Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-11-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με κρατική χρηματοδότηση Μικρές επιχειρήσεις στην Κοινωνία της
  • [02] Από αμαξοστοιχεία που μετέφερε πυρηνικά απόβλητα Σκοτώθηκε 23χρονος
  • [03] Πάτησε κορυφή η Σάλκε
  • [04] Παρά το οργανωμένο σχέδιο της αστυνομίας Ξέφυγε και πάλι ο Παλαιοκώστας
  • [05] Κακό, ψυχρό και άχαρο
  • [06] Απέτυχε η εθνικιστική σλαβική αντιπολίτευση Νίκησε η αποχή στην ΠΓΔΜ
  • [07] "Πράσινη" πρωτιά με καρέ
  • [08] Ανακάμπτει η Ρεάλ
  • [09] Άλλος είχε τη χάρη

    [01] Οικονομία

    Με κρατική χρηματοδότηση Μικρές επιχειρήσεις στην Κοινωνία της Πληροφορίας

    7/11/2004 7:49:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στην ενίσχυση επενδύσεων μικρών ιδιωτικών επιχειρήσεων, καθώς και επιχειρήσεων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ν.Π.Ι.Δ.), για την προμήθεια και εγκατάσταση εφαρμογών και εξοπλισμού πληροφορικής, στοχεύει η κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπογράφουν ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Προκόπης Παυλόπουλος, και ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γεώργιος Αλογοσκούφης. Η απόφαση αυτή, που εντάσσεται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος για την «Κοινωνία της Πληροφορίας», προβλέπει την οικονομική επιχορήγηση μικρών επιχειρήσεων της περιφέρειας όλης της χώρας και την πρόσβασή τους στην Κοινωνία της Πληροφορίας.

    Έως 10.000 ευρώ σε κάθε επιχείρηση

    Το ύψος της χρηματοδότησης των μικρών επιχειρήσεων στην περιφέρεια, ανέρχεται στο ποσό των 14.500.820 ευρώ, το οποίο καλύπτει τη δημόσια δαπάνη για τη χορήγηση των ενισχύσεων προς τους τελικούς αποδέκτες.

    Το ποσό ενίσχυσης κάθε μικρής επιχειρήσεως δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ, ενώ φορέας χρηματοδότησης, που αναλαμβάνει την εποπτεία της πορείας και εκτέλεσης της δράσης, είναι το Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και ειδικότερα η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

    [02] Κόσμος

    Από αμαξοστοιχεία που μετέφερε πυρηνικά απόβλητα Σκοτώθηκε 23χρονος διαδηλωτής στη Γαλλία

    7/11/2004 7:58:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ένας 23χρονος νεαρός, που διαδήλωνε κατά της μεταφοράς πυρηνικών αποβλήτων και ο οποίος είχε αλυσοδεθεί σε σιδηροδρομική γραμμή στο Αβρικούρ, στην ανατολική Γαλλία έχασε τη ζωή του, όταν αμαξοστοιχία που μετέφερε πυρηνικά απόβλητα με προορισμό τη Γερμανία έκοψε το ένα του πόδι. "Ο οδηγός είδε μία ομάδα ανθρώπων να κάθονται στις γραμμές. Ορισμένοι από αυτούς σηκώθηκαν. Τράβηξε το φρένο κινδύνου, όμως ένας από αυτούς παρέμεινε καθισμένος στις γραμμές. Ένα από τα πόδια του κόπηκε και πέθανε", δήλωσε εκπρόσωπος γαλλικής εταιρείας σιδηροδρόμων SNCF. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα του θύματος. Το τρένο είχε ξεκινήσει από τη Βαλόν στη βόρεια Γαλλία και κατευθυνόταν στη Γκορλέμπεν στη Γερμανία.

    [03] Αθλητισμός

    Πάτησε κορυφή η Σάλκε

    7/11/2004 8:39:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην κορυφή της Μπουντεσλίγκα, συγκάτοικος της Βόλφσμπουργκ, βρίσκεται εδά και λίγη ώρα η Σάλκε. Οι "μπλε" εκμεταλλεύτηκα στο έπακρο την χθεσινή ήττα των λύκων και με την νίκη τους στο Αμβούργο με 1-2, βρέθηκαν πρώτοι. Ένα βαθμό πίσω τους ανέβηκε και η Στουτγκάρδη η οποία χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα επικράτησε της Χάνσα Ροστόκ με 4-0.

