Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-11-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Από κατοίκους νησιών του Αιγαίου Κινητοποιήσεις για καλύτερες
  • [02] Σάντος: "Θέλουμε τη διάκριση στο UEFA"
  • [03] Δημοσκόπηση της VPRC Υπέρ της απογραφής η κοινή γνώμη
  • [04] Σε πολιορκία το Κίεβο μετά τα επίσημα αποτελέσματα Στα πρόθυρα εμφυλίου
  • [05] Με εντολή του Τζορτζ Μπους Στρατολογήσεις από τη CIA
  • [06] "Τριπλό πρόβλημα" στη Χαλκηδόνα
  • [07] "Πετροπόλεμος" ΑΕΚ-Παναθηναϊκού
  • [08] Νικητής ...με το ζόρι
  • [09] 1-0 με γκολ του Κωνσταντίνου Προηγείται ο Παναθηναϊκός
  • [10] Tips για ξύρισμα και αποτρίχωση Κόψτε τα μούσια
  • [11] Ξανά σε λειτουργία οι κάμερες στους δρόμους Επανέρχονται τα

    [01] Κοινωνία

    Από κατοίκους νησιών του Αιγαίου Κινητοποιήσεις για καλύτερες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

    24/11/2004 6:51:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Λουκέτο σε σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες και εμπορικά καταστήματα έβαλαν σήμερα οι κάτοικοι στα περισσότερα νησιά του Αιγαίου, διαμαρτυρόμενοι για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Στην πλειοψηφία των νησιών πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες, με κεντρικό σύνθημα "θέλουμε καλύτερες συγκοινωνίες, χειμώνα καλοκαίρι και κάθε μέρα". Μάλιστα, οι Σαμιώτες πραγματοποίησαν κατάληψη στα πλοία της γραμμής "Νταλιάνα" και "Δημητρούλα" που εκτελούσαν το καθημερινό τους δρομολόγιο από Πειραιά για Σάμο. Αντίστοιχες εκδηλώσεις έγιναν σε Λέσβο, Χίο, Ικαρία και στους Φούρνους. Οι κινητοποιήσεις στο Αιγαίο αναμένεται να κορυφωθούν στις 15 Δεκεμβρίου, με συγκέντρωση των κατοίκων από τα περισσότερα νησιά έξω από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Ο υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής . Αριστοτέλης Παυλίδης σε δηλώσεις του τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, με οποιοδήποτε κόστος.

    [02] Αθλητισμός

    Σάντος: "Θέλουμε τη διάκριση στο UEFA"

    24/11/2004 7:39:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/11/2004 7:56:46 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Νίκη και μόνο νίκη είναι το σύνθημα που έδωσε ο Φερνάντο Σάντος για τον αγώνα της ΑΕΚ με τη Λιλ, για το κύπελλο UEFA. Ο Πορτογάλος τεχνικός χαρακτήρισε το παιχνίδι της Πέμπτης σημαντικό όπως και όλα τα παιχνίδια, τονίζοντας πως η "Ένωση" θέλει την διάκριση στην Ευρώπη και αυτό προϋποθέτει τη νίκη στον αυριανό αγώνα.

    Άλλο Ζενίτ, άλλο Λιλ

    Ο προπονητής του "δικέφαλου" περιμένει από τους παίκτες του να αποδώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα. Μάλιστα, θέλοντας να τονίσει την δυσκολία του αγώνα και την δυναμικότητα της Γαλλικής ομάδας, είπε πως θα πρέπει να αποδώσουν το 200% των δυνατοτήτων τους για να φτάσουν στην επικράτηση.

    Σε ερώτηση για το τι πιστεύει για την αντίπαλο της ΑΕΚ, ο Σάντος είπε πως είναι μία πολύ καλή ομάδα που θέλει πολύ προσοχή. Πρόκειται για παραδοσιακή δύναμη της Γαλλίας που δεν είναι το πολύ μεγάλο όνομα της Ευρώπης, αλλά δεν παύει να είναι μία πολύ επικίνδυνη και καλή ομάδα. Άλλωστε αυτό φαίνεται και από την φετινή απόδοση της στο Σαμπιονά, αφού είναι δεύτερη στη βαθμολογία. Πρόκειται για μία ομάδα που δύσκολα δέχεται γκολ, ενώ είναι πολύ δυνατή στις επιθέσεις και πολύ καλή στο σύστημα των αντεπιθέσεων. Διαθέτει εμπειρία ευρωπαϊκή, είναι πολύ ισορροπημένη γρήγορη και παίζει πολύ τεχνικά με τη μπάλα κάτω.

