Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιράν για χρυσό
  • [02] Αιγάλεω ... "Ανέστης"
  • [03] Εν αναμονή της εισηγητικής έκθεσης "Πέρασε" το νέο νομοσχέδιο
  • [04] Ο Πανιώνιος έκοψε τα φτερά του ΠΑΟΚ
  • [05] Οι πρυτάνεις στη διήμερη σύνοδο στη Βέροια Προτείνουν κατάργηση
  • [06] Έτοιμοι Σούρερ - Γεωργάτος
  • [07] Με ένα ροκ κομμάτι στη δεύτερη Εurovision Junior Οι Έλληνες αποφάσισαν
  • [08] Για τη σωτηρία του Βρετανού ομήρου Οι ελπίδες τους στην Ιρλανδία
  • [09] Ο Χένρικσεν στην αποστολή
  • [10] Η υγεία του δεν ήταν σε καλή κατάσταση "Αθώος" δηλώνει ο Πινοσέτ
  • [11] "Νυχτερίδες" και "Μπάρτσα" στην κορυφή

    [01] Πετοσφαίριση (Καθιστών)

    Ιράν για χρυσό

    26/9/2004 8:36:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/9/2004 11:38:26 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το Ιράν είναι η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον τελικό του Παραολυμπιακού τουρνουά βόλεϊ καθιστών, στους Άνδρες. Το ασιατικό συγκρότημα νίκησε την Αίγυπτο με 3-0 σετ (25-18, 25-19, 25-22) και αύριο θα διεκδικήσει τον 4ο Παραολυμπιακό τίτλο του (σε ισάριθμες διοργανώσεις) με αντίπαλο τη νικήτρια του έτερου ημιτελικού, ανάμεσα στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη και τη Γερμανία. Η νίκη των Ιρανών βασίστηκε στην αποτελεσματικότατη επίθεσή τους (45-22 υπέρ τους οι τελειωμένες επιθέσεις), την πείρα και την κλάση του πασαδόρου τους, του Μοχάμεντ Ρεζά Ραχίμι, που κατηύθυνε και σήμερα ιδανικά τους συμπαίκτες του. Τις προσπάθειες των συμπατριωτών του παρακολούθησε από την εξέδρα της αίθουσας ξιφασκίας του Ελληνικού, όπου διεξάγονται οι αγώνες, ο Ιρανός Ολυμπιονίκης της Αθήνας στην άρση βαρών, Ρεζαζαντέ.

    Με αντίπαλο την Βοσνία/Ερζεγοβίνη

    Η ομάδα της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης θα είναι η "παρτενέρ" του Ιράν στον αυριανό τελικό του Παραολυμπιακού τουρνουά βόλεϊ καθιστών, στους Άνδρες, μετά τη νίκη της στον "δραματικό" ημιτελικό επί του αντίστοιχου συγκροτήματος της Γερμανίας, με 3-2 σετ (25-19, 27-29, 23-25, 25-22, 15-13).

    Η Γερμανία έφτασε πολύ κοντά στη νίκη, την οποία έχασε από την έλλειψη ψυχραιμίας των παικτών της στα κρίσιμα σημεία κι ένα σοβαρό σφάλμα του προπονητή της στο τελείωμα του 4ου σετ, κι ενώ οι ομάδες ήταν ισόπαλες.

    Συγκεκριμένα, ο Καρλ Κουέιντ επανέφερε στο παιχνίδι τον Μπαρσχ, που είχε μείνει για μεγάλο διάστημα εκτός αγώνα, τραυματισμένος όντας στο πρόσωπο από πολύ δυνατό καρφί του Γκοντίνιακ. Ας σημειωθεί ότι, μετά την έξοδο του Μπαρσχ και την αντικατάστασή του από τον Σόικε, οι Γερμανοί είχαν βρει πολύ καλό ρυθμό και είχαν «γυρίσει» το παιχνίδι (προηγούνταν 2-1 και πήγαιναν μαζί με τους Βόσνιους ως τους 20 πόντους του 4ου σετ).

