Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-10-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανάβει το πρωτάθλημα
  • [02] Σήμερα οι προτάσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ Στη Βουλή το εξοπλιστικό
  • [03] Στα όρια της Πράσινης Ζώνης με 10 νεκρούς Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας
  • [04] Δραματική η κατάσταση Συνέχιση των επιχειρήσεων στη Γάζα
  • [05] Δώδεκα συνολικά οι νεκροί - Δύο γυναίκες Έξι παιδιά νεκρά σε
  • [06] "Ματωμένο" κοκκινιστό
  • [07] Σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση Επιδοκιμασία για τους χειρισμούς

    [01] Αθλητισμός

    Ανάβει το πρωτάθλημα

    3/10/2004 11:29:00 μμ

    Μόνος του στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α΄Εθνικής βρέθηκε από την Κυριακή ο Παναθηναϊκός που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο, την ήττα του "αίωνιου" αντιπάλου του στη Ξάνθη, νικώντας την Καλαμαριά με 1-0. Την δεύτερη θέση μοιράζονται η ΑΕΚ με το Αιγάλεω που σήμερα κατάφεραν να δείξουν ότι μπορούν να πρωταγωνιστήσουνε και σε αυτό το πρωτάθλημα, αλά χωρίς κανείς να ξέρει μέρι που μπορούνε να φτάσουν . Ο ΠΑΟΚ με νέο προπονητή στο πάγκο στο πρώτο παιχνίδι μετά την εποχή Αναστασιάδη, έφτασε έστω και δύσκολα στη νίκη απέναντι στον Ηρακλή, στο πρώτο ντέρμπι της συμπρωτεύουσας. Έλος τον πρώτο τους βαθμό στο πρωτάθλημα κέρδισαν και οι Εργοτέλης, Κέρκυρα, Άρης και ΟΦΗ.

    Αποτελέσματα - Βαθμολογία-Σκόρερ

    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

    Κέρκυρα-ΟΦΗ 1-1 Γκαρόζης 72` / Τριανταφύλλου 90`

    * Χαλκηδόνα-Καλλιθέα 4-2 Ζαχαρόπουλος 3`-πέναλτι, 47`, 64`, Άντερσον 31` / Σαββίδης 11`, Γκέκας 50`-πέναλτι

    * Εργοτέλης-Αρης 1-1 Πίρβου 15` / Ογκουνσότο 12`-αυτογκόλ

    * ΠΑΟΚ-Ηρακλής 1-0 Φουτσίνι 45`

    * Ξάνθη-Ολυμπιακός 2-1 Ζαπρόπουλος 49`, Λαμπριάκος 72` / Γεωργιάδης 18`

    * Αιγάλεω-Ιωνικός 1-0 Μπάρκογλου 47`-πέναλτι

    * Καλαμαριά-Παναθηναϊκός 0-1 Παπαδόπουλος 23`

    * ΑΕΚ-Πανιώνιος 2-0 Σοάρες 48`, +90`

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    1. Παναθηναϊκός 9 2. ΑΕΚ 7 4. Χαλκηδόνα 6 9. Πανιώνιος 3 12. Καλλιθέα 3 13. ΟΦΗ 1

    ΣΚΟΡΕΡ

    4 γκολ: Ζαχαρόπουλος (Χαλκηδόνα)

    3 γκολ: Γκέκας (Καλλιθέα), Παπαδόπουλος (Παναθηναϊκός),

    2 γκολ: Σοάρες (ΑΕΚ), Μπαϊκαρά, Λαμπριάκος (Ξάνθη), Οκκάς (Ολυμπιακός), Μπασινάς (Παναθηναϊκός), Μπρέσκα (Πανιώνιος)

    1 γκολ: Καμπάνταης, Λυμπερόπουλος, Ρούσεφ (ΑΕΚ), Αγρίτης, Φωτάκης, Μπάρκογλου (Αιγάλεω), Γουέλινγκτον (Απόλλων Καλαμαριάς), Σανχούρχο (Άρης), Πίρβου (Εργοτέλης), Μουράτι, Μίετσελ (Ηρακλής), Γαβριλόπουλος, Μακόρ (Ιωνικός), Σαββίδης, Ντραγκίσεβιτς, Καρατζάς (Καλλιθέα), Γκαρόζης (Κέρκυρα), Ζαπρόπουλος, Δημητριάδης (Ξάνθη), Ανατολάκης, Τζιοβάνι (Ολυμπιακός), Τριανταφύλλου (ΟΦΗ), Γκονζάλες, Σκάτσελ (Παναθηναϊκός), Φουτσίνι, Μαλαδένης (ΠΑΟΚ), Άντερσον (Χαλκηδόνα)

