Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-08-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πανέτοιμη η χώρα μας δηλώνει ο Γ. Βουλγαράκης "Χτενίζουν" ξηρά και
  • [02] Μία πόλη στολίδι Έτοιμη η Ολυμπιακή Αθήνα
  • [03] Νευρικότητα στις διεθνείς αγορές πετρελαίου Νέα εκτίναξη στις τιμές του
  • [04] Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα Μπαράζ εκρήξεων στη Βαγδάτη
  • [05] "Έπιασαν" υπ'αριθμόν ένα καταζητούμενο αντάρτη Σημαντική τρομοσύλληψη
  • [06] Έκανε ρεκόρ εικοσαετίας "Τρελή κούρσα" για την τιμή του πετρελαίου
  • [07] Διάβημα προς Τουρκία για τις εναέριες παραβιάσεις
  • [08] Με τέσσερις νεκρούς και δέκα τραυματίες Αιματηρές συγκρούσεις στη
  • [09] "Τα κάστανα απ' τη φωτιά" έβγαλε ο Μοριέντες
  • [10] "Νυστέρι" για Φαν Νίστελροϊ
  • [11] Υπέγραψε στη Θέλτα ο Καπούσο

    [01] Αθήνα 2004

    Πανέτοιμη η χώρα μας δηλώνει ο Γ. Βουλγαράκης "Χτενίζουν" ξηρά και θάλασσα για την ολυμπιακή ασφάλεια

    5/8/2004 6:11:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Σε πλήρη εφαρμογή έχουν τεθεί τα μέτρα ασφάλειας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το Ζέπελιν, οι κάμερες που έχουν τοποθετηθεί σε κομβικά σημεία της πρωτεύουσας, ελικόπτερα, φρεγάτες, πυραυλάκατοι και ναρκαλιευτικά, "χτενίζουν" ξηρά και θάλασσα, προκειμένου να αποτρέψουν κάθε ύποπτη κίνηση." Η χώρα μας είναι πανέτοιμη στον τομέα της ασφάλειας" δήλωσε το πρωί στη ΝΕΤ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγάρακης ενώ την πλήρη στήριξη του στη χώρα μας και στον τομέα της ασφάλειας, προσέφερε ο πρόεδρος της ΔΟΕ. " Η Ελλάδα έχει κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν " τόνισε χαρακτηριστικά.

    Ζέπελιν, ελικόπτερα και κάμερες "τα μάτια" των Αγώνων

    Στη δημοσιότητα δόθηκαν την Τετάρτη οι πρώτες εικόνες από όσα καταγράφουν οι κάμερες του Ζέπελιν.

    Η κάμερα του Ζέπελιν, εστιάζει κυρίως στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ.

    Όσα καταγράφει το αερόπλοιο, οι κάμερες των ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ καθώς και οι εικόνες από τις κάμερες που έχουν τοποθετηθεί στην Αθήνα, μεταδίδονται από μία ψηφιακή γιγαντοοθόνη που έχει στηθεί στο Ολυμπιακό Κέντρο Ασφάλειας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

    Ερωτηθείς νωρίτερα για το Ζέπελιν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, υπογράμμισε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Όπως τόνισε, το Ζέπελιν λειτουργεί υπό την άμεση παρακολούθηση της Αρχής Προστασίας Ατομικών Δεδομένων και άρα δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια ενέργεια που να παραβιάζει το δημοκρατικό πλαίσιο.

    Ενημέρωση σε πρέσβεις του Αραβικού Συνδέσμου

    Στο μεταξύ, γεύμα εργασίας στους πρέσβεις των 12 χωρών του Αραβικού Συνδέσμου παρέθεσε νωρίτερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, προκειμένου να τους ενημερώσει αναλυτικά για τα μέτρα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της αντιπροσωπείας και πρέσβης του Λιβάνου, Γουίλιαμ Χαμπίμπ, τόνισε ότι οι αραβικές χώρες είναι υποχρεωμένες απέναντι στην Ελλάδα για την υποστήριξη της σε όλα τα αραβικά ζητήματα και ιδιαίτερα στο Παλαιστινιακό και για αυτό ο αραβικός κόσμος επιθυμεί την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων .

    Εκτίμησε ότι οι αγώνες θα είναι ασφαλείς και υπογράμμισε ότι όποιος επιχειρήσει τρομοκρατική ενέργεια την περίοδο των Αγώνων θα γίνει αυτόματα εχθρός και των Αραβικών χωρών.