    Τελικά, η είσοδος του παίκτη αποδείχθηκε μέγα λάθος, αφού ο Μπαρσχ είχε "κρυώσει" και βρισκόταν εντελώς εκτός ρυθμού. Οι δύο ομάδες έφτασαν "χέρι-χέρι" ως το 13-13 του τάι μπρέικ, αλλά ένα άουτ σερβίς του Ρίκμαν και μια επίσης άουτ επίθεση του Σίφλερ, έδωσαν τη νίκη και τη μεγάλη πρόκριση στους Βόσνιους.

    [02] Αθλητισμός

    Αιγάλεω ... "Ανέστης"

    26/9/2004 8:43:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/9/2004 10:07:42 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Θριαμβευτικά πέρασε από το Ηράκλειο το Αιγάλεω. Η αθηναϊκή ομάδα, με γκολ του Ανέστη Αγρίτη στο 73΄, επικράτησε 1-0 του ΟΦΗ στο "Θ. Βαρδινογιάννης" και πέτυχε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, σε αντίθεση με τους Κρητικούς, που γνώρισαν τη δεύτερη ήττα τους σε ισάριθμους αγώνες. Ανούσιο το πρώτο ημίχρονο αφού οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε παιχνίδι κέντρου, με πολλά λάθη. Οι φιλοξενούμενοι ήταν κάπως πιο δραστήριοι, με άξονα τον Φωτάκη, και έχασαν τη μοναδική καλή ευκαιρία σε αυτό το διάστημα, στο 31΄, όταν το δυνατό σουτ του Αγρίτη πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

    Φαρμάκι αντεπιθέσεις

    Ο αγώνας βελτιώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον ΟΦΗ να παίρνει τα ηνία και να πλησιάζει το γκολ στο 53΄, σε σουτ του Κουνενάκη που έφυγε άουτ, και στο 57΄, όταν ο Σιντιμπέ πρόλαβε την τελευταία στιγμή το γύρισμα του Μπελεβώνη για τον Μαχλά. Όμως, ήταν το Αιγάλεω αυτό που άνοιξε το σκορ. Αφού στο 56΄ ο Δασκαλάκης απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Χλωρού, στο 73΄ οι παίκτες του Στεφάν Ντε Μολ έφτασαν στην επιτυχία με τον Αγρίτη. Προηγήθηκε «κούρσα» του Μανουσάκη από τα αριστερά και σέντρα με στόχο τον διεθνή με την εθνική ελπίδων επιθετικό, που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

    Οι Κρητικοί ήταν πλέον υποχρεωμένοι να διακινδυνεύσουν και να βγουν μπροστά. Το μόνο αποτέλεσμα όμως, ήταν οι φιλοξενούμενοι να βρίσκουν διαδρόμους και ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ. Δύο φορές με τον Αγρίτη, που στο 75΄ σούταρε λίγο άουτ και στο 84΄ πλάσαρε τον Δασκαλάκη, αλλά ο Αρβανίτης έσωσε την ομάδα του λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, και μία με τον Τσάτσο, που στο 86΄ νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Δασκαλάκη. Το τέλος της αναμέτρησης ήταν συγκλονιστικό, καθώς στις καθυστερήσεις ο Μαχλάς βρέθηκε σε πολύ καλή θέση, όμως ο Σιντιμπέ κράτησε το «τρίποντο» για το Αιγάλεω.

    Διαιτητής: Νταμπώσης (Πιερίας) Κίτρινες: Αγρίτης, Κολιτσιδάκης, Μαχλάς, Ρουμπάκης, Φωτάκης Οι συνθέσεις: ΟΦΗ: Δασκαλάκης, Ρουμπάκης, Σταυρακάκης (84΄ Κουτσουρές), Κολιτσιδάκης (79΄ Ντεγιάνοφ), Τόμας, Μπελεβώνης, Αρβανίτης, Κουνενάκης, Ολιβέιρα, Τριανταφύλλου (69΄ Καζαντζής), Μαχλάς.