    [02] Εσωτερικά

    Σήμερα οι προτάσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ Στη Βουλή το εξοπλιστικό

    4/10/2004 8:09:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/10/2004 10:06:30 πμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Με φόντο τα σενάρια για πρόωρες εκλογές με αφορμή την προεδρική εκλογή και τα αποτελέσματα της πρώτης πανελλαδικής δημοσκόπησης μετά την τραγωδία του Σινούκ, που δίνει προβάδισμα 7,5 ποσοστιαίων μονάδων στη ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ, το κυβερνών κόμμα καταθέτει σήμερα στη Βουλή την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Η επιτροπή αυτή θα διερευνήσει τις προμήθειες εξοπλιστικών συστημάτων την περίοδο 1996 - 2003 και τις τυχόν ποινικές ευθύνες που προκύπτουν για τους πρώην υπουργούς Εθνικής Άμυνας κ.κ. Ακη Τσοχατζόπουλο και Γιάννο Παπαντωνίου, ενώ το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του θα ζητήσει η έρευνα αυτή να επεκταθεί για να συμπεριλάβει και την περίοδο της διακυβέρνησης από τη ΝΔ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εξεταστική Επιτροπή για τους εξοπλισμούς

    [03] Ιράκ

    Στα όρια της Πράσινης Ζώνης με 10 νεκρούς Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη

    4/10/2004 10:20:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/10/2004 11:32:25 πμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 76 τραυματίσθηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε μία από τις εισόδους της "πράσινης ζώνης" στο κέντρο της Βαγδάτης, όπως ανέφεραν ιατρικές πηγές στην ιρακινή πρωτεύουσα. Το παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη λόγο πριν τις 9 το πρωί καθώς κατευθυνόταν με ταχύτητα προς ένα φυλάκιο του αμερικανικού στρατού στα όρια της "πράσινης ζώνης", όπου υπάρχει γραφείο στρατολόγησης του ιρακινού στρατού, κοντά σε ομάδα Ιρακινών, που περίμεναν στην ουρά για να στρατολογηθούν στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες . "Έχουμε δεχθεί δέκα νεκρούς και 76 τραυματίες", δήλωσε ένας γιατρός στο νοσοκομείο Αλ Γιαρμούκ, στη Βαγδάτη. Μία ακόμα ισχυρή έκρηξη, στις 9.30 π.μ. συγκλόνισε το κέντρο της Βαγδάτη, σε μία περιοχή όπου βρίσκονται αρκετά ξενοδοχεία, στα οποία διαμένουν ξένοι εργαζόμενοι και κατασκευαστές. Αμέσως μετά την έκρηξη ακούστηκαν πυκνά πυρά στην περιοχή και μία στήλη καπνού υψώνεται πάνω το ξενοδοχείο "Βαγδάτη".

    Η "πράσινη ζώνη" είναι μια από τις καλύτερα φυλασσόμενες περιοχές της Βαγδάτης, καθώς εκεί βρίσκονται τόσο η έδρα της προσωρινής Κυβέρνησης του Ιράκ όσο και το αρχηγείο των αμερικανικών κατοχικών δυνάμεων.

    Στο μεταξύ στην ιρακινή πρωτεύουσα, άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Επιστημών και Τεχνολογίας, μαζί με μία γυναίκα συνεργάτη του ίδιου υπουργείου.

    [04] Διεθνή

    Δραματική η κατάσταση Συνέχιση των επιχειρήσεων στη Γάζα

    4/10/2004 10:16:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Με αμείωτη ένταση και με επίκεντρο τον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια συνεχίζουν οι Ισραηλινοί τις αιματηρές στρατιωτικές επιχειρήσεις τους στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν κάλεσε χθες το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις και την Παλαιστινιακή Αρχή να συγκρατήσει τις ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις, ωστόσο η κατάσταση στην περιοχή παραμένει δραματική. Τη νύχτα ισραηλινά πολεμικά ελικόπτερα σφυροκόπησαν εκτός από την Τζαμπαλίγια και την πόλη της Γάζας τραυματίζοντας σοβαρά δύο μέλη της Χαμάς και σκοτώνοντας τέσσερεις Παλαιστίνιους μαχητές, ενώ δύο 13χρονοι και ένας 14χρονος Παλαιστίνιοι υπέκυψαν στα τραύματα τους. Από την έναρξη των ισραηλινών αντιποίνων στη Λωρίδα της Γάζας, πριν από πέντε ημέρες, 66 Παλαιστίνοι, μαχητές και άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους, 250 έχουν τραυματιστεί, ενώ πολλά κτήρια έχουν κατεδαφιστεί.