    [02] Αθήνα 2004

    Μία πόλη στολίδι Έτοιμη η Ολυμπιακή Αθήνα

    5/8/2004 10:57:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Μια βδομάδα πριν από το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, η Αθήνα, αλλάζει πρόσωπο και ντύνεται στα "ολυμπιακά". Το νέο σύγχρονο πρόσωπο της πρωτεύουσας, προκαλεί το θαυμασμό Αθηναίων και τουριστών, οι οποίοι δεν κρύβουν τον ενθουσιασμό τους για την "ανθισμένη" πλατεία Ομόνοιας, τη νέα όψη των πλατειών Κουμουνδούρου και Κολωνακίου, τους καταρράκτες (!) της ανακαινισμένης σε χρόνο ρεκόρ, πλατείας Συντάγματος, η οποία παραδόθηκε την Πέμπτη στους Αθηναίους, από τη Δήμαρχο Ντόρα Μπακογιάννη.

    Ευφορία για το νέο πρόσωπο της πόλης

    Επτά μέρες πριν από τη μεγαλύτερη γιορτή της ανθρωπότητας, η Αθήνα μας, δείχνει στον κόσμο το σύγχρονο πρόσωπο της.

    Οι κεντρικές πλατείες της πρωτεύουσας, έχουν αλλάξει όψη, η Ομόνοια έχει ανθίσει, ενώ στα γιορτινά έχουν ντυθεί οι βασικοί της δρόμοι.

    Στην Πλατεία Κάνιγγος είναι ήδη έτοιμο το μεγάλο υπόγειο πάρκινγκ ενώ τα βλέμματα όλων συγκεντρώνει η Πλατεία Συντάγματος, η οποία ανακαινίσθηκε σε χρόνο ρεκόρ, φιλοδοξώντας να ξανά γίνει ο πιο πολυσύχναστος τόπος συνάντησης των Αθηναίων.

    Το σκηνικό στη νέα καρδιά της πόλης, εντυπωσιακό .

    Φυτεύτηκαν 40 δέντρα, εκ των οποίων τα 30 είναι πλατάνια, επισκευάστηκε το παλαιό σιντριβάνι, αντικαταστάθηκε η μαρμάρινη πλακόστρωση με αντιολισθηρή ενώ την παράσταση κλέβουν οι καταρράκτες που έχουν κατασκευασθεί στη δεξιά και αριστερή πλευρά της πλατείας.

    Επιπλέον δύο νέα καφενεία μπορούν να προσφέρουν στιγμές ανάπαυλας και κουβεντούλας στους Αθηναίους και τους επισκέπτες της Αθήνας.

    Παραδόθηκαν και τα τελευταία έργα

    Την Πέμπτη, παραδόθηκαν επίσης τα τρία τελευταία συγκοινωνιακά έργα.

    Δόθηκε στην κυκλοφορία η σύνδεση της περιφερειακής Υμηττού με το υπόλοιπο οδικό δίκτυο εκτός Αττικής Οδού, το νέο τμήμα της γέφυρας στη Γρηγορίου Λαμπράκη και ο σταθμός του προαστιακού και του ηλεκτρικού στη Νερατζιώτισσα , ο οποίος θα εξυπηρετεί το κοινό από την Παρασκευή.

    [03] Οικονομία

    Νευρικότητα στις διεθνείς αγορές πετρελαίου Νέα εκτίναξη στις τιμές του αργού

    5/8/2004 11:54:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Συνεχίζει την ξέφρενη κούρσα της προς την κορυφή, η τιμή του αργού πετρελαίου στην αγορά της Νέας Υόρκης. Απόψε στο κλείσιμο των συναλλαγών το πετρέλαιο έφθασε τα 44,41 δολάρια το βαρέλι. Τη νευρικότητα στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, προκαλεί η έντονη φημολογία για την κατάρρευση του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού Yukos. Μία τέτοια εξέλιξη που θα σημάνει κάθε διακοπή των εξαγωγών ρωσικού πετρελαίου, θα φέρει σε δοκιμασία τα ήδη σφιχτά παγκόσμια αποθέματα, αφήνοντας ελάχιστα περιθώρια στον ΟΠΕΚ για αντιμετώπιση της κατάστασης.

    [04] Ιράκ

    Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα Μπαράζ εκρήξεων στη Βαγδάτη

    6/8/2004 12:07:00 πμ

    Ειδήσεις > Ιράκ)&body=Πυκνοί καπνοί κάλυψαν απόψε τον ουρανό της Βαγδάτης από εκρήξεις που σημειώθηκαν κοντά στα ξενοδοχεία Σέρατον και Παλαιστίνη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πολλαπλές εκρήξεις βλημάτων όλμου συγκλόνισαν την Πέμπτη το βράδυ το κέντρο της Βαγδάτης. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή όπου βρίσκονται τα ξενοδοχεία "Σέρατον" και "Παλαιστίνη", καθώς και καλά φυλασσόμενα κτήρια όπου διαμένουν δημοσιογράφοι, εργολήπτες και κατασκευαστές έργων. Ανταποκριτές του πρακτορείου Reuters ανέφεραν ότι άκουσαν τουλάχιστον τρεις εκρήξεις, τις οποίες ακολούθησαν ριπές αυτομάτων όπλων.

