Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-11-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επέστρεψε στην κορυφή η Βόλφσμπουργκ
  • [02] Επίσκεψη Μιχαλολιάκου στο Φανάρι "Μεγάλα αυτά που μας ενώνουν με την
  • [03] Πάντα τέτοια...
  • [04] Από το Πρώτο Νεκροταφείο Τη Δευτέρα η κηδεία του Μίμη Χρυσομάλλη
  • [05] Ρετιρέ για τέσσερις στην Α1

    [01] Αθλητισμός

    Επέστρεψε στην κορυφή η Βόλφσμπουργκ

    13/11/2004 6:36:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2004 7:44:30 μμ)

    "Πολύ σκληρή για να πεθάνει" αποδεικνύεται η Βόλφσμπουργκ που στο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής, νίκησε 3-0 τη Στουτγκάρδη και βρέθηκε ξανά μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας. Παρά την απουσία του τιμωρημένου Αντρες Ντ΄Αλεσάντρο, οι "λύκοι", έφτασαν στην επικράτηση με τέρματα των Μπρντάριτς (42΄), Πετρόφ (69΄, 76΄), και ξαναπήραν τα ηνία στη μπουντεσλίγκα, εκμεταλλευόμενοι και την απίστευτη "γκέλα" της Σάλκε. Η ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ ηττήθηκε 2-1 στο Γκελζενκίρχεν από τη Χέρτα Βερολίνου, για την οποία σκόραραν οι Μαρσελίνιο (42΄), Ραφαέλ (71΄), Νίκο Κόβατς (82΄) ενώ ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει ο Ασάμοα (50΄).

    Στο "χ" Βέρντερ και Λεβερκούζεν

    Σπουδαίο ματς έγινε στη Βρέμη όπου η πρωταθλήτρια Βέρντερ αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τη Λεβερκούζεν. Το σκορ άνοιξε ο Μίροσλαβ Κλόζε στο 19΄ όπως η Μπάγερ γύρισε το ματς και προηγήθηκε 2-1 μέσα σε τρία λεπτά με τους Βορόνιν (51΄), Μπερμπάτοφ (53΄). Την τελευταία "λέξη", όμως είπε ο Βαλντέζ που ισοφάρισε στο 75΄ για τη Βέρντερ, με την οποία για ακόμη μία φορά δεν αγωνίστηκε ο Αγγελος Χαριστέας.

    Τέλος, η Καϊζερσλάουτερν βύθισε ακόμη περισσότερο στην... απόγνωση τη Μπορούσια Ντόρτμουντ, επικρατώντας 1-0 στο "Φριτς Βάλτερ". Ο Τζάντι με πέναλτι στο 71΄ πέτυχε το μοναδικό γκολ για την "Κάιζερ" με την οποία αγωνίστηκε και ο Δημήτρης Γραμμόζης που στο 37΄ αντικατέστησε τον Λέμπι.

    Αποτελέματα - Βαθμολογία

    Καϊζερσλάουτερν-Μπορούσια Ντόρτμουντ 1-0 (Ζαντί (πεν.) 71) Φράιμπουργκ-Αρμίνια Μπίλεφελντ 2-3 (Κουλιμπαλί 14, Iασβίλι 38-Μπάκλεϊ 15, 86, Οβομογιέλα 20) Αννόβερο-Μάιντζ 2-0 (Κρίστιανσεν 32, Σρέτερ 51) Γκλάντμπαχ-Νυρεμβέργη 2-1 (Νοϊβίλ (πεν.) 19, Σβέρκος 73-Μίνταλ 93) Βόλφσμπουργκ-Στουτγκάρδη 3-0 (Μπρντάριτς 42, Πετρόφ 69, 76) Σάλκε-Χέρτα Βερολίνου 1-3 (Ασαμόα 50-Μαρσελίνιο 42, Ράφαελ 72, Κόβατς 83) Βέρντερ Βρέμης-Μπάγερ Λεβερκούζεν 2-2 (Κλόζε 19, Nέλσον Βαλντέζ 72-Βορόνιν 51, Μπερμπάτοφ 53)

    Μπόχουμ-Μπάγερν Μονάχου 14/11 Χάνσα Ροστόκ-Αμβούργο 14/11

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 13 αγώνες) Βόλφσμπουργκ 27 Σάλκε 24 Ανόβερο 23 Μπάγερν Μονάχου 23 -12αγ Βέρντερ Βρέμης 21 Αρμίνια Μπιλ. 20 Λεβερκούζεν 19 Μάιντς 19

