Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα βάσανα για την ΑΕΚ
  • [02] Πυρά και για την επαναφορά κεφαλαίων στην Ελλάδα Αντιπαράθεση για τις
  • [03] Είχε παραδεχθεί την ενοχή της Καταδικάστηκε... η Κόρτνεϊ Λοβ
  • [04] Τριάντα νεκροί και 70 τραυματίες Παγιδευμένο αυτοκίνητο σκορπά το
  • [05] Τα κίνητρα της πράξης παραμένουν άγνωστα Μακελειό στην πρεσβεία της
  • [06] Η πίστη στην Κόλαση σώζει Οικονομίες

    [01] Αθλητισμός

    Νέα βάσανα για την ΑΕΚ

    27/7/2004 11:56:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το μαχαίρι στο λαιμό έβαλε η ΕΕΟΔΑΚ στην ΑΕΚ που την Τρίτη ανακοίνωσε τα ποσά που επιδικάζει στους πέντε ποδοσφαιριστές, που έκανε δεκτές τις προσφυγές τους. Βάσει της απόφασης, η ΠΑΕ ΑΕΚ θα πρέπει να καταβάλει ένα εκατομμύριο ευρώ στον Μιχάλη Κασάπη, 492.000 ευρώ στον Δημήτρη Ναλιτζή, 970.000 ευρώ στον Βασίλη Λάκη και 600.000 ευρώ στον Βασίλη Τσιάρτα. Η Επιτροπή επιδίκασε επίσης το ποσό των 200.000 ευρώ στον Μιχάλη Καψή, ο οποίος πάντως έχει έρθει σε συμβιβασμό με την ΑΕΚ, χαρίζοντας ουσιαστικά το ποσό που έχει λαμβάνειν. Αντίθετα, απορρίφθηκε η προσφυγή του Ηλία Σολάκη, ο οποίος ζητούσε ποσό 75.000 ευρώ. Όσον αφορά την αδειοδότηση η ΕΠΟ έδωσε παράταση μέχρι την Παρασκευή στην Ένωση, προκειμένου να βρει μια λύση με τα χρέη της. Αν δεν παρουσιάσει κάποιο νέο στοιχείο στην επιτροπή εφέσεων, η ΕΠΟ θα αναγκαστεί να κάνει πράξη την αυστηρή οδηγία της UEFA, που δεν επιτρέπει αδειοδότηση υπό προϋποθέσεις, και να την αποκλείσει.

    Ελπίδες παρά την κληρή στάση της UEFA

    Το θέμα της ΑΕΚ συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας, που κατά κάποιο τρόπο προσπάθησε να βρει τη χρυσή τομή προς όφελος της ΑΕΚ, αλλά από την άλλη πλευρά δεν ήθελε να φανεί ασυνεπής προς την ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

    Η ΑΕΚ ζήτησε να επικυρωθεί η απόφαση της επιτροπής εφέσεων, που της έδινε την άδεια, υποστηρίζοντας ότι πληροί τις προϋποθέσεις και μάλιστα ότι έχει υποβάλει νέα αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 44 κι επιπρόσθετα ότι είναι ιστορική ομάδα, πάνω στην οποία στηρίζεται η εθνική μας ομάδα. Η πρώτη απόφαση έδινε στην ΑΕΚ την άδεια για να αγωνισθεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με την προϋπόθεση να υπαχθεί στο άρθρο 44, κάτι που δεν έγινε. Το νέο έγγραφο της UEFA λέει ότι δεν προβλέπεται από κανένα κανονισμό η αδειοδότηση υπό προϋποθέσεις.

    Η ΕΠΟ δεν θέλει να αφήσει την ΑΕΚ εκτός κυπέλλου UEFA, αλλά απο την άλλη δεν θέλει να φανεί ασυνεπής πρός την UEFA, καθώς αν την δηλώσει και η UEFA κάνει έλεγχο και βρει ότι τελικά δεν έχει τις προϋποθέσεις, η κύρωση για την ΕΠΟ είναι η αφαίρεση του δικαιώματός της να αδειοδοτεί στο εξής τις ομάδες. Αυτό, που προσπάθησε να κάνει η ΕΠΟ είναι να εξασφαλίσει ότι αν δηλώσει την Παρασκευή την ΑΕΚ, η UEFA δεν θα το... ψάξει ιδιαίτερα.