    [05] Διεθνή

    "Έπιασαν" υπ'αριθμόν ένα καταζητούμενο αντάρτη Σημαντική τρομοσύλληψη στη Σαουδική Αραβία

    6/8/2004 10:23:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Έναν από τους πλέον καταζητούμενους ισλαμιστές αντάρτες στη Σαουδική Αραβία, τον 27χρονο Φαρές αλ-Ζαχράνι συνέλαβαν την Πέμπτη οι αρχές της χώρας. Ο Ζαχράνι εντοπίστηκε σε ένα καφέ σε πόλη της επαρχίας Αμπχά στα δυτικά της Σαουδικής Αραβίας, ενώ οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας δε δυσκολεύθηκαν να τον συλλάβουν καθώς ο τελευταίος ήταν άοπλος και δεν προέβαλε αντίσταση. Ο αλ-Ζαχράνι θεωρείται πως συνδέεται με το δίκτυο της Αλ Κάιντα και η σύλληψή του αποτέλεσε πραγματική επιτυχία για τις σαουδαραβικές Αρχές. Μάλιστα, η δημόσια τηλεόραση της χώρας διέκοψε το πρόγραμμά της για να μεταδώσει την είδηση. Μαζί με τον αλ-Ζαχράνι, συνελήφθη ένα ακόμα ωστόσο δε δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του "για λόγους προστασίας του δημοσίου συμφέροντος", όπως ανέφερε πηγή του υπουργείου Εσωτερικών.

    [06] Οικονομία

    Έκανε ρεκόρ εικοσαετίας "Τρελή κούρσα" για την τιμή του πετρελαίου

    6/8/2004 10:48:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στα 45 δολάρια το βαρέλι "σκαρφάλωσε" η τιμή του πετρελαίου δημιουργώντας νέο ρεκόρ 20ετίας. Στην αγορά της Νέας Υόρκης η τιμή του αμερικανικού αργού έφτασε στα 44,73 δολάρια το βαρέλι, καθώς αυξήθηκε κατά 32 σεντς από χθες το απόγευμα. Στο Λονδίνο η τιμή του αργού πετρελαίου τύπου Μπρεντ έφτασε τα 41,35 δολάρια το βαρέλι, που αποτελεί ρεκόρ από το 1988. Αιτία για τις νέες αυξήσεις στις τιμές του μαύρου χρυσού υπήρξε η πυρκαγιά που ξέσπασε στο διυλιστήριο της BP στο Τέξας, που είναι το τρίτο μεγαλύτερο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πυρκαγιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, αλλά η αγορά είχε, ήδη, "πάρει φωτιά".

    Νέα αύξηση της παραγω γής στον ορίζοντα

    Στην αύξηση των τιμών συνετέλεση και η απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης να απαγορεύσει στη διεύθυνση του πετρελαϊκού κολοσσού Γιούκος να έχει πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς του ομίλου, γεγονός που απειλεί τη δυνατότητα συνέχισης των εξαγωγών πετρελαίου.

    Σύμφωνα με αναλυτή της τράπεζας ΑNZ στη Μελβούρνη, τα προβλήματα στην προμήθεια αυτή τη στιγμή καθιστούν πολύ δύσκολο τον σωστό χειρισμό της αγοράς. "Όσο παραμένει αυτή η αβεβαιότητα ,οι τιμές θα διατηρούνται σε αυτά τα επίπεδα" τόνισε ο ίδιος.

    Η τιμή του μαύρου χρυσού έχει αυξηθεί πάνω από 30% από την αρχή του χρόνου, παρά το γεγονός, ότι η παραγωγή του ΟΠΕΚ είναι η υψηλότερη από το 1979. Ο πρόεδρος του διεθνούς καρτέλ, Πουρνόμο Γιουσγκιαντόρο δήλωσε, ότι η παραγωγή του ΟΠΕΚ φτάνει τα 30 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, αλλά ο Οργανισμός είναι έτοιμος να προχωρήσει σε αύξηση κατά 1-1,5 εκατομμύρια βαρέλια, αν κριθεί αναγκαίο στη συνάντηση των υπουργών Ενεργείας των χωρών μελών τον Σεπτέμβριο στη Βιέννη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέα εκτίναξη στις τιμές του αργού

