Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-12-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Νέα εποχή για την ελληνική κοινωνία"
  • [02] Συνέντευξη του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρ. Ερντογάν "Η κοινή συμβίωση στην
  • [03] Μεϊμαράκης: "Στηρίζουμε την κυβέρνηση"
  • [04] Απάντηση Αθανασάκη στον Καραμανλή "Η ΝΔ πηγαίνει τη χώρα ολοταχώς προς
  • [05] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις Τραβούν "χειρόφρενο" οι ταξιτζήδες
  • [06] Η Λάρισα το Θεσσαλικό ντέρμπι
  • [07] Συχνό φαινόμενο Πολύνεκρο δυστύχημα στη Γουατεμάλα
  • [08] "Ψάχνει πάικτες" ο Σάντος
  • [09] Φωτογραφίες με βασανισμούς κρατουμένων Στο φως νέες εικόνες φρίκης
  • [10] "Πρίγκιπας" εως το 2007 ο Ζήκος
  • [11] Σε κλοιό ασφαλείας το Φανάρι
  • [12] Αποκαλύψεις Κόντε για ντόπινγκ
  • [13] Συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Νέες ρυθμίσεις για τη
  • [14] Είχε Καπετάν-ι-ο
  • [15] Χαριστέας τριών αστέρων

    [01] Πολιτική

    "Νέα εποχή για την ελληνική κοινωνία"

    4/12/2004 11:47:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/12/2004 2:26:28 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Οικονομία, εξωτερική πολιτική, διαφάνεια αλλά και το κυβερνητικό έργο βρέθηκαν στο επίκεντρο της ομιλίας του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, στην έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, το πρωί του Σαββάτου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ο κ. Καραμανλής επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης ότι η απογραφή ήταν ένα "σημαντικό βήμα προόδου στη σωστή κατεύθυνση και πράξη εθνικής ευθύνης", ενώ κατηγόρησε ευθέως τη στάση του ΠΑΣΟΚ λέγοντας χαρακτηριστικά: "Τα καινούργια ψέματα δεν είναι γομολάστιχα που σβήνει τα παλιά. Δε σβήνουν τις ευθύνες τους παριστάνοντας τους καταγγέλλοντες. Βλάπτουν την εθνική Οικονομία και το γνωρίζουν". Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ομιλία του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Αλογοσκούφη, ο οποίος υπεραμύνθηκε της απογραφής και τόνισε ότι η ΝΔ "εκφράζει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και όλες τις κοινωνικές ομάδες".

    "Στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας"

    "Είμαστε ήδη σε μια νέα εποχή για την ελληνική κοινωνία" είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι η Ελλάδα "αντιμετωπίζει σοβαρές εκκρεμότητες και χρόνια προβλήματα".

    Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε, επίσης, ότι η χώρα μας στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας γιατί, όπως τόνισε, "μία Τουρκία που βρίσκεται σε ευρωπαϊκή πορεία μπορεί να λειτουργεί προς όφελος όλων". Ωστόσο, δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι η πορεία αυτή εξαρτάται κυρίως από την ίδια και τη στάση που έχει απέναντι σε σημαντικά θέματα όπως είναι ο σεβασμός στις μειονότητες, οι σχέσεις της με τις άλλες χώρες και κυρίως, από τη συμπεριφορά της απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία.

    Μάλιστα, χαρακτήρισε "παραδοξότητα" τη μη αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στο βόρειο τμήμα του νησιού προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση επιθυμεί την άμεση λύση του στη βάση του σχεδίου Ανάν.

    Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στις σχέσεις της χώρας μας με τους βόρειους γείτονές μας και ιδίως την ΠΓΔΜ τονίζοντας την επιμονή της κυβέρνησης σε "έναν ουσιαστικό και όχι προσχηματικό διάλογο" για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας.

    Επίθεση στην οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ

    "Απόφασή μας ήταν και είναι να μην κρύβουμε τα προβλήματα. Να μην τα προσπερνούμε" τόνισε ο Πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι στο σύντομο χρονικό διάστημα που η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στην κυβέρνηση έκανε πράξη τις δεσμεύσεις της θέτοντας σε εφαρμογή σημαντικές αποφάσεις για την Οικονομία, τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης και την καθημερινότητα του πολίτη.

    Στις ενέργειες αυτές της κυβέρνησης ο κ. Καραμανλής ανέφερε το νέο φορολογικό νόμο, το νέο αναπτυξιακό νόμο, το νόμο για το "βασικό μέτοχο", τον πρώτο Προϋπολογισμό που καταρτίστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ καθώς και την εθνική στρατηγική για την ενίσχυση της διεθνούς θέσης της Ελλάδας.

    Αναφερόμενος στην κατάσταση της Οικονομίας, ο κ. Καραμανλής είπε ότι η κυβέρνηση κάνει προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τα δημόσια ελλείμματα και την αύξηση του δημοσίου χρέους χαρακτηρίζοντας "γκρίζα λογιστική" την λογιστική πρακτική που ακολουθήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η ΝΔ μόλις ανέλαβε την εξουσία συνεργάστηκε με την Τράπεζα της Ελλάδας και τη Eurostat και επέλεξε "πολιτικές που ρίχνουν άπλετο φως στο δρόμο της ελληνικής Οικονομίας".

    "Καταρτίσαμε σχέδιο δημοσιονομικής εξυγίανσης" τόνισε ο κ. Καραμανλής απαριθμώντας τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού προγράμματος για την Οικονομία οι οποίοι, μεταξύ άλλων, είναι η συγκράτηση των καταναλωτικών δαπανών του Δημοσίου, η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, η προώθηση μιας νέας γενιάς αποκρατικοποιήσεων, η σύγκρουση με τη διαφθορά και τη διαπλοκή και η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

    Διαφάνεια και ενίσχυση της Οικονομίας

    Στόχος της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της ελληνικής Οικονομίας μέσα από τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας, τόνισε για μία ακόμη φορά ο Πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι ο Προϋπολογισμός έχει καταρτιστεί με βάση αυτό το στόχο και "εγγυάται τη μετάβαση από τη συντήρηση στην πρόοδο".

