Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-04-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιβεβαιώνεται το "σύνδρομο της Ηλέκτρας" Σύζυγος όμοιος με τον πεθερό
  • [02] Τους στοίχισε ακριβά Έκαναν φάρσα στον Φιντέλ Κάστρο!
  • [03] Στην Ινδονησία Τον συνέλαβαν στη φυλακή
  • [04] Δεν αποσύρεται η ανθρωπιστική δύναμη Παραμένουν στο Ιράκ κι οι
  • [05] Με χειροβομβίδα Επίθεση σε φοιτητική εστία στην Αιθιοπία
  • [06] Παρά τα μικροπροβλήματα Επέστρεψε ο Σογιούζ
  • [07] Από το πρωί Ξεκίνησε η αποχώρηση απ' τη Φαλούτζα
  • [08] Αρνείται ότι ετοίμαζε επίθεση στο Αμμάν On line μήνυμα του Ζαρκάουι
  • [09] ΓΣΕΕ στο Σύνταγμα - Πάμε στην Πλ. Κοτζιά Διαφορετικές συγκεντρώσεις και

    [01] Υγεία

    Επιβεβαιώνεται το "σύνδρομο της Ηλέκτρας" Σύζυγος όμοιος με τον πεθερό

    29/4/2004 10:14:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: New Scientist

    Την τάση των περισσότερων γυναικών να παντρεύονται άνδρες που μοιάζουν στον πατέρα τους, ακόμα και αν είναι υιοθετημένες, αποκαλύπτει έρευνα του Πανεπιστημίου P&#233;cs στην Ουγγαρία και δημοσιεύεται στην επιθεώρηση New Scientist. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, πολλά παντρεμένα ζευγάρια τείνουν να μοιάζουν στην εξωτερική εμφάνιση, ενώ, σε πολλές περιπτώσεις, μοιράζονται κοινά γονίδια! Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν 250 φοιτητές, από τους οποίους ζήτησαν να αξιολογήσουν τις ομοιότητες σε τρία σετ φωτογραφιών. Μάλιστα, για να περιορισθεί η επίδραση των κληρονομικών χαρακτηριστικών, οι ερωτώμενοι προέρχονταν από 26 οικογένειες, που είχαν υιοθετήσει παιδιά. Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα επιβεβαίωσαν, πως υπάρχει στενή σχέση μεταξύ παιδικής ηλικίας και γάμου, αλλά και την "εξάρτηση" των κοριτσιών από τον πατέρα τους, γνωστή και ως "σύνδρομο της Ηλέκτρας".

    "Κερδισμένος" ο πατέρας

    Στο πρώτο στάδιο του πειράματος, οι φωτογραφίες απεικόνιζαν γυναίκες και τέσσερις διαφορετικούς πιθανούς συζύγους, εκ των οποίων ένας ήταν ο αληθινός. Το δεύτερο σετ φωτογραφιών περιελάμβανε μια φωτογραφία του θετού πατέρα, όπως αυτός θα ήταν όταν η κόρη του ήταν σε ηλικία 2 έως 8 ετών και τους πιθανούς συζύγους της. Τέλος, στο τρίτο σετ, επιδεικνύονταν η θετή μητέρα και οι τέσσερις πιθανοί σύζυγοι της κόρης της σε μεταγενέστερο στάδιο.

    Το 38% των φοιτητών ταίριαξε το "σωστό" θετό πατέρα με τον πραγματικό σύζυγο, ενώ οι επιστήμονες εκτιμούσαν, ότι το ποσοστό αυτό θα κυμαίνονταν στο 25%. Επίσης, οι φοιτητές κατάφεραν να ταιριάξουν σωστά τα παντρεμένα ζευγάρια, σε μεγαλύτερο βαθμό, απ' ότι αν το έκαναν στην τύχη.

    "Τυχεροί" ήταν οι γαμπροί, οι οποίοι, κατά την άποψη των κοριτσιών, έμοιαζαν στον πεθερό τους, αφού επιλέγονταν συχνότερα ως πιθανότεροι σύζυγοι. Από την άλλη, δεν φάνηκε να υπάρχει ιδιαίτερη σχέση ανάμεσα στη μητέρα και τον επιλεγμένο σύζυγο.

