Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλειστή η εθνική οδός Κοζάνης - Ιωαννίνων Ανατροπή βυτιοφόρου με θειικό
  • [02] Θα αποκαλυφθούν τα μυστικά που κρύβουν; Ταξίδι στην καρδιά των
  • [03] Απαγορεύτηκε το άπλωμα της μπουγάδας στη Λευκωσία Μη βγάζετε στη φόρα
  • [04] Στο συνέδριο των Δημοκρατικών "Πυρά" Κλίντον εναντίον Μπους
  • [05] "Πρόσω ολοταχώς" για τις νέες ρυθμίσεις Η Παιδεία στο Μαξίμου
  • [06] 1.100 νεκροί και αγνοούμενοι Εκατόμβη στη νότια Ασία
  • [07] Ραντεβού με μιαν άγνωστη ο Πανελλήνιος
  • [08] Στο Μουσείο Μπενάκη Συλλογές Ισλαμικής Τέχνης
  • [09] Σύμφωνα με τον ΟΑΣΕ Αυξάνεται ο αριθμός κακοποιημένων παιδιών
  • [10] Έμεινε στον Ηρακλή ο Μίετσελ
  • [11] Στην Ιταλία η Κέρκυρα
  • [12] Έρευνα Ιαπώνων επιστημόνων Κίνδυνος θάνατος τα πολλά αυγά για τις

    [01] Εσωτερικά

    Κλειστή η εθνική οδός Κοζάνης - Ιωαννίνων Ανατροπή βυτιοφόρου με θειικό οξύ

    27/7/2004 11:42:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/7/2004 2:31:49 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Κλειστή παραμένει από το βράδυ της Δευτέρας η εθνική οδός Κοζάνης Ιωαννίνων, στο ύψος του Πενταλόφου, όπου και ανατράπηκε βυτιοφόρο όχημα που μετέφερε θειικό οξύ. Το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στο 92ο χιλιόμετρο της εθνικής, μεταξύ Πενταλόφου και Επταχωρίου Καστοριάς, όταν το βυτιοφόρο όχημα με αλβανικές πινακίδες κυκλοφορίας ξέφυγε από την πορεία του και ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να χυθούν στο οδόστρωμα ποσότητες θειικού οξέος. Η κυκλοφορία των οχημάτων από την Κοζάνη προς και από τα Ιωάννινα διεξάγεται μέσω Γρεβενών Μηλιάς Μετσόβου, καθώς δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η μετάγγιση του οξέος σε άλλο βυτιοφόρο. Στο σημείο του ατυχήματος έχει σχηματιστεί πυκνό νέφος εξαιτίας του θειικού οξέος και οι συνθήκες γίνονται ακόμη πιο επικίνδυνες, καθώς στην περιοχή έβρεχε όλη τη νύχτα. Μάλιστα, λόγω της βροχόπτωσης, υπάρχουν φόβοι για μόλυνση των υδάτων. Το βυτιοφόρο είχε φορτώσει το οξύ στη Θεσσαλονίκη και είχε ως προορισμό τα Τίρανα. Ο οδηγός του βυτιοφόρου, που τραυματίστηκε ελαφρά, μεταφέρθηκε και κρατείται στην τροχαία.

    [02] Τεχνολογία

    Θα αποκαλυφθούν τα μυστικά που κρύβουν; Ταξίδι στην καρδιά των αστεροειδών

    27/7/2004 11:57:00 πμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: BBC

    Μια νέα ιδέα για διαστημική αποστολή με στόχο να εξετάσει "εκ των έσω" τους αστεροειδείς, για να αποκαλύψει τα μυστικά της δημιουργίας τους, παρουσιάστηκε σε συνέδριο στο Παρίσι. Το σκάφος Deep Interior, που θα χρησιμοποιηθεί στην αποστολή, θα χρησιμοποιήσει ραντάρ για να εξερευνήσει την προέλευση και την εξέλιξη δύο σωμάτων, διαμέτρου μικρότερης του ενός χιλιομέτρου, που βρίσκονται κοντά στη Γη. Η αποστολή, που δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν το 2009, θα μπορούσε να δώσει, επίσης, πληροφορίες για την εξέλιξη των πλανητών. Το ενδιαφέρον για την κατανόηση των μυστηρίων των αστεροειδών έχει αναζωπυρωθεί τον τελευταίο καιρό λόγω των φόβων για ενδεχόμενη σύγκρουση τέτοιου είδους σωμάτων με τη Γη.

