Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-10-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεκάδες νεκροί, περισσότεροι από 100 οι τραυματίες Μπαράζ εκρήξεων
  • [02] Είκοσι έξι νεκροί και 122 τραυματίες Ισραήλ: Έργο της Αλ Κάιντα οι
  • [03] Δεν υπήρξαν θύματα "Προεκλογική" έκρηξη στο Αφγανιστάν
  • [04] Έντεκα νεκροί και 17 τραυματίες Μακελειό σε γαμήλιο γλέντι στο Ιράκ
  • [05] Ανάκριση για οικονομικές ατασθαλίες Εισαγγελικός "πέλεκυς" στο Πάντειο
  • [06] Και μη χειρότερα Από τη φυλακή στο ...Δημαρχείο
  • [07] Δέκα τραυματίες Έκρηξη σε πρεσβεία στη Γαλλία
  • [08] Με 60 ελαφρά τραυματίες Νέο χτύπημα του Εγκέλαδου στο Ιράν
  • [09] Ο Ζόρζε Ρομπεϊρο αντι-Μιγκέλ
  • [10] Μπροστά στις δημοσκοπήσεις η κυβέρνηση Άρωμα εκλογών στην Αυστραλία
  • [11] Χάνει τον Ντρογκμπά η Τσέλσι
  • [12] Παρίστανε τον τροχονόμο για να μαζεύει πρόστιμα Για τα λεφτά τα κάνεις
  • [13] Μια ζωή κανονιέρης

    [01] Διεθνή

    Δεκάδες νεκροί, περισσότεροι από 100 οι τραυματίες Μπαράζ εκρήξεων

    7/10/2004 11:34:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/10/2004 7:24:51 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters, ΝΕΤ

    Σφοδρότατη έκρηξη συγκλόνισε το βράδυ της Πέμπτης το ξενοδοχείο "Χίλτον" στην πόλη Τάμπα, στα σύνορα της Αιγύπτου με το Ισραήλ. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν. Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι για αύξηση του αριθμού των νεκρών, καθώς αρκετοί άνθρωποι βρίσκονται παγιδευμένοι μετά την κατάρρευση τμήματος του ξενοδοχείου, ενώ ξέσπασε και μεγάλη πυρκαγιά. Το ξενοδοχείο, χωρητικότητας 2.000 ατόμων, ήταν γεμάτο Ισραηλινούς που πραγματοποιούσαν ολιγοήμερες διακοπές. Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν ακόμη διευκρινισθεί, όμως, Ισραηλινοί αξιωματούχοι είναι πεπεισμένοι πως την έκρηξη προκάλεσε παγιδευμένο αυτοκίνητο. Όπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, δύο ακόμη ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στις επίσης τουριστικές περιοχές Νουέιμπα και Ρας ελ Σατάν, νότια της Τάμπα.

    Τρομοκρατικά χτυπήματα;

    Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η έκρηξη στην Τάμπα προκλήθηκε από παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο.

    Από την πλευρά τους, Αιγύπτιοι αξιωματούχοι δήλωσαν πως η έκρηξη οφείλεται σε διαρροή υγραερίου στην κουζίνα του ξενοδοχείου, που βρίσκεται δίπλα στο καζίνο.

    Πάντως, τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν από την πρώτη στιγμή πως η έκρηξη ίσως να οφείλεται σε παγιδευμένο αυτοκίνητο.

    Στον τόπο της έκρηξης έσπευσαν ασθενοφόρα του Ισραήλ, ενώ πολλοί τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Εϊλάτ.

    Χιλιάδες Ισραηλινοί βρίσκονται αυτό το Σαββατοκύριακο στη Χερσόνησο του Σινά για σύντομες διακοπές, λόγω της εβραϊκής γιορτής Σακότ.

    Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας είχαν προειδοποιήσει τους Ισραηλινούς πολίτες να αποφεύγουν τα θέρετρα της Ερυθράς Θάλασσας, υποστηρίζοντας ότι κινδυνεύουν να γίνουν στόχοι ενόπλων μαχητών.

    Δύο τραυματίες από το Ρας ελ Σατάν μεταφέρονται με ελικόπτερα στο Ισραήλ και ακόμη επτά θα μεταφερθούν στη συνέχεια από τη Νουέιμπα.

