Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-06-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ισπανία: Εξαρθρώθηκε δίκτυο διακίνησης κοκαΐνης
  • [02] Στη δημοσιότητα τα στατιστικά των φετινών εξετάσεων
  • [03] Στο μικροσκόπιο του ΣτΕ το διάταγμα για τους συμβασιούχους
  • [04] Για ενίσχυση του αμερικανικού σώματος Οι ΗΠΑ ανακαλούν έφεδρους στο
  • [05] Υπερψήφισαν οι Σοσιαλιστές Η Ισπανία λέει 'ναι' στους γάμους
  • [06] Σε λίγο η απόφαση και τους Διεθνούς Δικαστηρίου "Μετακινείστε το
  • [07] Πάει για... χατ τρικ ο Μαραντόνα
  • [08] Από Πέμπτη 1 Ιουλίου σε όλη τη χώρα Αρχίζει η εφαρμογή των ολυμπιακών
  • [09] Φυσιολογική εγκυμοσύνη μετά από μεταμόσχευση ωοθήκης

    [01] Διεθνή

    Ισπανία: Εξαρθρώθηκε δίκτυο διακίνησης κοκαΐνης

    30/6/2004 8:18:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στα χέρια των ισπανικών αρχών βρίσκονται από σήμερα τα 11 μέλη ενός δικτύου διακίνησης ναρκωτικών. Η ισπανική αστυνομία που βρισκόταν στα ίχνη των εμπόρων θανάτου από τον περασμένο Φεβρουάριο κορύφωσε σήμερα την προσπάθεια της με συντονισμένες επιχειρήσεις στο Μπιλμπάο, το Σαν Σεμπαστιάν, και τη Βαρκελώνη, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν δέκα Ισπανοί πολίτες και ένας Ιταλός -οι ταυτότητες των οποίων δεν αποκαλύφθηκαν- ενώ κατασχέθηκαν 430 κιλά κοκαΐνης. Όπως ανακοινώθηκε οι συλληφθέντες μετέφεραν την κοκαΐνη, η οποία προέρχεται από ένα καρτέλ της Κολομβίας, από την Καραϊβική στην Ισπανία με μικρά ιστιοφόρα που πραγματοποιούν κρουαζιέρες. Η αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια δολάρια.

    [02] Εσωτερικά

    Στη δημοσιότητα τα στατιστικά των φετινών εξετάσεων

    30/6/2004 8:46:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στα λύκεια όλης της χώρας βρίσκονται πλέον αναρτημένοι στο σύνολο τους οι πίνακες των βαθμολογιών των πανελλαδικών εξετάσεων της Β και Γ Λυκείου. Σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας των στατιστικών αποτελεσμάτων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Έως τις 5 Ιουλίου θα έχουν δοθεί σε όλους τους υποψηφίους οι βεβαιώσεις πρόσβασής τους στα Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα μηχανογραφικά δελτία τους θα πρέπει να συμπληρωθούν και να υποβληθούν από τις 8 έως τις 20 Ιουλίου.

    [03] Εσωτερικά

    Στο μικροσκόπιο του ΣτΕ το διάταγμα για τους συμβασιούχους

    30/6/2004 8:53:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Νέα συνεδρίαση πραγματοποιεί σήμερα, την τέταρτη κατά σειρά, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκειμένου να εξετάσει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων του δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Εν τω μεταξύ, επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε χθες το ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας την ότι συνεχίζει καθημερινά τις απολύσεις των συμβασιούχων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σφοδρές επικρίσεις κατά της κυβέρνησης

    [04] Διεθνή

    Για ενίσχυση του αμερικανικού σώματος Οι ΗΠΑ ανακαλούν έφεδρους στο Ιράκ

    30/6/2004 9:49:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Σε προόσκληση 5.600 εφέδρων, που δεν αποτελούν τμήμα της μάχιμης εφεδρείας, προχώρησαν οι ΗΠΑ προκειμένου να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Η τελευταία φορά, που είχαν προχωρήσει σε παρόμοια κίνηση, ήταν το 1991, στον πόλεμο του Κόλπου. Πολλοί είναι αυτοί, που λένε, ότι πρόκειται για "παρασκηνιακή" επιστράτευση. Πάντως, οι ΗΠΑ διατηρούν σώμα 111.000 εφέδρων, οι οποίοι βρίσκονται σε ετοιμότητα. Σύμφωνα με το CNN, οι κλάσεις, που καλούνται είναι στρατιώτες, που είχαν υπηρετήσει λιγότερα από τα οκτώ χρόνια της μάχιμης υπηρεσίας, ή που δεν είχαν παραιτηθεί εξ ολοκλήρου από τη μάχιμη διαθεσιμότητα.

