Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 18 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-06-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απόψε η ψηφοφορία Ορατή η συμφωνία για Ιράκ
  • [02] Το Κυπριακό στο Σ.Α. Επιστολή - απάντηση Παπαδόπουλου σε Ανάν
  • [03] Στη Μαλαισία Ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου
  • [04] Αιματηρές εκρήξεις στο Ιράκ
  • [05] Ασφαλείς οι Ολυμπιακοί Αγώνες
  • [06] Υπ' ατμόν η Τζόρτζια για τη Σύνοδο του G8
  • [07] Αιματηρές μάχες στο Αφγανιστάν
  • [08] Με σως από σπέρμα Τα σάντουιτς της οργής
  • [09] "Έφυγε" η Διδώ Πετροπούλου

    [01] Ιράκ

    Απόψε η ψηφοφορία Ορατή η συμφωνία για Ιράκ

    8/6/2004 7:35:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/6/2004 11:07:30 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: BBC ΑΠΕ

    Απόψε, στις 23:00 ώρα Ελλάδος, αναμένεται η ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το τέταρτο τροποποιημένο αμερικανο-βρετανικό σχέδιο απόφασης για το Ιράκ, στο οποίο, μεταξύ άλλων, διευκρινίζονται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τα κατοχικά στρατεύματα θα παραμείνουν στη χώρα μετά τη μεταβίβαση της εξουσίας τους Ιρακινούς στο τέλος του μήνα. Όπως όλα δείχνουν, το Σ.Α. φαίνεται να καταλήγει σε συμφωνία, μετά και από την απόφαση της Ουάσινγκτον και του Λονδίνου να προσθέσουν μία ρήτρα στο κείμενο που αναφέρει ότι οι δυνάμεις της αμερικανο-βρετανικής συμμαχίας θα συνεργάζονται με τη μεταβατική κυβέρνηση του Ιράκ για τις μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές τους επιχειρήσεις, κάτι που αποτελούσε βασικό αίτημα της Γαλλίας. Μάλιστα, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Μισέλ Μπαρνιέ, δήλωσε ότι η Γαλλία θα υπερψηφίσει το νέο σχέδιο απόφασης.

    Συνεργασία σε θέματα ασφαλείας

    Για τον Αμερικανό πρεσβευτή στον Οργανισμό, Τζον Νεγκροπόντε, ΗΠΑ και Βρετανία αποδύθηκαν σε "μία τεράστια προσπάθεια προκειμένου να ενσωματώσουν σε αυτό το σχέδιο τις προτάσεις και τα σχόλια των κρατών μελών του Συμβουλίου".

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι το νέο σχέδιο απόφασης "έχει υποστεί σημαντικές τροποποιήσεις και βελτιώνεται".

    Από την πλευρά του, ο Γερμανός πρεσβευτής, Γκίντερ Πλόιγκερ, δήλωσε πως "το νέο κείμενο αντανακλά τις ανησυχίες μας και πιστεύω πως μπορούμε να το ανεχθούμε".

    Σημειώνεται ότι ιδίως η Γαλλία, η Ρωσία και η Κίνα ήταν οι χώρες που επέμεναν ώστε οι δικαιοδοσίες της Βαγδάτης στον τομέα της ασφάλειας να είναι πλήρεις και να καθορίζονται ρητώς από την απόφαση του ΟΗΕ.

    Η τελευταία εκδοχή του σχεδίου απόφασης προβλέπει πως η μεταβατική ιρακινή κυβέρνηση κι η πολυεθνής δύναμη, η οποία θα διατηρηθεί στη χώρα μετά τη μεταβίβαση της εξουσίας στις 30 Ιουνίου, θα συνεργάζονται σε θέματα ασφαλείας, "περιλαμβανομένων και των μέτρων που θα αφορούν τις ευαίσθητες στρατιωτικές επιχειρήσεις".

    Παράλληλα, δίνει το δικαίωμα στην ιρακινή κυβέρνηση να διατάξει τα αμερικανικά στρατεύματα να εγκαταλείψουν τη χώρα και καθιστά σαφές ότι η εντολή για την παραμονή των συμμαχικών στρατευμάτων εκπνέει τον Ιανουάριο του 2006

    Ωστόσο, η τελευταία ρήτρα δεν δίνει το δικαίωμα βέτο στη Βαγδάτη, όπως επιθυμούσε η Γαλλία.