    [02] Διεθνή

    Είκοσι έξι νεκροί και 122 τραυματίες Ισραήλ: Έργο της Αλ Κάιντα οι επιθέσεις

    8/10/2004 7:13:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/10/2004 11:49:08 πμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ, Reuters

    Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στο τουριστικό θέρετρο Τάμπα της Αιγύπτου, μόλις 200 μέτρα από το ισραηλινό μεθοριακό σταθμό. Συγκεχυμένος παραμένει ο αριθμός των νεκρών, αν και οι επίσημες πηγές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 26 νεκρούς, 38 αγνοούμενους και 122 τραυματίες. Την ευθύνη για τις επιθέσεις διεκδικεί μία πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση με την ονομασία "Διεθνής Ισλαμιστική Ομάδα", ωστόσο, το Ισραήλ κατηγορεί ευθέως την Αλ Κάιντα, μη αποκλείοντας τη συμμετοχή Παλαιστίνιων. Η πρώτη έκρηξη, που ήταν και η πιο φονική, προκλήθηκε από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου μπροστά από το ξενοδοχείο "Χίλτον". Οι δύο εκρήξεις που ακολούθησαν σημειώθηκαν στο θέρετρο Ρας αλ-Σιτάν, 45 χλμ νότια της Τάμπα, και η άλλη στην περιοχή Ταραμπίν. Τις επιθέσεις καταδίκασε η Παλαιστινιακή Αρχή, ενώ οι αιγυπτιακές Αρχές έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις υπόπτων και έχουν κλείσει το μεθοριακό πέρασμα.

    Δεκάδες παγιδευμένοι στα ερείπια

    Η οργάνωση, που με τηλεφώνημά της στο Γαλλικό Πρακτορείο διεκδικεί την ευθύνη, αναφέρει ότι η επίθεση έγινε "σε αντίποινα για τους Παλαιστίνιους και Άραβες μάρτυρες, που σκοτώθηκαν στην Παλαιστίνη και στο Ιράκ".

    Στόχος των επιθέσεων ήταν Ισραηλινοί πολίτες που είχαν μεταβεί για το Σαββατοκύριακο στη Χερσόνησο του Σινά λόγω της εβραϊκής γιορτής Σακότ. Ωστόσο, τα περισσότερα θύματα των εκρήξεων ήταν Αιγύπτιοι.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Αιγύπτου η έκρηξη στο ξενοδοχείο "Τάμπα Χίλτον" προκάλεσε την κατάρρευση δέκα ορόφων του ξενοδοχείου, ενώ δεκάδες επισκέπτες έχουν παγιδευτεί στα ερείπια. Μετά την κατάρρευση του κτηρίου ξέσπασε πυρκαγιά. Στο σημείο της σφοδρότατης έκρηξης η αστυνομία εντόπισε ένα όχημα που έχει καταστραφεί ολοσχερώς από τη φωτιά και το οποίο πιθανολογείται ότι ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά.

    Σύμφωνα με τον Αιγύπτιο κυβερνήτη του νότιου Σινά, Μουσταφά Αφίφι, οι δύο από τις τρεις επιθέσεις φαίνεται πως έχουν γίνει με παγιδευμένα αυτοκίνητα, εικασία που ενισχύεται από το γεγονός ότι έχουν εντοπιστεί δύο μικρά φορτηγά αυτοκίνητα που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

    Εμπλοκή της Αλ Κάιντα;

    Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας κάνουν λόγο για επιθέσεις στις οποίες εμπλέκονται μέλη του δικτύου της Αλ Κάιντα, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο της συμμετοχής Παλαιστινίων. Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών, Σιλβάν Σαλόμ, κατηγόρησε ευθέως την Αλ Κάιντα λέγοντας ότι βρίσκεται πίσω από το μπαράζ των επιθέσεων.

    Από την πλευρά της, η Παλαιστινιακή Αρχή, που καταδίκασε τις επιθέσεις, επιρρίπτει την ευθύνη στο Ισραήλ, κυρίως λόγω των πρόσφατων μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, τονίζοντας ότι οι παλαιστινιακές οργανώσεις "επιτίθενται εναντίον της ισραηλινής κατοχής και δε θα έκαναν ποτέ επιθέσεις στην Αίγυπτο".

