Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος "Καυτό" Σαββατοκύριακο
  • [02] Χτυποκάρδια στην Ινδία
  • [03] Πρόταση για ενιαίο ωράριο καταστημάτων Ψώνια όλη μέρα;
  • [04] Αντιδρούν ΗΠΑ - Ισραήλ Απόφαση - σταθμός για το τείχος
  • [05] Άμεσος ο διορισμός των επιτυχόντων Ομαλή η διεξαγωγή του διαγωνισμού
  • [06] Η Μπαρτσελόνα πήρε Σιλβίνιο
  • [07] Στην Κάλιαρι ο Κατεργιαννάκης
  • [08] Φονικές πλημμύρες στην Ινδία
  • [09] Aλλαγές στην Ευρωλίγκα
  • [10] Κηδεύτηκε ο πρώην πρόεδρος της Αυστρίας
  • [11] Απελευθέρωση ομήρου;
  • [12] Πορεία της ΚΝΕ κατά των Ολυμπιακών

    [01] Εσωτερικά

    Στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος "Καυτό" Σαββατοκύριακο

    10/7/2004 10:15:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8- ΝΕΤ

    "Κόκκινο" θα χτυπήσει ο υδράργυρος σήμερα και αύριο και σε πολλές περιοχές της χώρας θα αγγίξει και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, αιτία των υψηλών θερμοκρασιών είναι οι θερμές αέριες μάζες, που φθάνουν στη χώρα μας από τη Βόρεια Αφρική. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας, ενώ επί ποδός βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων είναι πιθανό να ξεσπάσουν πυρκαγιές. Κύμα καύσωνα πλήττει τη Ρουμανία και τα Σκόπια, όπου 33 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ χειμωνιάτικο σκηνικό παρατηρείται στην κεντρική Ευρώπη, που "δοκιμάζεται" απο ισχυρές καταιγίδες και χαμηλές θερμοκρασίες.

    Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός

    Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, σήμερα η θερμοκρασία στη δυτική Ελλάδα θα φτάσει στους 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ αύριο αναμένεται να ξεπεράσει τους 39.

    Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να επηρεάσουν ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, όπως τα βρέφη, οι ηλικιωμένοι και οι πάσχοντες από χρόνια νοσήματα. Για το λόγο αυτό, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο, να γευματίζουν ελαφρά και να καταναλώνουν άφθονα υγρά, εκτός, φυσικά, από αλκοόλ.

    Ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε, ότι θα παραμείνουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες αίθουσες στις 17 Λέσχες Φιλίας του Λεκανοπεδίου, από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

    Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη την χώρα, από βορρά προς νότο, αναμένεται από την Δευτέρα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα

    Φονικός καύσωνας σε Ρουμανία και Σκόπια

    [02] Διάφορα

    Χτυποκάρδια στην Ινδία

    10/7/2004 2:09:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Μπορεί ο λαός μας να ισχυρίζεται πως έρως ανήκατε μάχαν, ωστόσο η διεύθυνση ενός σχολείου στην Ινδία κατάφερε να "νικήσει" το φτερωτό θεό με τα βέλη, αποβάλλοντας δύο ερωτευμένους μαθητές. Τα παιδιά δεν μπορούσαν να ζήσουν χωριστά και θέλησαν να περάσουν ένα ρομαντικό βράδυ στον κοιτώνα της κοπέλας. Έτσι, ο Μολόι Μοντάλ, ως τζέντλεμαν, επιστράτευσε όλη τη φαντασία του, για να κάνει πράξη την επιθυμία της καλής του. Όταν όλο το σχολείο αποσύρθηκε για διάλειμμα στους κοιτώνες, ο Μολόι φόρεσε σάρι και παριστάνοντας τη θεία της αγαπημένης του, Τσάγια, και πήγε στον κοιτώνα της...

    Ωστόσο, η τύχη δεν ήταν με το μέρος των δύο παιδιών. Ο μεταμφιεσμένος Μολόι έγινε αντιληπτός από έναν τσαγκάρη, που έχει μαγαζί έξω από τον κοιτώνα του σχολείου. Το αίσθημα του ντετέκτιβ ξύπνησε στα σωθικά του τσαγκάρη, που παρακολούθησε την "περίεργη" θεία και "έστησε αυτί" έξω από τον κοιτώνα.

    Όταν άκουσε το ερωτευμένο ζευγάρι να εκφράζει τον έρωτά του, ο "φιλαλήθης" τσαγκάρης έσπευσε να ειδοποιήσει την προϊσταμένη του κοιτώνα. Η προϊσταμένη, συνοδεία μαθητών, έκανε έφοδο στο δωμάτιο της Τσάγια και έπιασε "στα πράσα" το ζευγάρι!