    Συναισθηματική εξάρτηση

    Ο επικεφαλής των ερευνητών, Τάμας Μπερέζκι, συνόψισε το αποτέλεσμα της έρευνας λέγοντας, ότι "οι σύζυγοι τείνουν να έχουν πολλά από τα χαρακτηριστικά του πεθερού τους", αν και η διαδικασία επιλογής συζύγου είναι πολύπλοκη.

    Παράλληλα, ο κ. Μπερέζκι επεσήμανε, πως οι παράγοντες που συμβάλλουν στο γεγονός αυτό είναι βιολογικοί και ψυχολογικοί, ενώ η επίδρασή τους "είναι ενδόμυχη αλλά καθοριστική".

    Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της έρευνας, ο Γκλεν Γουέισφελντ, ένας εκ των μελετητών, δήλωσε στο New Scientist, πως οι άνθρωποι φαίνεται να έχουν ένα "πνευματικό μοντέλο" του αντίθετου φύλου, που βασίζεται στους γονείς, και το αναζητούν στη μετέπειτα ζωή τους. Επίσης, κατά τον κ. Γουέισφελντ, η γενετική ομοιότητα μεταξύ των συζύγων θεωρείται πλεονέκτημα.

    Ωστόσο, οι επιστήμονες επεσημαίνουν, ότι η επιλογή συζύγου είναι μια ιδιαίτερα σύνθετη διαδικασία και βασίζεται τόσο σε βιολογικούς, όσο και σε κοινωνικούς παράγοντες, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε έρευνες, που δείχνουν, ότι ακόμα και η μυρωδιά κάποιου τον κάνει να είναι θελκτικός.

    Σχετικά Links:

    Το δημοσίευμα του New Scientist

    Πανεπιστήμιο του Pecs

    [02] Διάφορα

    Τους στοίχισε ακριβά Έκαναν φάρσα στον Φιντέλ Κάστρο!

    29/4/2004 11:44:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/4/2004 12:16:13 πμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Δύο πλακατζήδες παρουσιαστές ραδιοφώνου από το Μαϊάμι έκαναν φάρσα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας για τις ανάγκες της εκπομπής τους και φαίνεται ότι το πλήρωσαν ακριβά. Τον περασμένο Ιούνιο, ο Ενρίκε Σάντος και ο Τζόε Φερέρο τηλεφώνησαν στο κουβανικό Υπουργείο Εξωτερικών και προσποιήθηκαν έναν ανώτατο αξιωματούχο του προέδρου της Βενεζουέλας, και φανατικού θαυμαστή του Κάστρο, Ούγκο Τσάβες. Όταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής απάντησε ένας υπάλληλος του Υπουργείου, ο ένας εκ των δύο μιλώντας έντρομος στον υπάλληλο, είπε ότι ο Τσάβες θέλει να μιλήσει επειγόντως στον Φιντέλ Κάστρο επειδή κατά τη διάρκεια του κοινού τους ταξιδιού στην Αργεντινή, έχασε ένα χαρτοφύλακα γεμάτο με απόρρητα έγγραφα!

    "Έφαγαν" πρόστιμο 4.000 δολαρίων

    Δεν ξέρουμε το κατά πόσον ο υπάλληλος "έχαψε" την ιστορία, αυτός όμως που σίγουρα δεν "έχαψε" τις δικαιολογίες των δύο παρουσιαστών ήταν η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ η οποία τους επέβαλε πρόστιμο 4.000 δολαρίων για αυτή την αθώα φάρσα. "Κάναμε φάρσα σε έναν αρχηγό κράτους που θεωρείται εχθρικό προς τις ΗΠΑ. Παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και μας επιβάλλουν πρόστιμο 4.000 δολαρίων", λέει ο Σάντος προσθέτοντας: "Το βρίσκουμε τελείως παράλογο ".