    [02] Πολιτική

    Επίσκεψη Μιχαλολιάκου στο Φανάρι "Μεγάλα αυτά που μας ενώνουν με την Τουρκία"

    13/11/2004 7:47:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Την ανάγκη περαιτέρω εμβάθυνσης των φιλικών σχέσεων Ελλάδας Τουρκίας, υπογράμμισε από το Φανάρι, όπου συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο Β. Μιχαλολιάκος. "Η φιλία και η συνεργασία είναι προς το συμφέρον και των δύο λαών για ένα καλύτερο μέλλον για τις νεότερες γενιές " τόνισε εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το φιλικό κλίμα που καλλιεργείται βρίσκει ολοένα και περισσότερο γόνιμο έδαφος και στην Τουρκία. Ο κ. Μιχαλολιάκος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σημασία που έχει το Πατριαρχείο για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.

    Εμπειρία ζωής η επίσκεψη στο Φανάρι

    "Σε αυτόν εδώ τον ιερό χώρο η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός κάνουν μια σύζευξη μοναδική. Και εκπέμπουν αγάπη και υπηρεσίες σε όλη την οικουμένη" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαλολιάκος, υπογραμμίζοντας την υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας να στηρίξει το Φανάρι.

    " Το Ελληνικό κράτος, έχει ιερή υποχρέωση να συμπαραστέκεται αμέριστα στον Πατριάρχη και το Πατριαρχείο για να μπορούν απρόσκοπτα να ανταποκρίνονται στην ιερή αποστολή τους" πρόσθεσε.

    Εμφανώς συγκινημένος, ο υφυπουργός Αμυνας χαρακτήρισε την επίσκεψη του στο Φανάρι και τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο "εμπειρία ζωής".

    Να σημειώσουμε ότι ο Β. Μιχαλολιάκος βρίσκεται στην Τουρκία στο πλαίσιο άσκησης του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση τρομοκρατικής επίθεσης.

    [03] Αθλητισμός

    Πάντα τέτοια...

    13/11/2004 9:00:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2004 9:15:16 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Με μια εκδήλωση, που γύρισε τις μνήμες πίσω 80 χρόνια, για να θυμηθούν οι παλιοί και να γνωρίσουν οι νεώτεροι, ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο γενεθλίων της ΑΕΚ. Με τα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα των τελευταίων ετών, να αιωρούνται ακόμα πάνω από το κεφάλι της η Ένωση γιόρτασε παρουσία 25.000 φίλων της, όχι μόνο την γέννησή της άλλα και την αναμενόμενη αναγέννησή της. Τώρα το μόνο που μένει, είναι η ΠΑΕ να υπαχθεί επιτυχώς στο άρθρο 44 και να εξυγιανθεί οικονομικά, έτσι ώστε να συνεχίσει να προσφέρει στα αθλητικά δρώμενα της Ελλάδας. Η βράβευση των ανθρώπων που έγραψαν την ιστορία της, (αν και έλειπε το όνομα του Ντούσαν Μπάγεβιτς από αυτούς), το φιλικό με την Γαλατά Σεράϊ, καθώς και οι λοιπές εορταστικές εκδηλώσεις, σίγουρα ικανοποίησαν και συγκίνησαν τους φιλάθλους της, που στις δύσκολες στιγμές που περνάει της έχουν συμπαρασταθεί, όπως οι γιοι και οι κόρες στη μάνα.

    Το δάκρυ του Νεστορίδη

    Η γιορτή άρχισε από νωρίς το απόγευμα όταν οι φίλαθλοι του "δικέφαλου" άρχισαν από το μεσημέρι σχεδόν να ανηφορίζουν προς το ΟΑΚΑ, δίνοντας κιτρινόμαυρο χρώμα στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

    Το επίσημο τελετουργικό ξεκίνησε στις 17.00, με τον παλαιό ύμνο της ΑΕΚ στην εκτέλεση του Μίμη Παπαϊωάννου για να ακολουθήσει το κλασικό, πλέον, "μόνη ξανά δεν θα σε αφήσω" και τις βραβεύσεις παραγόντων και ποδοσφαιριστών που σφράγισαν με την παρουσία τους την ιστορία της ΑΕΚ

    Οι βραβεύσεις ξεκίνησαν με την απονομή τιμητικής πλακέτας στην κόρη του εκ ιδρυτών της ΑΕΚ Παντελή Καραγιάννη, Βασιλική από τον πρόεδρο της Γαλατά Σαράι Οσχάν Καραεντίν. Ακολούθησε ο Δημήτρης Τράγος, ο οποίος ήταν επί σειρά ετών έφορος και γενικός αρχηγός του τμήματος. Την πλακέτα του παρέδωσε ο αρχηγός της ΑΕΚ Κώστας Κατσουράνης.