    Με τη βοήθεια δύο κεραιών μήκους 30 μέτρων, ο Deep Interior θα μπορέσει να σχηματίσει μια εικόνα σχετικά με τη δομή και την τοπογραφία των αστεροειδών. Τα μηχανήματα αυτά θα μπορέσουν να βοηθήσουν στη διαμόρφωση μιας εικόνας σχετικά με το εάν οι αστεροειδείς είναι συμπαγείς ή εάν είναι απλώς αιωρούμενες μάζες πετρωμάτων.

    Οι δύο αστεροειδείς, που θα "συναντήσει" το διαστημικό αεροσκάφος, ονομάζονται Nyx και 1999 ND43. Ο Nyx είναι ένας αστεροειδής τύπου V, ενώ το είδος του δεύτερου αστεροειδή δεν έχει ακόμη κατανοηθεί πλήρως.

    Προς αναζήτηση των αστεροειδών θα σταλούν, επίσης, μηχανήματα, για τη μελέτη ηλεκτρομαγνητικών ιδιοτήτων των δύο σωμάτων, καθώς και δύο έγχρωμες κάμερες.

    [03] Διάφορα

    Απαγορεύτηκε το άπλωμα της μπουγάδας στη Λευκωσία Μη βγάζετε στη φόρα τα καθαρά σας

    27/7/2004 1:12:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Φρένο στο άπλωμα της μπουγάδας σκοπεύει να βάλει ο δήμαρχος της Λευκωσίας με σκοπό να εξωραΐσει την εικόνα της πόλης, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου της πόλης, Μιχαλάκη Ζαμπέλα, με τσουχτερό πρόστιμο 50 κυπριακών λιρών, περίπου 85 ευρώ, θα τιμωρείται ο υπαίτιος για την εμφάνιση κρεμασμένων εσωρούχων, και όχι μόνο, στη μεσαιωνική πόλη. "Φανταστείτε να περπατάτε σε ένα δρόμο και να στάζουν πάνω σας τα νερά από τα εσώρουχα κάποιου άλλου", είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κύπρου ο κ. Ζαμπέλας σχολιάζοντας την απόφαση, που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την απόφαση, θα οριστεί και σώμα επιθεωρητών μπουγάδας που θα περιπολεί τους δρόμους προκειμένου να διασφαλίζει ότι οι νοικοκυρές δε θα τινάζουν τα χαλιά τους από τα μπαλκόνια και δε θα πετούν τα απόνερα των μπουγάδων στο δρόμο.

    [04] Διεθνή

    Στο συνέδριο των Δημοκρατικών "Πυρά" Κλίντον εναντίον Μπους

    27/7/2004 1:38:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: BBC- Reuters

    Για διχασμό της Αμερικής και συντονισμένους λανθασμένους χειρισμούς κατηγόρησε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, τον Τζορτζ Μπους. Μιλώντας στο συνέδριο των Δημοκρατικών στη Βοστόνη, όπου θα δοθεί και επίσημα στον Τζον Κέρι το χρίσμα να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του Νοεμβρίου, ο κ. Κλίντον επεσήμανε της διαφορές μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων και ανέδειξε τον εαυτό του σε "στρατιώτη" του κ. Κέρι. "Σας μιλώ ως πολίτης που θέλω να ενώσω τις προσπάθειές μου μαζί σας ως απλός στρατιώτης στη μάχη για το μέλλον μας", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κλίντον, σε μια ομιλία που ξεσήκωσε τους συνέδρους.

