Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-08-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα Μέγαρα Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε εργοστάσιο χρωμάτων
  • [02] Οχτώ μέρες για την έναρξη της μεγάλης γιορτής Όλα έτοιμα
  • [03] Παρέμεινε "πράσινος" ο Μπατίστ
  • [04] Συγκρούσεις Σιιτών με Αμερικανούς Ιράκ: παραμένει ακοικτός ο κύκλος
  • [05] Εκατοντάδες νεκροί Φονικές πλημμύρες στο Μπαγκλαντές
  • [06] Περί ορέξεως δολάρια
  • [07] "Δικέφαλος διαρκείας"

    [01] Εσωτερικά

    Στα Μέγαρα Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε εργοστάσιο χρωμάτων

    5/8/2004 11:08:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/8/2004 2:35:46 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Υπό έλεγχο, τέθηκε μετά από πολύωρες προσπάθειες, η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί σε εργοστάσιο χρωμάτων στο 38ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου στα Μέγαρα. Tο εργοστάσιο με την επωνυμία "ΚΟΣΜΟΧΡΩΜ" καλύπτει έκταση 1.400 τετραγωνικών μέτρων και η φωτιά επεκτάθηκε σε όλο το κτίριο και κατέκαψε υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο. Αμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής, αν και το έργο της οποίας δυσχέραιναν οι συνεχείς εκρήξεις από τα εύφλεκτα και πτητικά υλικά που γίνονταν λόγω της μεγάλης θερμοκρασίας. Το εργοστάσιο εκκενώθηκε έγκαιρα και δεν κινδύνευσαν άτομα. Τα αίτια, μέχρι στιγμής, είναι άγνωστα και θα διερευνηθούν από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

    [02] Αθήνα 2004

    Οχτώ μέρες για την έναρξη της μεγάλης γιορτής Όλα έτοιμα

    5/8/2004 12:01:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/8/2004 6:26:54 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Πανέτοιμη να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα διοργανώνοντας εξαιρετικούς, επιτυχείς και ασφαλείς Αγώνες είναι η Ελλάδα, διαβεβαιώνουν τόσο η κυβέρνηση όσο και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Σήμερα παραδίδονται και τα τελευταία έργα και η πρωτεύουσα με το νέο πρόσωπό της υποδέχεται τα μέλη της παγκόσμιας αθλητικής οικογένειας αλλά και τους υψηλούς προσκεκλημένους της. Εντυπωσιασμένος από την εικόνα της πόλης και την εξαιρετική διοργάνωση εμφανίστηκε ο Βέλγος "Αθάνατος" και πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, ο οποίος βρίσκεται από χθες στη χώρα μας και σήμερα μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παραστεί στα επίσημα εγκαίνια του Μουσείου Αθλητισμού της συμπρωτεύουσας. Αναφερόμενος στο θέμα της ασφάλειας τόνισε, πως η Αθήνα έχει κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν. Το βράδυ οι Αθηναίοι θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν τη νέα Πλατεία Συντάγματος σε ειδική εκδήλωση, ενώ από το πρωί ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ επισκέπτεται τα έργα, στα οποία έχουν ολοκληρωθεί οι αναπλάσεις. Σε πλήρη εφαρμογή είναι και τα μέτρα ασφαλείας.

    Παραδίδονται τα τελευταία έργα

    "Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι όλα τα συστήματα να χρησιμοποιηθούν χωρίς να θίξουν προσωπικά δικαιώματα, έχουμε άλλωστε την έγκριση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων", τόνισε μέσω της ΝΕΤ 105,8 ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

    Σήμερα εξάλλου παραδίδονται και τα τελευταία έργα. Η αρχή γίνεται με την παράκαμψη της Παλλήνης μήκους 1,5 χιλιομέτρου, που συνδέει την περιφερειακή Υμηττού με το οδικό δίκτυο εκτός Αττικής Οδού και η γέφυρα προς Φάληρο στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη.