    Εν συνεχεία βραβεύτηκαν κατά σειρά ο στιχουργός, δημοσιογράφος και συγγραφέας, Λευτέρης Παπαδόπουλος από τον Ντέμη Νικολαϊδη, ο Μιχάλης Κεραμιδόπουλος, και ο Γιώργος Παπαβασιλείου.

    Την τιμητική τους είχαν μετά οι παίκτες που δόξασαν την φανέλα με τον "δικέφαλο" στο στήθος. Λάκης Νικολάου, Στέλιος Σεραφείδης, Ανδρέας Σταματιάδης, Γιάννης Κανάκης και Κώστας Νεστορίδης σε μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς, αφού δακρυσμένος χαιρέτησε τον κόσμο, που τον αποθέωνε.

    Ο Μίμης Παπαϊωάννου ήταν ο επόμενος, ενώ υπό το γνωστό σύνθημα "Ποιος, ποιος, ποιος ο Μαύρος ο Θεός" βραβεύτηκε ο Θωμάς Μαύρος που επίσης δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκινησή του. Ακολούθησε ο Στέλιος Μανωλάς που δεν ήταν "παρών" στο ΟΑΚΑ, ενώ ο κόσμος σηκώθηκε όρθιος για να χειροκροτήσει τον Τόνι Σαβέφσκι, ο οποίος βραβεύτηκε από τον Γιάννη Καλιτζάκη.

    Ακολούθησε η βράβευση του Γιώργου Αμερικάνου από τον Γιάννη Ιωαννίδη με βίντεο από την ομάδα του 1968.

    Το παιχνίδι

    Με καθυστέρηση ολίγων λεπτών ξεκίνησε το παιχνίδι με την Γαλατά Σεράϊ με το οποίο ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις.

    Η ΑΕΚ παρατάχθηκε στο γήπεδο με την πρώτη εμφάνιση που φόρεσε στην ιστορία της.

    Από την πλευρά τους οι παίκτες της Γαλατά μπήκαν στο γήπεδο κρατώντας ένα πανό με τις ευχές των Τούρκων για τα γενέθλια της ΑΕΚ.

    Η εντύπωση που δινόταν ήταν ότι λίγοι από τους φιλάθλους, πρέπει να παρακολουθούσαν το παιχνίδι.

    Ο κόσμος περισσότερο συμμετείχε στη γιορτή με το συνεχές του τραγούδι από την εξέδρα, παρά κοίταγε τα τεκταινόμενα στον αγωνιστικό χώρο.

    Και άραγε μήπως γι' αυτό δεν έγινε και το παιχνίδι; Γι' αυτό το τραγούδι που πάντα συντρόφευε την ομάδα όπου και όταν αγωνιζόταν;

    Για την ιστορία το παιχνίδι έληξε ισόπαλο με 0-0.

    Τον αγώνα διηύθυνε ο Γιώργος Κασναφέρης, ενώ η ΑΕΚ αγωνίσθηκε με τους Χιώτη, Κόντη, Άλβες, Κωστένογλου, Τζιωρτζιόπουλο, Ασουνσάο, Κατσουράνη, Κωνσταντινίδη, Σοάρες, Λυμπερόπουλο. Αγωνίστηκαν επίσης οι Σολάκης, Μώρας, Αμπονσά, Τόσκας, Ρούσεφ, Τσεβάς και Βούλγαρης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Να τα εκατοστίσει...