    Δεν επαρκεί ο υπάρχων στρατός;

    Αυτή τη στιγμή στο Ιράκ υπάρχουν 140.000 Αμερικανοί στρατιώτες, πολλοί περισσότεροι από όσους αρχικά υπολόγιζε το Πεντάγωνο. Πάντως, ο στρατός των ΗΠΑ λέει, ότι η πρόσκληση των εφέδρων δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Μάλιστα, το Πεντάγωνο ισχυρίζεται, ότι το σώμα των εφέδρων είναι απλά ένα μέσο ενίσχυσης των στρατιωτικών δυνάμεων.

    Όμως, ο απόστρατος συνταγματάρχης, Άντριου Μπέικεβιτς, ο οποίος είναι πλέον καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, λέει, πως η κλήση των εφέδρων σημαίνει, ότι ο στρατός δεν είναι επαρκής για τις τρέχουσες επιχειρήσεις. Αλλά, και ο αντίπαλος του Μπους στις Προεδρικές εκλογές, Τζον Κέρι, είπε, ότι η επανάκληση των εφέδρων είναι απόδειξη, ότι η κυβέρνηση του Μπους απέτυχε να πετύχει την ενίσχυση του στρατεύματός της στο Ιράκ, από μη αμερικανικές δυνάμεις.

    Προβληματικές οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού Κογκρέσου, οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας δεν είναι έτοιμες να πολεμήσουν τους αντάρτες, διότι οι μονάδες τους είναι ελλιπώς εκπαιδευμένες, πλημμελώς εξοπλισμένες και πάσχουν από τις μαζικές λιποταξίες , οι οποίες φθάνουν ορισμένες φορές το 80%.

    Μάλιστα, περίπου το 82% των μελών των μονάδων της πολιτοφυλακής, που είχαν αναπτυχθεί στο δυτικό Ιράκ και γύρω από την πόλη Φαλούτζα τον Απρίλιο, λιποτάκτησαν την ώρα που οι αντάρτες εξαπέλυαν αιματηρές επιθέσεις εναντίον της Συμμαχίας, ενώ, οι λιποταξίες έφθασαν το 49% στα στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας γύρω από τη Βαγδάτη, ενώ στις άλλες πόλεις, όπως στη Μπακούμπα, στο Τικρίτ, στην Καρμπάλα, στη Ναντζάφ και στο Κουτ φθάνουν το 30%.

    [05] Διεθνή

    Υπερψήφισαν οι Σοσιαλιστές Η Ισπανία λέει 'ναι' στους γάμους ομοφυλοφίλων

    30/6/2004 10:42:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Κράτησε την υπόσχεσή του ο Ισπανός πρωθυπουργός, Χοσέ Λούις Ροδρίγεθ Θαπατέρο και από εδώ και μπρος θα είναι νόμιμοι και στην Ισπανία οι γάμοι μεταξύ ομοφυλόφιλων. Λίγο μετά τη νίκη του στις εκλογές του περασμένου Μάρτη, ο κ. Θαπατέρο είχε εκφράσει την επιθυμία του να αναγνωρισθεί στους ομοφυλοφίλους το δικαίωμα να παντρεύονται. Έτσι, χθες, την Τρίτη, οι Ισπανοί βουλευτές υιοθέτησαν μία πρόταση νόμου, η οποία τροποποιεί την αστική νομοθεσία σε ό,τι αφορά τη νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων. Την πρόταση κατέθεσε το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) και υπερψηφίσθηκε από την πλειοψηφία των βουλευτών, εκτός από τους βουλευτές του Λαϊκού Κόμματος (ΡΡ) και τους αντιπροσώπους των καταλανών εθνικιστών.

