Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-06-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Κωνσταντινούπολη Αυλαία για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ
  • [02] Σε πειραματικό στάδιο Βιάγκρα για γυναίκες
  • [03] Ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων Στο κυνήγι της αισχροκέρδειας το ΙΝΚΑ
  • [04] Στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης Έκρηξη σε αεροσκάφος στην Τουρκία
  • [05] Ξύλο ή στήθος στους άτακτους μαθητές Πρωτότυπος τρόπος "τιμωρίας" στη
  • [06] Ο "Αζόρ" πάει διακοπές
  • [07] Πιέζονται καθώς έληξε τυπικά η κατοχή Αύριο "παραδίδουν" και τον Σαντάμ
  • [08] Μπλερ: "Η Βρετανία στο πλευρό του Ιράκ"
  • [09] Τουλάχιστον 20 νεκροί Κατέπεσε αεροσκάφος του ΟΗΕ στη Σιέρα Λεόνε
  • [10] Μεγάλη ευκαιρία οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέα στρατηγική για τον ελληνικό

    [01] Διεθνή

    Στην Κωνσταντινούπολη Αυλαία για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

    29/6/2004 12:51:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/6/2004 5:19:34 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ολοκληρώθηκε σήμερα η διήμερη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, στην Κωνσταντινούπολη, κατά την οποία τα θέματα ασφαλείας και το Ιράκ μονοπώλησαν το τραπέζι των συζητήσεων. Σημείο σταθμός της Συνόδου υπήρξε η συνολικά θετική ανταπόκριση στο αίτημα της ιρακινής κυβέρνησης για τη νατοϊκή συνδρομή στην εκπαίδευση των δυνάμεων ασφαλείας του Ιράκ. Η σχετική απόφαση, πάντως, αφήνει ανοικτή επιλογή στους Συμμάχους ως προς το αν θα συνδράμουν με εκπαιδευτικές αποστολές στο έδαφος του Ιράκ. Όσον αφορά το πρώτο ζήτημα, επιβεβαιώθηκε ότι πυρήνας του σκοπού της Συμμαχίας παραμένει η συλλογική ασφάλεια των χωρών-μελών, ενώ οι 26 ηγέτες των κρατών-μελών συμφώνησαν και σε επτά μέτρα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

    Στον απόηχο της συνόδου

    Οι 26 αποφάσισαν ακόμη την εγκατάσταση πρόσθετων δυνάμεων του ΝΑΤΟ, στο Αφγανιστάν με στόχο να λειτουργήσουν ως περιφερειακές μονάδες ανοικοδόμησης της χώρας.

    "Αποφασιστική επιτυχία για τον ιρακινό λαό χαρακτήρισε ο Τζορτζ Μπους την απόφαση του ΝΑΤΟ να συμβάλει στην εκπαίδευση των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας κατά τη διάρκεια ομιλίας του προς τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Γαλατασεράι της Κωνσταντινούπολης.

    Θετική ήταν η αντίδραση στο τελευταίο αυτό μέτρο του προέδρου του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι , ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του ΝΑΤΟ να στείλει ενισχύσεις στη χώρα του για την ασφαλή διεξαγωγή των προγραμματισμένων για τον Σεπτέμβριο εκλογών, και ζήτησε αυτό να γίνει επειγόντως.

    Από την πλευρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, σημείωσε πως η αποδοχή και η εφαρμογή της απόφασης επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια των κρατών-μελών, διευκρινίζοντας ότι η τεχνική εκπαίδευση των Ιρακινών μπορεί να γίνει μελλοντικά και στη χώρα μας.

    Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει στην ενίσχυση της νατοϊκής παρουσίας στο Αφγανιστάν.

    Εν τω μεταξύ, συγκέντρωση ενάντια στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη και για τον τερματισμό της κατοχής του Ιράκ, οργανώνει το απόγευμα το ΠΑΜΕ στα Προπύλαια.

