Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ατυχία για Καλημέρη-Τριομμάτη
  • [02] Απλή και ουσιαστική η Ξάνθη
  • [03] Ο Πέρεζ χρυσός και στην Αθήνα
  • [04] Ανίκητος ο Φουτζιμότο
  • [05] Μεγάλη νίκη ο Ηρακλής
  • [06] Ολομέτωπη επίθεση από το Γ. Παπανδρέου "Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου"
  • [07] Τα πρώτα μετάλλια στην ξιφασκία
  • [08] Βαριά ήττα η Ελλάδα από το Ιράν
  • [09] Εν αναμονή των πορισμάτων των ΕΔΕ Ολοκληρώνονται οι έρευνες
  • [10] 187 αγώνες στο πίνγκ πονγκ

    [01] Ποδηλασία

    Ατυχία για Καλημέρη-Τριομμάτη

    18/9/2004 7:56:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Άτυχοι στάθηκαν ο Χρήστος Καλημέρης και ο πιλότος του Συμεών Τριομμάτης στον προκριματικό των 4χλμ. ατομικής καταδίωξης στην κατηγορία Β 1-3 της ποδηλασίας πίστας. Οι δυο Έλληνες αθλητές λίγα μόλις μέτρα μετά την εκκίνηση έχασαν την ισσοροπία τους και έπεσαν στην πίστα με αποτέλεσμα όχι μόνο να χάσουν την αυτοσυγκεντρωσή τους, αλλά και να τραυματιστεί ο Καλημέρης ελαφρά στο δάχτυλο του αριστερού του χεριού. Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ξαναπήραν εκκίνηση, αλλά ήταν πλέον εξαιρετικά δύσκολο για να πετύχουν ένα καλό χρόνο και να προκριθούν στον 1ο γύρο, με αποτέλεσμα να πετύχουν την χειρότερη επίδοση από τους 18 συμμετέχοντες και βέβαια να αποκλειστούν. Οι δυο ποδηλάτες μας τερμάτισαν σε χρόνο 5.29.85, ενώ η επίδοση του 8ου και τελευταίου που προκρίθηκε ήταν 4.39.35.

    [02] Αθλητισμός

    Απλή και ουσιαστική η Ξάνθη

    18/9/2004 8:16:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Χάρη στο καλό δεύτερο ημίχρονο της η Skoda Ξάνθη μετέτρεψε το επικίνδυνο 1-1 της ανάπαυλας σε θρίαμβο με 3-1, εγκαινιάζοντας έτσι το νέο γήπεδο της πόλης και το νέο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής. Οι γηπεδούχοι έχοντας στο πλευρό τους αρκετούς οπαδούς τους, ήταν εμφανώς καλύτεροι και δίκαια πήραν την νίκη, παρά το ότι ο Άρης αντιστάθηκε όσο μπορούσε και κράτησε το 1-1 για περίπου 30 αγωνιστικά λεπτά. Το σκορ άνοιξε για την Ξάνθη, ο Δημητριάδης στο 10', όταν από σέντρα του Παπαδημητρίου, βρήκε την μπάλα με προβολή και την έστειλε στα δίχτυα του Πουρλιοτόπουλου. Η Ξάνθη διατήρησε την υπεροχή της και έχασε δύο τρεις ακόμη ευκαιρίες στο πρώτο μισάωρο αγώνα, όμως ο Άρης σε μια αντεπίθεση κατάφερε και ισοφάρισε. Ο Χρυσάφης έβγαλε μια συρτή μπαλιά στην "καρδιά" της περιοχής του νέου τερματοφύλακα της Ξάνθης, Προυνέα, όμως ο νέος αμυντικός της ομάδας, ο σίκοφ έκανε ένα λάθος που έδωσε την ευκαιρία στον Σανχούρχο να ισοφαρίσει. Αξίζει να σημειωθεί πως ο σκόρερ του Άρη είχε περάσει αλλαγή μόλις στο 17' στην θέση του Μουράφσκι.

