Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Ντομενέχ προπονητής της Γαλλίας
  • [02] Λάθος χειρισμοί τα αιτία του μπλακ άουτ Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση
  • [03] 24 Έλληνες χορευτές Στο Ηρώδειο το μπαλέτο της Σκάλας του Μιλάνου
  • [04] "Χτυπήθηκαν" Ινδία, Νεπάλ και Μπαγκλαντές Πολύνεκρες πλημμύρες στη
  • [05] Απεργούν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ
  • [06] Πήρε Κουτσοκώστα η Χαλκηδόνα
  • [07] Προειδοποιεί η ΓΓΠΠ Πύρινα μέτωπα
  • [08] Ψάχνουν ξένο παίκτη στο Αιγάλεω
  • [09] Αεροπλάνο της ΟΑ Δεν πέταξε λόγω τεχνικού προβλήματος
  • [10] "Μόσχευμα" αλά Barbie
  • [11] Από σεισμική δόνηση 4,8 Ρίχτερ "Κουνήθηκε" η Πάργα
  • [12] ΑΕΚ: Ανέλαβε ο Ίβιτς

    [01] Αθλητισμός

    Ο Ντομενέχ προπονητής της Γαλλίας

    12/7/2004 12:19:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/7/2004 6:59:25 μμ)

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η εμπειρία σε διεθνείς διοργανώσεις και η ικανότητά του να δουλεύει με νέους ποδοσφαιριστές, ήταν τα στοιχεία που έφεραν τον 52χρονο Ρεϊμόν Ντομενέχ στο τιμόνι της εθνικής Γαλλίας στην θέση του Ζακ Σαντινί. Ο Ντομενέχ επικράτησε στην μάχη με τους Λοράν Μπλαν και Ζαν Τιγκανά. Όπως είχε ήδη από χθες δημοσιοποιήσει η γαλλική "Εκίπ", ο Ντομενέχ ήταν το φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας, καθώς τόσο ορισμένοι πρώην προπονητές της ομάδα, όπως ο Εμέ Ζακέ, αλλά και ο Κλόντ Σιμονέ πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας, είχαν εκφραστεί θετικά υπέρ του. Ανάμεσα σε εκείνους που ήταν υπέρ του Ζαν Τιγκανά ήταν και ο Μισέλ Πλατινί, συμπαίκτης του στην μεγάλη εθνική Γαλλίας του 1984 και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας.

    Στόχοι για την επόμενη τετραετία

    Η απόφαση για την πρόσληψη του Ντομενέχ σηματοδοτεί και την νέα εποχή στην εθνική ομάδα της Γαλλίας, καθώς πλέον είναι σχεδόν σίγουρο πως θα κληθούν και νέοι ποδοσφαιριστές.

    Για αυτό τον λόγο ίσως ο πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας, Κλοντ Σιμονέ, προσβλέπει σε ένα τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας, που για να γίνει πραγματικότητα θα πρέπει να υλοποιηθούν και οι στόχοι που έχει θέσει για τα επόμενα χρόνια η ομοσπονδία: "Ελπίζω ότι ο κοινός στόχος θα είναι η πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ και η συμμετοχή της ομάδας μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Από κει και πέρα και εφόσον οι στόχοι πραγματοποιηθούν, θα υπάρξει αυτόματη ανανέωση της συνεργασίας για τουλάχιστον δύο χρόνια, ενόψει των προκριματικών του EURO 2008. Εάν όμως, τα πράγματα δεν εξελιχθούν ικανοποιητικά, η συνεργασία μας θα ολοκληρωθεί".

    Ικανοποιημένος από την συμφωνία του με την γαλλική ομοσπονδία, αλλά και έτοιμος να αντιμετωπίσει την μεγάλη πρόκληση, είναι ο Ρεϊμόν Ντομενέκ. Στις πρώτες δηλώσεις που έκανε ως προπονητής των "τρικολόρ", ο έμπειρος τεχνικός, τόνισε: "Στόχος μου είναι να φέρω την ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών. Πρωταρχικός στόχος είναι η πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ 2006 και στην συνέχεια η κατάκτηση του τροπαίου. Χρειάζεται να αλλάξουμε κάποια πράγματα και θα το κάνουμε. Και βέβαια τα καλά αποτελέσματα είναι αυτά που μας απασχολούν, όμως θέλουμε να τα συνδυάσουμε και με την καλή απόδοση που θα ικανοποιήσει τους φιλάθλους. Η αποστολή μου είναι να κερδίζουμε, όμως το καλό θέαμα είναι ένα από τα καθήκοντά μου".