    [04] Πολιτισμός

    Από το Πρώτο Νεκροταφείο Τη Δευτέρα η κηδεία του Μίμη Χρυσομάλλη

    13/11/2004 8:20:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2004 8:35:31 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΑΠΕ - ΝΕΤ

    Ανείπωτη θλίψη προκαλεί στον κόσμο του θεάτρου, αλλά και σε όλους τους Έλληνες, ο αιφνίδιος χαμός του Μίμη Χρυσομάλλη. Ο δημοφιλής μας ηθοποιός, άφησε χθες την τελευταία του πνοή, από ανακοπή καρδιάς, λίγο πριν την παράσταση "Ενα παράξενο ζευγάρι" όπου πρωταγωνιστούσε. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στις 4 το απόγευμα από το Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών. Η οικογένεια του, ζήτησε αντί στεφάνων τα χρήματα να κατατεθούν στο Παιδικό Χωριό SOS. ( Λογαριασμός Εθνικής Τράπεζας 104/48022763, Λογαριασμός ALPHA BANK 101/002101/161787).

    Συλλυπητήρια

    Τα συλλυπητήρια τους για το θάνατο Μίμη Χρυσομάλλη εξέφρασαν ο Πρωθυπουργός και Υπουργός Πολιτισμού κ. Κώστας Καραμανλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και ο ΣΥΝ.

    "To σπουδαίο ταλέντο, το ήθος και η σεμνότητα του Μίμη Χρυσομάλλη τον καθιέρωσαν στους ομοτέχνους του και στη συνείδηση του κοινού ως έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους Ελληνες ηθοποιούς του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης" επισημαίνει στη δήλωση του ο πρωθυπουργός.

    "Ο Μίμης Χρυσομάλλης ήταν ένας ηθοποιός που υπηρέτησε με συνέπεια, σεμνότητα και ήθος την τέχνη του , σε μία πραγματική δημιουργική πορεία" τονίζει στη δήλωση του ο Γιώργος Παπανδρέου.

    " Σπουδαίος ηθοποιός, ανατρεπτικός , στοχαστής, βαθιά δημοκρατικός, αγαπημένος φίλος παίρνει μαζί του στο μακρύ ταξίδι τη σκέψη και την αγάπη μας για παντοτινή συντροφιά" υπογραμμίζει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού.

    [05] Αθλητισμός

    Ρετιρέ για τέσσερις στην Α1

    13/11/2004 9:00:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2004 9:29:03 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Θα μπορούσε να ήταν η μέρα των νεοφώτιστων, αλλά δυστυχώς ατύχησαν. Περισσότερο από απειρία πάντως παρά από έλλειψη ικανοτήτων. ΑΕΚ και Μακεδονικός πήραν δύσκολες νίκες απέναντι σε ΜΕΝΤ και Πανελλήνιο, σε δυο παιχνίδια που κρίθηκαν στο τέλος του αγώνα. Χαρακτηριστικό ότι αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Ένωσης στη νέα έδρα της στο Γαλάτσι. Με αυτή τη νίκη ο Μακεδονικός, έφτασε στην κορυφή τον ΠΑΟΚ που έχασε στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης από τον Ηρακλή. Μαζί τους και ο Παναθηναϊκός που είχε εύκολη αποστολή απέναντι στον Ιωνικό Αμαλιάδας. Ήσυχο απόγευμα πέρασε και ο Απόλλωνας Πάτρας με την Ολύμπια Λάρισας. Στον άλλο μεγάλο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής ο Άρης μακριά από τον καλό του εαυτό, γνώρισε την ήττα από το Μαρούσι στο Αλεξάνδρειο.

    "Έσπασε ρόδι" στο Γαλάτσι

    Χωρίς τη συνδρομή των τραυματιών Νίτσεβιτς και Πελεκάνο, η ΑΕΚ κατάφερε -έστω και δύσκολα- να φτάσει στην τρίτη της νίκη στο ελληνικό πρωτάθλημα επικρατώντας της νεοφώτιστης ΜΕΝΤ με 80-71. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της "Ένωσης" στη νέα της έδρας, το κλειστό του Γαλατσίου. Με 17 πόντους ο Τόμπι Μπέιλι ήταν ο κορυφαίος των νικητών. Πάλεψε μέχρι το τέλος η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχοντας τέσσερις Έλληνες παίκτες με διψήφιο νούμερο πόντων.

    Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 15-14, 35-34, 55-57, 80-71

    Διαιτητές: Κορομηλάς, Μητσόπουλος, Ντίνος

    Οι συνθέσεις: ΑΕΚ (Φώτης Κατσικάρης): Λόλις 8, Νικολαϊδης 13 (3), Ζήσης 9, Κους, Χατζής 10 (2), Τσιάρας 2, Γλυνιαδάκης 6, Άντιτς 3 (1), Κακιούζης 2, Μπουρούσης 10, Μπέιλι 17 (2).