    ΑΙΓΑΛΕΩ: Σιντιμπέ, Παπουτσής, Αλεξόπουλος, Ψωμάς, Εντουσέι, Μανουσάκης (82΄ Λιαπάκης), Σκοπελίτης, Φωτάκης, Μπάρκογλου, Αγρίτης (90΄ Μακρής), Χλωρός (60΄ Τσάτσος).

    [03] Διεθνή

    Εν αναμονή της εισηγητικής έκθεσης "Πέρασε" το νέο νομοσχέδιο

    26/9/2004 9:15:00 μμ

    Εγκρίθηκε σήμερα από τους Τούρκους βουλευτές κατά τη διάρκεια έκτακτης σύγκλησης της ολομέλειας του σώματος, ο νέος ποινικός κώδικας, χωρίς τη διάταξη για την ποινικοποίηση της μοιχείας. Πρόκειται για μία "φιλοευρωπαϊκή" κίνηση της τουρκικής κυβέρνησης, καθώς σε λίγες μέρες αναμένεται η εισηγητική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για το εάν θα πρέπει να επιτραπεί στην Άγκυρα να αρχίσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την 16η Δεκεμβρίου, στη σύνοδο τους στις Βρυξέλλες, οι αρχηγοί κρατών και οι πρωθυπουργοί των 25 κρατών μελών, θα καταστήσουν γνωστή τη δική τους οριστική απόφαση για το ίδιο θέμα. Πάντως, βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης σημείωσαν, στις αγορεύσεις τους, την αντίθεσή τους στην τμηματική θέση σε ισχύ κεφαλαίων του κώδικα αυτού, παραδείγματος χάρη οι ποινικές διατάξεις για την περιβαλλοντική προστασία, τίθεται σε ισχύ από το 2007.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τουρκία: Ψηφίζουν για τις μεταρρυθμίσεις

    [04] Αθλητισμός

    Ο Πανιώνιος έκοψε τα φτερά του ΠΑΟΚ

    26/9/2004 9:19:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/9/2004 10:32:47 μμ)

    Με δύο γκολ του Μπρέσκα, ο Πανιώνιος επικράτησε έστω και δύσκολα του ΠΑΟΚ με 2-0, κατακτώντας τους τρεις πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα και πετυχαίνοντας παράλληλα την τρίτη συνεχόμενη νίκη του επί του "Δικέφαλου του Βορρά" στη Νέα Σμύρνη. Ο ΠΑΟΚ παρότι στάθηκε καλά στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσε να σημειώσει ένα γκολ, αιφνιδιάστηκε στο δεύτερο μέρος από το γρήγορο γκολ των "κυανόερυθρων" και αναγκάστηκαν να ανοιχθούν για να ισοφαρίσουν, με αποτέλεσμα να δεχθούν και δεύτερο γκολ.

    Παιχνίδι με πάθος

    Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ δυνατά και ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ γρήγορος στα πρώτα λεπτά.

    Ο Πανιώνιος διατηρώντας μια ελαφρά πρωτοβουλία έκανε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 15ο με τον Μπρέσκα να πασάρει στον Σπυρόπουλο, ο οποίος αφού απέφυγε τον αμυντικό, πλάσαρε χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει αφού ο Ατματζίδης απέκρουσε με υπερένταση.

    Στο 32΄ ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να επισκεφθεί τα καρέ του Ντρόμπνι με αξιώσεις. Ο Βόκολος σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής, ο Ντρόμπνι απέκρουσε, ο Χασιώτης πήρε το "ριμπάουντ" και πλάσαρε, ο Ντρόμπνι απέκρουσε ξανά και ο Γιασεμή δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση, προ κενής εστίας.