    Ο σχολικός επιθεωρητής ενημερώθηκε σχετικά, έκρινε το ζευγάρι ένοχο για προσβολή και διέταξε την αποβολή του.

    [03] Οικονομία

    Πρόταση για ενιαίο ωράριο καταστημάτων Ψώνια όλη μέρα;

    10/7/2004 3:02:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: Εφημερίδα "Το Βήμα"

    Ενιαίο ωράριο καταστημάτων σε ολόκληρη τη χώρα, προαναγγέλλει ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Παπαθανασίου, με συνέντευξή του στην εφημερίδα "Το Βήμα". Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανασίου, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά συνεχώς, από το πρωί μέχρι το βράδυ, ενώ το ωράριο σε ορισμένες περιοχές θα μπορεί να διευρύνεται, ύστερα από σχετική απόφαση της Νομαρχίας. Στο μεταξύ, αύξηση στην αγοραστική κίνηση αναμένεται να επιφέρουν οι θερινές εκπτώσεις, που ξεκινούν τη Δευτέρα και θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου, οι τελευταίες τόσο μεγάλης διάρκειας.

    Ανοικτά από το πρωί έως το βράδυ

    Στη συνέντευξή του, ο υφυπουργός διευκρινίζει, πως ό,τι αυτό που θα αποφασιστεί "θα ισχύει ακόμα και στο τελευταίο χωριό της Επικράτειας" και για τις ημέρες από Δευτέρα έως και Σαββάτο.

    Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανασίου, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων θα μπορεί να διευρύνεται σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στις νησιωτικές και τουριστικές περιοχές, ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν. Η επέκταση του ωραρίου θα γίνεται με απόφαση της Νομαρχίας και σε καμία περίπτωση το ωράριο δεν θα περιορίζεται.

    "Είναι ένα θέμα που εξετάζουμε, ώστε και ο καταναλωτής να εξυπηρετείται και ο ανταγωνισμός να μην περιορίζεται, για να έχουμε θετικές επιπτώσεις στο θέμα των τιμών", δηλώνει ο υφυπουργός. Επίσης, ο κ. Παπαθανασίου επισημαίνει, πως με τον τρόπο αυτό θα αυξηθεί και η απασχόληση, ενώ τονίζει, ότι δεν τίθεται θέμα για την λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή. Η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης θα καλέσει στο τραπέζι του διαλόγου τους εκπροσώπους των εμπόρων και των υπάλληλων, προκειμένου να παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

    [04] Διεθνή

    Αντιδρούν ΗΠΑ - Ισραήλ Απόφαση - σταθμός για το τείχος

    10/7/2004 3:11:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    "Εφιάλτης" για το εβραϊκό κράτος είναι η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου του ΟΗΕ που καταδικάζει το φράκτη διαχωρισμού που οικοδομεί το Ισραήλ στη Δυτική Όχθη και ζητεί την καταστροφή του. Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι πανηγυρίζουν για την απόφαση αυτή, ενώ ο ο Παλαιστίνιος ηγέτης, Γιάσερ Αραφάτ, κάνει λόγο για νίκη για τον παλαιστινιακό λαό και όλους τους ελεύθερους λαούς του κόσμου. Την απόφαση χαιρέτισε και το Ιράν. Την ίδια ώρα, το νούμερο δύο της ισραηλινής κυβέρνησης, Εχούντ Ολμέρτ, δήλωσε πως το Διεθνές Δικαστήριο απώλεσε "κάθε κριτήριο ηθικής". Από την πλευρά του, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαρακτήρισε την απόφαση ως ακατάλληλη. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος Ρίτσαρντ Μπάουτσερ είπε πως θα λειτουργήσει ανασταλτικά για την πορεία του οδικού χάρτη. Στο μεταξύ, μία 16χρονη Παλαιστίνια έπεσε νεκρή από σφαίρες του ισραηλινού στρατού, το Σάββατο στη Ράφα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Παράνομο κρίθηκε το ισραηλινό τείχος

    Εν αναμονή της απόφασης για το "τείχος ασφαλείας"

    [05] Εσωτερικά

    Άμεσος ο διορισμός των επιτυχόντων Ομαλή η διεξαγωγή του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ

    10/7/2004 4:32:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Με αρκετό άγχος αλλά και την ελπίδα για την πολυπόθητη θέση στο δημόσιο, οι υποψήφιοι κατέκλυσαν 384 εξεταστικά κέντρα για τον γραπτό πανελλήνιο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Περίπου 123.000 ήταν οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν από τους υποψήφιους για 3.455 θέσεις σε υπουργεία και την Αγροτική τράπεζα, αριθμός ρεκόρ που θα δώσει το εισιτήριο του διορισμού μόνο σε έναν ανά 36 συμμετέχοντες κατά μέσο όρο. Η αυλαία των εξετάσεων άνοιξε με τα μαθήματα ''Κατανόηση και απόδοση κειμένου'', ''Δημόσιο και Ιδιωτικό δίκαιο'', "Πολιτικοί θεσμοί και οργάνωση του κράτους". Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η αποχή αναμένεται να κινηθεί σε υψηλό επίπεδο. Συγκεκριμένα, σήμερα, στην κατηγορία πανεπιστημιακής εκπαίδευσης η αποχή έφτασε το 49%, στην τεχνολογική εκπαίδευση το 48% και στην δευτεροβάθμια το 42%.

    Στο τέλος του έτους τα οριστικά αποτελέσματα

    Αύριο είναι η δεύτερη και τελευταία μέρα του διαγωνισμού που θα λήξει με την απογευματινή εξέταση για τους απόφοιτους ΑΕΙ και ΤΕΙ.

    Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στα μέσα Σεπτεμβρίου.

    Όσοι συγκεντρώσουν βαθμό ίσο ή μεγαλύτερο των 60 μονάδων θα υποβάλλουν νέα αίτηση μέσα σε συγκεκριμένη προθεσμία, στην οποία θα δηλώνουν τις θέσεις που επιθυμούν να προσληφθούν. Τα οριστικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο τέλος τους έτους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Για μια θέση στο Δημόσιο

    Σχετικά Links:

    ΑΣΕΠ

    [06] Αθλητισμός

    Η Μπαρτσελόνα πήρε Σιλβίνιο

    10/7/2004 4:45:00 μμ

    Βραζιλιάνικο "χρώμα" θα έχει η άμυνα της Μπαρτσελόνα την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Μετά την απόκτηση του Μπελέτι από τη Βιγιαρεάλ, οι "μπλαουγκράνα" πήραν και τον Σιλβίνιο από τη Θέλτα, πληρώνοντας 2.5 εκατομμύρια ευρώ στην ομάδα του Βίγκο, για να εξασφαλίσουν την συγκατάθεσή της. Ο 29χρονος αμυντικός υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας, με ετήσιες αποδοχές στα 1.5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να αποκτήσει και την ιταλική υπηκοότητα αγωνιζόμενος στην ομάδα της Βαρκελώνης ως κοινοτικός.

    Ο Σίλβιο Μέντες Κάμπος (όπως είναι το πλήρες όνομα του Σιλβίνιο) αγωνίστηκε για πέντε χρόνια στην Κορίνθιανς, πριν μεταγραφεί στην Άρσεναλ το 1999.

    Το 2001 μετακόμισε στο Βίγκο και βοήθησε τη Θέλτα να εξασφαλίσει θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ της περασμένης περιόδου.

    Όμως, η τελευταία του χρονιά δεν ήταν καλή, με αποτέλεσμα στο τέλος της περιόδου να χάσει τη θέση του βασικού, καθώς η ομάδα του πάλευε για την παραμονή της στην πριμέρα ντιβιζιόν (κάτι το οποίο τελικά δεν πέτυχε).

    [07] Αθλητισμός

    Στην Κάλιαρι ο Κατεργιαννάκης

    10/7/2004 5:09:00 μμ

    Παρότι ήταν στον πάγκο της Εθνικής στους αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αυτό δεν τον εμπόδισε να είναι ο πρώτος διεθνής από αυτύς που μέχρι πέρυσι αγωνίζονταν στο Ελληνικό πρωτάθλημα, που πήρε μεταγραφή για το εξωτερικό. Ο λόγος για τον Φάνη Κατεργιαννάκη, ο οποίος από του χρόνου θα αγωνίζεται στο ιταλικό πρωτάθλημα και την Κάλιαρι. Ο διεθνής τερματοφύλακας, που έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, συμφώνησε να υπογράψει συμβόλαιο δύο χρόνων με την ιταλική ομάδα, η οποία τη νέα σεζόν θ' αγωνίζεται στη Serie A, και τη Δευτέρα αναμένεται να ταξιδεύσει για τις σχετικές υπογραφές.

