Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-11-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καμία ανησυχία για την υγεία του Βγήκε από το νοσοκομείο ο Ντικ Τσένεϊ
  • [02] Σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας Σε ισχύ τα μέτρα για την Επέτειο του
  • [03] Εκατό ναυτικά μίλια δυτικά της Πύλου Εκτός κινδύνου το σκάφος με τους
  • [04] Πιο καλή η μοναξιά...
  • [05] Επίθεση εφ όλης της ύλης στην κυβέρνηση Η πρώτη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ
  • [06] Και ξανά πρός τη δόξα τραβά...
  • [07] Τον Ιανουάριο οι εκλογές για τη διαδοχή Αραφάτ
  • [08] Νέα νίκη για την Λα Κορούνια
  • [09] Χωρίζουν οι δρόμοι Γκίγκς και Μάντσεστερ;
  • [10] Εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για το Πολυτεχνείο
  • [11] Τη Δευτέρα συνεδριάζει το Eurogroup
  • [12] Ο Τομιάνοβιτς δεν λυπήθηκε το Χιούστον
  • [13] Στην κορυφή Αχαρναϊκός και Γιάννινα
  • [14] Πέρασε και από τη Λέτσε η "Γιούβε"

    [01] Κόσμος

    Καμία ανησυχία για την υγεία του Βγήκε από το νοσοκομείο ο Ντικ Τσένεϊ

    14/11/2004 11:40:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2004 11:45:02 πμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Εξιτήριο πήρε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Ντικ Τσένεϊ, από το νοσοκομείο Τζορτζ Ουάσινγκτον όπου εισήχθη χθες βράδυ με αναπνευστικά προβλήματα. Από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, δεν διεγνώσθη τίποτα το ανησυχητικό και έτσι οι γιατροί αποφάσισαν να του επιτρέψουν να πάει στο σπίτι του. Θεωρείται μάλιστα πολύ πιθανό, τα προβλήματα στην αναπνοή που αντιμετώπισε να οφείλονται σε ένα πρόσφατο κρυολόγημα. Εξερχόμενος του νοσοκομείου και έχοντας στο πλευρό τη σύζυγό του Λιν, ο Ντικ Τσένεϊ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι αισθάνεται πολύ καλά. Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει ένα βεβαρημένο ιστορικό καρδιολογικών προβλημάτων και έχει υποβληθεί στο παρελθόν σε τέσσερις καρδιακές επεμβάσεις.

    [02] Κοινωνία

    Σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας Σε ισχύ τα μέτρα για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

    14/11/2004 12:35:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε εφαρμογή τίθενται από σήμερα τα μέτρα της αστυνομίας για την 31η επέτειο του Πολυτεχνείου. Έτσι από τις 6 σήμερα το πρωί μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης 18 Νοεμβρίου, θα μπορεί να διακόπτεται η κυκλοφορία σε όλους τους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες και για όσο χρόνο χρειαστεί. Παράλληλα, από τις 6 το πρωί της Δευτέρας θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση σε όλους τους δρόμους γύρω από το ίδρυμα ενώ την ημέρα της επετείου η αστυνομία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να μην κατεβαίνουν στο κέντρο της Αθήνας με τα αυτοκίνητα τους.

    Αυξημένα μέτρα ασφαλείας

    Την Τετάρτη και λόγω της καθιερωμένης πορείας, από τις 2 το μεσημέρι μέχρι το τέλος της ημέρας, θα διακόπτεται σταδιακά η κυκλοφορία σε όλους τους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, καθώς και στις λεωφόρους Μεσογείων και Κηφισίας, από τη λεωφόρο Κατεχάκη και κάτω καθώς και στην οδό Μιχαλακοπούλου.

    Παράλληλα, θα υπάρξουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των συγκοινωνιακών μέσων.

    Την ημέρα της επετείου, όλη η αστυνομική δύναμη της Αττικής θα βρίσκεται σε επιφυλακή. Θα χρησιμοποιηθούν 5.000 αστυνομικοί ενώ άλλοι 1000 θα βρίσκονται σε ετοιμότητα.

    Μόλις κλείσουν οι πόρτες του Πολυτεχνείου, οι αστυνομικές δυνάμεις θα παραταχθούν έξω από το κτήριο για να διασφαλίσουν ότι δεν θα μπει κανείς.

    Ανάλογα μέτρα θα ληφθούν και στις υπόλοιπες πανεπιστημιακές σχολές της Αθήνας.

    Η πορεία θα παρακολουθείται από δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ σε όλο το κέντρο και στην αμερικάνικη πρεσβεία θα υπάρχουν διμοιρίες σε ετοιμότητα για να επέμβουν σε περίπτωση επεισοδίων.

    [03] Κοινωνία

    Εκατό ναυτικά μίλια δυτικά της Πύλου Εκτός κινδύνου το σκάφος με τους λαθρομετανάστες

    14/11/2004 2:45:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Τρεις φρεγάτες καθώς και δύο ελικόπτερα Σούπερ Πούμα βρίσκονται κοντά σε πλοίο με περίπου 120 λαθρομετανάστες που πλέει ανοιχτά της Πύλου στα διεθνή ύδατα. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το σκάφος είναι εκτός κινδύνου. Χθες βράδυ πάντως, αλλοδαπός άνδρας ενημέρωσε το θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ότι το σκάφος που είχε αποπλεύσει από τα τουρκικά παράλια, βρισκόταν σε κίνδυνο. Αμέσως τέθηκαν σε ετοιμότητα οι λιμενικές αρχές και άρχισαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος δεν παρουσιάζει μηχανικά προβλήματα. Στην περιοχή όμως επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες, ενώ πνέουν άνεμοι που φθάνουν τα 8 μποφόρ.

    [04] Αθλητισμός

    Πιο καλή η μοναξιά...

    14/11/2004 3:14:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μόνος στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα βόλεϊ της Α1 ανδρών βρίσκεται ο Ηρακλής. Στην 3η αγωνιστική της διοργάνωσης ο "Γηραιός" ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Νίκαιας επικρατώντας 3-0 και εκμεταλλεύθηκε το "στραβοπάτημα" του Παναθηναϊκού. Οι "πράσινοι" ηττήθηκαν στο τάι μπρέικ από τον Πανελλήνιο στην Κυψέλη και βρίσκονται πλέον στη δεύτερη θέση. Τέλος ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 3-0 σετ. Στο δεύτερο σετ τραυματίστηκε ο Σάλμον, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει σπάσει τη μύτη του.

