Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-08-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ασταμάτητη η Άρσεναλ
  • [02] 8 νεκροί - 46 τραυματίες Γαλλία: Μακελειό στην άσφαλτο
  • [03] Με φόρα για το χρυσό Στον τελικό ο Νικολαΐδης
  • [04] Mέτρα ασφαλείας για τη γιορτή στον Αγ. Μάμα
  • [05] Ο Μπλερ "σούταρε" τον Μπερλουσκόνι
  • [06] Πέντε νεκροί Έργο των Ταλιμπάν η έκρηξη στην Καμπούλ
  • [07] Τροποποιήσεις στις συγκοινωνίες

    [01] Αθλητισμός

    Ασταμάτητη η Άρσεναλ

    29/8/2004 11:21:00 πμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Το γνωστό της τροπάριο συνέχισε η Άρσεναλ, καθώς ταξίδεψε στο Νόριτς για να αντιμετωπίσει την νεοφώτιστη ομάδα της πόλης που ούτως ή άλλως έμοιαζε πολύ δύσκολο να της προκαλέσει απώλειες. Οι "κανονιέρηδες" προηγήθηκαν με 3-0 από το πρώτο ημίχρονο και το τελικό 4-1 τους έφερε ισόβαθμους με την Τσέλσι στην κορυφή της βαθμολογίας, όπου όμως είναι πρώτοι δεδομένου πως έχουν ήδη σημειώσει 16 τέρματα. Το σκορ άνοιξε ο Ρέγιες στο 22' και το 2-0 έκανε στο 35' ο Τιερί Ανρί. Το 3-0 του πρώτου μέρους διαμόρφωσε ο Πιρές στο 40'. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Χάκερμπι μείωσε για την Νόριτς με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος και στο 92' ο Ντένις Μπέργκαμπ έφτασε τον δείκτη του σκορ στο 1-4.

    Αήττητη και η Τσέλσι

    Η άλλη ομάδα που ακόμη δεν έχει γευτεί κάτι διαφορετικό παρά νίκες είναι η Τσέλσι, η οποία όμως δεν είναι τόσο επιβλητική όσο η Άρσεναλ. Οι "μπλε" υποδέχτηκαν την Σαουθάμπτον και αν και καρδιοχτύπησαν αφού βρέθηκαν πίσω στο σκορ, κατάφεραν και ανέκαμψαν και πήραν την νίκη με 2-1. Την ψυχρολουσία του "Στάμφορντ Μπριτς" προσέφερε ο Τζέιμς Μπίτι μόλις στο 12ο δευτερόλεπτο του αγώνα και μετά από μισή ώρα αγώνα, έγινε το πρόσωπο της αναμέτρησης, σημειώνοντας και το γκολ της ισοφάρισης, όταν στο 34' σε κόρνερ του Λάμπαρντ έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα της ομάδας του. Το τελικό 2-1 για την Τσέλσι διαμόρφωσε ο Λάμπερντ με πέναλτι που δόθηκε σε χέρι του Λούντεκβαμ μέσα στην περιοχή της Σαουθάμπτον. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να είχε μία νίκη και μία ήττα στο δύο της παιχνίδια και την Κυριακή πήρε και την μια ισοπαλία που της έλειπε. Η Μπλάκμπερν προηγήθηκε στο 17' με ένα εκπληκτικό γκολ του Πολ Ντίκοφ και τελικά τον "χρυσό" βαθμό της ισοπαλίας τον πήρε η Γιουνάιτεντ στις καθυστερήσεις χάρη σε ένα γκολ του Άλαν Σμιθ που προήλθε όμως από χέρι. Στα υπόλοιπα αποτελέσματα ξεχωρίζει η νίκη της Μάντσεστερ Σίτι με 4-0 επί της Τσάρλτον όπως και η νίκη της Άστον Βίλα με 4-2 επί της Νιούκαστλ. Η Έβερτον η οποία στο περιθώριο της υπόθεσης του Ρούνι επικράτησε της Γουέστ Μπρομ με 2-1, ενώ η Τότεναμ κέρδισε 1-0 την Μπέρμιγχαμ. Στην μοναδική σημερινή αναμέτρηση της Πρέμιερλιγκ η Λίβερπουλ ταξιδεύει στο Μπόλτον για να βρεθεί απέναντι στην ομάδ του Στέλιου Γιαννακόπουλου.