    Στη συνέχεια, ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στο νέο φορολογικό νόμο και το νέο αναπτυξιακό νόμο με τους οποίους τόνισε ότι ενισχύονται οι οικονομικά ασθενέστερες τάξεις και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    Κατόπιν αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης διαφάνειας στην Οικονομία και το δημόσιο βίο και έκανε έναν σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου τονίζοντας ότι: "ουδέποτε στο πρόσφατο παρελθόν μια Κυβέρνηση αντιμετώπισε τόσα πολλά ζητήματα, με τόση επιτυχία".

    "Αντλούμε δύναμη από το κόμμα μας"

    Ο Πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις σχέσεις κόμματος και κυβέρνησης, με αφορμή τις πρόσφατες εσωκομματικές αντιπαραθέσεις. "Αντλούμε δύναμη από το κόμμα μας", τόνισε ο κ. Καραμανλής προσθέτοντας ότι η παράταξη είναι δίπλα στην κυβέρνηση ως δίαυλος επικοινωνίας και εκφραστής των αιτημάτων των πολιτών.

    "Δε θα κομματικοποιήσουμε το κράτος και δε θα κρατικοποιήσουμε το κόμμα", τόνισε ο Πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δε θα επαναλάβει λανθασμένες πρακτικές του παρελθόντος.

    "Το κράτος οφείλει να είναι στην υπηρεσία κάθε πολίτη" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής για να καταλήξει: "η κυβέρνηση εργάζεται και νοιάζεται για όλους τους πολίτες. Ανταποκρίνεται με συνέπεια και ευθύνη στα κοινωνικά αιτήματα".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μεϊμαράκης: "Στηρίζουμε την κυβέρνηση"

    [02] Κόσμος

    Συνέντευξη του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρ. Ερντογάν "Η κοινή συμβίωση στην Κύπρο δε θα υπάρχει επ άπειρον"

    4/12/2004 1:43:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/12/2004 3:12:22 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: Ημερησία, ΑΠΕ

    Για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και τις σχέσεις της με την Ε.Ε., την Ελλάδα και την Κύπρο μίλησε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "Ημερησία". Ο κ. Ερντογάν τονίζει ότι η χώρα του θα διατηρήσει "στενές και ουσιαστικές σχέσεις" με την Ευρωπαϊκή Ένωση ακόμα και στην περίπτωση που αντιμετωπίσει διακρίσεις ή εμπόδια για την ένταξή της στους κόλπους της Ευρώπης, ωστόσο, εκφράζει την πικρία του για το ότι δεν εκπληρώθηκαν οι υποσχέσεις που είχε δώσει η Ε.Ε. για την περίπτωση που οι Τουρκοκύπριοι ψήφιζαν "Ναι". Μάλιστα, αναφερόμενος στο ισχύον καθεστώς της Κύπρου, ο κ. Ερντογάν δηλώνει ότι η Τουρκία είναι υπέρ μιας ειρηνικής συνύπαρξης στο νησί, κάτι που συνέβαινε και στο παρελθόν, αλλά δεν παραλείπει να τονίσει ότι "το παρελθόν κοινής συμβίωσης δεν είναι ένα κεφάλαιο που θα υπάρχει επ άπειρον".

    "Θέλουμε να χτίσουμε ένα ειρηνικό μέλλον"

    Ερωτηθείς σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, ο Τούρκος Πρωθυπουργός εκτίμησε ότι οι διμερείς σχέσεις έχουν βελτιωθεί και τονίζει: "Με τον φίλο μου και πρωθυπουργό σας, Κώστα Καραμανλή, θέλουμε να χτίσουμε ένα ειρηνικό μέλλον" καθώς, όπως σημειώνει, έχουν γίνει πολλά θετικά βήματα.

    Μάλιστα, εκτιμά ότι οι Έλληνες θα πρέπει να μην είναι μόνο αισιόδοξοι αλλά και απαιτητικοί για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων λέγοντας χαρακτηριστικά: "Πιστεύω ότι πρέπει να περισσεύει η αισιοδοξία για το μέλλον".

    "Χωρίς αντίκρισμα οι δεσμεύσεις της Ε.Ε. για τη Βόρεια Κύπρο"

    "Οι Τουρκοκύπριοι με την επιλογή τους (να ψηφίσουν "Ναι") έδειξαν ότι πιστεύουν στην ειρήνη [] αλλά οι Ελληνοκύπριοι λένε "Όχι", σημειώνει ο Τούρκος Πρωθυπουργός και συνεχίζει: "Η Ε.Ε. πρέπει να κρατήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε για τη Βόρεια Κύπρο [] Μας είπαν ότι αν στις 24 Απριλίου η Βόρεια Κύπρος ψηφίζει "Ναι", τότε τα προβλήματα αυτά (της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων) θα λυθούν. Βλέπετε, όμως, ότι οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις που δόθηκαν δεν είχαν μέχρι στιγμής αντίκρισμα".

    Σύσκεψη στην Άγκυρα για το Κυπριακό

    Εξάλλου, σύσκεψη για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα το βράδυ της Παρασκευής μεταξύ του Τούρκου Πρωθυπουργού, του ΥΠΕΞ, Αμπντουλάχ Γκιούλ, και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας. Μετά τη σύσκεψη δεν έγιναν δηλώσεις, ωστόσο, οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τις απόψεις τους για το θέμα με ξεχωριστές συνεντεύξεις και δηλώσεις.

    Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ραντικάλ" ο κ. Ερντογάν είπε ότι η χώρα του δε θα δεχτεί κανένα νέο όρο για την ένταξή της αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο απόρριψης από την Τουρκία των προτάσεων που θα προκύψουν από τη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός ζήτησε για ακόμη μία φορά την άρση του αποκλεισμού των Τουρκοκυπρίων σημειώνοντας ότι "αν η άλλη πλευρά κάνει κάποια βήματα, τότε θα συμβάλλουμε κι εμείς".

    Από την πλευρά του, ο Ραούφ Ντενκτάς, σε διάλεξη που έδωσε στην Άγκυρα, εκτίμησε ότι το σχέδιο Ανάν δε θα πρέπει να επανέλθει στο τραπέζι, αλλά πρόσθεσε ότι αν ξανασυζητηθεί τότε θα πρέπει η ελληνοκυπριακή πλευρά να αποδεχθεί τα βασικά κριτήρια και παραμέτρους του σχεδίου.

    Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, ο κ. Ντενκτάς υποστήριξε ότι εδώ και 30 χρόνια δεν γίνεται σωστή διάγνωση του Κυπριακού και επανέλαβε ότι "αν δεν προστατευτούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, η Κύπρος θα μετατραπεί σε νέα Κρήτη".

    Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Τουρκοκύπριος πρωθυπουργός, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος εκτίμησε ότι η Τουρκία δεν είναι δυνατόν να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία με τη σημερινή της μορφή. Μάλιστα, παρομοίασε με "χαρακίρι" μια τέτοια κίνηση. Σε δηλώσεις στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό NTV, ο κ. Ταλάτ είπε ότι κατά τη χθεσινοβραδινή σύσκεψη στην Άγκυρα διαπιστώθηκε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν έχει διαφορές με την Τουρκία.

    [03] Πολιτική

    Μεϊμαράκης: "Στηρίζουμε την κυβέρνηση"

    4/12/2004 2:21:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις των τελευταίων ημερών αναφέρθηκε στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ, ο γραμματέας του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος τόνισε ότι το κόμμα είναι ικανοποιημένο από την πορεία της κυβέρνησης την οποία στηρίζει ενεργά με όλες του τις δυνάμεις. Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πετύχει το στοίχημα που έχει βάλει για να αντιμετωπίσει τα σημαντικά προβλήματα λέγοντας χαρακτηριστικά: "Αυτά είναι τα μεγάλα θέματα που πρέπει να μας απασχολούν. Δεν ενδιαφερόμαστε για τα μίζερα που αποπροσανατολίζουν". Αναφερόμενος στις σχέσεις κόμματος-κυβέρνησης τόνισε ότι οι ρόλοι τους είναι διακριτοί, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το κόμμα πρέπει απέχει από την πολιτική δράση και πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία εκφράζει και θα συνεχίζει να εκφράζει τις απόψεις της, χωρίς να διεκδικεί την διοίκηση.

    "Η ΝΔ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή"

    "Στηρίζουμε την κυβερνητική πολιτική με όλες μας τις δυνάμεις και επικοινωνούμε το έργο της κυβέρνησης σε κάθε πολίτη, στο πιο απομακρυσμένο σημείο της πατρίδας μας", τόνισε ο Γραμματέας της ΝΔ σημειώνοντας τη σπουδαιότητα της επικοινωνίας με τους πολίτες.

    Τέλος, απαντώντας στους επικριτές και σε όσους "θέλουν να μας δουν να αποτυγχάνουμε", ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι πρόκειται για αυτούς που "παρουσιάζουν τον πολιτικό διάλογο ως εστία προσωπικής αντιπαράθεσης [] που υπηρετούν το χθες" και κατέληξε λέγοντας ότι ολόκληρη η ΝΔ "από τη βάση έως τον Πρόεδρό μας" βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Νέα εποχή για την ελληνική κοινωνία"

    [04] Πολιτική

    Απάντηση Αθανασάκη στον Καραμανλή "Η ΝΔ πηγαίνει τη χώρα ολοταχώς προς τα πίσω"

    4/12/2004 3:14:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/12/2004 6:13:01 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Για ψευδή απολογισμό μιας εικονικής πραγματικότητας έκανε λόγο ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, σχετικά με τη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Συνεδρίαση της Κ.Ε. της Ν.Δ. "Ο κ. Καραμανλής έκανε σήμερα μια ομιλία για να επαινέσει ο ίδιος τον εαυτό του και την κυβέρνησή του, να συνεχίσει την αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση και τελικά να κάνει αναγκαίες παραινέσεις στο κόμμα του και την κυβέρνησή του, που αποδεικνύει καθημερινά, ότι αδυνατεί να κυβερνήσει και πηγαίνει τη χώρα ολοταχώς προς τα πίσω", τόνισε ο κ. Αθανασάκης.

    "Κρύβει το βαθύ συντηρητισμό του"

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ καταφέρθηκε με σκληρή γλώσσα εναντίον του Κώστα Καραμανλή, λέγοντας, πως "αντιλαμβάνεται, ότι δεν αρκεί να βαφτίζει την κυβέρνησή του δήθεν νέα δυναμική διακυβέρνηση, όταν όλοι βλέπουν, ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. κινείται στο κενό Δεν αρκεί να βαφτίζει την πολιτική του δήθεν πρόοδο για να ξορκίσει και να κρύψει το βαθύ συντηρητισμό, που χαρακτηρίζει την παράταξή του και την πολιτική του. Θα συνεχίσει, όμως, να λέει τα ίδια, γιατί, την ώρα που κρίνονται τα έργα του, νομίζει ότι θα εξαπατά τους πάντες με λέξεις και επικοινωνιακές επιλογές".