    Τα αποτελέσματα

    Μάιντς-Γκλάντμπαχ 1-1

    Μπάγερν Μονάχου-Ανόβερο 3-0

    Μπόχουμ-Καϊζερσλάουτερν 1-1

    Αρμίνια Μπίλεφελντ-Ντόρτμουντ 1-0

    Λεβερκούζεν-Φράιμπουργκ 4-1

    Χέρτα Βερολίνου-Βέρντερ Βρέμης 1-1

    Νυρεμβέργη-Βόλφσμπουργκ 4-0

    Αμβούργο-Σάλκε 1-2

    Στουτγκάρδη-Χάνσα Ροστόκ 4-0

    Η βαθμολογία

    Βόλφσμπουργκ 24

    Σάλκε 24

    Στουτγκάρδη 23

    Μπάγερν Μονάχου 23

    Βέρντερ Βρέμης 20

    Ανόβερο 20

    Μάιντς 19

    Λεβερκούζεν 18

    [04] Κοινωνία

    Παρά το οργανωμένο σχέδιο της αστυνομίας Ξέφυγε και πάλι ο Παλαιοκώστας

    7/11/2004 8:56:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Μέσα από τα χέρια ανδρών της ΕΚΑΜ ξέφυγε για μία ακόμη φορά ο καταζητούμενος κακοποιός Νίκος Παλαιοκώστας. Η αστυνομία είχε πληροφορίες ότι, ο Παλαιοκώστας θα εμφανιζόταν πριν από 5 μέρες σε συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ των Ιωαννίνων για να προμηθευτεί μεγάλη ποσότητα τροφίμων. Δέκα άνδρες της ΕΚΑΜ, με επικεφαλής το διοικητή τους ξεκίνησαν από την Αθήνα, έφτασαν στα Ιωάννινα και πέντε από αυτούς κρύφτηκαν έξω από το σούπερ μάρκετ ενώ πέντε άλλοι μπήκαν μέσα και παρίσταναν τους πελάτες. Ο Παλαιοκώστας, τη συγκεκριμένη ώρα και μέρα, έφτασε στο σούπερ μάρκετ, ψώνισε και αφού πλήρωσε έφυγε σαν κύριος, αφού οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να συντονιστούν μεταξύ τους για να τον συλλάβουν.

    [05] Αθλητισμός

    Κακό, ψυχρό και άχαρο

    7/11/2004 9:29:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/11/2004 11:38:46 μμ)

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με εξαίρεση δύο καλές στιγμές του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο και μια της ΑΕΚ στην επανάληψη, το πρώτο φετινό ντέρμπι με το οποίο ολοκληρώθηκε η έβδομη αγωνιστική της Α εθνικής κατηγορίας, τελείωσε αφενός χωρίς νικητή, αφετέρου δε χωρίς κανέναν από τους δύο αντιπάλους να ξεχωρίζει. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του αγώνα να απειλήσουν και παρά το ότι ήταν πιο δραστήριοι στο δεύτερο μέρος, ήταν ανούσιοι, με μία και μοναδική καλή στιγμή σε σουτ του Πέτκοφ, έπειτα από μια σύγχυση στην περιοχή του Νικοπολίδη. Από την άλλη ο Ολυμπιακός γενικότερα έδειχνε καλύτερος, οι επιπολαιότητες όμως στην επίθεση τον άφησαν να μετρά περισσότερες ευκαιρίες καμία όμωςμε ουσία. Ούτε η ΑΕΚ, ούτε ο Ολυμπιακός λοιπόν, κατάφεραν να "πάρουν" κάτι από αυτόν τον αγώνα, έτσι ο Παναθηναϊκός που την ίδια στιγμή συνέτριψε τον Ηρακλή με 4-0, στρογγυλοκάθισε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

