Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-10-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέο πλήγμα για τη "Μπάρτσα"
  • [02] Ανήσυχοι οι κάτοικοι Σεισμικές δονήσεις στη Σάμο
  • [03] Αναχώρησαν οι επιβάτες για Λονδίνο από την Κέρκυρα Τέλος καλό...
  • [04] Πρωτοπόρος της NASA Πέθανε ο αστροναύτης Γκόρντον Κούπερ
  • [05] Στάχτη έγιναν πέντε στρέμματα δάσους Έσβησε η φωτιά στην Πάρνηθα
  • [06] Οκτώ νεκροί Μάχη στρατού- ανταρτών στις Φιλιππίνες
  • [07] Λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων Γερμανική οδηγία για τη Ρωσία
  • [08] Την ερχόμενη εβδομάδα η προκήρυξη Αμεσα οι προσλήψεις στην Τοπική
  • [09] Χωρίς τρεις "τουλίπες" στα Σκόπια
  • [10] "Τρύπες" στο νέο λογισμικό Ελλιπής η ασπίδα προστασίας των νέων κινητών

    [01] Αθλητισμός

    Νέο πλήγμα για τη "Μπάρτσα"

    4/10/2004 11:32:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Τρίτωσε το κακό για την Μπαρτσελόνα. Μετά τους τραυματισμούς των Γκάμπρι και Τιάγκο Μότα, οι οποίοι υπέστησαν ρήξη χιαστών μέσα στο Σεπτέμβριο, στο ιατρικό δελτίο των "μπλαουγκράνα" ήρθε να προστεθεί και ο Βραζιλιάνος Έντμιλσον. Ο άσος της "σελεσάο", που στον αγώνα πρωταθλήματος με τη Νουμάνθια (1-0), υπέστη μετατόπιση έσω μηνίσκου, σήμερα υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο γόνατο και η επιστροφή του στα γήπεδα δεν προβλέπεται νωρίτερα των έξι μηνών. Παράλληλα το νεδιαφέρον της ομάδας της Καταλωνίας έχει κερδίσει ο 18χρονος Βούλγαρος άσος της ιταλικής Λέτσε και νέο μεγάλο αστέρι του βουλγαρικού ποδοσφαίρου, Βαλερί Μπογίνοφ, για τη... μετακόμιση του οποίου στη Βαρκελώνη, φαίνεται να δουλεύει και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Βουλγαρίας και πρώην άσος της ισπανικής ομάδας, Κρίστο Στοϊτσκοφ.

    [02] Εσωτερικά

    Ανήσυχοι οι κάτοικοι Σεισμικές δονήσεις στη Σάμο

    5/10/2004 7:32:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Ανησυχία προκάλεσαν στους κατοίκους της Σάμου οι δύο σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν τη νύχτα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο εντοπίζεται στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά του νησιού και χαρακτηρίζονται ασθενείς και ήταν μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στις 00.18 και στη 01.30 μετά τα μεσάνυχτα.

    [03] Εσωτερικά

    Αναχώρησαν οι επιβάτες για Λονδίνο από την Κέρκυρα Τέλος καλό...

    5/10/2004 7:47:00 πμ

    Αναχώρησε στις 6.20 το πρωί από την Κέρκυρας για το Λονδίνο, το αεροσκάφος τύπου Airbus της Ολυμπιακής με 214 επιβάτες, που χθες ενώ εκτελούσε την πτήση 256 για το αεροδρόμιο του Χίθροου, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του νησιού, μετά από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας που τελικά αποδείχθηκε φάρσα. Οι επιβάτες και το πλήρωμα φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία της Κέρκυρας μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος, που πραγματοποίησαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων με τη βοήθεια ειδικών μηχανημάτων και εκπαιδευμένων σκύλων, χωρίς να εντοπίσουν το παραμικρό. Ο έλεγχος ολοκληρώθηκε τελικά στις έξι το πρωί και η αστυνομία έδωσε το πράσινο φως για την αναχώρηση του αεροσκάφους, οπότε άρχισε η μεταφορά των επιβατών από τα ξενοδοχεία στο αεροδρόμιο και η επιβίβασή τους στο Airbus.

