Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-11-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δήλωσε ο Παλαιστίνιος Υπουργός Εξωτερικών "Στα χέρια του Θεού ο Αραφάτ"
  • [02] Στόχος η καταπολέμηση της παράνομης ελληνοποίησης Μέτρα για τα
  • [03] Συνέχεια τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο Και νέες τουρκικές παραβιάσεις
  • [04] Και μηνύσεις από την Χαλκηδόνα
  • [05] Η γηραιότερη μαμά διδύμων στις ΗΠΑ Μητέρα ή γιαγιά;
  • [06] Λόγω του σχεδίου για αποχώρηση από τη Γάζα Αποχώρηση κόμματος από την
  • [07] "Ασπρόμαυρα" χαμόγελα στην Ευρώπη
  • [08] Με Σανμαρτεάν στον Βόλο
  • [09] Επίδειξη δύναμης από Μαρούσι
  • [10] Έβαλε τις βάσεις ο Μακεδονικός
  • [11] Βαριά ήττα για Ιωνικό
  • [12] Διπλωματική κινητικότητα για το Σκοπιανό Στην Αθήνα ο Σολάνα
  • [13] Πνίγηκε στον... κάμπο η Ολύμπια Λάρισας
  • [14] "Εφοπλιστής" για πάντα ο Τέρι

    [01] Μ. Ανατολή

    Δήλωσε ο Παλαιστίνιος Υπουργός Εξωτερικών "Στα χέρια του Θεού ο Αραφάτ"

    9/11/2004 7:31:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/11/2004 10:12:42 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ, Reuters

    Αυτή τη δήλωση έκανε το βράδυ της Τρίτης ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών, Ναμπίλ Σάαθ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο Παρίσι σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Γιασέρ Αραφάτ. Ο Σάαθ επιβεβαίωσε ότι η υγεία του Παλαιστίνιου ηγέτη είναι εξαιρετικά κρίσιμη προσθέτοντας ότι αν και έχει πέσει σε βαθύτερο κώμα, ο εγκέφαλος, η καρδιά και οι πνεύμονές του λειτουργούν. Σύμφωνα με τον Σάαθ, η επιδείνωση της υγείας του οφείλεται στην εγκεφαλική αιμορραγία που παρουσίασε το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ προς το παρόν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο Αραφάτ να αποσυνδεθεί από τα μηχανήματα που τον κρατούν στη ζωή επειδή, όπως είπε, "δεν υποφέρει" καθώς βρίσκεται σε καταστολή λόγω των εξετάσεων στις οποίες υποβάλλεται. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι οι εξετάσεις έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο καρκίνου και δηλητηρίασης, ωστόσο, οι γιατροί δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την απότομη επιδείνωση της υγείας του και την αποδίδουν στις κακές συνθήκες διαβίωσης των τελευταίων ετών.

    Ο Σάαθ είπε ότι η συνέντευξη Τύπου έχει σκοπό να σταματήσει την έντονη φημολογία των τελευταίων ωρών που κάνει λόγο για θάνατο του Παλαιστίνιου ηγέτη και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να λειτουργεί.

    Σε περίπτωση θανάτου του Αραφάτ, πρόσθεσε ο Σάαθ, ο Πρόεδρος της Βουλής θα γίνει προσωρινός Πρόεδρος και θα προκηρυχθούν εκλογές μέσα σε 60 ημέρες.

    Ικανοποίηση από τις ΗΠΑ

    Ικανοποιημένες από τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται την κατάσταση οι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν οι ΗΠΑ δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μια επιτυχής διαδοχή μπορεί να προσφέρει ακόμα και πλεονεκτήματα για τη διευθέτηση της ισραηλο-παλαιστινιακής διένεξης.

    Εντυπωσιασμένος από "τον τρόπο με τον οποίο οι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι συζητούν και προχωρούν στις συζητήσεις τους", δήλωσε ο Πάουελ ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Φαινάνσιαλ Τάιμς είχε πει ότι η Ουάσινγκτον "αναμένει να δει τις εξελίξεις στην παλαιστινιακή ηγεσία και ελπίζει ότι θα ανακύψουν ευκαιρίες κατά αυτήν την περίοδο της μετάβασης".

