Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-05-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών γυναικών Τρία χάλκινα στο καράτε
  • [02] Στην Α φάση των πλέι οφ Πράσινη επέλαση και στον Κορυδαλλό
  • [03] "Ειδεχθής πράξη" Καταδικάζουν την επίθεση
  • [04] Στη μνήμη του Γρηγορίου Λαμπράκη Ολοκληρώθηκε η "μαραθώνια πορεία
  • [05] Για την Α φάση των πλέι οφ Εντός έδρας νίκη για την ΑΕΚ
  • [06] Για την Α φάση των πλέι οφ Δεν "έκλεισαν" οι λογαριασμοί Ηρακλή-ΠΑΟΚ
  • [07] Πρωταθλήτρια η Βαλένθια
  • [08] Χάλκινο στο Ταεκβοντό

    [01] Αθλητισμός

    Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών γυναικών Τρία χάλκινα στο καράτε

    9/5/2004 7:32:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Οι θαυμάσιες εμφανίσεις της εθνικής ομάδας καράτε συνεχίστηκαν και στο 39ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών γυναικών, το οποίο ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην Μόσχα. Η Ελλάδα κατέκτησε τρία χάλκινα μετάλλια, δύο πέμπτες και μία έβδομη θέση. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Κώστας Παππάς (70κ.), Σπύρος Μαργαριτόπουλος (+80) και Ευδοξία Κοσμίδου (53). Ο Παππάς για να φθάσει στο χάλκινο μετάλλιο νίκησε τους Λούκα (Φινλανδία) 4-2, Σούφασιτς (Κροατία) 8-0, ενώ ηττήθηκε από τον Μάρτινς (Ισπανία) 5-1. Ο Μαργαριτόπουλος επικράτησε των Λινς (Ιρλανδία) 8-0, Σίμσον (Σκωτία) 9-0, Τούνλεϊ (Γερμανία) 7-1, ηττήθηκε από τον Μπενετέλο (Ιταλία) 5-4 και στον τελικό του ρεπασάζ νίκησε τον Γκεοργκίεφ (Βουλγαρία) 5-4. Η Κοσμίδου νίκησε τις Τζούσιτς (Βοσνία/Ερζεγοβίνη) 3-2, Σανγκριράιτς (Γεωργία) 4-0, Σελίκ (Τουρκία) 5-4, ηττήθηκε από τη Πονομάρεβα (Ρωσία) 5-2 και στον τελικό του ρεπασάζ επιβλήθηκε της Ρούγκερ (Σκωτία) 4-0.

    Δύο πέμπτες και μία έβδομη θέση

    Την πέμπτη θέση κατέλαβαν οι ομάδες των ανδρών στα κάτα (Κωνσταντακόπουλος, Σπύρος και Γιώργος Καμπανός) και το κούμιτε (Παππάς, Παπαδόπουλος, Ραχούτης, Τσαμουρλίδης, Μαργαριτόπουλος). Στα κάτα η Ελλάδα ηττήθηκε στον τελικό του ρεπασάζ από την Κροατία, με 2-1.

    Για να φθάσει μέχρι εκεί είχε σημειώσει δύο νίκες (Σερβία/Μαυροβούνιο 3-0, Τουρκία 3-0) και μία ήττα (Ισπανία 3-0). Στο κούμιτε η χώρα μας ηττήθηκε στο τελικό του ρεπασάζ από την Τουρκία 3-0. Νωρίτερα είχε νικήσει τις Εσθονία 3-0, Αυστρία 3-0, Νορβηγία 3-2 και είχε ηττηθεί από την Ισπανία 2-0. Πολύ καλή παρουσία είχε και η Ελπίδα Χριστοδούλου (60κ.). Κατέλαβε την έβδομη θέση, αφού ηττήθηκε στον ημιτελικό του ρεπασάζ από τη Σβάν (Σουηδία) 6-0. Νωρίτερα είχε σημειώσει δύο νίκες επί της Ουστάογλου (Τουρκία) 2-0, Κρέμαντιτς (Λετονία) 3-0, στο ρεπασάζ και μία ήττα από την Κουλτς (Γερμανία) 3-0.