    Απειλητικός ο Ολυμπιακός

    Στο πρώτο μέρος οι "ερυθρόλευκοι" είχαν την ελαφριά υπεροχή και ήταν εκείνοι που απείλησαν περισσότερο την εστία του Μιχαηλίδη. Η ΑΕΚ παρά το γεγονός πως ο Σάντος είχε τονίσει τις προηγούμενες ημέρες πως δεν θα κάτσει να περιμένει τον Ολυμπιακό και να κυνηγά τις αντεπιθέσεις, έκανε ακριβώς αυτό, πιθανότατα γιατί οι ποδοσφαιριστές της, μπήκαν πιο μουδιασμένοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το μεγαλύτερος μέρος των ενεργειών και από τις δύο ομάδες ήταν στον χώρο του κέντρου με τον Τζόρτζεβιτς και τον Ριβάλντο από πλευράς φιλοξενουμένων να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, όμως ο Ασουνσάο διακρίθηκε ανασταλτικά αφού όποτε η μπάλα έφτανε στην περιοχή ευθύνης του, "καθάριζε" εύκολα. Οι "ερυθρόλευκοι" πάντως είχαν ένα εκρηκτικό ολιγόλεπτο διάστημα από το 20 και έπειτα και εκεί πραγματοποίησαν τις δύο καλές τους ευκαιρίες. Στο 24' ο Γεωργάτος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Ριβάλντο βρέθηκε στο κενό της άμυνας της ΑΕΚ, όμως η όμορφη κεφαλιά του πέρασε άουτ.

    Ευκαιρίες... κατ' ευφημισμόν

    Ίδια κατάληξη είχε και ένα σουτ του Καστίγιο τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Οκκάς τον έβγαλε μόνο του μέσα στην περιοχή, όμως αψυχολόγητα έστειλε την μπάλα απελπιστικά μακριά. Η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο το μόνο που είχε να επιδείξει ήταν ένα σουτ του Κρασσά, μακρινό και εύκολο για τον Νικοπολίδη και μια συρτή μπαλιά του Τζωρτζιόπουλου από αριστερά που δεν πρόλαβε ο Λυμπερόπουλος. Στα αξιοσημείωτα του πρώτου μέρους και ο εκνευρισμός των παικτών, που ξεκίνησε ουσιαστικά στο 39' όταν ο Ασουνσάο έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Καστίγιο, ο Κωστένογλου ζήτησε τον λόγο από τον Βραζιλιάνο του Ολυμπιακού και απειλήθηκε μια μικρή συμπλοκή.

    Μια από τα ίδια

    Η ελπίδα για ένα καλύτερο δεύτερο ημίχρονο, έσβησε μετά τα πρώτα λεπτά αυτού, καθώς το σκηνικό σαν να μην πέρασε ούτε ένα λεπτό ανάπαυλας, παρέμεινε ίδιο. Κουραστικό και ανούσιο! Ο Σάντος πέρασε τον Πέτκοφ και τον Κωνσταντινίδη στις θέσεις των Ρούσεφ και Κρασσά, όμως και πάλι ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που μπήκε πιο δυνατά. Ο Ριβάλντο μπερδεύτηκε μέσα στην περιοχή και η καλή μπαλιά του Καστίγιο καταστράφηκε, ο Γεωργάτος επιχείρησε ένα σουτ που πέρασε άουτ και έτσι το σκηνικό με τους κουρασμένους παίκτες του Ολυμπιακού να προσπαθούν χωρίς αποτέλεσμα, συνεχίστηκε. Ο Μπάγεβιτς από την άλλη πλευρά ανακάτεψε την τράπουλα όσο μπορούσε, πέρασε τον βενετίδη και άφησε τον Γεωργάτο χωρίς "βαριά" αμυντικά καθήκοντα, ενώ λίγο αργότερα, απέσυρε και τον Ριβάλντο ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Γεωργιάδη.

    Ξεθάρρεψε η ΑΕΚ

    Η αλλαγή του Ριβάλντο αποελευθέρωσε τον Κατσουράνη που δεν είχε πια να προσέχει τις κατά μέτωπο επιθέσεις και έτσι η ΑΕΚ βγήκε μπροστά. Μάλιστα ο διεθνής αμυντικός μέσος της ΑΕΚ είχε και μια καλή στιγμή όταν βρέθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής και προσπάθησε να περάσει την μπάλα πάνω από τον Νικοπολίδη, όμως εκείνος έστω και με ανορθόδοξο τρόπο έδιωξε. Τα δυνατά μαρκαρίσματα και τα πολλά φάουλ έκοβαν τον ρυθμό του παιχνιδιού σε κάθε στιγμή και αυτό, όσο περνούσε η ώρα, είχε ως αποτέλεσμα, μαζί με την κούραση των παικτών, το θέαμα να γίνεται και χειρότερο. Μέχρι το τέλος καμία ομάδα δεν είχε να παρουσιάσει κάτι καλό και ακόμα και όταν η άμυνα του Ολυμπιακού τα χάσε για πρώτη φορά στο 80', το σουτ του Πέτκοφ ήταν άστοχο. Αυτή ήταν και η καλύτερη ευκαιρία για την ΑΕΚ σε ολόκληρο το παιχνίδι. Το τελικό 0-0 κανονικά δεν πρέπει να αφήνει καμία ομάδα ικανοποιημένη, αφού η ΑΕΚ έπεσε από την κορυφή και ο Ολυμπιακός δεν την έφτασε, όμως με την εικόνα που παρουσίασαν μέσα στο γήπεδο, η εντύπωση που άφησαν ήταν η απόλυτη ικανοποίηση της ισοπαλίας.

