Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στη Λευκάδα
  • [02] Από την οργάνωση Ανσάρ αλ-Σούνα Εκτελέστηκε Αμερικανός κρατούμενος
  • [03] Η αστυνομία συνέλαβε τρεις άνδρες Ισχυρή έκρηξη στην Καμπούλ
  • [04] Χίζνιακ και Κέζμαν στον Μακεδονικό
  • [05] ΠΑΟΚ: Καμιά ανυσηχία για Βαγγελή

    [01] Εσωτερικά

    Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στη Λευκάδα

    4/7/2004 10:51:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χθες στις 19.34, 280 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Λευκάδας. Ζημιές δεν αναφέρθηκαν, ενώ οι σεισμολόγοι ανέφεραν ότι η δόνηση αυτή δεν εμπνέει καμιά ανησυχία.

    [02] Ιράκ

    Από την οργάνωση Ανσάρ αλ-Σούνα Εκτελέστηκε Αμερικανός κρατούμενος

    4/7/2004 11:31:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Ισλαμιστές που είχαν απαγάγει τον Αμερικανό δεκανέα των Πεζοναυτών Ουάσεφ Άλι Χασούν τον εκτέλεσαν, σύμφωνα με πηγές από το λιβανικό ΥΠΕΞ. Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε πως δεν διαθέτει αξιόπιστες ενδείξεις ότι έχει εκτελεσθεί ο πεζοναύτης που κρατείται από ισλαμιστική οργάνωση και πως πιστεύει ότι αυτός είναι ακόμη ζωντανός. Ο Λιβανέζος πρόξενος Χασάν Χιτζάζι ανακοίνωσε χθες, πως ο λιβανικής καταγωγής αμερικανός πεζοναύτης έχει εκτελεσθεί, χωρίς να γνωρίζει πότε. Η ανακοίνωση του αποκεφαλισμού του δεκανέα Ουασέφ Αλί Χασούν, μουσουλμάνου στο θρήσκευμα με καταγωγή από τον Λίβανο, δημοσιεύτηκε σε ισλαμική ιστοσελίδα το Σάββατο. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η οργάνωση Ανσάρ αλ-Σούνα, μέλη της οποίας είχαν απαγάγει τον αμερικανό δεκανέα, αναφέρεται ότι ο Ουασέφ Αλί Χασούν που κρατούνταν ως όμηρος σχεδόν επί δύο εβδομάδες, είναι νεκρός. Παράλληλα, προστίθεται ότι σύντομα θα δοθεί στη δημοσιότητα βίντεο του αποκεφαλισμού.

    Πίσω κρύβεται η Αλ Κάιντα

    Ο Αμερικανός στρατιώτης εμφανιζόταν σε προηγούμενο βίντεο που είχε μεταδώσει η αραβική τηλεόραση, να κάθεται κάτω από το ξίφος των απαγωγέων του με δεμένα τα μάτια.

    Τα μέλη της οργάνωσης που, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους, συνδέεται με την Αλ Κάιντα ζητούσαν την απελευθέρωση των Ιρακινών κρατουμένων.

    Σε διάστημα δυο μηνών άλλοι δύο όμηροι, ένας εκ των οποίων Αμερικανός, έχουν εκτελεσθεί δι αποκεφαλισμού από τους απαγωγείς τους.

    Αμφισβητεί ο αμερικανικός στρατός

    "Δεν υπάρχει καμία πληροφορία που να επιβεβαιώνει αυτόν τον ισχυρισμό", τόνισε εκπρόσωπος του στρατού, σχολιάζοντας τις δημοσιεύσεις σε δύο ιστοσελίδες του ανακοινωθέντος της οργάνωσης Ανσάρ -Αλ Σούνα, που συνδέεται με το δίκτυο της Αλ Κάιντα, η οποία ισχυρίζεται ότι ο λιβανικής καταγωγής δεκανέας των πεζοναυτών Ουάσεφ Άλι Χασούν έχει εκτελεσθεί.

    "Οι Πεζοναύτες αναζητούν ο,τιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη πληροφορία. Είμαστε όλοι αισιόδοξοι και παραμένουμε πεπεισμένοι πως είναι ακόμη ζωντανός", τόνισε ο ίδιος εκπρόσωπος.