    Απόψε παραδίδεται και ο σταθμός του προαστιακού στη Νερατζιώτισα στο Μαρούσι, ο οποίος αύριο ανοίγει τις πύλες του για το κοινό.

    Στο μεταξύ λύση στο πρόβλημα της στάθμευσης στο κέντρο της Αθήνας προσφέρει το 4οροφο υπόγειο πάρκινγκ της πλατείας Κάνιγγος χωρητικότητας 500 θέσεων, που παραδόθηκε σήμερα. Η στάθμευση κοστίζει 3,5 ευρώ την ώρα και από 130 έως 170 ευρώ το μήνα. Όπως τόνισε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, συνολικά στο κέντρο της Αθηνάς έχουν δημιουργηθεί 2.860 νέες θέσεις στάθμευσης, γι αυτό οι πολίτες δεν έχουν πλέον καμιά δικαιολογία να παρκάρουν στα πεζοδρόμια.

    Στο μεταξύ στους δρόμους της Αθήνας θα βρεθούν από σήμερα και οι 3.000 εθελοντές του Δήμου Αθηναίων. Θα εξυπηρετούν τους ξένους επισκέπτες, παρέχοντάς τους χρήσιμες πληροφορίες και διευκολύνσεις.

    Τα μέτρα για την τήρηση του ωραρίου ανεφοδιασμού των καταστημάτων τηρούνται από την πλειοψηφία των εμπόρων, αν και παρατηρούνται μεμονωμένα φαινόμενα παρανομιών. Οι αστυνομικοί προχωρούν σε συστάσεις, αλλά τα μέτρα θα είναι πολύ πιο αυστηρά από την επόμενη εβδομάδα.

    Σε πλήρη ισχύ όλα τα μέτρα

    Τα μέτρα για την τήρηση του ωραρίου ανεφοδιασμού των καταστημάτων τηρούνται από την πλειοψηφία των εμπόρων, αν και παρατηρούνται μεμονωμένα φαινόμενα παρανομιών. Οι αστυνομικοί προχωρούν σε συστάσεις, αλλά τα μέτρα θα είναι πολύ πιο αυστηρά από την επόμενη εβδομάδα.

    Στο μεταξύ, φυλλάδια με τις κατώτατες τιμές βασικών υπηρεσιών και αγαθών, θα διανεμηθούν σε όλες τις εισόδους της χώρας, και σε κεντρικά σημεία των Ολυμπιακών Πόλεων, ως μια πρώτη προσπάθεια ενημέρωσης του καταναλωτή. "Με τον τρόπο αυτό αρχίζει να ασκείται πίεση ψυχολογική και από τους καταναλωτές προς αυτούς, που έχουν υψηλές τιμές", τόνισε στη ΝΕΤ 105,8 ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Θανάσης Σκορδάς.

    Εξάλλου ήσσονος σημασίας χαρακτήρισε μέσω της ΝΕΤ 105,8 το επεισόδιο με τους Μεξικανούς δημοσιογράφους, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανόλης Κεφαλογιάννης επισημαίνοντας, πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και κανείς δεν μπορεί να παραβιάζει τη νομιμότητα και τη δεοντολογία, δημιουργώντας θέματα στα διεθνή μέσα.

    [03] Αθλητισμός

    Παρέμεινε "πράσινος" ο Μπατίστ

    5/8/2004 12:58:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Τα "πράσινα" θα συνεχίσει να φορά και τη φετινή σεζόν ο 27χρονος Αμερικανός φόργουορντ του Παναθηναϊκού, Μάικ Μπατίστ, που ανανέωσε και επίσημα τη συνεργασία του για την περίοδο 2004-05 με την ομάδα μπάσκετ του "τριφυλλιού". Ωστόσο η διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν έδωσε στην δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για την συμφωνία των δύο πλευρών, καθώς σε μία λιτή ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την υπογραφή συμφωνίας με τον καλαθοσφαιριστή Μάικ Μπατίστ για την προσεχή αγωνιστική περίοδο».