    Διαιτητής: Δούρος (Κορινθίας) Κίτρινες: Ασουνσάο, Μάριτς, Κωστένογλου, Κόντης ΑΕΚ: Μιχαηλίδης, Τζιωρτζόπουλος, Κωστένογλου, Άλβες, Ρούσεφ (46΄ Πέτκοφ), Κόντης, Ασουνσάο, Κατσουράνης (90΄ Σολάκης), Σοάρες, Κρασσάς (46΄ Κωνσταντινίδης), Λυμπερόπουλος ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Ανατολάκης, Σούρερ, Πάντος, Γεωργάτος, Μάριτς, Στολτίδης, Τζόρτζεβιτς (83΄ Ταραλίδης), Καστίγιο (53΄ Βενετίδης), Ριβάλντο (61΄ Γεωργιάδης), Οκκάς

    Εκπληκτική ατμόσφαιρα

    Ο εκπληκτικός αριθμός των 63.126 εισιτηρίων αποτελεί από μόνος του απόδειξη της εκπληκτικής ατμόσφαιρας που επικρατούσε στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ σχεδόν μια ώρα πριν τον αγώνα είχαν γεμίσει ασφυκτικά το γήπεδο και τραγουδούσαν στις εξέδρες δίνοντας το χρώμα γιορτής που επιθυμούσε η διοίκηση και στο οποίο αναφερόταν χθες ο Σάντος και παρά το όχι και τόσο φιλικό κλίμα μέσα από τις γραμμές του αγωνιστικού χώρου, η ατμόσφαιρα σε κανένα σημείο δεν φάνηκε να χαλάει. Ακόμη και μετά το τέλος του αγώνα που υπήρξαν και ορισμένε γκρίνιες κυρίως για το θέαμα που παρουσίασε η ΑΕΚ, δεν συνέβη το παραμικρό και η γιορτή δεν χάλασε.

    Με την γιορτή πάντως ασχολήθηκαν και οι δύο προπονητές μετά το τέλος του αγώνα, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έδωσε συγχαρητήρια στους φίλους της ΑΕΚ που βρέθηκαν στο γήπεδο, έκρινε το αποτέλεσμα δίκαιο και στάθηκε στην κούραση των παικτών του από τον αγώνα με την Μονακό. Αναφερόμενος στις δύο σημαντικές απουσίες των Τζιοβάνι και Καφέ, τόνισε πως δεν έπαιξαν ρόλο, αφού μπορεί εάν έπαιζαν το ματς να ήταν διαφορετικό και χειρότερο για τον Ολυμπιακό. Ο Φερνάντο Σάντος από την δική του πλευρά, μίλησε για ένα σχετικά καλό παιχνίδι σε εκπληκτική ατμόσφαιρα, ευχαρίστησε τον κόσμο και επεσήμανε πως και ο ίδιος και οι παίκτες του ήθελαν ένα καλύτερο αποτέλεσμα για να ευχαριστήσουν τον κόσμό. Για τον αγώνα τόνισε πως η ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα με πληρότητα σε όλες τις γραμμές και αυτό ήταν η αιτία του πολύ αμυντικού παιχνιδιού της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο.