    Ανάκαμψη και άνετη νίκη

    Το αποτέλεσμα αυτό έμεινε για το πρώτο ημίχρονο και στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν από νωρίς με "άγριες διαθέσεις". Διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα και συνέχισαν να είναι απειλητικοί, έτσι στο 58' πήραν και πάλι το προβάδισμα με τον Μπαϊκαρά να κάνει μια πολύ όμορφη ατομική προσπάθεια και να πλασάρει εύκολα τον Πουρλιοτόπουλο, αφού πρώτα είχε εξουδετερώσει τον Κολτσίδα. Από εκεί και έπειτα ήταν εμφανές πως οι "ακρίτες" επιθυμούσαν να διατηρήσουν το προβάδισμα και να μην ρισκάρουν, έτσι προσπάθησαν μέσω των αντεπιθέσεων να φτάσουν και πάλι στην αντίπαλη περιοχή. Η τακτική απέδωσε τελικά στο 80', όταν ο Κάραμπας με ωραία κάθετη μπαλιά, "έπιασε στον "ύπνο" την άμυνα του Άρη και έβγαλε τον Λαμπριάκο τετ-α-τετ με τον Πουρλιοτόπουλο και το αποτέλεσμα ήταν να διαμορφωθεί το τελικό 3-1.

    Κίτρινες: Δημητριάδης, Χρυσάφης, Καλλιμάνης, Πασσαλής, Μαρκομιχάλης, Γόγολος

    ΞΑΝΘΗ: Προυνέα, Παπαδόπουλος, Παπαδημητρίου, Ζαπρόπουλος, Σίκοφ, Πρίττας, Δημητριάδης (75΄ Παβιό), Μπαϊκαρά, Κάραμπας, Μαχράτζε (86΄ Καλασιμπέτα), Κωνσταντή (46΄ Λαμπριάκος). ΑΡΗΣ: Πουρλιοτόπουλος, Καλλιμάνης, Γόγολος, Κολτσίδας, Νάιντος (46΄ Μαρικά), Μουράφσκι (17΄ Σανχούρχο), Πασσαλής, Μαρκομιχάλης, Γκίτσης, Χρυσάφης, Μαρτίνες (68΄ Λαζανάς)

    [03] Τζούντο

    Ο Πέρεζ χρυσός και στην Αθήνα

    18/9/2004 8:10:00 μμ

    Τα προγνωστικά που ήθελαν τον Κουβανό Σέρχιο Αρτούρο Πέρεζ Ετσαβαρία να είναι το μεγάλο φαβορί της κατηγορίας των -60 κιλών επαληθεύτηκαν. Ο "χρυσός" Παραολυμπιονίκης του Σίδνεϊ, στον τελικό επικράτησε με Koka (5:00) του Ιάπωνα, Μακότο Χιρόσε και έτσι για δεύτερη σερί φορά πήρε τον τίτλο του κορυφαίου τζουντόκα της κατηγορίας. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου της ίδιας κατηγορίας ανέβηκαν ο Ουκρανός Ιχόρ Ζασιάντκοβιτς και ο Ούγγρος Νόρμπερτ Μπίρο. Στα αξιοσημείωτα της κατηγορίας των -60 κιλών, η πρόωρη ήττα-αποκλεισμός του δύο φορές ασημένιου (2000, 1992) και μια φορά χάλκινου (1996) Παραολυμπιονίκη, Βένιαμιν Μιτσούριν στον πρώτο γύρο από τον Ουκρανό Ζασιάντκοβιτς με uchi-mata.

    Η τελική κατάταξη

    1. Σέρχιο Αρτούρο Πέρεζ Ετσαβαρία (Κούβα) 2. Μακότο Χιρόσε (Ιαπωνία) 3. Ιχόρ Ζασιάντκοβιτς (Ουκρανία) 3. Νόρμπερτ Μπίρο (Ουγγαρία) 5. Τσίνγκ Τσούνγκ Λι (Κινεζική Ταϊπέι) 5. Σαεέντ Ραχματί (Ιράν) 7. Σέρχιο Ντίαζ (Αργεντινή) 7. Χένρι Μπόργκες (Ουρουγουάη)