    [02] Αθλητισμός

    Στην Α φάση των πλέι οφ Πράσινη επέλαση και στον Κορυδαλλό

    9/5/2004 8:10:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Ο Παναθηναϊκός δεν φοβήθηκε ούτε το όνομα, ούτε την έδρα του Ολυμπιακού και κάνοντας το 2-0 στη σειρά της Α΄ φάσης των πλέι-οφ πανηγύρισε μέσα στον Κορυδαλλό την πρόκριση στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού ΠΑΟΚ-Ηρακλής. Ο πρωταθλητής Ελλάδας επικράτησε σήμερα με 73-68 των "ερυθρολεύκων" με κορυφαίους τους Γιάκα Λάκοβιτς (20π.) και Αριελ Μακ Ντόναλντ (17π.) και παρά την απουσία των Αλβέρτη, Καλαϊτζή. Ο αγώνας της Πέμπτης στο κλειστό του Σπόρτιγκ είχε λήξει 79-76. Ολοκληρώθηκαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για τον Ολυμπιακό που πάντως μετά την έλευση του Τόμιτς στην τεχνική ηγεσία παρουσίασε σαφώς βελτιωμένη εικόνα και πάλεψε μέχρι τέλους κόντρα στον "αιώνιο" αντίπαλο. Τα δεκάλεπτα ήταν: 16-13, 34-32, 51-53, 68-73.

    Απείλησαν οι "Ερυθρόλευκοι"

    Συγκλονιστική εξέλιξη είχε και ο δεύτερος αγώνας της πρώτης φάσης των πλέι-οφ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Οι πρωταθλητές Ελλάδας ήθελαν να καθαρίσουν νωρίς την υπόθεση πρόκριση και προηγήθηκαν με 8-2 χάρη σε δύο τρίποντα των Λάκοβιτς και Τσαρτσαρή. Η απάντηση των "ερυθρόλευκων" ήταν ένα σερί 14-0 -πρωταγωνιστής του οποίου ήταν ο Γιούρακ- προσπέρασαν με 16-8. Ο γερόλυκος Ντάριλ Μίντλετον ανέλαβε να βγάλει από τη δύσκολη θέση την ομάδα του και με πέντε προσωπικούς πόντους, ο Παναθηναϊκός άμβλυνε την ψαλίδα της διαφοράς, 16-13, μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου. Ο Γιάκα Λάκοβιτς ήταν ο άνθρωπος που διατήρησε τον Παναθηναϊκό στη διεκδίκηση της νίκης στη δεύτερη περίοδο. Με δική του επιτυχή προσπάθεια ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 19-19 και λίγο αργότερα με το δεύτερο τρίποντό του οι "πράσινοι" κατάφεραν να προηγηθούν και πάλι με 26-24. Μία ακόμη φορά, ο Ολυμπιακός δεν έδειξε να επηρεάζεται και με νέο σερί 9-0 και δύο τρίποντα από Γκόρενς και Χαρίση προηγήθηκε με 32-26. Όπως και στα τελευταία λεπτά του πρώτου δεκαλέπτου, έτσι και προς το τέλος του α μέρους ο Παναθηναϊκός κάλυψε την εις βάρος του διαφορά και πήγε στο αποδυτήρια του κλειστού του Κορυδαλλού ακολουθώντας από απόσταση δύο μόλις πόντων, 32-34, τον Ολυμπιακό.

    Τέλος οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για το "Θρύλο"

    Πόντο πόντο κύλησε η αναμέτρηση στην τρίτη περίοδο. Γκόρενς και Λιαδέλης ανέλαβαν μόνοι τους να στείλουν τη σειρά σε τρίτο παιχνίδι από πλευράς Ολυμπιακού, καθώς για μία ακόμη φορά η βοήθεια από τη φροντ λάιν δεν ερχόταν, ενώ ΜακΝτόναλντ, Λάκοβιτς καθώς και ο νεαρός Ντούσαν Σάκοτα έβρισκαν τρόπο να βάζουν την μπάλα στο καλάθι του "αιωνίου". Ενα λεπτό και 17 δεύτερα πριν τη λήξη, δύο εύστοχες βολές του Σλοβένου πόιντ γκαρντ, Γιάκα Λάκοβιτς έδωσαν προβάδισμα τεσσάρων πόντων, 69-65 στον Παναθηναϊκό, ο Λιαδέλης αστόχησε αμέσως μετά σε μία βολή και ο ΜακΝτόναλν "έγραψε" το 71-66. Οσο κι αν ευστόχησε δις από τη γραμμή των βολών ο Γκόρενς, η δυσμενής κατάσταση δεν άλλαξε για τον Ολυμπιακό που συμβιβάστηκε με το τέλος των αγωνιστικών του υποχρεώσεων για φέτος.