    Ο Ρειμόν Ντομενέχ ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Λυόν, ομάδα της πόλης όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Αγωνίστηκε εκεί από το 1971 και δύο χρόνια αργότερα κατέκτησε το κύπελλο Γαλλίας, στην συνέχεια αγωνίστηκε στην Στρασμπούρ, την Παρί Σεν Ζερμέν και έκλεισε ως ποδοσφαιριστής στην Μπορντό, με την οποία κατέκτησε και το πρωτάθλημα του 1984. Εκείνη την χρονιά μεταπήδησε στην προπονητική στην ομάδα της Μουλούζ στην δεύτερη κατηγορία και το 1993 ανέλαβε την εθνική Γαλλίας κάτω των 21 ετών, με την οποία έφτασε στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 1994, του 1996 και του 2002.

    [02] Εσωτερικά

    Λάθος χειρισμοί τα αιτία του μπλακ άουτ Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση

    12/7/2004 12:59:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/7/2004 7:39:32 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Αποκαταστάθηκε σταδιακά η παροχή ρεύματος σε όλη τη νότια Ελλάδα. Ήδη έχει επανέλθει το ρεύμα σε όλες τις περιοχές του λεκανοπεδίου καθώς και στο μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου, της Εύβοιας αλλά και νησιών που συνδέονται με το ηπειρωτικό σύστημα. Το μπλακ άουτ σημειώθηκε στις 12:39 το μεσημέρι και η ΔΕΗ πέντε όλοκληρες ώρες μετά, ανακοινώνει οτι δεν γνωρίζει γιατί έγινε η διακοπή και παραπέμπει στην επιτροπή έρευνας που θα δημιουργηθεί για να μας "φωτίσει". Όπως έγινε γνωστό, αλλά η ΔΕΗ δεν το επιβεβαιώνει, λόγω της υπερβολικής ζήτησης, επιχειρήθηκε να επανενταχθεί στο δίκτυο μία από τις μονάδες (αεριοστρόβιλος) του σταθμού του Λαυρίου, με αποτέλεσμα να υπάρξει το μπλάκ άουτ. Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα το πρόβλημα προκλήθηκε από λάθος χειρισμούς στο Σύστημα Ελέγχου, Μεταφοράς, και Παραγωγής Ενέργειας. Εν τω μεταξύ, η είδηση του μπλακ άουτ έκανε το γύρο του κόσμου μέσα από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία ενώ γίνεται άμεση σύνδεση με τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Ευθύνες στην κυβέρνηση επιρρίπτουν ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΣΥΝ.

    Λάθος χειρισμοί

    Oι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για λάθος χειρισμούς, στο κέντρο κατανομής φορτίου στο Κρυονέρι. Ήταν η ώρα της έναρξης της μεσημερινής αιχμής και η ζήτηση είχε ανέβει στα 9.100 MW. Οι τεχνικοί της ΔΕΗ από το Κρυονέρι έδωσαν εντολή να συνχρονιστεί ο αεριοστρόβιλος του Λαυρίου για να μπορέσουν να καλύψουν την ανέρχομενη ζήτηση. Αυτό όμως δεν έγινε δυνατόν και "κρέμασε" όλο το νότιο σύστημα. Η μια μετά τη άλλη από τις μονάδες της ΔΕΗ έβγαιναν εκτός λειτουργίας. Το Κερατσίνι, το Αλιβέρι και στη συνέχεια η Μεγαλόπολη, που άφησε χωρίς ρεύμα τη Πελοπόννησο. Μια άλλη εκδοχή, σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, που επικαλείται επίσημη πηγή, αναφέρει οτι υπήρξε πρόβλημα σε μία από τις τρείς γραμμές υπερυψηλής τάσης που μεταφέρουν την ηλεκτρική ενέργεια από την Βόρεια Ελλάδα. Ο κ. Σιούφας κατηγορηματικά απέρριψε τη σύνδεση του μπλακ άουτ με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τόνισε οτι θ αναζητηθούν ευθύνες και θε πέσουν κεφάλια.

    Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, τρεις ανάλογες κρίσεις είχαν παρουσιαστεί τα τελευταία είκοσι χρόνια, που για να ξεπεραστούν είχαν περάσει πάνω από έξι ώρες. Κατά τις ίδιες πηγές, ο κρατικός μηχανισμός κινήθηκε γρήγορα ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ενώ μέσα στα πρώτα οκτώ λεπτά η κυβέρνηση είχε πλήρη εικόνα για την κατάσταση. Στο μετρό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι επιβάτες απεγκλωβίστηκαν χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα μέσα σε 12 λεπτά της ώρας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν, πως ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης, που έζησε το πρόβλημα κατά τη δοκιμαστική διαδρομή του μετρό απο το "Ελευθέριος Βενιζέλος" στο Σύνταγμα, στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου ζήτησε ενίσχυση του υποσταθμού για τα μέσα σταθερής τροχιάς, ώστε να μη διακοπεί η λειτουργία τους σε τυχόν ανάλογη κρίση στο μέλλον.

    Tι λένε τα διεθνή πρακτορεία

    Στην είδηση του μπλακάουτ αναφέρθηκαν τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Το Associated Press τονίζει, πως το μπλακάουτ έγινε εν μέσω καύσωνα, με τη θερμοκρασία να πλησιάζει στους 40 βαθμούς, ενώ υπερβάλλοντας αναφέρει, πως ήταν η αιτία για μία επιπλέον καθυστέρηση των ολυμπιακών έργων "για τα οποία γίνεται κυριολεκτικά αγώνας δρόμου, προκειμένου να είναι έτοιμα στην ώρα τους", όταν η διακοπή δεν κράτησε παραπάνω από μιάμιση ώρα. Σύμφωνα με το πρακτορείο, το μπλακάουτ θέτει ερωτήματα κατά πόσον θα μπορέσει η Αθήνα να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των Αγώνων, καθώς το ρεύμα κόπηκε και στις περισσότερες ολυμπιακές εγκαταστάσεις, οι οποίες σημειωτέον, διαθέτουν γεννήτριες.

    Αλλά και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρει, πως το μπλακάουτ έγινε μόλις ένα μήνα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, πάντως τονίζει, πως δεν υπήρξε πρόβλημα στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, καθώς διαθέτουν γεννήτριες. Στο μεταξύ, σύμφωνα με το πρακτορείο, η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαίωσε τη ΔΟΕ, ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί στη διάρκεια των Αγώνων.

    "Μόλις ένα μήνα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες μπλακάουτ "χτυπά" την ελληνική πρωτεύουσα, αλλά η ζημιά σταδιακά αποκαθίσταται" αναφέρει και το τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, το οποίο κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα, που σημειώθηκαν στο μετρό.

    Τα προβλήματα

    Η διακοπή ρεύματος τόσο λόγω της έκτασης όσο και λόγω της ώρας δημιούργησε πολλά προβλήματα στην πρωτέυουσα, αλλά και στην περιφέρεια. Στην πυροσβεστική υπηρεσία έγιναν περισσότερες από 500 κλήσεις για εγκλωβισμούς σε ασανσέρ ενώ εκτός από κυκλοφοριακό χάος λόγω της διακοπής λειτουργίας της σηματοδότησης υπήρξε μεγάλη ταλαιπωρία του κοινού στα μέσα μαζικής μεταφοράς που διέκοψαν τα δρομολόγια τους (τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος). Σημειώνεται οτι ορισμένα τρόλεϊ έχουν δυνατότητα αυτοδύναμης κίνησης και χωρίς ρεύμα, με γεννήτριες που διαθέτουν. Η διακοπή του ρεύματος είχε σαν συνέπεια να σταματήσουν τη λειτουργία τους πολλά αντλιοστάσια της ΕΥΔΑΠ και να υπάρξει σημαντική πτώση της πίεσης της παροχής νερού αλλα και ορισμένες διακοπές.