    [04] Τζούντο

    Ανίκητος ο Φουτζιμότο

    18/9/2004 8:37:00 μμ

    Το μεγάλο αστέρι των Παραολυμπιακών Αγώνων, έχει το όνομα Σατόσι Φουτζιμότο. Ο Ιάπωνας τζουντόκα, ο οποίος είναι μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές μορφές στη "Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου" (σ.σ. οι Ιάπωνες δημοσιογράφοι που βρίσκονται εδώ στην Αθήνα δεν δίστασαν να τον συγκρίνουν με την Ριόκο Τάνι και τον Τανταχίρο Νομούρα), κατέκτησε το τρίτο σερί χρυσό μετάλλιο σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, στην κατηγορία των -66 κιλών, όπου ουσιαστικά έπαιζε χωρίς αντίπαλο. Ο Φουτζιμότο επικράτησε αρχικά του Βρετανού Ντάρεν Κάιλ και στη συνέχεια τον Ουρουγουανού Αλφρέντο Βιεϊρά. Στα ημιτελικά, αντιμετώπισε και νίκησε τον "ασημένιο" Παραολυμπιονίκη του Σίδνεϊ, Όλεγκ Σαμπασόφ, ενώ στον τελικό δυσκολεύτηκε αλλά επικράτησε τελικά στην παράταση με Yuko του Νταβίντ Γκαρσία ντελ Βάλε (Ισπανία). Το χάλκινο μετάλλιο μοιράσθηκαν οι Γιάνι Καλούνκι από την Φινλανδία και ο Ζι Λιν Σουαπό την Κίνα.

    Η τελική κατάξη

    1. Σατόσι Φουτζιμότο (Ιαπωνία) 2. Νταβίντ Γκαρσία ντελ Βάλε (Ισπανία) 3. Γιάνι Καλούνκι (Φινλανδία) 3. Ζι Λιν Σου (Κίνα) 5. Τσίνγκ Τσένγκ Λι (Κινεζική Ταϊπέι) 5. Όλεγκ Σαμπάσοφ (Ρωσία) 7. Ντάρεν Κάιλ (Βρετανία) 7. Γιόνγκ Ντάε Λι (Κορέα)

    [05] Αθλητισμός

    Μεγάλη νίκη ο Ηρακλής

    18/9/2004 9:24:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με το δεξί μπήκε και ο Ηρακλής στο νέο πρωτάθλημα, αφού πήρε την νίκη από τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο στάδιο, στην πρώτη εμφάνιση της Κρητικής ομάδας, στην Α Εθνική. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την εμπειρία τους και αποδείχτηκαν πιο ώριμοι όταν χρειάστηκε και κάπως έτσι πήραν του πρώτους τους τρεις βαθμούς για φέτος, σε έναν αγώνα που δεν είχε εντυπωσιακό ρυθμό και πολλές φάσεις. Η εικόνα του πρώτου μέρους ήταν ισορροπημένη με τον "γηραιό" να ξεκινά δυναμικά με ένα σουτ του Μουράτι στο 4 και τον Εργοτέλη να απαντά με ένα αντίστοιχο στο 13 από τον Ογκουνσότο. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μείνουν μέσα στο παιχνίδι αφού ανέβασαν τον ρυθμό τους και ανάγκασαν τους παίκτες του Μαρκαριάν να μένουν εκτός περιοχής του Χανιωτάκη. Η μεγαλύτερη ευκαιρία πάντως έγινε από τον Ηρακλή στο 40 όταν ο Σινιόρι πήρε μια κεφαλιά μέσα στην περιοχή και τελευταία στιγμή ο κρητικός τερματοφύλακας κατάφερε να σώσει την εστία του από παραβίαση.

