Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Από τη Λευκάδα Π. Παυλόπουλος για συμβασιούχους και Δημόσια Διοίκηση
  • [02] Σε ισχύ το διάταγμα για τους συμβασιούχους
  • [03] Αναμένονται αυστηροί έλεγχοι "Ολυμπιακή ασφάλεια" και στις τιμές
  • [04] Διοργανωτής το Μουσείο Φρυσίρα "Ολυμπιακές Πόλεις-Όταν οι Θεοί γίνονται
  • [05] Αντί κεφαλαίων μηνύματα! Βιβλίο σε... SMS
  • [06] Ακόμη ευνοϊκότερες για αγρότες Οι ρυθμίσεις για τα πανωτόκια
  • [07] Στους δέκα οι νεκροί από τη ζέστη Φονικός καύσωνας στην Ιαπωνία
  • [08] Της ΑΕΚ τα βάσανα
  • [09] Το απόγευμα στη Βουλή Συζήτηση για τη δημόσια διοίκηση
  • [10] Απειλές Ζαρκάουι κατά Ιαπωνίας
  • [11] Ενόψει του τριήμερου συνεδρίου Συνάντηση Καραμανλή - Μεϊμαράκη
  • [12] Γάμος δίχως προηγούμενο Ο έρως χρόνια δεν κοιτά...
  • [13] Αρνείται όλες τις εις βάρος της κατηγορίες Απολογείται η Αθανασάκη

    [01] Εσωτερικά

    Από τη Λευκάδα Π. Παυλόπουλος για συμβασιούχους και Δημόσια Διοίκηση

    18/7/2004 10:32:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Στην τελική ευθεία έχει περάσει η ψήφιση του νομοσχεδίου για τη Δημόσια Διοίκηση, που αφορά την ενίσχυση του θεσμού του ΑΣΕΠ, τις αλλαγές στην ιεραρχία της κρατικής μηχανής και άλλα εργασιακά ζητήματα των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος από τη Λευκάδα, όπου βρέθηκε για τη συνάντηση των γενικών γραμματέων των περιφερειών της χώρας. Ο κ. Παυλόπουλος, έδωσε διευκρινήσεις, για το νομοσχέδιο και το θέμα των συμβασιούχων, ενώ επέρριψε ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση, που κράτησε τα προηγούμενα χρόνια.

    "Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να ασκεί κριτική"

    Μάλιστα, δεσμεύτηκε να δώσει μια οικονομική ανάσα στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς τους επόμενους μήνες θα κατατεθεί στη Βουλή ένα νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα για τις δεκατρείς περιφέρειες της Ελλάδας.

    Οι διαδικασίες για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων προχωρούν κανονικά, όπως είχε εξαγγείλει προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία, τόνισε ο υπουργός, ενώ τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να ασκεί κριτική, καθώς, όπως δήλωσε "αυτοί, δημιούργησαν τους συμβασιούχους, καπηλεύτηκαν τα όνειρα χιλιάδων, δεν μπορούν να ασκούν τώρα κριτική, το διάταγμα, που έκαναν το 2003 το πέταξε η Ευρωπαϊκή Ένωση στο καλάθι των αχρήστων.

    [02] Εσωτερικά

    Σε ισχύ το διάταγμα για τους συμβασιούχους

    19/7/2004 4:19:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και τίθεται από σήμερα σε ισχύ το Προεδρικό Διάταγμα για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ενώ μέχρι το τέλος του έτους, τα υπηρεσιακά συμβούλια αναμένεται να αποφανθούν για το ποιοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Στο μεταξύ, την αντιπαράθεση κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης πυροδοτεί το νομοσχέδιο για την Δημόσια Διοίκηση , η συζήτηση του οποίου αρχίζει αύριο Τρίτη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Η Δημόσια Διοίκηση θα εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ πρόσθεσε πως οι διαδικασίες για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων προχωρούν κανονικά, όπως είχε εξαγγείλει προεκλογικά η ΝΔ, επικρίνοντας, παράλληλα, τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

    Αντιδράσεις

    Στο νομοσχέδιο προβλέπεται η επιτάχυνση των διαδικασιών και η δυνατότητα του ΑΣΕΠ να ελέγχει τους διαγωνισμούς που γίνονται υπό την δικαιοδοσία του, υπογράμμισε μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο κ. Παυλόπουλος.