    Αποτελέσματα - Βαθμολογία

    Εθνικός Αλεξ.-Ολυμπιακός 0-3 (14-25, 21-25, 28-30. Παγκράτι-Ορεστιάδα 2-3 (19-25, 25-23, 28-26, 18-25, 9-15) Ηρακλής-ΑΕ Νίκαια 3-0 (25-14, 25-18, 25-12) Πανελλήνιος-Παναθηναϊκός 3-2 (25-22, 25-20, 12-25, 24-26, 16-14) Ρέθυμνο-ΕΑ Πατρών 2-3 (18-25, 25-20, 17-25, 25-23, 9-15) Μίλωνας-ΠΑΟΚ 15/11

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγώνες) Ηρακλής 9 Παναθηναϊκός 7 ΑΕ Νίκαια 6 Ολυμπιακός 6 Πανελλήνιος 6 Παγκράτι 4 Εθνικός Αλεξ. 3 Ρέθυμνο 3 Ορεστιάδα 3 ΠΑΟΚ 2 -2αγ ΕΑ Πατρών 2 Μίλωνας 0 -2αγ

    [05] Πολιτική

    Επίθεση εφ όλης της ύλης στην κυβέρνηση Η πρώτη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

    14/11/2004 3:11:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2004 5:24:46 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποιείται από το πρωί η πρώτη εθνική θεματική συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, με θέμα τη νέα οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Στη συνδιάσκεψη μίλησε το μεσημέρι ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα της οικονομικής πολιτικής και εξαπέλυσε εφ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση. Πριν κηρύξει την έναρξη των εργασιών της Συνδιάσκεψης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ.

    "Έλλειψη στρατηγικής και οράματος"

    Ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε πενιχρό τον απολογισμό του έργου της ΝΔ τους οκτώ μήνες διακυβέρνησης της.

    "Φτωχαίνει σήμερα ο Έλληνας και η Ελληνίδα από την πολιτική της κυβέρνησης" είπε χαρακτηριστικά και επανέλαβε την πρόταση του κόμματος του για συναίνεση στα εθνικά θέματα τονίζοντας ωστόσο ότι "περιμένει από την κυβέρνηση συγκεκριμένο πλαίσιο εξωτερικής πολιτικής".

    Πρόσθεσε ακόμα ότι η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη στο ψευτοδίλημμα ανασχηματισμός ή εκλογές, υπογραμμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι έτοιμο για κάθε ενδεχόμενο.

    Εξάλλου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περιέγραψε το νέο σχέδιο ανάπτυξης για την "Ελλάδα της πρωτοπορίας" το οποίο μεταξύ άλλων το σχέδιο αυτό θα περιλαμβάνει:

    πιο απλό, δίκαιο και διαφανές φορολογικό σύστημα, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, με μείωση του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων και της εξάρτησης από το κράτος, πολιτικές μείωσης της ανεργίας, ειδικότερα στους νέους και τις γυναίκες μεγάλες τομές στην παιδεία, με στόχο η ελληνική παιδεία να γίνει πρώτη στον κόσμο, μείωση του δημόσιου χρέους με ταυτόχρονη βελτίωση του κοινωνικού κράτους ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας αλλαγή του κράτους, ώστε να είναι φιλικό προς τον πολίτη.

    Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ρουσσόπουλος απαντώντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι " το παρόν και το μέλλον της χώρας χρειάζεται σοβαρές προτάσεις και αξιόπιστους πολιτικούς να τις υλοποιήσουν. "Και από τα δύο", τόνισε ο κ. Ρουσσόπουλος το ΠΑΣΟΚ απέχει μακράν".

    "Χρειάζονται τολμηρές απαντήσεις"

    Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το σύνολο της πολιτικής που ακολουθεί και ειδικότερα στην Οικονομία, άσκησε και ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Μ. Χρυσοχοϊδης.

    Όπως τόνισε η κυβέρνηση αναδεικνύεται άτολμη και διστακτική για να πάρει μέτρα για την Οικονομία, κάτι που, όπως είπε, φαίνεται και από το φορολογικό νομοσχέδιο που δημοσιοποίησε πρόσφατα.

    Υπό αυτές τις συνθήκες, πρόσθεσε ο κ. Χρυσοχοϊδης, το ΠΑΣΟΚ καλείται να δώσει τολμηρές απαντήσεις στις προκλήσεις που θέτει η μεταολυμπιακή περίοδος και η συμμετοχή στην Ευρώπη των "25".

    Παντελή άγνοια, για τις ανάγκες και τις προτεραιότητες της χώρας, καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Κώστας Σκανδαλίδης .

    Όπως είπε, η διακυβέρνηση της ΝΔ λόγω έλλειψης προσανατολισμού και κατεύθυνσης, θέτει υπό αμφισβήτηση όλα όσα κατακτήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, τους σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης, την Ελλάδα του Ευρώ και των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Από την πλευρά του, ο Συντονιστής Παραγωγής και Εμπορίου του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής , υποστήριξε την ανάγκη δημιουργίας ενός επιχειρηματικού περιβάλλοντος, με απλουστευμένα νομοθετικά και διοικητικά πλαίσια τονίζοντας ότι η επιχειρηματική αντίληψη πρέπει να καλλιεργείται στους νέους μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα.

    [06] Αθλητισμός

    Και ξανά πρός τη δόξα τραβά...

    14/11/2004 3:25:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα παρέμεινε η Λιόν! Η πρωταθλήτρια Γαλλίας επικράτησε της Ναντ με 2-0 στο "Ζερλάν". Τα γκολ για τους πρωταθλητές Γαλλίας, σημείωσαν οι Φρο (46`) και Γκοβού (57`). Επιβλητική εμφάνιση και νίκη για την Μπορντό, 3-0 την Παρί Σεν Ζερμέν, με τον Μιχάλη Καψή να αγωνίζεται σε ολόκληρη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Σήμερα το ντέρμπι με ελληνικό ενδιαφέρον (για ΑΕκ και Ολυμπιακό αντίστοιχα), αλλά και ελληνικό χρώμα, (Ταβλαρίδης εναντίον Ζήκου), Λιλ Μονακό.

