Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-11-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βήμα πρόκρισης η Σεβίλλη
  • [02] Ολοκληρώθηκε το 32ο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ
  • [03] Ξεφεύγουν Νιούκαστλ και Σπόρτινγκ
  • [04] Άρση της απαγόρευσης του απόπολου Έλυσαν τα πλοία
  • [05] Ο Αμπάς υποψήφιος Πρόεδρος των Παλαιστινίων Στο δρόμο της διαδοχής
  • [06] Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Ινδονησία
  • [07] Πιθανότατα ο νέος πρωθυπουργός της χώρας Ο Μπούτσκοφσκι στο τιμόνι της
  • [08] "Aπειλή" η επαναλειτουργία της Χάλκης
  • [09] Σύγκρουση απόψεων στο "Ελευθέριος Βενιζέλος"
  • [10] Τα σκότωσε ενώ κοιμόντουσαν Νέο μακελειό σε σχολείο στην Κίνα
  • [11] Προελαύνει η Ιντιάνα

    [01] Αθλητισμός

    Βήμα πρόκρισης η Σεβίλλη

    25/11/2004 11:43:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μετά από ένα ρεπό και μια εντός έδρας νίκη, η Σεβίλλη ταξίδεψε στην παγωμένη Αγία Πετρούπολη και κατάφερε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα που αναζητούσε, με το οποίο τίθεται ένα εκ των φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η Σεβίλλη αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 34' με τον Αρσάβιν, μπόρεσε και ισοφάρισε στο 72' με τον Ζούλιο Μπαπτίστα, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1-1 και έφερε τις δύο ομάδες ισόβαθμές στους τέσσερις βαθμούς και πίσω από την Λιλ. Ωστόσο το πλεονέκτημα των Ισπανών είναι πως έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο και ένα εκτός έδρας θετικό αποτέλεσμα, απέναντι στην βασική αντίπαλό τους για την δεύτερη θέση, όπως φαίνεται πως θα είναι η Ζενίτ. Ασφαλώς για την Σεβίλλη θα ήταν πολύ καλύτερο να είχε κερδίσει η ΑΕΚ στην αναμέτρηση της Αθήνας, ακόμη και έτσι όμως οι ελπίδες των Ισπανών για την πρόκριση είναι πολύ μεγάλες. Στην βαθμολογία του όγδοου ομίλου μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές η Λιλ έχει φτάσει στους 6 βαθμούς και την ακολουθούν η Ζενίτ και η Σεβίλλη με 4. Τέταρτη είναι η Άαχεν με 3 βαθμούς και τελευταία χωρίς βαθμό η ΑΕΚ.

    ΖΕΝΙΤ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: Μαλαφέεφ, Τσιρίτα, Βιέτσιτσα, Σουμουλικόσκι, Μάρες, Μπιστρόφ (77΄ Χάρτιγκ), Ντενίσοφ, Ραντίμοφ (73΄ Γκόρσκοφ), Σπίβακ, Αρσάβιν, Κερζάκοφ ΣΕΒΙΛΗ: Εστέμπαν, Χάβι Ναβάρο, Νταβίντ, Αϊτόρ Οσιο, Σέρτζιο Ράμος (46΄ Ντάνιελ Αλβες), Σάλες (83΄ Ζόρντι), Ζούλιο Μπαπτίστα, Ρενάτο, Χεσούλι, Ντάριο Σίλβα (56΄ Καρλίτος), Μάρτι

