον Ιωνικό. Ο Γιώργος Παράσχος άρχισε ήδη την προετοιμασία της ομάδας για το δύσκολο παιχνίδι, προσπαθώντας να βρει λύσεις για τα μετόπισθεν, καθώς θα αναγκαστεί να κάνει αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα, λόγω της απουσίας των Σίμου και Μικέ που δέχτηκαν την κόκκινη κάρτα στον αγώνα με τον ΟΦΗ και έτσι δεν μπορούν να αγωνιστούν.

    Ανεβάζει ρυθμούς ο Ζαχαρόπουλος

    Εκτός των δεδομένων απουσιών, ο προπονητής της Χαλκηδόνας, δεν είχε σήμερα στη διάθεσή του ούτε τον Κουτσοκώστα, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα στους προσαγωγούς.

    Ο παίκτης έχει υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται προκειμένου να υπάρξει ακριβής διάγνωση και να συστηθεί η κατάλληλη θεραπεία.

    Στα θετικά της ημέρας, ότι ο επιθετικός της ομάδας, Γιώργος Ζαχαρόπουλος, ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, αλλά σε αρκετά έντονο ρυθμό.

    [05] Αθλητισμός

    Τιμωρήθηκε ο πρόεδρος της Σάο Καετάνο

    7/12/2004 8:17:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ομόφωνα, έπειτα από εννέα ώρες συνεδρίασης, ανώτατο δικαστήριο της Βραζιλίας, αποφάσισε να αποβάλλει δύο παράγοντες της Σάο Καετάνο και να αφαιρέσει 24 βαθμούς από την ομάδα, λόγω του ότι άφησαν τον Σερζίνιο να αγωνιστεί στον μοιραίο για εκείνον αγώνα της Σάο Καετάνο με την Σάο Πάολο. Το δικαστήριο έκρινε πως ο πρόεδρος της Σάο Καετάνο, Νάριο Φερέιρα, ήταν ο ένας εκ των δύο που τιμωρήθηκαν και αποβλήθηκε από τον χώρο του ποδοσφαίρου για δύο χρόνια, ενώ ο άλλος ήταν ο γιατρός της ομάδας, Πάολο Φόρτε, ο οποίος κατηγορείται πως συγκάλυψε έγγραφα σχετικά με την ανικανότητα του Σερζίνιο να αγωνιστεί, έτσι αποβλήθηκε για τέσσερα χρόνια. Όσο για την ομάδα με την απόφαση αυτή, πέφτει στην 15η θέση της βαθμολογίας και γλιτώνει τον υποβιβασμό, αφού από τις 24 ομάδες του πρωταθλήματος, στην χαμηλότερη κατηγορία, οδηγούνται οι τέσσερις.

    [06] Οικονομία

    Σε καλό κλίμα η συνάντηση Μεϊμαράκη-ΓΣΕΒΕΕ

    7/12/2004 6:57:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Τη διατήρηση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων στα σημερινά πλαίσια για το προσεχές διάστημα, ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος. Ο κ. Μεϊμαράκης, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα αλλαγής του ωραρίου και πως ούτε στο μέλλον θα υπάρξει γενικευμένη αλλαγή, απαντώντας έτσι στην τοποθέτηση της ΓΣΕΒΕΕ ότι οι μικρομεσαίοι δεν επιθυμούν την αλλαγή του ισχύοντος καθεστώτος σε ό,τι αφορά στο ωράριο. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΒΕΕ επεσήμαναν στον κ. Μεϊμαράκη ότι περίπου 600.000 επιχειρήσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους δεν απολαμβάνουν τα οφέλη των διατάξεων του νέου αναπτυξιακού νόμου, ενώ αναφερόμενοι στο ασφαλιστικό, τόνισαν ότι "δεν συμφωνούν με τον άναρχο διάλογο που έχει ξεκινήσει για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο μέσω τηλεοπτικών παραθύρων".

    Αντίθετη η ΓΣΕΒΕΕ με τον αναπτυξιακό ν/σ

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Ασημακόπουλος δήλωσε ότι υπήρξε συζήτηση και για την πάταξη του παραεμπορίου και ότι αναφέρθηκαν οι ενστάσεις των μικρομεσαίων επιχειρηματιών σχετικά με τον αναπτυξιακό νόμο.

    Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι ο διάλογος ήταν ειλικρινής και δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει συνέχεια και πως θα μεταφέρει τα αιτήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην κυβέρνηση.