    Έτοιμη η "Αθήνα 2004" για τυχόν προβλήματα

    Ειδικό σχέδιο για την αντιμετώπιση τυχόν ενεργειακών προβλημάτων θα εφαρμόσει η Οργανωτική Επιτροπή "Αθήνα 2004", για όλες τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, κατά τη διάρκεια των Αγώνων, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας.

    Κατά τη διάρκεια των Αγώνων, σε όλες τις εγκαταστάσεις θα λειτουργούν συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας για την αδιάλειπτη λειτουργία τους, με σύγχρονες γεννήτριες ηλεκτρικού ρεύματος και συστήματα UPS, κάτι που θα επιτρέπει τη συνεχή λειτουργία και των συστημάτων πληροφορικής. Όπως αναφέρει η Οργανωτική Επιτροπή, παρόμοια περιστατικά όπως το σημερινό, δεν θα δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια των Αγώνων, ενώ μέχρι τις 8 Αυγούστου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι πέντε υποσταθμοί της ΔΕΗ, στο Ελληνικό, το Φάληρο, την Αργυρούπολη, τα Βριλήσσια και τον Κορυδαλλό.

    ΠΑΣΟΚ

    Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για το black out:

    "Ένα μήνα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες οφείλουμε να προστατεύσουμε τη διεθνή εικόνα της χώρας. Για το λόγο αυτό ζητούμε να υπάρξει πλήρης έρευνα και στη συνέχεια, στον κατάλληλο χρόνο, επίσημη ενημέρωση της Βουλής για τα αίτια της σημερινής εκτεταμένης διακοπής ρεύματος. Είναι, όμως προφανής -μετά την ομολογία του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Σιούφα ότι η εκτεταμένη διακοπή ρεύματος οφείλεται σε λανθασμένους υπολογισμούς στη διαχείριση του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας- η ύπαρξη συγκεκριμένων ευθυνών που πρέπει να αποδοθούν. Η Κυβέρνηση και η νέα διοίκηση του αρμόδιου για τη διαχείριση ΔΕΣΜΙΕ, η οποία τοποθετήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, είχαν υποχρέωση πρώτον να έχουν σχεδιάσει ένα πρόγραμμα περιοδικών διακοπών ρεύματος, λόγω των ειδικών συνθηκών του αναμενόμενου καύσωνα και δεύτερον να έχουν ενημερώσει τους καταναλωτές, πολίτες και επιχειρήσεις για αυτοσυγκράτηση στην κατανάλωση. Ο ελληνικός λαός απαιτεί από την Κυβέρνηση συνεχή επαγρύπνηση, προγραμματισμό και αυστηρούς ελέγχους".

    ΚΚΕ

    Η διακοπή ρεύματος στη μισή Ελλάδα είναι αποτέλεσμα της υψηλής ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.

    [03] Πολιτισμός

    24 Έλληνες χορευτές Στο Ηρώδειο το μπαλέτο της Σκάλας του Μιλάνου

    12/7/2004 4:13:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Ένα από τα πιο διάσημα μπαλέτα του κόσμου, θα εμφανιστεί στο Ηρώδειο στις 20, 21 και 22 Ιουλίου. Το μπαλέτο της Σκάλας του Μιλάνου, θα παρουσιάσει την πρώτη παραγωγή είναι το "Όνειρο Θερινής Νυκτός" του Τζώρτζ Μπαλαντσαϊν (21-22 Ιουλίου), για πρώτη φορά στην Αθήνα και στις 22, ένα "Ειδικό αφιέρωμα στον Ρούντολφ Νουρέγιεφ, ένα ειδικό επετειακό αφιέρωμα στους κορυφαίους ρόλους που σφράγισε ο χορευτής του 20ου αιώνα. Ανάμεσα τους, ο "Καρυοθραύστης" ο "Δόν Κιχώτης", ο "Κουρσάρος" και η "Ωραία Κοιμωμένη". Ανάμεσα στους 100 χορευτές, οι 24 είναι Ελληνες.

    Στον οργανισμό special Olympics Hellas τα έσοδα

    "Το αριστουργηματικό χορόδραμα του Balanchine που διαδραματίζεται στην Αθήνα θα παρουσιαστεί στο φυσικό του χώρο, αυτο το καλοκαίρι που το ενδιαφέρον όλων μας , έτσι κι αλλιώς είναι στραμμένο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, κάτω απο την σκιά του Βράχου της Ακρόπολης", αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ για το "Όνειρο θερινής νυκτός".