    Στη συνέχεια του ζητήθηκε να κάνει μία σύγκριση με την Ζενίτ που παρουσίασε ένα πολύ καλό πρόσωπο επί της ΑΕΚ, αλλά ηττήθηκε από τους Γάλλους στην επόμενη αγωνιστική. Ο Πορτογάλος είπε πως η μία ομάδα είναι πολύ διαφορετική από την άλλη και τόνισε πως ούτως ή άλλως το Κύπελλο UEFA είναι ένας θεσμός που γίνονται πολλές εκπλήξεις αλλά και πολλά "περίεργα αποτελέσματα".

    Διαφορά στην εμπειρία

    Τώρα όσον αφορά την ελληνική ομάδα, ο Σάντος είπε πως είναι πολύ ικανοποιημένος από την βελτίωση και την αγωνιστικότητα των παικτών του, από τη μέρα που ανέλαβε την ΑΕΚ, συμπλήρωσε όμως πως υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια καλυτέρευσης. Όσον αφορά τον συγκεκριμένο αγώνα είπε πως όλοι θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ και να παίξουν πολύ δυνατά. Το που θα κριθεί το παιχνίδι, είναι ένα ζήτημα άλλο. Θεωρεί πως και οι δύο ομάδες δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές, λέγοντες πως είναι "μεγάλα σωματεία". Η μόνη διαφορά που υπάρχει, είναι πως η συγκεκριμένη ΑΕΚ είναι μία νεανική ομάδα που δεν έχει την Ευρωπαϊκή εμπειρία της Λιλ.

    Ερωτηθείς για το αν υπάρχει κόπωση στην ομάδα του και αν αυτό θα επηρεάσει την απόδοση των παικτών, είπε πως σίγουρα υπάρχει όμως αυτό δεν θα παίξει κανένα ρόλο, όπως ελπίζει, στην εικόνα της ομάδας.

    Μετά αναφέρθηκε, μετά από ερώτηση που δέχτηκε, για την κακή απόδοση της ομάδας του στον αγώνα με τον Εργοτέλη και είπε πως υπάρχει ένας προβληματισμός. Όμως το παιχνίδι της Κρήτης αποτελεί παρελθόν, είναι πολύ θετικό ότι η ομάδα κέρδισε, τα λάθη συζητήθηκαν και ελπίζει πως δεν επαναληφθούν στον αυριανό κρίσιμο αγώνα. Κλείνοντας τις δηλώσεις του, τόνισε πως η ομάδα του θα "κτυπήσει" το παιχνίδι από την αρχή.

    Κρασσάς: Πάθος και χαρακτήρα"

    Τους παίκτες εκπροσώπησε ο Κρασσάς. Ο μέσος της ΑΕΚ είπε πως η Λιλ είναι μία πολύ καλή ομάδα και θα πρέπει να προσπαθήσουν πάρα πολύ για να φτάσουν στη νίκη. Ζήτησε παράλληλα από τον κόσμο να βοηθήσει για μία ακόμα φορά φέτος τον σύλλογο και να γεμίσει το γήπεδο. Αυτό που φέρει πιο κοντά στη νίκη την "Ένωση" θα είναι το πάθος που θα πρέπει να παρουσιάσουν οι παίκτες αλλά να παίξουν και με χαρακτήρα.

    Όσον αφορά την συντριβή από την Ζενίτ την πρώτη αγωνιστική, τόνισε πως είναι αρκετά προβληματισμένος , όμως το αυριανό παιχνίδι θα είναι πολύ διαφορετικό.

    Για τον ίδιο και την απόδοση του, είπε πως πλέον παίζει με πολύ λιγότερο άγχος, έχει εγκλιματιστεί πλήρως και δήλωσε πως έχει περιθώρια βελτίωσης. Θα ήθελε να σκοράρει στον αυριανό αγώνα, όμως είναι σημαντικότερο να κερδίσει η ομάδα και να αποδώσει και καλό ποδόσφαιρο. Κλείνοντας είπε πως είναι έκπληκτος με αυτό που έχει συναντήσει στην ΑΕΚ

    Μεταγραφή από την Αργεντινή

    Παράλληλα η ΑΕΚ κινείται και για την μεταγραφική της ενίσχυση. Στα ονόματα που κυκλοφορούν, προστέθηκε και αυτό του Ανιμπάλ Σάμουελ Ματεγιάν, που αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού αμυντικού στην Μπόκα Τζούνιορς, ενώ αν χρειαστεί καλύπτει και θέση αριστερού μπακ. Σύμφωνα με τον Αργεντίνικο τύπο μάλιστα, ο παίκτης είναι πολύ κοντά στον "δικέφαλο". Ο 27χρονος άσος έχει ευρωπαϊκή εμπειρία, καθώς από το 2001 αγωνιζόταν στη Σάλκε, η οποία τον είχε αποκτήσει έναντι 4.800.000 Ευρώ από τη Μπόκα, μόνο και μόνο για να της τον... επιστρέψει χωρίς αντάλλαγμα το περασμένο καλοκαίρι. Είναι αριστεροπόδαρος, δεν συμπεριλαμβάνεται στις επιλογές του προπονητή του για την βασική ενδεκάδα και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «La Nasion», η ΑΕΚ θέλει να τον αποκτήσει τώρα ως δανεικό, κάτι που καλοβλέπει η Μπόκα, αφού το καλοκαίρι ο παίκτης μένει ελεύθερος.