    Τερματισμό της βίας ζητά ο ΟΗΕ

    Οι αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα είχαν στόχο δύο ηγετικά στελέχη των Ταξιαρχιών Εζεντίν Αλ Κάσαμ, του ενόπλου βραχίονα της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς. Πρόκειται για τους Μοχάμαντ αλ Σίμρι και Χασάν αλ Τζαμπάρι οι οποίοι τραυματίστηκαν σοβαρά. Ο πρώτος εξ αυτών είχε διαφύγει προ μηνός μιας παρόμοιας επιχείρησης εξόντωσής του.

    Εκκλήσεις για παρέμβαση του ΟΗΕ στο ζήτημα γίνονταν από την περασμένη Παρασκευή τελικά χθες ο Κόφι Αναν ανταποκρίθηκε, επισημαίνοντας προς τις εμπλεκόμενες πλευρές πως έχουν υποχρέωση εκ του νόμου να προστατεύουν τους αμάχους. Παράλληλα ο Αραβικός Σύνδεσμος ανέθεσε σήμερα στην αραβική ομάδα στον ΟΗΕ να απευθύνει άμεση έκκληση στη Γενική Συνέλευση ή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να αναλάβουν δράση για "να σταματήσουν τον ισραηλινό πόλεμο εξόντωσης του παλαιστινιακού λαού".

    Πάντως, το Ισραήλ δεν φαίνεται να αλλάζει γραμμή πλεύσης . Αντιθέτως λέει ότι οι "επιχειρήσεις στέφθηκαν με επιτυχία" και αναγγέλλει τη συνέχιση τους για εβδομάδες, μέχρι να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν νέες παλαιστινιακές επιθέσεις κατά ισραηλινών εδαφών.

    Από την πλευρά του το Νομοθετικό Συμβούλιο των Παλαιστίνιων (Βουλή), έπειτα από επείγουσα συνεδρίασή του στη Ραμάλα, κάλεσε τις ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις να σταματήσουν να εκτοξεύουν πυραύλους Κασάμ κατά των εβραϊκών οικισμών και του ισραηλινού εδάφους, ενώ ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Αχμαντ Κορέι ζήτησε από τους μαχητές να ενεργήσουν με γνώμονα "το καλό του παλαιστινιακού λαού".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στρατιωτικός "βρόχος" στα εδάφη της Γάζας

    Φονικές "Ημέρες Μεταμέλειας"

    [05] Ιράκ

    Δώδεκα συνολικά οι νεκροί - Δύο γυναίκες Έξι παιδιά νεκρά σε αμερικανικές επιδρομές στη Φαλούτζα

    4/10/2004 11:15:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ, BBC

    Δώδεκα Ιρακινοί, μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες και έξι παιδιά, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των δύο αεροπορικών επιδρομών του αμερικανικού στρατού στη Φαλούτζα ενώ άλλοι 14 τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις, που είχαν ως συνέπεια να καταστραφούν ολοσχερώς δύο σπίτια και άλλα πέντε να υποστούν σοβαρές ζημιές, όπως μεταδίδει το Αλ Τζαζίρα. Η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση στη Βαγδάτη ανακοίνωσε ότι, επρόκειτο για "χτυπήματα ακριβείας" εναντίον βάσεων του Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι, ο οποίος φέρεται ως σύνδεσμος της Αλ Κάιντα στο Ιράκ. Περίπου 25 άνδρες του Ζαρκάουϊ φόρτωναν πυρομαχικά την ώρα της επίθεσης, ενώ άλλα στελέχη της οργάνωσής του έκαναν σύσκεψη σε ένα σπίτι σχεδιάζοντας νέες επιθέσεις, σύμφωνα πάντα με τους Αμερικανούς.