    Στο 39΄ σε μια γρήγορη αντεπίθεση του ΠΑΟΚ, ο Βαγγελής πάσαρε στον Σαλιπιγγίδη ο οποίος μπήκε στην περιοχή του Πανιωνίου αλλά λίγο πριν πλασάρει ο Ντρόμπνι κατάφερε και μπλόκαρε την μπάλα.

    Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τον Πανιώνιο που κατάφερε να προηγηθεί στο 53΄. Ο Μπρέσκα κινήθηκε έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, σούταρε δυνατά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Ατματζίδη. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του προκειμένου να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, ενώ ο Πανιώνιος αγωνίστηκε πιο συντηρητικά με αντεπιθέσεις.

    Σε μια από αυτές, στο 68΄, ο Παρόντι πάσαρε στον Σπυρόπουλο, που με τη σειρά του βρήκε τον Μπρέσκα με έξοχη μπαλιά και ο τελευταίος με άψογο πλασέ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό τέρμα του δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ πίεσε, όμως δεν κατάφερε να κάνει κάτι ουσιαστικό και το 2-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

    Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρα)

    ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βαγγελής, Ντοντ, Λουκά

    Οι συνθέσεις: Πανιώνιος: Ντρόμπνι, Γιαννόπουλος, Βλτσεκ, Ντοντ, Σπυρόπουλος, Τζιόλης, Ζίμονιτς, Μάκος (69΄ Ντομορό), Μέσαρος (74΄ Μάντζιος), Μπρέσκα (Λαγωνικάκης), Παρόντι.

    ΠΑΟΚ: Ατματζίδης, Ουντέζε (63΄ Κουτσόπουλος), Χασιώτης, Βόκολος, Ανδράλας, Θεοδωρίδης (71΄ Λουκά), Κούτσης, Φουτσίνι, Βαγγελής (57΄ Χάγκαν), Σαλπιγγίδης, Γιασεμή.

    [05] Εσωτερικά

    Οι πρυτάνεις στη διήμερη σύνοδο στη Βέροια Προτείνουν κατάργηση μετεγγραφών και εισαγωγικών

    26/9/2004 9:43:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Ειδήσεις > Εσωτερικά)&body=Οι πρυτάνεις από τη Βέροια. Απαραίτητη προϋπόθεση η διασφάλιση του αδιάβλητου των εξετάσεων, λέει η υπουργός Παιδείας

    Πηγή: ΑΠΕ

    Κατάργηση των μετεγγραφών αποφάσισαν να προτείνουν στο υπουργείο Παιδείας οι πρυτάνεις, μετά από τη διήμερη σύνοδό τους στη Βέροια. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γ. Μπαμπινιώτης, οι πρυτάνεις επιθυμούν ή την κατάργηση των μετεγγραφών ή τη ριζική αναθεώρηση του περιεχομένου του νομικού πλαισίου. Μάλιστα, όπως τονίζει ο κ. Μπαμπινιώτης, τώρα είναι ευκαιρία, καθώς αλλάζει το εξεταστικό σύστημα, να ενταχθεί εκεί και το ζήτημα των μετεγγραφών. Επίσης, οι πρυτάνεις, κατέληξαν και προτείνουν στην υπουργό Παιδείας, κ. Γιαννάκου, τον τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

    Τα Πανεπιστήμια θα αποφασίζουν

    Συγκεκριμένα, προτείνουν να καταργηθούν οι εξετάσεις εισαγωγής και να αποδεσμευθεί το λύκειο, αλλά προκειμένου να ενισχυθεί ο ρόλος του, για την επιλογή στο Πανεπιστήμιο, θα συνεκτιμάται η επίδοση των μαθητών στο λύκειο.