    Στο μεταξύ, οι επισκέπτες που βρίσκονταν στο θέρετρο εγκαταλείπουν μαζικά την περιοχή, από το φόβο νέων επιθέσεων, ενώ την ίδια στιγμή οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας, σε συνεργασία με τις ισραηλινές Αρχές, συγκεντρώνουν στοιχεία για όλα τα αυτοκίνητα που μπήκαν στην περιοχή από το Ισραήλ. Παράλληλα, έχουν ήδη ληφθεί έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο διεθνές αεροδρόμιο του Καΐρου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μπαράζ εκρήξεων

    [03] Διεθνή

    Δεν υπήρξαν θύματα "Προεκλογική" έκρηξη στο Αφγανιστάν

    8/10/2004 8:03:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Reuters

    Στόχος ρουκέτας έγινε αμερικανική στρατιωτική βάση στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις πρώτες προεδρικές εκλογές στη χώρα, μετά την ανατροπή των Ταλιμπάν. Από την έκρηξη, που σημειώθηκε μόλις 200 έως 300 μέτρα από την πρεσβεία των ΗΠΑ, δεν υπήρξαν θύματα. Όπως δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στην Ουάσινγκτον, "όλο το προσωπικό της πρεσβείας είναι ασφαλές και έχει καταμετρηθεί". Κοντά στο σημείο της έκρηξης βρίσκονται επίσης η πρεσβεία της Γερμανίας, η έδρα των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, το προεδρικό μέγαρο και τα γραφεία της αποστολής του ΟΗΕ. Πηγές των δυνάμεων ασφαλείας ανέφεραν, πως από την έκρηξη της ρουκέτας των 107 χιλιοστών προκλήθηκε "ένας μεγάλος κρατήρας στο έδαφος". Οι δράστες εκτόξευσαν κι άλλη ρουκέτα, η οποία δεν εξερράγη.

    [04] Ιράκ

    Έντεκα νεκροί και 17 τραυματίες Μακελειό σε γαμήλιο γλέντι στο Ιράκ

    8/10/2004 8:22:00 πμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ

    Έντεκα άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα 17 τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά, από αεροπορική επιδρομή των αμερικανικών δυνάμεων σε κτήριο όπου γινόταν γαμήλιο γλέντι, στη Φαλούτζα. Ο αμερικανικός στρατός επιβεβαίωσε την επίθεση, που έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, κάνοντας λόγο για "χτύπημα ακριβείας" καθώς, όπως είπε, την ώρα της επίθεσης στο κτήριο συνεδρίαζαν ηγετικά στελέχη της ομάδας του Αλ Ζαρκάουι. Μάλιστα, στην ανακοίνωσή του, ο αμερικανικός στρατός σημειώνει ότι πηγές της αντικατασκοπίας επιβεβαίωσαν ότι στο κτήριο βρισκόταν το κρησφύγετο του Αλ Ζαρκάουι όπου αποφασίζονταν οι επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών και των ιρακινών δυνάμεων. Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση αμερικανικών δυνάμεων σε γαμήλιο γλέντι καθώς το Μάιο είχε επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ματωμένος γάμος στο Ιράκ

    [05] Εσωτερικά

    Ανάκριση για οικονομικές ατασθαλίες Εισαγγελικός "πέλεκυς" στο Πάντειο

    8/10/2004 9:15:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος, πλαστογραφία μετά χρήσεως και ψευδή βεβαίωση αντιμετωπίζουν 17 καθηγητές, πρυτάνεις, αντιπρυτάνεις και υπάλληλοι του Παντείου Πανεπιστημίου, καθώς και μέλη του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για την υπόθεση οικονομικών ατασθαλιών την περίοδο 1992- 1998. Η δικογραφία είχε σχηματισθεί μετά από μηνυτήρια αναφορά του εκλιπόντος πρώην πρύτανη του Παντείου, Ηλία Σιδηρόπουλου, ο οποίος επικαλέσθηκε πόρισμα ορκωτού ελεγκτή, που διαπίστωσε έλλειμμα στα ταμεία του Πανεπιστημίου, ύψους 2 δισεκατομμυρίων δραχμών.

    Ολοκληρώνεται η ανάκριση

    Για την υπόθεση κρίθηκε προφυλακιστέος ο τότε γενικός γραμματέας του λογιστηρίου του Ιδρύματος, Αναστάσιος Κουτσοδημητρόπουλος. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι οι πανεπιστημιακοί Δ. Κώνστας, Αιμ. Μεταξόπουλος, Κ. Παπαθανασόπουλος, Π. Γετίμης, Ελ. Στεφάνου και τα μέλη του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γαρ. Καλαμπαλίκη και Σ. Καπετανάκη.