    Συλλήψεις και τραυματισμοί σε βίαιες συγκρούσεις

    Στην Κωνσταντινούπολη, διαδηλώσεις "κήρυξαν" την έναρξη των εργασιών της συνόδου κορυφής και διαδηλώσεις την "έκλεισαν". Την Τρίτη, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει αντιΝΑΤΟϊκή διαδήλωση περίπου χιλίων διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, να τραυματιστούν είκοσι άτομα και να συλληφθούν άλλα τόσα. Οι διαδηλωτές και οι δυνάμεις ασφαλείας συγκρούστηκαν αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την απαγορευμένη ζώνη. Τη Δευτέρα, παρόμοια επεισόδια με 45 τραυματίες σημειώθηκαν περίπου τρία χιλιόμετρα από το σημείο διεξαγωγής της συνόδου κορυφής όταν εκατοντάδες διαδηλωτές εκτόξευσαν αυτοσχέδιες βόμβες και πέτρες εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι διέλυσαν το συγκεντρωμένο πλήθος με τη χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επτά μέτρα για την τρομοκρατία

    [02] Υγεία

    Σε πειραματικό στάδιο Βιάγκρα για γυναίκες

    29/6/2004 1:05:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: Επιστημονική Επιθεώρηση Nature

    Την αύξηση της γυναικείας λίμπιντο υπόσχεται το φάρμακο PT- 141, που υποκινεί τα εγκεφαλικά κύτταρα με μια διαδικασία όμοια με αυτή του βιάγκρα. Σύμφωνα με ερευνητές στο πανεπιστήμιο Concordia του Καναδά, το PT- 141 λειτουργεί παρόμοια με μια ορμόνη, η οποία δεσμεύει ορισμένους δέκτες του εγκεφάλου, αυξάνοντας τη σεξουαλική διέγερση. Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν το φάρμακο σε δύο ομάδες 20 και 40 θηλυκών αρουραίων και στη συνέχεια τις υπέβαλαν σε διαφορετικά "σημάδια" ερωτικής επιθυμίας. Όπως παρατηρήθηκε, η ερωτική επιθυμία ήταν ανάλογη με τη χορηγούμενη ποσότητα φαρμάκου.

    Στο "στόχαστρο" ο εγκέφαλος

    Όπως παρατηρεί ο καθηγητής ενδοκρινολογίας, Τζον Στίβενσον, τα δύο φύλα δεν ανταποκρίνονται στα σεξουαλικά ερεθίσματα με τον ίδιο τρόπο. "Τα εγκεφαλικά ερεθίσματα έχουν μεγαλύτερη επίδραση στις γυναίκες, παρά στους άνδρες", σημειώνει ο καθηγητής. Με άλλα λόγια, η αύξηση της λίμπιντο στις γυναίκες γίνεται δυσκολότερα, αφού η σεξουαλική διέγερση προαπαιτεί την ερωτική επιθυμία.

    Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ερευνητών, Τζέιμς Πφάους, το πείραμα λαμβάνει υπόψη τους ψυχολογικούς παράγοντες, που μπορούν να επηρεάσουν την ερωτική επιθυμία μιας γυναίκας.

    Στο πείραμα, χορηγήθηκαν σταδιακά σε κάθε αρουραίο τέσσερις δόσεις PΤ- 141. Μετά από κάθε δόση, οι αρουραίοι υποβάλλονταν σε διαφορετικά "σημάδια" σεξουαλικής διέγερσης, όπως η εκδήλωση ενδιαφέροντος από μεμονωμένα αρσενικά και η αλλαγή στη θέση του σώματος ώστε να υποβοηθηθεί η σεξουαλική επαφή.

    Όπως προέκυψε από το πείραμα, όσο πιο μεγάλη ήταν η χορηγούμενη ποσότητα ΡΤ- 141, τόσο πιο έντονη ήταν η σεξουαλική διέγερση. Οι επιστήμονες εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι και σκοπεύουν να δοκιμάσουν το φάρμακο και σε γυναίκες.

    Ωστόσο, ο καθηγητής Στίβενσον επισημαίνει, ότι η απώλεια σεξουαλικής επιθυμίας στις γυναίκες οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η εμμηνόπαυση, και συνιστά την παράλληλη χρήση του ΡΤ- 141 με άλλες θεραπείες.