    [02] Κοινωνία

    Ολοκληρώθηκε το 32ο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ

    25/11/2004 11:50:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με οριακές αλλαγές στους σχηματισμούς στη διοίκηση και την εκτελεστική επιτροπή μετά τις εκλογές των νέων οργάνων, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη το 32ο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ. Στα αποτελέσματα των εκλογών για τη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ η ΠΑΣΚΕ έχασε μία έδρα καταλαμβάνοντας 41, η ΔΑΚΕ κέρδισε μία και τώρα έχει συνολικά 23 έδρες, με 10 έδρες βγήκε το ΚΚΕ από την εκλογική διαδικασία (από 11 που είχε μέχρι σήμερα), ενώ μία έδρα επιπλέον πήρε η Αυτόνομη Παρέμβαση (συνολικά 8) και οι Συσπειρώσεις παρέμειναν με 3 έδρες. Για την εκτελεστική επιτροπή της Συνομοσπονδίας των δημοσίων υπαλλήλων τα αποτελέσματα διαμορφώνονται ως εξής: ΠΑΣΚΕ 8 έδρες, ΔΑΚΕ 5 έδρες, ενώ από δύο έδρες πήραν το ΚΚΕ και η Αυτόνομη Παρέμβαση. Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν οριακές απώλειες της ΠΑΣΚΕ, μικρή ενίσχυση της ΔΑΚΕ, μικρές απώλειες του ΚΚΕ και μικρή ενίσχυση των συνδικαλιστών που πρόσκεινται στο Συνασπισμό. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η σύνθεση της εκτελεστικής επιτροπής όπου η ΠΑΣΚΕ πλέον με 8 έδρες δε διαθέτει αυτοδυναμία για την λήψη των αποφάσεων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέα σενάρια για τον Πρόεδρο

    [03] Αθλητισμός

    Ξεφεύγουν Νιούκαστλ και Σπόρτινγκ

    26/11/2004 12:09:00 πμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λίντσον, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ, η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας συνέτριψε με 4-0 την Διναμό Τιφλίδας, στην Γεωργία και συνέχισε, παίρνοντας την δεύτερη νίκη της σε δύο αγώνες. Οι Πορτογάλοι ήταν σαφώς καλύτεροι και δεν χρειάστηκε να πιέσουν και ιδιαίτερα για να πετύχουν τα τέσσερα γκολ, ενώ ο Λίντσον έκανε ένα κανονικό "πάρτι" μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Μόλις στο 7' άνοιξε το σκορ και στο 31' διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματά αλλά και της ομάδας του. Στην επανάληψη και στο 59' ο Λίντσον ολοκλήρωσε το χατ τρικ ενώ στο 90' το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Βιάνα στο 90'.

    ΝΤΙΝΑΜΟ: Ζόιντζε, Τσιτσβεϊσβίλι, Καντελάκι, Σαλουκβάτζε (75΄ Ντβάλι), Σασιασβίλι, Σιλαγκάτζε, Κβιρκβέλια, Μελκάτζε, Κακαλάτζε (75΄ Κουτσουρούα), Κανκάβα (86΄ Μαχαράτζε), Ρομέρο ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ρικάρντο, Αντερσον Πόλγκα, Κάρλος Μάρτινς, Ενακαρίρε, Μιγκέλ Γκαρσία, Ντουάλα (63΄ Πάουλο Σέρτζιο), Ρουί Ζόερζε, Ρόσεμπακ (68΄ Τίνγκα), Κουστόντιο (68΄ Μπέτο), Λίεντσον, Ούγκο Βιάνα

    "Μαγική" εικόνα

    Μπορεί το 0-4 να φαντάζει αν μη τι άλλο επιβλητικό για την Νιούκαστλ και "ντροπιαστικό" για την Σοσό, ωστόσο η εικόνα του αγώνα μόνο τέτοια δεν ήταν. Οι Γάλλοι ως γηπεδούχοι ατύχησαν να βρεθούν πίσω στο σκορ, στο 29', όταν ο Μπόγιερ εκμεταλλεύτηκε μια κόντρα μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ, όμως κυρίως ατύχησαν να βρουν απέναντί τους τον εκπληκτικό σήμερα Σέι Γκίβεν. Οι παίκτες της Σοσό απάντησαν αμέσως μετά το 0-1, όμως σε τρεις κλασικές ευκαιρίες που είχαν ο Άγγλος τερματοφύλακας είπε "όχι" με φανταστικές αποκρούσεις. Το 0-1 έμεινε σκορ ημιχρόνου και ένα λεπτό μετά την έναρξη της επανάληψης, ο Αμεόμπι μετά από τραγικό λάθος της γαλλικής άμυνας σημείωσε το 0-2. Η Σοσό είχε την δυνατότητα να αντιδράσει μειώνοντας, όταν κέρδισε πέναλτι στο 64', όμως ο Ματιέ αστόχησε από τα έντεκα βήματα. Έτσι η Νιούκαστλ συνέχισε το κρεσέντο της, αφού πλέον είχε πάρει πλήρως τα ηνία του αγώνα. Στο 75' ο Μπέλαμι έκανε το 0-3 σε μια αντεπίθεση και στο 90' ο Ρομπέρ διαμόρφωσε το τελικό 0-4. ΣΟΣΟ: Ρισέρ, Πέισλι, Ισαμπέι (84΄ Ντιάρα), Ντιαβαρά, Νταφ, Ορούμα, Λόνφατ (16΄ Μπουνταρέν), Πιτό, Ματιέ, Ιλάν, Μενέ (57΄ Σάντος) ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Γκίβεν, Χιουζ, Ελιοτ, Μπατ, Μπραμπλ, Μπερνάρ, Αμπροουζ (90΄+ Τέιλορ), Μπόιερ (61΄ Ντάιερ), Μίλνερ (80΄ Ρομπέρ), Μπέλαμι, Αμεόμπι