    Ίσα δικαιώματα

    Σύμφωνα με το σοσιαλιστή βουλευτή, Αλφρέδο Πέρεθ Ρουβακάλβα, ο οποίος παρουσίασε την πρόταση, η πρωτοβουλία αυτή έχει στόχο να αρθούν οι διακρίσεις , που υφίστανται οι ομοφυλόφιλοι. Για τον λόγο αυτό τονίζει, πως θα πρέπει να υπάρξει μία ίση δικαστική προστασία στα άτομα εκείνα, που αποφασίζουν να... χορέψουν το χορό του Ησαΐα με ομόφυλούς τους.

    Φυσικά, δεν λείπουν και οι επικρίσεις. Μάλιστα, ο βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος, Ιγνάθιο Ασταρλόα, εξέφρασε την αντίθεσή του στην πρωτοβουλία αυτή, την οποία χαρακτήρισε "σημαντική απάτη , τόσο ως προς την μορφή, όσο και ως προς την ουσία".

    [06] Διεθνή

    Σε λίγο η απόφαση και τους Διεθνούς Δικαστηρίου "Μετακινείστε το Τείχος", λέει ισραηλινό δικαστήριο

    30/6/2004 10:39:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με μια απόφαση-ορόσημο, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ διέταξε σήμερα να γίνουν αλλαγές στη χάραξη του αμφιλεγόμενου "Τείχους Ασφαλείας" στη Δυτική Όχθη, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα σοβαρά προβλήματα, που δημιουργεί στους Παλαιστινίους, που ζουν στην περιοχή. Η σημαντική αυτή απόφαση ελήφθη λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του Διεθνούς Δικαστηρίου στις 9 Ιουλίου, το οποίο έχει λάβει εντολή από τα Ηνωμένα Έθνη να εξετάσει τη νομιμότητα του Τείχους. Το Ισραήλ έχει υποστηρίξει ότι, στόχος της κατασκευής του Τείχους είναι να αποτραπούν οι επιθέσεις αυτοκτονίας Παλαιστινίων καμικάζι. Οι Παλαιστίνιοι αντιτάσσουν από την πλευρά τους ότι, με το Tείχος οι Ισραηλινοί θέλουν να υφαρπάξουν την παλαιστινιακή γη.

    "Προχωρημένη Ασπίδα" τα ισραηλινά αντίποινα

    Επιχειρήσεις στον τομέα του Μπέιτ Χανούν στο βόρειο τμήμα της λωρίδας της Γάζας ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει ο ισραηλινός στρατός, προκειμένου να εμποδίσει την εκτόξευση ρουκετών τύπου Κασάμ στο ισραηλινό έδαφος, αναφέρουν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης στην Ιερουσαλήμ.

    Η επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων έχει την κωδική ονομασία "Προχωρημένη Ασπίδα" και στόχος είναι "να πληρώσουν οι υπεύθυνοι για τις επιθέσεις ενάντια στην γειτονική ισραηλινή πόλη Σντερότ, στο νότιο Ισραήλ", γράφουν τα μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα στρατιωτικές πηγές.

    Το Σντερότ γίνεται συχνά στόχος επιθέσεων με ρουκέτες Κασάμ από την ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς και την περασμένη Δευτέρα σκοτώθηκαν δύο Ισραηλινοί μεταξύ των οποίων και ένα παιδάκι τριών ετών.

    Ο ισραηλινός στρατός έχει αποκλείσει από χθες το βράδυ την περιοχή του Μπέιτ Χανούν και συγκεντρώνει ισχυρές δυνάμεις στους οικισμούς Μπέιτ Λάχια και Τζαμπάλια.

    [07] Αθλητισμός

    Πάει για... χατ τρικ ο Μαραντόνα

    30/6/2004 10:35:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μία ανάσα από το πιο γλυκό χατ τρικ της ζωής του βρίσκεται ο Ντίεγκο Μαραντόνα, που συνεχίζει την προσπάθεια απεξάρτησής του από τα ναρκωτικά σε ψυχιατρική κλινική της Αργεντινής. Μετά τις δύο κόρες του Ντάλμα και Σοφία, που απέκτησε με την πρώην συζυγό του Κλαούντια Βιγιαφάν, ετοιμάζεται στα 43 του χρόνια να γίνει ξανά πατέρας. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Reforma" η Κουβανή φίλη του Αργεντινού σούπερ σταρ, Αντονάι Φρούτο βρίσκεται ήδη στον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της και μαζί με το μωρό περιμένει να επιστρέψει στην αγκαλιοά της και ο "Ντιεγκίτο".