    [06] Κόσμος

    Απέτυχε η εθνικιστική σλαβική αντιπολίτευση Νίκησε η αποχή στην ΠΓΔΜ

    7/11/2004 9:47:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Έκλεισαν οι κάλπες στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και όλα δείχνουν μια παταγώδη αποτυχία της εθνικιστικής σλαβικής αντιπολίτευσης στη προσπάθειά της να εμποδίσει ένα νόμο, που δίνει στην αλβανική μειονότητα περισσότερη τοπική αυτονομία. Οι εθνικιστές διοργανωτές του δημοψηφίσματος κατηγόρησαν την, υπό τους Σοσιαλιστές, Κυβέρνηση συνασπισμού , που περιλαμβάνει επίσης Αλβανούς πρώην αντάρτες, για απάτη έτσι ώστε να επιβάλει τα "αντικανονικά μέτρα" της στους κατοίκους της χώρας. Ο νόμος απαιτεί ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής 50% προκειμένου το δημοψήφισμα να είναι έγκυρο, ωστόσο δύο ώρες πριν από τη λήξη της ψηφοφορίας το ποσοστό ήταν μόλις 21%, σύμφωνα με ανεξάρτητους παρατηρητές. "Στο 20% της χώρας, τα εκλογικά τμήματα δεν άνοιξαν καθόλου", δήλωσε ο Τόντορ Πέτροφ του Παγκόσμιου Μακεδονικού Κογκρέσου, που ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση 180.000 υπογραφών ώστε να διεξαχθεί το δημοψήφισμα. Ο Πέτροφ δήλωσε ότι το ποσοστό συμμετοχής ήταν 30% στις 4.00 μ.μ. (τοπική ώρα), σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, και προέβλεψε ότι θα επιτευχθεί ο στόχος του 50%. Ανεξάρτητοι παρατηρητές αναμένουν το τελικό ποσοστό συμμετοχής έως τις 9 μ.μ. ώρα Γκρίνουιτς (11 μ.μ. ώρα Ελλάδας), και η κρατική εκλογική επιτροπή γύρω στα μεσάνυκτα.

    "Σας ευχαριστούμε κύριε Μπους"

    Ευχαριστήρια επιστολή στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, για την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα ¨Δημοκρατία της Μακεδονίας", απέστειλε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπράνκο Τσερβενκόφσκι. "Οι ΗΠΑ, υπό την ηγεσία σας και με την απόφαση τους να αναγνωρίσουν την Μακεδονία με το συνταγματικό της όνομα, για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνουν τον σταθερό προσανατολισμό και την πολιτική τους για την ενίσχυση της σταθερότητας και του πολυεθνικού και ενιαίου χαρακτήρα της χώρας μας, η οποία με την σειρά της μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα για την εξασφάλιση της ειρήνης , σταθερότητας και περιφερειακής συνεργασίας στα Βαλκάνια. Στο πλαίσιο αυτό, επιτρέψτε μου να σας εκφράσω τον σταθερό προσανατολισμό μας για την οικοδόμηση φιλικών και ειλικρινών σχέσεων με την Ελλάδα", αναφέρει ο. Τσερβένκοφσκι ενώ δεν παραλείπει να συγχαρεί τον Αμερικανό Πρόεδρο για την επανεκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εθνική ομοψυχία το ζητούμενο

    [07] Αθλητισμός

    "Πράσινη" πρωτιά με καρέ

    7/11/2004 10:04:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πραγματική "θύελλα" ο Παναθηναϊκός, παρέσυρε στους ρυθμούς του τον Ηρακλή, τον οποίο και νίκησε εκτός έδρας με 0-4. Οι "πράσινοι" παράλληλα, αναρριχήθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας και στρογγυλοκάθισαν μόνοι τους εκεί, εκμεταλλευόμενοι και το ισόπαλο αποτέλεσμα του ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού. Δύο γκολ από τον Μπικόφσκι στο πρώτο ημίχρονο και από ένα οι Κωνσταντίνου και Κυργιάκος στο δεύτερο, δημιούργησαν το καρέ των γκολ για τον Πρωταθλητή. Όσον αφορά τους γηπεδούχους, έδειξαν πως βρίσκονται σε μεγάλη κρίση και πλέον αναμένονται πολλές εξελίξεις.

    Από την Πολωνία με αγάπη

    Ένα σουτ από τον Μίετσελ στο 4 λεπτό να περνάει άουτ, ήταν η μόνη στιγμή που ο γηπεδούχος μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Παναθηναϊκού. Από εκεί και πέρα καμία από τις δύο ομάδες δεν έκανε κάποια σημαντική φάση με τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε λάθη εκατέρωθεν. Όλα αυτά άλλαξαν στο 26, όταν και μίλησε ο Ματάι Μπικόφσκι. Ο Πολωνός επιθετικός του Παναθηναϊκού, που αγωνίστηκε αντί του Παπαδόπουλου, εκμεταλλεύτηκε κατά τον ιδανικότερο τρόπο το εκτελεσμένο φάουλ από τον Γκονζάλες και με έξυπνη κεφαλιά έκανε το 0-1 για τους φιλοξενούμενους.