    Οι κατηγορούμενοι πλην της κ. Στεφάνου έχουν απολογηθεί και έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματικές εγγυήσεις από 3.000 έως 400.000 ευρώ. Τις επόμενες ημέρες, η κ. Στεφάνου αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον της 8ης ειδικής ανακρίτριας, κ. Λιούλη, που διερευνά την υπόθεση.

    [06] Διάφορα

    Και μη χειρότερα Από τη φυλακή στο ...Δημαρχείο

    8/10/2004 9:38:00 πμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: Reuters

    Ένας Βραζιλιάνος ιδιοκτήτης ράντσου, που βρισκόταν στη φυλακή με την κατηγορία ότι είχε διατάξει τη δολοφονία τεσσάρων μυστικών αστυνομικών, που ερευνούσαν υποθέσεις δουλεμπορίας, βγήκε από τη φυλακή όταν εξελέγη Δήμαρχος της πόλης του. Ο Αντέριο Μανίκα, που πέτυχε μία σαρωτική νίκη στις εκλογές, αφέθηκε ελεύθερος το βράδυ της Πέμπτης καθώς ήταν πλέον και με τη λαϊκή εντολή Δήμαρχος της πόλης Ουνάι, 145 χλμ από την πρωτεύουσα της Βραζιλίας. Ο Μανίκα είχε μάλιστα και την υποστήριξη του αντιπροέδρου της χώρας, Χοσέ Αλενσάρ. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος θα μπορεί να αναλάβει τα καθήκοντά του από την 1η Ιανουαρίου του 2005, τη στιγμή που η Δικαιοσύνη ερευνά τις καταγγελίες της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας για το αν ο Μανίκα και ο αδερφός του προσέλαβαν μία συμμορία επαγγελματιών δολοφόνων που τον περασμένο Ιανουάριο σκότωσαν τρεις επιθεωρητές του Υπουργείου Εργασίας και τον οδηγό τους.

    Αστυνομία: "Δεν ανησυχούμε μην το σκάσει"

    "Δεδομένου ότι εξελέγη Δήμαρχος, δεν ανησυχούμε ιδιαίτερα μην προσπαθήσει να το σκάσει", είπε εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Βραζιλίας, δικαιολογώντας την απόφαση των Αρχών.

    Οι δολοφονίες αυτές είχαν μάλιστα επαναφέρει στο προσκήνιο το πρόβλημα της συνεχιζόμενης εξαναγκαστικής εργασίας στην επαρχία της χώρας, πάνω από έναν αιώνα αφότου η Βραζιλία κατάργησε και επίσημα τη δουλεία.

    [07] Διεθνή

    Δέκα τραυματίες Έκρηξη σε πρεσβεία στη Γαλλία

    8/10/2004 9:44:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: Reuters- BBC

    Βόμβα μέσης ισχύος εξερράγη μπροστά από την πρεσβεία της Ινδονησίας στο Παρίσι, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν δέκα άνθρωποι, έξι περαστικοί και τέσσερις εργαζόμενοι. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της γαλλικής αστυνομίας, Ζαν Πολ Προυστ, η βόμβα βρισκόταν σε ένα σάκο, που είχε τοποθετηθεί κάτω από τον ιστό της πρεσβείας. Από την έκρηξη σχηματίσθηκε κρατήρας στον προαύλιο χώρο της πρεσβείας, ενώ θραύσματα από τα τζάμια του κτηρίου εκτοξεύθηκαν σε ακτίνα 30 μέτρων. Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ντομινίκ ντε Βιλπέν, δήλωσε πως πρόκειται για "επίθεση με εγκληματική πρόθεση", ενώ ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ινδονησίας, Σουσίλο Γιουντχογιόνο, έκανε λόγο για "τρομοκρατική ενέργεια". Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Βόμβα σε πρεσβεία στο Παρίσι

    [08] Διεθνή

    Με 60 ελαφρά τραυματίες Νέο χτύπημα του Εγκέλαδου στο Ιράν

    8/10/2004 9:59:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Εφιαλτικές μνήμες από τον πολύνεκρο σεισμό του περασμένου Μαΐου ξύπνησε στο Ιράν το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου, που αυτή τη φορά "ταρακούνησε" το βόρειο τμήμα της χώρας. Συγκεκριμένα η ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 Ρίχτερ έγινε ιδιαίτερα αισθητή στη βορειοανατολικής επαρχίας Γκολεστάν, ευτυχώς, όμως, δεν υπήρξαν θύματα και δεν προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές. Όπως ανακοίνωσε ο Ιμπραχίμ Καριμί, επικεφαλής της Ερυθράς Ημισελήνου στη Γκολεστάν, μόνο 60 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά.

