Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αφήνοντας τα εγκόσμια με... στιλ
  • [02] Σε νέα διάσκεψη το ΣτΕ για τους συμβασιούχους
  • [03] Παραμένει στην Ρόμα ο Τότι
  • [04] Στην απόφαση για το Τείχος Το Ισραήλ "απορρίπτει" τη Χάγη
  • [05] Ο Κόντης στο στόχαστρο του Ηρακλή

    [01] Διάφορα

    Αφήνοντας τα εγκόσμια με... στιλ

    2/7/2004 7:36:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: Reuters

    Κάποιο έχει το σχήμα ψαριού, ένα άλλο θυμίζει γιγαντιαίο κρεμμύδι, ένα τρίτο προσομοιάζει σε μια Μερσεντές Μπενζ. Υπερβολικά ε; Εντάξει υπάρχουν και πιο κλασικές επιλογές π.χ. κάποιο από μαύρη αστραφτερή λάκα ή κάποιο άλλο επίχρυσο, αν το αντέχει η τσέπη. Για ποιο πράγμα μιλάμε; Μα για την τελευταία λέξη της μόδας στα φέρετρα! Οι σχεδιαστικές καινοτομίες του Γκανέζου καλλιτέχνη Kane Kwei, μαζί με άλλα "κομψά" κομμάτια από Γερμανούς και Ιταλούς σχεδιαστές, παρουσιάζονται αυτές τις ημέρες στο Βερολίνο, στο πλαίσιο έκθεσης που φιλοδοξεί να τονίσει στους επισκέπτες ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να εγκαταλείπει κανείς τα εγκόσμια με... στιλ.

    'Τα έθιμα που θέλουν τους συγγενείς μαυροφορεμένους να θρηνούν θεωρούνται πλέον ξεπερασμένα" εξηγεί η Jutta Lange επιμελήτρια της έκθεσης και εκπρόσωπος τύπου του Μουσείου για την Κουλτούρα του Πένθους, που εδρεύει στην πόλη Κασελ της κεντρικής Γερμανίας. "Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να ανακαλύψουν νέους τρόπους να εκφράσουν τη θλίψη τους" προσθέτει. Μάλιστα δεν ανησυχεί εμπρός στο ενδεχόμενο αρνητικής κριτικής για κάποια από τα εκθέματα και δηλώνει ότι στόχος του Μουσείου είναι μέσα από αυτήν την περιοδεύουσα έκθεση να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να τροφοδοτήσει συζητήσεις για ζητήματα που αφορούν το θάνατο και το πένθος, που συνήθως θεωρούνται ταμπού.

    [02] Εσωτερικά

    Σε νέα διάσκεψη το ΣτΕ για τους συμβασιούχους

    2/7/2004 8:17:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ ΝΕΤ 105,8 ΝΕΤ

    Την ερχόμενη Τρίτη, 6 Ιουλίου 2004, θα πραγματοποιήσει την 6η διάσκεψη της η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας που εξετάζει το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων του δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Κατά τη διάσκεψη της Παρασκευής, η οποία διήρκησε 10 ώρες, τα 9 μέλη της ολομέλειας του ΣτΕ, υπό τον πρόεδρό της Χρήστο Γεραρή, έκαναν διεξοδική ανάλυση των μεταβατικών διατάξεων που σχεδίου ΠΔ που αφορούν τη συνταγματικότητα ή μη του σχεδίου διατάγματος, την αναδρομική εφαρμογή της σχετικής οδηγίας που δεν επιτρέπει την ύπαρξη διαδοχικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου κ.λπ.. Ένα από τα κρίσιμα ερωτήματα που συζητήθηκαν ήταν, αν η κοινοτική οδηγία επιβάλει τη θέσπιση μεταβατικής ρύθμισης για την τακτοποίηση μέσω της διοικητικής οδού των εκκρεμών εργασιακών σχέσεων ή αφήνεται το θέμα αυτό στην ευχέρεια των κρατών μελών. Στην περίπτωση που υπάρχει τέτοια κοινοτική υποχρέωση, θα πρέπει να διευκρινιστεί ποιος είναι ο κρίσιμος χρόνος για τις συμβάσεις που πρέπει να μετατραπούν. Επίσης, εξετάστηκε, αν οι μονιμοποιήσεις μπορούν να γίνουν με προεδρικό διάταγμα ή μήπως χρειάζεται η έκδοση νόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, η γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το προεδρικό διάταγμα θα είναι θετική και θα διευρύνει τις περιπτώσεις που θα μονιμοποιηθούν.