    Τα "πράσινα" πανηγύρια μάλιστα διπλασιάστηκαν μόλις τέσσερα λεπτά μετά, όταν και πάλι ο Μπικόφσκι, ξανά από καλοζυγισμένη σέντρα αυτή την φορά από τον Βύντρα, πετάχτηκε στην καρδιά της περιοχής του "Γηραιού" και πέτυχε το δεύτερι γκολ για τον ίδιο και την ομάδα του. Το "τριφύλλι", έχοντας τον αέρα των δύο γκολ, έπαιζε πλέον πιο άνετα και μάλιστα έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Μάριτς, σουτ που απέκρουσε σε διπλή προσπάθεια, και τον Κωνσταντίνου στο 35 με την ίδια κατάληξη. Η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου ήταν για τους γηπέδουχους, με το σουτ του Παντελή Καπετάνου που πήρε τη θέση του Σινιόρι, να περνάει ελάχιστα άουτ.

    Άλλα δύο για επιδόρπιο

    Οι αρχή του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε τον "Γηραιό" πιο αποφασισμένο για να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Οι "κυανόλευκοι" έχασαν δύο καλές ευκαιρίες με τον Νεμπεγλέρα στο 52 και τον Μίετσελ στο 56 να μην μπορούν να σκοράρουν. Η μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Μαρκαριάν ωστέ να ξαναμπεί στο παιχνίδι, χάθηκε στο 60 όταν και πάλι ο Πολωνός στράικερ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ασθενή απόκρουση του Χαλκιά, στέλνοντας σε κενή εστία την μπάλα άουτ. Ενδιάμεσα ο Κωνσταντίνου έχασε μία πολύ καλή ευκαιρία να σκοράρει όταν βγήκε τετ α τετ με τον Αμπάρη αλλά πλάσαρε άουτ.

    Όμως ο Κύπριος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στο 64 μετά από πάσα του "Έκι" πετάχτηκε πρώτος στην μπάλα και με ωραίο πλασέ έκανε το 3-0. Τον θρίαμβο των Πρωταθλητών ολοκλήρωσε ο Κυργιάκος στο 68 πέτυχε το 4-0 με κεφαλιά, όπου ήταν και το τελικό σκορ.

    Διαιτητής: Τακίδης (Κιλκίς)

    Κίτρινες: Κιεϊτά, Μπασινάς, Ιωάννου, Νεμπεγλέρας, Κατσιαμπής

    Οι συνθέσεις:

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Αμπάρης, Νεμπεγλέρας, Σεγκιρί, Σνάουτσνερ (70΄ Μουζάκα), Πουρσανίδης, Κατσιαμπής, Δρούγας (82΄ Κ.Καπετάνος), Ιωάννου, Κεϊτά, Σινιόρι (20΄ Π.Καπετάνος), Μίετσελ.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Χαλκιάς, Βύντρα, Κώτσιος, Κυργιάκος, Χένρικσεν, Μάριτς, Μπασινάς, Σκάτσελ (27΄ Κωνσταντινίδης), Γκονζάλες, Μπικόφσκι (74΄ Σαπάνης), Κωνσταντίνου (80΄ Ντεμπά).

    [08] Αθλητισμός

    Ανακάμπτει η Ρεάλ

    7/11/2004 10:51:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Πριμέρα Ντιβιζιόν ανέβηκε η Ρεάλ Μαδρίτης μετά τη σημαντική εκτός έδρας νίκη της επί της Μάλαγα με 0-2. Τα γκολ για τους «μερένγκες», που βρίσκονται επτά βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, πέτυχαν ο Φίγκο με πέναλτι στο 24΄ και ο Όουεν στο 79΄. Πάντως οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται μάλλον δίκαια για το πέναλτι με το οποίο προηγήθηκε η "Βασίλισσα" καθώς η ανατροπή φαίνεται να γίνεται εκτός περιοχής.

