Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-10-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για μετακινήσεις με λάμψη Διαμάντια μεγάλου κυβισμού
  • [02] Στη Διεθνή Έκθεση TRBU του Κιέβου Κορυφαίος "Ευρωπαίος" ο Hellas Sat
  • [03] "Ανοιχτό το θέμα του επιδόματος θέρμανσης"
  • [04] Από τους πλέον καταζητούμενους τρομοκράτες Συνελήφθη στέλεχος της Αλ
  • [05] Οι σταθερές σχέσεις "φέρνουν" αγόρια Θέλετε γιο; Παντρευτείτε!
  • [06] Σάντος: "Νίκη σε δύσκολη έδρα"
  • [07] ΠΑΟΚ: Δύο χαρές και πέντε τρομάρες
  • [08] Σκέφτεται τη "φυγή" ο Μοριέντες
  • [09] Χωρίς φόβο το Αιγάλεω με την "Μπόρο"
  • [10] Καταργείται η ένδειξη των ανυπότακτων στα διαβατήρια
  • [11] Πέτσε: "Έτοιμος ο Πανιώνιος"
  • [12] Τα επόμενα στοιχήματα για την Ελληνική Αστυνομία Στη Γιορτή της ΕΛ.ΑΣ.
  • [13] ΠΑΟ-Άρσεναλ 0-1

    [01] Διάφορα

    Για μετακινήσεις με λάμψη Διαμάντια μεγάλου κυβισμού

    20/10/2004 3:47:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Θέλετε από καιρό να αγοράσετε μια μηχανή, αλλά η glamorous πλευρά του χαρακτήρα σας δε μπορεί να συνυπάρξει με κανένα από τα σχέδια, που κυκλοφορούσαν μέχρι τώρα στην αγορά; Αναζητάτε μια πινελιά λάμψης και ένα στιλιστικό άγγιγμα, που να κάνει τη δική σας μηχανή να ξεχωρίζει απ όλες τις άλλες και δεν ξέρετε, που να απευθυνθείτε. Μην απογοητεύεστε! Επειδή δεν είναι είστε οι μόνοι, που αναζητάτε το fashion-correct σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής σας, μια εταιρεία από την Αυστρία αποφάσισε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις σας. Το αποτέλεσμα μηχανές μεγάλου κυβισμού διακοσμημένες με πραγματικά διαμάντια!

    Δεν έχει προηγούμενο η ζήτηση

    Την άκρως φαεινή αυτή ιδέα είχε η αυστριακή οικογενειακή επιχείρηση Tyrol, η οποία ξεκίνησε για την υλοποίησή της, συνεργασία με την Swarowski, ώστε να έχει ένα πραγματικά εκθαμβωτικό αποτέλεσμα.

    Η ανταπόκριση των πελατών ήταν τόσο μεγάλη, που έχει, ήδη, δημιουργηθεί λίστα αναμονής, η οποία φτάνει τα πέντε χρόνια. Μάλιστα, ανάμεσα στους πρώτους, που έτρεξαν να αγοράσουν τα διαμαντένια κοσμήματα μεγάλου κυβισμού ήταν πολλοί πρίγκιπες της Σαουδικής Αραβίας.

    Αν αναρωτιέστε πόσο μπορεί να κοστίζει μια τέτοια μηχανή, μάλλον με την απορία θα μείνετε, αφού πολιτική της εταιρίας είναι να αποκαλύπτει τις τιμές των προϊόντων της μόνο στους υποψήφιους πελάτες. Ωστόσο, αν τελικά επιλέξετε μια τέτοια διαμαντένια λύση για τις μετακινήσεις να σας ενημερώσουμε, ότι η Tyrol κατασκευάζει και αυτοκίνητα. Καλές αγορές!