    [03] Διεθνή

    "Ειδεχθής πράξη" Καταδικάζουν την επίθεση

    9/5/2004 9:14:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Τη διεθνή κατακραυγή προκάλεσε η βομβιστική επίθεση στο Γκρόζνι της Τσετσενίας, που στοίχισε τη ζωή σε 32 ανθρώπους, μεταξύ αυτών και στον πρόεδρο της χώρας, Άχμαντ Καντίροφ. "Ειδεχθή πράξη" χαρακτήρισε την επίθεση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ τόνισε, πως καταδεικνύει την ανάγκη ενίσχυσης του αγώνα κατά της τρομοκρατίας. "Καταδικάζω την τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε σήμερα στο Γκρόζνι, στην οποία ο πρόεδρος Καντίροφ έχασε τη ζωή του", δήλωσε ο Υπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική της Ασφάλειας, Χαβιέρ Σολάνα. Ενώ, ο ορθόδοξος Πατριάρχης της Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Αλέξιος ο Β, έκανε λόγο για "κυνισμό των τρομοκρατών".

    Ευρωπαϊκή κατακραυγή

    Την αλληλεγγύη του ισπανικού λαού στη Ρωσία, εξέφρασε και ο Ισπανός πρωθυπουργός, Χοσέ Λουίς Θαπατέρο . Ο Ισπανός πρωθυπουργός τηλεφώνησε στο Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για να του εκφράσει "τα βαθύτατα και ειλικρινή του συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη του εξ ονόματος όλου του ισπανικού λαού". μετά "τη βάρβαρη τρομοκρατική πράξη στο Γκρόζνι", αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

    Την επίθεση στο Γκρόζνι καταδίκασε επίσης ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Τζακ Στρο . "Καταδικάζουμε χωρίς καμία επιφύλαξη όλες τις τρομοκρατικές ενέργειες", σημειώνει μεταξύ άλλων ο Στρο, ενώ προσθέτει, ότι "η κατάσταση στην Τσετσενία δεν θα επιλυθεί ποτέ με τη βία και το φόνο".

    Παρομοίως, η επίθεση προκάλεσε την κατακραυγή της Γαλλίας, της Τουρκίας αλλά και του Λευκού Οίκου .

    Καταδικάζει και η Ελλάδα

    Η τρομοκρατική επίθεση στο Γκρόζνι, προκάλεσε την απερίφραστη καταδίκη της ελληνικής κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης . "Η βία και η τρομοκρατία δεν έχουν πατρίδα. Καταδικάζουμε απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση στην Τσετσενία" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Ρουσόπουλος, ενώ παράλληλα απευθύνει τα συλλυπητήρια της ελληνικής κυβέρνησης στους οικείους του αποθανόντος προέδρου Αχμάντ Καντίροφ και των θυμάτων της τρομοκρατικής ενέργειας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νεκρός ο Πρόεδρος της Τσετσενίας

    [04] Εσωτερικά

    Στη μνήμη του Γρηγορίου Λαμπράκη Ολοκληρώθηκε η "μαραθώνια πορεία ειρήνης"

    9/5/2004 10:06:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Με πανηγυρική τελετή υποδοχής και συναυλία στα Προπύλαια ολοκληρώθηκε στις 8 η ώρα της Κυριακής, η Μαραθώνια πορεία ειρήνης των εκατοντάδων Αθηναίων, που πορεύτηκαν στα βήματα του μεγάλου αγωνιστή και ειρηνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη, 41χρόνια μετά το θάνατό του. Η πορεία διοργανώθηκε από την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, στο πλαίσιο των αντιπολεμικών εκδηλώσεων που έγιναν σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας. Στη διάρκεια της πορείας, οι ειρηνιστές, με στάσεις μπροστά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την Πρεσβεία των ΗΠΑ και τη Βουλή, διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αλλά και προς την ελληνική κυβέρνηση για την "πρόσκληση προστασίας" του ΝΑΤΟ, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μαραθώνια πορεία ειρήνης

    [05] Αθλητισμός

    Για την Α φάση των πλέι οφ Εντός έδρας νίκη για την ΑΕΚ

    9/5/2004 10:13:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Η ΑΕΚ έγινε σήμερα η μόνη ομάδα που κατάφερε να αντιστρέψει το πλεονέκτημα έδρας του αντιπάλου και να προκριθεί με 2-0 στη σειρά της Α φάσης των πλέι οφ στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει με... μειονέκτημα έδρας το Μαρούσι. Οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη επικράτησαν με 74-62 του Αρη στο κλειστό των Άνω Λιοσίων έχοντας κορυφαίους τους Ζήση και Λόλις. Βετούλας και Ραϊσεβιτς ήταν οι μόνοι διασωθέντες της ομάδας της Θεσσαλονίκης (άποντος παρέμεινε ο Κόμματος) που αν και κατέλαβε την 3η θέση στην κανονική περίοδο αποκλείστηκε πρόωρα από τη συνέχεια. Τα δεκάλεπτα ήταν: 18-14, 35-30, 58-49, 74-62