    Τα αποτελέσματα

    Αλμπαθέτε-Μπέτις 0-0

    Μπαρτσελόνα-Λα Κορούνια 2-1

    Χετάφε-Βαλένθια 1-0

    Λεβάντε-Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-0

    Σανταντέρ-Νουμάνθια 2-0

    Ρεάλ Σοσιεδάδ-Εσπανιόλ 0-2

    Σεβίλη-Μαγιόρκα 1-1

    Βιγιαρεάλ-Οσασούνα 3-0

    Μάλαγα-Ρεάλ Μαδρίτης 0-2

    Ατλέτικο Μαδρίτης-Σαραγόσα έναρξη 22:00

    Η βαθμολογία

    Μπαρτσελόνα 26

    Ρεάλ Μαδρίτης 19

    Λεβάντε 19

    Σεβίλη 18

    Εσπανιόλ 17

    Σαραγόσα 16-9αγ

    Βαλένθια 15

    Ατλέτικο Μαδρίτης 14-9αγ

    Βιγιαρεάλ 14

    Σανταντέρ 14

    [09] Αθλητισμός

    Άλλος είχε τη χάρη

    7/11/2004 10:59:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Σε μια αγωνιστική που υπήρχε το αναμενόμενο και διαφημισμένο ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, ο έτερος των κορυφαίων ήταν εκείνος που κατάφερε να τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του. Η "τεσσάρα" επί του Ηρακλή και κυρίως οι τρεις βαθμοί της νίκης τον έφεραν πρώτο στην βαθμολογία και χωρίς συγκάτοικο μάλιστα και του έδωσαν τον αέρα του ενός βαθμούς από την ΑΕΚ και των δύο από τον Ολυμπιακό. Την ίδια στιγμή την μεγαλύτερη έκπληξη της έβδομης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, έκανε ο Εργοτέλης που έκανε απόβαση στην "Τούμπα" και την άλωσε σχετικά εύκολα μάλιστα, με το 2-0 δια χειρός Ογκουνσότο. Ιδιαίτερης σημασίας ήταν και η χθεσινή νίκη της Ξάνθης επί της Χαλκηδόνας που την έφερε στους 14 βαθμούς, όσους και ο Ολυμπιακός δηλαδή, σε ένα αγώνα που η αντίπαλός της θα είναι πιθανότατα και η αντίπαλος στο κυνήγι της θέσης του ΟΥΕΦΑ.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα της έβδομης αγωνιστικής

    ΟΦΗ-Αρης 1-1 Μαχλάς +90' / Λαζανάς 13' Ξάνθη-Χαλκηδόνα 2-0 Μπαϊκαρά 18', Κάραμπας +45' Κέρκυρα-Αιγάλεω 0-1 Μπάρκογλου 30' Ιωνικός-Καλλιθέα 0-0 Πανιώνιος-Απόλλων Καλαμαριάς 0-0 ΠΑΟΚ-Εργοτέλης 0-2 Ογκουνσότο 63', 77' ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-0 Ηρακλής-Παναθηναϊκός 0-4 Μπικόφσκι 26', 30', Κωνσταντίνου 64΄, Κυργιάκος 68΄

    Η βαθμολογία σε 7 αγώνες

    1. Παναθηναϊκός 16 2. ΑΕΚ 15 3. Ολυμπιακός 14 - Ξάνθη 14 5. Αιγάλεω 13 6. Χαλκηδόνα 11 7. Απόλλων Καλ. 9 8. ΠΑΟΚ 8 - ΟΦΗ 8 - Καλλιθέα 8 - Ιωνικός 8 12. Πανιώνιος 7 13. Ηρακλής 6 14. Εργοτέλης 5 - Κέρκυρα 5 16. Αρης 4

    Οι σκόρερ

    6 γκολ: Σοάρες (ΑΕΚ) 5 γκολ: Παπαδόπουλος (Παναθηναϊκός), Ζαχαρόπουλος (Χαλκηδόνα), Γκέκας (Καλλιθέα) 4 γκολ: Λουτσιάνο (Ξάνθη)3 γκολ: Λυμπερόπουλος (ΑΕΚ), Μπάρκογλου (Αιγάλεω), Σανχούρχο (Αρης), Ογκουνσότο (Εργοτέλης), Μπαϊκαρά (Ξάνθη), Τριανταφύλλου, Μαχλάς (ΟΦΗ), Μπικόφσκι (Παναθηναϊκός)


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 7 November 2004 - 21:52:48 UTC