    ΜΕΝΤ (Γιώργος Ζαφειρούδης): Γκουσγκούνης, Μπεχλιβάνης, Καμπερίδης 12 (2), Κέκελης 13 (2), Χρήστου 18, Σπανός 8 (2), Τσέλιος 14 (4), Πέιτζ 4, Μπίγκους, Συμεωνίδης 2, Αναγνωστόπουλος.

    Επιστροφή στην κορυφή

    Στις νίκες επέστρεψε ο Μακεδονικός -μετά την ήττα από την ΑΕΚ στην Κοζάνη την προηγούμενη εβδομάδα- επικρατώντας δύσκολα του Πανελληνίου με 75-73 στην Κυψέλη. Οι "Ολυμπιονίκες" διατηρούσαν προβάδισμα με βραχεία κεφαλή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά ένα γκολ φάουλ του Σκούνι Πεν στα τελευταία δευτερόλεπτα επέτρεψε στον Αργύρη Πεδουλάκη να χαμογελάσει για την 4η νίκη της ομάδας του σε πέντε αγώνες.

    Τα δεκάλεπτα: 23-23, 44-42, 57-60, 73-75

    Διαιτητές: Καρούσης, Γεωργιάδης, Καλδίρης

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Μάνος Μανουσέλης): Δρελιώζης 3, Κανταρτζής 2, Ρόμπερτσον 10, Κράσιτς 10 (2), Σακελλαρίου, Μποζίκας 2, Γιανγκ 19 (2), Τσόπης 4, Γκαρσία, Λίγγος 5, Ναχάρ 5, Τσαμάτος 13 (2)

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Καφκής, Παπαμακάριος 3 (1), Κέτσμαν 16 (3), Χάτσον 12, Ρίματς 15 (3), Γέλιτς 4, Χίζνιακ 2, Πεν 13 (1), Τσάνακ 10 (1).

    Με την υπογραφή του Μπάρλου

    Τη δεύτερη νίκη του πανηγύρισε ο Απόλλων επικρατώντας της Ολύμπιας Λάρισας με 99-78 στην Πάτρα. Παρά τις αρκετές ελλείψεις στο ρόστερ τους, οι Πατρινοί βρήκαν στο πρόσωπο του Νίκου Μπάρλου τον ηγέτη τους, τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο, όταν και διαφάνηκε ποιος θα ήταν ο νικητής. Στο απόλυτο μηδέν έμεινε η ομάδα της Λάρισας που μετρά πέντε ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

    Μετά τη νέα ήττα ο τεχνικός της Λάρισας Παρασκευάς Μουρατίδης.

    Τα δεκάλεπτα: 28-16, 57-33, 76-54, 99-78

    Διαιτητές: Τανατζής, Καρακατσούνης, Μιχαλόπουλος

    ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Ντάρκο Ρούσο): Μπάρλος 26 (2), Αργυρόπουλος 2, Κούμπουρας 7, Γεωργαλής 6, Τσουκ 13, Πέττας 6, Λιαδέλλης 18, Τσάκιτς 6, Ντέιβις 1, Χαρίσης 14 (2).

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ (Παρασκευάς Μουρατίδης): Παπαβασιλείου 9 (1), Τριχόπουλος 2, Καράτζιος 2, Λάππας 8 (2), Γκραντ 4, Κακλαμάνος 3 (1), Μπένερμαν 9 (1), Νάκιτς 22 (3), Χαρισμίδης 4, Παπακώστας 9, Νεοφυτίδης 6.

    Εύκολο απόγευμα ο ΠΑΟ

    Ο Παναθηναϊκός στην τρίτη του εκτός έδρας «επίσκεψη» έφτασε τις δύο εκτός έδρας νίκες, καθώς επικράτησε 90-64 του Ιωνικού ΝΦ Αμαλιάδας, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Κορυφαίος των "πρασινων" ο Σκεπάνοβιτς με 15 πόντους, ενώ από την ομάδα του Γιώργου Ζευγώλη, που αγωνίσθηκε με έναν ξένο (έφυγε ο Τσάντφιλντ) και χωρίς τον τραυματία, Σάσα Τζιφά, ξεχώρισε ο Χάφναρ με 16 πόντους.

    Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 23-22, 51-38, 50-78, 64-90

    Διαιτητές: Μαστραφτσής, Δέλλας, Κουκουλίτσιος

    Οι συνθέσεις: ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΦ (ΖΕΥΓΩΛΗΣ): Ρόου 1, Κούρτοβιτς 4, Γιαννουζάκος 3 (1), Νικολαϊδης 11, Μοσχοβίτης 2, Δορκοφίκης 9 (1), Κουτρούλιας, Χάφναρ 16 (3), Πασχάλης 8 (1), Νίκιλα 10.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ): Καλαϊτζής 4, Παπανικολάου 2, Λάκοβιτς 10 (2), Μπατίστ 14, Φέμερλινγκ 9, Χατζηβρέττας 9, Μίντλετον 6, Τσαρτσαρής 12 (1), Διαμαντίδης 9 (1), Σκεπάνοβιτς 15 (3), Σάκοτα.

    Μίλησε η παράδοση

    Ο Ηρακλής ήταν ο νικητής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, καθώς επικράτησε 69-67 του ΠΑΟΚ και διατήρησε την παράδοση, η οποία τον θέλει από το 1998 να πανηγυρίζει μέσα στο Ιβανώφειο, απέναντι στον "Δικέφαλο του Βορρά". Ο ΠΑΟΚ μετά τη σημερινή του ήττα δεν απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής του βαθμολογικού πίνακα, καθώς μετά τους αγώνες της 5ης ημέρας ισοβαθμεί με τον Μακεδονικό και τον Παναθηναϊκό.

    Διαιτητές: Βορεάδης, Ζαβλανός, Μαχαιριανάκης

    Οι συνθέσεις: ΗΡΑΚΛΗΣ (ΚΑΚΙΟΥΣΗΣ): Xάμιλτον 12 (1), Μιλόσεβιτς, Καλαϊτζίδης, Ηλιάδης 10, Μπράιαντ 17, Ταπούτος 11 (1), Αποστολίδης, Παπαϊωακείμ 3, Δέδας 7 (2), Λυμπάρης, Κούβελας 9.

    ΠΑΟΚ (ΠΡΕΛΕΒΙΤΣ): Μουλαομέροβιτς 20 (1), Βασιλειάδης 6 (2), Βασιλόπουλος 2, Γκαγκαλούδης 9, Μαυροκεφαλίδης 5, Ταμίρ, Μάγιε 13 (3), Νίλσεν 12, Μπασμίνοφ

    Άλωσε το Αλεξανδρειο

    Εύστοχο, ψύχραιμο, μεθοδικό! Το Μαρούσι είχε ότι χρειαζόταν για να πάρει την εκτός έδρας νίκη επί του Αρη στο Αλεξάνδρειο (87-80), διατηρώντας την υπέρ του παράδοση. Κορυφαίος της ομάδας του Παναγιώτη Γιαννάκη ο αειθαλής Λάρι Στιούαρτ.

    Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 20-26, 39-45, 52-65, 80-87

    Αρης (ΤΣΑΡΛΣ ΜΠΑΡΤΟΝ): Κόλινς 8 (2), Καστλ 16 (3), Ραίσεβιτς 2, Κυρίτσης 6, Φάρμερ 3, Ασημακόπουλος 5 (1), Μεσεριάκοφ 25 (4), Πάντιους 3, Καραποστόλου, Στακ 10, Σχορτσιανίτης 2.

    Μαρούσι (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ): Μπλάκνεϊ 11, Στιούαρτ 20 (5), Μπουντούρης 5 (1), Σμίλιανιτς 11 (2), Σέκουλιτς 16, Τζόουνς, Σπανούλης 11 (1), Κολώκας 4, Καϊμακόγλου 1, Πόποβιτς 8 (1).

    Βαθμολογία

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 4 αγώνες)

    ΠΑΟΚ 9 Μακεδονικός 9 Παναθηναϊκός 9 Μαρούσι 9 ΑΕΚ 8 Πανιώνιος 7-4αγ Απόλλων Π. 7 ΜΕΝΤ 7 Ηρακλής 7 Ιωνικός Ν.Φ. Αμαλιάδας 7 Άρης 7 Πανελλήνιος 6 Ολυμπιακός 5-4αγ Ολύμπια Λάρισας 5


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 13 November 2004 - 21:52:27 UTC