    "Ο Μπους δίχασε την Αμερική"

    Η ομιλία του κ. Κλίντον εξελίχθηκε σε συντονισμένη επίθεση εναντίον του νυν προέδρου, χαρακτηρίζοντας "καταστροφικές" τις αποφάσεις της κυβέρνησης Μπους για την οικονομία, το περιβάλλον και τον έλεγχο των εξοπλισμών.

    "Οι Ρεμπουμπλικάνοι στην Ουάσινγκτον πιστεύουν, ότι η Αμερική πρέπει να άγεται από τους δικούς τους πιστεύουν πως ο ρόλος της κυβέρνησης είναι να συγκεντρώσει τον πλούτο και τη ισχύ στα χέρια εκείνων που συμμερίζονται τις απόψεις της, αφήνοντας τους πολίτες να υπερασπισθούν μόνοι τους εαυτούς τους για την περίθαλψη και τη σύνταξή τους", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κλίντνον.

    Επίσης, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγόρησε τον κ. Μπους για απομόνωση των ΗΠΑ από τη διεθνή σκηνή. "Ζούμε σε έναν αλληλοεξαρτώμενο κόσμο στον οποίο δεν μπορούμε να σκοτώνουμε, να φυλακίζουμε και να καταλαμβάνουμε τα εδάφη όλων των πιθανών μας εχθρών οφείλουμε να πολεμήσουμε την τρομοκρατία και να οικοδομήσουμε έναν κόσμο με περισσότερους εταίρους και λιγότερους τρομοκράτες", δήλωσε ο κ. Κλίντον. "Εάν συμφωνείτε , τότε ξαναψηφίστε τους. Αν όχι στραφείτε προς τον Τζον Κέρι, τον Τζον Εντουαρντς και τους Δημοκρατικούς" είπε κλείνοντας ο κ. Κλίντον, προκαλώντας ενθουσιασμό στους περίπου 5.000 συνέδρους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Δημοκρατικές" βολές κατά Μπους

    [05] Εσωτερικά

    "Πρόσω ολοταχώς" για τις νέες ρυθμίσεις Η Παιδεία στο Μαξίμου

    27/7/2004 2:09:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ

    Για τις αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα ενημέρωσε η υπουργός Εθνικής Παιδείας, Μαρριέτα Γιαννάκου, τη κυβερνητική επιτροπή, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, για θέματα Παιδείας. Η κ. Γιαννάκου υπενθύμισε, ότι από φέτος καταργούνται οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές της Β Λυκείου, καθώς έχει ήδη ψηφιστεί η σχετική νομοθετική ρύθμιση, ενώ από τη σχολική χρονιά 2005-2006 τα εξεταζόμενα μαθήματα στη Γ Λυκείου θα μειωθούν από εννιά σε έξι. Εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου, η κ. Γιαννάκου δήλωσε, πως "η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να κομματοποιήσει την δημόσια εκπαίδευση" και ότι οι νέοι διευθυντές εκπαίδευσης και οι προϊστάμενοι γραφείων, θα επιλεγούν με βάση αντικειμενικά κριτήρια.

    Αντικειμενικά κριτήρια για τους διευθυντές

    Όπως τόνισε η κ. Γιαννάκου, το υπουργείο πρόκειται να προχωρήσει στην αντικατάσταση των περιφερειακών διευθυντών και θα ορίσει νέους προϊσταμένους γραφείων εκπαίδευσης, με θητεία μέχρι 31 Αυγούστου 2005. Επίσης, η υπουργός κάλεσε τους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ να συμμετάσχουν στο διάλογο για τη θέσπιση αξιοκρατικών κριτηρίων για την επιλογή των νέων μόνιμων διευθυντών εκπαίδευσης.