    [03] Οικονομία

    Δημοσκόπηση της VPRC Υπέρ της απογραφής η κοινή γνώμη

    24/11/2004 7:48:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Υπέρ της απόφασης της Κυβέρνησης για δημοσιονομική απογραφή τάσσεται το 63% των πολιτών, ενώ το 23% του δείγματος εκφράζει αντίθετη άποψη, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας VPRC για τον ραδιοφωνικό σταθμό SKY. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας, το 49% των ερωτηθέντων δηλώνει υπέρ της παρουσίασης των στοιχείων της απογραφής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ το 35% τη χαρακτηρίζει λανθασμένη και ζημιογόνα για την εικόνα της χώρας. Παράλληλα, έξι στους δέκα πιστεύουν, ότι δεν ήταν πραγματικά τα στοιχεία για τα ελλείμματα που παρουσίαζαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις, ενώ ένας στους πέντε εκτιμά, πως ήταν τα σωστά. Επίσης, το 69% θεωρεί ότι η παρουσίαση μη πραγματικών στοιχείων έβλαψε τη χώρα, ενώ το 14% μάλλον την ωφέλησε. Τέλος, σε ερώτηση για το αν η Κυβέρνηση πρέπει να ακολουθήσει σφιχτή δημοσιονομική πολιτική, το 44% εκτιμά πως είναι μάλλον υποχρεωμένη, το 34% εκφράζει αντίθετη γνώμη, ενώ το υπόλοιπο 22% δεν παίρνει θέση. Σημειώνεται, πως η έρευνα της VPRC ήταν τηλεφωνική και έγινε σε δείγμα 605 πολιτών.

    [04] Κόσμος

    Σε πολιορκία το Κίεβο μετά τα επίσημα αποτελέσματα Στα πρόθυρα εμφυλίου η Ουκρανία

    24/11/2004 7:17:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/11/2004 10:11:14 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Το αναμενόμενο και αμφισβητούμενο αποτέλεσμα των Ουκρανικών εκλογών ανακοινώθηκε και επίσημα από την αρμόδια εκλογική επιτροπή. Σύμφωνα με αυτό, νικητής των εκλογών και νέος πρωθυπουργός ανακηρύσσεται ο ευνοούμενος του Κρεμλίνου, Βίκτορ Γιανούκοβιτς με ποσοστό 49,46%. Η ανακοίνωση του αποτελέσματος πυροδοτεί ακόμα περισσότερο το ήδη φορτισμένο κλίμα. Δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές της Αντιπολίτευσης πολιορκούν το Προεδρικό Μέγαρο στο Κίεβο, σε απόσταση αναπνοής από συγκεντρωμένους υποστηρικτές του αμφιλεγόμενου νικητή Βίκτορ Γιανούκοβιτς. Με κομμένη την ανάσα, παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ουκρανία, η διεθνής κοινότητα και δεν κρύβει την ανησυχία της για το ενδεχόμενο ενός εμφυλίου.

    Όλοι στους δρόμους

    Καζάνι που βράζει μοιάζει η Ουκρανία μετά και την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων από την εκλογική επιτροπή.

    Την ήττα του είχε προβλέψει ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης και φιλοδυτικός Βίκτορ Γιουτσένκο που πήρε επίσημα ποσοστό 46,61% και για αυτό και ζήτησε την επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας.

    Το αμφισβητούμενο εκλογικό αποτέλεσμα, πυροδοτεί ακόμα περισσότερο το κλίμα στην Ουκρανία.

    Αψηφώντας τις χαμηλές θερμοκρασίες χιλιάδες υποστηρικτές της Αντιπολίτευσης από όλες τις περιοχές της χώρας συρρέουν στο Κίεβο και πολιορκούν το Προεδρικό Μέγαρο.

    Δεκάδες είναι και οι συγκεντρωμένοι έξω από το κτήριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Εκλογικής Επιτροπής, η οποία ανακοίνωσε νωρίτερα το αμφιλεγόμενο εκλογικό αποτέλεσμα.

    Ο φόβος του εμφυλίου, είναι πραγματικά ορατός καθώς στους δρόμους έχουν κατέβει και χιλιάδες υποστηρικτές του αμφισβητούμενου νέου πρωθυπουργού.

    Οι υποστηρικτές του πρωθυπουργού Βίκτορ Γιανούκοβιτς έχουν κατασκηνώσει κοντά στο στάδιο της Δυναμό Κιέβου, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από την πλατεία Ανεξαρτησίας όπου βρίσκονται οι υποστηρικτές της Αντιπολίτευσης.