    "Δεν είναι τρομοκράτες οι αντιφρονούντες"

    Την ίδια ώρα, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στο Ιράκ, Λαχντάρ Μπραχίμι, τόνισε τη Δευτέρα πως η μεταβατική κυβέρνηση έχει καθήκον "να έλθει σε επαφή με εκείνους που έχουν εκφράσει τις αντιθέσεις τους κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους και να ξεκινήσει τον διάλογο μαζί τους".

    Αυτή η κυβέρνηση "δεν θα πρέπει να πέσει στον πειρασμό να χαρακτηρίσει όλους εκείνους που είναι αντίθετοι στην αμερικανική κατοχή ως τρομοκράτες και ακραίους", πρόσθεσε ο ίδιος.

    Επιπλέον, το σκάνδαλο με τα αμερικανικά βασανιστήρια στις φυλακές Αμπού Γράιμπ τραυμάτισε τους Ιρακινούς, σημείωσε ο Μπραχίμι, τονίζοντας πως η συμμαχία θα πρέπει να έχει δώσει λύση σε αυτήν την υπόθεση έως τις 30 Ιουνίου, αποφυλακίζοντας, παράλληλα, την πλειονότητα των κρατουμένων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πολύ κοντά στο σχέδιο απόφασης για το Ιράκ

    Αύριο το ψήφισμα για το Ιράκ

    [02] Κυπριακό

    Το Κυπριακό στο Σ.Α. Επιστολή - απάντηση Παπαδόπουλου σε Ανάν

    8/6/2004 8:06:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με αναλυτική επιστολή 7 σελίδων και μνημόνιο 13 επιπλέον σελίδων, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος, απαντά στο Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, για τις επικρίσεις σε βάρος της ελληνοκυπριακής ηγεσίας, όπως καταγράφηκαν στην έκθεσή του. Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτηρίζει το σχέδιο Ανάν ετεροβαρές Ανδρέας Μαυρογιάννης, ήδη παρέδωσε την επιστολή. Στο μεταξύ, απόψε στο Συμβούλιο Ασφαλείας αναμένεται να συζητηθεί το Κυπριακό . Η Γραμματεία του ΟΗΕ, οι ΗΠΑ και η Βρετανία επιδιώκουν την έγκριση ψηφίσματος με την υιοθέτηση της έκθεσης του Γ.Γ. και κυρίως το επίμαχο σημείο που τονίζει ότι πρέπει "να αρθούν μη αναγκαίοι περιορισμοί και εμπόδια που έχουν ως αποτέλεσμα την απομόνωση των Τουρκοκυπρίων και την παρακώλυση της αναπτυξιακής προσπάθειας αυτών όπως προτείνεται από τον κ. Ανάν, για τη σύναψη χωριστών επαφών του Σώματος με την τουρκοκυπριακή πλευρά". Αντίθετα, η Ρωσία, η Γαλλία και η Κίνα εναντιώνονται σε μια τέτοια εξέλιξη.

    Εκτενής αναφορά των ελληνοκυπριακών θέσεων

    Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος "δεν αμφισβητεί το ρόλο και την αποστολή των καλών υπηρεσιών του Γ.Γ. στο Κυπριακό", αναφέρουν διπλωματικοί κύκλοι, "αλλά, καταγράφει όλες τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς για να μην δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις".

    Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαδόπουλος, στην επιστολή του τονίζει τα εξής:

    Οι Ελληνοκύπριοι καταψήφισαν το συγκεκριμένο "ετεροβαρές" σχέδιο και όχι μια λύση που θα οδηγεί στην "πραγματική επανένωση" της Κύπρου. Σε καμία περίπτωση και σε καμία συνάντηση δεν υποσχέθηκε ότι θα καλέσει το λαό να ψηφίσει υπέρ της οποιασδήποτε λύσης. Η κυπριακή κυβέρνηση με συγκεκριμένα μέτρα ενισχύει συνεχώς το βιοτικό επίπεδο των Τουρκοκυπρίων και υποστηρίζει κάθε ενέργεια για να ωφεληθούν όλοι οι "συμπατριώτες μας" από τα "οφέλη" της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά όλα πρέπει να γίνονται με σεβασμό στους νόμους και στους διεθνείς κανόνες, χωρίς να παρακάμπτεται η Κυπριακή Δημοκρατία. Τέλος, τονίζεται ιδιαίτερα ότι ο Γ.Γ. παρέλειψε να αναφερθεί σε προηγούμενα ψηφίσματα του ΟΗΕ, στη σημασία τους, στο ρόλο που διαδραμάτισε η Τουρκία και το παράνομο κρατίδιο των Τουρκοκυπρίων μέσα σ αυτά τα τριάντα χρόνια και, κυρίως, στις πραγματικότητες της τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κρίσιμες διαβουλεύσεις στο Σ.Α. για το Κυπριακό

