Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-10-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Παναθηναϊκός οδηγεί την Α1 γυναικών
  • [02] Νεκρός ο Ιάπωνας όμηρος
  • [03] Εκλέγουν Πρόεδρο στην Ουκρανία
  • [04] Καταστράφηκαν οχήματα Εμπρησμοί στα Εξάρχεια
  • [05] Φαβορί ο Αριστερός υποψήφιος Στις κάλπες η Ουρουγουάη
  • [06] Ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο Συζητούν για τα πυρηνικά στο Ιράν

    [01] Αθλητισμός

    Ο Παναθηναϊκός οδηγεί την Α1 γυναικών

    30/10/2004 10:43:00 μμ

    Αήττητες παρέμειναν οι γυναίκες του Παναθηναϊκού μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης αγωνιστικής του φετινού πρωταθλήματος. Με καθαρή νίκη με 3-1(25-21, 30-28, 22-25, 25-23) επί του Απολλώνιου Κερατσινίου, κατάφεραν να πετύχουν το δύο στα δύο στη Λεωφόρο, την ώρα που οι φιλοξενούμενες, έδειξαν να μπορούν αλλά να μην τα καταφέρνουν απέναντι στην μεγάλη τους αντίπαλο. Νίκες σημείωσαν επίσης και οι Φιλαθλητικός, Πανελλήνιος, Βριλήσσια, Μαρκόπουλο και Ηρακλής Θεσσαλονίκης.

    Αποτελέσματα - Βαθμολογία

    Παναθηναϊκός-Απολλώνιος Κερατσινίου 3-1 (25-21, 30-28, 22-25, 25-23)

    Σίρρις Σερρών-Φιλαθλητικός 0-3 (15-25, 23-25, 14-25),

    Πανελλήνιος- ΕΑ Λάρισας 3-0 (25-19, 25-19, 25-16),

    Βριλήσσια Άρης 3-2 (17-25, 20-25),

    Μαρκόπουλο-Ολυμπιακός 3-1 (25-23, 25-23, 20-25, 25-11),

    Ηρακλής Θ.-ΑΕΒΑΣ 3-2 (28-26, 25-23, 20-25, 12-25, 15-11)

    Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός, Πανελλήνιος, Φιλαθλητικός 6 βαθμοί, Βριλήσσια 5, Απολλώνιος Κερατσινίου, Ολυμπιακός, ΕΑ Λάρισας, Άρης, Μαρκόπουλο 3β, Ηρακλής Θες 2β, ΑΕΒΑΣ, Άρης 1β , Σίρρις Σερρών 0 βαθμοί.

    [02] Ιράκ

    Νεκρός ο Ιάπωνας όμηρος

    31/10/2004 9:28:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: AΠΕ- Reuters

    Στο νεαρό Ιάπωνα, Σοσέι Κόντα, ανήκει το αποκεφαλισμένο πτώμα, που βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Βαγδάτη, όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί το Τόκιο. Η οργάνωση του Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι, που είχε απαγάγει τον Ιάπωνα, ζητούσε την απόσυρση των ιαπωνικών στρατευμάτων από το Ιράκ σε αντάλλαγμα την απελευθέρωσή του. Ωστόσο, ο Ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος διεμήνυσε, πως τα στρατεύματα της χώρας θα παραμείνουν στο Ιράκ, συνεισφέροντας στον ανθρωπιστικό τομέα. Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας, Νομπουτάκα Ματσιμούρα, επιβεβαίωσε ότι ο Κόντα εκτελέστηκε από τους απαγωγείς του, καταδικάζοντας την ενέργεια αυτή. Στο μεταξύ, το Αλ Τζαζίρα μετέδωσε νέο βίντεο της Πολωνέζας, που απήχθη την Πέμπτη.

    Βίντεο- έκκληση

    Στο βίντεο, η Τερέζα Μπόρζ Χαλίφα ζητά βοήθεια για να μπορέσει να απελευθερωθεί.

    Σύμφωνα με όσα λέει η ίδια, οι απαγωγείς της ζητούν να αποχωρήσουν οι πολωνικές δυνάμεις από το Ιράκ και να απελευθερωθούν όλες οι Ιρακινές γυναίκες, που κρατούνται σε αμερικανικές φυλακές.

    Πάντως, την Πέμπτη, η Βαρσοβία απέρριψε τα αιτήματα που υποβλήθηκαν από τους απαγωγείς, μέσω του Αλ Τζαζίρα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Άγνωστη η τύχη του Ιάπωνα ομήρου

    Άλλη μία γυναίκα θύμα απαγωγής

    [03] Διεθνή

    Εκλέγουν Πρόεδρο στην Ουκρανία

    31/10/2004 9:43:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- BBC

    Περίπου 37 εκατομμύρια ψηφοφόροι προσέρχονται σήμερα στις κάλπες στην Ουκρανία για να εκλέξουν το διάδοχο του απερχόμενου προέδρου της χώρας, Λεονίντ Κούτσμα. Οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι, τους οποίους οι δημοσκοπήσεις φέρνουν να δίνουν μάχη στήθος με στήθος, είναι ο φίλο-δυτικός μεταρρυθμιστής και πρώην πρωθυπουργός, Βίκτορ Γιουτσένκο και ο 54χρονος νυν πρωθυπουργός, Βίκτορ Γιανούκοβιτς, που θεωρείται προσκείμενος στη Μόσχα. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει χαρακτηρίσει ως "τεστ αληθείας" τις σημερινές εκλογές, ενώ οι ΗΠΑ έχουν απειλήσει με κυρώσεις το Κίεβο, αν η εκλογική διαδικασία δεν διεξαχθεί μέσα σε αποδεκτά πλαίσια. Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο ενεπλάκη στην προεκλογική εκστρατεία, δηλώνοντας επισήμως την υποστήριξή του στον Γιανούκοβιτς. Εάν κανείς από τους συνολικά 24 υποψήφιους δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, θα διεξαχθεί και δεύτερος γύρος, στις 21 Νοεμβρίου.

