Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-08-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκατόμβη νεκρών σε καταφύγιο προσφύγων
  • [02] Παρουσίαση του 24χρονου επιθετικού Το Νο 11 στη Ρεάλ ο Όουεν
  • [03] Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο
  • [04] Στο Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης ο Γ. Παπανδρέου

    [01] Διεθνή

    Εκατόμβη νεκρών σε καταφύγιο προσφύγων

    14/8/2004 11:58:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Οι αντάρτες Χούτου της οργάνωσης Εθνικές Δυνάμεις της Απελευθέρωσης (FNL) του Μπουρούντι ανέλαβαν την ευθύνη για τη επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, εναντίον ενός καταυλισμού προσφύγων Τούτσι από το Κονγκό στον καταυλισμό Γκατούμπα, η οποία σύμφωνα με τον στρατό είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 153 άνθρωποι και να τραυματισθούν 111 άλλοι. "Δεν βρίσκομαι ακόμη στο σημείο, όμως οι αναφορές που μου έστειλαν κάνουν λόγο για εκατό νεκρούς και πάνω από 40 τραυματίες. Η επίθεση ξεκίνησε στις 22.00, τοπική ώρα (23.00, ώρα Ελλάδος)", τόνισε νωρίτερα ο Λουΐ Νιγιονζίμα, διοικητής της κοινότητας Μουτιμπούζι, στην οποία ανήκει διοικητικά ο καταυλισμός Γκατούμπα. Ο καταυλισμός, ο οποίος παρέχει καταφύγιο σε 4.000 πρόσφυγες που εγκατέλειψαν το Κονγκό τον Ιούνιο, βρίσκεται 20 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας του Μπουρούντι, και μόλις 4 χλμ. από τη μεθόριο με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

    [02] Αθλητισμός

    Παρουσίαση του 24χρονου επιθετικού Το Νο 11 στη Ρεάλ ο Όουεν

    14/8/2004 3:58:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Στο δυναμικό της Ρεάλ Μαδρίτης ανήκει πλέον και επίσημα ο Μάικλ Όουεν, ο οποίος παρουσιάστηκε σήμερα από τη διοίκηση του ισπανικού συλλόγου, σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου". Ο 24χρονος επιθετικός, η μεταγραφή του οποίου από τη Λίβερπουλ έφτασε τα 12 εκατομμύρια ευρώ υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με το σύλλογο της Μαδρίτης και παρέλαβε την άσπρη φανέλα με το Νο 11 από τα χέρια του παλιού μεγάλου άσου της "βασίλισσας", Αλφρέντο ντι Στέφανο. Ο Όουεν μετέβη χθες αεροπορικώς στην ισπανική πρωτεύουσα, όπου πέρασε με επιτυχία από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις, προτού ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Παρ' όλα αυτά, η υποδοχή του ήταν... χαμηλότερων τόνων σε σύγκριση με εκείνη που είχε δοθεί πέρυσι στον Ντέιβιντ Μπέκαμ, του οποίου κάθε κίνηση τραβούσε τα βλέμματα δημοσιογράφων και φιλάθλων.

    [03] Εσωτερικά

    Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο

    14/8/2004 4:53:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας ήταν το κυρίαρχο θέμα στις συναντήσεις που είχε το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κ. Στεφανόπουλος δέχτηκε τα συγχαρητήρια του Ρουμάνου Προέδρου Ιον Ιλιέσκου ο οποίος επισήμανε ότι η Ελλάδα έδωσε εξετάσεις με επιτυχία μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε εθιμοτυπικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Αγκόλα Φερνάντο Ντίας Ντος Σάντος και με τον πρωθυπουργό της Σρι Λάνκα Μαχίντα Ραγιαπάξα, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις πολύ θετικές εντυπώσεις που αποκόμισαν από την τελετή έναρξης των Αγώνων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Ολυμπιακοί Αγώνες, καλωσορίσατε στην Πατρίδα σας"

    [04] Εσωτερικά

    Στο Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης ο Γ. Παπανδρέου

    14/8/2004 5:20:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/8/2004 7:41:14 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Στα άδυτα του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης, το λεγομενο IBC, μπήκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Σπύρο Βούγια, ο Γιώργος Παπανδρέου ξεναγήθηκε στο υπερσύγχρονο κέντρο λήψης και αναμετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων από τον διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας, Γιάννη Έξαρχο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε εντυπωσιασμένος από την εφαρμογή της υψηλής τεχνολογίας για την κάλυψη των αγώνων της Αθήνας και ζήτησε να ενημερωθεί για την μεταολυμπιακή χρήση των υποδομών.

    Ευχαριστίες σε εθελοντές

    Ο κ. Παπανδρέου συζήτησε με τους τεχνικούς για τη λειτουργία των ψηφιακών συστημάτων.

    Στις εγκαταστάσεις της δημόσιας τηλεόρασης τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος της ΕΡΤ Άγγελος Στάγκος ο οποίος των ενημέρωσε για τα ολυμπιακά κανάλια.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεναγήθηκε από τον εντεταλμένο σύμβουλο της ΕΡΤ Γιώργο Χουλιάρα και τον διευθυντή ειδήσεων της ΝΕΤ Παναγιώτη Χατζή στα στούντιο.

    Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου είχε την ευκαιρία να κουβεντιάσει με εθελοντές και να τους ευχαριστήσει για την σημαντική προσφορά τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Εντυπωισασμένος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

    Ο [πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την άρτια οργάνωση, την πολύ υψηλή τεχνολογία, που, όπως είπε χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μάλιστα, ο κ. Παπανδρέου, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ανθρώπινο δυναμικό, καθώς, όπως είπε έχει πια "μια παρακαταθήκη για μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες".

    Επίσης, υπογράμμισε, πως οι Έλληνες πρέπει να αισθάνονται πολύ υπερήφανοι για αυτά, που πέτυχαν μετά από χρόνια προσπαθειών, ενώ τόνισε, πως με μία σωστή προσπάθεια, οι Αγώνες δίνουν στην ελληνική οικονομία μία χρυσή ευκαιρία να προχωρήσει με άλματα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 14 August 2004 - 16:50:13 UTC