    [07] Εσωτερικά

    Διάβημα προς Τουρκία για τις εναέριες παραβιάσεις

    6/8/2004 11:07:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε διάβημα προς την τουρκική πλευρά προέβη η ελληνική κυβέρνηση, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία της για τις τουρκικές παραβιάσεις που εκδηλώθηκαν την Τετάρτη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση παρατήρησε πως φέτος υπάρχουν κατά 44% λιγότερες παραβιάσεις από πέρυσι, όμως αυτές συνεχίζονται "και αυτό δεν είναι ευχάριστο". Κάλεσε τέλος την Τουρκία, να σεβαστεί την υπογραφή της στην Ολυμπιακή Εκεχειρία. Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας σημειώθηκε μια νέα παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου στα βορειοδυτικά της Λέσβου, νοτιοδυτικά και νοτίως της Χίου, δυτικά των Αντίψαρων και βόρεια της Σάμου. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από τα αντίστοιχα ελληνικά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Παραβιάσεις εθνικού εναερίου χώρου

    [08] Ιράκ

    Με τέσσερις νεκρούς και δέκα τραυματίες Αιματηρές συγκρούσεις στη Νασιρίγια

    6/8/2004 11:14:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με φαύλο κύκλο μοιάζουν οι εχθροπραξίες στο Ιράκ. Την Τρίτη σε συγκρούσεις ανάμεσα σε σιίτες πολιτοφύλακες και Ιταλούς στρατιώτες του συνασπισμού στη Νασιρίγια, τέσσερις άμαχοι Ιρακινοί σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν. Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και δύο πελάτες του ξενοδοχείου αλ Ζανούμπ ,στο κέντρο της πόλης, το οποίο επλήγη από θραύσματα οβίδων. Οι Ιταλοί στρατιώτες είχαν ανακτήσει το πρωί τον έλεγχο ενός τμήματος της πόλης, ωστόσο αρκετές περιοχές εξακολουθούν να είναι υπό την κατοχή των μαχητών του σιίτη κληρικού Μοκτάντα αλ Σαντρ. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε απεσταλμένος του Γαλλικού Πρακτορείου η κατάσταση είναι τεταμένη και ακούγονται σποραδικά πυρά σε αρκετά σημεία της πόλης.

    [09] Αθλητισμός

    "Τα κάστανα απ' τη φωτιά" έβγαλε ο Μοριέντες

    6/8/2004 11:21:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Λίγες μέρες πριν από το κρίσιμο πρώτο ματς πρώτη αναμέτρηση του τρίτου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ με την Βίσλα Κρακοβίας, η Ρεάλ Μαδρίτης χρειάστηκε το Μοριέντες για να ξελασπώσει στο τελευταίο φιλικό της με την Χετάφε. Η "βασίλισσα" στο γήπεδο του Αλικάντε "ίδρωσε" για να ξεπεράσει το εμπόδιο της νεοφώτιστης ομάδας πριμέρα ντιβιζιόν. Τελικά τη νίκη στους Μαδριλένους με 1-0 χάρισε το γκολ του Φερνάντο Μοριέντες στο 77, που έριξε έτσι νικηφόρα την αυλαία των φιλικών της Ρεάλ.

    [10] Αθλητισμός

    "Νυστέρι" για Φαν Νίστελροϊ

    6/8/2004 11:24:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ένα μήνα μακριά από τα γήπεδα αναμένεται να μείνει ο διεθνής Ολλανδός της Μάνστεστερ Γιουναϊτεντ, Ρούουντ φαν Νίστελροϊ, ο οποίος θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση κήλης, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του αγγλικού συλλόγου.. Αυτό σημαίνει ότι ο άσος των "οράνιε" θα λάμψει δια της απουσία του στο ντέρμπι της πρεμιέρας του αγγλικού πρωταθλήματος στο Λονδίνο, με αντίπαλο την Τσέλσι στις 14 Αυγούστου. Ο «Van the Man» πέρυσι σημείωσε 20 γκολ στην πρέμιερ λιγκ, ενώ πέτυχε άλλα τέσσερα με τους "πορτοκαλί" στο EURO 2004 της Πορτογαλίας.

    [11] Αθλητισμός

    Υπέγραψε στη Θέλτα ο Καπούσο

    6/8/2004 11:32:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με στόχο την επάνοδο της Θέλτα Βίγκο στα μεγάλα σαλόνια του ισπανικού πρωταθλήματος ο 32χρονος Πορτογάλος Νούνο Καπούσο υπέγραψε πρόσφατα διετές συμβόλαιο με την ισπανική ομάδα. Ο άσος της Ρεϊντζερς που έμεινε ελέυθερος από την ομάδα της Γλασκώβης, δήλωσε ότι "η Θέλτα είναι μεγάλη ομάδα και δεν της αξίζει η δεύτερη κατηγορία. Θα κάνω ότι μπορώ για να τη βοηθήσω ώστε του χρόνου να επιστρέψουμε στην πριμέρα ντιβιζιόν", δήλωσε ο Καπούσο, που υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 6 August 2004 - 8:50:13 UTC