    Μια επιτυχής μετάβαση στους κόλπους της παλαιστινιακής πλευράς παράλληλα με τα ισραηλινά σχέδια αποχώρησης από τη Λωρίδα της Γάζας, μπορεί να προσφέρει "μιαν ευκαιρία που εμείς είμαστε έτοιμοι να αδράξουμε με αποφασιστικότητα", πρόσθεσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

    Πάντως ο κ. Πάουελ απέφυγε με μεγάλη προσοχή να αναφερθεί ονομαστικά σε κάποιον διάδοχο του κ. Αραφάτ ή να εκδηλώσει την οποιαδήποτε προτίμηση σε κάποιον Παλαιστίνιο αξιωματούχο προσθέτοντας ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την επόμενη παλαιστινιακή διοίκηση.

    Διαβουλεύσεις για τον τόπο ταφής του Αραφάτ

    Στο μεταξύ, ξεκινούν αργά το βράδυ της Τρίτης συνομιλίες μεταξύ Παλαιστίνιων και Ισραηλινών αξιωματούχων, σχετικά με τον τόπο ταφής του Αραφάτ, όπως έγινε γνωστό από Ισραηλινό αξιωματούχο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, είπε πως δεν πρόκειται να γίνει επίσημη ανακοίνωση του θανάτου του Παλαιστίνιου ηγέτη "εάν πρώτα δεν επιτευχθεί συμφωνία για το πού θα ταφεί".

    Νωρίτερα, ο ανώτερος συνεργάτης του Παλαιστίνιου ηγέτη, Τάγεμπ Αμπντελ Ραχίμ, είχε δηλώσει ότι το βράδυ της Τρίτης θα παρίστατο σε συμβούλιο στο αρχηγείο του Αραφάτ στη Ραμάλα για "να γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες" καθώς έχει αποφασιστεί ότι ο Παλαιστίνιος ηγέτης θα ταφεί στο αρχηγείο του.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Όργιο φημών για τον Αραφάτ

    Σε βαθύτερο κώμα ο Αραφάτ

    [02] Κοινωνία

    Στόχος η καταπολέμηση της παράνομης ελληνοποίησης Μέτρα για τα εισαγόμενα αμνοερίφια

    9/11/2004 7:49:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/11/2004 7:58:12 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105,8

    "Φρένο" στις παράνομες ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με δέσμη δώδεκα μέτρων, που ανακοίνωσε ο υφυπουργός, Αλέξανδρος Κοντός. Σύμφωνα με τα μέτρα αυτά, την τήρηση των οποίων θα ελέγχει και το ΣΔΟΕ, οι εισαγωγείς -μεταξύ άλλων- θα πρέπει να ενημερώνουν τις κατά τόπους διευθύνσεις κτηνιατρικής των ΟΤΑ μία ημέρα πριν την εισαγωγή και να γνωστοποιούν τον τόπο εκφόρτωσης των ζώων. Σε δηλώσεις του, ο κ. Κοντός επεσήμανε, πως τα μέτρα προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις και επιβάλλεται να εφαρμόζονται απαρέγκλιτα σε κάθε εισαγωγή ζώντων αμνοεριφίων από τρίτες χώρες. Στο μεταξύ, άλλους 304 αποβιώσαντες, που εισέπραξαν κοινοτικές επιδοτήσεις λαδιού, αποκάλυψε ο συνεχιζόμενος έλεγχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Όπως τόνισε ο υπουργός, Ευάγγελος Μπασιάκος, ο έλεγχος συνεχίζεται και όταν ολοκληρωθεί θα ασκηθούν διώξεις.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προκαταρκτική έρευνα για τα αμνοερίφια

    [03] Πολιτική

    Συνέχεια τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο Και νέες τουρκικές παραβιάσεις

    9/11/2004 7:56:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Δεκαεννέα φορές παραβίασαν σήμερα τον εθνικό εναέριο χώρο στο βόρειο, κεντρικό και νότιο Αιγαίο, τα τουρκικά αεροσκάφη. Τις παραβιάσεις έκαναν διαδοχικά δώδεκα τουρκικά Φ16, δυο αεροφωτογραφικά Φάντομ και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας. Σε όλες τις περιπτώσεις τα δεκαπέντε τουρκικά αεροσκάφη, αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, ενώ σε μία περίπτωση η διαδικασία αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία.