    Ερωτηθείσα για τις αντιδράσεις ιεραρχών σχετικά με τη δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους στην Παιανία, η υπουργός τόνισε, ότι "ζούμε σε μια δημοκρατική κοινωνία όπου ο καθένας έχει την άποψή του" και επεσήμανε την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει το ζήτημα αυτό.

    [06] Διεθνή

    1.100 νεκροί και αγνοούμενοι Εκατόμβη στη νότια Ασία

    27/7/2004 3:42:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Τους 1.100 έφτασαν οι νεκροί και οι αγνοούμενοι στη νότια Ασία, από τις σφοδρές πλημμύρες. Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, ειδικά στο Μπανγκλαντές, όπου ο ΟΗΕ εκφράζει φόβους για μια μεγάλη ανθρωπιστική κρίση. Μικρή βελτίωση παρουσιάστηκε στο βόρειο Μπανγκλαντές που έχει πληγεί περισσότερο από τις καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων, όμως η κατάσταση στις κεντρικές περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα Ντάκα είναι τραγική, αφού η μισή πόλη βρίσκεται κάτω από το νερό και 252.000 άνθρωποι είναι άστεγοι. Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού (ΡΑΜ) των Ηνωμένων Εθνών προειδοποίησε πως το Μπανγκλαντές μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπο με μια τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή τις επόμενες ημέρες, κυρίως λόγω της μεγάλης παλίρροιας στον κόλπο της Βεγγάλης και επειδή προβλέπονται από αύριο Τετάρτη και νέες βροχοπτώσεις .

    Τα νερά υποχωρούν

    Από τις 10 Ιουλίου που άρχισαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις, 686 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ινδία, 329 στο Μπανγκλαντές, 86 στο Νεπάλ, 16 στο Αφγανιστάν και τρεις στο Μπουτάν.

    Πάνω από 300 πτώματα έχουν βρεθεί στην ανατολική Ινδία τις τελευταίες τρεις ημέρες καθώς τα νερά υποχωρούν από ορισμένες περιοχές.

    Ο πρωθυπουργός της χώρας Μανμοχάν Σινγκ προειδοποίησε πως εκατομμύρια Ινδοί είναι πιθανό να βρεθούν αντιμέτωποι με την πείνα και τις επιδημίες.

    [07] Αθλητισμός

    Ραντεβού με μιαν άγνωστη ο Πανελλήνιος

    27/7/2004 5:28:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μία ομάδα από τη Βονσία, η Ιζβιντατς Λιουμπούσκι θα βρεθεί στον δρόμο του Πανελληνίου, για τον Α` προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών, σύμφωνα με την σημερινή κλήρωση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λουξεμβούργο. Οι πρώτοι αγώνες της ομάδας των Ολυμπιονικών θα διεξαχθούν στις 11 Σεπτεμβρίου και οι επαναληπτικοί στις 19 του ίδιου μήνα. Συνοπτικά τα ζευγάρια του Α γύρου είναι τα εξής: Πανελλήνιος-Ιζβιντατς Λιουμπούσκι (Βοσνία), Μπρέστσκι Μέσκοβο (Λευκορωσία)-Πόρτο (Πορτογαλία), Σπόρτινγκ Νέερπελτ (Βέλγιο)-Χαφναρφιοερντούρ (Ισλανδία), Μπρέγκεντς (Αυστρία)-Πρεσόφ (Σλοβακία), Γκρανίτας Κάουνας (Λιθουανία)-Ααλσμεερ (Ολλανδία).