    [02] Τεχνολογία

    Στη Διεθνή Έκθεση TRBU του Κιέβου Κορυφαίος "Ευρωπαίος" ο Hellas Sat

    20/10/2004 7:12:00 μμ

    Συντάκτης: Γιωταμίνα Αλεξάνδρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με υπερηφάνεια σας παρουσιάζουμε τον ισχυρότερο δορυφόρο της Ευρώπης! Ο Hellas Sat κέρδισε τις εντυπώσεις και βγήκε επάξια πρώτος ανάμεσα σε εκατοντάδες στη Διεθνή Έκθεση TRBU, που πραγματοποιήθηκε στο Kίεβο από 12 έως 16 Οκτωβρίου. Στην έκθεση αυτή, που αφορά Δορυφορικές Τηλεπικοινωνίες, Τηλεοπτικούς Οργανισμούς και Μέσα Ενημέρωσης, συμμετείχαν περισσότεροι από 300 εκθέτες από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Το περίπτερο της Hellas Sat και η ελληνική αποστολή απέσπασαν τα εξαιρετικά θετικά σχόλια εκθετών και των 30.000 περίπου επισκεπτών, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο της Έκθεσης. Η διάκριση αυτή είναι αξιοσημείωτη, καθώς προκάλεσε έντονο εμπορικό ενδιαφέρον των επισκεπτών, ενώ υπήρξαν και αρκετές συμφωνίες μίσθωσης των υπηρεσιών του δορυφόρου.

    [03] Οικονομία

    "Ανοιχτό το θέμα του επιδόματος θέρμανσης"

    20/10/2004 8:17:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να δοθεί τελικά το επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης η κυβέρνηση, σε περίπτωση που στο μέλλον επιδεινωθεί η κατάσταση στην αγορά πετρελαίου. Αυτό δήλωσε την Τετάρτη ο υφυπουργός Οικονομικών, Πέτρος Δούκας, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι παρότι η "γενική θέληση" είναι να δοθεί ένα τέτοιο επίδομα, τα οικονομικά δεν το επιτρέπουν. "Δεν το βλέπω εφικτό εδώ και τώρα", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δούκας προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει αφήσει ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Στο μεταξύ, υπέρ της χορήγησης επιδόματος θέρμανσης τάχθηκε το ΠΑΣΟΚ το οποίο δια στόματος του συντονιστή Ανάπτυξης και Εμπορίου του κόμματος, Χρήστου Παπουτσή, είπε ότι θα πρέπει να δοθεί επίδομα θέρμανσης σε μικροσυνταξιούχους, ανέργους και χαμηλόμισθους. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις της γενικής γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, η οποία ζήτησε να χορηγηθεί επίδομα θέρμανσης, ύψους τουλάχιστον 300 ευρώ στους εργαζόμενους και 400 ευρώ στους συνταξιούχους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνάντηση Παπαρήγα- ΓΣΕΕ

    Χρ. Παπουτσής "Να αναλάβει τις ευθύνες της η Κυβέρνηση"

    Επανεξετάζεται το επίδομα θέρμανσης

    [04] Διεθνή

    Από τους πλέον καταζητούμενους τρομοκράτες Συνελήφθη στέλεχος της Αλ Κάιντα

    20/10/2004 8:28:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Reuters

    Στα χέρια των πακιστανικών αρχών έπεσε ο Αμπντούλ Ρεχμάν, επιχειρησιακό στέλεχος της Αλ Κάιντα, που περιλαμβάνεται στον επίσημο κατάλογο της CIA με τους πλέον καταζητούμενους τρομοκράτες. Πηγή των πακιστανικών δυνάμεων ασφαλείας ανακοίνωσε, ότι ο Αιγύπτιος καταζητούμενος "δεν προέβαλε αντίσταση, όταν έγινε έφοδος στο σπίτι του, εδώ και μερικές ημέρες". Στο μεταξύ, σύμφωνα με δηλώσεις Πακιστανών αξιωματούχων, συνελήφθη και ο Σάγιεντ Ιρφάν Άλι, που θεωρείται ότι μετείχε στην βομβιστική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στην πόλη Μουλτάν, η οποία προκάλεσε το θάνατο 42 πολιτών και τον τραυματισμό περισσότερων από εκατό. Μάλιστα, ο διευθυντής της αστυνομίας του Μουλτάν ανακοίνωσε, ότι επίκεινται και άλλες συλλήψεις υπόπτων για συμμετοχή σ' αυτή την αιματηρή επίθεση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Βομβιστική επίθεση στο Πακιστάν

    [05] Υγεία

    Οι σταθερές σχέσεις "φέρνουν" αγόρια Θέλετε γιο; Παντρευτείτε!