    Μίλησε η εμπειρία

    Στο δεύτερο μέρος ο Εργοτέλης απείλησε πρώτος με τον Ογκουνσότο και πάλι, ο οποίος βρέθηκε με την μπάλα μέσα στην περιοχή, έχασε όμως το κοντρόλ και τον πρόλαβε ο Αμπάρης. Ο Ηρακλής όμως αν και δεν έδειξε σημαντικά σημάδια βελτίωσης σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, είχε ως αιχμή του δόρατος τον Σινιόρι και ο Ιταλός ανάγκασε τον Χανιωτάκη να δείξει τις ικανότητές του για να σώσει σε ένα απ ευθείας φάουλ. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως οι περίπου 10.000 θεατές του αγώνα, στην συντριπτική πλειοψηφία τους Κρητικοί, χειροκρότησαν με ενθουσιασμό τον Σινιόρι, όταν αντικαταστάθηκε δείχνοντας σπουδαίο φίλαθλο πνεύμα. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε τελικά στο 71' ο Ηρακλής με τον Μουράτι να παίρνει έξυπνα την μπάλα μέσα στην περιοχή απο τον Λαγό και να ξεγελά τον Χανιωτάκη ο οποίος δεν έκανε και την καλύτερη έξοδο.

    Κίτρινες: Οικονομάκης, Χαραλαμπάκης, Σκέντζος-Πουρσανίδης, Σεγκίρι

    ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ : Χανιωτάκης, Οικονομάκης, Ιβάνοφ, Σκέντζος, Δημήτρης, Χαραλαμπάκης (82΄ Πίρβου), Σουτζής (59΄ Κοιλιάρας), Σιλά, Λαμπράκης (53΄ Βούκοβιτς), Βοσκαρίδης, Ογκουνσότο. ΗΡΑΚΛΗΣ : Αμπάρης, Κατσιαμπής, Νεμπεγλέρας, Μουράτι (87΄ Δρούγας), Πουρσανίδης, Σνάουτσερ, Καπετάνος, Ιωάννου, Μπακιρτζίογλου (58΄ Μουζάκα), Σεγκιρί, Σινιόρι (58΄ Λαγός).

    [06] Εσωτερικά

    Ολομέτωπη επίθεση από το Γ. Παπανδρέου "Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου"

    18/9/2004 9:33:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/9/2004 10:38:44 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό προσωπικά, εξαπέλυσε μιλώντας στους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, μίλησε για "κυβέρνηση μειωμένων προσδοκιών και περιορισμένης ευθύνης" διαπιστώνοντας απουσία κυβερνητικού έργου, στρατηγικής και οράματος. Δεν έκρυψε την ανησυχία του για τους χειρισμούς στην εξωτερική πολιτική, κυρίως στα ελληνοτουρκικά ενώ αναφερόμενος στην τραγωδία με το Σινούκ, καταλόγισε στην κυβέρνηση ανικανότητα, έλλειψη συντονισμού και αναξιοπιστία. Για υιοθέτηση της "εύκολης και ανεύθυνης τακτικής της κινδυνολογίας και καταστροφολογίας" κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος.

    Απραξία στην αγροτική και τουριστική πολιτική

    Ανησυχητικά δείγματα κυβερνητικής γραφής, διαπιστώνει στους έξι μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ, ο Γ. Παπανδρέου.

    Με σκληρή γλώσσα ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ άσκησε δριμεία κριτική στο σύνολο του κυβερνητικού έργου αλλά και στον πρωθυπουργό προσωπικά, εκφράζοντας την ανησυχία του για την τροπή που παίρνουν τα πράγματα στη χώρα μας.

    Ο Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανύπαρκτη αγροτική πολιτική και απουσία στόχων.

    "Στον τομέα της αγροτικής πολιτικής έχουμε από την Κυβέρνηση την απόλυτη απουσία " τόνισε διαπιστώνοντας έλλειψη ορίζοντα και στον τομέα του τουρισμού

    "Αντί η κυβέρνηση να αξιοποιεί την τεράστια προβολή των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, αντί να έχει ήδη προωθήσει μια διαφημιστική εκστρατεία για το 2005, ασχολείται 7 μήνες τώρα με την σύσταση, τις αρμοδιότητες, και τις ενδοκυβερνητικές κόντρες για το Υπουργείο Τουρισμού " τόνισε.