    Αποτελέσματα - βαθμολογίες

    Λιόν-Ναντ 2-0 (46 Φρό, 59 Γκοβού) Μαρσέιγ-Στρασβούργο 2-0 (52 Μπαμόγκο, 69 Κόκε) Μετς-Καέν 1-2 (39 Γκουεΐ-45+1, 82 Μαζούρ) Μπαστιά-Σεντ Ετιέν 0-3 (62, 69 Ελεμπουΐκ, 87 Πικιόν) Μπορντό-Παρί Σεν Ζερμέν 3-0 (6 αυτ. Πισό, 48 Λασλάν, 77 Ρουλ) Νις-Λανς 1-1 (16 Κομπός-34 Ουτάκα) Οσέρ-Αζαξιό 1-0 (59 Λασουέρ) Ρεν-Τουλούζ 1-1 (71 Μοντερούμπιο-76 Μορεϊρά) Σοσό-Ιστρ 1-1 (82 Μαθιού-51 Κουρτί) Λιλ-Μονακό 14/11

    Βαθμολογία (σε 14 αγώνες) Λιόν 32 Λιλ 28-13αγ Οσέρ 25 Σοσό 22 Μαρσέιγ 22 Μονακό 21-13αγ Μπορντό 20 Μετζ 18 Ναντ 17 Παρί ΣΖ 17

    [07] Μ. Ανατολή

    Τον Ιανουάριο οι εκλογές για τη διαδοχή Αραφάτ

    14/11/2004 3:26:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Ομαλή μετάβαση στη μετα-Αραφάτ εποχή και ανάδειξη του νέου διαδόχου της Παλαιστινιακής Αρχής χωρίς εσωτερικές συγκρούσεις υποσχέθηκε η παλαιστινιακή ηγεσία, που προετοιμάζει τις εκλογές για την ορισμό του νέου προέδρου στη θέση του εκλιπόντος ηγέτη. Σήμερα ο ασκών καθήκοντα προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Ράουχι Φατούχ ανακοίνωσε και την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής τους η οποία θα είναι η 9η Ιανουαρίου. Στο μεταξύ, οι ακριβείς αιτίες του θανάτου του μεγάλου ηγέτη εξακολουθούν να προβληματίζουν τους Παλαιστίνιους, που δε διστάζουν να διατυπώσουν ανοιχτά τις αμφιβολίες τους. Η εκπρόσωπος της παλαιστινιακής διπλωματικής αντιπροσωπείας στη Γαλλία Λέιλα Σαχίντ, σε συνέντευξη της προς τον γαλλικό ραδιοσταθμό Europe 1, που υπήρξε και η πρώτη δημόσια τοποθέτηση της μετά το θάνατο του Γιάσερ Αραφάτ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Παλαιστίνιος ηγέτης να δολοφονήθηκε από τους Ισραηλινούς. Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας Φιλίπ Ντουστ-Μπλαζί, απέρριψε αυτές τις αιτιάσεις δηλώνοντας προς το ραδιοσταθμό Radio J ότι "τίποτα δεν οδηγεί στη σκέψη ότι δηλητηριάστηκε".

    Μια σκοτεινή εκδοχή που θα συνοδεύει για πάντα το θρύλο

    "Είναι πολύ πιθανό να τον δηλητηρίασαν, όπως έχουν δηλητηριάσει και άλλους. Δεν μπορώ να σας πω ότι από ιατρικής απόψεως διαθέτουμε αποδείξεις γι αυτό" είπε η Σαχίντ, προσθέτοντας όμως πως οι γιατροί δεν το έχουν διαψεύσει. "Δεν υπάρχουν αποδείξεις για συγκεκριμένες τοξίνες, αλλά υπάρχουν τοξίνες που δεν ανιχνεύονται στο σώμα των ασθενών. Αυτό θα μείνει κάτι που θα συνοδεύει το θρύλο του προέδρου Αραφάτ" ανέφερε.

    Στο ενδεχόμενο ο Γιάσερ Αραφάτ να δολοφονήθηκε αναφέρθηκε και ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής στον ΟΗΕ Νάσερ αλ Ουίντουα, ανιψιός του εκλιπόντος παλαιστίνιου προέδρου, σε συνέντευξή του σε τουρκική εφημερίδα που δημοσιεύθηκε χθες Σάββατο.

    Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής Ναμπίλ Σάατ, μιλώντας στο CNN για το ίδιο θέμα παρατήρησε ότι πράγματι στο πιστοποιητικό θανάτου του Αραφάτ δεν διατυπώνεται ένα συγκεκριμένο συμπέρασμα. "Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ένας σαφής λόγος για την τόσο ραγδαία επιδείνωση της υγείας του", είπε.

    Διαβουλεύσεις για τις εκλογές

    Κι ενώ οι Παλαιστίνοι τόσο στα εδάφη τους, όσο και σε άλλα μέρη του κόσμου όπου βρίσκονται εξακολουθούν να αποτίνουν φόρο τιμής στον Αραφάτ, το εναρκτήριο λάκτισμα για τη δρομολόγηση εκλογών έχει ήδη δοθεί και οι σχετικές διαβουλεύσεις έχουν αρχίσει.

    Όπως ανακοινώθηκε ο Μαχμούντ Αμπάς (Αμπού Μάζεν) επικεφαλής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, θα είναι ο επίσημος υποψήφιος της Φατάχ στις εκλογές.

    Από την πλευρά του ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Αχμεντ Κορέι διορίστηκε σήμερα επικεφαλής του εθνικού παλαιστινιακού συμβουλίου ασφαλείας στη θέση του εκλιπόντος Γιάσερ Αραφάτ, όπως δήλωσε παλαιστίνιος αξιωματούχος.

    Σημαντική είδηση είναι και η πιθανή κάθοδος στις εκλογές του Μαρουάν Μπαργούτι, του επικεφαλής της Φατάχ στη Δυτική Όχθη. Ο Μπαργούτι ένας από τους εμπνευστές της Ιντιφάντα, καταδικάστηκε στις 6 Ιουνίου από ισραηλινό δικαστήριο πεντάκις σε ισόβια για συμμετοχή σε τέσσερις αντι-ισραηλινές επιθέσεις.

    Άλλο ένα πρόσωπο που θα διεκδικήσει το αξίωμα είναι ο Μοχάμεντ Νταχλάν πρώην επικεφαλής των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας. Ο Νταχλάν, ένας από τους λίγους παλαιστίνιους αξιωματούχους που τόλμησαν να αμφισβητήσουν ανοικτά το αυταρχικό στυλ διακυβέρνησης του Αραφάτ, δεν κατέχει επίσημο αξίωμα, παραμένει όμως πρόσωπο με σημαντική επιρροή στη Λωρίδα της Γάζας που στο πρόσφατο παρελθόν γνώρισε σκληρές ενδοπαλαιστινιακές συγκρούσεις, στις οποίες διαψεύδει ότι αναμείχθηκε προσωπικά.