    [08] Διεθνή

    Φονικές πλημμύρες στην Ινδία

    10/7/2004 5:45:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τουλάχιστον 90 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που πλήττουν την ανατολική Ινδία από την έναρξη της περιόδου των μουσώνων τον περασμένο μήνα, ενώ περίπου 350 παιδιά που ήταν αποκλεισμένα στην στέγη του σχολείου τους διασώθηκαν από ελικόπτερα του στρατού, ανέφεραν το Σάββατο αξιωματούχοι. Την ίδια ώρα, στη Ντάκα του Μπαγκλαντές αξιωματούχοι ανέφεραν ότι από τις πλημμύρες των τελευταίων 24 ωρών τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και χιλιάδες έμειναν άστεγοι .

    Στο κρατίδιο Μπιχάρ,14 άνθρωποι πνίγηκαν την Παρασκευή ενώ τα σπίτια τους πλημμύρισαν από τα νερά. Στο κρατίδιο αυτό ο συνολικός αριθμός των θυμάτων έχει φθάσει προς το παρόν τους 25. Πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην περιοχή Καμρούπ , στο κρατίδιο Ασαμ (βορειο-ανατολικά),ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

    Στην ίδια περιοχή δύο ελικόπτερα του στρατού επιστρατεύθηκαν για να περισυλλέξουν περίπου 350 παιδιά που είχαν αναγκαστεί να καταφύγουν στην στέγη του σχολείου τους για να σωθούν από τα νερά που είχαν απειλητικά γεμίσει το σχολείο τους.

    Πέρυσι κατά την ίδια περίοδο είχαν χάσει την ζωή τους από τις πλημμύρες περί τα χίλια άτομα.

    [09] Αθλητισμός

    Aλλαγές στην Ευρωλίγκα

    10/7/2004 5:47:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Με στόχο την αναβάθμιση του πρωταθλήματος, η Γενική Συνέλευση της Ευρωλίγκα, η οποία συγκλήθηκε σήμερα στη Μόσχα (Ρωσία), αποφάσισε να εγκρίνει αλλαγές τόσο στους κανονισμούς, όσο και στο σύστημα διεξαγωγής των αγώνων. Από του χρόνου λοιπόν σύμφωνα με αυτά που θα ισχύσουν, θα προστεθεί ένας γύρος αγώνων ακόμα, μεταξύ της δεύτερης φάσης των "16" και πριν το φάιναλ φορ. Εκεί ο πρώτος ενός ομίλου θα αγωνίζεται με τον δεύτερο ενός άλλου και η ομάδα που θα συμπληρώνει 2 νίκες θα προκρίνεται στο φάιναλ φορ. Η συγκεκριμένη κίνηση πάντως είχε εγκριθεί από το φάιναλ-φορ του Τελ Αβίβ.

    Κανονισμοί αλα ΝΒΑ

    Παράλληλα εγκρίθηκαν και δύο νέοι κανονισμοί σχεδόν... βγαλμένοι από το ΝΒΑ:

    Έτσι από την νέα περίοδο, καθιερώνεται μία περίμετρος 1.22μ γύρο από την μπασκέτα, όπου ο επιθετικός θα μπορεί να κινηθεί προς το καλάθι χωρίς το φόβο επιθετικού φάουλ. Όπως τόνισε σχετικά ο υπεύθυνος διαιτησίας της Ευρωλίγκα, Κώστας Ρήγας, με αυτόν τον κανονισμό επιτρέπεται στον επιθετικό να διεισδύει χωρίς να φοβάται κάποιο "ψεύτικο" φάουλ από τον αμυνόμενο, κάνοντας το παιχνίδι και πιο επιθετικό.

    Επίσης όποια ομάδα ζητάει τάιμ-άουτ, στα τελευταία δύο λεπτά κάθε περιόδου θα επαναφέρει τη μπάλα από το κέντρο του γηπέδου, ανεξάρτητα αν είχε κατοχή, κάτω από το καλάθι. Με αυτό τον τρόπο κάνει ακόμη πιο πιθανή την επίτευξη καλαθιών στο τελείωμα του αγώνα.