    Τρεις φάρσες σε εννέα ημέρες

    Πρόκειται για τρίτη συνεχή φορά, που μέσα σε 9 ημέρες άγνωστος παίρνει τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας σε αεροσκάφος της Ολυμπιακής, που αποδεικνύεται φάρσα. Τις άλλες δύο φορές η απειλή αφορούσε αεροσκάφη που εκτελούσαν την πτήση 411 προς Νέα Υόρκη και τα οποία προσγειώθηκαν για έλεγχο σε αεροδρόμια της Αγγλίας και της Ιρλανδίας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέα επεισοδιακή πτήση των Ολυμπιακών Αερογραμμών

    [04] Τεχνολογία

    Πρωτοπόρος της NASA Πέθανε ο αστροναύτης Γκόρντον Κούπερ

    5/10/2004 8:08:00 πμ

    Ο αυστροναύτης Γκόρντον Κούπερ, ένας από τους πρωτοπόρους του αμερικανικού διαστημικού προγράμματος "Μέρκιουρι" (Ερμής), πέθανε χθες σε ηλικία 77 ετών στην κατοικία του στη Βεντούρα της Καλιφόρνιας, όπως ανακοίνωσε η NASA. "Ο Γκόρντον Κούπερ, ένας από τους επτά πρώτους αστροναύτες της αποστολής "Μέρκιουρι" ήταν μία από τις προσωπικότητες της πραγμάτωσης του διαστημικού προγράμματος της Αμερικής. Ενσάρκωνε την εικόνα του αληθινού ήρωα και βοήθησε να κερδίσουμε την υποστήριξη και τον ενθουσιασμό των Αμερικανών" για το διαστημικό πρόγραμμα, τονίζει ο διευθυντής της ΝΑΣΑ Σιν Ο' Κίφι. Ο Κούπερ ήταν ο κυβερνήτης του "Faith 7" της τελευταίας πτήσης του προγράμματος Ερμής, τον Μάιο του 1963. Με το κωνικού σχήματος σκάφος του πραγματοποίησε πτήση διάρκειας 34 ωρών. Το πρόγραμμα "Μέρκιουρι", που ξεκίνησε το 1961 μετά την πρώτη επανδρωμένη πτήση στο διάστημα που πραγματοποίησαν οι Σοβιετικοί, διαδέχθηκαν τα διαστημικά προγράμματα "Τζέμινι" και "Απόλλων".

    Σχετικά Links:

    Το site της NASA

    [05] Εσωτερικά

    Στάχτη έγιναν πέντε στρέμματα δάσους Έσβησε η φωτιά στην Πάρνηθα

    5/10/2004 8:22:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/10/2004 11:43:38 πμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105,8

    Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στις 07.30 το πρωί πάνω από το στρατόπεδο ΚΑΠΟΤΑ στην Πάρνηθα. Η φωτιά ήταν σε δύσβατη περιοχή γι αυτό και πήρε διαστάσεις. Από την πύρινη λαίλαπα αποτεφρώθηκαν πέντε στρέμματα δάσους, χωρίς όμως να απειληθούν κατοικίες. Στο τόπο της πυρκαγιάς μετέβησαν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δυο πεζοπόρα τμήματα με σαράντα άτομα, υδροφόρα όμορων δήμων, καθώς και τέσσαρα αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ώστε να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπύρωση, ενώ προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

    [06] Διεθνή

    Οκτώ νεκροί Μάχη στρατού- ανταρτών στις Φιλιππίνες

    5/10/2004 10:25:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Γερμανικό Πρακτορείο

    Οκτώ κομμουνιστές αντάρτες σκοτώθηκαν στις βόρειες Φιλιππίνες, όταν άνδρες των κυβερνητικών δυνάμεων επιτέθηκαν στο κρησφύγετό τους, το Σαββατοκύριακο, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Στρατού. Η επίθεση εναντίον των ανταρτών άρχισε το βράδυ του Σαββάτου στην κωμόπολη Πεναράντα, 120 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Μανίλα. "Κάτοικοι υπέδειξαν στους στρατιώτες την παρουσία τριάντα κομμουνιστών τρομοκρατών στην περιοχή. Οι στρατιώτες άρχισαν αμέσως επίθεση εναντίον του κρυσφυγέτου τους", δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αντάρτες υποχρέωναν τους πολίτες και τους επιχειρηματίες στην περιοχή να καταβάλουν χρηματικά ποσά. Παράλληλα, στη γειτονική επαρχία Παμπάνγκα, τρεις κομμουνιστές αντάρτες συνελήφθησαν από άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.

    [07] Διεθνή

    Λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων Γερμανική οδηγία για τη Ρωσία

    5/10/2004 10:42:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Γερμανικό Πρακτορείο

    Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας προειδοποίησε εκείνους που πρόκειται να επισκεφθούν τη Ρωσία να αποφεύγουν τις μεγάλες συναθροίσεις ανθρώπων, μετά τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μόσχα και στη νότια Ρωσία. Το γερμανικό υπουργείο επισημαίνει, ότι οι επισκέπτες της Ρωσίας πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί όταν χρησιμοποιούν μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης, οι γερμανικές αρχές συνιστούν να αποφεύγονται οι επισκέψεις στον Καύκασο, όπου οι ξένοι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να πέσουν θύματα απαγωγής ή βίαιων επιθέσεων.