    [04] Κοινωνία

    Άρση της απαγόρευσης του απόπολου Έλυσαν τα πλοία

    26/11/2004 7:07:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Μπορεί το θερμόμετρο στην Αττική να μην ξεπεράσει και σήμερα τους 10 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο οι θυελλώδεις άνεμοι, που έπνεαν την Πέμπτη κόπασαν από αργά το βράδυ διευκολύνοντας τις θαλάσσιες μετακινήσεις. Κατά συνέπεια από χτες τα μεσάνυχτα υπήρξε άρση της απαγόρευσης του απόπλου και κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τον Πειραιά και τη Ραφήνα για όλα τα λιμάνια, εκτός των Δωδεκανήσων.

    [05] Μ. Ανατολή

    Ο Αμπάς υποψήφιος Πρόεδρος των Παλαιστινίων Στο δρόμο της διαδοχής

    26/11/2004 7:27:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Την έγκριση της στην υποψηφιότητα του Μαχμούντ Αμπάς για την προεδρία της Παλαιστινιακής Αρχής έδωσε η Φατάχ. Κατά συνέπεια, Μάρουαν Μπαργκούτι, που φερόταν ως άλλος πιθανός διάδοχος θα πρέπει να βάλει υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος. Μάλιστα, όπως δήλωσε, ο Αχμέντ Γκενμ, του επαναστατικού συμβουλίου της Φάταχ, το τελευταίο ενέκρινε την υποψηφιότητα του Αμπάς γεγονός, που σημαίνει, ότι "η πόρτα είναι κλειστή για τον Μπαργκούτι για να αντικαταστήσει τον Αραφάτ στην προεδρία". Σύμφωνα με πληροφορίες από Παλαιστίνιους αξιωματούχους, ο Μπαργκούτι θα ανακοινώσει πιθανόν στις αμέσως επόμενες μέρες την υποψηφιότητά του. Στο μεταξύ, συνάντηση με την παλαιστινιακή ηγεσία θα έχει την Παρασκευή, ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος θα αποθέσει στεφάνι στο μαυσωλείο του Γιάσερ Αραφάτ, στη Ραμάλα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε την Πέμπτη στο Τελ Αβίβ με τον ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών και τον πρόεδρο του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης Σιμόν Πέρες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επαφές Παπανδρέου στο Ισραήλ

    Τον Αμπάς στηρίζει η Φατάχ

    [06] Κόσμος

    Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Ινδονησία

    26/11/2004 8:45:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την επαρχία Παπούα της Ινδονησίας, προκαλώντας ζημιές σε κτήρια. "Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα", δήλωσε αξιωματούχος του Εθνικού Σεισμολογικού Κέντρου της Ινδονησίας. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 17 χιλιόμετρα νοτίως της παραθαλάσσιας πόλης Ναμπίρε, που βρίσκεται 3000 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας, Τζακάρτα. Η Ναμπίρε έχει πληθυσμό 26.000 ανθρώπων.