    Το αστείο, όμως, δε σταματάει εδώ καθώς οι δύο πλακατζήδες είναι αποφασισμένοι να πληρώσουν το πρόστιμο με έναν μάλλον πρωτότυπο τρόπο. Από την ημέρα που έμαθαν ότι πρέπει να πληρώσουν το πρόστιμο έχουν αρχίσει να διενεργούν έρανο για να συγκεντρωθεί το απαραίτητο χρηματικό ποσό. Αλλά δε σκοπεύουν να αφήσουν ατιμώρητους τους τιμωρούς τους. Ετοιμάζονται για μια δεύτερη πλάκα καθώς ζήτησαν από τους ακροατές να δώσουν ό,τι προαιρούνται αλλά με τη μορφή σεντς .

    Αυτό σημαίνει ότι οι δύο παρουσιαστές είναι αποφασισμένοι να συγκεντρώσουν 400.000 κέρματα τα οποία, όπως είπαν, θα παραδώσουν οι ίδιοι στην Επιτροπή.

    Οι δύο νεαροί παρουσιάζουν την εκπομπή "Ο πλακατζής του πρωινού" στον ισπανόφωνο ραδιοφωνικό σταθμό WXDJ-FM.

    Σχετικά Links:

    Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών

    Δείτε την απόφαση της Επιτροπής

    Το site του ραδιοφωνικού σταθμού

    [03] Διεθνή

    Στην Ινδονησία Τον συνέλαβαν στη φυλακή

    30/4/2004 7:50:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/4/2004 8:12:22 πμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Λίγο πριν αφεθεί επίσημα ελεύθερος, η ινδονησιακή αστυνομία συνέλαβε και πάλι τον μουσουλμάνο κληρικό, Αμπού Μπακάρ Μπασίρ ως ύποπτο για τρομοκρατική δράση. Ο Μπασίρ είχε, ήδη, εκτίσει ποινή 18 μηνών για αδικήματα που σχετίζονται με τη διακίνηση μεταναστών, ωστόσο τώρα κατηγορείται ως επικεφαλής της οργάνωσης Τζεμάα Ισλαμίγια, η οποία φέρεται να έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα. Οι αστυνομικοί επέδειξαν στον Μπασίρ το σχετικό ένταλμα προκειμένου να τον οδηγήσουν και πάλι στη φυλακή, ο ίδιος, όμως, αρνήθηκε να το δεχτεί, ενώ και ο δικηγόρος του δήλωσε, ότι πρόκειται "για παράνομη ενέργεια από την πλευρά της αστυνομίας...αφού ο συλληφθείς δεν έλαβε γνώση το εντάλματος". Την ίδια ώρα εκατοντάδες υποστηρικτές του Μπασίρ συγκρούονταν με αστυνομικούς κοντά στη φυλακή της Τζακάρτα, όπου κρατούταν ο ίδιος.

    Επαναστάτησαν οι οπαδοί του

    Οι οπαδοί του επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες και αυτοσχέδιες βόμβες Μολότοφ και οι δεύτερες απάντησαν και με τη χρήση αντλιών νερού για να διαλύσουν τη συγκέντρωση των υποστηρικτών του Μπασίρ.

    Στη διάρκεια των επεισοδίων υπήρξαν πολλοί τραυματίες και από τις δυο πλευρές, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε πολλά αυτοκίνητα, που ήταν σταθμευμένα κοντά στη φυλακή. Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, 34 άνδρες της μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με διάφορα τραύματα.