    Μιλώντας στην πλατεία Ανεξαρτησίας, ο ηγέτης της Αντιπολίτευσης Βίκτορ Γιουσένκο, δήλωσε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα οδηγεί τη χώρα στα πρόθυρα εμφύλιας σύγκρουσης και κάλεσε τους διαδηλωτές να κλείσουν τους δρόμους, τα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς.

    Από την πλευρά του, ο νέος πρωθυπουργός Γιανούκοβιτς, εμφανίσθηκε ενωτικός, δηλώνοντας έτοιμος για διαπραγματεύσεις με την Αντιπολίτευση προκειμένου να συμφιλιωθεί ο ουκρανικός λαός.

    Ανησυχία στη διεθνή κοινότητα

    Με τον εφιάλτη ενός εμφυλίου, πραγματικά ορατό, ο απερχόμενος πρόεδρος της Λεονίντ Κούτσμα απέρριψε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο χρήσης βίας.

    Παράλληλα, κατηγόρησε την Αντπολίτευση ότι προετοιμάζει πραξικόπημα και απηύθυνε εκ νέου έκκληση για διάλογο με όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

    Τις πολιτικές εξελίξεις στην Ουκρανία παρακολουθεί στενά η διεθνής κοινότητα.

    Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Γερμανός Καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ υπογράμμισαν την ανάγκη να βρεθεί ειρηνική λύση στην κρίση βάσει της εκλογικής νομοθεσίας ενώ ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε για την Εξωτερική Πολιτική εμφανίσθηκε επιφυλακτικός για ενδεχόμενη μεσολάβηση από πλευράς Ε.Ε.

    "Αμφιβάλω αν είναι κατάλληλη στιγμή για να σταλεί μία ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στο Κίεβο" τόνισε ο Χάβιε Σολάνα εκφράζοντας ανησυχία για το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια.

    Έκανε μάλιστα γνωστό ότι για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ουκρανία έχει συνομιλήσει με τους 25 της Ε.Ε. και με τον Κόλιν Πάουελ.

    Ο τελευταίος, δήλωσε, ότι οι ΗΠΑ δεδομένων των παρατυπιών που διαπιστώθηκαν δεν αποδέχονται το εκλογικό αποτέλεσμα, εκτιμώντας παράλληλα, ότι υπάρχει τρόπος ακόμα και τώρα , οι Ουκρανικές αρχές να βρουν τη λύση, σεβόμενες τη θέληση του λαού.

    Πέραν των ΗΠΑ, το εκλογικό αποτέλεσμα δεν αναγνωρίζει ούτε ο Καναδάς.

    Την ίδια ώρα, η πολιτική κρίση στην Ουκρανία απασχολεί και το ΝΑΤΟ.

    Ο Γενικός Γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Jaap de Hoop Scheffer, ζήτησε αναθεώρηση του εκλογικού αποτελέσματος, αυτή τη φορά με σεβασμό στις αρχές της Δημοκρατίας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διάλογος για άρση του αδιεξόδου

    Μυρίζει μπαρούτι στην Ουκρανία

    Λαϊκή κατακραυγή για τις ουκρανικές εκλογές

    Θύελλα αντιδράσεων για τις ουκρανικές εκλογές

    Νοθεία καταγγέλλει ο Γιουστσένκο

    [05] Κόσμος

    Με εντολή του Τζορτζ Μπους Στρατολογήσεις από τη CIA

    24/11/2004 8:50:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: BBC- Reuters

    Να αυξήσει κατά 50% τον αριθμό των πρακτόρων της και παράλληλα να στρατολογήσει ξένους κατασκόπους, ζήτησε από την CIA ο Τζορτζ Μπους, στο πλαίσιο της ενίσχυσης και ανασύνταξης των αμερικανικών δυνάμεων, για το φόβο νέου τρομοκρατικού χτυπήματος. Επίσης, ο Αμερικανός Πρόεδρος κάλεσε τη CIA και τα υπουργεία Εξωτερικών, Άμυνας και Δικαιοσύνης να συντάξουν, εντός 90 ημερών, έρευνα στην οποία θα μελετηθεί η υπαγωγή της μυστικής παραστρατιωτικής μονάδας της CIA στο Πεντάγωνο, για μεγαλύτερη αποδοτικότητα. Η αρχική πρόταση έγινε από την επιτροπή που ερευνά τα αίτια των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους και εντάσσεται στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων στις μυστικές υπηρεσίες.

    Έρευνα για τους παραστρατιωτικούς πράκτορες

    Η παραστρατιωτική μονάδα της CIA αναλαμβάνει πάντα τις πιο "βρώμικες" αποστολές. Για το λόγο αυτό άλλωστε, άνδρες της στάλθηκαν στο Ιράκ και το Αφγανιστάν στα πρώτα στάδια των πολέμων, ενώ, όπως αποκάλυψαν αξιωματούχοι στο CNN, δρούσαν κρυφά στο Πακιστάν, ψάχνοντας τον Οσάμα μπιν Λάντεν.