    Το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ , επεσήμανε ο υπουργός, ορίζει ότι οι διευθυντές και οι γενικοί διευθυντές θα είναι επί θητεία προσθέτοντας ότι όλοι θα κριθούν αξιοκρατικά από τα υπηρεσιακά συμβούλια τα οποία υπάρχουν και σήμερα.

    Η κυβέρνηση σαρώνει τη δημόσια διοίκηση και εγκαθιδρύει ένα κομματικό κράτος, δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8, ο συντονιστής του τομέα Δημόσιας Διοίκησης του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Παπαδόπουλος.

    Το νομοσχέδιο εστιάζεται σε λάθος σημείο και επαναφέρει ζητήματα που φόρτισαν την δημόσια ζωή σε παλαιότερες εποχές, είπε στο σταθμό μας ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος. Η ΑΔΕΔΥ θα κληθεί στις Βουλή να πει τις απόψεις της, απάντησε ο κ. Παυλόπουλος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Π. Παυλόπουλος για συμβασιούχους και Δημόσια Διοίκηση

    Στην τελική ευθεία για τη μονιμοποίηση

    Διαμάχη για τη Δημόσια Διοίκηση

    Αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση

    [03] Οικονομία

    Αναμένονται αυστηροί έλεγχοι "Ολυμπιακή ασφάλεια" και στις τιμές

    20/7/2004 12:26:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Αυστηρούς ελέγχους για τη συγκράτηση των τιμών της αγοράς κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας. Στους ελέγχους καθοριστικό ρόλο θα παίξει και το ΣΔΟΕ που θα συνεργαστεί με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης. Την Τρίτη, ο κ Σιούφας συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων της βιομηχανίας, του εμπορίου αλλά και του τουρισμού, με τους οποίους το υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε να συνεργαστεί για την ομαλή λειτουργία της αγοράς ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Μάλιστα, οι εμπλεκόμενοι φορεία συμφώνησαν τη δημιουργία κοινής ομάδας εποπτείας της αγοράς προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα, που θα δυσφημούσαν την χώρα. Στη συνάντηση αυτή οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων έκαναν γνωστό, ότι μειώνουν κατά 35% τις τιμές των προϊόντων, που διακινούνται στα ξενοδοχεία τους.

    [04] Πολιτισμός

    Διοργανωτής το Μουσείο Φρυσίρα "Ολυμπιακές Πόλεις-Όταν οι Θεοί γίνονται Άνθρωποι"

    20/7/2004 12:35:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    "Ολυμπιακές Πόλεις-Όταν οι Θεοί γίνονται Άνθρωποι", είναι ο τίτλος της έκθεσης - σταθμός για την πολιτιστική ζωή της πρωτεύουσας. Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της, την Τετάρτη 14 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι 12 Σεπτεμβρίου. Διοργανωτής της έκθεσης είναι το Μουσείο Φρυσίρα επ ευκαιρία της φιλοξενίας των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα μας. Στην έκθεση προβάλλονται τα τελευταία τεχνολογικά δεδομένα της τέχνης του 21ου αιώνα με ψηφιακή φωτογραφία, γλυπτική, εγκαταστάσεις και video, που σχολιάζουν την ομορφιά του ανθρωπίνου σώματος, αλλά και τη θνητότητά του. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

    Έργα σύγχρονων καλλιτεχνών

    Επίσης, θα παρουσιαστούν έργα σύγχρονων καλλιτεχνών από Ολυμπιακές Πόλεις, αλλά και από όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα θα είναι οι εξής, η Michal Chelbin από το Ισραήλ, ο Jonathan Webb από τις Η.Π.Α., η Maril&#233;ne Oliver, ο Marc Wayland, ο Paul Hodgson και ο Edward Lucie-Smith από τη Μεγάλη Βρετανία, ο Fereydoun Ave από το Ιράν, ο Tara Sosrowardoyo από την Ινδονησία, ο Sui Jianguo, o Weng Fen και ο Ho Siu Kee από την Κίνα, ο Per Wiz&#233;n και ο Lars Siltberg από τη Σουηδία, ο Genia Chef και η Olga Tobreluts από τη Ρωσία, ο Ivan Pinkava από τη Δημοκρατία της Τσεχίας, η Jiivanii RedMarks από τη Τζαμάικα, η Bernadette da Cunha από την Ινδία, ο Victor Koen και ο Δημήτρης Γέρος από την Ελλάδα, οι Maslen & Mehra από την Αυστραλία, η Kim Poor από τη Βραζιλία και ο Mark Soosaar από την Εσθονία.