    [04] Αθλητισμός

    Και μηνύσεις από την Χαλκηδόνα

    9/11/2004 8:59:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η συγνώμη που δεν ζήτησαν ποτέ οι παράγοντες της Ξάνθης, από την Χαλκηδόνα, είναι αυτό που πείραξε περισσότερο από όλα τον Γιώργο Σπανό και σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αύριο ο νομικός εκπρόσωπος της ομάδας, σκοπεύει να καταθέσει μηνυτήριες αναφορές. Οι άνθρωποι της Χαλκηδόνας είναι καχύποπτοι για όσα συνέβησαν στον αγώνα με την Ξάνθη από τους παράγοντες της αντίπαλης ομάδας και υποστηρίζουν πως αντί να τους παρέχουν διευκολύνσεις, δυσκόλεψαν το έργο τους, τοποθετώντας τους ανθρώπους της διοίκησης κοντά στην εξέδρα των φανατικών με αποτέλεσμα να προκαλούνται με ύβρεις. Παράλληλα οπαδοί της Ξάνθης με τύμπανα βρίσκονταν πάνω από τον πάγκο της Χαλκηδόνας και παρενοχλούσαν την συνεννόηση του προπονητή με τους παίκτες του. Όσον αφορά τώρα την σημερινή προπόνηση πραγματοποιήθηκε χωρίς τους τραυματίες Ζαχαρόπουλο και Ηλιόπουλο, ωστόσο το θέμα της ημέρας στην Χαλκηδόνα ήταν το ότι ήταν προτεινόμενοι σε πέντε κατηγορίες στην χθεσινή απονομή βραβείων του ΠΣΑΠ.

    [05] Υγεία

    Η γηραιότερη μαμά διδύμων στις ΗΠΑ Μητέρα ή γιαγιά;

    9/11/2004 8:48:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/11/2004 9:15:58 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Associated Press

    Αίσθηση έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η απόφαση μίας γυναίκας να γίνει μητέρα στα 57της χρόνια με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Η Aleta Saint James, έρχεται για ακόμα μία φορά να απασχολήσει τα αμερικανικά μέσα, όχι για τις τακτικές που συστήνει στις Αμερικανίδες για προσωπική επιτυχία και αυτογνωσία, αλλά γιατί τρία χρόνια πριν συμπληρώσει το εξηκοστό έτος ζωής της, θα γίνει μητέρα και μάλιστα διδύμων. Η γυναίκα που αυτοαποκαλείται θεραπεύτρια ψυχών, θα γίνει μέσα σε αυτήν την βδομάδα η γηραιότερη μαμά διδύμων στις ΗΠΑ.

    Τέτοιες εγκυμοσύνης αποφεύγονται

    Η πρώην ηθοποιός, η οποία διδάσκει αυτογνωσία, ακολουθώντας κατά πολλούς αμφιλεγόμενες τακτικές, (energy transformations), δηλώνει ότι η απόφαση της να γίνει μητέρα σε αυτήν την ηλικία δεν ελήφθη για να σπάσει κάποιο ρεκόρ.

    Όταν ρωτήθηκε για την ηλικία της, δήλωσε ότι αισθάνεται νέα απόλυτα υγιής και ικανή για να φέρει στον κόσμο τα παιδιά της.

    Από την πλευρά του, ο γιατρός που την παρακολουθεί, διευθυντής της κλινικής εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Νιου Τζέρσει, δήλωσε ότι γενικά αρνείται να αναλάβει εγκυμοσύνες σε τέτοια ηλικία.

    " Η περίπτωση όμως, της St James, είναι διαφορετική καθώς χαίρει άκρας υγείας"

    Σύμφωνα με τους γιατρούς μία εγκυμοσύνη μετά τα 50 συνήθως αποφεύγεται καθώς αυξάνει τον κίνδυνο αποβολών, τις πιθανότητες υπέρτασης την περίοδο της εγκυμοσύνης για τη μητέρα καθώς και την εμφάνιση διαβήτη κύησης.