    [04] Ιράκ

    Δεν αποσύρεται η ανθρωπιστική δύναμη Παραμένουν στο Ιράκ κι οι Φιλιππίνες

    30/4/2004 8:19:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Το πρώτο τους θύμα στο Ιράκ θρηνούν από χθες οι Φιλιππίνες καθώς ένας πολίτης της χώρας σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επίθεσης, ενώ ταξίδευε με εργάτες άλλων εθνικοτήτων. Την επίσημη ανακοίνωση του γεγονότος έκανε η πρόεδρος των Φιλιππίνων, Γκλόρια Μακαπαγάλ Αρόγιο, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι το συμβάν δε συνιστά αιτία αποχώρησης της ανθρωπιστικής αποστολής της χώρας από το Ιράκ. Άλλωστε, η Αρόγιο ανήκει στον κύκλο των πλέον στενών συμμάχων του Τζορτζ Μπους στον πόλεμο στο Ιράκ. Η ίδια τόνισε, ότι παρά το "λυπηρό επεισόδιο" ότι "δεν κάμπτεται" η αποφασιστικότητα των Φιλιππίνων να βοηθήσει τον Ιρακινό λαό να ξαναχτίσει τη χώρα του, προσθέτοντας, πως "αυτό το περιστατικό δεν αποτελεί λόγο για μαζική απόσυρση των εργαζομένων από τις Φιλιππίνες στο Ιράκ". Παράλληλα, όμως, κάλεσε τους Φιλιππινέζους που βρίσκονται στο Ιράκ να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις επικίνδυνες περιοχές.

    Υπενθυμίζουμε, ότι στο Ιράκ βρίσκονται περίπου 4000 Φιλιππινέζοι, που εργάζονται σε διάφορες ιδιωτικές εταιρίες σε αμερικανικές βάσεις, ενώ η κυβέρνηση έχει στείλει 41 στρατιώτες και αστυνομικούς που συμμετέχουν σε αποστολές παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας.

    [05] Διεθνή

    Με χειροβομβίδα Επίθεση σε φοιτητική εστία στην Αιθιοπία

    30/4/2004 8:48:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/4/2004 9:04:10 πμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Τέσσερις φοιτητές τραυματίστηκαν στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας, όταν άγνωστοι έριξαν χειροβομβίδα στο κέντρο της φοιτητικής εστίας του πανεπιστημίου της πόλης. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αξιωματούχχων των υπηρεσιών ασφαλείας της Αιθιοπίας εικάζεται, ότι οι δράστες πρέπει να είναι μέλη του "Απελευθερωτικού Μετώπου Ορόμο" (OLF), καθώς η επίθεση έχει κοινά χαρακτηριστικά με εκείνη, που σημειώθηκε στις αρχές του μήνα με χειροβομβίδες σε σχολείο του κρατιδίου της νότιας Ορόμια, στην οποία είχαν τραυματισθεί 18 μαθητές. Τους τελευταίους 18 μήνες η Αιθιοπία συγκλονίζεται από σειρά βομβιστικών επιθέσεων για τις περισσότερες από τις οποίες ευθύνονται οι αντάρτες του OLF, οι οποίοι από το 1993 αγωνίζονται για την ανεξαρτησία της περιοχής της Ορόμια από την κυβέρνηση της Αντίς Αμπέμπα.

    [06] Τεχνολογία

    Παρά τα μικροπροβλήματα Επέστρεψε ο Σογιούζ

    30/4/2004 9:15:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/4/2004 11:52:05 πμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Με ασφάλεια προσγειώθηκε στη στέπα του Καζακστάν η διαστημική κάψουλα Σογιούζ, ξεπερνώντας το μικροπροβλήμα, που είχε παρουσιασθεί στο σύστημα προώθησης αλλά και τη διαρροή ηλίου από τις μηχανές της κάψουλας του. Έτσι ο Σογιούζ έφερε πίσω στη γη σώους και αβλαβής τρεις κοσμοναύτες ένα Ρώσο, έναν Αμερικανό και έναν Ολλανδό, που βρίσκονταν στο Διεθνή Διαστημικό σταθμό. "Οι κοσμοναύτες επέστρεψαν στη Γη. Επρόκειτο για ομαλή προσγείωση", ανακοίνωσε το κέντρο ελέγχου της αποστολής, λίγο μετά την προσγείωση του Σογιούζ στις 4.11- ώρα Μόσχας. Ο Αμερικανός Μάικλ Φόουλ και ο Ρώσος Αλεξάντερ Καλέρι βρέθηκαν πίσω στον πλανήτη μας μετά από ένα διάστημα έξι μηνών, ενώ ο Ολλανδός Αντρέ Κίπερς έλειψε από τη Γη μόνον 11 ημέρες, για να κάνει διάφορα πειράματα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

    Μετά την προσγείωση

    Οι ομάδες του ειδικά καταρτισμένου προσωπικού περίμεναν τους κοσμοναύτες του Σογιούζ τους οποίους βοήθησαν να βγουν από την κάψουλα και να καθίσουν σε ανακλινόμενες καρέκλες προτού να υποβληθούν στον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο. "Όλα πήγαν πολύ καλά" δήλωσε ο κοσμοναύτης, Φόουλ.