    [04] Ιράκ

    Συγκρούσεις Σιιτών με Αμερικανούς Ιράκ: παραμένει ακοικτός ο κύκλος αίματος

    5/8/2004 6:16:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ-BBC-ΝΕΤ 105,8

    Δεν έχουν τέλος στο Ιράκ οι συγκρούσεις μεταξύ Ιρακινών και ξένων δυνάμεων. Δύο Ιρακινοί έχασαν τη ζωή τους στη Βασόρα, ενώ στην ιερή πόλη Νατζάφ, καθώς συνεχίζεται η πολιορκία της συνοικίας, όπου διαμένει ο Σιίτης ηγέτης Μοκτάντα Σαντρ, οι οπαδοί του ανταλλάσσουν συνεχώς πυρά με τους Αμερικανούς στρατιώτες. Στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, τη Βασόρα, δύο ένοπλοι Ιρακινοί έχασαν τη ζωή τους κατά τη σύγκρουση βρετανικών δυνάμεων με ενόπλους Σιίτες. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του βρετανικού στρατού οι δύο νεκροί θεωρούνται οπαδοί του Μοκτάντα Σαντρ. Η Βασόρα βάλλεται από βίαια επεισόδια τους τελευταίους 15 μήνες . Στη σημερινή σύγκρουση, η οποία δεν κράτησε πάνω από 15 λεπτά, δεν υπήρξαν απώλειες από βρετανικής πλευράς, όπως τουλάχιστον δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού στρατού.

    Πολεμική ατμόσφαιρα στη Νατζάφ

    Στο μεταξύ, η ιερή πόλη Νατζάφ, γνώρισε σήμερα μία από τις πιο αιματηρές μέρες της, ενώ συνεχίζεται η πολιορκία της συνοικίας, όπου διαμένει ο Σαντρ. Οι συμπλοκές των οπαδών του Σαντρ με τους Αμερικανούς, είναι συνεχείς. Κατά τις συγκρούσεις σκοτώθηκαν δύο μαχητές , ενώ τραυματίστηκαν άλλοι οκτώ. Άλλος ένας Ιρακινός, γιατρός αυτή τη φορά, έχασε τη ζωή του, όταν πέντε ρουκέτες έπληξαν το κρατικό νοσοκομείο της πόλης. Από την ίδια επίθεση άλλα τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν.

    Την ώρα, που συγκρούονταν Αμερικανοί στρατιώτες και άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας των Ιρακινών με Σιίτες οπαδούς του Σαντρ, οι αντάρτες κατέρριψαν ένα ελικόπτερο του αμερικανικού στρατού, τραυματίζοντας τους δύο πιλότους.

    Ενώ, κατά την επίθεση ανταρτών σε αμερικανική αυτοκινητοπομπή , κοντά στη Νατζάφ, ένας Αμερικανός στρατιώτης έχασε τη ζωή του και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν.

    [05] Διεθνή

    Εκατοντάδες νεκροί Φονικές πλημμύρες στο Μπαγκλαντές

    5/8/2004 6:58:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Περισσότεροι από 755 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες τρεις βδομάδες στο Μπαγκλαντές, το οποίο πλήττεται από καταρρακτώδεις βροχές. Σύμφωνα με αξιωματούχους, οι χωρίς προηγούμενο βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές στο βόρειο και κεντρικό Μπανγκλαντές, ενώ πάνω από 30 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Τα σωστικά συνεργεία δε σταματούν τις προσπάθειες, όμως τις περισσότερες φορές περισυλλέγουν πτώματα. Τις τελευταίες 24 ώρες περισυνέλεξαν 15 ακόμη πτώματα, που είχαν παρασυρθεί 25 χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους. Πέρα, όμως από τις πλημμύρες, η χώρα κυριολεκτικά μαστίζεται από επιδημίες. Τουλάχιστον 51 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από ασθένειες εντερικής φύσεως, ενώ σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Υγείας, περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον περασμένο μήνα.

