Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-08-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αμερικανός κατασκεύασε βίντεο με την εκτέλεσή του Αποκεφαλισμός
  • [02] Άρεσε ο... άσφαιρος Παναθηναϊκός
  • [03] Στη Σερβέτ ο Καρεμπέ μέχρι το 2007

    [01] Διεθνή

    Αμερικανός κατασκεύασε βίντεο με την εκτέλεσή του Αποκεφαλισμός "μαϊμού"

    7/8/2004 5:01:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Reuters

    Μια κακόγουστη φάρσα του Αμερικανού, Μπέντζαμιν Βάντερφορντ ήταν τελικά το βίντεο με τον αποκεφαλισμό του, που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα η οποία χρησιμοποιείται από ισλαμιστές μαχητές. Ο ίδιος ο Βάντερφορτ δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press ότι πρόκειται για πλαστή ταινία, που κατασκεύασε σε σπίτι φίλου του. Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι είχε αρχίσει να διανέμει τη βιντεοταινία στο Διαδίκτυο εδώ και μήνες. "Ηταν ένα διαφημιστικό κόλπο, αλλά κανείς δεν το είχε προσέξει μέχρι σήμερα", δήλωσε χαρακτηριστικά. Η βιντεοταινία είχε χαρακτηρισθεί εξαρχής αμφίβολη, καθώς δεν παρουσίαζε τη σημαία της οργάνωσης "Ταουχίντ και Τζιχάντ" του Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουϊ, ούτε μασκοφόρους μαχητές, ενώ ο Αμερικανός φορούσε παντελόνι και ένα μπλουζάκι κι όχι πορτοκαλί φόρμα, όπως αυτή που φορούν οι όμηροι που κρατούνται από την οργάνωση. Λίγη ώρα αργότερα, η ισλαμική ιστοσελίδα δημοσίευσε ανακοίνωση, στην οποία επιβεβαίωσε ότι η βιντεοταινία ήταν πλαστή. "Η βιντεοταινία αυτή γυρίστηκε από τον ίδιο τον Αμερικανό και φίλο του στο Σαν Φρανσίσκο", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Άλλος ένας αποκεφαλισμός στο Ιράκ;

    [02] Αθλητισμός

    Άρεσε ο... άσφαιρος Παναθηναϊκός

    7/8/2004 9:16:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/8/2004 11:16:58 μμ)

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ισόπαλος χωρίς τέρματα 0-0 έληξε ο σημερινός εκτός έδρας φιλικός αγώνας του πολύ καλού αλλά "άσφαιρου" Παναθηναϊκού, με την αγγλική Πόρτσμουθ. Οι "πράσινοι" φανερά βελτιωμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά, αν εξαιρέσει κανείς το πρώτο 15λεπτο του αγώνα, πίεσαν τους Άγγλους και έχασαν ένα τσουβάλι ευκαιρίες για να πετύχουν τη νίκη. Στις κυριότερες εξ αυτών τα δύο δοκάρια (Σαναμαρτεάν, Γκονζάλες) και το χαμένο πέναλτι του Μπασινά. Ένα δοκάρι είχαν όμως και οι γηπεδούχοι με τον Λούα Λούα. Την προσεχή Τετάρτη ο Παναθηναϊκός δίνει στις 23:15 στην Πορτογαλία, ένα ακόμη δυνατό τεστ με την κάτοχο του Τσάμπιονς Λίγκ, Πόρτο.

    "Μαγική εικόνα" το 0-0

    Μέρα με τη μέρα ο Παναθηναϊκός εμφανίζεται όλο και καλύτερος στα φιλικά προετοιμασίας, ενόψει της φετινής σεζόν. Χθες μάλιστα το τελικό 0-0 με την αγγλική Πόρτσμουθ κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "μαγική εικόνα".

    Οι πρωταθλητές Ελλάδας ξεκίνησαν κάπως μουδιασμένα αλλά με το πέρας του πρώτου 15λεπτου η ομάδα του Ιτζάκ Σουμ, άρχισε να βρίσκει το ρυθμό της. Στο 16 το τριφύλλι είχε την πρώτη καλή ευκαιρία να προηγηθεί. Τελικά όμως το απευθείας φάουλ του Ρουμάνου Σανμαρτεάν τράνταξε το δοκάρι και γλίτωσε την εστία του Χίσλοπ από τον κίνδυνο. Στη συνέχεια η Πόρτσμουθ προσπάθησε να βγει μπροστά με αξιώσεις αλλά και στις τρεις φάσεις 22, 24, 29 τα σουτ των Μπέργκερ και Λούα Λούα πέρασαν άουτ. Από κει και πέρα η συνέχεια του αγώνα βάφτηκε "πράσινη". Στο 31΄ο Άγγελος Μπασινάς εκτέλεσε φάουλ που ανάγκασε τον Χίσλοπ να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια, ενώ λίγα λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι είδαν για δεύτερη φορά τη μπάλα σε κεφαλιά του Γκονζάλες να σταματά στο δοκάρι του Χίσλοπ.

