Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η διεκδίκηση της EXPO 2008 επίκεντρο
  • [02] Από 29 Ιουλίου παρελθόν οι ατέλειωτες ουρές Ανοίγουν οι σήραγγες στην
  • [03] Μήνυσε τη γυναίκα του γιατί ήταν... φαλακρή
  • [04] Το Σαββατοκύριακο εξελίξεις για Ρεχάγκελ
  • [05] 33 άτομα πέθαναν συνολικά Φονικός καύσωνας σε Ρουμανία και Σκόπια
  • [06] Στη δίκη του ΕΛΑ Απολογία Τσιγαρίδα και σήμερα
  • [07] Ενισχύεται ο ΑΣΕΠ Για μια θέση στο Δημόσιο
  • [08] Βρέθηκε δεύτερο πτώμα στους Θρακομακεδόνες Πύρινη κόλαση
  • [09] Και επίσημα στον ΠΑΟ οι Ραγκουέλ, Μίτου και Γκαλίνοβιτς
  • [10] Στη Μίντλεσμπρο ο Χάσελαμπαϊνκ
  • [11] Ανανέωσε ο Ανατολάκης
  • [12] Ένας ήρωας, που κάνει θαύματα Υπερήρωας ο Ιησούς

    [01] Οικονομία

    Η διεκδίκηση της EXPO 2008 επίκεντρο

    9/7/2004 12:28:00 μμ

    Πηγή: APE

    Με κύριο θέμα τον συντονισμό του έργου του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και την προώθηση της διεκδίκησης της EXPO 2008, συναντήθηκε, το πρωί με τον πρωθυπουργό ο υπουργός αρμόδιος υπουργός κ. Ν. Τσιαρτσιώνης. Ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό υπογράμμισε ότι έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση για τη διεκδίκηση της EXPO 2008 και υπάρχουν μια σειρά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Είναι, τόνισε "μια δύσκολη αναμέτρηση με τρεις πόλεις, με πολύ καλές προτάσεις. Δύσκολο εγχείρημα, αλλά είμαστε εδώ για να το παλέψουμε". Να σημειώσουμε χθες πραγματοποιήθηκε εκδήλωση την οποία διοργάνωσαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο κ. Τσιαρτσώνης και ο πρόεδρος της HELEXPO A.E. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, με σκοπό την προώθηση της ελληνικής υποψηφιότητας με προσκεκλημένους τους εκπροσώπους των διαπιστευμένων ξένων αποστολών στην Ελλάδα. Ως κεντρικό θέμα της EXPO 2008 έχει οριστεί η «Μητέρα Γη» («Τerra Μater»), με αναφορές στην γεωργία, την οικολογία, την διατροφή και την βιοτεχνολογία.

    [02] Εσωτερικά

    Από 29 Ιουλίου παρελθόν οι ατέλειωτες ουρές Ανοίγουν οι σήραγγες στην Κακιά Σκάλα

    9/7/2004 12:21:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Θα πάψει η Κακιά Σκάλα να αποτελεί το μόνιμο βραχνά των εκδρομέων του Σαββατοκύριακου και των μαζικών εξόδων; Έτσι φαίνεται, αφού από 29 Ιουλίου, παραδίδεται στην κυκλοφορία ο δεξιός κλάδος του νέου αυτοκινητοδρόμου στην κατεύθυνση προς Κόρινθο, που αποτελείται από 3 σήραγγες των 3 λωρίδων συν μία ακόμα έκτακτης ανάγκης, συνολικού μήκους 3.750μ και πλάτους 19 μέτρων, που είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Την ίδια στιγμή και οι τέσσερις υφιστάμενες λωρίδες κυκλοφορίας του παλαιού δρόμου, θα χρησιμοποιηθούν για την κατεύθυνση προς Αθήνα. Πρακτικά αυτό σημαίνει, πως ενώ σήμερα έχουμε χρησιμοποιούμε δύο μόνο λωρίδες προς κάθε κατεύθυνση, από τις 29 Ιουλίου με την νέα διευθέτηση θα έχουμε στην κατεύθυνση προς Αθήνα τέσσερις λωρίδες και στην κατεύθυνση προς Κόρινθο τρεις συν μία. Το υπόλοιπο έργο, δηλαδή ο κλάδος από Κόρινθο προς Αθήνα, θα παραδοθεί έως τα μέσα Δεκεμβρίου.