    Στόχος της έρευνας είναι να απαντήσει στο ερώτημα εάν οι παραστρατιωτικές επιχειρήσεις που τώρα ελέγχονται από τη CIA πρέπει να περάσουν στον έλεγχο του υπουργείου Αμύνης. Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Yimes, η έρευνα θα εξετάσει αν οι ειδικές δυνάμεις μπορούν να έχουν λόγο στις παραστρατιωτικές επιχειρήσεις.

    "Εφόσον πρόκειται για ένα τόσο πολύπλοκο ζήτημα, θέλουμε να το μελετήσουμε μαζί με τις μυστικές υπηρεσίες για να το κατανοήσουμε καλύτερα", είπε εκπρόσωπος του Πενταγώνου, κληθείς να σχολιάσει τη διεξαγωγή της έρευνας.

    Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ντόναλντ Ράμσφελντ, δεν συμφωνεί απόλυτα με τις ενδεχόμενες αλλαγές.

    [06] Αθλητισμός

    "Τριπλό πρόβλημα" στη Χαλκηδόνα

    24/11/2004 8:44:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Χωρίς τρεις από τους βασικούς της παίκτες κινδυνεύει να αγωνιστεί η Χαλκηδόνα στο παιχνίδι με την ΑΕΚ για το Πρωτάθλημα της Α' Εθνικής Ποδοσφαίρου. Οι Δήμος, Άντερσον και Ντάγκα, δεν κατάφεραν να "βγάλουν" το κανονικό πρόγραμμα προπόνησης και η συμμετοχή τους στον Κυριακάτικο παιχνίδι, είναι πλέον εξαιρετικά αμφίβολη. Η κατάσταση τους θα εκτιμηθεί εκ νέου αύριο από τον γιατρό της Χαλκηδόνας. Πάντως, αύριο ο Μάρκος Δήμος θα "δοκιμάσει" και αύριο να προπονηθεί κανονικά και η τελική απόφαση θα βγει από την απόδοση του σε αυτή. Όσον αφορά στον Άντερσον, ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος ακολούθησε το πρόγραμμα θεραπείας. Τέλος, ο Βαγγέλης Ντάγκας (έχει υποστεί κάκωση στο αριστερό γόνατο) θα εξεταστεί επίσης αύριο, οπότε και ο γιατρός της Χαλκηδόνας θα αποφανθεί αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί κόντρα στην Ένωση".

    [07] Αθλητισμός

    "Πετροπόλεμος" ΑΕΚ-Παναθηναϊκού

    24/11/2004 9:34:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ζημιές σε 14 αυτοκίνητα, τρεις μοτοσυκλέτες, βιτρίνες δύο καταστημάτων καθώς και τραυματισμός ενός 36χρονου φιλάθλου, συνθέτουν το «παζλ» των επεισοδίων που προκλήθηκαν μεταξύ φιλάθλων της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού στου Ζωγράφου. Περίπου εκατό φίλαθλοι της ΑΕΚ επέστρεφαν από το νεκροταφείο της περιοχής, όπου είχε γίνει η κηδεία του πατέρα του προέδρου των «ορίτζιναλ» της ΑΕΚ. Οι οπαδοί της ΑΕΚ, όταν είδαν τα γραφεία του Παναθηναϊκού, προκάλεσαν επεισόδια, που όμως οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι τα άρχισαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού που βρίσκονταν στα γραφεία της ομάδας τους. SτηνΣπεριοχή επικράτησε για 20 περίπου λεπτά άγριος πετροπόλεμος και προκλήθηκαν ζημιές, σύμφωνα με περιοίκους, από οπαδούς και των δύο ομάδων σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, μηχανάκια και βιτρίνες καταστημάτων. Από την Αστυνομία δεν έγιναν προσαγωγές και μέχρι αργά το βράδυ αστυνομικοί της άμεσης δράσης ερευνούσαν την ευρύτερη περιοχή και προσπαθούσαν να εντοπίσουν νεαρούς που μοιάζουν με αυτούς που περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες και τους ανέφεραν ως πρωταίτιους των επεισοδίων. Μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε εντοπιστεί κανένας ύποπτος.