    Από την πλευρά του, ο συνταγματάρχης Μικαήλ Πολούκιν, ο οποίος είναι επικεφαλής του ερευνητικού και διασωστικού τομέα του διαστημικού προγράμματος της Ρωσίας, τόνισε, ότι η ομάδα του ήταν πλήρως προετοιμασμένη για την επιστροφή του Σογιούζ.

    Ακόμη ανέφερε, ότι για τη μεταφορά του από τον τόπο προσγείωσης, κινητοποιήθηκαν 160 άνθρωποι και χρησιμοποιήθηκαν ακόμη οχτώ ελικόπτερα, δυο αεροσκάφη και δυο μεγάλα οχήματα.

    Την Τετάρτη, Ρώσοι αξιωματούχοι είχαν ανακοινώσει, ότι η κάψουλα είχε διαρροή ηλίου, αλλά τόσο αυτοί όσο και οι αμερικανοί συνάδελφοί τους διαβεβαίωσαν, ότι ήταν ελάχιστη και δε θα επηρέαζε την προσγείωση του. Έτσι το Σογιούζ τα κατάφερε χωρίς να επαναληφθούν τα περυσινά περιστατικά, οπότε η κάψουλα ξέφευγε από την πορεία με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι προσγείωσης να την κυνηγούν για ώρες.

    [07] Ιράκ

    Από το πρωί Ξεκίνησε η αποχώρηση απ' τη Φαλούτζα

    30/4/2004 10:00:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/4/2004 11:04:12 πμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Αποχωρούν από το πρωί οι Αμερικανοί πεζοναυτες από τις θέσεις, που κατείχαν νοτιοανατολικά της Φαλούτζα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, όπως ανέφερε φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που συνοδεύει τις αμερικανικές δυνάμεις. Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι 70 ως 80 πεζοναύτες εξακολουθούν να παραμένουν σε ένα εγκαταλειμμένο εργοστάσιο που χρησιμοποιούταν ως κέντρο των επιχειρήσεων αλλά και αυτοί θα αποχωρήσουν εντός της ημέρας. Παράλληλα, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ότι τα αμερικανικά στρατεύματα αποσύρθηκαν από πολλές θέσεις τους στα νότια της περιοχής καθώς και υποχώρησαν από κάποιες στα δυτικά. Μετά την αποχώρηση η εξουσία θα μεταβεί σε ιρακινή στρατιωτική δύναμη υπό τον έλεγχο πρώην στρατηγού του Σαντάμ. Οι στρατηγοί του συνασπισμού ελπίζουν, ότι οι ιρακινή δύναμη θα φέρει στην περιοχή τις ισορροπίες τις ισορροπίες, που δεν πέτυχαν οι Αμερικανοί.

    Εχθροπραξιών συνέχεια

    Σύμφωνα με τον Αμερικανό υφυπουργό Άμυνας, Πολ Γούλφοβιτς "στόχος της μεταβίβασης του ελέγχου της πόλης είναι να απομονωθούν οι δολοφόνοι από τον υπόλοιπο πληθυσμό, ώστε αν χρειαστεί να ληφθεί στρατιωτική δράση οι ανθρώπινες απώλειες να είναι περιορισμένες στο ελάχιστο".

    Ωστόσο, στην πόλη κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν καινούριες συγκρούσεις κατά τις οποίες αμερικανικό αεροσκάφος έβαλε κατά θέσεων των ανταρτών. Από την επίθεση καταστράφηκαν δυο κτήρια στα οποία είτε κρύβονταν αντάρτες είτε χρησιμοποιούνταν ως θέσεις βολής κατά των Αμερικανών.