    Υπερβάσεις...

    Τα έργα επιθεωρούσε από το πρωί ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, ο οποίος αναφέρθηκε και στα πρόσθετα κονδύλια, που χρειάστηκαν προκειμένου το έργο να παραδοθεί εγκαίρως.

    "Η ολοκλήρωση του έργου απαιτεί μία πρόσθετη δαπάνη 30 εκατ. ευρώ η οποία θα γίνει δυστυχώς μόνον από εθνικούς πόρους, λόγω υπερβάσεων στον προϋπολογισμό από αλλαγή των προδιαγραφών", υποστήριξε ο Υπουργός, που συνεχάρη, ευχαριστώντας προσωπικά, τόσο τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου όσο και την κατασκευαστική κοινοπραξία, που "λόγω κακού προγραμματισμού, κατέβαλαν πολύ μεγάλες προσπάθειες για να προλάβουν αυτή την ημερομηνία".

    Αναφερόμενος στη συνολική διευθέτηση και τη λειτουργία του νέου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου παρατήρησε ότι, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και θα υπάρχει αυξημένη παρουσία προσωπικού, τόσο από την πλευρά του Αναδόχου όσο και από την πλευρά της Τροχαίας, της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ.

    "Μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων θα συνεχιστούν οι εργασίες και μέσα Δεκεμβρίου θα παραδοθεί ολοκληρωμένο το έργο. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα πολύ σημαντικό και δύσκολο έργο. Δεν είναι μόνο οδικό αλλά και σιδηροδρομικό, το οποίο βρίσκεται ακριβώς κάτω από εδώ, που είμαστε. Θα συμβάλλει στην μείωση του χρόνου ταξιδιού και προπαντός δεν θα βλέπουμε πλέον τις ατελείωτες ουρές αυτοκινήτων τις ημέρες αιχμής".

    [03] Διάφορα

    Μήνυσε τη γυναίκα του γιατί ήταν... φαλακρή

    9/7/2004 1:51:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Το πιο ανέλπιστο... "δώρο" επεφύλασσε η εκτυφλωτική κατά τ άλλα νύφη στο γαμπρό την πρώτη νύχτα του γάμου. Μάλλον δεν ήταν στις προθέσεις να το αποκαλύψει, αλλά η τύχη τα έφερε έτσι ώστε κάποια στιγμή οι μάσκες έπεσαν ή για να είμαστε πιο ακριβής, αυτό που έπεσε ήταν η περούκα της. Η πικρή αλήθεια "έλαμψε" στην κυριολεξία στο νυφικό κρεβάτι όταν ο γαμπρός, ένας Αιγύπτιος καθηγητής, προσπάθησε να χαϊδέψει τα μαλλιά της πολυαγαπημένης του, ενόσω αυτή κοιμόταν για να ανακαλύψει με τρόμο ότι αυτά του έμειναν στο χέρι.

    Σε περίπτωση που διερωτάστε αν το πήρε ψύχραιμα ο γαμπρός, η απάντηση είναι καθόλου. Οι εξηγήσεις της κοπέλας ότι έχασε τα μαλλιά της από κάποια αρρώστια σε μικρή ηλικία δεν στάθηκαν ικανές να τον εξευμενίσουν. Σύμφωνα με την εφημερίδα Αλ-Ακμπαρ του Καΐρου που αποκαλύπτει το περιστατικό, ο γαμπρός σηκώθηκε και πήγε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα όπου έκανε καταγγελία για εξαπάτηση. "Και να φανταστείτε ένα από τα πράγματα που αγαπούσα περισσότερο πάνω της ήταν τα όμορφα μακριά της μαλλιά" εκμυστηρεύτηκε στους άναυδους αστυνομικούς που προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν και να τον λογικέψουν, μήπως και αρκεστεί στα υπόλοιπα χαρίσματα της γυναίκας του. Μάταια όμως.

    Ο γαμήλιος επίλογος γράφτηκε την επόμενη ημέρα όταν ο γαμπρός πήγε στο δικηγόρο του όπου έκανε αίτηση διαζυγίου και κατέθεσε μήνυση ζητώντας το ποσό των 74.000 ευρώ ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη...