    Έτσι, το τεχνικό τμήμα των εξετάσεων, δηλαδή τον τρόπο εξέτασης, θα πρέπει να το αναλάβει το υπουργείο Παιδείας. Τα Πανεπιστήμια, όμως, θα αναλάβουν τα υπόλοιπα, δηλαδή θα προσδιορίζουν τα μαθήματα, την εξεταστέα ύλη, τα θέματα των εξετάσεων, ανάλογα με το γνωστικό αντικείμενο. Επίσης, τα ίδια τα Πανεπιστήμια θα καθορίζουν και τον βαθμό του συντελεστή βαρύτητας του "βασικού" μαθήματος.

    Οι πρυτάνεις είπαν επίσης, στην υπουργό, ότι έχουν προτάσεις επί του εξεταστικού, ωστόσο, η κα. Γιαννάκου, δεν πρόλαβε να πάρει μέρος στη συζήτηση τους. Έτσι, οι πρυτάνεις επιφυλάχθηκαν να την ξανασυναντήσουν για το θέμα αυτό. Πάντως, η κ. Γιαννάκου, κατέστησε σαφές, ότι θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση για όποια πρόταση τη διασφάλιση του αδιάβλητου των εξετάσεων.

    [06] Champions League

    Έτοιμοι Σούρερ - Γεωργάτος

    26/9/2004 9:40:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Στη διάθεση του Ντούσαν Μπάγεβιτς τέθηκαν σήμερα ο Γρηγόρης Γεωργάτος και ο Γκαμπριέλ Σούρερ για το κρίσιμο παιχνίδι με την Λίβερπουλ για δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι δύο ποδοσφαιριστές, είχαν τραυματιστεί στο ματς της πρεμιέρας του Πρωταθλήματος με την Καλλιθέα και δεν πήραν μέρος στο παιχνίδι με τον Άρη, όμως σήμερα γυμνάστηκαν και συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή.

    Έρχεται η Λίβερπουλ

    Οι 19 ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Μπάγεβιτς για το ματς με τη Λίβερπουλ είναι: Νικοπολίδης, Γιάννου, Μαυρογενίδης, Πάντος, Βενετίδης, Σούρερ, Ανατολάκης, Βάλλας, Κωστούλας, Στολτίδης, Ταραλίδης, Καφές, Μάριτς, Γεωργάτος, Γεωργιάδης, Ριβάλντο, Καστίγιο, Οκκάς, Τζιοβάνι.

    Αποκλείστηκαν οι Μπούτσεκ, Ντουγέρογλου, Ρέζιτς, Κουλουχέρης, Μενδρινός, Φιλιππάκος, ο ανέτοιμος Τζόρτζεβιτς και οι τραυματίες Πατσατζόγλου, Ντ Ακόλ. Ο τελευταίος χτύπησε στον ώμο κατά τη διάρκεια της προπόνησης, ωστόσο ο τραυματισμός του δεν εμπνέει ανησυχίες.

    Η αποστολή της Λίβερπουλ θα φτάσει στην Αθήνα στις 3:20 το μεσημέρι της Δευτέρας και στις 6:15 μ.μ. ο προπονητής της Ράφα Μπενίτεθ θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Στη συνέχεια (7 μ.μ.) θα προπονηθεί εκεί η ομάδα του.

    Ο Ολυμπιακός θα προπονηθεί και αύριο στις εγκαταστάσεις του Ρέντη στις 5:30 μ.μ. Η συνέντευξη Τύπου του Ντούσαν Μπάγεβιτς θα δοθεί στις 2:30 μ.μ., στο στάδιο Καραϊσκάκη.

    Ο Κολίνα διαιτητής

    Τον αγώνα θα διαιτητεύσει ο Πιερλουΐτζι Κολίνα που μόνο ευχάριστες αναμνήσεις δεν ξυπνά στους "ερυθρολεύκους".

    Μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός έχει συναντήσει δύο φορές τον Κολίνα στο δρόμο τους και τις δύο γνώρισαν την ήττα. Η πρώτη ήταν την περίοδο 1997-98, όταν έχασαν με το "βαρύ" 5-1 από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου". Και η δεύτερη ήταν την περίοδο 2002-03, όταν έχασαν 3-2 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μέσα στη Ριζούπολη.