    Διαφωνία Παπαδόπουλου στην έκθεση Ανάν

    Δυσαρέσκεια Παπαδόπουλου για τις εκτιμήσεις Ανάν

    [03] Διεθνή

    Στη Μαλαισία Ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου

    8/6/2004 8:43:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μία ομάδα από 50 εξαγριωμένους εργάτες ξυλοκόπησε έως θανάτου δύο άνδρες κι ένα βρέφος σε ταραχές, κατά τις οποίες καταστράφηκαν τρεις κατοικίες σε ένα χωριό της Μαλαισίας. Οι δράστες, όλοι τους οικοδόμοι από την επαρχία του Ατσέχ, έφθασαν αργά την Κυριακή στον συνοικισμό των θυμάτων κι εξαπέλυσαν μία λυσσαλέα επίθεση, όπως τονίζει η τοπική αστυνομία. Ο 30χρονος Αφάντι Άλι και η μόλις 18 μηνών κόρη του έχασαν τη ζωή τους από βαριά τραύματα στον αυχένα και στην πλάτη, όπως τονίζουν αστυνομικοί στο πρακτορείο ειδήσεων Barnama. Η 30χρονη σύζυγός του, Καντίτζα Ομάρ, νοσηλεύεται σε τοπικό νοσοκομείο με βαριά τραύματα. Το άλλο θύμα, ο 20χρονος Μοχάμντ Χασντάρ, έχασε τη ζωή του από βαριά χτυπήματα στο κεφάλι. Η αστυνομία πιστεύει πως η επίθεση προκλήθηκε μετά από καυγά που σημειώθηκε μεταξύ του Αφάντι κι ενός από τους υπόπτους.

    [04] Ιράκ

    Αιματηρές εκρήξεις στο Ιράκ

    8/6/2004 9:15:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/6/2004 10:27:05 πμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 100 τραυματίσθηκαν το πρωί της Τρίτης από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στη Μοσούλη, μπροστά από τα γραφεία του δημάρχου της πόλης, Σάλεμ αλ-Χαντζ Ισα, ο οποίος ήταν προφανώς και ο στόχος. Ο Ισα, που είναι και επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας στην επαρχία της Μοσούλης, δεν τραυματίσθηκε, αλλά από το γραφείο του ανακοινώθηκε πως έχουν τραυματισθεί αρκετοί από τους σωματοφύλακές του. Νωρίτερα, τουλάχιστον τέσσερις Ιρακινοί και ένας Αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από την είσοδο αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στην πόλη Μπακούμπα, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι έντεκα Ιρακινοί και τρεις Αμερικανοί.

    Πολίτες οι περισσότεροι από τους νεκρούς

    Η έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Μοσούλη έγινε την ώρα που περνούσε η αυτοκινητοπομπή του Ισα και είχε ως συνέπεια να καταστραφούν τουλάχιστον εννέα αυτοκίνητα που βρίσκονταν κοντά στο παγιδευμένο όχημα.

    Αρκετοί από τους νεκρούς ήταν πολίτες που την ώρα της έκρηξης περνούσαν μπροστά από το γραφείο του δημάρχου, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Μοσούλης.

    [05] Αθήνα 2004

    Ασφαλείς οι Ολυμπιακοί Αγώνες

    8/6/2004 9:32:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Σε καλό δρόμο βρίσκεται η προετοιμασία για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις Ελλάδας και ΗΠΑ. Σε αυτή τη διαπίστωση κατέληξαν από κοινού η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη και ο Αμερικανός αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Ρίτσαρντ Αρμιταζ, στο περιθώριο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Στεϊτ Ντιπάρμεντ. "Συζητήσαμε με τον κ. Αρμιταζ το θέμα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων και της προετοιμασίας της πόλης" τόνισε η Εληνίδα Δήμαρχος και συμπλήρωσε: "Αμοιβαία έχουμε την ίδια άποψη, ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες προετοιμάζονται πολύ καλά και ότι όλες οι προϋποθέσεις υπάρχουν για να είναι ασφαλείς και πετυχημένοι". Μετά τη συνάντησή της με τον κ. Αρμιτατζ, η κυρία Μπακογιάννη, υπέγραψε και το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Αμερικανού πρώην προέδρου Ρόναλντ Ρέιγκαν.