    [08] Εσωτερικά

    Από Πέμπτη 1 Ιουλίου σε όλη τη χώρα Αρχίζει η εφαρμογή των ολυμπιακών μέτρων ασφαλείας

    30/6/2004 10:56:00 πμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Από την Πέμπτη αρχίζουν να τίθενται σταδιακά σε εφαρμογή σε όλη τη χώρα τα μέτρα ασφαλείας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Από 37.000 άντρες των σωμάτων ασφαλείας θα φυλάσσονται οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις, ενώ, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η άρση του απορρήτου τηλεπικοινωνιών και στην κινητή τηλεφωνία, η απαγόρευση οπλοφορίας σε ολυμπιακές εγκαταστάσεις, εξαιρουμένης της ΕΛΑΣ, και η λειτουργία του τηλεφωνικού αριθμού 1014, για καταγγελίες πολιτών σχετικά με οτιδήποτε ύποπτο. Την ίδια ώρα η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αρχίζει ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο εάν τα μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΝΕΤ, η Διεύθυνση Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων, δημιούργησε τις Ομάδες Άμεσης Αντίδρασης, οι οποίες εκπαιδεύτηκαν από Ισραηλινούς αξιωματούχους στην αντιμετώπιση επιθέσεων αυτοκτονίας και στην ασφάλεια των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Οι νέες επίλεκτες ομάδες στελεχώνονται από 448 ειδικούς φρουρούς και 53 άνδρες του λιμενικού σώματος. Όλοι τους έχουν υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων και είναι νεαρής ηλικίας, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στα νέα τους καθήκοντα.

    "Περισσότερη ασφάλεια δε γίνεται"

    "Καμία πληροφορία δεν υπάρχει για απειλή ή επικείμενη τρομοκρατική ενέργεια κατά τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών του 2004" Γιώργος Βουλγαράκης, υπουργός Δημόσιας Τάξης

    Την ετοιμότητα της χώρας για την ασφαλή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Βουλγαράκης, σε συνάντηση που είχε την Τρίτη με τον γ.γ. της Ιντερπόλ, Ρόναλντ Νομπλ, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει καμία πληροφορία σε καμία υπηρεσία πληροφοριών του κόσμου για ύπαρξη απειλής κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών της Αθήνας. Απόλυτα ικανοποιημένος με το επίπεδο ασφαλείας εμφανίστηκε ο κ. Νομπλ τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει διαθέσει τα περισσότερα κεφάλαια και το μεγαλύτερο αριθμό ατόμων στην ασφάλεια με άριστα αποτελέσματα .

    Ο κ. Βουλγαράκης ενημέρωσε και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο , σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν από την πρώτη ημέρα του Ιουλίου επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπάρχει καμία απειλή για τη χώρα μας.

    Εξάλλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό έντυπο Der Spiegel, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης είπε χαρακτηριστικά "Περισσότερη ασφάλεια δε γίνεται" προσθέτοντας ότι έχουν δαπανηθεί τεράστια ποσά για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ θα χρησιμοποιηθούν τα πλέον προηγμένα συστήματα ασφαλείας.

    Σχετικά Links:

    Υπουργείο Δημόσιας Τάξης

    Διεύθυνση Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων

    [09] Υγεία

    Φυσιολογική εγκυμοσύνη μετά από μεταμόσχευση ωοθήκης

    30/6/2004 11:16:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: BBC

    Ελπίδα τεκνοποίησης σε χιλιάδες γυναίκες οι οποίες έχασαν αυτή την ικανότητα λόγω θεραπείας κατά του καρκίνου ή πρόωρης εμμηνόπαυσης δίνει η είδηση της εγκυμοσύνης μιας γυναίκας στο Βέλγιο, που υπεβλήθη σε μεταμόσχευση ωοθήκης. Η περίπτωση ήρθε στο φως της δημοσιότητας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Γονιμότητας που διεξάγεται στο Βερολίνο. Είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται επιτυχής σύλληψη και εγκυμοσύνη έπειτα από μεταμόσχευση ωοθηκικού ιστού. Οι επιστήμονες δηλώνουν ενθουσιασμένοι από την εξέλιξη αυτή και κάνουν λόγο για μεγάλο επιστημονικό επίτευγμα.