    Την χορογραφία υπογράφει ένα απο τα σημαντικότερα ονόματα του χορού , σήμερα, ο Φρεντερίκ Ολιβιέρι, κορυφαίος χορευτής και χορογράφος στο μπαλέτο του Μόντε Κάρλο.

    Τα έσοδα από τις τρείς πολυπρόσωπες φαντασμαγορικές παραστάσεις του Μπαλέτου θα διατεθούν για τον οργανισμό special Olympics Hellas, ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για την συμμετοχή και την προετοιμασία της ελληνικής Ομάδας, στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Ναγκάνο της Ιαπωνίας.

    Στην παράσταση συμπράττει η Κρατική Ορχήστρα της Αθήνας και πραγματοποιείται υπο την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την υποστηριξη του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου.

    [04] Διεθνή

    "Χτυπήθηκαν" Ινδία, Νεπάλ και Μπαγκλαντές Πολύνεκρες πλημμύρες στη Νότια Ασία

    12/7/2004 5:23:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- BBC- Reuters

    Τουλάχιστον 150 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατομμύρια άλλοι έμειναν άστεγοι από τις πλημμύρες, που "σαρώνουν" την Ινδία, το Νεπάλ και το Μπαγκλαντές. Δεκάδες πόλεις και χωριά έχουν αποκλειστεί, οι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους χωρίς να μεριμνούν για τροφή και νερό, ενώ χάος επικρατεί στις συγκοινωνίες. Τα σωστικά συνεργεία ψάχνουν για εγκλωβισμένους και αγνοούμενους, ενώ το έργο τους δυσχεραίνεται από τις άσχημες καιρικές συνθήκες και την έλλειψη βαρκών διάσωσης. Σύμφωνα με Ινδούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, το κόστος των ζημιών ανέρχεται σε περίπου 220 εκατομμύρια δολάρια. Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει, ότι και σε άλλες περιοχές θα σημειωθούν πλημμύρες τις προσεχείς ημέρες, ενώ σε πολλούς ποταμούς η στάθμη των υδάτων έχει ξεπεράσει το όριο συναγερμού.

    [05] Εσωτερικά

    Απεργούν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ

    12/7/2004 5:41:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Αύριο, από τις 8:00 το πρωί έως και τις 8:00 το πρωί της Πέμπτης, απεργούν όλοι οι εργαζόμενοι στον ημερήσιο Τύπο, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Υπουργείο Επικρατείας και τα πρακτορεία διανομής. Προειδοποιητική απεργία κήρυξαν και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, οι οποίοι δεν θα εκπέμψουν από τις 6:00 το πρωί της Τετάρτης, μέχρι τις 6:00 το πρωί της Πέμπτης, ενώ η ΕΡΤ κήρυξε στάση εργασίας την Τετάρτη, από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι. Σύμφωνα με ανακοίνωση των Συνδικαλιστικών Ενώσεων, οι εργαζόμενοι διεκδικούν "την υπογραφή νέων συμβάσεων εργασίας, οι οποίες θα αποτυπώνουν τις νέες συνθήκες, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί στο χώρο του Τύπου και θα εξασφαλίζουν ικανοποιητικούς όρους αμοιβής και εργασίας για όλους".

    [06] Αθλητισμός

    Πήρε Κουτσοκώστα η Χαλκηδόνα

    12/7/2004 6:15:00 μμ

    Την απόκτηση του Αποστόλη Κουτσοκώστα από τον Ακράτητο ανακοίνωσε σήμερα η Χαλκηδόνα. Ο 27χρονος αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός, υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους με προοπτική ανανέωσης για ένα ακόμη. Ο Κουτσοκώστας, ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας των Ανω Λιοσίων κατά την περυσινή αγωνιστική περίοδο, με την οποία αγωνίστηκε σε 21 ματς στο πρωτάθλημα. "Ήρθα σε μία από τις πιο οργανωμένες ομάδες του πρωταθλήματος. Ευχαριστώ τον πρόεδρο Γιώργο Σπανό και τον προπονητή Γιώργο Παράσχο, που με επέλεξαν να αγωνιστώ στη Χαλκηδόνα. Έχω βλέψεις για το μέλλον και είμαι σίγουρος ότι θα το αποδείξω" οι πρώτες δηλώσεις του μετά την υπογραφή του συμβολαίου. Εν τω μεταξύ, για την ερχόμενη Τρίτη 20 Ιουλίου και στο γήπεδο της Γκοριτσάς Ασπροπύργου, καθορίστηκε η πρώτη συνάντηση των παικτών της Χαλκηδόνας, για τη φετινή σεζόν.