    [06] Διάφορα

    "Ματωμένο" κοκκινιστό

    4/10/2004 11:29:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Σκηνές άγριας Δύσης εκτυλίχθηκαν σε μια κουζίνα στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, όταν πατέρας και γιος τράβηξαν πιστόλια και πυροβολήθηκαν. Ο λόγος; Ο τρόπος με τον οποίο θα μαγειρευόταν το κοτόπουλο για το οικογενειακό γεύμα. Κουβέντα στην κουβέντα, τα αίματα "άναψαν" και ο 49χρονος πατέρας με το γιο του προτίμησαν να λύσουν την κοτο-διαφωνία με τα όπλα. Μια σφαίρα βρήκε τον 24χρονο στο πίσω μέρος του κεφαλιού, ενώ ο πατέρας γλίτωσε από τις σφαίρες του σπλάχνου του. Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου του αφαιρέθηκε η σφαίρα και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου και ο πατέρας θα οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης. Πάντως, παραμένει άγνωστο ποιός προτιμούσε τον κόκορα κρασάτο και ποιός ψητό με πατατούλες!

    [07] Εσωτερικά

    Σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση Επιδοκιμασία για τους χειρισμούς Καραμανλή

    4/10/2004 11:31:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    "Θετική ψήφο" για τους χειρισμούς της κυβέρνησης όσον αφορά στο θέμα των μετεγγραφών και στην απογραφή της οικονομίας δίνουν οι ερωτηθέντες που συμμετείχαν σε πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας GPO, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στον "Ελεύθερο Τύπο". Σύμφωνα με την ίδια έρευνα -το πρώτο μέρος της οποίας δημοσιοποιήθηκε χθες δίνοντας προβάδισμα 7,5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου για τη ΝΔ- η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή φτάνει στο 74,9%, την ώρα που το 45,2% αποτιμά θετικά το έργο της κυβέρνησης κατά τους πρώτους έξι μήνες διακυβέρνησης της χώρας. Το αντίστοιχο ποσοστό δημοτικότητας για τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς είναι 53,5% για τον κ. Παπανδρέου, για τον κ. Κωνσταντόπουλο 42%, για την κ. Παπαρήγα 28,4% και για τον κ. Καρατζαφέρη 16,5%.

    "Δουλειά" για τα κομματικά επιτελεία

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τις απαντήσεις που καταγράφηκαν στην έρευνα και στο ερώτημα "πως κρίνετε συνολικά το έργο και την εικόνα της κυβέρνησης αυτούς τους 6 μήνες", το 45,2% απάντησε θετικά και μάλλον θετικά, το 32,2% ουδέτερα και το 21,8% αρνητικά και μάλλον αρνητικά.

    Στο αντίστοιχο ερώτημα για το έργο της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 42,7% απαντά αρνητικά και μάλλον αρνητικά, το 38,6% ουδέτερα και το 18,3% θετικά και μάλλον θετικά.

    Σε ότι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, τον Κώστα Καραμανλή κρίνει θετικά και μάλλον θετικά το 74,9% και αρνητικά και μάλλον αρνητικά το 23,2%, τον Γ. Παπανδρέου θετικά το 53,5% και αρνητικά το 40,6%, την Αλ. Παπαρήγα θετικά το 28,4% και αρνητικά το 63,1%, τον Ν. Κωνσταντόπουλο θετικά το 42,0% και αρνητικά το 48,6% και τον Γ. Καρατζαφέρη θετικά το 16,5% και αρνητικά το 71,2%.

    Στο θέμα του χειρισμού της υπόθεσης των μετεγγραφών και της παραίτησης Τσιτουρίδη, το 61,6% συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί με τους χειρισμούς, το 35% διαφωνεί και 3,4% δεν γνωρίζει δεν απαντά.

    Στο ερώτημα "πως κρίνετε το χειρισμό της υπόθεσης με τις μετεγγραφές και την παραίτηση Βούγια από τον Γ. Παπανδρέου", το 67% συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί, το 27,9% διαφωνεί και μάλλον διαφωνεί, ενώ το 5,0% δε γνωρίζει δεν απαντά.

    Η έρευνα ήταν πανελλαδική, διεξήχθη από την εταιρία GPO το διάστημα από 27 έως 30 Σεπτεμβρίου, σε δείγμα 2000 ψηφοφόρων άνω των 18 ετών. Η δημοσκόπηση έγινε με χρήση γραπτού δομημένου ερωτηματολογίου μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Θετικά τα μηνύματα για Καραμανλή


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 4 October 2004 - 8:52:12 UTC