    Παρατηρητής του αγώνα θα είναι ο Τούρκος Σαμπρί Τσελίκ και παρατηρητής διαιτησίας ο Πολωνός Στάνισλαβ Σπέτσικ.

    [07] Διάφορα

    Με ένα ροκ κομμάτι στη δεύτερη Εurovision Junior Οι Έλληνες αποφάσισαν για το Lillehammer

    26/9/2004 9:15:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/9/2004 11:49:09 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Και οι δέκα ήταν υπέροχοι κοινό και κριτική επιτροπή, όμως, έπρεπε να επιλέξουν μόνο ένα για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο μεγάλο τελικό του Lillehammer. Στη δεύτερη Εurovision Junior, λοιπόν, η Ελλάδα θα συμμετάσχει με το τραγούδι που ερμήνευσε ο Γιώργος Κουτσογιάννης, "Ο παλιός μου εαυτός". Τους στίχους και τη μουσική του κομματιού έχει γράψει ο φίλος του Ανδρέας Κεφαλάς, που βρέθηκε μαζί του στη σκηνή, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή του τρίτου της παρέας, του Αντώνη Σκριβάνου, που έντυσε με τη χορογραφία του το τραγούδι. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε το "Βήμα Βήμα" της Κλόης Μπολέτη, που συμμετείχε για δεύτερη φορά στο νεανικό μουσικό διαγωνισμό, ενώ τρίτη ήρθε η Μαρία Νεφέλη Παπαδάκη με το "Ντο-ρε-μι-φα-σολ".

    Ένα show-γιορτή για τα παιδιά

    Και μπορεί τα τρία αγόρια να πήραν το εισιτήριο της πρόκρισης "Ο παλιός μου εαυτός" νικητές ήταν όλοι οι συμμετέχοντες, όλα τα αγόρια και τα κορίτσια που έφτασαν στον τελικό με τα τραγούδια, που με το ταλέντο και την προσπάθειά τους είχαν δημιουργήσει.

    Εξάλλου όλα τα παιδιά, που εδώ και καιρό συνεργάζονταν και περνούσαν ώρες μαζί για την προετοιμασία του αποψινού show έχουν γίνει πια φίλοι μεταξύ τους και μεταξύ φίλων δεν υπάρχουν νικητές και χαμένοι.

    Όσο για το show δικαίωσε τις προσδοκίες όλων. Ο Γιώργος Φραντζεσκάκης μας καλωσόρισε και μας φιλοξένησε τηλεοπτικά σε μια λαμπερή και χαρούμενη μουσική παιδική γιορτή, που, όπως είπε και ο ίδιος, έμοιαζε περισσότερο με ενδιαφέρον παιχνίδι.

    Πέρα από τους λιλιπούτειους ερμηνευτές και μουσικούς στη βραδιά τραγούδησε φυσικά ο περυσινό νικητής, ο Νικόλας Γανόπουλος αλλά και οι: Πασχάλης Αρβανιτίδης, Φιόνα Τζαβάρα, ο Χρίστος Χατζινάσιος, ο Πέτρος Ίμβριος και η Αποστολία Ζώη.

    Το hot spot της βραδιάς αποτέλεσε το νεανικό χορευτικό συγκρότημα των "Breakers without fears", που με τις μοναδικές τους break dance χορογραφίες κέρδισαν το θερμότατα χειροκρότημα του κοινού.

    Ένα ζωηρό κοινό, που αποτελούταν από τους μικρούς και μεγαλύτερους φίλους των συμμετεχόντων, που μαζί με όλους εμάς δίνουν πια ραντεβού στο Lillehammer ευχόμενοι καλή τύχη στους αποψινούς νικητές.