    Επίσης, ο κ. Αθανασάκης προσέθεσε, πως "ορθώς, πάντως, ο κ. Καραμανλής αισθάνεται την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις για την απογραφή-φιάσκο της Ν.Δ.. Θα χρειαστεί και στο μέλλον να απολογηθεί πολλές φορές γι΄ αυτή την επιλογή του, που έχει ήδη αποδειχθεί επιζήμια για την οικονομία και τη χώρα".

    Απάντηση Ρουσόπουλου

    Εξίσου σκληρή ήταν η γλώσσα με την οποία σχολίασε τα όσα καταλόγισε στην κυβέρνηση ο κ. Αθανασάκης, ο υπουργός Επικρατείας. "Χρειάζεται πράγματι απίστευτο θράσος για να μιλά το ΠΑΣΟΚ περί εικονικής πραγματικότητας, την ίδια ώρα, που δίνει μάχη οπισθοφυλακής κατά της αλήθειας, που ανέδειξε η απογραφή. Οι πάντες, πλέον, στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, γνωρίζουν καλά ποίοι είναι αυτοί που επί χρόνια τους έλεγαν ψέματα, κρύβοντας τα προβλήματα" είπε ο κ. Ρουσόπουλος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Νέα εποχή για την ελληνική κοινωνία"

    [05] Κοινωνία

    Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις Τραβούν "χειρόφρενο" οι ταξιτζήδες

    4/12/2004 4:13:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Συνεχίζουν οι οδηγοί ταξί της Αττικής τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Στη σημερινή Γενική Συνέλευση του ΣΑΤΑ ( Συνδικάτο Αυτοκινητιστών ΤΑΧΙ Αττικής) τα μέλη του Συνδικάτου, αποφάσισαν, κατά πλειοψηφία για τις 14 Δεκεμβρίου να πραγματοποιήσουν νέα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα απειλούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους μετά τις γιορτές. Τη σχετική πρόταση κατέθεσε στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ κ. Μανώλης Μπαντουράκης, ο οποίος παράλληλα ενημέρωσε τα μέλη του Συνδικάτου για το περιεχόμενο της χθεσινής συνάντησης, που είχε με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλη Λιάπη. "Ζητάμε να καλύψουμε τα έξοδα λειτουργίας και να μας μείνει και κάτι" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαντουράκης. Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης, με κατηγορίες να εκτοξεύονται απ όλες τις πλευρές, ενώ η ένταση αυξήθηκε, όταν συζητήθηκε το θέμα της φορολογίας του εισοδήματος των οδηγών.

    Έντονη δυσφορία

    Σε ψήφισμα, που εκδόθηκε μετά τη Γενική Συνέλευση, γίνεται διαπίστωση, ότι τα ταξί βρίσκονται υπό διωγμό από το επίσημο κράτος και εκφράζεται η δυσφορία του κλάδου για την άρνηση της κυβέρνησης να επιτρέψει την κυκλοφορία των ταξί στις λεωφορειολωρίδες, αλλά και για τις πολύ χαμηλές, κατά τη γνώμη του κλάδου, αυξήσεις στα κόμιστρα, που προτείνουν τα αρμόδια υπουργεία Μεταφορών και Οικονομίας, παρά το γεγονός ότι το κόστος λειτουργίας των ταξί έχει επιβαρυνθεί δυσανάλογα λόγω των αυξήσεων στα καύσιμα, τα λιπαντικά, τα ασφάλιστρα κ.α.

    Από το σημερινό ψήφισμα προκύπτει επίσης, εμμέσως πλην σαφώς, ότι υπάρχουν διαφωνίες και στους κόλπους της ηγεσίας του Συνδικάτου και για το λόγο αυτό οι αυτοκινητιστές, απαιτούν, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, από τα μέλη του ΔΣ του ΣΑΤΑ να συνεργάζονται μεταξύ τους για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου και τη σταθεροποίηση του επαγγέλματος.

    [06] Αθλητισμός

    Η Λάρισα το Θεσσαλικό ντέρμπι

    4/12/2004 4:41:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Η αυλαία της 10ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Β' Εθνικής άνοιξε σήμερα με το Θεσσαλικό ντέρμπι Λάρισα-Νίκη Βόλου. Οι "βυσσινί" επικράτησαν των "μπλε" με 2-1 και αναρριχήθηκαν στην βαθμολογία. Το Αλκαζάρ για μία ακόμα φορά ήταν κατάμεστο και οι γηπεδούχοι ευχαρίστησαν τους φιλάθλους με την απόδοση τους και το τρίποντο. Τα γκολ της ομάδας του Δώνη πέτυχαν οι Καρκαλέτσης (14'), Νεντέλκοβιτς (18΄), ενώ για τους φιλοξενούμενους μείωσε εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 25ο λεπτό ο Μπαλάφας.

    [07] Κόσμος

    Συχνό φαινόμενο Πολύνεκρο δυστύχημα στη Γουατεμάλα

    4/12/2004 5:08:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γουατεμάλα, όταν, την περασμένη Παρασκευή, λεωφορείο, που μετέφερε χριστιανούς ευαγγελικούς σε μια θρησκευτική συνάντηση στη Γουατεμάλα συγκρούστηκε με ένα άλλο και έπεσε σε χαράδρα. Το λεωφορείο κατέβαινε έναν απότομο, όλο στροφές δρόμο περίπου 175 χλμ από την Πόλη της Γουατεμάλας, όταν συγκρούστηκε με ένα άλλο λεωφορείο, που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση. Το πρώτο λεωφορείο έχασε τον έλεγχο και έπεσε σε βάθος 50 μέτρων μέσα σε χαράδρα, όπως δήλωσε στο Ρόιτερ ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Χοσέ Οτονιέλ Ριβέρα. Δεκαοκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν ακαριαία και τουλάχιστον τρεις άλλοι υπέκυψαν στο νοσοκομείο. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι τέσσερα παιδιά και ο οδηγός του λεωφορείου. Από το δεύτερο λεωφορείο δε σκοτώθηκε κανείς. Τα τροχαία ατυχήματα είναι συχνά στη Γουατεμάλα, όπου αμερικανικά σχολικά λεωφορεία, που έχουν υποστεί μετατροπές και με υπεράριθμους επιβάτες ταξιδεύουν με μεγάλη ταχύτητα σε ορεινούς δρόμους.