    [08] Πολιτισμός

    Στο Μουσείο Μπενάκη Συλλογές Ισλαμικής Τέχνης

    27/7/2004 4:23:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Σπάνιες συλλογές που συγκροτήθηκαν στην Αίγυπτο τον 19ο αιώνα από τον Αντώνη Μπενάκη, ιδρυτή του Μουσείου Μπενάκη, θα μπορούν να θαυμάσουν οι επισκέπτες του νέου Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης. Το Μουσείο, που βρίσκεται στην οδό Ασωμάτων 22 και Διπύλου 12, στον Κεραμεικό, ανοίγει αύριο τις πύλες του στο κοινό. Όλα τα μεγάλα Μουσεία της Δύσης διαθέτουν συλλογές ισλαμικής τέχνης, αλλά η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα με αυτόνομο μουσειακό οργανισμό, αφιερωμένο στην υψηλή τέχνη του Ισλάμ και εκθέματα από τα σπουδαιότερα διεθνώς, που καλύπτουν δεκατρείς αιώνες καλλιτεχνικής δημιουργίας, διευκρινίζει ο διευθυντής του Μουσείου, Άγγελος Δεληβοριάς. Τα εγκαίνια του Μουσείου, θα γίνουν από τον πρωθυπουργό και υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Καραμανλή.

    Σε κλίμα...Σεχραζάτ

    Από 10.000 αντικείμενα απαρτίζονται οι συλλογές, από τα οποία εκτίθενται 1800, στους τέσσερις ορόφους του νεοκλασικού κτιρίου.

    Τα μοναδικά αυτά εκθέματα, βάζουν αμέσως τον επισκέπτη στο κλίμα των παραμυθιών της Σεχραζάτ, στις "χίλιες και μια νύχτες". Βασικά κομμάτια είναι τα κεραμεικά, τα περίτεχνα υφάσματα και η μεταλλουργία, συλλογές εφάμιλλες με αυτές του Καΐρου και των μεγάλων Μουσείων. Ξυλόγλυπτες πόρτες, του 9ου αιώνα, θαυμαστά κοσμήματα με σμάλτο, το λίθινο μιχράμπ- αψίδα όπου προσεύχονται οι πιστοί του Ισλάμ, με κόγχη που δείχνει προς τη Μέκκα, ένας ορειχάλκινος κηροστάτης, με ένθετο διάκοσμο από ασήμι και χρυσό, οι ξακουστές συλλογές του Μπενάκη από κεραμεικά Ιζνίκ, ο μαρμάρινος διάκοσμος ολόκληρου του καθιστικού ενός αρχοντικού του 17ου αιώνα από το Κάιρο, με το συντριβάνι στο κέντρο, θησαυροί από την Τουρκία και το Ιράν, είναι ένα μαγικό σκηνικό που προσφέρει το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης.

    Οι αρχικές συλλογές εμπλουτίστηκαν από δωρεές Ελλήνων, μόνιμα δάνεια αντικειμένων από το Victoria and Albert Museum, του Λονδίνου,το Calouste Gulbekian Museum της Λισαβώνας και αγορές αντικειμένων από το εξωτερικό.

    Την δαπάνη ύψους 2 εκ. 597.200 ευρώ για τη μετατροπή και ενοποίηση των δύο νεοκλασικών κτιρίων, που δώρισε στο Μπενάκειο ο Λάμπρος Ευταξίας, ανέλαβε το 1996 το ΥΠΕΧΩΔΕ και στο γενικό σύνολο των 4 εκ. 359 χιλιάδων ευρώ, που κόστισε συνολικά το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, συνέβαλε η Πολιτιστική Ολυμπιάδα και το Μουσείο Μπενάκη. Το κομψό και φιλόξενο κτίριο, επιφυλάσσει και μια έκπληξη, αφού στην βάση του βρέθηκε κατά τις οικοδομικές εργασίες, καλοδιατηρημένο μέρος του τείχους της πόλης του Περικλή, το οποίο παραμένει στην θέση του, προσβάσιμο στον επισκέπτη, μετά από τροποποίηση του υπογείου του κτιρίου.