    [07] Κόσμος

    Πιθανότατα ο νέος πρωθυπουργός της χώρας Ο Μπούτσκοφσκι στο τιμόνι της ΠΓΔΜ;

    26/11/2004 8:37:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Τον Βλάντο Μπούτσκοφσκι εξέλεξε το συνέδριο της "Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης" (SDSM), του μεγαλύτερου κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού της ΠΓΔΜ ως νέο πρόεδρό του, αλλά και ως εντολοδόχο πρωθυπουργό. Ο Βλάντο Μπούτσκοφσκι, παρότι "πήρε το χρίσμα" με τη δεύτερη ψηφοφορία θεωρούταν εξαρχής ως ο επικρατέστερος για τη θέση. Εξάλλου, μόλις για μία ψήφο δεν εξελέγη από την πρώτη ψηφοφορία. Ο νέος ηγέτης του SDSM δήλωσε, πως αναμένει σήμερα ή αύριο να τον καλέσει ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και να του αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Από την στιγμή, που θα γίνει κάτι τέτοιο, ο Μπούτσκοφσκι αναμένεται να σχηματίσει τη νέα κυβέρνηση της χώρας το αργότερο σε 20 ημέρες. Υπενθυμίζουμε, ότι η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την παραίτηση της κυβέρνησης του Χάρι Κόστοβ στις 15 Νοεμβρίου.

    Ποιός είναι ο Μπούτσκοφσκι

    Το SDSM παρέμενε "ακέφαλο" από τον περασμένο Μάιο, όταν ο τότε αρχηγός του κόμματος και πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, παραιτήθηκε υποχρεωτικά από τα δύο αυτά αξιώματα για να μεταπηδήσει στην προεδρία της χώρας.

    Ο Μπούτσκοφσκι θεωρείται ως ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Προέδρου της ΠΓΔΜ, αλλά και "φιλοατλαντικός", ενώ η αντίπαλος του για την αρχηγία του SDSM Ράντμιλα Σεκερίνσκα, είχε περισσότερο "ευρωπαϊκό προσανατολισμό".

    Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την εκλογή του στην θέση του αρχηγού του SDSM ο Βλάντο Μπούτσκοφσκι, δεσμεύτηκε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να παραμείνει το κόμμα το ισχυρότερο στην χώρα και εμφανίσθηκε βέβαιος, ότι υπό την ηγεσία του οι Σοσιαλδημοκράτες θα κερδίσουν τόσο τις δημοτικές εκλογές του 2005 όσο και τις κοινοβουλευτικές του 2006.

    Ο ίδιος έθεσε ως προτεραιότητά του την ενίσχυση της ενότητας του κόμματος και ανακοίνωσε την πρόθεσή του μέσα στις επόμενες μέρες να καλέσει τους ηγέτες της αντιπολίτευσης για να εξασφαλίσει την συνεργασία τους γύρω από τα στρατηγικούς στόχους της χώρας.

    Ο νέος ηγέτης του SDSM και πιθανότερος πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, γεννήθηκε το 1962 στα Σκόπια. Είναι διδάκτορας νομικών επιστημών. Στην θέση του υπουργού Άμυνας της ΠΓΔΜ, βρίσκεται από το Νοέμβριο του 2002.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εντονες διεργασίες στην ΠΓΔΜ

    [08] Πολιτική

    "Aπειλή" η επαναλειτουργία της Χάλκης

    26/11/2004 9:06:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σκληραίνει η Άγκυρα τη στάση της ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κορυφής του Δεκεμβρίου, οπότε αναμένεται να λάβει ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Από τη μία, εγείρεται ζήτημα για την ενδεχόμενη επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής Χάλκης, ενέργεια η οποία περιγράφεται ως "εσωτερική απειλή" σε εισήγηση προς το τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας. Ταυτοχρόνως, το Οικουμενικό Πατριαρχείο μπήκε στο στόχαστρο Τούρκων βουλευτών, οι οποίοι με αφορμή τη δεξίωση στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα, προς τιμήν των αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, προχώρησαν σε ακραίες δηλώσεις.