    [10] Διεθνή

    Κηδεύτηκε ο πρώην πρόεδρος της Αυστρίας

    10/7/2004 6:06:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η μεγαλύτερη συγκέντρωση ηγετών ξένων κρατών στην ιστορία της Αυστρίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην κηδεία του προέδρου της χώρας Τόμας Κλέστιλ που πέθανε από καρδιακή ανακοπή την περασμένη Τρίτη σε ηλικία 71 ετών. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και η ταφή με στρατιωτικές τιμές έγινε στο Κεντρικό Κοιμητήριο της Βιέννης. Συνολικά, 25 αρχηγοί κρατών και εκπρόσωποι κυβερνήσεων παρευρέθηκαν ενώ τα μέτρα ασφαλείας είχαν αναλάβει περίπου 1.000 αστυνομικοί. Ο ρώσος πρόεδρος Πούτιν έφερε 150 φρουρούς ασφαλείας και τρεις θωρακισμένες λιμουζίνες. Περίπου 3.500 άνθρωποι παρακολούθησαν την επικήδεια τελετή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ορκίστηκε ο νέος Πρόεδρος της Αυστρίας

    [11] Ιράκ

    Απελευθέρωση ομήρου;

    10/7/2004 6:20:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/7/2004 7:50:25 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ ΑΠΕ

    Ο Φιλιπινέζος που κρατείται όμηρος από Ιρακινούς αντάρτες πρόκειται να αφεθεί σύντομα ελεύθερος σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του. Το πρωί του Σαββάτου, το βρετανικό δίκτυο SKY NEWS είχε μεταδώσει ότι η κυβέρνηση των Φιλιππίνων ετοιμάζεται να αποσύρει τα στρατεύματά της από το Ιράκ, ικανοποιώντας το αίτημα των απαγωγέων. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερ, ο αδελφός του ομήρου Άνγκελο ντε Κρουζ, τηλεφώνησε στην οικογένειά του για να τους πει ότι υπήρχαν "πολύ καλές εξελίξεις" όσον αφορά στην απελευθέρωσή του Κρουζ. Σύμφωνα με δηλώσεις της προέδρου Αρόγιο, ο όμηρος πρόκειται σύντομα να μεταφερθεί σε ξενοδοχείο της Βαγδάτης. Φιλιππινέζοι αξιωματούχοι εξέφρασαν την ελπίδα ότι οι Ιρακινοί αντάρτες θα παρατείνουν την διορία των 72 ωρών που λήγει αύριο Κυριακή. Οι απαγωγείς απειλούν να σκοτώσουν τον Άνγκελο εάν δεν αποσυρθούν οι 51 Φιλιππινέζοι που μετέχουν σε ανθρωπιστικές και ειρηνευτικές δραστηριότητες στο Ιράκ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δραματική έκκληση ομήρου

    [12] Εσωτερικά

    Πορεία της ΚΝΕ κατά των Ολυμπιακών

    10/7/2004 6:54:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με κεντρικό σύνθημα "Έξω το ΝΑΤΟ και οι πολυεθνικές από την Ολυμπιάδα" πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου συμβολική περικύκλωση της Ακρόπολης, στο πλαίσιο του 13ου Αντιιμπεριαλιστικού διημέρου της ΚΝΕ. Εκατοντάδες νέοι από την Αθήνα αλλά και την Κομμουνιστική Νεολαία Σουηδίας και Τουρκίας, που συμμετέχουν στα 3ήμερα κάμπινγκ της ΚΝΕ (Πελοπόννησος - Αγ. Θεοδώρους), πορεύτηκαν από την Ομόνοια μέσω Σταδίου, Συντάγματος, Δ. Αρεοπαγίτου και Θησείου επιστρέφοντας και πάλι στην αφετηρία τους.

    Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις

    Στη Δ. Αρεοπαγίτου οι διαδηλωτές κάλυψαν το "μάτι" μιας από τις κάμερες που τοποθετήθηκαν πρόσφατα και ύψωσαν δύο εναέρια γιγαντοπανό με το σύνθημα "Έξω από το ΝΑΤΟ" γραμμένο στα ελληνικά και τα αγγλικά.

    Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον Γ. Καλύβα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και του εκπροσώπου της νεολαίας ΚΚ Τουρκίας.

    Επίσης, στο ύψος του Ηρωδείου εντοίχισαν μαρμάρινη πλάκα στη μνήμη των εργατών που έχασαν τη ζωή τους στα ολυμπιακά έργα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και αφέθηκαν στον ουρανό 3.000 κόκκινα μπαλόνια. Οι εκδηλώσεις της ΚΝΕ συνεχίζονται σήμερα και αύριο στο κάμπινγκ των Αγ. Θεοδώρων με προβολείς, αθλητικές δραστηριότητες, συζητήσεις, έκθεση βιβλίου και άλλες δραστηριότητες.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 10 July 2004 - 16:50:32 UTC