    Σχετικά Links:

    Επιθεώρηση Nature

    [03] Οικονομία

    Ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων Στο κυνήγι της αισχροκέρδειας το ΙΝΚΑ

    29/6/2004 1:08:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ ΙΝΚΑ

    Στη μάχη κατά της "ολυμπιακής ακρίβειας" μπαίνει και το ΙΝΚΑ με την κινητοποίηση των οργανώσεων μελών του, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα ειδικό σώμα τιμοληπτών, οι οποίοι θα καταγράφουν και θα αναφέρουν σε ημερήσια βάση τιμές προϊόντων και υπηρεσιών σε όλη τη χώρα. Οι τιμολήπτες του ΙΝΚΑ θα είναι εφοδιασμένοι με ειδική ταυτότητα, ενώ σε περιπτώσεις που διαπιστώνονται υπερβολικά υψηλές τιμές θα ανακοινώνονται μέσω της ιστοσελίδας του ΙΝΚΑ. Εν τω μεταξύ, ανακοινώθηκε και το ωράριο των καταστημάτων κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα τελευταία θα λειτουργούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, Δευτέρα με Παρασκευή, και έως τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου. Το "oλυμπιακό ωράριο" θα τεθεί σε εφαρμογή στις 2 Αυγούστου και θα ισχύσει έως τις 4 Σεπτεμβρίου.

    Σχετικά Links:

    www.inka.gr

    [04] Διεθνή

    Στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης Έκρηξη σε αεροσκάφος στην Τουρκία

    29/6/2004 1:22:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/6/2004 6:25:06 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε αεροσκάφος που βρισκόταν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, αμέσως μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ και λίγες μόλις ώρες πριν αναχωρήσουν από τη χώρα κάποιοι από τους ηγέτες της Συμμαχίας, μεταξύ αυτών και ο Τζορτζ Μπους. Η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα Μπόινγκ των τουρκικών αερογραμμών, που είχε πραγματοποιήσει την πτήση Σμύρνη - Κωνσταντινούπολη, την ώρα που το προσωπικό του αεροδρομίου καθάριζε τους χώρους του αεροπλάνου και αφού είχαν αποβιβαστεί οι επιβάτες. Όπως διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας, ένας υπάλληλος εντόπισε ένα φάκελο και μόλις τον σήκωσε σημειώθηκε η έκρηξη, από την οποία τραυματίστηκε ο ίδιος στα χέρια καθώς και δύο ακόμη συνάδελφοί του.

    Ακυρώθηκαν οι πτήσεις

    "Ένα από τα μέλη του συνεργείου καθαρισμού βρήκε κάτω ένα φάκελο και όταν το σήκωσε σημειώθηκε η έκρηξη, με αποτέλεσμα να χάσει ένα δάκτυλο. Οι δύο άλλοι τραυματίστηκαν ελαφρά", τόνισε στο πρακτορείο Ρόιτερ εκπρόσωπος της αστυνομίας.

    Το αεροδρόμιο έχει αποκλειστεί από ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας και όλες οι πτήσεις ακυρώθηκαν.

    Στον τόπο έσπευσαν περισσότερα από δέκα ασθενοφόρα.

    Σημειώνεται ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε αναχωρήσει από την Κωνσταντινούπολη για τις Βρυξέλλες λίγο πριν σημειωθεί η έκρηξη.

    [05] Διάφορα

    Ξύλο ή στήθος στους άτακτους μαθητές Πρωτότυπος τρόπος "τιμωρίας" στη Ζιμπάμπουε

    29/6/2004 2:05:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Τη φράση "όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος" τροποποίησε με μοναδικό τρόπο μια δασκάλα στη Ζιμπάμπουε. Σύμφωνα με καταγγελία ενός μαθητή της, κάθε φορά τα παιδιά έκαναν κάποια αταξία τους έβαζε να διαλέξουν την τιμωρία τους επιλέγοντας είτε τις βουρδουλιές, είτε το γλείψιμο του στήθους της! Ο μαθητής δεν άντεξε την τιμωρία, άγνωστο γιατί, και τα είπε όλα στους γονείς του. Όταν το περιστατικό έγινε γνωστό, η δασκάλα τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ θα βρεθεί αντιμέτωπη και με τη Δικαιοσύνη.

    Μετά την αταξία του, ο μικρός σκανδαλιάρης βρέθηκε σε δίλημμα: να υποστεί τις 100 βουρδουλιές ή να γλείψει το στήθος της δασκάλας του; Σύμφωνα με όσα είπε, προτίμησε το δεύτερο, όπως και άλλοι 14 συμμαθητές του.

    Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, η δασκάλα τέθηκε σε διαθεσιμότητα και εστάλη σχετική αναφορά στην αρμόδια υπηρεσία. Η δασκάλα παραδέχθηκε την πρωτότυπη τιμωρία που επέβαλε, είπε, όμως, ότι δεν ξέρει πως της προέκυψε η έμπνευση.

    Η περιφερειακή υπηρεσία παιδείας επιβεβαίωσε το γεγονός και κάλεσε το σχολείο να υποβάλλει καταγγελία στην αστυνομία. Έτσι, η δασκάλα αντιμετωπίζει κατηγορίες για αποπλάνηση ανηλίκων.

    [06] Διάφορα

    Ο "Αζόρ" πάει διακοπές

    29/6/2004 2:41:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Καλοκαιράκι και καιρός για διακοπές αυτό μάλλον σκέφτηκε ο Ζακ, ένας σκύλος ράτσας λαμπραντόρ από την Αυστραλία. Με μοναδική αποσκευή το μικροτσίπ αναγνώρισης, που του είχαν τοποθετήσει οι ιδιοκτήτες του, ο Ζακ ξεκίνησε το ταξίδι για την καλοκαιρινή του σιέστα. Ωστόσο, δεν είχε ενημερώσει τους δικούς του, με αποτέλεσμα να τον ψάχνουν

    Ο Ζακ λοιπόν βρέθηκε 2.300 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του, στην πόλη Κερνς του τροπικού Κουίνσλαντ, από μικρούς μαθητές. Ο σκύλος δέχθηκε τις φροντίδες των μαθητών και ενός κτηνιάτρου, οι οποίοι ενημέρωσαν τους ιδιοκτήτες του.

    Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του Ζακ ήρθε να δώσει η αεροπορική εταιρία "Quantas", προσφέροντάς του δωρεάν εισιτήριο για να επιστρέψει σπίτι του.

    Τελικά ούτε στις διακοπές δεν μπορεί να μείνει ήσυχος κανείς

    [07] Ιράκ

    Πιέζονται καθώς έληξε τυπικά η κατοχή Αύριο "παραδίδουν" και τον Σαντάμ οι Αμερικανοί

    29/6/2004 2:59:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/6/2004 6:05:14 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: BBC, ΑΠΕ

    Υπό τη δικαιοδοσία της ιρακινής Δικαιοσύνης θα τεθεί από αύριο Τετάρτη ο πρώην ηγέτης του Ιράκ Σαντάμ Χουσεΐν, σύμφωνα με ανακοίνωση του προσωρινού Ιρακινού πρωθυπουργού Ιγιάντ Αλάουϊ, που έρχεται μόλις μία μέρα μετά την χθεσινή αιφνιδιαστική παράδοση της εξουσίας. Πάντως ο Σαντάμ θα παραμείνει σε φυλακή υπό αμερικανική διοίκηση μέχρι να μπορέσουν οι Ιρακινοί, να ανταποκριθούν στη φύλαξη του, την ίδια ώρα, που οι Αμερικανοί πιέζονται να τον παραδώσουν, καθώς τυπικά έχει λήξει η κατοχή της χώρας. Εξάλλου σύμφωνα και με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό ο Σαντάμ δεν μπορεί να παραμείνει κάτω από τη δικαιοδοσία των Αμερικανών, καθώς έχει χαρακτηριστεί αιχμάλωτος πολέμου, και τυπικά τόσο ο πόλεμος όσο και η κατοχή έχουν λήξει. Μαζί με τον Σαντάμ θα δικαστούν και άλλα 11 ανώτατα στελέχη του καθεστώτος του, "από ειδικό ιρακινό δικαστήριο, που θα απαρτίζεται από Ιρακινούς δικαστές", σύμφωνα με το Αλάουϊ.

    Στη δημοσιότητα τα ονόματα των "11"

    Το Ειδικό Δικαστήριο του Ιράκ δημοσιοποίησε σήμερα τον κατάλογο των 11 αξιωματούχων του πρώην καθεστώτος, οι οποίοι μαζί με τον Σαντάμ Χουσεΐν θα περάσουν από αύριο Τετάρτη στην δικαστική δικαιοδοσία του Ιράκ, μεταξύ αυτών ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ταρέκ Αζίζ και ο πρώην αντιπρόεδρος Τάχα Γιασίν Ραμαντάν. Πρόκειται για την πρώτη ομάδα εμπίστων του πρώην δικτάτορα που συνελήφθησαν από τις συμμαχικές δυνάμεις κατά την διάρκεια των 14 μηνών της κατοχής του Ιράκ.