    20/10/2004 8:14:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: BBC

    Με τη βιολογική θεωρία που θέλει το φύλο ενός εμβρύου να επηρεάζεται από τις περιβαλλοντικές συνθήκες, έρχεται να συμφωνήσει έρευνα Αμερικανών επιστημόνων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της νέας μελέτης, τα ζευγάρια που είναι παντρεμένα ή συζούν πριν βάλουν μπρος για ένα παιδί έχουν στατιστικά περισσότερες πιθανότητες να κάνουν αγόρια. Το γεγονός αυτό σύμφωνα με τους επιστήμονες θα μπορούσε να εξηγήσει τις αριθμητικά περισσότερες γεννήσεις κοριτσιών τα τελευταία τριάντα χρόνια στις ανεπτυγμένες χώρες.

    Ο κανακάρης χρειάζεται σταθερότητα

    Έναν νέο παράγοντα που είναι δυνατό να επηρεάσει το φύλο ενός παιδιού εντόπισαν Αμερικανοί επιστήμονες.

    Όπως υποστηρίζουν η μονογαμία και γενικά οι σταθερές σχέσεις ενισχύουν τις πιθανότητες κυοφορίας ενός αγοριού σε αντίθεση με τα κορίτσια, που ως πιο ανθεκτικά, φαίνεται να μπορούν να επιβιώσουν ευκολότερα σε συνθήκες πολυγαμίας.

    Οι Αμερικανοί επεξεργάστηκαν μία βάση δεδομένων 86.436 γεννήσεων.

    Όπως παρατήρησαν το 51,5% των μωρών που γεννήθηκαν από γονείς που είτε συζούσαν είτε ήταν παντρεμένοι ήταν αγόρια.

    Στις περιπτώσεις που τα ζευγάρια δεν ήταν παντρεμένα το ποσοστό γέννησης αγοριών κυμάνθηκε στο 49.9%.

    Αν και η διαφορά μπορεί να θεωρηθεί μικρή, οι επιστήμονες κρίνουν ότι είναι στατιστικά εξαιρετικά σημαντική αν αναλογισθεί κανείς ότι αφορά στον πληθυσμό ολόκληρης της χώρας.

    Επιπρόσθετο ατού η αισιοδοξία

    Προηγούμενες έρευνες έδειξαν ότι οι γυναίκες που είναι αισιόδοξες και δυναμικές έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να συλλάβουν αγόρια.

    Και αυτό γιατί, τα αγόρια είναι ως έμβρυα πολύ περισσότερο ευάλωτα στην κύηση και τα πρώτα στάδια της ζωής τους και επομένως η μητέρα θα πρέπει να τα "θωρακίσει" με τη θετική σκέψη και την αισιοδοξία της.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Το μυστικό για να κάνετε γιο!

    [06] Αθλητισμός

    Σάντος: "Νίκη σε δύσκολη έδρα"

    20/10/2004 8:21:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Το καλό της αγωνιστικό πρόσωπο καλείται να δείξει την Πέμπτη η ΑΕΚ αν θέλει να καταφέρει να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα, στην παγωμένη Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, απέναντι στη Ζενίτ. Την ίδια ώρα οι παίκτες της Ένωσης καλούνται να μην χαλαρώσουν καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, καθώς εκτός από το τσουχτερό κρύο, θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τους γρήγορους παίκτες της ρωσικής ομάδας, που δεν συγχωρούν σφάλματα και είναι επιρρεπείς... στο γκολ. Οι δυο νίκες απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα με 4-0 και 2-1 τουλάχιστον αυτό αποδεικνύουν. Ο Φερνάντο Σάντος, που αν και θα ήθελε να γνωρίζει περισσότερα για την φιλοσοφία του παιχνιδιού των Ρώσων, ξέρει πολύ καλά τι τον περιμένει αύριο και φρόντισε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στους παίκτες του, χαρακτηρίζοντας τον αγώνα "ως τον πιο δύσκολο που έχει δώσει έως τώρα η ομάδα του. Αυτό ίσως να τα λέει όλα.