    [06] Διάφορα

    Περί ορέξεως δολάρια

    5/8/2004 7:05:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Έναν πρωτότυπο τρόπο για να προφυλαχθεί από τους ληστές βρήκε μια γυναίκα από το Περού. Η Μαρλένι Βίλα ταξίδευε με προορισμό την πόλη Τάκνα, όταν μια συμμορία ληστών επιβιβάστηκε στο λεωφορείο με σκοπό να ληστέψει τους επιβάτες. Παρά τον τρόμο της, η 35χρονη γυναίκα βρήκε την ψυχραιμία να αντιδράσει: μιας και δεν κουβαλούσε αναισθητικό σπρέι στην τσάντα της, προτίμησε να καταπιεί τα 450 δολάρια σε χαρτονομίσματα που κουβαλούσε! Μέχρι να φθάσουν οι ληστές στη θέση οπού καθόταν, η κ. Βίλα έκανε ρολό ένα ένα τα χαρτονομίσματα και τα κατάπιε. Μετά τη ληστεία, η 35χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και υπεβλήθη σε πλύση στομάχου. Σχολιάζοντας το περιστατικό, εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε "είναι μια τρελή αλλά και θαρραλέα γυναίκα, που βρήκε τον τρόπο να προστατεύσει τα χρήματά της". Καλή χώνεψη!

    [07] Αθλητισμός

    "Δικέφαλος διαρκείας"

    5/8/2004 7:04:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Η νέα εποχή για την ΑΕΚ, ξεκίνησε. Χωρίς να έχει παρατηρηθεί ανάλογο προηγούμενο, τα εισιτήρια διαρκείας που κυκλοφόρησαν για την νέα περίοδο, τείνουν να εξαφανιστούν!! Αισίως η προπώληση έχει φτάσει περίπου τις 11.000, που αποτελεί ρεκόρ για τον "δικέφαλο" (το προηγούμενο ήταν από την περίοδο 2000 όπου είχαν πωληθεί 7.000). Πλέον είναι ορατός ο στόχος-θαύμα της πώληση 15.000 εισιτηρίων διαρκείας.

    Την έβαλε σε μια σειρά

    Η καινούρια ΑΕΚ, ξεκίνησε μια μέρα πριν καθώς Πρόεδρος της ΠΑΕ και επίσημα είναι ο Ντέμης Νικολαϊδης. Ο αέρας αισιοδοξίας που φέρνει αυτή η αλλαγή στις τάξεις του "δικέφαλου", έχει περάσει και στους οπαδούς της ομάδας, που με την αγορά-ρεκόρ των εισιτηρίων δείχνει πως είναι κοντά της.

    Τα έσοδα φτάνουν περίπου τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ, και αναμένονται να αυξηθούν τις επόμενες μέρες. Τα χρήματα αυτά έχουν βοηθήσει πολύ την νέα τάξη πραγμάτων, και ήδη η ΑΕΚ έχει εξοφλήσει σχεδόν όλα τα χρωστούμενα παικτών που είχε στο παρελθόν, αλλά και αυτών που αγωνίζονται στην ομάδα.

    Από εκεί και πέρα ο Ντέμης Νικολαϊδης θα προσπαθήσει να "φύγει" λίγο από το προσκήνιο, και αφήνει τον λόγο στον Ιλια Ίβιτς, τον νέο τεχνικό της ομάδας, που θα αποτελεί και τον κύριο εκπρόσωπο στα Μ.Μ.Ε.

    Τέλος, ο "Ντεμίνιο" μίλησε και για την πρόσφατη αντιπαράθεση του με τον Μιχάλη Κασάπη, και την σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε ο πρώην συμπαίκτης εναντίον του. Το μόνο που έκανε ήταν να βάλει τα πράγματα στην θέση τους. Τόνισε πως τα 100.000 ευρώ που ζήτησε ο παίκτης σαν προκαταβολή από τα 600.000 συνολικά, θα του δοθούν τις επόμενες 4 μέρες, διαψεύδοντας τον Κασάπη που δήλωσε ότι δεν θα του τα δώσει.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 5 August 2004 - 16:50:16 UTC