Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-06-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επισκέπεται την Πόλη για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ Στο Φανάρι ο Πρωθυπουργός
  • [02] Υλικές ζημιές σε παλιά οικήματα και αποθήκες Σεισμός 4,8 στην
  • [03] Τρία 24ωρα πριν παραδώσουν την εξουσία οι ΗΠΑ Ανεξέλεγκτη η βία στο
  • [04] Ξεκινάει προετοιμασία ο ΠΑΟΚ

    [01] Εσωτερικά

    Επισκέπεται την Πόλη για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ Στο Φανάρι ο Πρωθυπουργός

    27/6/2004 7:33:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε ιδιαίτερα εγκάρδια ατμόσφαιρα υποδέχθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο τον Έλληνα πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή, που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός έφθασε στο Φανάρι συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη και τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Βαληνάκη, τους οποίους υποδέχθηκε στην είσοδο του Πατριαρχικού Οίκου αντιπροσωπεία της πατριαρχικής Αυλής ενώ ηχούσαν χαρμόσυνα οι καμπάνες του Αγίου Γεωργίου. Υποδεχόμενος τον Έλληνα Πρωθυπουργό στην αίθουσα του θρόνου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τον συνεχάρη για την πρόσφατη νίκη του στις εκλογές και τις Ευρωεκλογές καθώς και για τις επιτυχίες της Ελλάδος στο ποδόσφαιρο. "Παναγιότατε εγώ δεν παίζω", ανταπάντησε χαριτολογώντας ο Έλληνας πρωθυπουργός. Στη συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για τη συνάντηση, που είχε λίγο νωρίτερα με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζορτζ Μπους στο ξενοδοχείο "Χίλτον".

    Αμερικανικές διαβεβαιώσεις για τη Χάλκη

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη ότι, χθες στην Άγκυρα συζήτησε και πάλι το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

    "Είμεθα αισιόδοξοι ότι, με το προσεχές σχολικό έτος θα επαναλειτουργήσει μετά από 33 χρόνια η Σχολή", παρατήρησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ευχαρίστησε τον κ. Καραμανλή για το ενδιαφέρον, που έχει δείξει ο ίδιος και η ελληνική Κυβέρνηση για το θέμα της Χάλκης.

    Ο κ. Βαρθολομαίος εξάλλου θύμισε στον υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη την σχέση του με την μακαριστή μητέρα του κα Αγάπη Μολυβιάτη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πρωτοφανή μέτρα για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

    Στην Κωνσταντινούπολη ο Πρωθυπουργός

    [02] Εσωτερικά

    Υλικές ζημιές σε παλιά οικήματα και αποθήκες Σεισμός 4,8 στην Αλεξανδρούπολη

    27/6/2004 8:05:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/6/2004 9:15:04 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Μικρές υλικές ζημίες σε παλαιά οικήματα και αποθήκες προκλήθηκαν σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης, στην περιοχή Λουτρών Τραϊανούπολης, από τον σεισμό μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα, με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκη, 25 χλμ νοτίως της Αλεξανδρούπολης σύμφωνα με το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα καταγράφηκαν μικρές ρωγμές και κατάρρευση σοβάδων σε 22 παλιά σπίτια, εκ των οποίων τα μισά είναι ακατοίκητα.

    Οι μετασεισμοί ανησύχησαν τους κατοίκους των Λουτρών

    Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην περιοχή των Λουτρών, που απέχει 15 χιλιόμετρα από την Αλεξανδρούπολη, ενώ λόγω της μετασεισμικής δραστηριότητας, πολλοί κάτοικοι βγήκαν ανήσυχοι στους δρόμους.

    Σημειώνεται ότι, αντίστοιχη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, είχε καταγραφεί στις 5 Μαρτίου 2002 πάλι στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης, με διαφορετικό όμως επίκεντρο, που είχε εντοπισθεί στα 45 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αλεξανδρούπολης.