    "Πολιτικό θέατρο διαρκείας" η δημοσιονομική απογραφή

    "Αντί για εγρήγορση και πρωτοβουλίες, ακούμε ανακοινώσεις για τεράστιες απώλειες πόρων στο τέλος του έτους -- εξαιτίας φυσικά πάντα της προηγούμενης κυβέρνησης --, που διαψεύδονται από τους ίδιους τους κοινοτικούς αξιωματούχους" Γ. Παπανδρέου

    Ο Γ. Παπανδρέου, δεν έκρυψε την ανησυχία του για τους χειρισμούς στην Οικονομία χαρακτηρίζοντας "πολιτικό θέατρο διαρκείας " τη δημοσιονομική απογραφή της κυβέρνησης, που έπληξε τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας μας.

    Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προωθεί φορολογική μεταρρύθμιση με καθαρά εισπρακτική λογική, για αδυναμία αποτελεσματικού ελέγχου της ακρίβειας και για πρωτοφανή καθίζηση των κοινοτικών εισροών.

    "Αντί για εγρήγορση και πρωτοβουλίες, ακούμε ανακοινώσεις για τεράστιες απώλειες πόρων στο τέλος του έτους -- εξαιτίας φυσικά πάντα της προηγούμενης κυβέρνησης --, που διαψεύδονται από τους ίδιους τους κοινοτικούς αξιωματούχους."

    Ο Γ. Παπανδρέου, κατήγγειλε επίσης την επανίδρυση του κομματικού κράτους που διαλύει καθημερινά τη Δημόσια Διοίκηση.

    "Αντί για διαφανείς διαδικασίες, προκήρυξη θέσεων και αξιοκρατικές επιλογές, η δημόσια διοίκηση, ο χώρος της παιδείας και της υγείας «αλώνονται» από στελέχη της δεξιάς παράταξης " ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ανησυχία για την Εξωτερική Πολιτική

    Ο Γ. Παπανδρέου εξέφρασε έντονη ανησυχία για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται ο πρωθυπουργός την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας αλλά και στο σύνολό τους τα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

    "Ο πρωθυπουργός παρέδωσε άνευ όρων, το πιο δυνατό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα της χώρας. Χωρίς να πάρει τίποτε πίσω" τόνισε ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει εξηγήσεις για το αν τελικά υπήρξε συμφωνία με την Τουρκία στο θέμα μείωσης των αμυντικών δαπανών.

    "Επιτέλους, ο κ. Καραμανλής δεν μπορεί να παίζει με την εξωτερική πολιτική της χώρας. Με τις δημόσιες σχέσεις, αντί εξωτερικής πολιτικής, η Ελλάδα διολισθαίνει στο μεγαλύτερο σφάλμα " τόνισε προειδοποιώντας ότι τέτοιες κινήσεις μπορούν να βάλουν τη χώρα σε περιπέτειες.

    Τραγωδία Σινούκ

    Με σκληρή γλώσσα, ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στους χειρισμούς της κυβέρνησης στην τραγωδία με το Σινούκ.

    Όπως είπε, η κυβέρνηση αρνείται συνεχώς τις ευθύνες της και δεν απαντά σε καίρια ερωτηματικά όπως:

    "Ήξερε ή δεν ήξερε ο πρωθυπουργός ώρα πριν, το τι συνέβη; Γιατί δεν τον ενημέρωσαν οι υπουργοί αμέσως μόλις έμαθαν για το ατύχημα;Οι υπουργοί μιλάνε μεταξύ τους ;

    Απάντηση Ρουσόπουλου

    Απαντώντας στον Γ. Παπανδρέου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε τα εξής:

    "Είναι αναμφισβήτητα ενδιαφέρουσα η εξιστόρηση των περιηγητικών εντυπώσεων του κυρίου Παπανδρέου, το πρώτο όμως που οφείλει να πράξει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είναι να αντιληφθεί την ελληνική πραγματικότητα "

    Ο κ. Ρουσόπουλος επισημαίνει ότι "ο πρωθυπουργός πριν από μία βδομάδα στη Θεσσαλονίκη προσδιόρισε τη στρατηγική η οποία οδηγεί στην υπέρβαση των αδιεξόδων και στην επίλυση των προβλημάτων που συσσώρευσαν οι κυβερνήσεις του χθες"

    και προσθέτει:

    "Ο κύριος Παπανδρέου υιοθετώντας την εύκολη αλλά και ανεύθυνη επιλογή της κινδυνολογίας και της καταστροφολογίας, κατέδειξε οτι ο ίδιος και το κόμμα του έχουν πολλά ακόμη να πράξουν για να απευθυνθούν με αξιοπιστία στους Ελληνες".