    Η απάντηση της UEFA ήταν ξεκάθαρη: "Πρέπει να είστε αυστηροί με τους όρους στο σύστημα αδειοδότησης". Κι έτσι η εκτελεστική γραμματεία της ΕΠΟ, η οποία ουσιαστικά είναι η διοίκηση της ομοσπονδίας, αφού μετέχουν ο πρόεδρος, οι τρεις αντιπρόεδροι, ο γραμματέας και ο ταμίας, πήρε μια απόφαση που δεν προβλέπεται και αυτή ήταν να το επαναφέρει στην επιτροπή εφέσεων, που απαρτίζεται από δύο τακτικούς δικαστές και τρεις δικηγόρους. Ήταν η επιτροπή που της είχε δώσει την άδεια, ενώ αρχικά δεν την είχε πάρει από την επιτροπή αδειοδότησης.

    [02] Εσωτερικά

    Πυρά και για την επαναφορά κεφαλαίων στην Ελλάδα Αντιπαράθεση για τις τροπολογίες στη Βουλή

    28/7/2004 12:05:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Με την αιτιολογία της αντικανονικής διαδικασίας, το ΠΑΣΟΚ, αντέδρασε έντονα σε σειρά τροπολογιών που κατέθεσε η κυβέρνηση στο θερινό τμήμα της Βουλής και αφορούν το φορολογικό νομοσχέδιο. Απαντώντας η κυβέρνηση επισήμανε ότι πρόκειται για συνήθη πρακτική ενώ ο υπουργός Οικονομίας, σχολιάζοντας τις καταγγελίες, τόνισε ότι δεν θα νομιμοποιηθεί καμία παράνομη πράξη. Αργά το βράδυ της Τρίτης, το δεύτερο θερινό τμήμα της Βουλής, υπερψήφισε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση. Με το νομοθέτημα ρυθμίζονται θέματα που αφορούν το σύστημα προσλήψεων με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών και την βελτίωση τους βάσει των προτάσεων του ΑΣΕΠ . Ακόμη περιλαμβάνονται διατάξεις για το εθνικό κέντρο δημόσιας διοίκησης και για το σύστημα βαθμολογικής εξέλιξης των υπαλλήλων και επιλογής προϊστάμενων. Την αντίθεση τους με το νομοσχέδιο εξέφρασαν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης. Το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε ότι με αφορμή το νομοσχέδιο θα αλλάξουν περισσότερα από 24.000 διευθυντικά στελέχη της δημόσιας διοίκησης.

    Την ίδια ώρα, αντικείμενο αντιπαράθεσης αποτέλεσε και η τροπολογία για την επαναφορά κεφαλαίων στην Ελλάδα, που έχει επισυναφθεί στο νομοσχέδιο για τα πανωτόκια που θα συζητηθεί την Τετάρτη.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης επισήμανε ότι "δεν μπορούμε να μιλάμε για καταπολέμηση της διαφθοράς και να νομιμοποιούμε με τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων όλο το βρώμικο και μαύρο χρήμα που έχει βρεθεί σε φορολογικούς παράδεισους, ως προϊόν εγκλήματος και το οποίο επαναφέραμε στο εσωτερικό του τόπου".

    Απαντώντας, ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για ασθενή μνήμη, προσθέτοντας ότι ανάλογη ρύθμιση προωθούσε στη Βουλή και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης.

    Από την πλευρά τους οι βουλευτές Σ. Σκοπελίτης (ΚΚΕ) και Φ. Κουβέλης (ΣΥΝ) υποστήριξαν, ότι αυτό που τελικά αποδεικνύεται είναι ότι εγκαθιδρύεται και πάλι το κομματικό κράτος.