    [07] Εσωτερικά

    Προειδοποιεί η ΓΓΠΠ Πύρινα μέτωπα

    12/7/2004 5:51:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Σε εξέλιξη βρίσκονται δυο πυρκαγιές στην Αττική. Πευκόφυτη έκταση καίγεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή ανάμεσα στο Χαλκούτσι και τον Ωρωπό. Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και 2 ελικόπτερα. Στη θέση Τζαβερδέλα στα νεόκτιστα Ασπροπύργου μαίνεται η δεύτερη πυρκαγιά, όπου δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. Δυο ακόμη φωτιές κατακαίνε αγροτοδασικές εκτάσεις στα Σταματέικα Αργολίδας και στη Μενδενίτσα Φθιώτιδας. Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στα Μερτικέικα Ξυλοκάστρου. Για αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Κρήτη και Πελοπόννησο προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Υποχωρεί από σήμερα το κύμα καύσωνα που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τη χώρα. Ο υδράργυρος θα πέσει αρχικά από τα δυτικά και βόρεια και τις επόμενες ημέρες και στην υπόλοιπη χώρα. Καταιγίδες, κατά τόπους έντονες, θα σημειωθούν από σήμερα το βράδυ στις Ηπειρωτικές περιοχές. Στην Αθήνα, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

    [08] Αθλητισμός

    Ψάχνουν ξένο παίκτη στο Αιγάλεω

    12/7/2004 6:31:00 μμ

    Τον επόμενο μεταγραφικό τους στόχο, που προέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό, μελετούν στο Αιγάλεω. Μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Τσιρογιάννη, η διοίκηση του "Σίτι" προσανατολίζεται στην απόκτηση ενός έμπειρου ποδοσφαιριστή που να μπορεί να βοηθήσει αγωνιστικά τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, που κατά πλειοψηφία είναι νεαροί σε ηλικία. Πάντως ένας από τους μεταγραφικούς στόχους της ομάδας, ο Αρταβάζντ Καραμιάν, χάθηκε αφού συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του, μαζί με τον αδερφό του Αρμάν, στη Ραπίντ Βουκουρεστίου. Το Αιγάλεω δεν μπόρεσε να προχωρήσει σε αυτή τη μεταγραφή, λόγω των υψηλών απαιτήσεων του Αρμένιου μέσου.

    Καμιά συμφωνία με Βενετή

    Σε ότι αφορά τον Τάσο Βενέτη, που έχει καταθέσει προσφυγή για να μείνει ελεύθερος από τον Ακράτητο, σύμφωνα με το περιβάλλον του αμυντικού παίκτη, δεν υπάρχει καμιά συμφωνία με το Αιγάλεω.

    Τα δεδομένα σε αυτή την υπόθεση είναι ότι οι δύο πλευρές έχουν μιλήσει για πιθανή μεταγραφή του στο «σίτι», όμως εκτός του ότι το Αιγάλεω δεν τα έχει βρεί ακόμα σε όλα με τον Βενέτη, υπάρχουν πληροφορίες ότι η ΠΑΕ Ακράτητος, αναμένεται τελικά να καταθέσει τα χρήματα, που του οφείλει και να κρατήσει τον 24χρονο ποδοσφαιριστή στο δυναμικό του.

    Από εκεί και πέρα στο Αιγάλεω ασχολούνται και με το γηπεδικό, καθώς το "Σταύρος Μαυροθαλασσίτης" δεν είναι έτοιμο, για να φιλοξενήσει αγώνες του UEFA και υπάρχει ενδεχόμενο το "Σίτι" να δώσει τους ευρωπαϊκούς του αγώνες σε κάποιο άλλο γήπεδο της Αθήνας.