    "Ο πιο δύσκολος αγώνας μας"

    "Ο αγώνας μας θα ναι δύσκολος, ο πιο δύσκολος που έχουμε δώσει μέχρι τώρα. Οι ποδοσφαιριστές μου δεν υποτιμούν καμία ομάδα, πόσο μάλιστα, εκείνη που φιλοδοξεί να κατακτήσει το αναβαθμισμένο πρωτάθλημα Ρωσίας". ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Πορτογάλος προπονητής, θέτοντας εξαρχής τον βαθμό επικινδυνότητας του παιχνιδιού.

    Αναφερόμενος δε αναλυτικότερα στη πρώτη αντίπαλο της ΑΕΚ στη φάση των ομίλων, υποστήριξε: "Αυτή η ομάδα απέκλεισε τον Ερυθρό Αστέρα με δυο νίκες. Γνωρίζουμε πλέον αρκετά πράγματα γι αυτήν αλλά ακόμη κι αν δεν την είχαμε δει, η πορεία της σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, αποδεικνύει πολλά πράγματα για την αξία της".

    Σε ερώτηση Ρώσου δημοσιογράφου για το πιο αποτέλεσμα θέλει η ομάδα του, ο Σάντος τόνισε ότι η ΑΕΚ θα κυνηγήσει τη νίκη, χαρακτηρίζοντας όμως αρκετά θετικό αποτέλεσμα και μια ισοπαλία: "Θέλουμε τη νίκη, αλλά επειδή πρόκειται για ένα σκληρό παιχνίδι, ακόμη και η ισοπαλία θα μας αφήσει ικανοποιημένους. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, διότι θα εκπροσωπήσουμε σ αυτό το παιχνίδι την ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο".

    Τέολς ο Πορτογάλος προπονητής έδειξε ιδιαίτερα προβληματισμένος από τις καιρικές συνθήκες τονίζοντας ότι μπορεί να λειτουργήσει ανασταλτικά στην προσπάθεια των παικτών του για ένα θετικό αποτέλεσμα.

    Από την πλευρά των παικτών μίλησε ο Νίκος Κωστένογλου ο οποίος και αυτός με την σειρά του τόνισε τον βαθμό δυσκολίας του αγώνα:. "Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και φαίνεται από τα αποτελέσματα της Ζενίτ στο ρωσικό πρωτάθλημα και στην Ευρώπη. Θα αγωνιστούμε με ταπεινότητα και αυτοπεποίθηση για ένα θετικό αποτέλεσμα".

    Όσον αφορά τον προπονητή της Ζένιτ Βλάστιμιλ Πετρζέλα, άθελά του φανέρωσε αυτόν, που του έδωσε στοιχεία για την ΑΕΚ που δεν είναι άλλος από τον προπονητή του Παναθηναϊκού, τον Σκάζνι. "Είμαι φίλος με τον προπονητή του Παναθηναϊκού", ήταν τα λόγια του, ενώ αναφερόμενος στην ΑΕΚ υποστήριξε ότι μπορεί να έφυγαν αρκετοί παίκτες το καλοκαίρι αλλά όπως γνωρίζει, εξακολουθεί να παίζει με το ίδιο στιλ.

    "Πρόκειται για μια κλασική ελληνική ομάδα που διαθέτει, όμως, γρήγορους παίκτες", συνέχισε ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ζενίτ μπορεί να πάρει τη νίκη.

    Ο Σάντος θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, αφού τόσο ο Λυμπερόπουλος, όσο και οι Ασουνσάο, Καμπάνταης γυμνάστηκαν σήμερα κανονικά και θα τεθούν στην διάθεσή του Πορτογάλου.

    Για τον Πετρζέλα το μεγάλο,πρόβλημα ακούει στο όνομα Κερζάκοφ, καθώς ο πρώτος σκόρερ του ρωσικού πρωταθλήματος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και η συμμετοχή του θα κριθεί τη τελευταία στιγμή.