    Οι συναντήσεις που ξεκινήσαμε χθες με τη ΓΣΕΕ και τον ΣΕΒ και συνεχίζουμε σήμερα με την ΕΣΕΕ και τη ΓΣΕΒΕΕ", είπε ο γραμματέας της ΝΔ, "επιβεβαιώνουν τον θεσμικό ρόλο που έχουν τα κόμματα και οι φορείς, στο πλαίσιο του νέου πολιτικού πολιτισμού και του διαλόγου που εφαρμόζει η Νέα Δημοκρατία. Επιβεβαιώνουν, παράλληλα, τη συνέπεια λόγων και πράξεων της ΝΔ για τα κανάλια συνεννόησης μεταξύ κόμματος - κοινωνίας - φορέων με την κυβέρνηση".

    [07] Αθλητισμός

    Άρχισε συζητήσεις με Ουντέζε ο ΠΑΟΚ

    7/12/2004 8:51:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Διερευνητικές συζητήσεις με τον εκπρόσωπο του Ιφεάνι Ουντέζε, Κροάτη Γκόρντον Στίπιτς, για την ανανέωση του συμβολαίου του, που λήγει το καλοκαίρι άρχισε σήμερα η διοίκηση του ΠΑΟΚ. Από την πλευρά του "Δικέφαλου", αυτό που τονίστηκε στον κ. Στίπιτς, ήταν ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης θέλει τον Ουντέζε και για τα επόμενα χρόνια, θέτοντας όμως ως προϋπόθεση ο Νιγηριανός αμυντικός να δείξει συνέπεια στις υποχρεώσεις του. Οι συχνές απουσίες αλλά και τα πειθαρχικά παραπτώματα του Ουντέζε, έχουν ανησυχήσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης, που θέλει να εξασφαλίσει ότι αν συμφωνήσουν, θα αφοσιωθεί στις εγχώριες αγωνιστικές υποχρεώσεις του, στον ίδιο βαθμό με αυτές της εθνική της πατρίδας του, χωρίς παρεκτροπές στα χρονοδιαγράμματα.

    Φιλικό για τον Αριστόκι

    Όπως έγινε γνωστό ο 24χρονος Αργεντινός Χουάν Αριστόκι, που από χθες βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, θα δοκιμαστεί σε φιλικό παιχνίδι που θα γίνει στο βοηθητικό γήπεδο του Μακεδονικού, μεταξύ της πρώτης και β΄ ομάδας του ΠΑΟΚ.

    Σήμερα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε το καθιερωμένο εβδομαδιαίο ρεπό της και από αύριο οι παίκτες θα αρχίσουν την προετοιμασία τους για τον αγώνα της Κυριακής με τον ΟΦΗ.

    [08] Αθλητισμός

    Πρόβλημα κούρασης στον Πανιώνιο

    7/12/2004 9:10:00 μμ

    Η κούραση των παικτών από τους συνεχείς αγώνες σ΄ Ελλάδα και Ευρώπη, αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Πανιώνιος, ενόψει του αποφασιστικού εκτός έδρας αγώνα του Σαββάτου, κόντρα στον Ηρακλή. Έτσι, σήμερα ο Γιώργος Βαζάκας, αποφάσισε να γυμνάσει ελαφρά τους παίκτες του για να μπορέσουν να ανακτήσουν δυνάμεις. Από τον κρίσιμο αγώνα θα απουσιάσει σίγουρα, πάντως, είναι ο Πετρ Βλτσεκ, ο οποίος συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες, ενώ αμφίβολη θεωρείται η παρουσία του Σάββα Εξουσίδη, που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Όσον αφορά στον Γιάροσλαβ Ντρόμπνι, συνεχίζει να νιώθει ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, αλλά δεν υπάρχει ανησυχία ως προς την συμμετοχή του στο παιχνίδι.

    [09] Πολιτική

    Για την ενίσχυση και διεύρυνση των διμερών σχέσεων Στη Ρωσία ο πρωθυπουργός

    7/12/2004 9:25:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/12/2004 10:41:57 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία πραγματοποιεί από σήμερα ο πρωθυπουργός, προσκεκλημένος του Προέδρου Πούτιν. Ο Κώστας Καραμανλής, θα έχει σειρά επαφών με τη ρωσική ηγεσία και αναμένεται να υπογράψει δυο σημαντικές οικονομικές συμφωνίες που στοχεύουν στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων και των οικονομικών δράσεων των δυο χωρών. Τον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του Νατάσσα, υποδέχθηκαν στο χιονισμένο στρατιωτικό αεροδρόμιο "Βνούκοβο" ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ιβάνοβιτς Κισλιάκ καθώς και τιμητικά στρατιωτικά αγήματα.Την Τετάρτη, ο Κώστας Καραμανλής θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογο του, Φρατκόφ, τον Πατριάρχη Αλέξιο και ομογενείς. Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη το μεσημέρι, στο πλαίσιο της οποίας θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες.