    Σαντάμ Χουσεΐν, Πρόεδρος, συνελήφθη στις 13 Δεκεμβρίου 2003.

    Αμπέντ Χαμίντ Μαχμούντ, γραμματέας του Προέδρου, συνελήφθη 16 Ιουνίου 2003.

    Αλί Χασάν αλ-Μάτζιντ, αποκαλούμενος "Αλί ο Χημικός", σύμβουλος του Σαντάμ και εξάδελφός του, συνελήφθη στις 21 Αυγούστου 2003.

    Αζίζ Σάλεχ αλ-Νοάμαν, επικεφαλής του κόμματος Μπάαθ για τη δυτική Βαγδάτη, συνελήφθη στις 22 Μαίου 2003.

    Μοχάμαντ Χάμζα Ζουμπέιντι, πρώην μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης της Επανάστασης, συνελήφθη στις 20 Απριλίου 2003.

    Καμάλ Μουστάφα Αμπντάλα, διοικητής της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, συνελήφθη στις 17 Μαΐου 2003.

    Τάχα Γιασίν Ραμαντάν, αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ένας από τους πλέον έμπιστους ανθρώπους του Σαντάμ Χουσεΐν, συνελήφθη στις 16 Αυγούστου 2003.

    Ταρέκ Αζίζ, αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, συνελήφθη στις 25 Απριλίου 2003.

    Σουλτάν Χάσεμ Άχμαντ, πρώην υπουργός Άμυνας, συνελήφθη στις 19 Σεπτεμβρίου 2003.

    Ουατμπάν Ιμπραχίμ Χάσαν αλ-Τικρίτι, προεδρικός σύμβουλος και ετεροθαλής αδελφός του Σαντάμ, συνελήφθη στις 13 Απριλίου 2003.

    Μπαρζάν Ιμπραχίμ Χάσαν αλ-Τικρίτι, προεδρικός σύμβουλος και ετεροθαλής αδελφός του Σαντάμ, συνελήφθη στις 16 Απριλίου 2003.

    Σάμπερ Αμπντέλ αλ-Ντούρι, πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Στρατού και δήμαρχος Βαγδάτης. Είναι ο μόνος, που δεν περιλαμβάνεται στην αρχική λίστα με τους 55 περισσότερο καταζητούμενους αξιωματούχους του πρώην καθεστώτος από τις συμμαχικές δυνάμεις.

    Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάλεκ Ντόχαν αλ Χασάν διευκρίνισε ότι, ο Σαντάμ Χουσεΐν δεν θα απολαμβάνει πλέον το καθεστώς του αιχμαλώτου πολέμου, το οποίο του χορήγησαν οι αμερικανικές δυνάμεις μετά τη σύλληψή του τον Δεκέμβριο του 2003.

    "Θα δικαστεί για τα εγκλήματα, που έχει διαπράξει", δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης προσθέτοντας ότι, και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αξιωματούχοι του κόμματος, που διαφεύγουν της σύλληψης, θα δικαστούν ερήμην.

    [08] Ιράκ

    Μπλερ: "Η Βρετανία στο πλευρό του Ιράκ"

    29/6/2004 6:26:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μία ημέρα μετά την παράδοση της εξουσίας από την αμερικανική διοίκηση στις ιρακινές Αρχές, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ, κάλεσε τους Ιρακινούς να έχουν πίστη και να εργαστούν, προκειμένου να ξεπεράσουν τα προβλήματα που σχετίζονται με θέματα ασφάλειας και υποδομής διαβεβαιώνοντάς τους ότι στην προσπάθειά τους θα έχουν την υποστήριξη της Βρετανίας. "Να έχετε πίστη και εμπιστοσύνη και θα επιτύχετε", είπε σε συνέντευξή του προς την ιρακινή τηλεόραση και, επικρίνοντας τη συνεχιζόμενη βία στο Ιράκ, είπε προς τους Ιρακινούς: "Θα τα καταφέρετε επειδή θα σας βοηθήσουμε να τα καταφέρετε".