    Σχετικά Links:

    Μουσείο Μπενάκη

    [09] Διεθνή

    Σύμφωνα με τον ΟΑΣΕ Αυξάνεται ο αριθμός κακοποιημένων παιδιών

    27/7/2004 5:48:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Θύματα σεξουαλικών εγκλημάτων πέφτουν εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). "Το 80% αυτών παιδιών πέφτουν θύματα σεξουαλικών εγκλημάτων από άτομα της οικογένειάς τους", δήλωσε η Βρετανίδα δικαστής Λι Μουρ, που συμμετέχει στη διήμερη διάσκεψη, που άρχισε σήμερα στη Βιέννη. Εκτός από τον τρομακτικά μεγάλο αριθμό σεξουαλικών εγκλημάτων εναντίον των παιδιών, υπάρχουν ακόμα χώρες που θεωρούν πως αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει, επισήμανε η Μουρ. "Κατά διάρκεια των εργασιών θα πρέπει να συζητηθεί το πως θα βοηθηθούν τα θύματα και να ερευνηθούν οι λόγοι που διαπράττονται τα εγκλήματα αυτά", τόνισε η Βρετανίδα δικαστής.

    Μέτρα προστασίας

    Η δικαστής Μουρ, που είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά όταν ήταν παιδί, είπε πως για την παρούσα κατάσταση σιωπής και άγνοιας φταίει εν μέρει το νομικό σύστημα.

    Οι δικαστές είναι πολλές φορές αβοήθητοι στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τους κατηγορούμενους και συχνά τα κακοποιημένα παιδιά δεν γίνονται πιστευτά στα δικαστήρια, υπογράμμισε.

    Από την πλευρά του ο Ρέι Γουάιρ, ειδικός στην ανάλυση ενόχων για σεξουαλικά εγκλήματα τόνισε ότι ένα από τα προβλήματα είναι ότι πολλοί διαπράττουν τα εγκλήματά τους σε ξένες χώρες και είναι δύσκολο να συλληφθούν.

    "Το πρόβλημα φαίνεται τώρα να μετατοπίζεται στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, όπου τα μέτρα προστασίας των παιδιών είναι λιγότερο αυστηρά", είπε χαρακτηριστικά.

    [10] Αθλητισμός

    Έμεινε στον Ηρακλή ο Μίετσελ

    27/7/2004 6:17:00 μμ

    Τέλος στο σίριαλ Μάρτσιν Μίετσελ. Ο επιθετικός του Ηρακλή, ύστερα από πολύωρες διαπραγματεύσεις, συμφώνησε τελικά με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, και όπως έγινε γνωστό υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών με απολαβές, 200 χιλιάδων ευρώ ετησίως. Ο παίκτης που χθες βρέθηκε πολύ κοντά στην ΑΕΚ, αλλά δεν ικανοποιήθηκε από την οικονομική προσφορά της, επέστρεψε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, συμφώνησε σε όλα και αύριο το πρωί θα ταξιδεύσει για τη Νόρτσια της Ιταλίας, όπου και θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα για να κάνει μαζί της τη βασική προετοιμασία. Σήμερα εξάλλου, ο Γκιόργκι Μουζάκα, κλήθηκε στην Εθνική Αλβανίας για να συμμετάσχει σε φιλικό αγώνα με την εθνική Κύπρου στη Λευκωσία, στις 18 Αυγούστου.

    [11] Αθλητισμός

    Στην Ιταλία η Κέρκυρα

    27/7/2004 6:28:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Η ώρα του μονταρίσματος για την Κέρκυρα έφτασε. Παίκτες και τεχνική ηγεσία βρίσκονται από την Τρίτη στην Ιταλία και στο αθλητικό κέντρο της πόλης Τόντι, όπου θα παραμείνουν για τις επόμενες 20 ημέρες, για να πραγματοποιήσουν το βασικό μέρος της προετοιμασίας. Ο Νίκος Αναστόπουλος, τις επόμενες ημέρες θα έχει την ευκαιρία να μοντάρει την ομάδα, να δει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες, αλλά και να ταιριάξει μεταξύ τους, τους παλιούς με τους δώδεκα νέους παίκτες που αποχτήθηκαν.