    [08] Αθλητισμός

    Νικητής ...με το ζόρι

    24/11/2004 9:36:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Προβλημάτισε, αλλά τελικά έφτασε στη δεύτερη ευρωπαϊκή του νίκη ο Παναθηναϊκός. Οι Πρωταθλητές, που στο μεγαλύτερο μέρος της διάρκειας του παιχνιδιού ήταν κακοί, κατόρθωσαν την ύστατη στιγμή να δείξουν το καλό τους πρόσωπο και να νικήσουν την μαχητική Σκάιλαϊνερ με 72-67. Ο Νίκος Χατηβρέττας ήταν ο κορυφαίος των "πράσινων", ενώ σημαντική βοήθεια πρόσφερε και ο "αειθαλής" Ντάριλ Μίντλετον. Ηχηρό μήνυμα έστειλε ο Ομπράντοβιτς στους Σκεπάνοβιτς και Φέμερλινγκ δίνοντάς τους χρόνο συμμετοχής μόλις πέντε και επτά λεπτών αντίστοιχα. Τα δεκάλεπτα: 12-23, 33-31, 49-56, 72-67.

    Δεν ήξερε που πατούσε

    Το ξεκίνημα για το "τριφύλλι" ήταν πολύ κακό. Στο δεκάλεπτο, η πολύ κακή τους απόδοση φάνηκε και στον πίνακα που έγραφε 12-23, υπέρ των φιλοξενούμενων. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έριξε στο παρκέ όλους τους παίκτες του εκτός των Παπανικολάου και Σάκοτα (οι οποίοι ούτως ή άλλως παίρνουν μικρό χρόνο συμμετοχής) προσπαθώντας να βρει το σχήμα που θα έβγαζε εκτός ρυθμού τους Γερμανούς.

    Με τον Γιάκα Λάκοβιτς να παραμένει οργανωτής για ολόκληρο το πρώτο δεκάλεπτο (ο Ομπράντοβιτς έπαιξε αρκετό διάστημα με δύο κοντούς) και τους Μπατίστ, Μίντλετον να είναι οι μόνες επιθετικές αιχμές, ο Παναθηναϊκός ανέκαμψε και πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ του 33-31.

    "Μίλησε" η εμπειρία

    Πιο δυνατά μπήκαν οι "πράσινοι" στην επανάληψη και προηγήθηκαν με40-33 χάρη σε σερί 7-0. Τρία τρίποντα του Ρόλερ και ένα έμμεσο... τετράποντο (τρίποντο και φάουλ) από τον Έλληνα πλέι μέικερ Σπύρο Παντελιάδη έδωσαν και πάλι το προβάδισμα στην Πρωταθλήτρια Γερμανίας με 56-49 στο 30'. Η μάχη συνεχίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος του κρίσιμου τελευταίου δεκαλέπτου, αλλά Διαμαντίδης και Χατζηβρέττας έδωσαν ανάσες επιθετικά στην ομάδα τους και γκρέμισαν τα ρεαλιστικά πάντως όνειρα των Γερμανών για 35 λεπτά.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διαμαντίδης 11, Τσαρτσαρής 10, Λάκοβιτς 4, Μίντλετον 14, Χατζηβρέττας 11, Παπανικολάου, Μάρεϊ 6 (2), Σκεπάνοβιτς, Φέμερλινγκ, Καλαϊτζής 5 (1), Μπατίστ 11

    ΣΚΑΪΛΑΙΝΕΡΣ: Παντελειάδης 6 (1), Ρόλερ 11 (3), Έλις 21 (4), Ουίλιαμς 9, Κρούελ 9, Μάτινεν 1, Σλιβανκανίν 6, Μάρας 4, Ντιαρά

    [09] Champions League

    1-0 με γκολ του Κωνσταντίνου Προηγείται ο Παναθηναϊκός

    24/11/2004 10:35:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Σοβαρός και χωρίς λάθη ο Παναθηναϊκός έχει κυριαρχήσει της Ρόζενμποργκ στην λίμνη του Λέρκενταλ και προηγείται με 1-0, έπειτα από το πρώτα 45 λεπτά. Οι "πράσινοι" παρά την αμυντική τους διάταξη έχουν καταφέρει να πάρουν αυτό που θέλουν, αφού προηγήθηκαν στην φάση του 16 οπότε ο Γκονζάλες πάσαρε εξαιρετικά στον Κωνσταντίνου και εκείνος τελείωσε έξοχα την φάση, ανοίγοντας το σκορ. Το παιχνίδι όπως είναι φυσικό δεν χωρά σχολιασμό για τον ρυθμό του ή τις εκπληκτικές ενέργειες των ποδοσφαιριστών, καθώς με δυσκολία κυλά η μπάλα στο λασπωμένο τερέν. Η ασταμάτητη βροχή έχει μετατρέψει το χορτάρι του Λέρκενταλ σε "λίμνη" και σε ορισμένα σημεία είναι κυριολεκτικα αδύνατο ακόμη και να περπατήσουν οι παίκτες. Πάντως οι "πράσινοι" εκτός από το γκολ έχουν και άλλες ευκαιρίες. Μόλις στο 2 ο Σκάτσελ βρέθηκε απέναντι στον Έσπεν Γιόνσεν και ίσως η μπάλα χτύπησε και το δοκάρι, πριν απομακρυνθεί, ενώ μετά το 1-0 και συγκεκριμένα στο 25 ο Κυργιάκος με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 30 ο Σκάτσελ αχρήστευσε μια καλή προσπάθεια της ομάδας και μπερδεύτηκε, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει καν να σουτάρει, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης δεν μπόρεσε να "τελειώσει" το ματς, αφού άνοιξε πολύ την μπάλα μέσα στην περιοχή της Ρόζενμποργκ και την έχασε.