    Όμηροι του πανικού οι κάτοικοι

    Σύμφωνα με το πρακτορείο IRNA το επίκεντρο του σεισμού ήταν κοντά στην πόλη Αγ Γκαλάχ, στα σύνορα με το Τουρκμενιστάν.

    Πάντως, οι κάτοικοι της περιοχής πανικοβλήθηκαν από το χτύπημα των Ρίχτερ. Οι περισσότεροι εγκατέλειψαν αμέσως τα σπίτια τους, ενώ πολλοί ήταν αυτοί, που προσεύχονταν ομαδικά στο θεό για να τους έχει καλά.

    [09] Αθλητισμός

    Ο Ζόρζε Ρομπεϊρο αντι-Μιγκέλ

    8/10/2004 10:06:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Χωρίς το διεθνή Μιγκέλ θα αγωνιστεί αύριο στο Βαντούζ η Πορτογαλία κόντρα στο Λιχτενσταϊν στην αναμέτρηση του 3ου ομίλου των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006. Ο αμυντικός της Μπενφίκα ταλαιπωρείται τις τελευταίες μέρες από ένα τραυματισμό στο δεξιό μηρό. Τον Μιγκέλ στην ιβηρική αποστολή θα αντικαταστήσει ο άσος της Ζιλ Βιθέντε, Ζόρζε Ριμπέιρο. Εν τούτοις το ιατρικό επιτελείο της Πορτογαλίας εκφράζει την αισιοδοξία του, ότι ο Μιγκέλ πολύ δύσκολα θα χάσει το επόμενο ματς της Λισαβώνας με τη Ρωσία.

    [10] Διεθνή

    Μπροστά στις δημοσκοπήσεις η κυβέρνηση Άρωμα εκλογών στην Αυστραλία

    8/10/2004 9:54:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/10/2004 11:44:55 πμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Περισσότεροι από 13 εκατομμύρια Αυστραλοί προσέρχονται αύριο στις κάλπες. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η κυβέρνηση του Τζον Χάουαρντ προηγείται, αν και δεν αποκλείεται εντελώς το ενδεχόμενο να επικρατήσουν οριακά οι Εργατικοί, αφού το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 18%. Σε δημοσκόπηση της εφημερίδας "Herald Sun", o συνασπισμός Φιλελευθέρων- Εθνικών συγκεντρώνει το 46% έναντι του 39% του Εργατικού κόμματος. Προβάδισμα στην κυβέρνηση δίνει και δημοσκόπηση της εφημερίδας "The Australian", η οποία στις δώδεκα πιο αμφίρροπες έδρες της χώρας φέρει το συνασπισμό να συγκεντρώνει 51,5% έναντι 48, 5% που συγκεντρώνουν οι Εργατικοί. Αν οι δημοσκοπήσεις επαληθευτούν, ο κυβερνητικός συνασπισμός θα εκλεγεί για τέταρτη θητεία.

    "Μάχη" για την οικονομία και το Ιράκ

    Η προεκλογική ατζέντα επικεντρώνεται κυρίως σε ζητήματα οικονομίας και τους Αυστραλούς στρατιώτες στο Ιράκ.

    Ο Αυστραλός πρωθυπουργός αναμένεται να εκμεταλλευθεί την πολύ καλή πορεία της οικονομίας της χώρας, η ανεργία κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα, ο πληθωρισμός είναι υπό έλεγχο και ο προϋπολογισμός εμφανίζει πλεόνασμα.

    Από την πλευρά του, ο ηγέτης των Εργατικών, Μάρκ Λέιθαμ, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το νεαρό της ηλικίας του, σε σχέση με τον αντίπαλό του, για να πείσει τους ψηφοφόρους ότι μπορεί να δώσει νέα ώθηση στη χώρα.