    Ήταν συνέχεια μπροστά στο σκορ

    Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, η ΑΕΚ βρήκε λύσεις από τον Παπαϊωακείμ και προηγήθηκε ακόμη και με 10 πόντους, 44-34. Ραϊσεβιτς και Λικχολίτοφ, μείωσαν και πάλι στους 5 πόντους 39-44 για τον Άρη. Ο Άρης μείωσε σε 50-47, με νέο τρίποντο του Ραϊσεβιτς, όμως δύο τρίποντα των Νικολαϊδη, Τσιάρα και ένα δίποντο του Χατζή έκαναν το σκορ 58-49. Η ΑΕΚ διατήρησε αυτή τη διαφορά στην τέταρτη περίοδο για να καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση ο Νίκος Ζήσης με δύο εύστοχες βολές 1.20 πριν τη λήξη, 68-60 και ο χρόνος κυλούσε πλέον υπέρ των γηπεδούχων.

    [06] Αθλητισμός

    Για την Α φάση των πλέι οφ Δεν "έκλεισαν" οι λογαριασμοί Ηρακλή-ΠΑΟΚ

    9/5/2004 10:25:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Το ζευγάρι Ηρακλής-ΠΑΟΚ είναι το μόνο που θα λύσει τις διαφορές του σε τρίτο αγώνα, την Πέμπτη, μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ σήμερα στην Πυλαία με 60-53 επί του "Γηραιού" με την οποία έκανε το 1-1 στη σειρά της Α΄ φάσης των πλέι οφ. Κορυφαίος για τον "Δικέφαλο του Βορά" ο Ιβιτσα Γιούρκοβιτς, με την συνδρομή και των Βασιλειάδη, Ραντόγιεβιτς, ενώ από τον Ηρακλή προσπάθησαν οι Ηλιάδης και Παπαδόπουλος. Τα δεκάλεπτα ήταν: 8-13, 21-27, 40-42, 60-53.

    Απειλούσε ο "Γηραιός"

    Ο Ηρακλής ήθελε να κάνει το 2-0 και με όπλο τη δυνατή άμυνα κατάφερε να διατηρεί το έλεγχο στο πρώτο δεκάλεπτο που έληξε 13-8 μέσα στην Πυλαία. Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος έδωσε λύσεις μέσα στη ρακέτα και καθώς ο σκόρερ του "Δικεφάλου" Νταμίρ Μουλαομέροβιτς παρέμεινε άποντος για ολόκληρο το πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να απειλήσει τον αντίπαλό του. Το ημίχρονο έληξε 27-21 υπέρ των φιλοξενούμενων, αλλά ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ Γιούρκοβιτς και Μουλαομέροβιτς αφυπνίσθηκαν στην τρίτη περιόδο. Με σουτ από την περιφέρεια, οι παίκτες του Μπάνε Πρέλιεβιτς ροκάνισαν τη διαφορά και στο 30 είχαν ήδη μειώσει σε 40-42. Καθώς, ο Δημήτρης Διαμαντίδης δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα, ο Λευτέρης Κακιούσης έβλεπε μόνο τον Σάββα Ηλιάδη να βρίσκει λύσεις στην επίθεση. Ο Ιβιτσα Γιούρκοβιτς, όμως με εύστοχο σουτ τριών πόντων ενάμιση περίπου λεπτά πριν τη λήξη "έγραψε" το 55-50 και ο Ηρακλής αποδείχτηκε άστοχος από τα 6.25. Ευστοχώντας στις βολές, ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε τη νίκη και έστειλε τη σειρά σε τρίτο αγώνα.

    [07] Αθλητισμός

    Πρωταθλήτρια η Βαλένθια

    9/5/2004 10:45:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Η Βαλένθια πανηγυρίζει από σήμερα την κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος, δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη της φετινής σεζόν. Οι "νυχτερίδες" νίκησαν, εκτός έδρας, τη Σεβίλλη με 2-0 και αύξησε τη διαφορά στους επτά βαθμούς από τη δεύτερη της βαθμολογίας Ρεάλ Μαδρίτης. Τα γκολ της Βαλένθια πέτυχαν οι Βιθέντε (12) και Μπαράχα (90). Στο μεταξύ η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, μετά την ήττα-αποκλεισμό από την Πόρτο για το Τσάμπιονς Λιγκ ήλθε νέα αποτυχία, αυτήν τη φορά για την Πριμέρα Ντιβισιόν. Οι Γαλιθιάνοι ηττήθηκαν με σκορ 2-0 στη Βαρκελώνη από την Εσπανιόλ, η οποία πλέον ατενίζει το μέλλον της στη μεγάλη κατηγορία με αισιοδοξία. Επισφαλής είναι η θέση της Μπιλμπάο μετά το 1-1 που παραχώρησε στο "Σαν Μαμές" στην Αλμπαθέτε και πλέον νιώθει "καυτή" την ανάσα της Βιγιαρεάλ. Η τελευταία με γκολ του Χοσέ Μάρι νίκησε 1-0 στο "Μαδριγάλ" την Μπέτις και φαίνεται πως θα "παλέψει" μέχρι τέλους για την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