    [08] Αθλητισμός

    Νέα νίκη για την Λα Κορούνια

    14/11/2004 3:51:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Με νίκη συνέχισε η Λα Κορούνια τις υποχρεώσεις της στο ισπανικό πρωτάθλημα. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ επικράτησε στο "Ριαθόρ" της Λεβάντε με 1-0, σε αγώνα για την 11η ημέρα της πριμέρα ντιβιζιόν, και έφτασε τους 16 βαθμούς. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Ντιέγκο Τριστάν με πέναλτι στο 56΄. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο στράικερ της Ντεπορτίβο έστειλε... δύο φορές τη μπάλα στα δίχτυα, καθώς ο διαιτητής διέταξε να εκτελεστεί εκ νέου η "εσχάτη" των ποινών, αφού ο Πέδρο Μουνίτις μπήκε στη μεγάλη περιοχή, πριν ο Ισπανός επιθετικός χτυπήσει το (πρώτο) πέναλτι. Συνεχίζεται ο κατήφορος της Βαλένθια η οποία έμεινε στο 0-0 με αντίπαλο τη Σαραγόσα.

    Αποτελέσματα - Βαθμολογία

    Βαλένθια-Σαραγόσα 0-0 Οσασούνα-Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-0 (Μοράλες 71) Χετάφε-Μάλαγα 1-0 (Γκαγιάρδο 46) Νουμάνθια-Σεβίλλη 2-1 (Οσόριο 83, Αντόνιο 90 - Πουέρτα 63) Μπιλμπάο-Βιγιαρεάλ 2-1 (Ουρθάιθ 46, 52 - Μάρι 60) Εσπανιόλ-Σανταντέρ 2-1 (Ντάνι 11, Μάχι πεν. 81 - Γκερέρο 55) Ντεπορτίβο-Λεβάντε 1-0 (Τριστάν πεν. 55)

    Μπέτις-Μπαρτσελόνα 14/11 Ρεάλ Μαδρίτης-Αλμπαθέτε 14/11 Μαγιόρκα-Ατλέτικο Μαδρίτης 14/11

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 11 αγώνες)

    Μπαρτσελόνα 26-10αγ Εσπανιόλ 20 Ρεάλ Μαδρίτης 19-10αγ Λεβάντε 19 Σαραγόσα 18 Σεβίλη 18 Βαλένθια 16 Λα Κορούνια 16 Οσασούνα 16 Ατλέτικο Μαδρίτης 15-10αγ Βιγιαρεάλ 14 Σανταντέρ 14

    [09] Champions League

    Χωρίζουν οι δρόμοι Γκίγκς και Μάντσεστερ;

    14/11/2004 4:32:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Διάσταση απόψεων, μεταξύ της Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ και του Ουαλού Ράιαν Γκίγκς, διαπιστώθηκε μετά τις πρώτες επαφές για την ανανέωση του συμβολαίου του. Οι "μπέμπηδες", πρότειναν στον διεθνή επιθετικό την επέκταση του συμβολαίου του για ένα ακόμη χρόνο (λήγει το 2005), γεγονός που δεν ευχαρίστησε καθόλου τον Γκιγκς, ο οποίος όπως αναφέρει η αγγλική εφημερίδα "News of the World", απάντησε τελικά αρνητικά. Όπως δήλωσε ο ίδιος, στην εφημερίδα η πρόταση του συλλόγου δεν τον ικανοποίησε, αφού ήλπιζε σε ένα πιο μακροχρόνιο συμβόλαιο, που θα του επέτρεπε να κλείσει την καριέρα του στην αγαπημένη του ομάδα, που υπηρετεί ανελλιπώς από το 1990.

    Σκέψεις για πώληση του Ουαλού

    "Μου προσφέρθηκε συμβόλαιο επέκτασης για μία ακόμη σεζόν, αλλά απάντησα αρνητικά", δήλωσε ο Γκιγκς στην κυριακάτικη εφημερίδα και πρόσθεσε: "Ήλπιζα σε ένα πολυετές συμβόλαιο γιατί θέλω να κλείσω την καριέρα μου στη Μάντσεστερ. Ζήτησα από τη διοίκηση να επανεξετάσει την περίπτωσή μου", εξήγησε ο Ράιαν Γκιγκς που έχει περάσει στο Ολντ Τράφορντ μεγάλες στιγμές και έχει συνδέσει το όνομά του με την ομάδα.

    Παράλληλα, η "Sunday Mirror" γράφει στο σημερινό της φύλλο ότι ο διεθνής μεσοεπιθετικός ενδέχεται να πωληθεί τον Ιανουάριο, αν μέχρι τότε δεν έχει επέλθει συμφωνία για συνέχιση της συνεργασίας των δύο πλευρών μετά το καλοκαίρι.

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο εκτελεστικός διευθυντής της Γιουνάιτεντ, Ντέιβιντ Γκιλ, έχει πει στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ότι δεν πρόκειται να αποκτηθεί κανένας παίκτης, αν δεν προηγηθεί η παραχώρηση κάποιου άλλου.

    Αν όντως ισχύουν τα λεγόμενα του Γκιλ, τότε το πιο πιθανό είναι, οι δρόμοι Γκικς και Μάντσεστερ, να χωρίσουν μετά από δεκατέσσερα χρόνια και ο Ουαλός, να ψάξει άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

    [10] Πολιτική

    Εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για το Πολυτεχνείο

    14/11/2004 4:34:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Εκδήλωση για την επέτειο των 31 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου διοργάνωσε το μεσημέρι η ΟΝΝΕΔ στην Παλαιά Βουλή. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό και ο Πρωθυπουργός. Ο κ. Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε στη σημασία του μηνύματος που έστειλαν εξεγερμένοι φοιτητές, το οποίο όπως τόνισε "επισημαίνει τη δύναμη του πολίτη που κάνει πράξη την ομοψυχία" και "σηματοδοτεί τη διαρκή αναζήτηση, την ανάδειξη, τη διεκδίκηση έμπρακτων απαντήσεων στα κοινωνικά αιτήματα, για το παρόν και το μέλλον". Παράλληλα ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη για διαφάνεια και εθνική συνεννόηση. Στο βήμα τον διαδέχθηκαν ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Τζουμάκας και του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας.