    [08] Αθλητισμός

    "Ψάχνει πάικτες" ο Σάντος

    4/12/2004 5:43:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Η δοκιμασία στο Κύπελλο UEFA τελείωσε για την ΑΕΚ και η επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα βρίσκει την "Ένωση" να αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι των "δικεφάλων". Μία δύσκολη έξοδος για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος η οποία είναι ακόμα πιο πολύ, αν δει κανείς τις απουσίες της ομάδας.

    Κενά σε άμυνα και επίθεση

    Σημαντικό κενό θα υπάρχει στην επίθεση καθώς ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Αλεσάντρο Σοάρες δεν ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του και έμεινε στην Αθήνα. Το ίδιο συνέβη και με τους Κωστένογλου και Αμπονσά, οι οποίοι επέστρεψαν τραυματίες από την Ισπανία. Εκτός έμεινε και ο Μιλέν Πετκόφ, όχι λόγω κάποιου τραυματισμού, αλλά επειδή ο παίκτης δεν έχει αφήσει ικανοποιημένο με την μέχρι τώρα εικόνα του τον Πορτογάλο τεχνικό. Εκτός και ο Ηλίας Σολάκης.

    Τα ευχάριστα για τον προπονητή της ΑΕΚ έρχονται από τον Νίκο Γεωργέα. Ο αμυντικός της Ένωσης έδειξε πως δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, έπαιξε και στη Σεβίλλη για αρκετό χρονικό διάστημα, και τέθηκε στη διάθεση του. Στην αποστολή και οι Ιβάν Ρούσεφ και Χρήστος Κόντης οι οποίοι ξεπέρασαν τους τραυματισμούς και μπορούν να αγωνιστούν.

    Ο Φερνάντο Σάντος για το αυριανό ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα επέλεξε τους παραπάτω 18 παίκτες. Μιχαηλίδη, Χιώτη, Μόρα, Αλβες, Τόσκα, Μπούρμπο, Βούλγαρη, Μαϊστρέλλη, Ρούσεφ, Κωνσταντινίδη, Καμπάνταη, Τζιωρτζιόπουλο, Γεωργέα, Κόντη, Κατσουράνη, Λυμπερόπουλο, Κρασσά, Ασουνσάο.

    [09] Ιράκ

    Φωτογραφίες με βασανισμούς κρατουμένων Στο φως νέες εικόνες φρίκης

    4/12/2004 5:50:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ, BBC

    Σοκ στην κοινή γνώμη προκαλεί νέα υπόθεση βασανισμών Ιρακινών κρατουμένων από Αμερικανούς στρατιώτες. Απόδειξη 40 φωτογραφίες η μία πιο αποτρόπαιη από την άλλη. Σε αυτές, Αμερικανοί της ειδικής δύναμης του πολεμικού ναυτικού απαθανατίζονται να υποβάλλουν σε εξευτελισμό Ιρακινούς πολίτες. Η νέα σοκαριστική αποκάλυψη βλέπει το φως της δημοσιότητας την ώρα, που στις Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαιώνεται, ότι ο Αμερικανός υπουργός άμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, παραμένει στο αξίωμα για δεύτερη θητεία.

    Αναζητώντας του ενόχους

    Οι νέες φωτογραφίες φέρνουν στη μνήμη τα πρόσφατα γεγονότα στην ιρακινή φυλακή του Αμπού Γράιμπ. Η αποκάλυψη έγινε από το Πρακτορείο Associated Press, που ανακάλυψε τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο, όπου τις είχε δημοσιεύσει η σύζυγος ενός Αμερικανού, που υπηρέτησε στο Ιράκ. Η προέλευσή τους είναι άγνωστη και η γνησιότητά τους δεν έχει επιβεβαιωθεί. Πρόκειται για φωτογραφίες-πολεμικά τρόπαια, που ξεπερνούν τα όρια της φρίκης. Θριαμβευτικές πόζες και χαμόγελα, απειλητικές κάνες στραμμένες στους αιχμαλώτους και ματωμένα πρόσωπα. Οι ένστολοι χαμογελούν και ποζάρουν πατώντας πάνω στα θύματα.

    Η μόνη διαφορά με το σκάνδαλο του Αμπού Γράιμπ, έιναι ότι τώρα, όπως όλα δείχνουν, δεν πρόκειται για φυλακισμένους, αλλά για αιχμαλώτους από επιδρομές Αμερικανών στρατιωτών σε σπίτια πολιτών.

    Οι ειδικοί προβλέπουν, ότι η υπόθεση θα προσλάβει διαστάσεις σκανδάλου ανάλογο με τους βασανισμούς Ιρακινών κρατουμένων στις φυλακές Αμπού Γράιμπ και οι ένοχοι θα πρέπει να αναζητηθούν στις τάξεις των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει δοθεί εντολή για επίσημη έρευνα από τις αμερικανικές αρχές.

    Πάντως, εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, δήλωσε, πως η φωτογράφηση των αιχμαλώτων είναι παράνομη, εκτός αν πρόκειται για λόγους διατήρησης αρχείου. Τόνισε δε, πως η έρευνα θα ρίξει φως στις ταυτότητες και τις προθέσεις των εμπλεκομένων.