    Ενισχύονται οι διμερείς σχέσεις

    Επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία μετά από πρόσκληση του προέδρου Πούτιν πραγματοποιεί από σήμερα ο πρωθυπουργός.

    Τον πρωθυπουργό, τη σύζυγό του Νατάσσα και τους κ. Ρουσόπουλο, Βαληνάκη, Στυλιανίδη και Σκανδαλάκη υποδέχθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας, εκ μέρους του Ρώσου προέδρου ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Κισλιάκ.

    Στις δηλώσεις του ο Κώστας Καραμανλής, αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς συνεργασίας Ελλάδας Ρωσίας.

    "Οι σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας αναπτύσσουν δυναμική εξέλιξη σε πολλούς τομείς διμερούς και πολυμερούς συνεργασίας " τόνισε επισημαίνοντας ότι η επίσκεψη του στη Ρωσία αποσκοπεί στη διεύρυνση της συνεργασίας των δυο χωρών.

    Παράλληλα, μιλώντας στο πρακτορείο Νοβόστι, τόνισε ότι κατά τις επαφές του στη Μόσχα, θα συζητηθούν ακόμα το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η κατάσταση στα Βαλκάνια και οι σχέσεις Ρωσίας Ε.Ε.

    Ερωτηθείς για τη στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών και πιθανή αγορά ρωσικού εξοπλισμού, ο Κώστας Καραμανλής ανέφερε ότι η Ρωσία είναι ένας από τους σημαντικότερους εταίρους της Ελλάδας στον τομέα αυτό, υπογραμμίζοντας ότι κάθε μελλοντική περίπτωση θα αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο των ανοικτών διαδικασιών της αγοράς.

    Την Πέμπτη η συνάντηση με Πούτιν

    Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί την Τετάρτη το πρωί με εκπροσώπους της ομογένειας και θα απονείμει τιμητικό μετάλλιο στο γιο του φονευθέντος, στο Μπεσλάν, ομογενή Γ. Κανίδη.

    Στη συνέχεια θα ξεναγηθεί στο ναό του Σωτήρος και στη Μονή του Αγίου Δανιήλ όπου θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Αλέξιο . Ακολούθως θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου και τον Ρώσο πρωθυπουργό.

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται την Πέμπτη, η συνάντηση του Κώστα Καραμανλή με τον Πρόεδρο Πούτιν, οπότε και θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες.

    Μεταξύ άλλων θα υιοθετηθεί πρόγραμμα δράσης πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας , που θα συντονίζεται από τα αρμόδια υπουργεία Εξωτερικών και κείμενο για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επίσκεψη Καραμανλή στη Μόσχα

    [10] Αθλητισμός

    Ο Παπαδόπουλος κάλυψε τον Αμορίν

    7/12/2004 9:42:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Γκρίνια στο στρατόπεδο των οπαδών του Απόλλωνα Καλαμαριάς, έφερε η ήττα από τον Άρη, που εκφράστηκε κυρίως προς το πρόσωπο του προπονητή Εντουάρντο Αμορίν. Ο κεντρικός σύνδεσμος φιλάθλων του Απόλλωνα, μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση με αιχμές εναντίον του προπονητή και της διοίκησης, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να παρέμβει με δηλώσεις του ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Σταύρος Παπαδόπουλος, για να καλύψει τον Βραζιλιάνο. "Αν θέλουν οι φίλαθλοι, ας πληρώσουν αυτοί για να κάνουν ό,τι θέλουν. Πολύ ευχαρίστως να φύγουμε εμείς. Όσο δεν γίνεται όμως αυτό, θα αποφασίζει αυτός που πληρώνει. Εγώ είμαι ευχαριστημένος από τον προπονητή", είπε με κατηγορηματικό τρόπο ο κ. Παπαδόπουλος και συνέχισε: "Κάθε αγωνιστική, κάποιες ομάδες κερδίζουν και κάποιες χάνουν. Είναι δυνατόν οι ομάδες που χάνουν να αλλάζουν τον προπονητή τους;" κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.