    Κοινό μήνυμα για διαφάνεια και ενότητα

    "Η νέα εποχή υπαγορεύει τη στρατηγική επιλογή για εθνική συνεννόηση στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν το παρόν και κρίνουν το μέλλον της πατρίδας μας. Ιδίως, μάλιστα, στο χώρο της Παιδείας, της Εξωτερικής Πολιτικής, των εθνικών υποθέσεών μας. Εάν στα χρόνια του Πολυτεχνείου η Παιδεία και ο Πολιτισμός ήταν το κεντρικό αίτημα της νέας γενιάς, σήμερα είναι ο κοινός τόπος των πολιτών. Ο τόπος από τον οποίο όλες οι πολιτικές δυνάμεις μπορούμε και οφείλουμε να κάνουμε μια καινούργια αρχή. Να αξιοποιήσουμε όλες τις ιδέες, όλες τις απόψεις, όλες τις προτάσεις για μια εθνική - και όχι κυβερνητική - πολιτική Παιδείας. Αμφιβολίες δεν πρέπει να υπάρχουν: Η εθνική συνεννόηση, η σύνθεση απόψεων και ιδεών, η συνένωση δυνάμεων και προσπαθειών είναι βασικός όρος για αποτελεσματικές μακρόπνοες στρατηγικές. Είναι εγγύηση για νέα συλλογικά επιτεύγματα. Είναι στοιχείο της ουσίας της Δημοκρατίας" τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας παράλληλα ότι στρατηγική επιλογή μείζονος σημασίας είναι και η μετουσίωση του πολιτικού πολιτισμού σε καθημερινή πρακτική.

    Ιδιαίτερη μνεία έκανε επίσης στο θέμα της διαφάνειας. Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στις αδιαφανείς σχέσεις οικονομικών συμφερόντων με το δημόσιο και τόνισε ότι επιλογή της κυβέρνησης είναι να θεσπιστούν κανόνες "που δεν επιτρέπουν στα όποια οργανωμένα συμφέροντα να αναπτύσσουν απόπειρες ποδηγέτησης της κοινής γνώμης, της κοινωνίας, της πολιτικής".

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην διαχρονικότητα του Πολυτεχνείου. "Το Πολυτεχνείο δεν είναι μονάχα "μήτρα ιστορίας", αλλά και εργαστήρι του μέλλοντος, όπως είναι και πεδίο δοκιμασίας για το σήμερα" τόνισε, προσθέτοντας ότι τα μεγάλα αιτήματα εκείνης της εξέγερσης παραμένουν επίκαιρα. Επίσης παρότρυνε τη νέα γενιά να κρατήσει "το δίδαγμα της ενότητας, πέρα από ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές, όταν πρόκειται για την υπεράσπιση των μεγάλων αγαθών της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εθνικής αξιοπρέπειας".

    Παράλληλα επέκρινε όσους σχολίασαν αρνητικά την συμμετοχή του στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ χαρακτηρίζοντας τους "κατά κανόνα απόντες από τον αντιδικτατορικό αγώνα και επιρρεπής στον εφήμερο παραπολιτικό σχολιασμό".

    "Το Πολυτεχνείο ζει και μας ενώνει αλλά ταυτόχρονα μας χωρίζει με ορισμένες αντιλήψεις που υπάρχουν στην κοινωνία, αντιλήψεις αυταρχισμού και αυθαιρεσίας" είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Τζουμάκας Τζουμάκας στη δική του ομιλία, αναφέροντας ακόμη, ότι υπάρχουν ορισμένοι που διατυπώνουν δημόσιο λόγο και μιλούν διχαστικά φέρνοντας αναχρονιστικές απόψεις και λογικές πατριδοκαπηλίας. Και ο κ. Τζουμάκας μίλησε για ιδιοκτήτες ΜΜΕ και άλλα κέντρα που καθορίζουν την πολιτική, ενώ είπε ότι υπάρχουν πολλά πρόσωπα που δεν έχουν πολιτική αυτονομία.

    Τέλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας αναφέρθηκε στην επικαιρότητα που έχει ειδικά σήμερα το σύνθημα "Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία". Υπογράμμισε ότι η ίδια η ζωή δεν επιτρέπει να διαγραφούν τα συνθήματα του Πολυτεχνείου, σημειώνοντας ότι η μεταπολίτευση αποκατέστησε την αστική δημοκρατία, αλλά δεν έφερε τις αλλαγές που απαιτούσε ο τόπος. Μίλησε για προσπάθεια των ΗΠΑ και της ΕΕ να ξαναμοιράσουν τις αγορές με πολέμους προσχηματικούς και ανυπόστατα επιχειρήματα και έκανε λόγο για κίνδυνο ανοικτής εμπλοκής της χώρας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για παρεμβάσεις και δήθεν εκδημοκρατισμό των χωρών της Μέσης Ανατολής. Τόνισε ακόμη ότι με πρόσχημα την δήθεν καταπολέμηση της τρομοκρατίας πλήττονται και στη χώρα μας οι ατομικές ελευθερίες.

    [11] Οικονομία

    Τη Δευτέρα συνεδριάζει το Eurogroup

    14/11/2004 5:27:00 μμ

    Στις Βρυξέλλες πραγματοποιείται τη Δευτέρα το συμβούλιο υπουργών Οικονομίας της ευρωζώνης, όπου τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Γιώργος Αλογοσκούφης. Στην ατζέντα περιλαμβάνεται και αυτό των ελλειμμάτων που προέκυψαν μετά τη δημοσιονομική απογραφή. Η υπόθεση αυτή θα συζητηθεί επίσης στις 26 του μήνα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν από το ECOFIN στις 7 Δεκεμβρίου.

    [12] Αθλητισμός

    Ο Τομιάνοβιτς δεν λυπήθηκε το Χιούστον

    14/11/2004 5:15:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Με τον Λαμάρ Όντομ να πετυχαίνει 20 πόντους και να μαζεύει 19 ριμπάουντ, αλλά και τον Κόμπι Μπράιαντ να προσθέτει άλλους 19, πως να βγει χαμένος ο Ρούντι Τομιάνοβιτς. Στον πρώτο του αγώνα εναντίον της πρώην ομάδας του, ο προπονητής των Λέικερς, έδειξε να μην "κολλάει" σε συναισθηματισμούς και οδήγησε από τον πάγκο τους "Λιμνάνθρωπους", σε νίκη επί των Ρόκετς με 84-79 μέσα στο Χιούστον. Κατά τα άλλα σε μια άλλη κόντρα μεταξύ πρώην και νυν, ο Μεχμέτ Οκούρ αποδείχτηκε "δήμιος" της παλιάς του ομάδα, οδηγώντας -με 19 πόντους- τους Τζαζ στη νίκη επί των Πίστονς. Τέλος, οι Κινγκς με τους Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς και Κρις Ουέμπερ να κάνουν τις καλύτερες φετινές τους εμφανίσεις επικράτησαν εκτός έδρας των φορμαρισμένων Σανς.