    Ιατρικές πηγές στη Φαλούτζα αναφέρουν, ότι τουλάχιστον 600 άνθρωποι, ενώ εκατοντάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί από τότε, που ξεκίνησε η πολιορκία, στις 5 Απριλίου.

    Την ίδια ώρα, αμερικανική στρατιωτική ανακριτική επιτροπή πρότεινε τη λήψη σωφρονιστικών μέτρων εναντίον στρατιωτικών αξιωματούχων, οι οποίοι κακοποιούν Ιρακινούς κρατούμενους. Η πρόταση αυτή ήρθε μετά από τη μετάδοση από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, εικόνων από το στρατόπεδο Άμπου Γκράμπι- μιας από τις μεγαλύτερες φυλακές επί Σαντάμ-, στα οποία Αμερικανοί στρατιώτες κακομεταχειρίζονταν κι εξευτέλιζαν κρατούμενους με το χειρότερο τρόπο.

    [08] Διεθνή

    Αρνείται ότι ετοίμαζε επίθεση στο Αμμάν On line μήνυμα του Ζαρκάουι

    30/4/2004 10:03:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ηχητικό μήνυμα, που αποδίδεται στον κατηγορούμενο για τρομοκρατικές επιθέσεις Ιορδανό Αμπού Μουσάμπ Ζαρκάουι μετέδωσε σήμερα το πρωί ισλαμική ιστοσελίδα στο διαδίκτυο. Ο Ζαρκάουι απορρίπτει ως "ψευδείς" τις πληροφορίες των ιορδανικών αρχών ότι, σχεδίαζε επίθεση με χημικά όπλα στο Αμμάν. "Οι ιορδανικές υπηρεσίες ασφαλείας ψεύδονται, όταν ισχυρίζονται ότι, απέτρεψαν σχέδιο εξόντωσης αθώων μουσουλμάνων", αναφέρεται στο μήνυμα, που αποδίδεται στον Ζαρκάουι και μεταδίδεται στην ιστοσελίδα. Στο ηχητικό μήνυμα κατηγορείται το Αμμάν ότι, "προκαλεί την κατακραυγή παρουσιάζοντας τον ιορδανικό λαό ως θύμα, που χειραγωγείται από την τρομοκρατία με στόχο να αποκρύψει το άθλιο πρόσωπο των ιορδανικών υπηρεσιών πληροφοριών". Ο Ζαρκάουι απειλεί ταυτόχρονα την ιορδανική κυβέρνηση "με ξεκαθάρισμα λογαριασμών" προειδοποιώντας ότι, "το μέλλον της θα είναι πικρό".

    Ειδικός στα χημικά όπλα

    Η αυθεντικότητα του μηνύματος δεν έχει ακόμη επαληθευτεί. Ο Ζαρκάουι, που το πραγματικό όνομά του είναι Φάντελ Νάζαλ αλ Χαλέιλεχ, θεωρείται από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ως ένας από τους καλύτερους ειδικούς της Αλ Κάιντα στα χημικά και βιολογικά όπλα. Οι Αμερικανοί τον έχουν επικηρύξει για 10 εκατομμύρια δολάρια.

    Σχετικά Links:

    Ηχητικό μήνυμα Ζαρκάουι

    [09] Εσωτερικά

    ΓΣΕΕ στο Σύνταγμα - Πάμε στην Πλ. Κοτζιά Διαφορετικές συγκεντρώσεις και για τη φετινή Πρωτομαγιά

    30/4/2004 10:46:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις θα εορταστεί και φέτος η εργατική Πρωτομαγιά. Η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, ενώ μισή ώρα νωρίτερα το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στην πλατεία Κοτζιά. Σε επιφυλακή βρίσκεται η Τροχαία, καθώς αναμένεται να κορυφωθεί από το μεσημέρι η έξοδος των Αθηναίων για την Πρωτομαγιά.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 30 April 2004 - 8:55:10 UTC