    Θα συζητηθεί στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας

    Συγκεκριμένα, το 31 σελίδων έγγραφο που αποκάλυψε το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk καταγράφει και την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης μεταξύ των εσωτερικών απειλών, όπως η αποσχιστική δραστηριότητα των Κούρδων και ο ισλαμικός φονταμενταλισμός. "Πρέπει να παρεμποδιστούν οι προσπάθειες να μεταβληθεί το υφιστάμενο καθεστώς του "Ορθοδόξου Πατριαρχείου του Φαναρίου", καθώς και οι προσπάθειες να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης", αναφέρεται, σύμφωνα με το CNN-Turk, στο νέο αναθεωρημένο δόγμα το οποίο θα συζητηθεί στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Σημειώνεται ότι το υφιστάμενο αμυντικό δόγμα και επί του οποίου στηρίζεται όλος ο πολιτικός αμυντικός και στρατιωτικός σχεδιασμός της γείτονος, έχει παραμείνει σχεδόν αμετάβλητο από το 1997.

    Ενόχλησε ο όρος "Οικουμενικό"

    Εν τω μεταξύ, οι προσκλήσεις που έστειλε η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα για την καθιερωμένη δεξίωση που θα παραθέσει προς τιμή του τάγματος του Αγίου των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αμερική, φαίνεται πως ενόχλησαν ορισμένους Τούρκους βουλευτές. "Κόκκινο πανί" υπήρξε η αναγραφή του όρου "Οικουμενικό" στην πρόσκληση , δεδομένου ότι το Πατριαρχείο αναφέρεται επισήμως στην Τουρκία ως Πατριαρχείο Φαναριού. "Δεν αποδέχομαι την πρόσκληση αυτή η οποία έρχεται σε αντίθεση στα εθνικά συμφέροντά, στην εθνική στάση και στον αυτοσεβασμό μας. Ο Πατριάρχης δεν πρέπει να παραβιάζει τα όρια της εθνικής υπομονής και της ανοχής μας ", είπε ένας εκ των Αντιπροέδρων της τουρκικής εθνοσυνέλευσης ο κ. Σαντίκ Γιακούτ, στην εφημερίδα ΖΑΜΑΝ.

    Επισημαίνεται ότι το θέμα γύρω από τον Οικουμενικό χαρακτήρα του Πατριαρχείου έχει πάρει ξανά διαστάσεις έπειτα από τις εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που επισημαίνουν ότι η Τουρκία πρέπει να αναγνωρίσει τη νομική προσωπικότητα του Πατριαρχείου και να φροντίσει για την απρόσκοπτη και ελεύθερη λειτουργία του.

    [09] Οικονομία

    Σύγκρουση απόψεων στο "Ελευθέριος Βενιζέλος"

    26/11/2004 9:33:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Η απόφαση της γερμανικής εταιρείας Hochtief, η οποία διαχειρίζεται το 39,875% του Διεθνούς Αερολιμένος Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος", να μεταβιβάσει προς άγνωστους διεθνείς αγοραστές το 13,3% του ποσοστού των μετοχών της, βρίσκει αντίθετη την κυβέρνηση, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στον Τύπο.

    Η σύμβαση που έχει η Hochtief με το ελληνικό Δημόσιο προβλέπει διάθεση των μετοχών του αεροδρομίου προς θυγατρικές του γερμανικού ομίλου, χωρίς να είναι απαραίτητη κάποια έγκριση γι αυτό. Αν όμως γίνει προς άλλη κατεύθυνση τότε απαιτείται η συναίνεση του Διοικητικού Συμβουλίου και η ανακοίνωση του υποψήφιου αγοραστή. Η Hochtief μεταβίβασε το 13,3% των μετοχών της στη θυγατρική της Hochtief Capital, η οποία με τη σειρά της σκοπεύει να τις μεταβιβάσει σε τρίτους, τους οποίους δεν έχει αποκαλύψει. Ζήτησε όμως την άδεια από το Διοικητικό Συμβούλιο του "Ελευθέριος Βενιζέλος" -που αποτελείται από τέσσερεις εκπροσώπους του γερμανικού ομίλου, έναν της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και τέσσερεις του Δημοσίου- την οποία και έλαβε στις 24 Νοεμβρίου.

    Τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπουργοί Οικονομίας και Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ.κ. Αλογοσκούφης και Λιάπης, προτίθενται να συγκαλέσουν έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, προκειμένου να εμποδίσουν τις προθέσεις των Γερμανών.