    [10] Champions League

    "Πρίγκιπας" εως το 2007 ο Ζήκος

    4/12/2004 6:16:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στη Μονακό θα συνεχίσει να αγωνίζεται έως και το 2007 ο Άκης Ζήκος. Ο Έλληνας αμυντικός μέσος, ανανέωσε το συμβόλαιο του, έληγε το καλοκαίρι, με την ομάδα του Πριγκιπάτου για δύο ακόμα χρόνια, κάτι που και ο ίδιος όπως είχε δηλώσει, το ήθελε πολύ. Ο Ζήκος αγωνίζεται στους Μονεγάσκους από την περίοδο 2001-2002, όταν και μεταγράφηκε από την ΑΕΚ. Βασικός στη μεσαία γραμμή και αναντικατάστατος από τον Ντιντιέ Ντεσάμπ, ο διεθνής μέσος έγινε ο πρώτος Έλληνας που πήρε μέρος σε τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2004 στο Γκελζελκίρχεν, όπου και ηττήθηκε από την Πόρτο. Το οικονομικό μέρος της συμφωνίας δεν έγινε γνωστό.

    [11] Κοινωνία

    Σε κλοιό ασφαλείας το Φανάρι

    4/12/2004 6:25:00 μμ

    Ισχυρά μέτρα ασφαλείας έχουν λάβει οι τουρκικές αρχές γύρω από το Φανάρι, όπου σε λίγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χοσέπ Μπορέλ αναμένεται να επισκεφθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή εντάθηκαν ύστερα από πληροφορίες, ότι οι "Γκρίζοι Λύκοι" μπορεί να επιχειρήσουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην περιοχή.

    [12] Αθλητισμός

    Αποκαλύψεις Κόντε για ντόπινγκ

    4/12/2004 6:00:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/12/2004 6:51:07 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Σε νέες αποκαλύψεις για αθλητές που πέρασαν από τα εργαστήρια της BALCO, για να ανεβάσουν την απόδοση τους με αναβολικά και απαγορευμένα σκευμάστα, προέβη ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Βίκτορ Κόντε. Ο Κόντε αυτή τη φορά μίλησε για το ζεύγος Τιμ Μοντγκόμερι και Μάριον Τζόουνς. Για τον πρώτο, ο κατασκευαστής του THG, του στεροειδούς αναβολικού που μέχρι το πρόσφατο παρελθόν δεν ήταν ανιχνεύσιμο, αποκάλυψε ότι ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα προκειμένου να φτάσει στο παγκόσμιο ρεκόρ των 100 μέτρων (σ.σ. 9.78), ενώ για τη σύζυγό του επανέλαβε έκανε συστηματική χρήση απαγορευμένων ουσιών, επισημαίνοντας ότι "εφόσον το αρνηθεί, λέει ψέματα. Μάλιστα ο Κόντε, που μίλησε στο ABC, δεν σταμάτησε εκεί, χαρακτηρίζοντας τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως "απάτη".

    Αθλητές στίβου αλλά και του Αμερικανικού Football

    Μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο πρόεδρος της ΒALCO, που είναι υπόλογος στη δικαιοσύνη για την υπόθεση του εργαστηρίου του και του αναβολικού THG και φέρεται να έχει και σχέσεις με τον Χρήστο Τζέκο, τον προπονητή των Θάνου και Κεντέρη, ήταν άκρως αποκαλυπτικός:

    "Βρίσκομαι εδώ γιατί όλος ο κόσμος έχει ανάγκη να μάθει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Δεν πρόκειται για κλοπή, καθώς το κάνουν όλοι. Είναι πολύ εύκολο να ξεπεράσεις όσα ισχύουν για το αντιντόπινγκ, αφού το σύστημα ελέγχου είναι αστείο. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μία απάτη", είπε χαρακτηριστικά ο Κόντε περνώντας στην αντεπίθεση σε όσους τον κατηγορούν για τις παράνομες δραστηριότητες του και πρόσθεσε: "Δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης στον κόσμο του αθλητισμού. Όλη η ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων είναι γεμάτη διαφθορά".

    Για του λόγου το αληθές έφερε ως παράδειγμα τους Τιμ Μοντγκόμερι και την Μάριον Τζόουνς, κάνοντας λόγο για συστηματική χρήση αναβολικών ουσιών εκ μέρους των δυο αθλητών.

    Ειδικά για τον Αμερικανό σπρίντερ ήταν άκρως αποκαλυπτικός: "Ακολούθησε ένα πρόγραμμα με τίτλο "Στόχος παγκόσμιο ρεκόρ", που περιελάμβανε προπόνηση, διατροφή και φαρμακολογία", τόνισε ο Κόντε και δείχνοντας δύο φωτογραφίες του, μία του 1997 και μία του 2002, επεσήμανε την διαφορά: "Έχει έναν λαιμό σαν του Μάικ Τάισον. Πρόκειται για πλήρη μετατροπή".

    Ο Κόντε ολοκληρώνοντας μάλιστα τις αποκαλύψεις του, μίλησε και για τους παίκτες του αμερικανικού ποδοσφαίρου, τονίζοντας ότι πολλοί απ΄ αυτούς ήταν πελάτες του: "Περισσότεροι από τους μισούς λαμβάνουν στεροειδή αναβολικά, ενώ περίπου το 80% παίρνουν διεγερτικές ουσίες πριν από κάθε αγώνα".

    Κάτι θα ξέρει αυτός

    ΙΑΑF: Καμία ανοχή

    Την ίδια ώρα, με συνέντευξή του στην φινλανδική εφημερίδα "Helsingin Sanomat", ο πρόεδρος της IAAF, Λαμίν Ντιάκ, δήλωσε ότι η πρόθεση της Παγκόσμιας ομοσπονδίας Στίβου, είναι να τηρήσει σκληρή στάση απέναντι στα φαινόμενα ντόπινγκ, δείχνοντας μηδενική ανοχή, ενώ κάλεσε τις κυβερνήσεις όλων των χωρών να σταθούν στο πλευρό της στη δύσκολη αυτή προσπάθεια καταπολέμησης της λήψης αναβολικών από αθλητές.