    Αναλυτικά τα χθεσινά αποτελέσματα

    Νόριτς-Άρσεναλ 1-4 (50' πεν. Χάκερμπι-22' Ρέγιες, 35' Ανρί, 40 Πιρές, 92' Μπέργκαμπ) Τσέλσι-Σαουθάμπτον 2-1 (34' αυτ. Μπίτι, 41' πεν. Λάμπαρντ-1' Μπίτι) Μπλάκμπερν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1 (17' Ντίκοφ-94' Σμιθ) Άστον Βίλα-Νιουκάσλ 4-2 (3' Μέλμπεργκ, 53' Κάρλτον Κόουλ, 71' Μπάρι, 82' Άνχελ-28' Κλάιφερτ-36' Ο' Μπράιεν) Τότεναμ-Μπέρμινγχαμ 1-0 (35' Ντεφόε) Μίντλεσμπρο-Κρίσταλ Πάλας 2-1 (61' αυτ. Πόποβιτς, 78' Χάσελμπαϊνκ-52' πεν. Άντι Τζόνσον) Μάντσεστερ Σίτι-Τσάρλτον 4-0 (13', 60' Ανελκά, 24' Σινκλέρ, 78' Ράιτ-Φίλιπς) Έβερτον-Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον 2-1 (2', 70' Οσμάν-7' Ντόμπι)

    [02] Διεθνή

    8 νεκροί - 46 τραυματίες Γαλλία: Μακελειό στην άσφαλτο

    29/8/2004 11:39:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/8/2004 4:43:09 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters- BBC

    Ισπανικό λεωφορείο συγκρούστηκε με 10 αυτοκίνητα στον αυτοκινητόδρομο Α63 που συνδέει την πόλη Μπαγιόν με το Μπορντό. Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων ένα παιδί και άλλοι 54 τραυματίστηκαν, από τους οποίους οι 12 είναι σε σοβαρή κατάσταση. Στο σημείο της τραγωδίας έσπευσαν 200 πυροσβέστες και 60 αστυνομικοί. Μέχρι στιγμής, τα αίτια της σύγκρουσης δεν είναι γνωστά. Ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Φιλίπ Ντουστ Μπλαζί, δήλωσε, ότι "οι αρχές αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα αναγνώρισης των νεκρών και ορισμένων από τους σοβαρά τραυματισμένους" και για το λόγο αυτόν έχουν κινητοποιήσει τα προξενεία της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, του Μαρόκου και της Ιταλίας. Οι γαλλικές αστυνομικές αρχές έχουν αρχίσει να εξετάζουν τους διασωθέντες για να προσδιορίσουν τις συνθήκες του δυστυχήματος. Οι δύο Πορτογάλοι οδηγοί του ισπανικού πούλμαν, που έχουν τραυματισθεί, θα δώσουν κατάθεση μόλις το επιτρέψει η κατάστασή τους.

    [03] Ταεκβοντό

    Με φόρα για το χρυσό Στον τελικό ο Νικολαΐδης

    29/8/2004 1:05:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Οι επιτυχίες δεν σταματούν για την Ελλάδα, παρά το ότι οι αγώνες έφτασαν στην τελευταία τους ημέρα. Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης που μπήκε σήμερα στους Αγώνες με την συμμετοχή του στην κατηγορία βαρέων βαρών του τάεκβοντο με τρεις εκπληκτικές εμφανίσεις που συνοδεύτηκαν από νίκες, πήρε την πρόκριση για τον τελικό, εκεί όπου το απόγευμα (18.35) θα κυνηγήσει το χρυσό μετάλλιο. Ο Έλληνας αθλητής με την θερμή συμπαράσταση περίπου έξι χιλιάδων φιλάθλων, νίκησε στον πρώτο ημιτελικό τον Ιμπραϊμ Καμάλ από την Ιορδανία με σκορ 6-3. Στον τελικό ο Έλληνας αθλητής θα αντιμετωπίσει τον Τον Ντάε Μουν από την Κορέα.

    Νίκη και πρόκριση

    Ο Έλληνας αθλητής ξεκίνησε το πρωί τις προσπάθειές τους εμπρός σε χιλιάδες θεατές στο κατάμεστο Ολυμπιακό Κλειστό του Φαλήρου και μάλιστα ξεκίνησε με νίκη επί του Κολομβιανού, Ρόχας Ριβέρα με 7-3. Η επικράτηση του ήταν καθολική καθώς δεν άφησε περιθώρια στον αντίπαλό του και έτσι πήρε την πρόκριση στον προημιτελικό.

    Εκεί αντιμετώπισε τον Μαροκινό, Αμπντεκαντέρ Ζρουρί και σε έναν πολύ δυνατό αγώνα, κατάφερε να πάρει την νίκη με 5-2. Ο Νικολαΐδης κατάφερνε καλύτερα χτυπήματα καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα και παρά το ότι δεν κατέφερε να ξεφύγει στο σκορ, μέχρι λίγο πριν το τέλος, ήλεγχε τον αγώνα. Στο τελευταίο τρίλεπτο όταν και οι δύο αθλητές με τον Μαροκινό περισσότερο, έκαναν την επίθεσή τους, ο Έλληνας πήρε τρία σημεία και έκανε το 6-2. Το τελικό 5-2 διαμορφώθηκε μετά και την αφαίρεση της μιας ποινής που είχε ο Νικολαΐδής.