    Την έκθεση επιμελείται ο διεθνούς φήμης τεχνοκριτικός και επίτιμος διευθυντής του Μουσείου Φρυσίρα Edward Lucie-Smith.

    "Συνηθίζουμε να χαρακτηρίζουμε τους μεγάλους πρωταθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων ως "ημίθεους", ανθρώπους που έχουν δυνάμεις πάνω και πέρα από το κανονικό των ανθρώπινων δυνατοτήτων. Η έκθεση, αφιερωμένη ως επί το πλείστον στις ψηφιακές εικόνες, θα προσπαθήσει να ανατρέψει αυτή την εξίσωση. Ο ολυμπιακός ανταγωνισμός υπάρχει για να αποκαλύπτει όχι την ύπαρξη των ημίθεων, αλλά το τι μπορεί να καταφέρει ένας - κατά τα άλλα συνηθισμένος άνθρωπος, όταν θέσει στον εαυτό του έναν θεϊκό στόχο", τόνισε ο Edward Lucie-Smith.

    [05] Τεχνολογία

    Αντί κεφαλαίων μηνύματα! Βιβλίο σε... SMS

    20/7/2004 1:58:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Βαριέστε να περιμένετε το τραμ και έχετε ξεχάσει τα hands free στο σπίτι, ώστε να περάσετε πιο ευχάριστα το χρόνο σας; Μην αγχώνεστε! Η τεχνολογία έχει φροντίσει για εσάς, με έναν τρόπο άκρως δημιουργικό. Η ιδέα ανήκει σε ένα Κινέζο συγγραφέα, ο οποίος αποφάσισε να κυκλοφορήσει το καινούριο του μυθιστόρημα σε SMS! Ο Κιάν Φουτσάνγκ λοιπόν, μετέτρεψε τα κεφάλαια του βιβλίου του "Outside the Fortress Besieged" ("Έξω από το πολιορκημένο φρούριο") σε μηνύματα και τις σελίδες σε χαρακτήρες. Το πρωτότυπο λοιπόν "βιβλίο" αποτελείται από 60 μηνύματα 70 χαρακτήρων του καθένα. Μάλιστα, ο δημιουργός επιμένει ότι πρόκειται για ένα ερωτικό μυθιστόρημα, το οποίο αποτελεί πραγματικό λογοτεχνικό επίτευγμα. Χάρη σε αυτή την πρωτότυπη ιδέα, όχι μόνο θα περνάτε ευχάριστα το χρόνο σας αλλά θα μορφώνεστε κιόλας, αρκεί βέβαια να κυκλοφορήσει σύντομα στη χώρα μας.

    [06] Οικονομία

    Ακόμη ευνοϊκότερες για αγρότες Οι ρυθμίσεις για τα πανωτόκια

    20/7/2004 2:05:00 μμ

    Πηγή: NET 105,8

    Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ψηφιστεί από τη Βουλή το νομοσχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει και ρυθμίσεις για το θέμα των πανωτοκίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει ακόμη ευνοϊκότερη ρύθμιση για τους αγρότες. Το θέμα συζήτησαν το πρωί της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Αλογοσκούφη. Εκτός από τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις, συζητήθηκε και το φορολογικό νομοσχέδιο. Απολύτως συμβατή με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ θα είναι η ρύθμιση για τα πανωτόκια, τονίζει μέσω της ΝΕΤ 105,8 ο κ. Αλογοσκούφης.

    Τελευταία φορολογική ρύθμιση

    Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση μελετά ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για πανωτόκια των αγροτών. Μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8, ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση εξετάσθηκαν κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες ώστε να υπάρξει η αποτελεσματικότερη δυνατή ρύθμιση για τα πανωτόκια.