    [08] Ιράκ

    Για τη σωτηρία του Βρετανού ομήρου Οι ελπίδες τους στην Ιρλανδία

    26/9/2004 10:09:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    "Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας έκανε περισσότερα μέσα σε ένα 24ωρο για να αφεθεί ελεύθερος, στο Ιράκ, ο αδελφός μου, από όσα έκανε όλο το τελευταίο επταήμερο η βρετανική κυβέρνηση" δήλωσε μιλώντας στο ιρλανδικό δημόσιο ραδιόφωνο ο αδελφός του Βρετανού Κένεθ Μπίγκλεϊ, που κρατείται όμηρος στο Ιράκ. "Όλες μου τις ελπίδες για να αφεθεί ο αδελφός μου ελεύθερος μου τις εναποθέτω πλέον στο Δουβλίνο", δήλωσε ο Πολ Μπίγκλεϊ στη συνέντευξη, που έδωσε σήμερα στο ιρλανδικό δημόσιο ραδιόφωνο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του δορυφορικού αραβόφωνου δικτύου Αλ Τζαζίρα, "πολλές εκατοντάδες μηνύματα εστάλησαν από την Ιρλανδία στο δίκτυο, για να σωθεί ο Κένεθ Μπίγκλεϊ", η μητέρα του οποίου κατάγεται από μία πόλη κοντά στο Δουβλίνο.

    Μπλερ: να μην καλλιεργούνται ψεύτικες ελπίδες

    Στο μεταξύ, το Σάββατο, δημοσιεύθηκε σε ισλαμική ιστοσελίδα, ότι ο Βρετανός όμηρος εκτελέστηκε από τους απαγωγείς, είδηση, που δε θεωρείται αξιόπιστη. Ο Κένεθ Μπίγκλεϊ είχε απαχθεί στις 16 Σεπτεμβρίου στο Ιράκ από την οργάνωση του Μουσάμπ αλ Ζαρκάουϊ "Μονοθεϊσμός και Ιερός Πόλεμος".

    Νωρίτερα την Κυριακή, μιλώντας στο BBC ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ, τόνισε από την πλευρά του, ότι "στην περίπτωση του ομήρου δεν είναι ορθό να καλλιεργούνται ψεύτικες ελπίδες".

    [09] Champions League

    Ο Χένρικσεν στην αποστολή

    26/9/2004 10:18:00 μμ

    Με τον Ρενέ Χένρικσεν, για πρώτη φορά, ύστερα από τον αποκλεισμό του στα ματς πρωταθλήματος με Ιωνικό και Ξάνθη και σε αυτό με τη Ρόζενμποργκ, θα ταξιδέψει στην Ολλανδία ο Παναθηναϊκός. Την απόφαση πήρε ο Γιτζάκ Σουμ, που ύστερα από την πρωινή χαλαρή προπόνηση της Κυριακής, ανακοίνωσε τους 21 παίκτες που θα ταξιδέψουν στο Αϊντχόβεν . Στην αποστολή βρίσκεται για το Champions League, ο Ρενέ Χένρικσεν. Εκτός αποστολής έμειναν οι Ολισαντέμπε, Σανμαρτεάν, Ντέμπα, Κοτσόλης, Τζόρβας, Οξύζογλου, Ζουτάουτας και Ραγκουέλ, με τους δύο πρώτους να ετοιμάζονται για την επόμενη αναμέτρηση του Champions League με την Αρσεναλ.