    [03] Διάφορα

    Είχε παραδεχθεί την ενοχή της Καταδικάστηκε... η Κόρτνεϊ Λοβ

    28/7/2004 8:03:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Σε υποχρεωτική θεραπεία αποτοξίνωσης καταδικάστηκε χθες η 40χρονη τραγουδίστρια Κόρτνεϊ Λοβ, από δικαστήριο του Λος Άντζελες. Η χήρα του εμψυχωτή του συγκροτήματος Νιρβάνα Κουρτ Κομπέιν, η οποία απασχολεί συχνά πυκνά τη δημοσιότητα με τους τελευταίους της "άθλους", δεν θα επιτρέπεται να καταναλώνει οινοπνευματώδη ή να χρησιμοποιεί φάρμακα κάθε είδους χωρίς ιατρική συνταγή. Η Λοβ είχε παραδεχθεί την ενοχή της, προκειμένου να αποφύγει την καταδίκη της σε φυλάκιση, μετά τη σύλληψή της (25 Μαΐου) έξω από την κατοικία του πρώην μάνατζέρ της κι εραστή της Τζιμ Μπάρμπερ, η οποία έσπαγε τα παράθυρα μέσα στη νύχτα. Λίγο αργότερα ανακαλύφθηκαν πάνω της παράνομες ναρκωτικές ουσίες.

    Επίσης, η Λοβ κατηγορείται για επίθεση με μπουκάλι εναντίον μίας γυναίκας, τον περασμένο Απρίλιο.

    Διορία είχε δοθεί στην Λοβ να μεταβεί έως τις 29 Οκτωβρίου σε κέντρο αποτοξίνωσης.

    Ο συνήγορός της χήρας του Κουρτ Κομπέιν υποστήριξε ότι η τραγουδίστρια πλέον δεν πίνει και έχει τεθεί υπό επιτήρηση, παρακολουθεί αγωγή σε μία κλινική της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ, έπειτα από ένα έκτακτο επεισόδιο "γυναικολογικής φύσεως".

    "Θα υπόκειται σε τακτική βάση σε αιματολογικές εξετάσεις", επεσήμανε η δικαστής Πατρίσια Σνέγκ.

    [04] Ιράκ

    Τριάντα νεκροί και 70 τραυματίες Παγιδευμένο αυτοκίνητο σκορπά το θάνατο στη Μπακούμπα

    28/7/2004 9:24:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/7/2004 11:17:45 πμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, Associated Press

    Τριάντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης μπροστά από το γενικό αρχηγείο της αστυνομίας, στην Μπακούμπα. "Την ώρα της έκρηξης πολλοί άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το αρχηγείο για να στρατολογηθούν και ένα λεωφορείο περνούσε μπροστά από το κτήριο", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, ενώ τον αριθμό των νεκρών επιβεβαίωσαν ιατρικές πηγές του νοσοκομείου της πόλης που εκτιμούν ότι ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται στους 70.

    [05] Διεθνή

    Τα κίνητρα της πράξης παραμένουν άγνωστα Μακελειό στην πρεσβεία της Χιλής

    28/7/2004 9:12:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Τρια άτομα σκότωσε και στη συνέχεια αυτοκτόνησε ένας αστυνομικός που είχε συλλάβει εννιά ομήρους στην πρεσβεία της Χιλής στο Σαν Χοσέ. "Όταν οι δυνάμεις μας εισέβαλαν στην πρεσβεία βρήκαν τέσσερις νεκρούς. Ο δράστης είναι μεταξύ των νεκρών και σκοτώθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι", δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Ροζέλιο Ράμος. Ο Κοσταρικανός αστυνομικός που ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια της πρεσβείας της Χιλής συνέλαβε ομήρους εννιά μέλη του προσωπικού και σύμφωνα με την αστυνομία σκότωσε τρία άτομα στα πρώτα λεπτά της κρίσης. Σύμφωνα με τις αρχές της Κόστα Ρίκα ο δράστης, ο οποίος ήταν φύλακας στην πρεσβεία για πολλά χρόνια, ονομαζόταν Χοσέ Ορλάντο Χιμένες και ήταν 54 ετών. Τα κίνητρα της πράξης του παραμένουν άγνωστα.