    Αναφερόμενος στο θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι από σήμερα και έως τις 30 Ιουλίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση προς την Εφορία προκειμένου να συμπεριληφθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

    Εξάλλου, αναφερόμενος στο θέμα των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, ο υφυπουργός Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζας τόνισε ότι πρόκειται για την τελευταία φορολογική ρύθμιση, ενώ απέκλεισε και το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο

    "Ανάσα" για τους δανειολήπτες

    [07] Διεθνή

    Στους δέκα οι νεκροί από τη ζέστη Φονικός καύσωνας στην Ιαπωνία

    20/7/2004 4:26:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τους δέκα έχουν φτάσει οι νεκροί, από τις υψηλές θερμοκρασίες που "κατακαίουν" το Τόκιο κι άλλες πόλεις της Ιαπωνίας, ενώ 500 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία λόγω του καύσωνα. Την Πέμπτη στην ιαπωνική πρωτεύουσα ο υδράργυρος σκαρφαλώσε στους 39,5 βαθμούς Κελσίου, την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει σημειωθεί στην πόλη από το 1923, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας. Επίσης στην πόλη Ουσίκου, τριάντα χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Τόκιο το θερμόμετρο έδειξε 40,2 βαθμούς, ενώ οι ειδικοί εκτιμούν, ότι η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί μέσα στις επόμενες μέρες. Ο φονικός καύσωνας οφείλεται τόσο στο ότι η περίοδος των βροχών (Ιούνιος-Ιούλιος) στην Ιαπωνία ήταν αυτή τη χρονιά ιδιαίτερα σύντομη καθώς και στους ξηρούς και καυτούς ανέμους που πνέουν από το βουνά γύρω από το Τόκιο.

    [08] Αθλητισμός

    Της ΑΕΚ τα βάσανα

    20/7/2004 4:29:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Η ημερομηνία είχε προσδιοριστεί από την Πέμπτη, όμως η εκδίκαση του θέματος της ΑΕΚ φαίνεται πως δεν θέλει να γίνει. Ο "Δικέφαλος" περίμενε να εκδικαστεί η δεύτερη αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 44, όμως λογάριασε χωρίς το Ελληνικό Δημόσιο. Το θέμα πήρε αναβολή για τις 2 Σεπτεμβρίου, και η αγωνία παραμένει στις τάξεις της ΑΕΚ. Παράλληλα, η Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΑΕ, με σημερινή της απόφαση, αποδέχθηκε την προσφυγή που είχαν καταθέσει κατά της ΠΑΕ ΑΕΚ οι ποδοσφαιριστές Βασίλης Τσιάρτας, Βασίλης Λάκης, Μιχάλης Κασάπης, Δημήτρης Ναλιτζής και Μίλεν Πέτκοφ, για λύση των συμβολαίων τους.

    Η ΑΕΚ της προσφυγιάς

    Η απόφαση για το Μιχάλη Καψή αναμένεται να βγει την Τετάρτη, ενώ οι υποθέσεις των Νίκου και Σωτήρη Λυμπερόπουλου πήραν αναβολή για τις 27 Ιουλίου μετά από κοινή απόφαση τους. Οι Κατσουράνης, Ίβιτς και Ζαγοράκης απέσυραν το αίτημα τους.

    Από τους ποδοσφαιριστές, παρών ήταν μόνο ο Μιχάλης Καψής, ο οποίος τελικά δεν την απέσυρε, αν και την περασμένη Παρασκευή μπήκαν 400.000 ευρώ στον λογαριασμό του. Ο διεθνής αμυντικός αναθεώρησε την απόφαση του, και ζήτησε τελικά να μείνει στην ομάδα με περισσότερα χρήματα (600.000 ευρώ). Ο Νικολαϊδης, του είπε πως αδυνατεί να τον ικανοποιήσει, και τα πράγματα φαίνονται πλέον να παίρνουν άσχημη τροπή.

    Για τον Κασάπη η ΑΕΚ υποστήριξε ότι υπάρχει αλλοίωση του συμβολαίου, γιατί ένας όρος έχει γραφεί με άλλο γραφικό χαρακτήρα.