    [06] Διεθνή

    Υπ' ατμόν η Τζόρτζια για τη Σύνοδο του G8

    8/6/2004 10:25:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Στο Σι Άιλαντ, της Τζόρτζια των ΗΠΑ, θα συναντηθούν οι ηγέτες του G8 για την ετήσια Σύνοδο Κορυφής, τη δεύτερη μετά τον πόλεμο του Ιράκ. Στην ατζέντα της συνόδου αναμένεται να κυριαρχήσουν θέματα, όπως το Ιράκ, οι μεταρρυθμίσεις στην ευρύτερη Μέση Ανατολή και οι συνεργασίες στη μάχη κατά της τρομοκρατίας. Επίσης στο πρόγραμμα των συνομιλιών βρίσκονται η μάχη κατά της φτώχειας, οι ελαφρύνσεις των χρεών των ασθενέστερων κρατών, καθώς και η μάχη κατά των ασθενειών, που μαστίζουν τα φτωχότερα κράτη, όπως η πολιομυελίτιδα και το AIDS. Σημαντική θέση αναμένεται να έχουν και οι συζητήσεις για το περιβάλλον και ειδικά το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Τα μέτρα ασφαλείας είναι θα δρακόντεια, σε σημείο, που πολλοί είναι οι κάτοικοι, που έχουν φύγει από την περιοχή, αν και όπως λένε οι υπεύθυνοι, η Σύνοδος του G8 θα είναι σαν μία συνάντηση απλών ανθρώπων χωρίς υπερβολές.

    Καλεσμένοι ηγέτες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, ο οποίος αρχικά επιθυμούσε οι συνομιλίες να κινηθούν γύρω από τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις στη Μέση Ανατολή, προσκάλεσε να παρακαθίσουν στη Σύνοδο οι ηγέτες του Αφγανιστάν, του Μπαχρέιν, της Ιορδανίας, της Τουρκίας, της Υεμένης, αλλά και της Αλγερίας, της Γκάνας, της Σενεγάλης, της Νοτίου Αφρικής, της Νιγηρίας και της Ουγκάντας, καθώς ένα από τα βασικά θέματα θα είναι η ελάφρυνση του χρέους των χωρών της Αφρικής.

    Στο μεταξύ, στα περιθώρια της συνόδου του G8, ο Αμερικανός Πρόεδρος πρόκειται να συναντηθεί αύριο με τον μεταβατικό πρόεδρο του Ιράκ, Γάζι αλ Γιάουαρ.

    Επείγουσα βοήθεια στο Αφγανιστάν

    Παράλληλα, το Αφγανιστάν, θα ζητήσει επείγουσα βοήθεια από το G8, καθώς είναι μία χώρα, την οποία έχει επηρεάσει άμεσα ο πόλεμος στο Ιράκ και χρειάζεται άμεσα βοήθεια, κυρίως για να εμποδίσει την "ανάπτυξη νέων στρατιωτικών δυνάμεων", όπως ανακοίνωσε χθες η οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch.

    Ο Αφγανός Πρόεδρος, Χαμίντ Καρζάι, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την παρουσία του αυτήν την εβδομάδα στη σύνοδο του G8 στη Τζόρτζια των ΗΠΑ, αλλά και την ευκαιρία της συνάντησής του στις 15 Ιουνίου με τον Τζορτζ Μπους, για να προωθήσει τις ανάγκες του, τονίζει η οργάνωση.

    [07] Διεθνή

    Αιματηρές μάχες στο Αφγανιστάν

    8/6/2004 11:11:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων ομάδων στο Βόρειο Αφγανιστάν. Αυτή τη φορά τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν συνεπλάκησαν μέλη της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπ-ι-Ουαχντάτ και της αντίπαλης σουνιτικής ομάδας Τζαμίατ-ε-Ισλάμι, της οποίας επικεφαλής είναι ο Ουστάντ Ατα Μοχάμαντ. Η μάχη έγινε τη Δευτέρα, έξω από την πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, όπου τις τελευταίες ημέρες υπάρχει ένταση μεταξύ των δύο οργανώσεων. Αφορμή στάθηκε η διαμάχη για τον έλεγχο μίας έκτασης γης. "Τρεις μαχητές από την οργάνωση Ουαχντάτ σκοτώθηκαν στη διάρκεια των συγκρούσεων και ένας από τη Τζαμίατ", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών στην Καμπούλ, προσθέτοντας, ότι η αστυνομία έχει θέσει υπό τον έλεγχό της την κατάσταση.