    Δημιουργούνται όμως και ηθικά ερωτηματικά , κυρίως λόγω της μεγάλης διαφοράς ηλικίας ανάμεσα στη μητέρα και το παιδί, γεγονός που πολλές φορές θέτει υπό αμφισβήτηση την ικανότητα της να το αναθρέψει. Στη χώρα μας, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, προβλέπεται ότι οι γυναίκες άνω των γυναίκες άνω των 50 ετών δεν θα μπορούν να τεκνοποιήσουν με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης ενώ, σχετικά με τη διαδικασία, δεν θα επιτρέπεται η εμφύτευση περισσοτέρων των τεσσάρων γονιμοποιημένων ωαρίων.

    [06] Κόσμος

    Λόγω του σχεδίου για αποχώρηση από τη Γάζα Αποχώρηση κόμματος από την κυβέρνηση Σαρόν

    9/11/2004 9:31:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: AΠΕ

    Άρχισαν οι "διαρροές" από τον κυβερνητικό συνασπισμό του Αριέλ Σαρόν με αφορμή το σχέδιο για αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τα κατεχόμενα εδάφη της Λωρίδας της Γάζας και την εκκένωση των εβραϊκών οικισμών της περιοχής αυτής, καθώς και άλλων τεσσάρων, απομονωμένων οικισμών στη βόρεια Δυτική Όχθη. Το βράδυ της Τρίτης ανακοινώθηκε ότι αποχώρησε από την κυβέρνηση το "Εθνικό Θρησκευτικό Κόμμα" που υποστηρίζει τους εποίκους. Σύμφωνα με τους αναλυτές, ακόμα και μετά την αποχώρηση του εν λόγω κόμματος, η κυβέρνηση δεν κινδυνεύει με κατάρρευση. Ταυτόχρονα, επιστολή παραίτησης από το υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας επέδωσε στον Ισραηλινό Πρωθυπουργό ο υπουργός Ζεβούλουν Όρλεφ, που ανήκει στο εν λόγω κόμμα. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση Σαρόν δε διαθέτει μετά τον Ιούνιο την απόλυτη πλειοψηφία στην Κνέσετ καθώς η κοινοβουλευτική της δύναμη αριθμεί 55 βουλευτές σε σύνολο 120.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Πέρασε" το σχέδιο Σαρόν

    Αποφασισμένος για την αποχώρηση ο Σαρόν

    Αποφασισμένος ο Σαρόν να "αδειάσει" τη Λωρίδα της Γάζας

    [07] Αθλητισμός

    "Ασπρόμαυρα" χαμόγελα στην Ευρώπη

    9/11/2004 9:54:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με κεκτημένη ταχύτητα από τον πρόσφατο θρίαμβο επί του Ολυμπιακού για το ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ, ο ΠΑΟΚ "παρέσυρε" απόψε εκτός έδρας με 77-69 την ουγγρική Ντεμπρετσένι στο πλαίσιο της πρεμιέρας του Α΄Ομίλου του ULEB Cup και ξεκίνησε με "το δεξί" στην ευρωπαϊκή διοργάνωση. "Πρώτο βιολί" της ασπρόμαυρης ορχήστρας και τοπ σκόρερ των φιλοξενούμενων ήταν ο αρχηγός Κώστας Βασιλειάδης με 20 πόντους, ενώ ακολούθησαν οι Γκαγκαλούδης με15 πόντους και 13 το "καγκουρό" του Δικεφάλου, Νίλσεν. Κορυφαίος των γηπεδούχων ο Λι με 22 πόντους. Με την ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν αγωνίστηκε ο Κροάτης Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής λόγω κάποιων ενοχλήσεων που είχε στο αυτί.

    Στο... φουλ οι μηχανές μετά την ισοφάριση

    Από την αρχή του αγώνα ο ΠΑΟΚ ήλεγχε το ρυθμό του παιχνιδιού και περίπου στα μισά της δεύτερης περιόδου, μετά το ισόπαλο 26-26, με πρωταγωνιστές κυρίως τους Βασιλειάδη, Βασιλόπουλο επιδόθηκε σε ένα επιθετικό κρεσέντο, που είχε ως αποτέλεσμα να πάρει ένα προβάδισμα δεκαοκτώ πόντων (46-64), λίγο μετά την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου.