    [10] Ζωής ...σΤάσεις

    Tips για ξύρισμα και αποτρίχωση Κόψτε τα μούσια

    24/11/2004 9:59:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Το ξύρισμα για τους άνδρες και η αποτρίχωση για τις γυναίκες είναι πλέον τόσο απαραίτητο, όσο ο αέρας που αναπνέουμε. Για τους άνδρες, τέλειο ξύρισμα δεν υπάρχει. Υπάρχει, όμως, το σωστό ξύρισμα, με το οποίο οι ερεθισμοί, τα κοψίματα και η ξηρότητα γίνονται παρελθόν. Όσο για τις γυναίκες; Το ξυράφι είναι η έσχατη λύση, αφού στο εμπόριο κυκλοφορούν το κερί, η χαλάουα και οι αποτριχωτικές κρέμες , που αφαιρούν τις τρίχες στη στιγμή και υπόσχονται δέρμα απαλό, σαν να περνάτε μια δεύτερη βρεφική ηλικία! Παρακάτω θα βρείτε μια σειρά dos and donts για σωστό ξύρισμα, καθώς και μικρά μυστικά για κάθε μέθοδο αποτρίχωσης.

    Βοηθείστε τη λεπίδα

    Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά, για να διευκολύνουμε τη λεπίδα, αλλά και τη ζωή μας.

    Για να μαλακώσουν τα γένια, βρέξτε το πρόσωπό σας και το λαιμό με χλιαρό νερό και ένα απαλό σαπούνι, ώστε να απομακρυνθεί η λιπαρότητα, να καθαρίσουν οι πόροι και θα διευκολυνθεί η είσοδος του νερού στην επιδερμίδα. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιείστε μια πετσέτα μουσκεμένη με ζεστό νερό (ή αν προτιμάτε βάλτε την για λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων) και καλύψτε με αυτή το πρόσωπό σας για 30 δευτερόλεπτα. Με τον τρόπο αυτό, τα σκληρά γένια θα μαλακώσουν μέχρι και 70%!

    Η καλύτερη ώρα για ξύρισμα είναι μετά το ντους , αφού οι ατμοί και το ζεστό νερό έχουν διαποτίσει τα γένια, υγραίνοντας παράλληλα την επιδερμίδα. Ωστόσο, επειδή η επιδερμίδα γίνεται πιο ελαστική, βρέξτε το πρόσωπό σας με κρύο νερό αμέσως πριν το ξύρισμα, ώστε να τεντωθεί ακόμη περισσότερο και τα γένια να σταθούν όρθια. Προσοχή! Απoφύγετε το ξύρισμα αμέσως μετά το ξύπνημα , καθώς το δέρμα είναι ελαφρώς "πρησμένο". Μισή ώρα αφού σηκωθείτε από το κρεβάτι, το δέρμα σας γίνεται πιο σφριγηλό και φιλικό προς το ξυράφι.

    Η ώρα του αφρού έφτασε! Αν και το νερό είναι μαλακτικό, η δράση του είναι περιορισμένη επειδή εξατμίζεται. Απλώστε λοιπόν στο πρόσωπό σας μια γενναία ποσότητα από αφρό, κρέμα ή gel ξυρίσματος. Κι επειδή το ξύρισμα είναι ιεροτελεστία, δουλέψτε το προϊόν όσο το δυνατόν περισσότερο στο πρόσωπό σας. Κι αν είστε βιαστικοί, ένα λεπτό μονάχα είναι αρκετό.

    Πριν αρχίσετε τις ασκήσεις με το ξυραφάκι, σκεφτείτε από πότε έχετε να το αλλάξετε! Τα πολυχρησιμοποιημένα ξυραφάκια ευθύνονται για ερεθισμούς, κοψίματα και άλλα βασανιστήρια της επιδερμίδας. Κι αν αναρωτιέστε πότε χρειάζεται αλλαγή , ιδού η απάντηση: τα σκληρά γένια βγάζουν νοκ άουτ το ξυράφι σε δύο χρήσεις, ενώ τα κανονικά μετά από 3- 4 ξυρίσματα. Μια τελευταία συμβουλή για το ξυράφι είναι η σπατάλη: αν καταφέρετε να κάνετε ένα ξύρισμα της προκοπής με φτηνό ξυράφι, τότε είστε ήρωες!