    "Ο εχθρός είναι οι τρομοκράτες"

    Σε ερώτηση δημοσιογράφου τι μπορεί να κάνει για τον ιρακινό λαό που "ζει μέσα στην κόλαση", ο Μπλερ υπεραμύνθηκε του ρόλου της χώρας του. "Ο εχθρός δεν είναι αυτοί που προσπαθούν να κάνουν την χώρα καλύτερη, ο εχθρός είναι οι τρομοκράτες", είπε χαρακτηριστικά.

    Ο Βρετανός Πρωθυπουργός τόνισε ότι οι αμερικανικές και βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις θα αποχωρήσουν εάν η προσωρινή ιρακινή κυβέρνηση αποφασίσει ότι δε θέλει πλέον την ανάμειξη των συμμαχικών δυνάμεων τονίζοντας: "Μπορούμε να παραμείνουμε μόνο για όσο διάστημα μας ζητηθεί".

    Τελειώνοντας ο κ. Μπλερ είπε ότι θα ήθελε να επισκεφθεί τη Βαγδάτη λέγοντας: "Θα ήθελα να ξέρουν οι Ιρακινοί ότι έχουν ένα φίλο στη χώρα μου".

    [09] Διεθνή

    Τουλάχιστον 20 νεκροί Κατέπεσε αεροσκάφος του ΟΗΕ στη Σιέρα Λεόνε

    29/6/2004 6:58:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: Reuters

    Είκοσι τέσσερα άτομα που εργάζονταν για λογαριασμό του ΟΗΕ υπολογίζεται ότι έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν κατέπεσε στη Σιέρα Λεόνε. Όπως ανακοίνωσε ο ΟΗΕ, το ρωσικό ελικόπτερο Mi-8 της ειρηνευτικής αποστολής του οργανισμού πετούσε στη δυτική περιοχή της χώρας και σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ΟΗΕ δεν υπάρχουν επιζώντες. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που μίλησαν στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιτάρ Τας, μετά την πτώση του, το αεροσκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες. Ο ΟΗΕ διατηρεί ειρηνευτική δύναμη περίπου 11.000 ατόμων στη χώρα.

    [10] Εσωτερικά

    Μεγάλη ευκαιρία οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέα στρατηγική για τον ελληνικό τουρισμό

    29/6/2004 6:38:00 μμ

    Τη νέα στρατηγική τουριστικής ανάπτυξης της Ελλάδας παρουσίασε σήμερα στο Βερολίνο ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στη γερμανική πρωτεύουσα, προσκεκλημένος της γερμανικής κυβέρνησης και του Κυβερνήτη-Δημάρχου της πόλης, Κλάους Βόβεράιτ, προκειμένου να συμμετάσχει αύριο στην τελετή άφιξης της Ολυμπιακής Φλόγας. Ο κ. Αβραμόπουλος σε συνέντευξη Τύπου, έκανε λόγο για "επανίδρυση" της τουριστικής πολιτικής και τερματισμό της λογικής του "αυτόματου πιλότου", τονίζοντας ότι το "στοίχημα" που πρέπει να κερδηθεί είναι η αξιοποίηση του λεγόμενου "μεταολυμπιακού τοπίου", με τις υποδομές που διαθέτει πλέον η χώρα, την ακτινοβολία που θα έχει κερδίσει με την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων, το πρόγραμμα τεχνολογικού εκσυγχρονισμού της τουριστικής πολιτικής, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την κατάλληλη και έγκαιρη διαφημιστική προβολή του τουριστικού προϊόντος. Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε έμμεσα και στις μέτριες έως και αρνητικές επιδόσεις της τρέχουσας σεζόν, τονίζοντας ότι ήταν "στρατηγικό σφάλμα" το γεγονός ότι δεν διασυνδέθηκε η προβολή των Ολυμπιακών Αγώνων με την τουριστική διαφημιστική καμπάνια και διατύπωσε την αισιοδοξία του για το άμεσο μέλλον. Παράλληλα, επεσήμανε ότι "τα πράγματα αλλάζουν" και πως "η Ελλάδα της μεταολυμπιακής περιόδου δεν θα έχει σχέση με την προηγούμενη".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 29 June 2004 - 16:50:41 UTC