    Συχνό φαινόμενο

    Μετά την ανατροπή του καθεστώτος των Ταλιμπάν, στα τέλη του 2001, έχουν ξεσπάσει αρκετές φορές συγκρούσεις μεταξύ αντιπάλων οργανώσεων σε πολλά σημεία του βορείου Αφγανιστάν. Οι συγκρούσεις αυτές, αλλά και η κλιμάκωση των επιθέσεων των Ταλιμπάν ανταρτών στο νότιο και ανατολικό τμήμα του Αφγανιστάν υπονομεύουν τις προσπάθειες του Προέδρου Χαμίντ Καρζάι για την ανοικοδόμηση της χώρας, αλλά και την προσπάθεια διοργάνωσης εκλογών τον Σεπτέμβριο.

    [08] Διάφορα

    Με σως από σπέρμα Τα σάντουιτς της οργής

    8/6/2004 11:06:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο ακριβώς, όπως και τα σάντουιτς. Αυτή τη συνταγή φαίνεται πως ήξερε καλά ένας νεαρός μάγειρας από το Ιλινόις και τη χρησιμοποίησε κατάλληλα για να πάρει τη ρεβάνς από εκείνους, που του είχαν "καθίσει στο στομάχι". Τι ακριβώς έκανε; Απλώς, όταν έφτιαχνε σάντουιτς για τους πελάτες του, εκείνους, που είχε εντάξει στη μαύρη λίστα, φρόντιζε να βάζει λίγο από το σπέρμα του στη γλυκόξινη σως. Ακριβώς! Και κάπως έτσι είχε πάρει "το αίμα του πίσω" από τον τροχονόμο της περιοχής του, ο οποίος του είχε δώσει κλήση, αναίτια, όπως ο μάγειράς μας πίστευε! Ωστόσο η χαρά του δεν κράτησε για πολύ αφού τα θύματα του τον υποπτεύθηκαν και τον κατήγγειλαν στις αρχές κι έτσι τώρα, ο 26χρονος Άντονι Λίντχορστ καλείται να απολογηθεί για τις πράξεις του ενώπιον της δικαιοσύνης.

    Αξίζει να σημειώσουμε, όμως, ότι η γλυκόξινη σως από σπέρμα δεν ήταν το μοναδικό alternative σκεύασμα, που είχε δημιουργήσει. Όπως ανακοίνωσε και η αστυνομία μετά τις πρώτες ανακρίσεις, ο Λίντχορστ συνήθισε να παίρνει ως δεκατιανό του στο εστιατόριο που εργαζόταν κεκάκια από μαριχουάνα κι αυτή, άλλωστε, ήταν η αιτία που κάποια στιγμή αποφάσισαν να τον απολύσουν.

    Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα αποφασίσετε να κατευνάσετε την πείνα σας μ ένα πρόχειρο σάντουιτς, καλύτερα να ρίξετε πρώτα μια ματιά στο μάγειρα! Γιατί καλή κι η fusion κουζίνα, αλλά με μέτρο!

    [09] Εσωτερικά

    "Έφυγε" η Διδώ Πετροπούλου

    8/6/2004 11:31:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Φτωχότερη είναι από χθες η οικογένεια της ΕΡΤ, καθώς η εκφωνήτρια της ΕΡΑ Διδώ Πετροπούλου, έχασε τη μάχη για τη ζωή. Η κα. Πετροπούλου ήταν η πρώτη εκφωνήτρια του ραδιοφωνικού σταθμού Πατρών, από την ίδρυσή του στις 24 Ιουλίου 1950. Αργότερα ήρθε στην Αθήνα, όπου, επί τριάντα χρόνια, η χαρακτηριστική φωνή της, ακουγόταν από τις συχνότητες του δημόσιου ραδιοφώνου. Η κηδεία της θα γίνει αύριο το απόγευμα στο Α΄ νεκροταφείο Πατρών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 8 June 2004 - 8:54:19 UTC