    [04] Εσωτερικά

    Καταστράφηκαν οχήματα Εμπρησμοί στα Εξάρχεια

    31/10/2004 10:06:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105,8

    Πέντε μοτοσικλέτες και δύο αυτοκίνητα, που ήταν σταθμευμένα στην οδό Οικονόμου 7, στα Εξάρχεια, πυρπόλησαν άγνωστοι τη νύχτα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δράστες περιέλουσαν τα οχήματα με βενζίνη και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά. Από τις φλόγες καταστράφηκαν ολοσχερώς οι μοτοσικλέτες και προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στα δύο αυτοκίνητα. Οι εμπρηστές δεν έγιναν αντιληπτοί, ενώ προανάκριση διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής και το αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων.

    [05] Διεθνή

    Φαβορί ο Αριστερός υποψήφιος Στις κάλπες η Ουρουγουάη

    31/10/2004 10:18:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Γαλλικό Πρακτορείο- ΒΒC

    Περίπου 2,5 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται σήμερα να εκλέξουν τον νέο Πρόεδρο της Ουρουγουάης και παράλληλα 99 βουλευτές και 31 γερουσιαστές. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 12:00 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδας και θα κλείσουν μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Η συμμετοχή αναμένεται να ξεπεράσει το 90%, καθώς η ψήφος είναι υποχρεωτική, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. Μεγάλο φαβορί για τον προεδρικό θώκο θεωρείται, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, ο υποψήφιος της Αριστεράς, Ταμπάρε Βάσκες. Κυριότερος αντίπαλος του κ. Βάσκες είναι ο Χόρχε Λαρανάγκα του συντηρητικού, Αγροτικού Εθνικού Κόμματος.

    Αριστερά "δείχνουν" οι δημοσκοπήσεις

    Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο Βάσκες, επικεφαλής του αριστερού συνασπισμού Προοδευτική Συνάντηση- Διευρυμένο Μέτωπο (EP- FA), αναμένεται να κερδίσει τις εκλογές από τον πρώτο γύρο, με ποσοστό μεταξύ 51-56%. Στον αντίπαλό του, Χόρχε Λαρανάγκα, οι δημοσκοπήσεις δίνουν 29-32%.

    Ο 64χρονος Βάσκες είχε ηττηθεί στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Ωστόσο, η υποστήριξη στο κόμμα του διευρύνθηκε, κυρίως λόγο της οικονομικής κρίσης, που μείωσε τη δημοτικότητα των δύο κεντροδεξιών κυρίαρχων κομμάτων της χώρας. Αν και η οικονομία της Ουρουγουάης έχει αρχίσει να ανακάμπτει, περίπου 1 στους 3 κατοίκους ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και η ανεργία ξεπερνά το 15%.

    Η νίκη του Βάσκες θα σημάνει και τη συμμετοχή στην Κυβέρνηση των πρώην ανταρτών Τουπαμάρος, πολλοί από τους οποίους φυλακίστηκαν κατά τη διάρκεια της δικτατορίας στη χώρα (1973- 1985), για να καταθέσουν στη συνέχεια τα όπλα και να ιδρύσουν το Κίνημα Λαϊκής Συμμετοχής (MMP), το μεγαλύτερο αριστερό κόμμα στην Ουρουγουάη, με ποσοστά που ξεπερνούν το 30%.

    [06] Διεθνή

    Ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο Συζητούν για τα πυρηνικά στο Ιράν

    31/10/2004 11:03:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Γαλλικό Πρακτορείο

    Εντός της ημέρας αναμένεται η ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο του Ιράν για το νομοσχέδιο περί εμπλουτισμού ουρανίου, την ώρα που η διεθνής κοινότητα πιέζει την Τεχεράνη να σταματήσει τη διαδικασία αυτή. "Εάν το νομοσχέδιο ψηφιστεί, το Ιράν θα ορίσει ημερομηνία για το τέλος της αναστολής της διαδικασίας εμπλουτισμού", δήλωσε στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής εθνικής ασφαλείας και εξωτερικών υποθέσεων, Αλαεντίν Μπορουτζερί. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε, πως η Τεχεράνη ζητεί από τους Ευρωπαίους το χρονοδιάγραμμα μιας πιθανής συνεργασίας στον πυρηνικό τομέα, καθώς και "συγκεκριμένες δεσμεύσεις" κατά την προσεχή συνάντησή τους, στις 5 Νοεμβρίου, για να σταματήσει πλήρως η διαδικασία εμπλουτισμού ουρανίου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 31 October 2004 - 9:51:01 UTC