    [11] Ιράκ

    Υπεκφυγές για την αποχώρηση των ΗΠΑ από το Ιράκ Εγγυήσεις Μπους για τις ιρακινές εκλογές

    7/12/2004 9:57:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Μετά και τη διαβεβαίωση του προσωρινού Προέδρου του Ιράκ, Γάζι αλ-Γιάουαρ, ότι οι εκλογές στο Ιράκ θα πραγματοποιηθούν, όπως έχει οριστεί τον Ιανουάριο και ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπους προέβη την Τρίτη σε ανάλογη δήλωση. Ο κ Μπους π΄ρόσθεσε, ότι "όταν οι Ιρακινοί εκλέξουν ελεύθερα αυτούς που θα τους κυβερνούν, θα καταστραφεί ο μύθος ότι οι τρομοκράτες μάχονται μια δύναμη κατοχής". Ο ίδιος επισήμανε, ότι αμερικανική στρατηγική ευνοεί τώρα τη δημιουργία ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας, ώστε να επιτευχθεί η σταθερότητα στη χώρα γεγονός, που θα σημάνει και την επιστροφή των 150.000 Αμερικανών στρατιωτών στην πατρίδα τους. Ωστόσο, ο κ Μπους απέφυγε να ορίσει επακριβώς να ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ.

    [12] Αθλητισμός

    Βαρύ το κατηγορητήριο για δύο

    7/12/2004 10:03:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με ένα βαρύ κατηγορητήριο εις βάρος τους οι άνθρωποι της ΠΑΕ Ολυμπιακός καλούνται την Πέμπτη στις 11:00 να απολογηθούν στον αθλητικό δικαστή για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι του Σαββάτου, οπότε υποδέχτηκαν τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη. Η τιμωρία μοιάζει αναπόφευκτη και το ερωτηματικό είναι το μέγεθος αυτής καθώς στο κατηγορητήριο αναφέρεται με κάθε λεπτομέρεια η παραμικρή αντιαθλητική ενέργεια που έλαβε χώρα. Αναλυτικά μεταξύ άλλων το κατηγορητήριο αναφέρει, "Με την είσοδο των ποδοσφαιριστών της φιλοξενούμενης ομάδας στον αγωνιστικό χώρο φίλαθλοι της εγκαλουμένης έριξαν φωτοβολίδες και καπνογόνα. Στο 2΄ φίλαθλος της εγκαλουμένης έριξε έναν αναπτήρα προς την πλευρά του τερματοφύλακα της φιλοξενούμενης ομάδας, Κ.Χαλκιά, ο οποίος τον χτύπησε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αυτού.

    Στο 40΄ του αγώνα φίλαθλοι της εγκαλουμένης έριξαν μπουκάλια και κροτίδες προς την πλευρά ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ο οποίος βρισκόταν σε θέση εκτέλεσης κόρνερ. Το ως άνω περιστατικό επαναλήφθηκε και στο 41΄, με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα για ένα λεπτό προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις από τα μεγάφωνα του γηπέδου. Κατά τη διάρκεια του α΄ ημιχρόνου, φίλαθλος της ιδίας ομάδας υπερπήδησε τα κιγκλιδώματα και εισήλθε εντός του αγωνιστικού χώρου, ο οποίος όπως εξακριβώθηκε ονομάζεται Π. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ. Επίσης, καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα, φίλαθλοι της ως άνω ομάδας, οι οποίοι βρισκόντουσαν πίσω από τον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας, έριχναν μπουκάλια και έφτυναν την αποστολή της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ".

    Ίδιος κίνδυνος και για ΠΑΟΚ

    Την ίδια ημέρα θα απολογηθεί και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ, για το οποίο υπάρχει ένα εξίσου μεγάλο κατηγορητήριο με την διαφορά πως εκτός από τον γηπεδούχο, βαρύνει και την φιλοξενούμενη ΑΕΚ, για υβριστικά συνθήματα, ρίψεις τσιμεντένιων κομματιών αλλά και άλλων αντικειμένων, κάψιμο ενός πανό και μιας σημαίας. Όσο για τον ΠΑΟΚ το κατηγορητήριο αναφέρει, "Στο 10΄ φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφώνησαν υβριστικά συνθήματα. Στο 26΄ φίλαθλοι της εγκαλουμένης, οι οποίοι βρισκόντουσαν στη θύρα 6, εισήλθαν εντός του αγωνιστικού χώρου και έριξαν μία πέτρα η οποία χτύπησε στο μέτωπο τον εκπρόσωπο της διοργανώτριας αρχής, με αποτέλεσμα να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Στο 27΄ φίλαθλοι της εγκαλουμένης έριξαν ένα καπνογόνο εντός του αγωνιστικού χώρου. Ακολούθως, στο 40΄ και σε φυσική διακοπή του αγώνα φίλαθλος της ιδίας ομάδας, ο οποίος βρισκόταν στη θύρα 4, έριξε ένα κομμάτι μάρμαρο προς την πλευρά της εστίας της ΠΑΕ ΑΕΚ και εντός του αγωνιστικού χώρου.