    Τέλος, ο εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε πως ακόμη δεν υπάρχουν φωτογραφικά τεκμήρια για τον αποκεφαλισμό του ομήρου, ούτε κι άλλες πληροφορίες εξόν από εκείνες που δίνονται στις δημοσιεύσεις στο Ιντερνέτ.

    [03] Διεθνή

    Η αστυνομία συνέλαβε τρεις άνδρες Ισχυρή έκρηξη στην Καμπούλ

    4/7/2004 12:52:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών και τρια παιδιά, όταν παράνομο εργοστάσιο κατασκευής βομβών ανατινάχτηκε στην Καμπούλ. Από την έκρηξη, που σημειώθηκε χθες βράδυ στο προάστιο Αφσάχ της αφγανικής πρωτεύουσας, τραυματίσθηκαν τρία παιδιά, δύο γυναίκες κι ένας άνδρας, τόνισε εκπρόσωπος της πολυεθνούς δυνάμεως του ΝΑΤΟ, προσθέτοντας πως η αστυνομία συνέλαβε τρεις άνδρες. "Θεωρείται πως η έκρηξη προκλήθηκε, ενώ οι άνδρες συναρμολογούσαν τις βόμβες", δήλωσε ο ίδιος. Η αστυνομία έχει συλλάβει τον πατέρα της οικογένειας, ο οποίος είχε φέρει τα υλικά για την κατασκευή βομβών από το γειτονικό Πακιστάν. Το γεγονός αποδεικνύει τον συνεχιζόμενο κίνδυνο της καθημερινής βίας στην Καμπούλ, παρά τις περιπολίες πάνω από 6,000 ανδρών της πολυεθνούς ειρηνευτικής δύναμης.

    [04] Αθλητισμός

    Χίζνιακ και Κέζμαν στον Μακεδονικό

    4/7/2004 3:30:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Στην Κοζάνη και τον Μακεδονικό θα συνεχίσουν την καριέρα τους ο Γκρέγκορ Χίζνιακ και ο Ντούσαν Κέζμαν. Την απόκτηση των δύο παικτών ανακοίνωσαν σήμερα οι «πράσινοι» με ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται: «Η ΚΑΕ Μακεδονικός βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συμφωνία της με δύο διεθνείς αθλητές υψηλού επιπέδου. Ο Ουκρανός σέντερ Γκρέγκορ Χίζνιακ, για τα δύο επόμενα χρόνια, και ο Σέρβος φόργουορντ Ντούσαν Κέζμαν, για τον επόμενο χρόνο, θα αποτελούν μέλη της ομάδας μας».

    [05] Αθλητισμός

    ΠΑΟΚ: Καμιά ανυσηχία για Βαγγελή

    4/7/2004 7:18:00 μμ

    Με τον Λάμπρο Βαγγελή να συμμετέχει κανονικά στο πρόγραμμα και τις περιβαλλοντικές- και όχι μόνο- συνθήκες να παραμένουν ιδανικές, συνεχίστηκε την Κυριακή το πρόγραμμα προετοιμασίας του ΠΑΟΚ στο Μπρουσσόν της Ιταλίας. Ο τραυματισμός του νεαρού αμυντικού μέσου στον αστράγαλο, ο οποίος προέκυψε στη διάρκεια του οικογενειακού διπλού στην προπόνηση του Σαββάτου (3/7), δεν ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικός, γεγονός που του επέτρεψε να παρακολουθήσει κανονικά όλες τις υποχρεώσεις της ομάδας. Εντός της εβδομάδας αναμένεται να αφιχθούν στην Ιταλία και να ενσωματωθούν με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους στην προετοιμασία και οι Ιφεάνι Ουντέζε, Αρμάντο Φουτσίνι, οι οποίοι επί του παρόντος είναι ενσωματωμένοι με τις αποστολές της Εθνικής Νιγηρίας και Καμερούν αντίστοιχα. Τέλος την Τρίτη αναμένεται να υπάρξει η καθοριστική συνάντηση ανάμεσα στους ιθύνοντες τον ΠΑΟΚ και τον εκπρόσωπο του Γιασεμάκη Γιασεμή, προκειμένου να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για το νέο συμβόλαιο του Κύπριου επιθετικού.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 4 July 2004 - 16:50:08 UTC