    "Ευχαριστώ τον κόσμο"

    Ικανοποιημένος ήταν ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης μετά το τέλος του αγώνα με τον Μαροκινό και μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, τόνισε, "Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά. Οι αγώνες τώρα ξεκινάνε για εμάς και ελπίζω το απόγευμα να πάω καλύτερα. Ο κόσμος είναι φανταστικός τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου γιατί δεν το περίμενα να είναι γεμάτο το στάδιο. Είναι καινούρια συναισθήματα αυτά για εμένα και είναι πολύ σημαντικό". Όσο για την συνέχεια φρόντισε να δείξει πως δεν πετάσει στα σύννεφα λέγοντας, "Όλοι οι αθλητές είναι δύσκολοι, έχουν έρθει εδώ μέσα από προκρίσεις σε παγκόσμια πρωταθλήματα και είδαμε τον αντίπαλό μου που κέρδισε τον Βιετναμέζο. Μακάρι να μας πάει καλά ο αγώνας και να πάρουμε αυτό που θέλουμε"!

    [04] Κυπριακό

    Mέτρα ασφαλείας για τη γιορτή στον Αγ. Μάμα

    29/8/2004 2:58:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/8/2004 3:45:15 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την πεποίθηση ότι δε θα δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα κατά τον εορτασμό του Αγίου Μάμαντος, στις 2 Σεπτεμβρίου, εξέφρασε το Σάββατο ο Τουρκοκύπριος πρωθυπουργός Μεχμέτ Αλί Ταλάτ τονίζοντας ότι μετά τη βομβιστική επίθεση στον ιερό ναό στη Μόρφου, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, προκειμένου οι Ελληνοκύπριοι να μπορέσουν να παραστούν στη λειτουργία. "Γνωρίζουμε ότι δε θα υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα. Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Αλλά πρέπει να πω ότι μπορεί να γίνονται τρομοκρατικές επιθέσεις και σε δημοκρατικές χώρες. Ως εκ τούτου είναι λανθασμένο να υποτιμάται η ειρηνική ατμόσφαιρα", ανέφερε ο κ. Ταλάτ.

    Καταδίκη της επίθεσης από όλες τις πλευρές

    Σύμφωνα με το πρακτορείο "Ανατολή", ερωτηθείς αν έχει ενημερωθεί για το ποιος έβαλε τη βόμβα που εξερράγη στο χώρο του ναού, ο κ. Ταλάτ παρέπεμψε στον Υπουργό Εσωτερικών και πρόσθεσε πως η τουρκοκυπριακή πλευρά έχει καταδικάσει την επίθεση.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, χαρακτήρισε "εξέλιξη προς την ορθή κατεύθυνση" την ομόφωνη τοποθέτηση του δημοτικού συμβουλίου Μόρφου για τη διαφύλαξη του θρησκευτικού χαρακτήρα της εκδήλωσης στον ναό. Σημειώνεται ότι, το δημοτικό συμβούλιο, αλλάζοντας προηγούμενη απόφασή του, αποφάσισε να παραστεί σύσσωμο στις λειτουργίες που θα τελεστούν. Επίσης, κάλεσε όλους τους κατοίκους της Μόρφου να συμμετάσχουν στους εορτασμούς, με δική τους ευθύνη, καταδικάζοντας τη βεβήλωση του ναού.

    Ο δήμαρχος Μόρφου, Χαράλαμπος Πίττας, είπε ότι τέτοιες ενέργειες δεν προάγουν την επανένωση και δε συμβάλλουν στην ειρηνική συμβίωση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

    Στο μεταξύ, τουρκοκυπριακά συνεργεία άρχισαν το Σάββατο να εργάζονται πυρετωδώς, ώστε να επιδιορθωθούν οι ζημιές και να τελεστεί κανονικά η λειτουργία. Την εκκλησία του επισκέφθηκε και ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, ο οποίος ενημερώθηκε για τις ζημιές που προκλήθηκαν από την έκρηξη, καθώς και για τις εργασίες που διεξάγονται εκεί.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Φόβοι για νέα επίθεση στον Άγιο Μάμα