    Και επιτέλους περνάμε στο προκείμενο Οι κινήσεις πρέπει να είναι αργές και προσεκτικές. Ξυρίστε πρώτα τα μάγουλα και το λαιμό, ενώ για το τέλος αφήστε το πηγούνι και την περιοχή γύρω από τα χείλη, όπου τα γένια είναι πιο σκληρά. Το πιο σημαντικό είναι να ξυρίζεστε πάντα προς την φορά των τριχών , αφού το κόντρα ξύρισμα αφενός δίνει βαθύ αποτέλεσμα, αφετέρου όμως προκαλεί ερεθισμούς.

    Το φινάλε είναι εξίσου σημαντικό. Σκουπίστε ξανά το πρόσωπό σας με μια ζεστή πετσέτα και ρίξτε άφθονο κρύο νερό για να κλείσουν οι πόροι. Απλώστε ενυδατική λοσιόν , χωρίς οινόπνευμα και "ξεδιψάστε" εντελώς την επιδερμίδα σας.

    Γυναικεία τερτίπια

    Και τώρα ήρθε η σειρά των αιθέριων υπάρξεων! Αν είστε "παραδοσιακές" και προτιμάτε το ξυράφι μία είναι η βασική συμβουλή: φροντίστε να είναι καλά βρεγμένη η περιοχή που θα ξυρίσετε. Επειδή ένα απλό κατάβρεγμα δεν αρκεί, αφήστε πχ το νερό να τρέξει 2- 3 λεπτά στα πόδια σας.

    Αν οι τρίχες στα πόδια ή τις μασχάλες είναι σκληρές, επιστρατεύστε την μαλακτική κρέμα των μαλλιών για να τις μαλακώσετε. Αρχικά, χρησιμοποιήστε το ξυραφάκι με φορά ίδια με αυτήν που φυτρώνουν οι τρίχες και στην συνέχεια κάντε ένα δεύτερο "γύρο" της ίδιας περιοχής, με αντίθετη φορά . Το πρώτο ξύρισμα θα απομακρύνει τις τρίχες, χωρίς να ερεθίσει το δέρμα και το δεύτερο θα κάνει το ξύρισμα πιο βαθύ.

    Για τις πιο "μοντέρνες", τα πράγματα είναι απλά. Οι αποτριχωτικές κρέμες περιέχουν χημικές ουσίες, που αποσυνθέτουν την τρίχα και την απομακρύνουν από το δέρμα. Τοποθετούνται στο δέρμα για λίγα λεπτά και τα αποτελέσματα διαρκούν 7-10 ημέρες. Ωστόσο, οι κρέμες αυτές μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα ή χημικό έγκαυμα , ιδίως σε γυναίκες που έχουν ευαίσθητο δέρμα ή πάσχουν από αλλεργίες.

    Το αποτριχωτικό κερί, που φαίνεται να είναι το αγαπημένο των γυναικών, απαιτεί χρόνο και δεξιοτεχνία. Χρειάζεστε περίπου μια με μιάμιση ώρα και ταλέντο, τουλάχιστον για τις πρώτες φορές που θα εφαρμόσετε τη μέθοδο. Τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν ακόμα και είκοσι ημέρες, αφού οι τρίχες αφαιρούνται από τη ρίζα. Προσοχή, όμως, γιατί το κερί δημιουργεί πολύ συχνά ερεθισμό , που, ανάλογα με την ευαισθησία του δέρματος, μπορεί να διαρκέσει από μερικές ώρες μέχρι τρεις ημέρες.

    Τέλος, υπάρχει και η χαλάουα, που είναι ένα μείγμα ζάχαρης και νερού (ή χυμού λεμονιού), το οποίο όσο είναι χλιαρό απλώνεται στο δέρμα. Η μέθοδος αυτή είναι απλή και οικονομική, ενώ το αποτέλεσμα κρατά περίπου 15 ημέρες , αφού οι τρίχες απομακρύνονται από τη ρίζα. Κύριο μειονέκτημα της μεθόδου είναι ο έντονος πόνος .

    [11] Κοινωνία

    Ξανά σε λειτουργία οι κάμερες στους δρόμους Επανέρχονται τα "ηλεκτρονικά μάτια"

    24/11/2004 11:11:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Μέσα στην επόμενη εβδομάδα ξαναμπαίνουν σε λειτουργία οι κάμερες στους δρόμους της Αθήνας. Όπως ανακοινώθηκε από το αρχηγείο της Αστυνομίας, υπήρξε θετική απάντηση από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, οπότε θα τοποθετηθούν και πάλι στους δρόμους οι 293 κάμερες, που θα δίνουν εικόνα στο κέντρο της Τροχαίας, το οποίο λειτουργεί στο μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι κάμερες, που είχαν εγκατασταθεί για τον έλεγχο της κυκλοφορίας στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων, θα αναδιαταχθούν χωροταξικά, για να ανταποκριθούν στα σημερινά δεδομένα και τις ανάγκες διαχείρισης της κυκλοφορίας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 24 November 2004 - 21:51:56 UTC