    Είχε πειθαρχικά προβλήματα

    "Πρόκειται για έναν άνθρωπο που ουδέποτε είχε πειθαρχικά προβλήματα και που οι άνθρωποι οι οποίοι τον γνώριζαν τον περιγράφουν ως ένα αξιαγάπητο και σοβαρό πρόσωπο", όπως δήλωσε εκπρόσωπος των αρχών.

    Καθ' όλην τη διάρκεια της νύχτας οι αρχές προσπαθούσαν να διαπραγματευθούν με τον Χιμένες, του οποίου τα αιτήματα δεν ήσαν σαφή, ενδεχομένως όμως να σχετίζονταν με την πρόσφατη μετάθεσή του σε υπηρεσία μακριά από την πρωτεύουσα.

    [06] Διάφορα

    Η πίστη στην Κόλαση σώζει Οικονομίες

    28/7/2004 9:46:00 πμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι οι πλούσιοι και οι επιχειρηματίες θα πουλούσαν και την ψυχή τους στο Διάβολο για να καταφέρουν να κάνουν τις επιχειρήσεις τους πιο προσοδοφόρες. Ίσως, όμως, τελικά να μην είναι αυτός ο λόγος που όσοι πιστεύουν στο Διάβολο απολαμβάνουν τα αγαθά της οικονομικής ευημερίας. Οικονομολόγοι, που μελετούν τους λόγους για τους οποίους ορισμένα κράτη είναι πλουσιότερα από άλλα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι στις χώρες όπου οι κάτοικοι πιστεύουν στην Κόλαση υπάρχει λιγότερη διαφθορά και επομένως μεγαλύτερη ευημερία.

    Θρησκευόμενες ...Οικονομίες

    Οι ερευνητές του υποκαταστήματος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, στο Σεντ Λιούις, αναγνωρίζουν, φυσικά, τη σημασία της παραγωγικότητας και των επενδύσεων, όμως έστρεψαν την προσοχή τους σε μερικά ασυνήθιστα γεγονότα προκειμένου να εξηγήσουν τις διαφορές όσον αφορά την ευημερία των χωρών. Βασιζόμενοι σε εργασίες άλλων οικονομολόγων που μελέτησαν 35 χώρες, μεταξύ των οποίων είναι οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Ινδία, η Τουρκία και πολλές ευρωπαϊκές χώρες, διαπίστωσαν ότι η θρησκεία παίζει σημαντικό ρόλο .

    "Στις χώρες όπου μεγάλα ποσοστά του πληθυσμού πιστεύουν στην Κόλαση, φαίνεται ότι υπάρχει μικρότερη διαφθορά και υψηλότερο βιοτικό επίπεδο" αναφέρει στην τετραμηνιαία έκθεσή της η τράπεζα. Για παράδειγμα, το 71% των Αμερικανών πιστεύουν στην Κόλαση και οι ΗΠΑ διαθέτουν το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στον κόσμο. Στην Ιρλανδία, μια χώρα που ακολουθεί από κοντά τις ΗΠΑ στο εισόδημα, σχεδόν ένας στους δύο (53%) κατοίκους θεωρούν ότι η Κόλαση υπάρχει πραγματικά .

    Θρήσκοι και άθεοι ...επενδυτές

    "Δεν εκπλήσσομαι", δήλωσε η ιερέας Αϊλίν Λίντνερ, αναπληρώτρια γενική γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Εκκλησιών των ΗΠΑ. "Η πίστη στην κόλαση ή στην αιώνια τιμωρία για την αμαρτία δρα αποτρεπτικά", πρόσθεσε.

    Ωστόσο, η πρόεδρος των Αμερικανών Άθεων, Έλεν Τζόνσον, χαρακτήρισε τη μελέτη αυτή ως μια επινόηση του θρησκευτικού κατεστημένου που προσπαθεί να εξασφαλίσει κυβερνητική υποστήριξη. "Οι φιλόθρησκοι δεν μπορούν να βασιστούν στη Θεολογία για να προωθήσουν αυτά που κάνουν για αυτό στρέφονται σε άλλα πράγματα. Αναρωτιέμαι τι επίδραση έχει στην Οικονομία η πίστη σε μυθολογικά όντα ή σε πράγματα που δεν υπάρχουν", κατέληξε.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 28 July 2004 - 8:50:10 UTC