    Στην επανάληψη η Πόρτσμουθ ξεκίνησε με "κέφια" και πριν συμπληρωθεί καλά καλά το πρώτο λεπτό του αγώνα, στο 46 η αγγλική ομάδα είχε δοκάρι, σε δυνατό σουτ του Λούα Λούα. Μία ακόμη καλή ευκαιρία στο 48 σε σουτ του Κουάσι, έδιωξε ο Χαλκιάς που αντικατέστησε στο β ημίχρονο το Γκαλινοβιτς. Από εκείνο το σημείο όμως κι έπειτα οι "πράσινοι" ισορρόπησαν το παιχνίδι, αλλά τόσο ο Άντριτς στο 68, όσο και ο Γκονζάλες δεν κατάφεραν να βρούνε δίχτυα. Ο διαιτητής του αγώνα "κιτρίνισε" στο 43 τον Κυργιάκο

    ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ: Χίσλοπ (74 Ασντάουν), Πράιμους (46 Σέβεν), Μπέργκερ (36 Στόουν), Κουάσι, Λούα Λούα, Αγιεγκμπένι, Χιουζ, Ντε Ζέεφ, Μπέρκοβιτς (46΄ Γκρίφιθ), Άνσγουορθ, Στεφάνοβιτς, (64 Κέρτις).

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς (46 Χαλκιάς), Μίτου (46 Μπικόφσκι), Μινχ (46 Επαλέ), Γκούμας, Κυργιάκος (46 Χένρικσεν), Μόρις, Μπασινάς (64 Ραγκουέλ), Άντριτς, (64 Κώτσιος), Σανμαρτεάν (46 Κωνσταντινίδης), Γκονζάλες, Ντεμπά (46 Σκάτσελ).

    Ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές ο Σουμ

    Ικανοποιημένος από το όμορφο παιχνίδι της ομάδας του έμεινε σε γενικές γραμμές ο Ισραηλινός τεχνικός του τριφυλλιού, Ιτζάκ Σουμ, που στις δηλώσεις του δεν έδειξε καθόλου επηρεασμένος από το "στείρο" αποτέλεσμα. "Τα αποτελέσματα είναι βεβαίως σημαντικά αλλά για εμάς είναι πιο σημαντικό ότι μας δίνεται η ευκαιρία μέσα από αυτά τα παιχνίδια να δοκιμάσουμε διάφορα συστήματα και ρόλους στην ομάδα. Δεν έχει σημασία με ποια ομάδα παίζουμε σε αυτά τα παιχνίδια αλλά το πώς παίζουμε. Υπάρχει ακόμη αρκετός χρόνος για την έναρξη του πρωταθλήματος και πρέπει να είμαστε απόλυτα έτοιμοι για τις υποχρεώσεις μας στο Τσάμπιονς Λιγκ" υπογράμμισε ο κ. Σουμ που άφησε ελεύθερο το αυριανό πρωινό στους παίκτες του.

    Το απόγευμα όμως η αποστολή των πρασίνων ξαναμπαίνει στο αεροπλάνο με προορισμό αυτή τη φορά την Ιβηρική Χερσόνησο και συγκεκριμένα την Πορτογαλία. Εκεί την Τετάρτη οι πρωταθλητές Ελλάδας θα δοκιμαστούν κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Πόρτο. Η αποστολή της ομάδας αναχωρεί αύριο το απόγευμα για την Πορτογαλία όπου την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης Πόρτο.

    [03] Αθλητισμός

    Στη Σερβέτ ο Καρεμπέ μέχρι το 2007

    7/8/2004 9:38:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Την ευκαιρία να θαυμάζουν τα κάλλη της συζύγου του Γάλλου άσου Κριστιάν Καρεμπέ, Εύας Χερτζίγκοβα στις κερκίδες της Σερβέτ, θα έχουν για τα επόμενα τρία χρόνια οι οπαδοί της ελβετικής ομάδας, μετά την υπογραφή συμφωνίας του πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού με τον ελβετικό σύλλογο. Σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις του 33χρονου πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή ο λόγος της ένταξής του στη Σερβέτ, δεν ήταν τα χρήματα αλλά η προσωπική φιλία, που τον συνδέει με τον πρόεδρο Μαρκ Ρότζερ. Ο Καρεμπέ το προσεχές 15θήμερο θα ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα, προκειμένου να είναι σε θέση να ενισχύσει τη νέα του ομάδα στον επαναληπτικό αγώνα της Σερβέτ με την Ουΐπεστ, για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Κυπέλλου UEFA (26/8).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 7 August 2004 - 20:50:03 UTC