    Στη συνέχεια όμως οι παίκτες του Μπάνε Πρέλεβιτς πίστεψαν, ότι το παιχνίδι τελείωσε, χαλάρωσαν και έδωσαν το δικαίωμα στους αντιπάλους τους να κάνουν μία τελευταία προσπάθεια για να καλύψουν το χαμένο έδαφος (62-69). Κάπου εκεί όμως οι παίκτες της ομάδας της Θεσσαλονίκης υπό τον κίνδυνο μιας νέας ισοφάρισης, χάρις στην ευστοχία των Βασιλειάδη και Γκαγκαλούδη διατήρησε τη διαφορά και πήρε τη σημαντική νίκη με 69-77.

    Τα δεκάλεπτα: 16-22, 28-44, 45-62, 69-77

    ΝΤΕΜΠΡΕΤΣΕΝΙ: Σεντρέι 10, Λη 22 (3), Χόρβαθ 4, Λόραντ 6, Τόγια 16 (1), Μπούκβα 4, Τρούμερ 3 (1), Τοθ, Γουάιλι 4.

    ΠΑΟΚ: Βασιλειάδης 20 (4), Γκαγκαλούδης 15 (2), Νίλσεν 13 (1), Μάγλος, Βασιλόπουλος 5 (1), Ταμίρ 9 (1), Μπασμίνοφ 6, Μαυροκεφαλίδης, Μέγιε 3 , Κορωνίδης 6 (2).

    [08] Αθλητισμός

    Με Σανμαρτεάν στον Βόλο

    9/11/2004 10:18:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με τον Λουτσιάν Σανμαρτεάν στην αποστολή, η ομάδα του Παναθηναϊκού, θα μεταβεί στον Βόλο, όπου σε φιλικό αγώνα με την Νίκη για τον εορτασμό των 80 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου της Μαγνησίας. Ο Ζντένεκ Σκάζνι μετά από αρκετό καιρό είναι σε θέση να έχει μαζί στην ομάδα και τον Ρουμάνο άσο, ο οποίος βρίσκεται πλέον στο τελευταίο στάδιο αποθεραπείας του, μετά την αρθροσκόπηση. Στον συγκεκριμένο αγώνα όπως είναι φυσικό θα χρησιμοποιηθούν αρκετοί παίκτες που δεν έχουν χρόνο συμμετοχής στα επίσημα ματς, έτσι εκτός της αποστολής έχουν μείνει περισσότεροι από εκείνους που θα βρεθούν στον Βόλο. Έτσι η αποστολή είναι η εξής: Σαναμαρτεάν, Κοτσόλης, Τζόρβας, Ντέμπα-Νιρέν, Επαλέ, Μίτου, Σαπάνης, Ραγκουέλ, Μπικόφσκι, Σκάτσελ, Κωνσταντινίδης, Οξύζογλου, Κρητικός, Τριποτσέρης, Τσεμπερίδης, Μπουσινάκης.

    [09] Αθλητισμός

    Επίδειξη δύναμης από Μαρούσι

    9/11/2004 10:31:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Πολύ μικρή αποδείχτηκε η Γκρόνινγκεν να σταματήσει το Μαρούσι, το οποίο κάνοντας επίδειξη δύναμης, πήρε την νίκη στην πρεμιέρα του στο ULEB CUP, με το ευρύ 85-51. Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης και πήραν το προβάδισμα νωρίς, στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ από το δεύτερο και έπειτα άρχισαν να "χτίζουν" και την μεγάλη διαφορά, με την οποία ολοκληρώθηκε ο αγώνας. Από την ελληνική ομάδα ξεχώρισαν οι Μπλάκνει, Σμίλιανιτς και Σπανούλης, ενώ για την Γκρόνινγκεν ο Ρέεντ σημείωσε 14 πόντους και ο Γιανγκ 12 και ήταν οι μόνοι που κατάφεραν να διασωθούν από την κακή απόδοση της ομάδας.