    Στην Αγία Πετρούπολη βρίσκονται ήδη 50 φίλαθλοι της ΑΕΚ που θα παρακολουθήσουν την αναμέτρηση με τη Ζενίτ, ενώ δεν αποκλείεται την Πέμπτη να φτάσουν στη ρωσική πόλη και άλλοι οπαδοί της ομάδας.

    [07] Αθλητισμός

    ΠΑΟΚ: Δύο χαρές και πέντε τρομάρες

    20/10/2004 8:48:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Τον φόβο πως ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί "μισός" κόντρα στον Άρη την Κυριακή, έχει ο προπονητής του "δικεφάλου", Ρολφ Φρίνγκερ. Δύσκολο να "προλάβουν" το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης είναι οι Γιώργος Κούτσης και Χρήστος Μαλαδένης αλλά εξίσου αμφίβολη είναι και η συμμετοχή των Φουτσίνι, Χασιώτη και Βαγγελή. Στα ευχάριστα η επάνοδος των Σπάσιτς και Σκαρμούτσου.

    Περιμένει ο Φρίνγκερ

    Ο Γιώργος Κούτσης προπονήθηκε χαλαρά και δεν έκανε καθόλου τρέξιμο. Αν το διάστρεμμα υποχωρήσει, τότε ίσως μπορέσει να κάνει ένα πιο έντονο πρόγραμμα την Παρασκευή. Όμως για να προλάβει τον αγώνα της Κυριακής είναι πολύ δύσκολο, καθώς οι γιατροί της ομάδας προέβλεψαν για απουσία τουλάχιστον τρίων εβδομάδων. Ο Χρήστος Μαλαδένης δεν προπονήθηκε καθόλου και κατά τα φαινόμενα δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί την Κυριακή.

    Ο Λάμπρος Βαγγελής έτρεξε και το πρωί και το απόγευμα κανονικά αλλά δεν πήρε μέρος στο δίτερμα για να ξεκουραστεί. Πάντως ο αρτινός ποδοσφαιριστής φαίνεται πως θα μπορεί να παίξει, έστω και για λίγο, κόντρα στους "κίτρινους" όμως η χρησιμοποίηση του κρίνεται αρκετά ριψοκίνδυνη. Ο Φουτσίνι παραμένει εκτός προγράμματος με τις ενοχλήσεις στο πόδι και ακολούθησε μόνο πρόγραμμα αποθεραπείας. Έχει και μια μικρή διάταση στο δικέφαλο, οπότε εκ των πραγμάτων τα νέα δεν είναι και πολύ θετικά όσον αφορά τη παρουσία του στο ντέρμπι.

    Τέλος, αναπάντεχο πρόβλημα παρουσιάστηκε και με τον Χασιώτη, , που δεν προπονήθηκε καθόλου λόγω μιας υποτροπής που είχε στον τένοντα από τον αγώνα με τον Ηρακλή. Αν το πρόβλημα δεν υποχωρήσει, τότε θα απουσιάσει και αυτός την Κυριακή.

    [08] Champions League

    Σκέφτεται τη "φυγή" ο Μοριέντες

    20/10/2004 9:17:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2004 9:47:10 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Το μέλλον του εκτός της Ρεάλ Μαδρίτης, σκέφτεται πλέον πολύ σοβαρά ο Φερνάντο Μοριέντες. Ο Ισπανός επιθετικός δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος από την μη χρησιμοποίηση του και τον ελάχιστο χρόνο συμμετοχής του στα παιχνίδια της "Βασίλισσας", τόσο που είναι σχεδόν αποφασισμένος να "φύγει για άλλες πολιτείες" από τον Ιανουάριο.

    Τέταρτη επιλογή

    Ο Χινές Καρβαχάλ, μάνατζερ του παίκτη, μετέφερε την δυσαρέσκεια του πελάτη του και τόνισε πως είναι πολύ απογοητευμένος από την όλη κατάσταση. Ο Ισπανός, επέστρεψε στη Ρεάλ το καλοκαίρι, από το Μονακό, αφού χρίστηκε πρώτος σκόρερ του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ με τους Μονεγάσκους, όπου τους οδήγησε στον τελικό.