    Σημείο τριβής μεταξύ των δύο "μονομάχων" αποτελεί και το Ιράκ. Ο Χάουαρντ, θερμός υπορτηρικτής του προέδρου των ΗΠΑ, έστειλε 2.000 στρατιώτες στη χώρα, ενώ ο Λέιθαμ έχει δεσμευτεί να διατάξει την επιστροφή τους.

    [11] Αθλητισμός

    Χάνει τον Ντρογκμπά η Τσέλσι

    8/10/2004 10:16:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Σε επέμβαση θα υποβληθεί τις προσεχείς μέρες ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, που υπέστη τραυματισμό στη βουβωνική χώρα. Αυτός ήταν και ο λόγος που αποχώρησε από το γήπεδο κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με τη Λίβερπουλ. "Ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό, για τον οποίο το ιατρικό επιτελείο εκτιμά, ότι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστεί θα είναι μια μικροεπέμβαση, αλλά πιστεύουμε πως σε τέσσερις ή πέντε εβδομάδες μπορεί να επιστρέψει" τόνισε ο τεχνικός των "εφοπλιστών", Ζοσέ Μουρίνιο.

    [12] Διάφορα

    Παρίστανε τον τροχονόμο για να μαζεύει πρόστιμα Για τα λεφτά τα κάνεις όλα

    8/10/2004 10:20:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/10/2004 11:15:05 πμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Κάτι που δεν είχε καλό χαρτζιλίκι, κάτι που είχε πολλά έξοδα, ο 18χρονος Κροάτης αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα για να αυξήσει τα έσοδά του. Δοκίμασε λοιπόν τη στολή του πατέρα του, που είναι αστυνομικός κι αφού είδε, ότι του πηγαίνει γάντι βγήκε στους δρόμους να κόψει μερικές κλήσεις! Όχι δεν πρόκειται για αστείο, ο νεαρός από το Μπίσκο του Σπλιτ σταματούσε οδηγούς και αφού τους έψεγε γιατί είχαν παραβιάσει τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας τους χρέωνε με πρόστιμο, που έφτανε τα 13 ευρώ. Και μπορεί το πρόστιμο να μην ήταν ακριβό, όμως, επειδή ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται, ο νεαρός απατεώνας γρήγορα τιμωρήθηκε για τις πράξεις του.

    Έπεσε στην παγίδα του

    Όλα ξεκίνησαν, όταν κάποια στιγμή ένα από τα υποψήφια θύματά του αρνήθηκε να πληρώσει το πρόστιμο και ήρθε σε προστριβή μαζί του. Στο μεταξύ, ο εν λόγω οδηγός είχε προβληματστεί από την εμφάνιση του νεαρού και ζήτησε τη βοήθεια ενός πραγματικού αστυνομικού, ο οποίος και ξεσκέπασε τελικά την απάτη.

    Όσο για το νεαρό οδηγήθηκε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα και αφού, ζήτησε συγγνώμη παραδέχτηκε, ότι για τα λεφτά τα έκανε όλα.

    [13] Αθλητισμός

    Μια ζωή κανονιέρης

    8/10/2004 10:34:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Αποφασισμένος να κλείσει την καριέρα του στην Άρσεναλ δηλώνει ο Σολ Κάμπελ, ο οποίος είναι έτοιμος να βάλει την υπογραφή του σε ένα νέο συμβόλαιο των πρωταθλητών Αγγλίας. Όπως δήλωσε ο 30χρονος άσος ήδη έχει έρθει σε επαφές με τη διοίκηση της ομάδας και οι συζητήσεις είναι σε καλό δρόμο: "Πιστεύω πως μπορώ να παίξω άλλα πέντε χρόνια καλό ποδόσφαιρο και αυτό θέλω να το κάνω με τη φανέλα της Αρσεναλ. Δεν με ενδιαφέρει να παίξω σε άλλη ομάδα. Έχω μιλήσει με τη διοίκηση και οι επαφές μας για την υπογραφή νέου συμβολαίου είναι σε καλό δρόμο. Η Αρσεναλ είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στον κόσμο και με το καινούριο γήπεδο θα αποκτήσει μια νέα δυναμική" τόνισε ο Κάμπελ που θέλει να αποτελεί κομμάτι αυτής της δυναμικής.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 8 October 2004 - 8:51:58 UTC