    Τα δεκάλεπτα του αγωνα: 18-13, 44-28, 61-42, 85-51 ΜΑΡΟΥΣΙ: Μπλάκνεϊ 17 (3), Κολώκας 7 (1), Λόλας, Στεφανίδης 5 (1), Τζόουνς 2, Σέκουλιτς 13, Σπανούλης 11 (3), Στιούαρτ 3 (1), Πόποβιτς 8 (2), Καϊμακόγλου 4, Σμίλιανιτς 15 (2) ΓΚΡΟΝΟΝΓΚΕΝ: Κρίισα 5 (1), Ρέεντ 14, Άκερμπουμ 3, Νόβακ 9, Γιανγκ 12 (1), Γιάνσεν, Γιανίσιους 1, Μέλντερις 7.

    [10] Αθλητισμός

    Έβαλε τις βάσεις ο Μακεδονικός

    9/11/2004 10:40:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με τον καλύτερο τρόπο εγκαινίασε τις φετινές αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στους ομίλους του Uleb Cup ο Μακεδονικός, ο οποίος με τη νίκη του 75-61 επί της φιλοξενούμενης τουρκικής Νταρουσάφακα, στο πλαίσιο του ΣΤ ομίλου της διοργάνωσης, ήρθε να προσθέσει μία ακόμη γαλανόλευκη επιτυχία στο αποψινό νικηφόρο "γαϊτανάκι" των ομάδων της Θεσσαλονίκης ΠΑΟΚ και Άρη. Κορυφαίος για τους "πράσινους" ο Κροάτης Τσάνακ που τελείωσε το ματς με 24 πόντους.

    Με οδηγό τον Τσάνακ

    Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, άφησε πίσω την τελευταία ήττα της ΑΕΚ στο πλαίσιο της Α1 ανδρών και με κορυφαίο τον Κροάτη Τσάνακ, που απ όπου και να σηκωνόταν "έγραφε", ανέλαβε από την αρχή τα ηνία του αγώνα, τα οποία κινδύνεψε να χάσει με τη λήξη του πρώτου μέρους, όπου οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στον πόντο 40-39. Παρά τις προσπάθειες όμως του Οζέρ, οι Τσάνακ-Παπαμακάριος δήλωσαν παρόντες και τελικά οδήγησαν τους "πράσινους" στην πρώτη ευρωπαϊκή νίκη των ομίλων της διοργάνωσης με 75-61. Τοπ σκόρερ της ομάδας της Κοζάνης με 24 πόντους και ποσοστά για Όσκαρ ο Κροάτης Τσάνακ με 24 πόντους.

    Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 29-16, 40-39, 56-49, 75-61

    [11] Αθλητισμός

    Βαριά ήττα για Ιωνικό

    9/11/2004 10:53:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Προδικασμένη ήταν η εξέλιξη της αναμέτρησης μετά τον ξαφνικό τραυματισμό του Σάσα Ζιφά χθες το βράδυ που άφησε τον Γιώργο Ζευγώλη χωρίς τα πιο «ισχυρά όπλα» του εν τη απουσία του Σλοβένου γκαρντ Γκρεγκόρ Χάφναρ. Αν και ο Ιωνικός ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς την παρουσία του στη διοργάνωση, οι πολλές απουσίες στοίχισαν στον Γιώργο Ζευγώλη και τους παίκτες του την τρίτη συνεχόμενη νίκη σε ισάριθμες αγωνιστικές. Ο Πρόδρομος Νικολαϊδης απέδειξε μία ακόμη φορά πως διανύει περίοδο φόρμας , όπως αποδεικνύουν και οι 19 πόντοι που σημείωσε, ενώ ο Φινλανδός Άντι Νίκιλα πρόσθεσε ακόμη 14. Ο Ιωνικός κατάφερε να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής μέχρι το 10', 24-21 υπέρ των Ισραηλινών, αλλά στη δεύτερη περίοδο πλήρωσε τα 16 λάθη στα οποία υπέπεσε συνολικά στο πρώτο μέρος. Με τη διαφορά να έχει εκτοξευθεί στους 18 πόντους στο διάλειμμα του ημιχρόνου, η ομάδα της Αμαλιάδας έκανε προσπάθειες να ανακάμψει, παρουσίασε σημαντική βελτίωση στον τομέα των λαθών (μόλις 5 στο δεύτερορο ημίχρονο), αλλά η υπεροχή της Ναχάρια ήταν καθολική στο β΄ μέρος και χωρίς να δυσκολευτεί συνέχισε το νικηφόρο σερί της με τελευταίο θύμα της την ελληνική ομάδα. Υπενθυμίζουμε πως η αποστολή του Ιωνικού επιστρέφει αύριο στην Αθήνα, όπου θα παραμείνει ο Γάλλος φόργουορντ Σάσα Ζιφά για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο δάχτυλο του δεξιού του χεριού.