    Πάντως, η ΑΕΚ φαίνεται να έχει έτοιμη λύση, αν τελικά φύγει ο Καψής και αυτή ακούει στο όνομα ενός παλιού της γνώριμου, του Κάρλος Γκαμάρα, που έμεινε ελεύθερος απο την Ίντερ. Ο Παραγουανός αμυντικός, χαίρει της εκτίμησης του παλιού-νέου τεχνικού της ΑΕΚ Φερνάντο Σάντος, του οποίου σήμερα θα γίνει η επίσημη παρουσίαση.

    [09] Εσωτερικά

    Το απόγευμα στη Βουλή Συζήτηση για τη δημόσια διοίκηση

    20/7/2004 4:34:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής συζητείται το απόγευμα το επίμαχο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, το οποίο έχει προκαλέσει την έντονη αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης. Η Δημόσια Διοίκηση θα εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος. Την πλήρη αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, χαρακτηρίζοντάς το "νομοθετική παρέμβαση παλαιοκομματικού τύπου" και παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τις δικές τους προτάσεις για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Στο μεταξύ, σε ισχύ τέθηκε τη Δευτέρα το Προεδρικό Διάταγμα για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, με τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

    Αντιδράσεις για το σύστημα αξιολόγησης

    Την αναβολή της κατάθεσης στη Βουλή του νομοσχεδίου για 1,5 μήνα και, παράλληλα, την επανέναρξη διαλόγου με την Κυβέρνηση για της διαμόρφωση του νέου δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα αξιολόγησης, ζήτησε το μεσημέρι της Τρίτης ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρου.

    Ο κ. Παπασπύρου, αφού προειδοποίησε για απεργιακές κινητοποιήσεις στο δημόσιο, από τον Σεπτέμβρη, υποστήριξε ότι το σύστημα αξιολόγησης που προωθεί η Κυβέρνηση είναι αόριστο και αποσπασματικό. Μάλιστα, τόνισε ότι η ΑΔΕΔΥ θα παρέμβει προκειμένου να αποτρέψει μια νέα κατάσταση κομματικού ελέγχου στο δημόσιο.

    Οι συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ ζητούν η προαγωγή των υπαλλήλων να κινείται μέσω ενός αδιάβλητου, όπως τόνισαν, συστήματος αξιολόγησης. Τα κριτήρια ανάδειξης στην ιεραρχία του δημοσίου θα είναι οι σπουδές, η προϋπηρεσία, η γνώση ξένων γλωσσών, που θα πιστοποιούνται μέσω γραπτού διαγωνισμού. Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ αντιδρά στην τριετή θητεία των γενικών διευθυντών.

    Το μεσημέρι, αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ επισκέφτηκε τον υφυπουργό Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, Απόστολο Ανδρεουλάκο, ο οποίος δήλωσε ότι η συζήτηση του νομοσχεδίου ξεκινά το απόγευμα και επιθυμεί τις προτάσεις της ΑΔΕΔΥ πάνω στο νομοσχέδιο.

    Στο μεταξύ, την εγκύκλιο εφαρμογής του Προεδρικού Διατάγματος για τους συμβασιούχους στο δημόσιο τομέα απέστειλε την Τρίτη το υπουργείο Εσωτερικών προς όλες τις υπηρεσίες του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

    Οι εργαζόμενοι οφείλουν να υποβάλουν αίτηση ως και τις 19 Σεπτεμβρίου 2004, στην οικεία υπηρεσία ή στο φορέα.

    Σημειώνεται πάντως ότι οι συμβασιούχοι του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα έχουν κυρήξει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη, με την υποστήριξη της ΓΣΕΕ και της ΠOΕ-OΤΑ, ενώ, ταυτόχρονα, μελετούν τις επόμενες κινήσεις τους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σε ισχύ το διάταγμα για τους συμβασιούχους

    Π. Παυλόπουλος για συμβασιούχους και Δημόσια Διοίκηση

    [10] Ιράκ

    Απειλές Ζαρκάουι κατά Ιαπωνίας

    20/7/2004 5:19:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Να αποσύρει τα στρατεύματά της από το Ιράκ ζήτησε από την Ιαπωνία ο Αμπού Μουσάμπ αλ-Ζαρκάουι, φανατικός ισλαμιστής με διασυνδέσεις με την αλ-Κάιντα, απειλώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα πραγματοποιηθούν επιθέσεις εναντίον της, σύμφωνα με μια δήλωση που δημοσιεύτηκε την Τρίτη σε ισλαμική ιστοσελίδα. "Το μήνυμα αυτό απευθύνεται στην ιαπωνική κυβέρνηση. Κάνετε ό,τι έκαναν οι Φιλιππίνες επειδή κανείς άλλος δεν μπορεί να σας βοηθήσει... Η μοίρα σας θα είναι σαν αυτή των Αμερικανών και άλλων", αναφέρεται στη δήλωση, η οποία δημοσιεύεται στην ίδια ιστοσελίδα που είχε δημοσιεύσει και προηγούμενες δηλώσεις του Ζαρκάουι.