    "Ο "πόλεμος" κατά του ντόπινγκ είναι μία μάχη που δεν μπορούν να κερδίσουν από μόνοι τους οι άνθρωποι του αθλητισμού. Απαιτείται η σημαντική βοήθεια των κυβερνήσεων των χωρών, αλλά εμείς είμαστε ούτως ή άλλως έτοιμοι για τον... πόλεμο. Η στάση μας απέναντι στο ντόπινγκ ορίζεται ως "μηδενική ανοχή". Όσοι κάνουν χρήση αναβολικών πρέπει να πιαστούν και να τιμωρηθούν για να πειθαρχήσουν», δήλωσε κατηγορηματικά ο Λαμίν Ντιάκ από το Ελσίνκι, όπου σήμερα εκτός των άλλων η IAAF, ανακοίνωσε ότι το Βερολίνο θα είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2009.

    Επιπλέον, ο επικεφαλής της IAAF, υποσχέθηκε αυστηρότερους ελέγχους αντι-ντόπινγκ ενόψει του επερχόμενου παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Ελσίνκι, ανακοινώνοντας πως ένας στους τέσσερις αθλητές και αθλήτριες που θα λάβουν μέρος στους αγώνες θα περάσει πρώτα από αντιντόπινγκ κοντρόλ.

    Ο Λαμίν Ντιάκ μάλιστα ανακοίνωσε και ενδεχόμενες αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των μεγάλων διοργανώσεων, με πιο πιθανή αυτή της μείωσης του αριθμού ρίψεων ή αλμάτων.

    "Στο Γκόλντεν Λιγκ ο χρόνος είναι περιορισμένος. Δεν χωρούν όλα τα αγωνίσματα σε 2-3 ώρες προγράμματος. Πρέπει να αλλάξουν οι κανονισμοί. Δεν υπάρχει χρόνος για έξι προσπάθειες στα άλματα ή τις ρίψεις. Ίσως μειωθούν άμεσα".

    [13] Κοινωνία

    Συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Νέες ρυθμίσεις για τη Δικαιοσύνη

    4/12/2004 6:54:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Tην άμεση προώθηση στη Βουλή του νέου σχεδίου νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, που θεσπίζει σειρά μέτρων για ταχύρυθμη, σύγχρονη και αποτελεσματικότερη δικαιοσύνη, ενώ "σκληραίνει" τις ποινές για τους υπαίτιους πολύνεκρων δυστυχημάτων, ανακοίνωσε ο υπουργός Αναστάσιος Παπαληγούρας στην ετήσια Γενική συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, παρουσία και του Γιώργου Παπανδρέου. Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Μέγαρο Μουσικής και παραβρέθηκαν σε αυτή πολιτικοί, εισαγγελείς, δικαστικοί και νομικοί. Ο κύριος Παπαληγούρας δεσμεύτηκε για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων του κλάδου. Ωστόσο επεσήμανε, ότι η ικανοποίηση ορισμένων από αυτά συνεπάγεται επιβαρύνσεις στον ήδη ελλειμματικό προϋπολογισμό και απαιτείται η έγκριση του υπουργού Οικονομικών για την εξασφάλιση κονδυλίων.

    Στους δικαστές εναπόκειται η ανεξάρτητη λειτουργία της Δικαιοσύνης

    Αναφερόμενος στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης ο κ. Παπαληγούρας υπογράμμισε, ότι "η Πολιτεία διασφαλίζει από κάθε αλλότρια προς αυτή επιρροή ή παρέμβαση", ωστόσο ζήτησε και από τους ίδιους τους δικαστές να την υπηρετούν με στάσεις, συμπεριφορές και πρωτοβουλίες που είναι πάνω από ατομικά συνδικαλιστικά και κομματικά συμφέροντα. "Το συνταγματικό μας πλαίσιο κατοχυρώνει την ανεξαρτησία του δικαστικού λειτουργού. Σε εσάς εναπόκειται να επιβεβαιώνετε καθημερινά την ανεξάρτητη λειτουργία της Δικαιοσύνης" τόνισε ο κ. Παπαληγούρας.

    "Οχυρό της Δημοκρατίας"

    Για προσωπική ενασχόληση με θέματα της δικαιοσύνης δεσμεύθηκε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, γιατί όπως τόνισε "η Δικαιοσύνη αποτελεί οχυρό της δημοκρατίας και καταφύγιο του πολίτη". Ο κύριος Παπανδρέου συντάχθηκε με την επίλυση των προβλημάτων των δικαστικών λειτουργών, αναφέροντας, ότι θα αγωνιστεί για την ανεξαρτησία και την ποιότητα της Δικαιοσύνης. Επίσης αναφέρθηκε στο διαχωρισμό εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας και υπογράμμισε, ότι η αποδοχή πολιτικών διορισμών πλήττει και το κύρος των δικαστικών λειτουργών και δημιουργεί γκρίζες ζώνες και σκιές σε βάρος της δημοκρατίας.