    Στο 52΄ φίλαθλοι (περίπου 10) της εγκαλουμένης εισήλθαν εντός του περιβάλλοντα χώρου, με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα για τρία λεπτά και την επέμβαση της ομάδας περιφρούρησης. Στις 18.30 φίλαθλοι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, οι οποίοι βρισκόντουσαν στη θύρα 4, αποκόλλησαν τέσσερα πλαστικά καθίσματα και τα έριξαν εντός του περιβάλλοντα χώρου. Εξάλλου, στο 59΄ φίλαθλοι της ως άνω ομάδας και σε φυσική διακοπή του αγώνα έριξαν πέτρες, αναπτήρες, μπουκάλια και ένα σίδερο προς την πλευρά ποδοσφαιριστή της φιλοξενούμενης ομάδας, ο οποίος βρισκόταν σε θέση εκτέλεσης κόρνερ, με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα για πέντε λεπτά, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις από τα μεγάφωνα του γηπέδου. Επίσης, καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα, φίλαθλοι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, οι οποίοι βρισκόντουσαν στη θύρα 6, αποκόλλησαν από τα σιδερένια κιγκλιδώματα της περίφραξης σιδερένιες ράβδους με τις οποίες έσπασαν κομμάτια τσιμέντου και τα έριξαν προς την πλευρά των φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας. Στο 81΄ και με την επίτευξη τέρματος της ομάδας τους, φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας έριξαν δύο κροτίδες".

    [13] Αθλητισμός

    Δεν προλαβαίνει ο Σοάρες

    7/12/2004 10:00:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Άλλη μια επικίνδυνη έξοδο περιμένει το Σάββατο την ΑΕΚ, που θα ταξιδέψει στην ακριτική Ξάνθη για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα, που φέτος τα πάει πολύ καλά και κυνηγάει την εξοδό της στην Ευρώπη. Ο Φερνάντο Σάντος άρχισε σήμερα την προετοιμασία της ομάδας για τον δύσκολο αγώνα, αφού χθες έδωσε ρεπό στους παίκτες για να ξεκουραστούν από τα συνεχή παιχνίδια και ταξίδια σε Ευρώπη και Ελλάδα. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν ανέβασε στροφές προτιμώντας οι βασικοί να κάνουν χαλάρωμα και αποθεραπεία, ενώ από αύριο αναμένεται να ανεβάσει ρυθμούς. Όπως όλα δείχνουν, ο τεχνικός της ΑΕΚ, θα στερηθεί για ακόμα ένα αγώνα τις υπηρεσίες του Αλεσάντρο Σοάρες που αν και αύριο θα κάνει το τελικό τεστ, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάστασή του, η συμμετοχή του δείχνει απίθανη.

    Εκτός και ο Αμπονσά

    Νοκ-άουτ τέθηκε και ο Κόφι Αμπονσά, ο οποίος υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, που έδειξε οστεοφυτικές αλλοιώσεις στην ποδοκνημική, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί φλεγμονή στο πόδι του, και πλέον ακολουθεί φαρμακευτική και θεραπευτική αγωγή.

    Αντίθετα, το "παρών" αναμένεται να δώσει ο Νίκος Κωστένογλου, που μπαίνει στο κανονικό ρυθμό προπονήσεων, ενώ ο Νίκος Λυμπερόπουλος νιώθει κάποιες ενοχλήσεις που δεν εμπνέουν ανησυχία.

    Όπως ήταν αναμενόμενο, κατά τη σημερινή κλήρωση των διαιτητών, η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε από την ΚΕΔ την εξαίρεση του διαιτητή Τσαχειλίδη για τα ματς της Ένωσης.

    Ο δικηγόρος της ΠΑΕ, Χάρης Γρηγορίου, έκανε παράσταση σχετικά με τη διαιτησία του Τσαχειλίδη στην Τούμπα, αλλά παρότι ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Μάκης Γερμανάκος, υποστήριξε ότι ο Πειραιώτης διαιτητής θα έπρεπε να διακόψει το ματς λόγω της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί δεν έκανε δεκτό το αίτημα της ΑΕΚ.

    Στα μεταγραφικά σενάρια, μετά τον Γκέκα της Καλλιθέας, στη λίστα με τα ονόματα που ακούγονται για την Ένωση προστέθηκαν ακόμα δύο. Πρόκειται για τον Ογκουνσότο του Εργοτέλη και τον Μπαρκιτζίογλου του Ηρακλή.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 7 December 2004 - 21:52:43 UTC