    [10] Διεθνή

    Η υγεία του δεν ήταν σε καλή κατάσταση "Αθώος" δηλώνει ο Πινοσέτ

    26/9/2004 10:40:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Δηλώνοντας αθώος και χρησιμοποιώντας το επιχείρημα, ότι σαν Πρόεδρος δεν ασχολούταν με δευτερεύουσες υποθέσεις, ο Αουγκούστο Πινοσέτ αντέκρουσε τις ερωτήσεις του δικαστή Χουάν Γκουζμάν Ταπία, που τον επισκέφθηκε σπίτι του προκειμένου να τον ανακρίνει για τα εγκλήματα, που συντελέστηκαν κατά την Επιχείρηση "Κόνδωρ". Ο δικαστής έκανε μόνο έξι ερωτήσεις στον πρώην δικτάτορα της Χιλής, γιατί όπως είπε, έδειχνε πολύ κουρασμένος. Πάντως, τόνισε, ότι ο Πινοσέτ απάντησε αμέσως σε όλες τις ερωτήσεις, που του υπέβαλε, ενώ ο Χιλιανός δικαστής διέταξε να υποβληθεί ο πρώην δικτάτορας σε ιατρικές εξετάσεις πριν ξεκινήσει η νομική διαδικασία εναντίων του.

    Η επιχείρηση Κόνδωρ ήταν ένα κοινό πρόγραμμα των δικτατορικών καθεστώτων στη Νότια Αμερική με στόχο την εξόντωση των αντιφρονούντων. Από το 1973 έως το 1990, που ο Πινοσέτ ήταν στην εξουσία, εξαφανίστηκαν ή σκοτώθηκαν περίπου τέσσερις χιλιάδες πολιτικοί του αντίπαλοι.

    Το ανώτατο δικαστήριο της Χιλής ήρε την ασυλία του ογδόντα οκτάχρονου δικτάτορα, μόλις τον περασμένο μήνα, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την παραπομπή του σε δίκη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ανάκριση ξανά για τον Πινοσέτ

    [11] Αθλητισμός

    "Νυχτερίδες" και "Μπάρτσα" στην κορυφή

    26/9/2004 10:45:00 μμ

    Με δυο γκολ του Έτο που αγωνίστηκε για πρώτη φορά ενάντια στην πρώην ομάδα του, και ένα του Λάρσον η Μπαρτσελόνα πέρασε νικηφόρα με 3-1 και από την έδρα της Μαγιόρκα, παραμένοντας παράλληλα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με την Βαλένθια. Οι "νυχτερίδες" νωρίτερα με γκολ των Βιθέντε και Φιόρε από το πρώτο ημίχρονο επιβλήθηκε άνετα στο "Μεστάγια" με 2-0 της Ρασίνγκ Σανταντέρ. Με σημαντικές νίκες συνέχισαν η Εσπανιόλ (1-0 τη Μάλαγα με γκολ του Ντε λα Πένια) και η Σαραγόσα (4-3 τη Λεβάντε μετά από συναρπαστική αναμέτρηση). Το Σάββατο η Ρεάλ Μαδρίτης, γνώρισε ακόμα μια ταπεινωτική ήττα από την Ατλέτικο Μπιλμπάο, δείχνοντας να μην μπορεί να βγει από την κρίση που την ταλανίζει από την αρχή της περίοδου. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Λα Κορούνια που παραχώρησε ακόμα μια ισοπαλία απέναντι στη Μπέτις μ΄ςσα στο "Ριαθόρ"

    Αποτελέσματα - βαθμολογία

    Αθλέτικ Μπιλμπάο-Ρεάλ Μαδρίτης 2-1 Ατλέτικο Μαδρίτης-Βιγιαρεάλ 1-0 Λα Κορούνια-Μπέτις 1-1 Εσπανιόλ-Μάλαγα 1-0 Νουμάνθια-Αλμπαθέτε 0-0 Οσασούνα-Χετάφε 2-1 Σαραγόσα-Λεβάντε 4-3 Βαλένθια-Σανταντέρ 2-0 Μαγιόρκα-Μπαρτσελόνα 1-3 Σεβίλη-Ρεάλ Σοσιεδάδ 22:30

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες) Βαλένθια 13 Μπαρτσελόνα 13 Ατλέτικο Μαδρίτης 10 Εσπανιόλ 10 Σαραγόσα 10 Οσασούνα 10 Ρεάλ Μαδρίτης 9


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 26 September 2004 - 20:50:58 UTC