    [09] Εσωτερικά

    Αεροπλάνο της ΟΑ Δεν πέταξε λόγω τεχνικού προβλήματος

    12/7/2004 7:02:00 μμ

    Ταλαιπωρία αντιμετώπισαν σήμερα οι επιβάτες της πτήσης 503 της Ολυμπιακής Αεροπορίας, που επρόκειτο να πετάξει από Ηράκλειο για Αθήνα, στις 8 το πρωί, καθώς το αεροσκάφος -τύπου 717- παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα, λίγο πριν την απογείωση και καθηλώθηκε στην πίστα του "Νίκος Καζαντζάκης". Σύμφωνα με τον αεροσταθμάρχη της Ολυμπιακής Αεροπορίας στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου, επρόκειτο για "πρόβλημα ρουτίνας". Το αεροσκάφος εκκενώθηκε και οι επιβάτες είτε προωθήθηκαν σε επόμενες πτήσεις, είτε αποζημιώθηκαν στην περίπτωση που δεν ήθελαν να ταξιδέψουν. Στο μεταξύ, κλιμάκιο τεχνικών της Ολυμπιακής ξεκίνησαν τη διερεύνηση για τον εντοπισμό του προβλήματος.

    [10] Διάφορα

    "Μόσχευμα" αλά Barbie

    12/7/2004 7:08:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Εκτός από την ψυχαγωγία των μικρών κοριτσιών, η κούκλα Barbie τέθηκε και στην υπηρεσία της υγείας. Ένας γλάρος που είχε γάγγραινα στάθηκε και πάλι στα πόδια του, χάρη σε μια πρωτότυπη ιδέα Τούρκων ναυτικών. Όπως μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ της πόλης Ατάλια, ο γλάρος βρέθηκε από τους ναυτικούς σε σοβαρή κατάσταση, αφού λόγω της γάγγραινας απειλούνταν σοβαρά η ζωή του. Εμπνευσμένοι από τους πειρατές με ξύλινα πόδια, οι ναύτες θέλησαν να αναλάβουν ρόλο χειρουργού και τα κατάφεραν! Το πόδι του γλάρου, που οι ναυτικοί ονόμασαν Μάρθα, ακρωτηριάστηκε και αντικαταστάθηκε από μέρη της ξανθιάς κούκλας.

    Συγκεκριμένα, τον ακρωτηριασμένο μηρό αντικατέστησε το πόδι της ξανθιάς κούκλας, ενώ, στη θέση του ποδιού, τοποθετήθηκε η παλάμη μιας μεγάλης σε μέγεθος Barbie.

    Η Μάρθα παρουσίασε θεαματική βελτίωση και τώρα τρέχει ανέμελη και χαρούμενη στο κατάστρωμα του πλοίου!

    [11] Εσωτερικά

    Από σεισμική δόνηση 4,8 Ρίχτερ "Κουνήθηκε" η Πάργα

    12/7/2004 6:52:00 μμ

    Σεισμική δόνηση, 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 2.26 το μεσημέρι στην περιοχή της Πάργας Πρέβεζας. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 12 χλμ βορειοδυτικά των Παξών στο Ιόνιο Πέλαγος και το εστιακό βάθος του ήταν 8 χιλιόμετρα. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Αγιά Πάργας που είναι κοντά στο επίκεντρο, αλλά και στην Πάργα. Μικροζημιές καταγράφηκαν σε σούπερ-μάρκετ και καταστήματα από πτώση εμπορευμάτων από τα ράφια.

    [12] Αθλητισμός

    ΑΕΚ: Ανέλαβε ο Ίβιτς

    12/7/2004 7:24:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μπορεί το ποδόσφαιρο να έχασε έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή, αλλά σίγουρα βρήκε έναν πολύ καλό μάνατζερ. Ο λόγος για τον Ίλια Ίβιτς που μετά από δέκα χρόνια προσφοράς στους αγωνιστικούς χώρους αποφάσισε να "κρεμάσει" τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, για να αναλάβει και επίσημα την θέση του τεχνικού συμβούλου στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Για το λόγο αυτό έδωσε την Δευτέρα συνέντευξη Τύπου, μιλώντας για το νέο ρόλο του στην ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας. Ο Σέρβος ποδοσφαιριστής, αφού ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους για την έως τώρα συνεργασία τους, άρχισε να αναλύει τον νέο του ρόλο.