    Tα δεκάλεπτα: 24-21, 53-35, 75-59, 104-69 ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΦ ΑΜΑΛΙΑΔΑ: Ρόου 7 (1), Τσάτφιλτν 7, Νικολαϊδης 19 (3), Νίκιλα 14, Κούρτοβιτς 6 (2), Κουτρούλιας 7, Πασχάλης 2, Μοσχοβίτης 3 (1), Δορκοφίκης 4

    [12] Πολιτική

    Διπλωματική κινητικότητα για το Σκοπιανό Στην Αθήνα ο Σολάνα

    9/11/2004 10:50:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/11/2004 11:35:18 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, θα ενημερώσει την Τετάρτη για τις εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων, ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης, ενώ την Πέμπτη θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς. Νωρίτερα, το πρωί ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ αργά απόψε συναντήθηκε με τον ύπατο εκπρόσωπο της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα Χάβιε Σολάνα, ο οποίος έφθασε στη χώρα μας, μετά από επίσκεψη στα Σκόπια. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, του έθεσε το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της χώρας για ουσιαστικό διάλογο ανάμεσα στις δυο χώρες προκειμένου να εξευρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση.

    Αποφασιστικός ο ρόλος της Ε.Ε.

    Για όλα τα θέματα που αφορούν στην Ε.Ε., στα Βαλκάνια καθώς και για τις διεθνείς εξελίξεις συζήτησαν την Τρίτη το βράδυ, ο Πέτρος Μολυβιάτης και Χάβιε Σολάνα.

    Στις δηλώσεις τους δεν έκαναν καμία αναφορά στο θέμα των Σκοπίων.

    "Η επίσκεψη στην Αθήνα, του ύπατου εκπροσώπου της Ε.Ε. για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική υποδηλώνει το ενδιαφέρον της Ε.Ε. για την ευρύτερη περιοχή και το σημαντικό ρόλο που έχει να διαδραματίσει " τόνισε ο Π. Μολυβιάτης, ενώ από την πλευρά του ο Ευρωπαίος διπλωμάτης, δήλωσε ότι συζητήθηκαν θέματα που θα απασχολήσουν το προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

    Πρόσθεσε ακόμα ότι, μετά την Αθήνα θα επισκεφθεί διαδοχικά το Λονδίνο και το Παρίσι σε μια προσπάθεια ανάλυσης της "δραματικής" κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο πλανήτης.

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Χάβιε Σολάνα είχε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ

    Συνάντηση πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια

    Νωρίτερα, μετά τη συνάντηση με τον Χαβιέ Σολάνα, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός κράτησε χαμηλούς τόνους, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι από την αμερικανική ενέργεια και χαρακτήρισε την Ελλάδα σημαντικό εμπορικό εταίρο.

    Νωρίτερα πάντως, ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ έκανε γνωστό το περιεχόμενο διακήρυξης, το οποίο προτείνει να υιοθετηθεί από τα κόμματα στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στα Σκόπια.

    Στο κείμενο της διακήρυξης, υπογραμμίζεται η στήριξη στην ειρηνευτική συμφωνία της Οχρίδας, η ενίσχυση της σταθερότητας, της Δημοκρατίας και της εθνικής συναίνεσης στο δρόμο που οδηγεί τη χώρα προς την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.