    Ελπίδα μητρότητας για χιλιάδες γυναίκες

    Η 32χρονη, σήμερα, γυναίκα έμαθε το 1997 ότι πάσχει από καρκίνο του λεμφικού συστήματος σε προχωρημένη μορφή. Προτού υποβληθεί σε χημειοθεραπεία, η οποία πιθανόν να την άφηνε στείρα, υπέστη σε μια πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση για να της αφαιρεθεί μέρος του υγιούς ωοθηκικού ιστού, ο οποίος και καταψύχθηκε. Στο σώμα της ασθενούς αφέθηκε η μία ωοθήκη.

    Τον Απρίλιο του 2003, όταν η γυναίκα είχε πλέον θεραπευθεί από τον καρκίνο, της μεταμοσχεύτηκε ο ιστός ακριβώς από κάτω από την υπάρχουσα ωοθήκη. Έπειτα από τέσσερις μήνες είχε κανονική περίοδο και ωορρηξία, ενώ μέσα στο 2004 συνέλαβε.

    Η γυναίκα, που παρακολουθείται από τους γιατρούς του Πανεπιστημιακού Καθολικού Νοσοκομείου Λουβέν στις Βρυξέλλες, είναι πλέον στην 25η εβδομάδα κύησης και όλα βαίνουν καλώς. Το μωρό είναι κοριτσάκι και αναμένεται να γεννηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο.

    Εντούτοις, οι επιστήμονες δεν μπορούν να μιλήσουν με σιγουριά για την προέλευση του ωαρίου που γονιμοποιήθηκε. Δηλαδή για το αν προήλθε από το υγιές μόσχευμα ή αν απλώς η υφιστάμενη ωοθήκη επαναλειτούργησε ανεξάρτητα.

    "Σε ορισμένες γυναίκες η λειτουργία των ωοθηκών αποκαθίσταται από μόνη της, ωστόσο στην περίπτωση που αναφερόμαστε οι πιθανότητες να προήλθε ανάκτηση της γονιμότητας μετά τη μεταμόσχευση είναι σημαντικές" σχολίασε ο καθηγητής Κουτλουκ Οκτάι του Πανεπιστημίου Κορνέλ της Νέας Υόρκης, ένας από τους πρωτοποριακούς ειδικούς του τομέα.

    Η ιδέα της μεθόδου αφαίρεσης, κατάψυξης και επανεισαγωγής ωοθηκικού ιστού δεν είναι νέα. Παλαιότερα πειράματα σε πιθήκους υπήρξαν επιτυχή, μολαταύτα δεν είχε καταγραφεί ανθρώπινο παράδειγμα.

    Οι γιατροί συμφωνούν, πάντως, πως νέοι ορίζοντες ανοίγονται. Οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας μπορούν πλέον να ατενίζουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, γνωρίζοντας ότι το πρόβλημα της στειρότητας, επακόλουθο των αγωγών κατά του καρκίνου, μπορεί πια να υπερκεραστεί. Εξάλλου, η μέθοδος μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη και σε γυναίκες με πρόωρη εμμηνόπαυση, αλλά και σε γυναίκες οι οποίες επιθυμούν να επεκτείνουν τη μητρότητα πέρα από τα φυσικά όρια της γονιμότητάς τους. Σε αυτή τη τελευταία κατηγορία πιθανών περιπτώσεων οι γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενη εσφαλμένη και αδόκιμη χρήση της μεθόδου και τονίζουν ότι τα στοιχεία για ασφαλή εφαρμογή της σε υγιείς γυναίκες δεν είναι επαρκή.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 30 June 2004 - 8:54:43 UTC