    Στόχος οι παίκτες να ασχολούνται με ποδόσφαιρο

    "Θα έχω άποψη για όλα τα θέματα που αφορούν στο ποδοσφαιρικό τμήμα και δεν θα δεχόμουν με άλλες συνθήκες αυτήν την θέση", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιλια Ιβιτς, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα προς τους ποδοσφαιριστές της Ένωσης που τόσο έχουν ταλαιπωρηθεί τον τελευταίο καιρό από υποσχέσεις, πως "ότι συμφωνήσουν από εδώ και πέρα θα τηρηθεί στο έπακρο" και δεν θα επαναληφθούν φαινόμενα του παρελθόντος, όταν οι παίκτες της ΑΕΚ πληρώνονταν με υποσχέσεις .«

    "Στόχος", πρόσθεσε ο Σέρβος "είναι οι παίκτες να ασχολούνται αποκλειστικά με το ποδόσφαιρο", χαρακτηρίζοντας ως δύσκολα και κρίσιμα τα δυο επόμενα χρόνια για την ΑΕΚ.

    Όσον αφορά τις μεταγραφές τόνισε ότι αυτή τη στιγμή προέχει η οικονομική εξυγίανση της ομάδας, προαναγγέλλοντας ότι η Ένωση δεν θα κινηθεί για παίκτες με υψηλό κασέ, (αποκλείοντας έτσι και την περίπτωση του αδελφού του), αλλά για νέα παιδιά με ποδοσφαιρικό μέλλον, αλλά και μικρά συμβόλαια. "Δεν πρέπει να υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες στον κόσμο. Οι μετεγγραφές θα είναι παίκτες μικρής ηλικίας, μια διαφορετική νέα ΑΕΚ. Είναι εύκολο να φέρεις έναν μεγάλο παίκτη για να πουλήσεις διαρκείας, αλλά στο μέλλον αν δεν μπορείς να τον πληρώσεις θα έχεις πρόβλημα", τόνισε. Αναφερόμενος στην νέα θέση που καταλαμβάνει στην ομάδα επεσήμανε: "Το πόστο του τεχνικού διευθυντή είναι παρεξηγημένο. Αλλιώς το αντιλαμβάνονται στο εξωτερικό και αλλιώς εδώ στην Ελλάδα. Είναι μια υπεύθυνη θέση και θέλω να κριθώ και εγώ από το έργο μου.

    Καταλήγοντας επεσήμανε: "Έχω την πείρα για να αναλάβω αυτή τη θέση. Από την πρώτη στιγμή που μου το πρότειναν, είχα στο μυαλό μου ότι είναι καλό, αλλά απέμενε να ξεκαθαριστεί η κατάσταση στα διοικητικά. Μέχρι πριν από λίγες μέρες δεν είχε ξεκαθαριστεί τίποτα, γι' αυτό είχα καταθέσει προσφυγή. Όταν είδα όμως πως στη διοίκηση εμφανίζονται σοβαροί άνθρωποι, αποφάσισα να συμπλεύσω μαζί τους για να βγάλουμε την ομάδα από το αδιέξοδο".

    Αύριο η συνάντηση Ορφανού - Ντέμη

    Εν τω μεταξύ για αύριο Τρίτη ορίστηκε το καθοριστικό για το μέλλον της ΑΕΚ ραντεβού του Ντέμη Νικολαΐδη με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό,

    Ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ θα μάθει από πρώτο χέρι το νομοσχέδιο που προωθεί η Πολιτεία για ρύθμιση των χρεών, ενώ θα καταθέσει τις δικές της θέσεις για τη ρύθμιση, αν και πρωταρχικός στόχος της τωρινής διοίκησης είναι η υπαγωγή της ΠΑΕ στις διατάξεις του άρθρου 44.

    Η συνάντηση θα γίνει το μεσημέρι στο γραφείο του υφυπουργού και εκτός του Νικολαΐδη παρών στη συνάντηση θα είναι ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Ανδρέας Δημητρέλος, και μέλη του διοικητικού συμβουλίου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 12 July 2004 - 16:51:13 UTC