Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-12-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέες νίκες για Γιούβε - Μίλαν
  • [02] Επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Φανάρι
  • [03] Ανοιχτά της Σαμοθράκης Ώρες αγωνίας για 135 επιβάτες πλοίου
  • [04] Σεφτέ στις νίκες για Άρη
  • [05] Ανέπνευσε η Καλλιθέα

    [01] Αθλητισμός

    Νέες νίκες για Γιούβε - Μίλαν

    5/12/2004 7:21:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ένα γκολ του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς στο 75ο λεπτό έβγαλε για ακόμη μία φορά τη Γιουβέντους από τη δύσκολη θέση. Ο Σουηδός διαμόρφωσε το τελικό 2-1 επί της Λάτσιο στο "Ντέλε Αλπι" κι έτσι η "Γιούβε" διατήρησε το προβάδισμα των τεσσάρων βαθμών από τη δεύτερη, Μίλαν, που επικράτησε με 2-1 της Πάρμα στο "Ενιο Ταρντίνι". Νίκη και για την Ουντινέζε επί της Σίενα που παρέμεινε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Ανατροπή στο Βία Ντελ Μάρε του Λέτσε όπου η τοπική ομάδα επικράτησε 3-2 της Λιβόρνο, παρότι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ. Στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας η Παλέρμο μετά τη νίκη της με 1-0 επί της ουραγού Αταλάντα. Χρυσό "διπλό" της Μπρέσια, στο "Γκρανίλο", επί της Ρετζίνα με 3-1. Εντυπωσιακή η Κάλιαρι νίκησε 4-2 την Κιέβο. Επιτέλους νίκη και για την Ίντερ που ξέσπασε στη Μεσσίνα με 5 γκολ.

    Αποτελεσματα - Βαθμολογία

    Πάρμα-Μίλαν 1-2 (68' Τζιλαρντίνο-82' Κακά, 89' Πίρλο)

    Ιντερ-Μεσίνα 5-0 (3',14',36' Αντριάνο, 55' αυτ. Ελευθερόπουλος, 84' Βιέρι)

    Κάλιαρι-Κιέβο 4-2 (33',39' πεν. Τζόλα, 45' Λάνγκελα, 59' Αμπεγιόν-58' Πελισιέ, 88' Αμάουρι)

    Φιορεντίνα-Μπολόνια 1-0 (63' Ριγκανό)

    Γιουβέντους-Λάτσιο 2-1 (40' Ολιβέρα, 75' Ιμπραϊμοβιτς-10' Πάντεβ)

    Λέτσε-Λιβόρνο 3-2 (39' Ρούλο, 56' πεν. Ντάλα Μπόνα, 59' Τζιακομάτζι-30' Βιτζιάνι, 40' Ντανιλεβίτσιους)

    Παλέρμο-Αταλάντα 1-0 (44' Μπριέντζα)

    Ρετζίνα-Μπρέσια 1-3 (74' Ζαμπόνι-18' Στανκεβίτσιους, 39' Μαρτίνεζ, 80' Καράτσιολο)

    Ουντινέζε-Σιένα 1-0 (16' Ντι Νατάλε)

    Ρόμα-Σαμπντόρια Εναρξη 21:30

    Βαθμολογία (14 αγ.)

    Γιουβέντους 35 Μίλαν 31 Ουντινέζε 25 Κάλιαρι 22 Παλέρμο 21 Ίντερ 20 Λέτσε 20 Φιορεντίνα 19 Μεσίνα 18 Σαμπντόρια 17 -13αγ

    [02] Κοινωνία

    Επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Φανάρι

    5/12/2004 8:21:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: AΠΕ, ΝΕΤ

    Την αγάπη και τη συμπαράσταση της Αλεξανδρινής Εκκλησίας προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο εξέφρασε την Κυριακή ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Θεόδωρος Β΄, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη. Το πρωί τελέστηκε πατριαρχικό συλλείτουργο στον Πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Ο κ. Θεόδωρος εξέφρασε τη στήριξή του στο θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου λέγοντας ότι οι αρχιερείς και ο κλήρος του Πατριαρχείο "φυλάσσουν Θερμοπύλες".