    Ο Νοβίτσκι πήρε το όπλο του

    Την 3η διαδοχική νίκη τους -μετά από τις τρεις ήττες στο ξεκίνημα- πέτυχαν οι Καβαλίερς επικρατώντας των Ουίζαρντς με 105-74. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς σημείωσε 24 πόντους και μάζεψε 9 ριμπάουντ. Άξιος συμπαραστάτης του Τζέιμς ήταν ο Ζιντρούνας Ιλγκάουσκας, ο οποίος πρόσθεσε 21 πόντους για τους νικητές.

    Με τον Ντιρκ Νοβίτσκι να είναι καλύτερα από ποτέ και να σημειώνει 31 πόντους, να μαζεύει επτά ριμπάουντ και να μοιράζει επτά ασσίστ, το Ντάλας δεν δυσκολεύθηκε να κάμψει την αντίσταση των Νετς και επικράτησαν με 94-78. Ο Τζέρι Στακχάουζ σημείωσε 28 πόντους προερχόμενος από τον πάγκο για τους Μάβερικς που μετρούν εννέα διαδοχικές νίκες επί της ομάδας του Νιου Τζέρσεϊ από το 2000. Με 28 πόντους και 10 ριμπάουντ ο Ρίτσαρντ Τζέφερσον ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των ηττημένων.

    Για έξι αγώνες οι παίκτες του Γκόλντεν Στέιτ δεν είχα γευτεί τη χαρά της νίκης, αλλά ο Τζέιμς Ρίτσαρντσον (27π.) οδήγησε τα ξημερώματα τους Ουόριορς σε άνετη επικράτηση 103-87 επί των Μπόμπκατς. Στην Ατλάντα, ο Τιμ Ντάνκαν σημείωσε 26 πόντους.... με 18 ριμπάουντ και οι Σπερς πέρασαν νικηφόρα 103-88.

    Στην Ινδιανάπολη, ο Ζερμέιν Ονίλ δεν σταμάτησε να βάζει τη μπάλα στο καλάθι μέχρι που έφτασε τους 33 προσωπικούς (και 12 ριμπάουντ). Παρά τους 27 πόντους του Μάρμπουρι, οι Πέισερς επέστρεψαν στις νίκες επικρατώντας των Νικς με 103-97.

    Δεν έσπασαν ούτε αυτή τη φορά το ρόδι, οι Σικάγο Μπουλς, καθώς ηττήθηκαν με 97-96 από τους Κλίπερς και πλέον μετρούν τέσσερις ήττες σε ισάριθμους αγώνες. Χωρίς νίκη μετά από έξι αγώνες παρέμειναν και οι Χόρνετς, οι οποίοι ηττήθηκαν στο Μιλγουόκι από τους Μπακς με 94-91. Για το Μιλγουόκι αυτή ήταν η τρίτη σερί νίκη.

    Στο Σολτ Λέικ Σίτι, ο Κάρλος Μπούζερ πέτυχε 20 πόντους και μάζεψε 13 ριμπάουντ για να αναδειχθεί η ομάδα του Γιούτα νικήτρια με 108-93 στη μάχη με τους πρωταθλητές Πίστονς.

    Τέλος, στο Πόρτλαντ ο Ζαχ Ράντολφ είχε συγκομιδή 27 πόντους και 16 ριμπάουντ και οι Μπλέιζερς ξεπέρασαν το εμπόδιο των Ράπτορς με 105-102.

    Αποτελέσματα - Βαθμολογία

    Κλίβελαντ-Ουάσινγκτον 105-74 ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ: Τζέιμς 24, Γκούντεμ 14, Ιλγκάουσκας 21, ΜακΊνις 13, Νιούμπλ 2, Σνόου 4, Ουίλιμας 3, Χάρις 11, Πάβλοβιτς 8, Τρέιλορ 5, Ντιοπ, Βαρεχάο

    ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ: Τζέιμσον 14, Ράφιν, Χέιγουντ 10, Χιουζ 7, Αρίνας 25, Χέιζ 2, Ντίξον 5, Πίλερ 2, Ουόκερ 2, Τζέφριζ 2, Ράμος, Πρόφιτ 5

    Ντάλας-Νιου Τζέρσεϊ 94-78 ΝΤΑΛΑΣ: Χάουαρντ 4, Νοβίτσκι 31, Ντάμπιερ 10, Ντάνιελς 11, Χάρις 5, Τέρι 3, Στακχαουζ 28, Μπράντλεϊ 2, Μπένγκα 2, Χέντερσον

    ΝΙΟΥ ΤΖΕΡΣΕΪ: Τζέφερσον 28, Ουίλιαμς 15, Κόλινς 8, Μπιούφορντ 4, Πλάνινιτς 16, Μούρνινγκ 5, Βον, Σκάλαμπράιν 2, Μπεστ, Ουίλιαμς, Κρστιτς, Στόρεϊ

    Σαν Αντόνιο-Ατλάντα 103-88 ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ: Μπόυεν 22, Ντάνκαν 26, Νεστέροβιτς 10, Πάρκερ 3, Τζινόμπιλι 9, Μπάρι 13, Ρόουζ 3, Ούντριχ 9, Χόρι 2, Μπράουν 6, Μάσενμπουργκ, Ουίλκ

    ΑΤΛΑΝΤΑ: Χάρινγκτον 10, Ουόκερ 23, Κολίερ 4, Άντερσον 6, Ντιό 3, Ντρόμπνιακ 9, Μπάρι 9, Άιβι 9, Ουίλις 7, Σμιθ 2, Τσάιλντρες 4, ΜακΚόι 2

    Γκόλντεν Στέιτ-Σάρλοτ 103-87 ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ: Ντανλίβι 16, Μέρφι 22, Ρόμπινσον 8, Ρίτσαρντσον 27, Κλάξτον 9, Νατζίρα 7, Φίσερ 4, Τσάνι 2, Ντέιβις 8

    ΣΑΡΛΟΤ: Ουάλας 22, Όκαφορ, Μπρίζετς 8, Χαρτ 6, Χάουζ 20, Σμιθ 13, Ρόμπινσον Jr 4, Καπόνο 4, Ουάιτ 1, Σλέι 9

    Ιντιάνα-Νέα Υόρκη 103-97 ΙΝΤΙΑΝΑ: Άρτεστ 22, Κροσίερ 12, ΟΝιλ 33, Τζάκσον 19, Τίνζλι 9, Τζόουνς 5, Χάρισον 2, Γκιλ 1

    ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Τόμας Τ. 6, Τόμας Κ. 12, Μοχάμεντ 20, Κρόφορντ, Μάρμπουρι 37, Αρίζα 6, Χάρνταγουέι 5, Σουίτνι 6, Ουίλιαμς 5, Μπέικερ, Νόρις

    Λ. Άντζελες Κλίπερς-Σικάγο 97-96 Λ. ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ: Μπραντ 11, Σίμονς 13, Ουίλκοξ 14, Μάτζετ 23, Γιάριτς 19, Λίβινγκστον, Μουρ 10, Ρος 2, Μπράνσον 5

    ΣΙΚΑΓΟ: Τσάντλερ 17, Νοτσιόνι 13, Κάρι 20, Χίνριτς 11, Πιατκόφσκι 1, Γκόρντον 10, Ντέιβις 6, Ντενγκ 13, Ντουχόν 5, Γκρίφιν

    Λ. Άντζελες Λέικερς-Χιούστον 84-79 Λ. ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΛΕΙΚΕΡΣ: Μπάτλερ 8, Όντομ 20, Μιχμ 3, Άτκινς 10, Μπράιαντ 19, Γκραντ 4, Ουόλτον 2, Κουκ 9, Μπράουν 6, Ρας 3

    ΧΙΟΥΣΤΟΝ: Νάχμπαρ 1, Τέιλορ 6, Μινγκ 32, Ουάρντ 6, Τζάκσον 15, Μπόουεν 5, Μουτόμπο 2, Λου 3, Χάουαρντ 4, Ουέδερσπουν, Πάτζετ 5

    Μιλγουόκι-Νέα Ορλεάνη 94-91 ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ: Σμιθ 15, Βαν Χορν 17, Γκάντζουριτς 5, Ρεντ 30, Ουίλιαμς 6, Σαντιάγκο, Στρικλαντ 4, Μέισον 17, Κούκοτς

    ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ: Μπράουν 10, Λιντς 8, Μαγκλόιρ 12, Άρμστρονγκ 21, Ουέσλι 12, Νέιλον 7, Άντεσεν 6, Γκαρσία 7, Σμιθ, Ουεστ 8

    Σακραμέντο-Φοίνιξ 113-111 ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ: Στογιάκοβιτς 23, Ουέμπερ 28, Μίλερ 14, Μπίμπι 20, Κρίστι 10, Τζάκσον 10, Σονγκάιλα 6, Μπαρνς 2

    ΦΟΙΝΙΞ: Ρίτσαρντσον 2, Μάριον 14, Στουντεμάιρ 29, Νας 29, Τζόνσον 29, Βρόμαν 15, Τζέικομπσεν 14, Μπαρμπόσα 4, Χάντερ 4

    Γιούτα-Ντιτρόιτ 108-93 ΓΙΟΥΤΑ: Κιριλένκο 17, Μπούζερ 20, Κόλινς 1, ΜακΛεόντ 8, Γκίριτσεκ 15, Οκούρ 19, Χάρπρινγκ 4, Μπελ 11, Μπόρτσαρντ 2, Αϊσλι 11

    ΝΤΙΤΡΟΙΤ: Πρινς 16, Ουάλας 10, ΜακΝτίες 18, Χάντερ 14, Χάμιλτον 21, Ντελφίνο 8, Χαμ 2, Κάμπελ 4, Μίλιτσιτς

    Πόρτλαντ-Τορόντο 105-102 ΠΟΡΤΛΑΝΤ: Αμπντούρ-Ραχίμ 15, Ράντολφ 27, Ράτλιφ 7, Άντερσον 19, Στουνταμάιρ 20, Πρζιμπίλα, Μάιλς 7, Βαν Εξέλ 5, Πάτερσον 5

    ΤΟΡΟΝΤΟ: Κάρτερ 4, Μπος 17, Γουντς, Ρόουζ 21, Άλστον 27, Μπόνερ 9, Μάρεϊ 10, Πέτερσον 10, Παλάτσιο 2, Αραούχο 2, Σόου

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ Τορόντο 4-3 Βοστώνη 3-2 Φιλαδέλφεια 3-3 Νέα Υόρκη 2-3 Νιού Τζέρσεϊ 2-4

    ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ιντιάνα 5-2 Μιλγουόκι 3-1 Ντιτρόϊτ 3-3 Κλίβελαντ 3-3 Σικάγο 0-4

    ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Μαϊάμι 4-2 Ορλάντο 4-2 Ουάσινγκτον 3-3 Σάρλοτ 1-4 Ατλάντα 1-5

    ΔΥΣΗ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ντάλας 6-1 Σαν Αντόνιο 5-1 Χιούστον 3-4 Μέμφις 2-4 Νέα Ορλεάνη 0-6

    ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Σιάτλ 5-1 Γιούτα 5-1 Μινεσότα 3-2 Πόρτλαντ 3-3 Ντένβερ 2-4

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ Φοίνιξ 4-2 ΛΑ Κλίπερς 4-3 ΛΑ Λέϊκερς 4-4 Σακραμέντο 2-4 Γκόλντεν Στέϊτ 1-6

    [13] Αθλητισμός

    Στην κορυφή Αχαρναϊκός και Γιάννινα

    14/11/2004 5:54:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Από νίκη σε νίκη πετάει ο Αχαρναϊκός. Σειρά σήμερα είχε ο Ατσαλένιος, που παρότι προσπάθησε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας τελικά γνώρισε την ήττα με 1-0. Με νίκες συνέχισαν και ο Εθνικός με το Χαιδάρι, ενώ δυο βαθμούς άφησε ο Θρασύβουλος στο Μαρκό. Στο Β΄Όμιλο, ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 2-0 του φιλοξενούμενου Θερμαϊκού, και "έπιασε" στην κορυφή την ΠΑΕ Θράκη, που έχει έναν αγώνα λιγότερο, καθώς ο αγώνας της με τους Λύκους αναβλήθηκε. Νίκη με τέσσερα γκολ της Βέροιας επί του Παύλου Μελά. Στο τοπικό ντέρμπι της Δράμας η Δόξα επιβλήθηκε του Παναδραμαϊκού με 2-0 ανεβαίνοντας στους οχτώ βαθμούς.