    [11] Εσωτερικά

    Ενόψει του τριήμερου συνεδρίου Συνάντηση Καραμανλή - Μεϊμαράκη

    20/7/2004 4:05:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/7/2004 7:00:38 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Συνάντηση με τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, είχε ο Πρωθυπουργός, ενόψει του τριήμερου συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος που αρχίζει την Παρασκευή στην Ανθούσα. Ως κόμμα δεν πρέπει να επεμβαίνουμε στο κράτος αλλά μπορούμε και πρέπει να παρεμβαίνουμε στην κυβέρνηση- που είναι μέρος του δικού μας κόμματος- για εφαρμογή ή έλεγχο του κυβερνητικού προγράμματος που έχει εγκρίνει με την ψήφο του ο ελληνικός λαός, δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι θα είναι υποψήφιος για τη θέση του γραμματέα του κόμματος. Στη συνέχεια, ο κ. Μεϊμαράκης συναντήθηκε και με τη Δήμαρχο Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο διάλογου και σύνθεσης των απόψεων των κορυφαίων στελεχών του κόμματος.

    "Κανένας δεν μένει απ' έξω"

    "Κανένας δεν μένει απ' έξω. Όλοι μπορούν να υποβάλουν υποψηφιότητα και τα κορυφαία στελέχη δεν έχουν ποτέ προβλήματα εκλογής. Σημασία έχει να δώσουμε τη δύναμη στα στελέχη της ΝΔ να αποφασίσουν εκείνα για τη σύνθεση του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου του κόμματος. Και να μπορέσουμε να έχουμε την ευτυχία όσοι βάζουμε υποψηφιότητα να έχουμε τη δημοκρατική νομιμοποίηση του συνεδρίου μας", δήλωσε την Τρίτη η δήμαρχος Αθηναίων σε ερώτηση δημοσιογράφου, εάν με την πρότασή της για τη δημιουργία Πολιτικού Συμβουλίου θα μείνουν έξω αρκετά κορυφαία στελέχη.

    "Συναντηθήκαμε με το γραμματέα της Ν.Δ. για να κουβεντιάσουμε, τα θέματα τα οποία έχουν τεθεί σε διάλογο ενόψει του Συνεδρίου της Ν.Δ. Ένα Συνέδριο, το οποίο αναμένεται να έχει ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον, αφού θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε προτάσεις και ιδέες για την καλύτερη δομή της Ν.Δ. για το πρόγραμμα της Ν.Δ. το οποίο, πρέπει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πολιτών και αυτών που μας ψήφισαν αλλά και αυτών που δεν μας ψήφισαν αλλά περιμένουν πάρα πολλά από εμάς", ανέφερε η δήμαρχος Αθηναίων.

    Όπως δήλωσε η κ. Μπακογιάννη, τα Συνέδρια γίνονται για να μπορούν να τεθούν στο διάλογο όλες οι ιδέες και όλες οι προτάσεις. "Αυτό ακριβώς κουβεντιάσαμε με τον κ. Μεϊμαράκη. Υπάρχουν πολλές ιδέες, πολλές σωστές προτάσεις που έχουν κατατεθεί, θα συζητηθούν στο Συνέδριο και το Συνέδριο ως κυρίαρχο όργανο, θα αποφασίσει", πρόσθεσε η ίδια. Από την πλευρά του, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε πως πάντα μια συζήτηση με τη Δήμαρχο Αθηναίων είναι ενδιαφέρουσα, γόνιμη και αποδοτική. "Η συζήτησή μας περιεστράφη σε πάρα πολλά ζητήματα. Έχουμε μια τακτική επικοινωνία και επαφή και ενόψει του Συνεδρίου το οποίο ξεκινάει την Παρασκευή. Της ζήτησα να χαιρετίσει, να ξεκινήσει το Συνέδριο ως Δήμαρχος της Πόλης των Αθηνών που φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ταυτόχρονα συζητήσαμε και πάρα πολλά άλλα ζητήματα που είναι σε εξέλιξη", ανέφερε ο γραμματεάς του κόμματος.

    Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι την Παρασκευή το απόγευμα, που θα αρχίσουν οι εργασίες του Συνεδρίου, θα μιλήσουν η κ. Μπακογιάννη, ως δήμαρχος Αθηναίων, καθώς φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν, ο Βιλφριντ Μάρτενς (πρόεδρος του ΕΛΚ), ο Πρωθυπουργός και ο ίδιος ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν θα τεθούν όλες οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί για το νέο καταστατικό σε ψηφοφορία, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις από το καταστατικό και τον κανονισμό του Συνεδρίου για το πώς τίθενται σε ψηφοφορία οι προτάσεις.

    Οι τελευταίες λεπτομέρειες

    Η επιτροπή καταστατικού συνεδρίασε το μεσημέρι της Τρίτης στη Ρηγίλλης προκειμένου να οριστικοποιήσει την πρότασή της, η οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

    Όπως έγινε γνωστό, ο Μιλτιάδης Έβερτ, με επιστολή που απέστειλε στις 5 Ιουλίου προς τον κ. Καραμανλή, τον κ. Μεϊμαράκη, τους προέδρου ΝΟΔΕ και τους εκλεγμένους νομάρχες και δημάρχους με την υποστήριξη της ΝΔ, ζητά κατά τη διάρκεια του συνεδρίου να ασχοληθούν οι σύνεδροι με θέματα που απασχολούν τους πολίτες και να δώσουν το όραμα αλλά και τις θέσεις για μια νέα εποχή στα πολιτικά πράγματα.

    Ο κ. Έβερτ ζητά να συζητηθούν θέματα όπως η ανεργία, η ακρίβεια, το χαμηλό εισόδημα των Ελλήνων, η ισόρροπη ανάπτυξη, ο τουρισμός, η ναυτιλία, η ανταγωνιστικότητα του πρωτογενούς τομέα, η πάταξη της διαφθοράς, η μείωση της γραφειοκρατίας και τα φορολογικά και χρηματοδοτικά κίνητρα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    Σε ότι αφορά τον οργανωτικό τομέα, ο κ. Έβερτ προτείνει να διευρυνθεί η συμμετοχή της κοινωνίας στα όργανα του κόμματος, με την επιπλέον συμμετοχή στις κομματικές οργανώσεις μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης και του συνδικαλισμού, αλλά και την καθιέρωση δημοψηφισμάτων σε επίπεδο νομού με πρωτοβουλία του κόμματος για θέματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες.

    Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος αναφέρει ακόμη ότι η ΝΔ θα πρέπει να προετοιμαστεί από τώρα για την πολιτική οξύτητας που όπως υποστηρίζει θα επιδιώξει να αναπτύξει το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να μειώσει τα εσωκομματικά προβλήματά του ενόψει του συνεδρίου του .

    Στο συνέδριο θα παραστεί ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Ράλλης, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχει.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προσυνέδρια της ΝΔ σε Θεσσαλονίκη-Πάτρα

    [12] Διάφορα

    Γάμος δίχως προηγούμενο Ο έρως χρόνια δεν κοιτά...

    20/7/2004 5:37:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Εκείνη είναι 71 ετών και έχει ήδη πέντε παιδιά και εγγόνια, ενώ εκείνος είναι μόλις 19 χρονών και πρόσφατα παράτησε τα μαθητικά θρανία για χάρη της... Ο λόγος για την Νιανγκίντα γουά Νγκούτζι και τον Τζέιμς Μπουρού Καμάου από την Κένυα, που πριν από λίγες ημέρες ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου προκαλώντας την έκπληξη, αλλά και ξεσηκώνοντας αντιδράσεις από γνωστούς και φίλους. Πάντως, οι δυο τους μιλούν για θέλημα Θεού και εμφανίζονται πλήρως ικανοποιημένοι από την επιλογή τους. "Είμαι ευτυχισμένη που ο Μπουρού ακολούθησε το δρόμο του Θεού" δήλωσε η Νιανγκίντα στην εφημερίδα "East African Standard", που ανακάλυψε το παράξενο αυτό ζευγάρι. Από την πλευρά του, ο Μπουρού είπε ότι για κανένα λόγο και κάτω από καμιά πίεση ή εκφοβισμό δεν θα εγκαταλείψει τη γυναίκα που ο Θεός του όρισε να παντρευτεί. Και αν, ήδη, βρίσκετε την κατάσταση σουρεαλιστική, προσθέστε ότι οι νεόνυμφοι συγκατοικούν στο σπίτι της Νιατζίντα μαζί με τον 33χρονο γιο της, ο οποίος, είναι 14 χρόνια μεγαλύτερος από τον πατριό του.