    [03] Αθλητισμός

    Παραμένει στην Ρόμα ο Τότι

    2/7/2004 8:59:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την απόφαση του, να παραμείνει στη Ρόμα, έκανε γνωστή στους ανθρώπους των "τζιαλορόσι", ο Φραντσέσκο Τότι. Έτσι έβαλε τέλος μεταγραφολογικά σενάρια που κυκλοφορούσαν τον τελευταίο καιρό, γύρω από το όνομα του. Στην επιβεβαίωση της είδησης προέβη ο γενικός διευθυντής του συλλόγου της αιώνιας πόλης, Φράνκο Μπαλντίνι, ο οποίος δήλωσε σήμερα σχετικά στον ιταλικό Τύπο: "Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Φραντζέσκο Τότι. Μας ανακοίνωσε την απόφασή του να μείνει για πάντα στη Ρόμα κάτι που μας κάνει πολύ χαρούμενους. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η απόφασή του μας κοινοποιήθηκε πριν από τους αγώνες της εθνικής Ιταλίας στο Euro της Πορτογαλίας". Ο Τότι, που έγινε πρόσωπο των ημερών στην Ιταλία τον τελευταίο καιρό, λόγω της άσχημης συμπεριφοράς του και που αποκλεισμού του από τους αγώνες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, είχε αρκετές προτάσεις από μεγάλους Ευρωπαϊκούς συλλόγους.

    [04] Διεθνή

    Στην απόφαση για το Τείχος Το Ισραήλ "απορρίπτει" τη Χάγη

    2/7/2004 9:03:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το Ισραήλ δε θα δεχθεί την επικείμενη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης σχετικά με τη νομιμότητα του Τείχους ασφαλείας που έχει οικοδομήσει το ίδιο στη Δυτική Όχθη. Τη δήλωση αυτή έκανε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Σιλβάν Σαλόμ από τον Λευκό Οίκο μετά τις συνομιλίες που είχε με την σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου επί θεμάτων εθνικής ασφάλειας, Κοντολίζα Ράις. "Δεν μπορούμε να δεχτούμε την οποιαδήποτε εξωτερική ανάμιξη από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, τόνισε χαρακτηριστικά. Πιστεύουμε, ότι το Ισραήλ μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο του το ζήτημα αυτό". Μάλιστα, ο Σαλόμ πίεσε τη Ράις για υποστήριξη από αμερικανικής πλευράς στο ζήτημα αυτό.

    [05] Αθλητισμός

    Ο Κόντης στο στόχαστρο του Ηρακλή

    2/7/2004 9:32:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την περίπτωση του Νίκου Κόντη, εξετάζει και πάλι ο Ηρακλής. Ο αμυντικός μέσος, έμεινε ελεύθερος, από τον Πανιώνιο, και οι άνθρωποι του "γηραιού", έχουν κάνει ήδη την πρώτη επαφή με τον παίκτη. Αν επέλθει συμφωνία στο οικονομικό, τότε είναι πολύ πιθανό, του χρόνου ο παίκτης να αγωνίζεται με τα κυανόλευκα χρώματα. Κατά τα άλλα ο νέος προπονητής του Γηραιού, Σέρχιο Μαρκαριάν συνεχίζει την αναζήτηση υποψήφιων προς απόκτηση παικτών στη Λατινική Αμερική. Ο Αργεντινός αμυντικός μέσος, Πάμπλο Μικελίνι, εξακολουθεί να βρίσκεται ψηλά στη λίστα του, με την περίπτωση του ν αναμένεται να εξεταστεί διεξοδικά, άμα τη άφιξη του Ουρουγουανού τεχνικού στη Θεσσαλονίκη, οπότε και θα ενημερώσει σχετικά τους διοικούντες τον Ηρακλή. Στο προσκήνιο υπάρχουν και οι συζητήσεις με τους Μουράτι, Μπακιρτσίογλου για την ανανέωση της συνεργασίας τους με τον "Γηραιό".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 2 July 2004 - 20:50:15 UTC