    [03] Ιράκ

    Τρία 24ωρα πριν παραδώσουν την εξουσία οι ΗΠΑ Ανεξέλεγκτη η βία στο Ιράκ

    27/6/2004 8:20:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/6/2004 10:10:55 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Τρία 24ωρα απομένουν για την παράδοση της εξουσίας από τις αμερικανικές δυνάμεις στις ιρακινές αρχές και η βία λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις σε ολόκληρο το Ιράκ. Η απειλή της εκτέλεσης των τριών Τούρκων εργατών, που κρατούν ομήρους ένοπλοι Ιρακινοί σκιάζει την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου Τζορτζ Μπους στην Τουρκία. Η διορία, που έχουν δώσει οι ένοπλοι είναι 72 ώρες και λήγει κατά την διάρκεια της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη. Το απόγευμα η ιρακινή αντίσταση επιτέθηκε με όλμους κατά του αμερικανικού αρχηγείου στη Βαγδάτη για δεύτερη φορά στη διάρκεια της ημέρας με θύμα έναν Αμερικανό στρατιώτη. Νωρίτερα, ένας ακόμη Αμερικανός στρατιώτης έχασε τη ζωή του, όταν στρατιωτικό αεροσκάφος δέχθηκε τα πυρά ενόπλων, ενώ προσπαθούσε να απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Βαγδάτης. Στο μεταξύ το δίκτυο Αλ Αραμπίγια μετέδωσε βίντεο με ένας Πακιστανό όμηρο, ο οποίος απήχθη από μασκοφόρους και ζητά από τον Πρόεδρο Μουσάραφ να κλείσει την πακιστανική πρεσβεία στο Ιράκ.

    Οι απαγωγείς έχουν δώσει από χθες το βράδυ προθεσμία 72 ωρών στην Άγκυρα να αποσύρει όλες τις τουρκικές εταιρίες, που συνεργάζονται με τις αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ, προειδοποιώντας ότι, σε αντίθετη περίπτωση θα προχωρήσει στον αποκεφαλισμό των τριών ομήρων.

    Η Τουρκία δια του υπουργού Άμυνας Βετσντί Γκονούλ απέρριψε νωρίτερα το τελεσίγραφο των ενόπλων, που ανήκουν στην οργάνωση του Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι. Νωρίτερα εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η Άγκυρα καταβάλει "έντονες προσπάθειες" για την απελευθέρωση των τριών ομήρων, δίχως να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

    Στο μεταξύ το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα μετέδωσε εικόνες με τους τρεις ομήρους να κάθονται μπροστά από μασκοφόρους ενόπλους κρατώντας τα διαβατήριά τους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έκρυθμη η κατάσταση στο Ιράκ

    [04] Αθλητισμός

    Ξεκινάει προετοιμασία ο ΠΑΟΚ

    27/6/2004 9:18:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στο ρυθμό της προετοιμασίας του ενόψει της νέας και εξαιρετικά απαιτητικής, ελέω Τσάμπιονς Λιγκ, χρονιάς μπαίνει από αύριο ο ΠΑΟΚ. Το ραντεβού των "ασπρόμαυρων" έχει οριστεί για το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της Ν. Ευκαρπίας, από το οποίο, παρά το ότι θα επιθυμούσε να συμβαίνει διαφορετικά ο Αγγελος Αναστασιάδης, θα υπάρχουν απόντες. Ειδικότερα, από την "πρώτη" του "Δικεφάλου" θα λείπουν οριστικά οι Ιφεάνι Ουντέζε και Αρμάντο Φουτσίνι, λόγω υποχρεώσεων που έχουν με την Εθνική Νιγηρίας και Καμερούν, αντίστοιχα. Αμφότεροι αναμένεται να ενσωματωθούν με την ομάδα στις αρχές Ιουλίου, όταν αυτή θα "μοντάρεται" επί ιταλικού εδάφους. Αντίθετα, στο γήπεδο μαζί με τους νέους συμπαίκτες τους θα είναι οι νεοαποκτηθέντες από τους Θεσσαλονικείς, Σκαρμούτσος, Ανδράλας και Ανδρεάδης. Πριν από τη συνάντηση με τους παίκτες του, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ αναμένεται να έχει διεξοδική επαφή με τους διοικούντες, αναφορικά με τα μεταγραφικά ζητήματα της ομάδας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 27 June 2004 - 20:50:32 UTC