    Στη διακήρυξη εκφράζεται επίσης η αποφασιστικότητα για την προώθηση των φιλικών σχέσεων με την Ελλάδα για το καλό της καλής γειτονίας, της ειρήνης, της σταθερότητας και της ανάπτυξης στην περιοχή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έντονες διαβουλεύσεις για το Σκοπιανό

    Στη Βουλή το θέμα της ΠΓΔΜ

    Την επόμενη μέρα κοιτά η Κυβέρνηση

    [13] Αθλητισμός

    Πνίγηκε στον... κάμπο η Ολύμπια Λάρισας

    9/11/2004 10:56:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες της στο πλαίσιο του Δ΄Ομίλου στη FEL, μετά το αίτημά της να αναβληθεί ο αγώνας της για την πρεμιέρα, μετρά από σήμερα η Ολύμπια Λάρισας. Η θεσσαλική ομάδα στον αγώνα της 3ης αγωνιστικής της διοργάνωσης γνώρισε βαριά ήττα με 55-78 από τη γαλλική Παρί Ρασίνγκ. Από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι επέβαλλαν το ρυθμό τους και χωρίς να "ιδρώσουν" έφτασαν σε μία άνετη νίκη.

    Με "ένδυμα περιπάτου" οι Γάλλοι

    Σε κανένα σημείο του αγώνα η ομάδα του Παρασκευά Μουρατίδη δεν κατάφερε να απειλήσει τους Γάλλους οι οποίοι προηγήθηκαν με 19-14 υπέρ της Παρί. Η συνέχεια μετατράπηκε σε πραγματικό "εφιάλτη" για τους γηπεδούχους οι οποίοι δεν είχαν τις λύσεις απέναντι στα "πολυβόλα" της Παρί, Χάρισον και Μπουζεανέ, που εξασφαλίζοντας από νωρίς τη νίκη, έδωσαν την ευκαιρία στον προπονητή τους να χρησιμοποίησει όλες του τις ρεζέρβες. Άλλωστε τόσο ο Μπένερμαν όσο και ο Νάκιτς βρέθηκαν σε τραγική μέρα και δεν κατάφεραν να βοηθήσουν την ομάδα τους να ηττηθεί τουλάχιστομν αξιοπρεπώς.Μοναδικοί διασωθέντες από το "ναυάγιο" του... κάμπου οι Γκραντ και Λάππας.

    Τα δεκάλεπτα του αγώνα ήταν: 14-19, 22-40, 39-58, 55-78.

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ: Σάτερφιλντ 5, Τριχόπουλος, Καράτζιος, Λιάκος 3, Λάππας 12 (2), Γκραντ 13, Κακλαμάνος 3 (1), Μπένερμαν 6, Νάκιτς, Χαρισμίδης 6, Παπακώστας 2, Νεοφυτίδης 5

    ΠΑΡΙ ΡΑΣΙΝΓΚ: Φίλιπς 8, Χάρισον 18 (4), Μπουζεανέ 17 (3), Ντιαρά 5 (1), Κοροζίν 2, Νάιχαν 7 (1), Περίσα 6, Ράντονιτς 9 (3), Βεμπόμπ 6, Μάρκο

    [14] Champions League

    "Εφοπλιστής" για πάντα ο Τέρι

    9/11/2004 11:21:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το όνειρο του Άγγλου ποδοσφαιριστή της Τσέλσι, Τζον Τέρι, ο οποίος θέλει να τελειώσει την καριέρα στην ομάδα του Ρώσου μεγιστάνα Ρομάν Αμπράμοβιτς, φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα. Ο διεθνής αμυντικός των "λιονταριών", υπέγραψε χθες νέο συμβόλαιο με τη λονδρέζικη ομάδα, στην οποία θα προσφέρει τις υπηρεσίες του για ακόμη έξι χρόνια. Το γεγονός αυτό, όπως είναι φυσικό ενθουσίασε τον 28χρονο παίκτη των "μπλε", ο οποίος πρόσφατα, μετά από υπόδειξη του Πορτογάλου τεχνικού Ζοσέ Μουρίνιο, φόρεσε στο μπράτσο του το περιβραχιόνιο του αρχηγού. "Είμαι εδώ από 14 χρονών και θα ήθελα να μείνω στην Τσέλσι ως το τέλος της καριέρας μου. Ελπίζω ότι αυτό θα γίνει πραγματικότητα, γιατί μου αρέσει να παίζω σε αυτή την ομάδα", τόνισε ικανοποιημένος από το νέο του συμβόλαιο ο αμυντικός της Τσέλσι.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 9 November 2004 - 21:52:33 UTC