    Θέλτα-Μπαρτσελόνα 1-0 Ρεάλ Μαδρίτης-Μαγιόρκα 2-3 Βαγιαδολίδ-Σοσιεδάδ 2-2 Βιγιαρεάλ-Μπέτις 1-0 Εσπανιόλ-Λα Κορούνια 2-0 Μάλαγα-Μούρθια 1-0 Μπιλμπάο-Αλμπαθέτε 1-1 Σαραγόσα-Οσασούνα 1-0 Σεβίλλη-Βαλένθια 0-2 Σανταντέρ-Ατλέτικο Μαδρίτης 9/10

    Η βαθμολογία (σε 37 αγώνες)

    1. Βαλένθια 77 2. Ρεάλ Μαδρίτης 70-Τσάμπιονς Λιγκ 3. Μπαρτσελόνα 69-Τσάμπιονς Λιγκ 4. Λα Κορούνια 65-Τσάμπιονς Λιγκ 5. Μπιλμπάο 53-UEFA 6. Ατλέτικο Μ. 51-UEFA-36αγώνες 7. Βιγιαρεάλ 51 8. Μάλαγα 50 9. Σεβίλλη 49 10. Οσασούνα 48 11. Μπέτις 46 12. Μαγιόρκα 45 13. Αλμπαθέτε 44 14. Σοσιεδάδ 42 15. Σαραγόσα 42 16. Σανταντέρ 41-35 αγώνες 17. Εσπανιόλ 40 Υποβιβάζονται 18. Θέλτα 39 19. Βαγιαδολίδ 38 20. Μούρθια 23

    Η Σανταντέρ έχει τιμωρηθεί με 1 βαθμό.

    [08] Αθλητισμός

    Χάλκινο στο Ταεκβοντό

    9/5/2004 11:10:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Η Κυριακή Κούβαρη με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στην κατηγορία των +72 κιλών συνέχισε την εντυπωσιακή εμφάνιση των Ελλήνων αθλητών στο 15ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ, που ολοκληρώθηκε σήμερα στο Λιλεχάμερ της Νορβηγίας. Οι άνθρωποι του Ταεκβοντό από την χώρα μας υπερηφανεύονται ότι πλέον φέρνουν τα περισσότερα μετάλλια από άλλα σπορ σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και χωρίς να αγωνίζεται κανένας από την Ολυμπιακή Ομάδα. Η μεγάλη εμφάνιση της Κούβαρη ξεκίνησε με τη νίκη της κατά της Ιταλίδας Κοστινάνιο με 10 9 και συνεχίστηκε με νίκη κατά της γαλλίδας Λαρσέρ με 10 7. Η πορεία της Κούβαρη προς τον μεγάλο τελικό ανακόπηκε από την Κροάτισα Βέζμαρ, η οποία πήρε και το χρυσό μετάλλιο. Οι υπόλοιποι, αλλά και νεότεροι Έλληνες αθλητές, που αγωνίστηκαν σήμερα προσπάθησαν χωρίς να μπορέσουν να φτάσουν στην διάκριση.

    Μόνο η Καραγκούνη στα 72 κ. πέτυχε νίκη κατά της Φινλανδέζας Αρόκεν με 5 3 και στην συνέχεια ηττήθηκε με 8 2 από την Βελγίδα Ρας. Ήττες γνώρισαν στον πρώτο τους αγώνα στα 84 κ. ο Τόλιος με 13 11 από τον Δανό Κάρλσεν και στα +84κ. ο Ροϊδης από τον άλλο Σεντίλ με 5 0. Να σημειωθεί ότι ο Γάλλος Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής, που έχει ηττηθεί ελάχιστες φορές στην καριέρα του γνώρισε ήττα στον τελικό από τον κατά πολύ πιο μικρόσωμο Ισπανό αντίπαλο του Μοντεσίνος. Η αναμέτρηση στην βαριά κατηγορία έληξε 2 2 και ο νικητής αποφασίστηκε από τους διαιτητές.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 9 May 2004 - 20:51:09 UTC