    Επομένως περίμενε πως η καλή του απόδοση θα είχε αντίκρισμα στους "μερένγκες", με θέση βασικού στην ομάδας. Όμως η αγορά του Μάικλ Όουεν, και η ύπαρξη των Ραούλ και Ρονάλντο στην ομάδα, δεν έχουν αφήσει ακόμα πολλά περιθώρια χρησιμοποίησης του. Και αν σκεφτεί κανείς ότι ο Όουεν συνεχώς γκρινιάζει για τον μικρό χρόνο συμμετοχής του, είναι εύκολο να διαπιστώσουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Μοριέντες.

    Όλη η Ευρώπη στα "πόδια του"

    Πάντως ένα είναι σίγουρο. Αν τελικά ο Μοριέντες αποφασίσει να φύγει από τους Μαδριλένους, δεν θα δυσκολευτεί καθόλου να βρει ομάδα. Ήδη πολλοί είναι οι μεγάλοι σύλλογοι της Ευρώπης που έχουν εκφράσει την θέληση τους να εντάξουν στο δυναμικό τους τον Ισπανό στράικερ.

    Μονακό, Λίβερπουλ, Γιουβέντους είναι μόνο μερικές από τις ομάδες, ενώ υπάρχουν και αρκετοί ισπανικοί σύλλογοι που δεν έχουν κρύψει το ενδιαφέρον τους. Τώρα το μόνο που απομένει είναι η απόφαση του ίδιου για το τι μέλλει γενέσθαι.

    [09] Αθλητισμός

    Χωρίς φόβο το Αιγάλεω με την "Μπόρο"

    20/10/2004 9:01:00 μμ

    Χωρίς φόβο και με στόχο τη νίκη θα κατέβει την Πέμπτη στο γήπεδο το Αιγάλεω απέναντι στην Μίντλεσμπρο. Αυτό ξεκαθάρισε ο Στεφάν Ντεμόλ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν τον πρώτο ιστορικό αγώνα της ομάδας του στη φάση των ομίλων του UEFA. Xαρακτήρισε το ματς ως ευκαιρία για να δείξουν οι παίκτες του τις δυνατότητές τους, ενώ ερωτώμενος για το τελικό αποτέλεσμα που θα επιθυμούσε, δεν δίστασε στιγμή: "1-0, αλλά και το 2-1 δεν θα με πείραζε"!

    "Μεγάλο τεστ για εμάς"

    Ο Βέλγος τεχνικός του "Σίτι" αναφέρθηκε αρχικά στις απουσίες των Αγρίτη, Φριζενμπίχλερ δείχνοντας με τα λόγια του ότι έχει εμπιστοσύνη στους αντικαταστάτες του: "δεν έχω κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν παίκτες που μπορούν να πάρουν την ευκαιρία. Αυτό ελπίζω κιόλας", υποστήριξε και συνέχισε, μιλώντας για τη Μίντλεσμπρο:

    "Την έχουμε μελετήσει πολύ. Είναι μεγάλο τεστ για εμάς, διότι έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε ποιοι είμαστε. Μετά από το ματς με τον Παναθηναϊκό έχουμε και καλή ψυχολογία. Έχει σημασία να βγάλουμε εμείς αυτά που θέλουμε στον αγωνιστικό χώρο, όχι τόσο η τακτική που θα ακολουθήσουμε. Αν γίνει αυτό, πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Εγώ κοιτάζω τη δική μου ομάδα και δεν φοβάμαι. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που φοβόμουν. Στα 18 μου, όταν είχα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ντεμπούτο μου στην Ευρώπη, φοβόμουν. Τώρα δεν έχω κανένα λόγο".

    Στην αποστολή για το παιχνίδι συμπεριλήφθηκαν 19 ποδοσφαιριστές: Σιντιμπέ, Παπουτσής, Αλεξόπουλος, Ψωμάς, Εντουσέι, Φωτάκης, Σκοπελίτης, Χλωρός, Μπάρκογλου, Μανουσάκης, Νικολόπουλος (πιθανή ενδεκάδα, σε διάταξη 4-5-1), Τσαγκαβέλης, Γκουγκουλάκης, Κλάεβιτς, Χατζής, Μακρής, Χρήστου, Λιαπάκης και Τσάτσος.