    [03] Κοινωνία

    Ανοιχτά της Σαμοθράκης Ώρες αγωνίας για 135 επιβάτες πλοίου

    5/12/2004 9:08:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Ακυβέρνητο έμεινε για περισσότερες από δύο ώρες, 3,5 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Σαμοθράκης, το επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο "ΑΡΣΙΝΟΗ" που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη. Το πρόβλημα στο πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 135 επιβάτες, προέκυψε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα από βλάβη στο πηδάλιο πλοήγησης. Στην περιοχή έσπευσαν για βοήθεια παραπλέοντα σκάφη. Τελικά, η περιπέτεια των επιβατών είχε αίσιο τέλος καθώς, λίγο μετά τις 9 το βράδυ, ρυμουλκά βοήθησαν το πλοίο να φτάσει με ασφάλεια στο λιμάνι της Σαμοθράκης.

    [04] Αθλητισμός

    Σεφτέ στις νίκες για Άρη

    5/12/2004 9:15:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την πρώτη του νίκη στο φετινό Πρωτάθλημα της Α' Εθνικής και μάλιστα εκτός έδρας, πέτυχε ο Άρης. Οι "κίτρινοι" επικράτησαν της Καλαμαριάς με 0-1 και πήραν το πρώτο τους τρίποντο. Η ομάδα του Χατζάρα ήταν πολύ καλά, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όπου και πέτυχε το γκολ που έκρινε το παιχνίδι με τον Λαζανά να χρίζεται σκόρερ, ενώ είχε και πολλές ευκαιρίες για να "καθαρίσει" το ματς. Αντίθετα οι γηπεδούχοι δεν έδειξαν το καλό πρόσωπο που τους διέκρινε τις περασμένες αγωνιστικές και μοιραία έχασαν.

    Ένα γκολ αρκούσε

    Το πρώτο ημίχρονο άνηκε ολοκληρωτικά στους φιλοξενούμενους. Με κύριο εκφραστή τον Λαζανά δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, ενώ οι Πόντιοι πέραν του πρώτου λεπτού όπου και έχασαν τη μοναδική τους ευκαιρία, δεν έδειξαν τίποτα άλλο. Στο 32' επιτεύχθηκε το γκολ που έξρινε εν τέλει και την αναμέτρηση. Ο Λαζανάς έσπασε το τεχνικό οφσάιντ και με ωραίο πλασέ σε κενή εστία, πέρασε και το τερματοφύλακα, άνοιξε το σκορ.

    Στο β' μέρος οι κίτρινοι έπαιξαν πιο αμυντικά με σκοπό να κρατήσουν το σκορ. Η Καλαμαριά, παρ ότι βρισκόταν πίσω στο σκορ, δεν έδειξε επιθετικές αρετές και δεν απείλησε σχεδόν καθόλου. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους "κίτρινους" να παίρνουν το πρώτο τους τρίποντο και την Καλαμαριά να πρέπει να διορθώσει πολλά πράγματα.

    [05] Αθλητισμός

    Ανέπνευσε η Καλλιθέα

    5/12/2004 10:04:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Η Καλλιθέα ολοκλήρωσε την αγωνιστική των "διπλών" με τρόπο εντυπωσιακό. Μετά από ένα καλό παιχνίδι που είχε αρκετή δύναμη, η ομάδα του Λεμονή επικράτησε του Αιγάλεω μέσα στο σπίτι του με 2-1 και ανέπνευσε βαθμολογικά. Το "Σίτι" για άλλη μια φορά έδειξε ότι "πάσχει στην τελική προσπάθεια κάτι που του κόστισε και στο σημερινό παιχνίδι.

    Καλό παιχνίδι

    Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο. Και οι δύο ομάδες έπαιξαν επιθετικά από την αρχή και έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Αυτό το πέτυχε τελικά πρώτη η φιλοξενούμενη ομάδα με τον Κυριάκο στο 31', με πανέμορφη απευθείας εκτέλεση φάουλ. Στο 43΄οι γηπεδούχοι "απάντησαν", όταν και κέρδισαν αμφισβητούμενο πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Μπάρκογλου, ο οποίος ευστόχησε και έκανε το 1-1.

    Στο β' μέρος κι οι δύο ομάδες "έψαξαν" τη νίκη. Αρκετές χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν και όλα αυτά μέχρι το 83'. Εκεί "μίλησε" ο Γκέκας για την Καλλιθέα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε άστοχη έξοδο του Σιντιμπέ και με κεφαλιά "έγραψε" το 1-2. Στο υπόλοιπο του παιχνιδιού το σκορ δεν άλλαξε και η Καλλιθέα πήρε το τρίποντο σε μια δύσκολη έδρα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 5 December 2004 - 21:51:51 UTC