    [10] Κόσμος

    Τα σκότωσε ενώ κοιμόντουσαν Νέο μακελειό σε σχολείο στην Κίνα

    26/11/2004 9:41:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Άγνωστος εισέβαλε το βράδυ της Πέμπτης σε κοιτώνα σχολείου και σκότωσε οκτώ παιδιά, στην περιοχή Πινγκντιγκσάν της Κίνας, μετεδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας, Xinhua. Τα παιδιά, όλοι μαθητές γυμνασίου, κοιμόντουσαν την ώρα που εισέβαλε ο δολοφόνος στον κοιτώνα Ρουζού 2 του Γυμνασίου του Πινγκντινγκσαν, στην κεντρική επαρχία Χενάν. "Ο δολοφόνος διέφυγε μετά τα εγκλήματα και παραμένει ασύλληπτος. Η τοπική αστυνομία λέει πως κάνει ό,τι μπορεί για να συλλάβει τον δράστη", σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua . Τα κίνητρα του δράστη της δολοφονικής επίθεσης παραμένουν άγνωστα. Είναι η έκτη επίθεση που δέχονται τους τελευταίους τέσσερις μήνες, μαθητές σε σχολεία της Κίνας. Το φαινόμενο αυτό υποχρέωσε πολλά σχολεία στο Πεκίνο και σε άλλες πόλεις να προσλάβουν επαγγελματίες φύλακες για την προστασία των μαθητών.

    [11] Αθλητισμός

    Προελαύνει η Ιντιάνα

    26/11/2004 10:44:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/11/2004 11:02:23 πμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μεγάλη νίκη για τους Πέισερς, που επικράτησαν της Μινεσίτα με 106-102. Οι Ιντιάνα, παρά τις απουσίες τους, έχοντας κορυφαίο τον Τζαμάλ Τίνσλεϊ για άλλη μια φορά, πέτυχε 20 πόντους, μοίρασε 14 ασίστ και μάζεψε επτά ριμπάουντ, επικράτησαν τον Τίμπεργουλφς και διατηρήθηκαν πρώτοι στην Κεντρική Περιφέρεια, φτάνοντας τις 9 νίκες. Aπό την πλευρά των φιλοξενούμενων, καλύτερος ο Κέβιν Γκαρνέτ με 23 πόντους και ακολούθησε ο Ουάλι Σζέρμπιακ με 18. Στο Λος Αντζελες, έβδομη σερί ήττα για τους Νετς, αυτή τη φορά από τους Κλίπερς με 101-88. Σε πολύ καλή κατάσταση για τους γηπεδούχους ο Μάρκο Γιάριτς που πέτυχε 23 πόντους, με 4 στα 5 τρίποντα. Πολύ καλοί οι Ελτον Μπραντ 17 και Μάγκιτ με 16 πόντους.

    Τα αποτελέσματα

    Λ.Α Κλίπερς-Νιού Τζέρσεϊ 101-88

    Ιντιάνα-Μινεσότα 106-102

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

    ΑΝΑΤΟΛΗ

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ

    Τορόντο 6-7

    Νέα Υόρκη 5-6

    Φιλαδέλφεια 5-6

    Βοστώνη 4-6

    Νιού Τζέρσεϊ 2-9

    ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

    Ιντιάνα 9-3

    Κλίβελαντ 7-4

    Ντιτρόιτ 5-6

    Μιλγουόκι 3-7

    Σικάγο 1-9

    ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

    Μαϊάμι 9-4

    Ορλάντο 6-4

    Ουάσινγκτον 6-4

    Σάρλοτ 2-8

    Ατλάντα 2-9

    ΔΥΣΗ

    ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

    Σαν Αντόνιο 9-3

    Ντάλας 8-5

    Χιούστον 6-7

    Μέμφις 5-7

    Νέα Ορλεάνη 1-9

    ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

    Σιάτλ 11-2

    Γιούτα 7-5

    Μινεσότα 6-5

    Ντένβερ 6-5

    Πόρτλαντ 6-5

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ

    Φοίνιξ 10-2

    Σακραμέντο 7-4 Λ.Α. Λέικερς 7-5

    Λ.Α. Κλίπερς 6-6

    Γκόλντεν Στέιτ 3-8


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 26 November 2004 - 9:53:09 UTC