    [04] Αθλητισμός

    Το Σαββατοκύριακο εξελίξεις για Ρεχάγκελ

    9/7/2004 2:05:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Αφού πλέον ο "Κάιζερ" εξάντλησε κάθε πιθανή λύση στο θέμα της θέσης του προπονητή για την εθνική της Γερμανίας, αποφάσισε να ασχοληθεί κανονικά και με το θέμα του Ρεχάγκελ. Ως γνωστόν οι δύο άνδρες δεν διατηρούν και τις καλύτερες σχέσεις με τον Μπέκενμπάουερ να έχει εκφράσει κατά καιρούς την αρνητική γνώμη του για τον "Όθωνα" με κορυφαία στιγμή της διαμάχης την απόλυση του 65χρονου τεχνικού από την Μπάγερν Μονάχου. Ακόμη και έτσι όμως και υπό την ασφυκτική πίεση της κοινής γνώμης για την κεφαλή της εθνικής ομάδας, ο "Κάιζερ" δεν θα μπορούσε να εμμείνει στην αδιάλλακτη στάση του, έτσι σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα, χτες το βράδυ επικοινώνησε με τον Ότο για μια επίσημη προσέγγιση.

    Το πρώτο βήμα

    Την κίνηση αυτή όπως είναι φυσικό σχεδόν όλες οι εφημερίδες την έλαβαν ως ένα άλμα πιο κοντά στην ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της "νασιολαμνσάφτ" από τον Ρεχάγκελ και πλέον όλα τα δημοσιεύματα θεωρούν ότι οι δύο άνδρες βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία. Σε αυτό ασφαλώς έχει παίξει ρόλο και η χθεσινή δήλωση του προέδρου της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, ο οποίος τόνισε πως εάν ο Γερμανός θέλει να φύγει κανείς δεν μπορεί να τον κρατήσει παρά την θέλησή του. δήλωση που αναδημοσιεύεται σε όλα τα γερμανικά έντυπα με τέτοιο τρόπο, ώστε να σημαίνει πως ο Γκαγκάτσης "άνοιξε" την πόρτα στον Γερμανό. Από την τηλεφωνική επικοινωνία του Μπεκενμπάουερ με τον Ρεχάγκελ, ωστόσο δεν προέκυψε κάτι περισσότερο από μια απλή κουβέντα ή έστω προσέγγιση και βολιδοσκόπηση της μιας πλευράς από την άλλη. Εκείνο πάντως που μοιάζει βέβαιο πλέον είναι η συνάντηση των δύο ανδρών και όπως έχει διαρρεύσει, κάτι τέτοιο αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο.

    "Γερμανικά σενάρια"

    Στις γερμανικές εκδοχές του δράματος που εξελλίσεται με την υπόθεση του Ρεχάγκελ, ως καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 18η Αυγούστου, οπότε και η Γερμανία αντιμετωπίζει την Αυστρία. Εκεί λοιπόν μέχρι στιγμής έχουν ακουστεί αρκετές διαφορετικές εκδοχές για το τι θα συμβεί. Πολλές εφημερίδες αναφέρουν πως στον πάγκο της ομάδα θα κάτσει ο Ρούντι Φέλερ που θα κληθεί να βοηθήσει για τελευταία φορά την ομάδα, ωστόσο υπάρχει και η περίπτωση να μην είναι η τελευταία φορά δεδομένου πως άλλοι μιλούν για ανάληψη της ηγεσίας από τον Ότο με βοηθό τον Φέλερ. Όσον αφορά τις εναλλακτικές λύσεις τα περιθώρια έχουν λιγοστέψει δραματικά, μετά τις αρνήσεις που διαδέχονται η μία την άλλη. Αυτός είναι και ο λόγος εξάλλου που ο Ρεχάγκελ αυτή τη στιγμή φαντάζει ως μοναδική λύση. Εκείνος που έχει ήδη ακουστεί και πολύ περισσότερο έχει εκφραστεί θετικά είναι ο Λόταρ Ματέους που είναι προπονητής της εθνικής Ουγγαρίας, κάτι που όμως δεν αναμένεται να σταθεί εμπόδιο. Ο Ματέους μάλιστα σε δηλώσεις του είπε πως δεν μπορεί να πει αν είναι ο κατάλληλος για την δουλειά αυτή, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν την αποδέχεται, αφού του αρέσει η ιδέα.