    [05] Διάφορα

    Ο Μπλερ "σούταρε" τον Μπερλουσκόνι

    29/8/2004 2:55:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ, παίζει πάντα με σκοπό τη νίκη, ακόμα κι αν αυτή μπορεί να στείλει κάποιον στο νοσοκομείο! Τελευταίο "θύμα" του αγωνιστικού πνεύματος του κ. Μπλερ ήταν ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος τραυματίστηκε στο γόνατο, όταν δέχτηκε ένα ισχυρό τάκλιν κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα που έπαιξαν στις διακοπές τους, στη Σαρδηνία. Το παιχνίδι διακόπηκε και το υπηρετικό προσωπικό, που συμπλήρωνε τις δύο ομάδες, έσπευσε να βοηθήσει τον Ιταλό πρωθυπουργό, που διακομίστηκε κουτσαίνοντας στο νοσοκομείο. Το περιστατικό πάντως αντιμετωπίστηκε με χιούμορ και ο κ. Μπερλουσκόνι δήλωσε χαρακτηριστικά: "Χτύπησα στο αριστερό γόνατο. Πάντα είχα προβλήματα με τ' αριστερά"! Εμείς να ευχηθούμε "περαστικά" στον κ. Μπερλουσκόνι και "πάντα νίκες" στον Βρετανό πρωθυπουργό. Αλήθεια, το σκορ πόσο ήρθε;

    [06] Διεθνή

    Πέντε νεκροί Έργο των Ταλιμπάν η έκρηξη στην Καμπούλ

    29/8/2004 5:22:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/8/2004 7:37:56 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: Associated Press, ΑΠΕ

    Μόλις λίγες ώρες μετά τη φονική έκρηξη σε σχολείο στο Αφγανιστάν που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά, μια νέα ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε αυτή τη φορά στην Καμπούλ. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες τέσσερα άτομα, τρεις Αμερικανοί εκπαιδευτές των δυνάμεων ασφαλείας και δύο Αφγανοί αστυνομικοί, έχουν χάσει τη ζωή τους και έχει υποστεί σημαντικές υλικές ζημιές ένα κτήριο στο κέντρο της πόλης, όπου βρίσκονται γραφεία διεθνών οργανισμών. Πηγή του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στα γραφεία της Διεθνούς Οργάνωσης Μετανάστευσης, χωρίς να δώσει άλλες πληροφορίες. Την επίθεση προκάλεσε καμικάζι Ταλιμπάν ο οποίος οδήγησε το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στον τόπο της επίθεσης.

    Το κτήριο, όπου σύμφωνα με τους κατοίκους χρησιμοποιείται από ξένους, υπέστη σοβαρές ζημιές καθώς αμέσως μετά την έκρηξη εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν ένα άτομα να κείτεται στο δρόμο ενώ έκαναν λόγο και για ένα κατεστραμμένο αυτοκίνητο μπροστά στον τόπο της έκρηξης, γεγονός που ενισχύει τις υποψίες ότι η έκρηξη μπορεί να προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τραγωδία στο Αφγανιστάν

    [07] Εσωτερικά

    Τροποποιήσεις στις συγκοινωνίες

    29/8/2004 6:05:00 μμ

    Μέχρι και την Τρίτη θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν με το Ολυμπιακό ωράριο τα Μαζικά Μέσα Μεταφοράς. Από την Τετάρτη και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου τα ωράρια λειτουργίας των μέσων μεταφοράς τροποποιούνται, αλλά παραμένουν σε υψηλούς ρυθμούς προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ανάγκες των Παραολυμπιακών Αγώνων. Ειδικότερα, όσον αφορά στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο από την 1 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, το πρώτο δρομολόγιο θα ξεκινά από την Κηφισιά στις 05:05 και από τον Πειραιά στις 05:00. Οι ώρες των τελευταίων δρομολογίων θα έχουν ως εξής:

    Άνοδος (κατεύθυνση προς Κηφισιά)

    Από / Προς ΚΗΦΙΣΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΑΝ.ΠΑΤΗΣΙΑ ΑΤΤΙΚΗ ΟΜΟΝΟΙΑ

    ΠΕΙΡΑΙΑ 01:49 01:49 01:49 01:49 02:00

    ΦΑΛΗΡΟ 01:53 01:53 01:53 01:53 02:03

    ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ 02:06 02:06 02:06 02:06 02:16

    ΟΜΟΝΟΙΑ 02:08 02:08 02:08 02:08 -

    ΑΤΤΙΚΗ 02:13 02:13 02:13 - -

    ΕΙΡΗΝΗ 02:31 - - - - Κάθοδος (κατεύθυνση προς Πειραιά)

    Από / Προς ΠΕΙΡΑΙΑ ΦΑΛΗΡΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΤΤΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗ

    ΚΗΦΙΣΙΑ 01:44 01:44 01:44 01:54 01:54 01:54

    ΕΙΡΗΝΗ 01:53 01:53 01:53 02:04 02:04 -

    ΑΤΤΙΚΗ 02:11 02:11 02:11 02:21 - -

    ΟΜΟΝΟΙΑ 02:16 02:16 02:16 - - -

    ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ 02:18 02:18 - - - -

    ΦΑΛΗΡΟ 02:31 - - - - -

    Σχετικά Links:

    http://www.oasa.gr/

    http://www.ametro.gr/

    http://www.isap.gr/


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 29 August 2004 - 16:51:09 UTC