    "Σήμερα το κυριότερο πρόβλημα στον χώρο της Δικαιοσύνης, παραμένει το πρόβλημα της καθυστέρησης στην απονομή της, πρόβλημα που εξελίσσεται σε Λερναία Ύδρα του χώρου, που μας εκθέτει βεβαίως και διεθνώς ", επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    [14] Αθλητισμός

    Είχε Καπετάν-ι-ο

    4/12/2004 6:58:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/12/2004 7:51:48 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Εύκολη και σημαντική βαθμολογικά εκτός έδρας νίκη πέτυχε σήμερα ο Ηρακλής κόντρα στην Κέρκυρα με 1-2. Ο "Γηραιός" παίζοντας καλά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα δεν συνάντησε αντίσταση και πήρε το τρίποντο. Στον αντίποδα οι γηπεδούχοι, αν και ξεκίνησαν δυνατά, δοκάρι στο 2ο λεπτό, δεν κατάφεραν να διατηρήσουν την υπεροχή τους. Τα γκολ των φιλοξενούμενων πέτυχε ο Καπετάνος, μπήκε αλλαγή στη θέση του Μίετσελ, στο 41 και στο 51, ενώ για τους γηπεδούχους μείωσε ο Γεωργίου στη λήξη του αγώνα.

    Μόνο τα γκολ θα μείνουν

    Οι Φαίακες ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και μόλις στο 2ο λεπτό είχαν δοκάρι με τον Ηλία Ιωάννου. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι κυλούσε ισορροπημένα με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε ένα παιχνίδι κέντρου. Όλα άλλαξαν στο 29ο λεπτό όταν και ο Καπετάνος μπήκε στη θέση του Μίετσελ ο οποίος τραυματίστηκε. Ο επιθετικός του Ηρακλή 12 λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς άνοιξε το δρόμο της νίκης για τον "ΗΡΑ" με ωραίο σουτ.

    Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου δεν άλλαξαν πολλά πράγματα παρά μόνο το σκορ. Ο Καπετάνος και πάλι με προβολή έκανε το 2-0 και ουσιαστικά καθάρισε το παιχνίδι. Μέχρι το τέλος το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις, εκτός από το 92' όταν η Κέρκυρα έκανε το 1-2, όπου και ήταν το τελικό σκορ.

    Διαιτητής: Σκουφίτσας (Αθηνών)

    Κίτρινες: Αμανατίδης, Κεϊτά, Σύρος, Χολφάιν, Λαγός

    Οι συνθέσεις:

    KΕΡΚΥΡΑ: Βεζυρίδης, Σύρος (61΄ Μπασαλά), Αμανατίδης, Σφακιανάκης (43΄ Ναλιτζής), Γεωργίου, Κόλτζος, Ζιάκας (77΄ Γκίμπρο), Γκαρόζης, Αντωνίου, Νινιάδης, Ηλ.Ιωάννου

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Αμπάρης, Χολφάιν (74΄ Λαγός), Στεφανής, Σεγκιρί, Κατσιαμπής, Σνάουτσνερ, Μπακιρτζίογλου, Δ.Ιωάννου, Πουρσανίδης, Κεϊτά (90΄+ Διαμαντίδης), Μίετσελ (29΄ Κ.Καπετάνος)

    [15] Αθλητισμός

    Χαριστέας τριών αστέρων

    4/12/2004 6:53:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Η απουσία των Νέλσον Χέντο Βαλντέζ, και Ιβάν Κλάσνιτς, στην επίθεση της Βέρντερ, ανάγκασε τον Τόμας Σάαφ να βάλει τον Άγγελο Χαριστέα από την αρχή του παιχνιδιού στην ενδεκάδα και αυτός άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά για τα καλά. Ο Έλληνας διεθνής φορ, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί αξιόπιστη λύση και ότι κακώς δεν χρησιμοποιείται πιο συχνά πέτυχε τρία γκολ, οδηγώντας την πρωταθλήτρια πρωταθλήτρια Γερμανίας, σε μεγάλη νίκη επί τα Φράιμπουργκ με το εντυπωσιακό 6-0. τα υπόλοιπα γκολ σσημείωσανοι Μίροσλαβ Κλόζε (20', 23'), και Ζοάν Μικού (62'). Την ίδια ώρα, η Μπάγερν Μονάχου έχανε έδαφος, καθώς έμενε στο 2-2 στη Νυρεμβέργη κόντρα στην τοπική ομάδα, ενώ σημαντική νίκη πέτυχε η Μπάγερ Λεβερκούζεν επί της Βόλφσμπουργκ με 2-1.

    Αποτελέσματα - Βαθμολογία

    Αμβούργο-Αννόβερο 0-2 (Τσερούντολο 19', Στεντέλ 59')

    Στουτγκάρδη-Μπόχουμ 5-2 (Καλά (αυτ.) 5', Κουράνι 23', 81', Χλεμπ 68', Μάισνερ 75'-Εντού 33', Μάλριτζ 59')

    Μπάγερ Λεβερκούζεν-Βόλφσμπουργκ 2-1 (Βορόνιν 46', Φράνκα 89'-Κλίμοβιτς 4')

    Νυρεμβέργη-Μπάγερν Μονάχου 2-2 (Μίνταλ 23', Mπάνοβιτς (πεν.) 74'-Μακάι (πεν.) 26', Ζε Ρομπέρτο 60')

    Αρμίνια Μπίλεφελντ-Χάνσα Ροστόκ 1-1 (Οβομογιέλα 64'-Ντι Σαλβο 52')

    Φράϊμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης 0-6 (Κλόζε 20', 23', Χαριστέας 29', 57', 86', Μικού 62')

    Χέρτα Βερολίνου-Γκλάντμπαχ 6-0 (Ρέινα 39', Ράφαελ 54', Μάντλουνγκ 63', Μπαστούρκ 71', 78', Μαρσελίνιο (πεν.) 82')

    Καϊζερσλάουτερν-Μάιντς 5/12 Ντόρτμουντ-Σάλκε 5/12

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 16 αγώνες) Μπάγερν Μονάχου 33 Σάλκε 30-15 αγ Στουτγκάρδη 30 Ανόβερο 28 Βόλφσμπουργκ 27 Βέρντερ Βρέμης 27 Χέρτα Βερολίνου 25 Λεβερκούζεν 25


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 4 December 2004 - 17:53:20 UTC