    [05] Διεθνή

    33 άτομα πέθαναν συνολικά Φονικός καύσωνας σε Ρουμανία και Σκόπια

    9/7/2004 3:43:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Δεκαοκτώ άνθρωποι υπέκυψαν από το κύμα καύσωνα που πλήττει τη Ρουμανία τις τρεις τελευταίες ημέρες, ενώ το θερμόμετρο έφτασε τους 38 βαθμούς. Όπως έγινε γνωστό από νοσοκομειακές υπηρεσίες, οι περισσότεροι ήταν αγρότες και πέθαναν από καρδιακή προσβολή. Στο Βουκουρέστι, ο αριθμός των κλήσεων στις υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών αυξήθηκε σημαντικά τις ημέρες αυτές, ενώ σημειώθηκαν περίπου 50 λιποθυμίες μέσα στο δρόμο. Το Υπουργείο Υγείας πολλαπλασίασε τις προειδοποιήσεις του για τους κινδύνους από τον καύσωνα, καλώντας τον πληθυσμό να πίνει πολλά υγρά και να μην εκτίθεται για πολύ στον ήλιο. Η μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε πως το κύμα του καύσωνα θα συνεχιστεί ως το τέλος της εβδομάδας.

    Υψηλές θερμοκρασίες

    Στο "κόκκινο" βρίσκεται ο υδράργυρος και στα Σκόπια, όπου τις τελευταίες ημέρες άγγιξε ακόμη και τους 43 βαθμούς . Ο υπεύθυνος της υπηρεσίας Πρώτων Βοηθειών, ο γιατρός Λιούπτσο Πάικοφσκι, δήλωσε πως τουλάχιστον 15 άνθρωποι υπέκυψαν στην ΠΓΔΜ λόγω του καύσωνα, ο οποίος ξεκίνησε στην αρχή της εβδομάδας. "Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα από τη ζέστη, η οποία διατηρείται γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου και φθάνει ακόμη και τους 43 βαθμούς στην πρωτεύουσα, τα Σκόπια, και στις νότιες περιοχές της χώρας", δήλωσε ο γιατρός. "Τα αίτια των θανάτων είναι συνήθως έμφραγμα, εμβολή και ηλίαση", διευκρίνισε ο Πάικοφσκι. Η υπηρεσία Πρώτων Βοηθειών των Σκοπίων δέχεται τουλάχιστον 100 κλήσεις την ημέρα από την αρχή της εβδομάδας, διαβεβαίωσε ο γιατρός. Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει πως ο καιρός θα δροσίσει λίγο στο τέλος του Σαββατοκύριακου.

    [06] Εσωτερικά

    Στη δίκη του ΕΛΑ Απολογία Τσιγαρίδα και σήμερα

    9/7/2004 4:44:00 μμ

    Με ερωτήσεις των δικαστών και των εισαγγελέων του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων προς τον Χρήστο Τσιγαρίδα συνεχίστηκε η δίκη των κατηγορουμένων ως μελών του ΕΛΑ. Με την έναρξη της διαδικασίας, ο Χρήστος Τσιγαρίδας αναφέρθηκε στο χθεσινό παραπεμπτικό βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών σε βάρος του ίδιου, των συγκατηγορουμένων του και του Γιάννη Σερίφη, λέγοντας ότι αυτό του έχει αλλάξει την ψυχολογία και πως με την κίνηση αυτή πιέζεται το δικαστήριο. Από την πλευρά της, η πρόεδρος Ελισάβετ Μπρίλλη διέψευσε το γεγονός. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο Τσιγαρίδας είπε ότι δεν υπήρχαν γυναίκες στον ΕΛΑ, ίσως, όμως, κάποιες να συμμετείχαν ως περιφερειακά μέλη, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος δεν συμμετείχε στις βομβιστικές επιθέσεις, ωστόσο συμφωνούσε με αυτές, ενώ δεν γνώριζε εκ των προτέρων τον τόπο και τον χρόνο της επίθεσης. Όπως υποστήριξε ο Τσιγαρίδας, τις προκηρύξεις δεν τις έγραφε αυτός, ούτε υπήρχε αρχηγός στην Οργάνωση, αναφέροντας μάλιστα ότι ο ΕΛΑ αποτελείτο από περισσότερους από δυο πυρήνες των πέντε έως οχτώ ατόμων. Παράλληλα, επανέλαβε ότι μεταξύ του ΕΛΑ και της "17Ν" υπήρχε άβυσσος ιδεολογικών διαφορών, αλλά και στόχων, ενώ διέψευσε οτι o ΕΛΑ δεν εξαρθρώθηκε επειδή στηριζόταν από το ΠΑΣΟΚ.