    Από την πλευρά του ο τεχνικός της αγγλικής ομάδας, Στιβ Μακ Λάρεν δήλωσε: "Το Αιγάλεω είναι δύσκολη ομάδα, καθώς έφτασε εδώ κάτι που δείχνει πως μόνο τυχαία ομάδα δεν είναι. Δεν δέχεται εύκολα γκολ και πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ".

    [10] Εσωτερικά

    Καταργείται η ένδειξη των ανυπότακτων στα διαβατήρια

    20/10/2004 9:49:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου, καταργείται από εδώ και στο εξής η σφραγίδα που ετίθετο στα διαβατήρια των ανυπότακτων του εξωτερικού κατά την είσοδό τους στην Ελλάδα για τη μη εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων. Η απόφαση ελήφθη στις 29 Σεπτεμβρίου σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών των αρμοδίων παραγόντων σε υλοποίηση του σχετικού νόμου που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή.

    [11] Αθλητισμός

    Πέτσε: "Έτοιμος ο Πανιώνιος"

    20/10/2004 10:07:00 μμ

    Έτοιμος για τον μεγάλο αγώνα απέναντι με τη Νιούκαστλ είναι ο Πανιώνιος σύμφωνα με τον Κάρολ Πέτσε. Ο Σλοβάκος, τόνισε ότι έχει πλήρη εμπιστοσύνη στους παίκτες του, θεωρώντας πως έχουν όλες τις δυνατότητες για να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, καθώς όπως τόνισε περιμένει να δείξουν το καλό τους αγωνιστικό πρόσωπο. Παράλληλα ο τεχνικός του Πανιωνίου δεν εφησυχάζει από το γεγονός, ότι η αγγλική ομάδα δεν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και παραμένει προσγειωμένος στην πραγματικότητα:"Η Νιούκαστλ είναι μια πολύ επιθετική ομάδα και εκεί είναι που πρέπει προσέξουμε", επισήμανε, προσθέτοντας: "Έχει πολλές λύσεις και πολύ καλούς παίκτες από το κέντρο και μπροστά, ιδιαίτερα τους Σίρερ και Μπέλαμι".

    Έχει αδυναμίες η Νιούκαστλ

    Ο Πέτσε δήλωσε ότι η Νιούκαστλ δεν είναι ανίκητη καθώς όπως διαπίστωσε στον αγώνα που την είδε με την Τσάρλτον δεν βρίσκεται και στην καλύτερη αγωνιστική κατάστασή της, ενώ έχει αρκετά κενά στην άμυνα».

    Παράλληλα, όμως, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου γιατί όπως υποστήριξε απέναντι στα αστέρια της Αγγλικής ομάδας οι δικοί του παίκτες θα πρέπει να κρατήσουν πρώτα το μηδέν στην άμυνα και μετά να κυνηγήσουν το γκολ

    Καθορίζοντας τους στόχους του Πανιωνίου σε αυτή τη φάση ο Σλοβάκος έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα το καλό ξεκίνημα με νίκη για να ανέβει και η ψυχολογία των παικτών του και μετά όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

    Ο Σλοβάκος τεχνικός δεν θα έχει στην διάθεσή του τον Γιάροσλαβ Ντρόμπνι, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, αλλά και το Νίκο Μήτρου, που στην σημερινή προπόνηση έπαθε αιμάτωμα στην γάμπα. Από την άλλη πλευρά, όμως, ετοιμοπόλεμοι είναι οι Χουάν Παρόντι, Βαγγέλης Μάντζιος και Λιούμπομιρ Μέσαρος. Να σημειωθεί επίσης, ότι ο Πέτσε άφησε εκτός αποστολής τον Κάρλος Μαρκορά.

    Όπως όλα δείχνουν ο Κάρολ Πέτσε θα ξεκινήσει στον αγώνα τους Κόλτσεαγκ, Μάκο, Γιαννόπουλο, Βλτσεκ, Ντομορό, Ζίμονιτς, Τζιόλη, Σπυρόπουλο, Λαγωνικάκη, Παρόντι και Μπρέσκα.