    [07] Ξιφασκία με αμαξίδιο

    Τα πρώτα μετάλλια στην ξιφασκία

    18/9/2004 9:46:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με κυρίαρχη δύναμη το Χόνγκ Κονγκ ξεκίνησε η ξιφασκία με αμαξίδιο, καθώς πέντε αθλητές της χώρας θριάμβευσαν και κατέκτησαν τρία χρυσά μετάλλια και δύο ασημένια, στους τέσσερις πρώτους τελικούς στις κατηγορίες Α και Β, στους άνδρες και στις γυναίκες. Η Γιου κατέκτησε το χρυσό μετάλιο στην κατηγορία Α στο ξίφος μονομαχίας, καθώς νίκησε στον τελικό τη συμπατριώτισσά της Φαν με 15-8, ενώ το χάλκινο μετάλιο κατέκτησε η Ουγγαρέζα Κράζνιακ, η οποία στον μικρό τελικό νίκησε 15-8 την Ιταλίδα Τριγκίλια. Στην Β κατηγορία των γυναικών, το χρυσό κατέκτησε η Ταϊλανδή Τζιάνα, που επικράτησε στον τελικό της Τσαν απο το Χονγκ Κονγκ με 15-13. Το χάλκινο μετάλλιο στην ίδια κατηγορία πήρε η Βιρζικόφσκα απο την Πολωνία, που νίκησε 15-8 την Ουγγαρέζα Ντάνι.

    Ενθουσιασμένος ο Πέππας

    Στο ξίφος ασκήσεως ανδρών, το χρυσό μετάλλιο στην Α κατηγορία κατέκτησε ο Φουνγκ απο το Χονγκ Κονγκ, ο οποίος νίκησε στον τελικό τον Κινέζο Ζανγκ με 15-12. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Πολωνός Πέντερ, που νίκησε στον μικρό τελικό τον Αλκαλάφ απο το Κουβέιτ με 15-12. Στην ίδια κατηγορία, συμμετείχε ο Έλληνας Νίκος Πέππας, που αποκλείστηκε από τα προημιτελικά μετά την ήττα του από τον μετέπειτα "χρυσό" Φουνγκ, που τελικά πήρε το χρυσό, με 15-0. «Το ότι βρίσκομαι εδώ, είναι ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε. Προπονήθηκα μόνον για 18 μήνες, δυόμισι ώρες την ημέρα και χρειάστηκε να ξεπεράσω τον εαυτό μου για να κερδίσω δύο αγώνες. Αυτό ειδικά το αγώνισμα δεν είναι το αγαπημένο μου και σήμερα αντιμετώπισα έναν πολύ καλό αθλητή που θα κερδίσει σίγουρα ένα μετάλλιο" είχε προβλέψει ο Πέππας στις δηλώσεις του μετά τον αποκλεισμό του. Στη Β κατηγορία, το χρυσό κατέκτησε o Χούι απο το Χονγκ Κονγκ, που επικράτησε στον τελικό του Πολωνού Σζοπ με 15-11. Το χάλκινο μετάλιο κατέκτησε ο Ουκρανός Κομάρ, που νίκησε 15-11 τον Αμερικανό Ρότζερς.