    Αποτελέσματα - Βαθμολογίες

    Α όμιλος Μαρκό-Θρασύβουλος Φυλής 2-2 Ηρόδοτος-Εθνικός Πειραιώς 1-2 Βύζας Μεγάρων-Λήλας Βασιλικού 0-0 Θύελλα Πατρών-Κερατσίνι 1-1 Πάμισος Μεσσήνης-Αγιος Δημήτριος 1-0 Χαϊδάρι ΑΟ-Ρόδος 3-1 Αθηναϊδα-ΠΑΝΟ Μαλίων 5-1 Αχαρναϊκός-Ατσαλένιος 1-0

    Βαθμολογία Αχαρναϊκός 16 Θρασύβουλος 12 Χαϊδάρι 12 (5αγ) Εθνικός 12 Αγιος Δημήτριος 11 Θύελλα Πατρών 10 (5αγ) Πάμισος Μεσσήνης 10 Αχαϊκή 8 (5αγ) ΠΑΝΟ Μαλλίων 8 Ατσαλένιος 8 Λήλας Βασιλικού 7 Μαρκό 6 Αθηναϊς 4 Ρόδος 3 (5αγ) Βύζας Μεγάρων 3 Κερατσίνι 1 (5αγ) Ηρόδοτος 0 (5αγ)

    Β Όμιλος Βέροια-Παύλος Μελάς 4-0 Λύκοι-ΠΑΕ Θράκη ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Κοζάνη-Αναγέννηση Αρτας 1-2 Παναιτωλικός-Λαμία 2-0 Πανδραμαϊκός-Δόξα Δράμας 0-2 Αναγέννηση Καρδίτσας-Καβάλα 2-1 Γιάννινα-Θερμαϊκός 2-0 Απόλλων Λάρισας-Αγροτικός Αστέρας 0-0

    Βαθμολογία Ενωση Θράκης 13 (5αγ) ΠΑΣ Γιάννινα 13 Αναγέννηση Αρτας 11 (5αγ) Βέροια 10 Κοζάνη 9 (5αγ) Λαμία 9 Παύλος Μελάς 9 Δόξα Δράμας 8 (5αγ) Καβάλα 8 Πτολεμαϊδα 7 (5αγ) Αναγέννηση Καρδίτσας 7 Λύκοι 6 (4αγ) Αγροτικός Αστέρας 6 Παναιτωλικός 6 Πανδραμαϊκός 4 Θερμαϊκός 2 Απόλλων Λάρισας 2 (5αγ)

    [14] Αθλητισμός

    Πέρασε και από τη Λέτσε η "Γιούβε"

    14/11/2004 6:18:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Έστω και δύσκολα η Γιουβέντους κατάφερε να πάρει τη νίκη στο "Βία Ντελ Μάρε", απέναντνι στην ισχυρή φέτος Λέτσε με γκολ του Ντελ Πιέρο στο 14ο λεπτό και να διατηρήσει την διαφορά των έξι βαθμών από την Μίλαν. Η τελευταία αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο "Σαν Σίρο" από τη Σιένα, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1, χάρη σε δύο τέρματα του Αντρέι Σεβτσένκο. Επιστροφή στις νίκες για τη Λάτσιο, που επικράτησε με 2-1 στο "Ολίμπικο" της Μπολόνια.

    "Γκέλα" η Ουντινέζε

    Η αντίπαλος του Αιγάλεω στο Κύπελλο UEFA προηγήθηκε μόλις στο 6΄ με γκολ του Ρόκι και είχε ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμά της. Αντ΄αυτού, η ομάδα του Θοδωρή Ζαγοράκη (έπαιξε σε όλο το 90λεπτο) ισοφάρισε στο 53΄ με τον Τάρε και φάνηκε να παίρνει το «πάνω χέρι», όταν οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες στο 67΄, λόγω αποβολής του Νταμπό.

    Έστω και με αριθμητικό μειονέκτημα όμως, οι "λατσιάλι" κατάφεραν να σκοράρουν στο 85΄ με πέναλτι του Ντι Κάνιο και πήραν τη νίκη. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκαν οι Ντι Κάνιο και Τάρε, οι οποίοι διαπληκτίστηκαν.

    Στην τρίτη θέση παραμένει η Ουντινέζε, αν και παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στη Μεσίνα (βασικός ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, στον πάγκο χωρίς να χρησιμοποιηθεί ο Τάκης Γκώνιας).

    Πιο πίσω... το χάος, με την Ιντερ να παραμένει αήττητη, αλλά να μετράει πλέον 10 ισοπαλίες σε 12 παιχνίδια. Οι «νερατζούρι» βρέθηκαν να χάνουν 3-1 στη Σαρδηνία από την Κάλιαρι (κάτω από τα δοκάρια της κάθισε ως συνήθως ο Φάνης Κατεργιαννάκης), αλλά με δύο γκολ του Μάρτινς στο τελευταίο τέταρτο κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3.

    Σημαντική συμβολή στην ανατροπή αυτή είχε ο Γιώργος Καραγκούνης, που μπήκε ως αλλαγή στο 63΄ στη θέση του Μπουρντίσο, ενώ εκτός αποστολής ήταν και πάλι ο Λάμπρος Χούτος.

    Σ ελεύθερη πτώση πλέον η Ρόμα, που ηττήθηκε και στη Καλάμπρια με 1-0 από τη Ρετζίνα (εκτός αποστολής ο Τραϊανός Δέλλας).

    Αοτελέσματα - Βαθμολογία

    Μίλαν-Σιένα 2-1 (26,37 Σεφτσένκο-31 Αργκίλι) Αταλάντα-Μπρέσια 0-0 Κάλιαρι-Ιντερ 3-3 (6 πεν. Τζόλα, 33 Λανγκέλα, 60 Εσπόζιτο-35 Στάνκοβιτς, 76,88 Μάρτινς) Φιορεντίνα-Λιβόρνο 1-1 (71 Ριγκανό-77 Λουκαρέλι) Λάτσιο-Μπολόνια 2-1 (7 Ρόκι, 85 πεν. Ντι Κάνιο-52 Τάρε) Λέτσε-Γιουβέντους 0-1 (15 Ντελ Πιέρο) Παλέρμο-Σαμπντόρια 2-0 (18 Τόνι, 47 Μπριέντζα) Πάρμα-Κιέβο 2-2 (54 αυτ. Αμάουρι, 77 Μορφέο-62 Αμάουρι, 68 Σέζαρ) Ρετζίνα-Ρόμα 1-0 (15 Μπονατσόλι) Ουντινέζε-Μεσίνα 1-1 (54 Ντι Μικέλε-12 Αμορούζο)

    Βαθμολογία (σε 12 αγώνες)

    Γιουβέντους 31 Μίλαν 25 Ουντινέζε 19 Μεσίνα 17 Κιέβο 17 Λέτσε 16 Ιντερ 16 Λιβόρνο 16 Κάλιαρι 16 Λάτσιο 16


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 14 November 2004 - 17:52:28 UTC