    Στο άλλο "στρατόπεδο", ο προπονητής της Νιούκαστλ, Γκρέϊαμ Σούνες, τόνισε ότι η ομάδα του παίζει πάντα για τη νίκη, ενώ αναφερόμενος στον Πανιώνιο, τον χαρακτήρισε δύσκολο αντίπαλο υπογραμμίζοντας: "Από την στιγμή που απέκλεισε την Ουντινέζε, αυτό σημαίνει, ότι πρόκειται για καλή και δύσκολη ομάδα. Δεν αλλάζουμε φιλοσοφία ακόμα και όταν αγωνιζόμαστε εκτός έδρας".

    Σχετικά με το επεισόδιο που είχε με τον Μπέλαμι, επισήμανε: "Δεν με απασχολεί αυτό τώρα. Το αφήνουμε πίσω και κοιτάμε τον αγώνα". Ο Σούνες δεν θα έχει στην διάθεσή του τους τραυματίες Κλάϊφερτ και Ντάϊερ, καθώς και τον τιμωρημένο Μπατ.

    [12] Εσωτερικά

    Τα επόμενα στοιχήματα για την Ελληνική Αστυνομία Στη Γιορτή της ΕΛ.ΑΣ. ο πρωθυπουργός

    20/10/2004 10:13:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2004 10:54:48 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ 105,8

    Αναδιάρθρωση της αστυνομίας, επέκταση του θεσμού της πεζής περιπολίας και αλλαγές στην εκπαίδευση των αστυνομικών, καθώς και ρυθμίσεις για τα εργασιακά ζητήματα των υπηρετούντων στο Σώμα με χρονοδιάγραμμα τετραετίας εξήγγειλε ο πρωθυπουργός μιλώντας στη γιορτή για την Ημέρα της Αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Αστυνομικής Ακαδημίας στη Λεωφόρο Μεσογείων. Ο Κώστας Καραμανλής, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους Έλληνες αστυνομικούς που "παλεύουν για την ασφάλεια όλων μας" και να τους συγχαρεί για το πολύτιμο έργο τους την περίοδο των Αγώνων.

    Εξαγγελίες Καραμανλή

    Ο Κώστας Καραμανλής, συνεχάρη τους Έλληνες αστυνομικούς για το έργο τους την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, τονίζοντας ότι κατάφεραν να παράσχουν υψηλό επίπεδο ασφάλειας με εξαιρετικά διακριτικό τρόπο.

    Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική την κληρονομιά των Αγώνων για την Ελληνική Αστυνομία, υπογραμμίζοντας ότι το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη.

    Έθεσε ως προτεραιότητες για την ΕΛ.ΑΣ την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της, την εκπαίδευση του προσωπικού της, την επέκταση του θεσμού της πεζής περιπολίας αλλά και τη διαμόρφωση μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ Αστυνομίας και Πολίτη.

    "Η Αστυνομία είναι συμπαραστάτης και σύμμαχος του πολίτη. Έτσι πρέπει να λειτουργεί και έτσι να αντιμετωπίζεται" είπε χαρακτηριστικά

    Παράλληλα, ο Κώστας Καραμανλής εξήγγειλε την ίδρυση Μουσείου της Αστυνομίας και Βιβλιοθήκης στις παλιές εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας.

    [13] Champions League

    ΠΑΟ-Άρσεναλ 0-1

    20/10/2004 10:40:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Καλός ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και άτυχος. Οι "πράσινοι" έκαναν "παιχνίδι", όμως η Άρσεναλ ήταν αυτή που ευτύχησε να πετύχει γκολ. Από την αρχή το "τριφύλλι" στήθηκε έξυπνα και μάλισταξεκίνησε με δύο καλές ευκαιρίες να προηγηθεί. Όμως οι "κανονιέρηδες", που έκαναν μόνο μία ευκαιρία σε όλο το πρώτο ημίχρονο, έδειξαν την "αποτελεσματικότητα" τους, καθώς την υλοποίησαν σε γκολ με τον Σουηδό Λιούνμπεργκ να χρίζεται σκόρερ στο 17' . Τελικό σκορ α' μέρους 0-1.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 20 October 2004 - 20:52:01 UTC