    [07] Εσωτερικά

    Ενισχύεται ο ΑΣΕΠ Για μια θέση στο Δημόσιο

    9/7/2004 5:04:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ ΝΕΤ 105,8

    Το Σάββατο και την Κυριακή θα διεξαχθεί ο πανελλήνιος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ στον οποίο, οι 13.000 περίπου υποψήφιοι που λαμβάνουν μέρος, θα διεκδικήσουν μια από τις 3.500 χιλιάδες προκηρυγμένες θέσεις για το Δημόσιο. Οι πιθανότητες επιτυχίας είναι μία προς 36. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται στα εξεταστικά κέντρα το αργότερο μία ώρα πριν την έναρξη της εξέτασης κάθε μαθήματος, έχοντας μαζί τους αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, άδεια οδήγησης ή άλλο επίσημο έγγραφο με επικυρωμένη φωτογραφία.

    Αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση

    Εν τω μεταξύ, την ενίσχυση του ρόλου του ΑΣΕΠ και τη θέσπιση της θητείας για τους γενικούς διευθυντές και τους διευθυντές στη Δημόσια Διοίκηση προβλέπει μεταξύ άλλων, νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο εγκρίθηκε από την κυβερνητική επιτροπή. Μάλιστα, όπως διευκρίνισε, ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, επιταχύνονται οι διαδικασίες πρόσληψης για το ΑΣΕΠ και δίνεται έμφαση στη διαφάνεια των διαδικασιών. Επίσης ενισχύεται και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, τόσο στο επίπεδο των εισακτέων σπουδαστών αλλά και σε ό,τι αφορά την επιμόρφωση των δημοσίων υπαλλήλων. Τέλος, αλλαγές ποροβλέπονται και στη διοικητική ιεραρχία με την απόφαση για θέσπιση θητείας σε δυο βαθμίδες. Το νομοσχέδιο σύμφωνα με τον Υπουργό αναμένεται να κατατεθεί την Πέμπτη στη Βουλή.

    [08] Εσωτερικά

    Βρέθηκε δεύτερο πτώμα στους Θρακομακεδόνες Πύρινη κόλαση

    9/7/2004 5:12:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/7/2004 6:36:28 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Σε κλοιό πυρκαγιών και σήμερα η χώρα, ενώ δυστυχώς πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι βρέθηκε και δεύτερο απανθρακωμένο πτώμα, στις 10.45 το πρωί στους Θρακομακεδόνες. Το πτώμα βρέθηκε μέσα σε ρέμα δίπλα στην οδό Φιλίας των Λαών, όπου είχε βρεθεί απανθρακωμένος και ο 74χρονος Νικόλαος Φουρτούνας. Ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί εάν το πτώμα ανήκει σε άντρα ή γυναίκα, γιατί φέρει εγκαύματα και έχει αρχίσει η σήψη. Το πτώμα ήταν σκεπασμένο εν μέρει με χώματα που εκτιμάται ότι κύλησαν κατά τη διάρκεια ρίψης νερού από τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα. Τα αίτια θανάτου θα εξακριβωθούν από τη νεκροτομή που θα γίνει αύριο. Οσον αφορά στα μέτωπα των πυρκαγιών, σε εξέλιξη βρίσκονται: στα Οινόφυτα, στην κοινότητα Ασκός Άνω Βολιμών στη Ζάκυνθο, στους Μολάους, στην κοινότητα Σκιαδά στην Πάτρα, στα Πηγαδάκια Ερμιόνης, και στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας στη θέση Αγνάντι. Υπό πλήρη έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές: στην περιοχή Χέρωμα Βάρης, στο Αίγιο, την Ανάβυσσο, την Κάρυστο, την Κεφαλονιά και τη Σαμοθράκη.