    Φιλικά με Μεσίνα και Καταντζάρο

    Πάντως τα πρώτα συμπεράσματα για την φιλόδοξη ομάδα του Ιουνίου θα βγουν στις 4 Αυγούστου, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με την ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, τη Μεσίνα. Στις 11/8 η Κέρκυρα θα παίξει με την Καταντζάρο και τρεις ημέρες αργότερα με την εθνική ομάδα των Αραβικών Εμιράτων.

    Ο Νίκος Αναστόπουλος, λόγω και των πολλών γνωριμιών που έχει στην Ιταλία, δέχεται προτάσεις για φιλικά και από άλλες ομάδες, όπως η Μπρέσια και η Σαλερντιτάνα, ενώ στην Ελλάδα, έχει κλειστεί φιλικό με τον Πανηλειακό στις 28 Αυγούστου.

    [12] Υγεία

    Έρευνα Ιαπώνων επιστημόνων Κίνδυνος θάνατος τα πολλά αυγά για τις γυναίκες

    27/7/2004 7:11:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Αμερικανική Επιθεώρηση Διαιτολογίας

    Τον κώδωνα του κινδύνου στις γυναίκες που καταναλώνουν ένα ή περισσότερα αυγά την ημέρα κρούουν Ιάπωνες επιστήμονες μετά από μακροχρόνια έρευνα. Όπως υποστηρίζουν, τα πολλά αυγά, που συνιστώνται κυρίως σε δίαιτες με λίγους υδατάνθρακες, εγκυμονούν σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία των γυναικών, αυξάνοντας δραματικά τις πιθανότητες θανάτου. Για το λόγο αυτό, συνιστούν την περιορισμένη κατανάλωση τους, σε ποσότητες που δεν θα ξεπερνούν τα δυο αυγά την εβδομάδα. Από την πλευρά της η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία επισημαίνει ότι οι υγιείς ενήλικες, ανεξαρτήτου φύλλου μπορούν να απολαμβάνουν μέχρι ένα αυγό ημερησίως, αρκεί βεβαίως να ελέγχουν σχολαστικά τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα τους.

    Αυξημένος κατά 22% ο κίνδυνος θανάτου

    Η έρευνα των Ιαπώνων επιστημόνων άρχισε το 1984.

    Οι ερευνητές μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες 9300 ανδρών και γυναικών, τα επίπεδα πίεσης, χοληστερόλης τους καθώς και άλλα στοιχεία που αφορούσαν στη γενικότερη κατάσταση της υγείας τους.

    Δεκατέσσερα χρόνια μετά κατέγραψαν τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων που απεβίωσαν και τα αίτια του θανάτου τους.

    Οι γυναίκες που έτρωγαν καθημερινά ένα αυγό την ημέρα είχαν κατά 22% περισσότερες πιθανότητες αιφνίδιου θανάτου από ότι εκείνες που έτρωγαν δυο αυγά την εβδομάδα, ακόμα και όταν οι τελευταίες κάπνιζαν και είχαν περισσότερα κιλά από το κανονικό.

    Παρατήρησαν επίσης ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν πολλά αυγά είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες θανάτου από εγκεφαλικά και καρδιακές προσβολές.

    Προσοχή και για τους άνδρες

    Τα αυγά, δεν φαίνεται, σύμφωνα με την έρευνα να είναι εξίσου επιβαρυντικά για τους άνδρες.

    Όπως όμως επισημαίνει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Γιασαγούκι Γιαναμούρα, το γεγονός αυτό δεν πρέπει να καθησυχάζει τον ανδρικό πληθυσμό.

    Και αυτό γιατί, ίσως να οφείλεται στο ότι οι άνδρες δεν πρέπει να απήντησαν με την ίδια ακρίβεια και σχολαστικότητα που απήντησαν οι γυναίκες, στο ερωτηματολόγιο για τις διατροφικές τους συνήθειες.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 27 July 2004 - 16:50:25 UTC