    Πλήθος αντιδράσεων

    Και μπορεί ο 19χρονος Κενυάτης να δείχνει αποφασισμένος και σίγουρος με την επιλογή του, φαίνεται, όμως, πως δυσαρέστησε πολλούς.

    Οι συμμαθητές και οι καθηγητές του θρηνούν που ο νεαρός άφησε το σχολείο καθώς οι επιδόσεις του στα μαθήματα ήταν εξαιρετικές και έμοιαζε να έχει λαμπρό μέλλον μπροστά του.

    Όλοι τους κατηγορούν την Νιατζίντα που "τον έκλεψε" από το σχολείο, ενώ δηλώνουν έτοιμοι μέχρι και να την αντιμετωπίσουν προκειμένου να φέρουν το Μπορού πίσω στο μαθητικά έδρανα.

    Όμως, και ο πατέρας του Μπουρού δηλώνει ιδιαίτερα πικραμένος και ντροπιασμένος τόσο από το γιο του όσο και τη γυναίκα του, και αφήνει αιχμές για την αίρεση στην οποία ανήκουν. Μάλιστα, κι αυτός εξαπέλυσε κι απειλές εναντίον της νέας του νύφης.

    Η μόνη, πάντως, που μοιάζει συμβιβασμένη με την απόφαση του γιου της είναι η μητέρα του, η οποία και αναφέρεται στη Νιατζίντα ως πραγματική φίλη την οποία γνωρίζει χρόνια.

    Μπορεί να είναι ο έρωτας τόσο τυφλός ή κρύβεται κάτι άλλο πίσω από αυτό το αλλιώτικο ζευγάρι;

    Προς το παρόν δε μπορούμε παρά να περιμένουμε ο φτερωτός θεός να βρει το φως του.

    [13] Εσωτερικά

    Αρνείται όλες τις εις βάρος της κατηγορίες Απολογείται η Αθανασάκη

    20/7/2004 6:29:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Συνεχίστηκε ενώπιον του τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων η δίκη των φερομένων ως μελών του ΕΛΑ. Κατά τη διάρκεια της απολογίας της, η Ειρήνη Αθανασάκη επέμεινε στην υπερασπιστική της γραμμή και αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που τις αποδίδονται. Η ίδια υποστήριξε, ότι δεν γνωρίζει κανέναν από τους συγκατηγορούμενους της πέραν του Κωνσταντίνου Αγαπίου με τον οποίο είχε φιλική σχέση. Αναφερόμενη στην πρώην σύζυγο του Αγγελέτου Κανά, Σοφία Κυριακίδου, η οποία κατέθεσε σε βάρος της, η Αθανασάκη υποστήριξε, ότι δεν την έχει δει ποτέ στην ζωή της και ότι πιθανότατα χρειάζεται ψυχολογική στήριξη. Να σημειώσουμε, ότ νωρίτερα, ο συνήγορος υπεράσπισης του Αγγελέτου Κανά κ. Αλέξης Κούγιας είχε ζητήσει από το δικαστήριο να αναγνώσει δημοσίευμα της "Αυριανής", σύμφωνα με το οποίο η επίθεση σε μπαρ στη Γλυφάδα για την οποία κατηγορείται ο Κανάς έγινε από δράστη λιβανέζικης υπηκοότητας. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε επί του αιτήματος, ενώ η δίκη θα συνεχιστεί αύριο με ερωτήσεις συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής προς την Ειρήνη Αθανασάκη.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 20 July 2004 - 16:50:16 UTC