    Μεγάλες καταστροφές

    Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στο Χέρωμα Βάρης, πίσω από το χωριό SOS. Επί τόπου έσπευσαν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, την οποία κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο λίγο πριν τις έξι το απόγευμα. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση χωρίς όμως να απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

    Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκονται οι δυο πυρκαγιές, η μία στη θέση Πηγάδια στην Ερμιόνη Αργολίδας και η άλλη στη θέση Αγνάντι στον Αγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική και οι δυο δεν εμπνέουν ανησυχία και αντιμετωπίζονται απο ενάερια και επίγεια πυροσβεστικά μέσα.

    Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που καίει θαμνώδη έκταση στις θέσεις Αριάνη και Κρεμίδι στους Μολάους. Ισχυρές δυνάμεις βρίσκονται επιτόπου και αναμένονται ενισχύσεις από τους γύρω νομούς. Αεροσκάφη καναντέρ επιχειρούν ρίψεις νερού, το έργο τους όμως δυσχεραίνεται καθώς η ένταση των ανέμων φτάνει τα 10 μποφόρ.

    Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην κοινότητα Σκιαδά στην Πάτρα και νωρίτερα απείλησε κατοικημένη περιοχή.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται και άλλη μία πυρκαγιά αυτή τη φορά στην κοινότητα Ασκός Άνω Βολιμών στη Ζάκυνθο, η οποία κατακαίει δασική έκταση, ενώ δεν απειλούνται σπίτια. Επιτόπου βρίσκονται 11 πυροσβεστικά οχήματα με 32 άνδρες, δυο καναντέρ και ένα ελικόπτερο.

    Επίσης, σε εξέλιξη είναι και οι πυρκαγιές στα Πηγαδάκια Ερμιόνης και στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας στη θέση Αγνάντι, χωρίς όμως να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

    Στο μεταξύ, στην Ανάβυσσο, παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχουν καεί τουλάχιστον 2.000 στρέμματα και έχουν καταστραφεί ολοσχερώς τέσσερα σπίτια, ενώ περισσότερα από 10 έχουν υποστεί ζημιές.

    Στον Κάλαμο έχουν καταστραφεί περισσότερα από 150 στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ στο Πανόραμα Πάρνηθας, έχουν καεί 150 στρέμματα δασικής και 50 στρέμματα οικοπεδικής έκτασης, και έχουν καταστραφεί 15 σπίτια και πολλά αυτοκίνητα.

    Όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική τα δυο 24ωρα από προχθές στις 6 το πρωί μέχρι σήμερα την ίδια ώρα εκδηλώθηκαν συνολικά σε όλη την Ελλάδα 198 δασικές πυρκαγιές.

    Η ΕΜΥ πάντως, προβλέπει σταδιακή εξασθένηση των ανέμων και άνοδο της θερμοκρασίας, που αναμένεται να φτάσει αύριο στους 38 βαθμούς και την Κυριακή στους 40. Παράλληλα, η γ.γ Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες.

    Στον εισαγγελέα παραπέμπονται τρία, συνολικά, άτομα που συνελήφθησαν για εμπρησμούς στον Πύργο Ηλείας στη Χαλκίδα και στα Κιούρκα, ενώ άλλο ένα αναζητείται στην Κάρυστο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα

    [09] Αθλητισμός

    Και επίσημα στον ΠΑΟ οι Ραγκουέλ, Μίτου και Γκαλίνοβιτς

    9/7/2004 6:22:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ανακοινώθηκαν και οι μεταγραφές του Γάλλου Αλέν Ραγκουέλ, του Ρουμάνου Ντουμίτρου Μίτου και του Κροάτη τερματοφύλακα Μάριο Γκαλίνοβιτς, από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Οι τρεις ποδοσφαιριστές συμπληρώνουν την τετράδα των μεταγραφών που είχαν προαναγγείλει οι "πράσινοι". Τώρα μένει μόνο, η ανακοίνωση της Πολωνού επιθετικού, Μάρσεϊ Μπικόφσκι, που θα πρέπει να περάσει πρώτα από ιατρικές εξετάσεις. Αν όλα πάνε καλά, τότε η διοίκηση του Πρωταθλητή, θα τον ανακοινώσει μέσα στις επόμενες μέρες, και πριν ξεκινήσει η προετοιμασία των "πράσινων" για τη νέα περίοδο. Εκεί που όλα έδειχναν πως οι "πράσινοι" θα ολοκλήρωναν τις μεταγραφές με τον Μπικόφσκι, πληροφιρίες θέλουν να βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Τσέχου επιτελικού μέσου, Μίροσλαβ Ματούσοβιτς. Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει στο σημερινό της φύλλο, η εφημερίδα "Prafo", παράγοντες της Μπάνικ Οστράβας και των "πρασίνων" βρίσκονται σε διαρκή επαφή και τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή του 24χρονου επιθετικού μέσου. Ο Ματούσοβιτς που έχει ύψος 1.74μ και βάρος 70 κιλά, έχει 83 συμμετοχές στο πρωτάθλημα Τσεχίας και έχει πετύχει 13 γκολ. Η προετοιμασία της ομάδας, ξεκινάει στις 12 Ιουλίου, όμως το παρόν δεν θα δώσουν οι διεθνείς που αγωνίστηκαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αλλά και τους Παπαδόπουλο, Βύντρα και Σαπάνη που είναι με την Ολυμπιακή ομάδα. Ο Ιτζάκ Σουμ, βρίσκεται ήδη στην Αθήνα, για να ενημερωθεί για όλες τις εξελίξεις, αλλά και για να δώσει το παρών στην "πρεμιέρα" της ομάδας.

    Φεύγει και ο Μπασινάς;

    Από εκεί και πέρα, επί τάπητος έχουν τεθεί τα θέματα μεταγραφών του Άγγελου Μπασινά και του Γιούρκα Σεϊταρίδη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει επαφή με τους ανθρώπους της Λίβερπουλ για τον Μπασινά, και οι μέχρι στιγμής διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο.

    Όσον αφορά το θέμα του Σεϊταρίδη, είναι καθαρά υπόθεση του ίδιου και του μάνατζερ του, καθώς ο Παναθηναϊκός έχει ήδη συμφωνήσει για την μετακίνηση του. Πάντως όπως όλα δείχνουν, θα ανακοινωθεί και επίσημα από την Πόρτο.

    Οοκληρώθηκε το summer cup

    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο summer cup, που οργάνωσε ο Παναθηναϊκός, στις εγκαταστάσεις του στην Παιανία.

    Τα παιδιά που συμμετείχαν στην τρίτη περίοδο, πήραν σήμερα τα διπλώματά τους, αλλά και αυτόγραφα, από τα χέρια του Εμάνουελ Ολισαντέμπε, που φωτογραφήθηκε υπομονετικά με όλους.

    [10] Αθλητισμός

    Στη Μίντλεσμπρο ο Χάσελαμπαϊνκ

    9/7/2004 5:39:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στη Μίντλεσμπρο θα αγωνίζεται ο Ολλανδός επιθετικός Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ. Ο 32χρονος πρώην παίκτης της Τσέλσι, υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο, διάρκειας 2 ετών, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των ιατρικών εξετάσεων. Σε δηλώσεις του, τόνισε πως είναι απόλυτα ευχαριστημένος με αυτή την εξέλιξη, και πως ανυπομονεί να ξεκινήσει. Η "Μπόρο", έτσι έχει βαλθεί να τρελάνει τους οπαδούς της, καθώς ο Χάσελμπαϊνκ αποτελεί την τρίτη μεγάλη μεταγραφή της ομάδας. Θυμίζουμε πως έχει ήδη αποκτήσει τον Αυστραλό επιθετικό, Μαρκ Βίντουκα, από τη Λιντς, αλλά και τον Ολλανδό αμυντικό, Μίκαελ Ραϊζίνγκερ από την Μπαρτσελόνα. Με αυτές τις κινήσεις δείχνει πως του χρόνου, θα είναι έτοιμη για μεγάλες επιτυχίες.