    [08] Καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο

    Βαριά ήττα η Ελλάδα από το Ιράν

    18/9/2004 10:24:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μπροστά σε 5.000 θεατές που αποθέωσαν τους Έλληνες παίκτες, η εθνική ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο γνώρισε την ήττα από την αντίστοιχη του Ιράν στον πρώτο της αγώνα για τους Παραολυμπιακούς. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρουσίασε μεγάλα κενά στην άμυνα αλλά και στην επιθετική ανάπτυξη, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Ιράν να πάρουν πολύ γρήγορα το προβάδισμα στο σκορ. Μάλιστα από νωρίς η διαφορά είχε πάρει διαστάσεις, έτσι στα τελευταία λεπτά έφτασε τους 50 πόντους (77-27, 79-29) υπέρ των φιλοξενούμενων, ενώ το τελικό αποτέλεσμα ήταν 81-33 για το Ιράν. Τον αγώνα της εθνικής μας ομάδας παρακολούθησαν, η αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, και η Δήμαρχος Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη.

    Τα δεκάλεπτα: 9-23, 11-47, 22-65, 33-81

    ΕΛΛΑΔΑ (Μανώλης Ζαχαράκης): Δημπιτούζης 4, Πετράκης, Μαλτάς, Λούλας, Στεργιόπουλος 10, Κούνιας 9, Τσιακίρης, Χρυσοβέργης 1, Εχλερτ 4, Γιώρας 5, Χατζηδημητρίου, Τσαπανίδης. ΙΡΑΝ (Αμπντολγκαφούρ Καμράβα): Μοκχτάρι 2, Χασαμί Ζαντέχ 4, Ντενίς 4, Αχμάντι 5, Νταγκχαγκχέλε Πουρ 11, Μουσαβί, Καρίμι 25, Ναμί 1, Γκχαριμπλού 17, Σείφι, Ταγκίλο, Τόρφι Μανσχαντί 12.

    [09] Εσωτερικά

    Εν αναμονή των πορισμάτων των ΕΔΕ Ολοκληρώνονται οι έρευνες

    18/9/2004 10:29:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Την Δευτέρα σε σύσκεψη στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού θα αποφασιστεί αν θα γίνει η ανέλκυση της ατράκτου του ΣΙΝΟΥΚ. Το μεγαλύτερο μέρος των ερευνών από το βαθυσκάφος έχει ολοκληρωθεί ανοιχτά της Σιθωνίας και όλο το υλικό βρίσκεται στη διάθεση του Εισαγγελέα και των εμπειρογνωμόνων. Νωρίτερα λόγω καιρού, σταμάτησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, η Διεύθυνση Αεροπορίας στρατού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, είχε ενημερώσει δύο ημέρες πριν από τη μοιραία πτήση - με ειδικό σήμα, όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, ότι στο ελικόπτερο θα επέβαινε ο Πατριάρχης Πέτρος και η συνοδεία του.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέες αποκαλύψεις για το Σινούκ

    Αναπάντητα "γιατί"

    [10] Επιτραπέζια Αντισφαίριση

    187 αγώνες στο πίνγκ πονγκ

    18/9/2004 11:05:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    187 αγώνες διεξήχθησαν σήμερα στα δώδεκα τραπέζια του πινγκ πονγκ στο κλειστό του Γαλατσίου μπροστά σε αρκετούς θεατές. Το πρόγραμμα περιλάμβανε δέκα κατηγορίες για τους άνδρες και επτά για τις γυναίκες, στο μονό με ξεχωριστό στοιχείο την επίδειξη δύναμης της Γαλλίας, η οποία έχει κερδίσει τα περισσότερα μετάλλια στους δύο τελευταίους Παραολυμπαικούς Αγώνες. Στην κλάση 3 του μονού ανδρών ο Ζαν Φιλίπ Ρομπέν επικράτησε δύο φορές των αντιπάλων του και έδειξε στην ίδια καλή κατάσταση, όπως και στο Σίδενϊ, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Το ίδιο όμως πέτυχε και ο Ο Κριστόφ Ντουράντ στην κλάση 5, επίσης Ολυμπιονίκης στην Αυστραλία. Μια από τις εκπλήξεις αυτής της πρώτης ημέρας ήταν η ήττα του Κορεάτη, Κιμ από τον Γάλλο Μογιέν στην κλάση 3, ενώ στις γυναίκες ήταν η δυσκολία που αντιμετώπισε η Κινέζα Ζανγκ να επικρατήσει της Μπαρμπούσοβα από την Σλοβακία.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 18 September 2004 - 20:50:50 UTC