    [08] Οικονομία

    Την ερχόμενη εβδομάδα η προκήρυξη Αμεσα οι προσλήψεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

    5/10/2004 9:55:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για τις 13.000 προσλήψεις στην Τοπική αυτοδιοίκηση, όπως δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος, επισημαίνοντας ότι το σχέδιο σύμβασης και προκήρυξης θα αποσταλεί την ερχόμενη εβδομάδα στους δήμους, τις Νομαρχίες και τις περιφέρειες και αμέσως θ' αρχίσει η διαδικασία πρόσληψης. Οι συμβάσεις θα είναι έως 18μηνες και προτεραιότητα στην κάλυψη των θέσεων θα έχουν άνεργοι, μητέρες ανηλίκων, άτομα με αναπηρία και πολύτεκνοι ενώ δίδεται στους άνεργους μεγάλης ηλικίας η δυνατότητα να συμπληρώσουν τα ένσημά τους, ώστε να συνταξιοδοτηθούν. Ο υφυπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί άμεσα και αν οι δήμοι κινηθούν γρήγορα οι συμβασιούχοι θα μπορούν να βρίσκονται στις θέσεις τους μέχρι το τέλος του μήνα. Η τελική έγκριση των προσλήψεων θα γίνει από το ΑΣΕΠ, ενώ πληροφορίες θα δίνονται και στον διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Εσωτερικών http://www.ypes.gr/ διευκρίνισε ο κ. Νάκος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ανοίγει ο δρόμος για 13.000 προσλήψεις

    [09] Αθλητισμός

    Χωρίς τρεις "τουλίπες" στα Σκόπια

    5/10/2004 11:05:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Χωρίς τους Κέβιν Χόφλαντ, Αριεν Ρόμπεν, και Ντέιβ φαν ντεν Μπεργκ θα αγωνιστεί η Ολλανδία στις αναμετρήσεις των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 με τα Σκόπια (9/10) και τη Φινλανδία (13/10). Σύμφωνα με ανακοίνωση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας των "οράνιε" οι Χόφλαντ, Φαν ντεν Μπεργκ ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς, ενώ ο Ρόμπεν κρίθηκε ανέτοιμος. Στο συγκρότημα των πορτοκαλί κλήθηκε ως αντικαταστάτης του Φαν ντεν Μπεργ, ο διεθνής της Βίλεμ Κέβιν Μπόμπσον.

    [10] Τεχνολογία

    "Τρύπες" στο νέο λογισμικό Ελλιπής η ασπίδα προστασίας των νέων κινητών

    5/10/2004 9:30:00 πμ

    Συντάκτης: Κώστας Μητρέλης

    Πηγή: ΒΒC

    Ανοιχτά σε παραβιάσεις είναι τα κινητά νέας γενιάς, όπως διαπιστώθηκε στo διεθνές συνέδριο Hack In The Box για την ασφάλεια των υπολογιστών, το οποίο έλαβε χώρα στην Μαλαισιανή πρωτεύουσα Κουάλε Λουμπούρ. Αιτία είναι κάποιες "τρύπες" που υπάρχουν στο νέο λογισμικό, το οποίο προωθούν ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρίες κινητών τηλεφώνων και είναι εύκολο να παραβιαστεί από χάκερς. Σύμφωνα με τους διοργανωτές του συνεδρίου, οι κυριότεροι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι η παραβίαση της προσωπικής ατζέντας του κατόχου του κινητού, αλλά και η υποκλοπή των συνομιλιών του.

    Καθησυχαστικοί οι ειδικοί για την ασφάλεια

    Στο συνέδριο, που έχει θέμα την καταπολέμηση των χάκερς, πρόκειται να παρουσιαστούν ορισμένα "λάθη" στο ίδιο το σύστημα ασφαλείας των νέων λογισμικών, καθώς αυτό δεν φαίνεται ικανό να αποτρέπει την έξωθεν παραβίαση. Η συνεργασία των Sun Microsystems, Nokia, Sony Ericsson και Motorola, ήταν αυτή που οδήγησε στη δημιουργία των λογισμικών Java 2 Micro και J2MΕ τα οποία χρησιμοποιούνται από τα κινητά νέας γενιάς.

    Ο Σαλ Βιβέρος, εκπρόσωπος της εταιρίας McAfee, υπεύθυνης για την ασύρματη ασφάλεια, δήλωσε ότι το πρόβλημα έχει ήδη εντοπιστεί και δεν συνίσταται στο λογισμικό αυτό καθαυτό αλλά σε λανθασμένα γραμμένο κώδικα σε ορισμένα μόνο κινητά.

    Σύμφωνα με τον τελευταίο, πάντως, θα ήταν υπερβολικό να μιλάμε για διαδεδομένο κίνδυνο αν και θα ήταν θεμιτό οι χρήστες κινητών τηλεφώνων να ζητούν πληροφορίες για την καλύτερη ασφάλεια των κινητών τους.

    Σχετικά Links:

    Hack In The Box


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 5 October 2004 - 8:52:14 UTC