    [11] Αθλητισμός

    Ανανέωσε ο Ανατολάκης

    9/7/2004 5:57:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την επιθυμία του έκανε πράξη ο Γιώργος Ανατολάκης, ο οποίος θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Ολυμπιακό. Το συμβόλαιο έχει διάρκεια ενός έτους. Η επιθυμία του μάλιστα ήταν τόσο έντονη, που έκανε τις απαιτούμενες υποχωρήσεις όσον αφορά την χρονική διάρκεια του συμβολαίου(ήθελε διετές), καθώς και αποδέχτηκε την σημαντική μείωση αποδοχών που του έκανε η ομάδα του λιμανιού.

    [12] Διάφορα

    Ένας ήρωας, που κάνει θαύματα Υπερήρωας ο Ιησούς

    9/7/2004 6:20:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Στην αναζήτηση του τέλειου υπερήρωα, βρίσκονται μονίμως οι εταιρίες παιχνιδιών, προκειμένου να ικανοποιήσουν τα γούστα των νεαρών πελατών τους, αλλά κυρίως να αυξήσουν τα κέρδη τους. Πως το πετυχαίνουν; Μα φυσικά με την πρωτοτυπία, η οποία πολλές φορές ξεπερνά τα όρια, προκειμένου να τραβήξει την προσοχή μικρών και μεγάλων. Οι υπερήρωες, όπως ο Superman, o Spiderman, οι Power Rangers και πολλοί άλλοι, θεωρούνται πλέον ξεπερασμένοι. Για αυτό διάφορες εταιρίες καταφεύγουν σε πιο ακραίες επιλογές ηρώων, όπως είναι οι διάφορες πολιτικές φιγούρες, προκειμένου να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του κοινού. Βέβαια, πολλές φορές οι επιλογές τους παραείναι ακραίες και στόχο έχουν να σοκάρουν το κοινό, σε μία προσπάθεια να ανεβάσουν τις πωλήσεις τους. Αυτό σκέφτηκαν και οι άνθρωποι της εταιρίας Ηerobuilders και έκαναν κούκλα τον Ιησού.

    Κυριολεκτικά δεν έχουν το Θεό τους

    Τελευταίο ισχυρό παράδειγμα, είναι οι πεθαμένες κούκλες, μέσα στα φέρετρα , που είχαν κατακλύσει τα ράφια των καταστημάτων, μόλις την προηγούμενη χρονιά. Σκοπός αυτού του "παιχνιδιού", ήταν να προκαλέσει την κοινή γνώμη, προς οικονομική τέρψη των κατασκευαστών.

    Η εταιρία Ηerobuilders είπε να προχωρήσει σε μία λιγότερο μακάβρια λύση. Το πρόσωπο των Τζορτζ Μπους, Τονι Μπλερ, Οσάμα Μπιν Λάντεν και πολλών άλλων, που είχε δανειστεί, δεν αποτελούν πια την απαραίτητη πρωτοτυπία, που απαιτούν οι πωλήσεις.

    Αφού, ο χώρος της πολιτικής, λοιπόν, θεωρείται πλέον "τετριμμένος" είπαν να προχωρήσουν στο χώρο της θρησκείας . Ο νέος υπερήρωας τους λοιπόν, είναι ο Ιησούς Χριστός . Αυτός ο ήρωας έχει πολλές διαφορές από τους άλλους. Δεν κρατά όπλα τελευταίας τεχνολογίας και δε λέει ατάκες του τύπου "Hasta la vista baby". Αντιθέτως, απαγγέλλει, με φωνή ρομπότ, τις 10 Εντολές, ενώ είναι ντυμένος με βιβλική ενδυμασία. Βέβαια, ο σωματότυπός του θυμίζει αρκετά τον Εξολοθρευτή, ενώ οι παλάμες του σχηματίζουν μπουνιά . Μάλιστα, το όνομα, που του έχει δώσει η εταιρεία, είναι "Talking Our Lord Jesus Christ Action Figure " και κοστίζει περίπου 28 ευρώ.

    Το μόνο, που μένει να δούμε, είναι αν η κοινή λογική θα επικρατήσει του πνεύματος κατανάλωσης .


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 9 July 2004 - 16:50:36 UTC